Terrori-isku Turussa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Mielentilatutkimus: Turun sarjapuukotuksesta syytetty Abderrahman Bouanane toimi täydessä ymmärryksessä

Julkaistu: 9.3. 10:14 , Päivitetty: 9.3. 11:09

Turun sarjapuukotuksesta syytetty Abderrahman Bouanane oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen tehdessään puukotukset, tiedottaa käräjäoikeus.

Tämä tarkoittaa sitä, että Bouanane toimi täydessä ymmärryksessä.

Turvapaikanhakijana Suomeen tullut mies puukotti viime vuoden elokuussa kymmentä ihmistä Turussa. Puukotuksissa kuoli kaksi naista ja haavoittui kuusi naista sekä kaksi auttamaan tullutta miestä.

Bouananea syytetään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta sekä kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

STT
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005597201.html

(IS:n juttua päivitetty, poistettu vain teksti "Lisää aiheesta hetken kuluttua." - ei olekaan näköjään lisää kerrottavaa...)
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)
Seea
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Tammi 23, 2008 6:05 pm
Paikkakunta: Jokela

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Seea »

Valmisteluoikeudenkäynti on päässyt alkuun, iltalehti uutiosoi seuraavaa:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018032 ... 9_u0.shtml

"Syyttäjä vaatii marokkolaiselle turvapaikanhakijalle Abderrahman Bouananelle, 23, elinkautista vankeutta kahdesta henkirikoksesta. Syytettä ajavan apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen mukaan kyse on kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta.

Lisäksi Bouananea syytetään kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan yrityksestä.

Bouananen syytetään puukottaneen kaksi ihmistä hengiltä Turun keskustassa elokuun 18:ntena päivänä 2017. Hyökkäyksessä menehtyi kaksi suomalaisnaista. Toinen oli kolmekymppinen, toinen keski-iän ylittänyt.

Lisäksi tekijä haavoitti kahdeksaa ihmistä. Heistä viisi oli Suomen kansalaisia ja kolme ulkomaalaisia.

Käräjäoikeus ratkaisee tuomiossaan, olivatko Turun tapahtumat Suomen historian ensimmäinen ääri-islamistinen terrori-isku. Poliisitutkinnan mukaan Bouanane oli omaksunut Isis-järjestön vihamielistä propagandaa ja kirjoittanut ennen tekoaan manifestin.

Ennakkotietojen mukaan puolustus kiistää henkirikoksen terroristisen tarkoituksen. Syytetty ei ole oikeudenkäynnissä paikalla, koska valmisteluistunnon asialista ei sitä edellytä.

Käräjäoikeus kartoittaa tiistaina asianosaisten vaatimuksia ja vastauksia. Lisäksi oikeus ratkaisee mahdolliset vaatimukset poliisin esitutkintapöytäkirjan salaamisesta"


Liveseurannasta poimittua:

Syytetyn puolustusasianajajana toimii Kaarle Gummerus. Bouanane kiistää terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat. Hän myöntää kaksi tappoa ja kahdeksan tapon yritystä. Hän myös uskoo tehneensä teot terroristisessa tarkoituksessa.

Pääkäsittely alkaa 9. huhtikuuta, käsittelyyn on varattu kolme viikkoa, todistajia on kymmeniä. Syyttäjä vaatii elinkautista rangaistusta.

Haastehakemuksen kertomus Turun iskun kuolonuhrien vammoista on järkyttävä. Ensimmäiselle naisuhrille ei jäänyt mitään mahdollisuutta selviytyä. Teko on tulkittavissa teloitukseksi.
Myös toinen menehtynyt suomalaisnainen sai vammat, joiden hoitaminen olisi ollut hyvin vaikeaa. Hän menehtyi matkalla sairaalaan.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Huh huh mitä selittelyä ja "logiikkaa" islamistilta. Syyriassa kuolee ihminen joka oikeuttaa marokkolaisen murhaamaan kaksi suomaista ja yrittämään 8 muuta. Pitääkö tässä nyt alkaa katsomaan jokaista muslimia mahdollisena terroristina.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005610955.html

Näin Turun puukottaja perusteli tekojaan kuulusteluissa: ”Jos yksi kuolee Syyriassa, yhden pitää kuolla Suomessa”

Julkaistu: 20.3. 13:54

Turun puukotus 23-vuotiaan Abderrahman Bouananen manifestiin tutustuneen tutkijan mukaan Bounane on ”jihadistisen ideologian kyllästämä”.
Keskusrikospoliisin (Krp) esitutkintamateriaalin perusteella Abderrahman Bouanane alkoi radikalisoitua kesällä 2017.

Hän asui silloin kaverinsa luona Kaarinassa ja katseli päivittäin Isisin propagandavideoita.

Hän haki tukea ajatuksilleen muilta muslimeilta moskeijoista ja keskustelupalstoilta, muttei saanut vastakaikua. Eräässä paikallisessa moskeijassa hän ei halunnut käydä, koska siellä ollaan muslimeja ”vain ulkoisesti, ei sisäisesti”.

Erään tuttavan mielestä Bouanane oli ”kiihkouskovainen”.

”Minä vain juoksin”

Bouananen kuulustelut aloitettiin varsin pian tekojen jälkeen. Ensin häntä kuulusteltiin Turun yliopistollisen sairaalan teho-osastolla, myöhemmin Hämeenlinnan ja Turun vankiloissa.

Siinä vaiheessa poliisilla oli hallussaan jo Bouananen laatima manifesti, joka on sekoitus Koraanista otettuja sitaatteja ja hänen omia ajatuksiaan.

Manifestiin tutustuneen Ulkopoliittisen instituutin tutkijan mukaan sen perusteella tekijä on ”jihadistisen ideologian kyllästämä”.

Aluksi poliisi epäili, että Bouanane olisi halunnut surmata nimenomaan naisia. Suurin osa uhreista oli naisia ja manifestissaan Bouanane viittaa ”lännen” kohtelevan naisiaan huonosti.

”Länsi julistaa intellektuaalisen sodan, joka iskee eniten naisiin. He tekevät parhaansa tehdäkseen musliminaisesta alastoman. Lännessä ajatellaan niqabia (kasvohuntua) takapajuisena asiana.” (Ote manifestista).

Bouanane kuitenkin kiisti tämän ja sanoi uhrien olleen täysin sattumanvaraisia. Hän puukotti vastaantulijoita ajattelematta sen ihmeemmin asiaa.

– Minä vain juoksin. Minulla ei ollut aivot hallussa, minä juoksin. (...) Uhrit eivät olleet valikoituja, mutta sisälläni oli sellainen henkilö, joka halusi tappaa ihmisiä, halusi iskeä sillä veitsellä. Mutta toinen henkilö sisälläni halusi estää sen teon.

– Mitä ajatuksia sinulla oli siinä vaiheessa, kun poliisi otti sinut kiinni?

– Ajatus oli, että ne tappavat minut. Miksi ne ei tappaneet, en tiedä.

Pohti pommiliiviä

Krp:n kuulusteluista käy ilmi, että vaikka Bouanane teki lopullisen päätöksen verityöstä vasta edellisenä yönä, hän oli pohtinut jo aiemmin mahdollisia tekotapoja.

Hänen internetselaimensa hakuhistoria paljasti, että hän oli etsinyt pomminteko-ohjeita sanoilla How to make bomb – kuinka tehdä pommi.

Bouanane ajatteli valmistavansa itselleen pommiliivin, jota olisi käyttänyt tapahtumahetkellä. Hänen tarkoituksenaan oli näyttää kiinniottavalle poliisipartiolle pommiliiviä ja näin tulla ammutuksi marttyyrina.

Suunnitelma ei kuitenkaan edennyt ajatusta pidemmälle.

Bouanane pitää suuressa arvossa Isisin johtajaa Abu Bakr al-Baghdadia ja niitä imaameja, jotka saarnaavat hänen sanomaansa. Imaameja Bouanane nimitää islamin tiedemiehiksi.

Väkivallan tasapaino

Sytykkeekseen puukotuksille Bouanane nimeää kuulusteluissa kesän 2017 tapahtumat Irakin Mosulissa ja Syyrian Raqqassa.

Hän näyttää ajattelevan, että väkivallan täytyy olla tasapainossa. Jos muslimeja kuolee Mosulissa ja Raqqassa, ”muita” pitää kuolla saman verran. Välillä hän puhuu tuomionpäivästä, joka tasoittaa tilit.

– Eli jos esimerkiksi yksi kuolee Syyriassa, niin yhden pitää kuolla Suomessa. Ei ainoastaan Suomessa vaan laajemmin kaikissa niissä maissa, jotka ovat syyllistyneet Syyrian tapahtumiin, kertoo Bouanane kuulustelijalleen.

– Sama määrä tai saman verran väkivaltaa.

– Eli siis sinä ajattelet näin? kysyy kuulustelija.

– Se ei ole minun mielipide, se kuuluu islamiin.

Suunnitteli Syyriaan lähtöä
Bouanane kertoo, ettei hänen tarkoituksenaan kuitenkaan ollut surmata nimenomaisesti suomalaisia tai tehdä iskua Suomen maaperällä.

Hän suunnitteli lähtevänsä Syyriaan taistelemaan, mutta koska se ei onnistunut, hänen piti tehdä isku siellä missä oli.

– Jos sinne Syyriaan Raqqaan olisi tie auki, niin näin ei olisi tapahtunut täällä. Olisin mennyt sinne mennyt sotimaan ja puolustamaan.

– Oliko tarkoituksesi, että aiheutat teoillasi kauhua ja pelkoa? kysyy kuulustelija.

– Halusin vain vahvistaa islamilaista valtakuntaa. Halusin, että islamilainen valtakunta on vahva.

Ainakin kertaalleen kuulusteluissa Bounane osoittaa katumusta, kun kuulustelija kysyy, mitä ajatuksia hänellä on teosta.

– Nyt kun olen neljän seinän sisällä ja ajattelen tätä asiaa toisella tavalla, niin en halunnutkaan tehdä sitä, mitä olen tehnyt. Kaduttaa, että olen tehnyt tätä.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Antsa
Harjunpää
Viestit: 293
Liittynyt: To Huhti 24, 2008 2:34 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Antsa »

Syyriassa Turkkilainen tappaa Kurdeja, shiioja, venäläisiä ja kristittyjä. Shiiat tappavat sunneja, Turkkilaisia ja vähän Israelilaisia. Venäläiset tappavat sunneja ja kurdeja. Jenkit tappavat sunneja, venäläisiä ja vähän kurdeja. Kurdit tappavat sunneja, shiioja ja turkkilaisia. Sunnit tappavat kurdeja, shiioja, jenkkejä, venäläisiä ja kristittyjä. Isis (kuuluu sunneihin, mutta mainitaan nyt erikseen, ettei kukaan suutu) tappaa kaikkia. Israel tappaa Shiioja ja vähän Venäläisiä siinä sivussa.

Näiden kammottavuuksien takia jonkun rikollisen pitää tulla Suomeen ja tappaa Suomalaisia naisia? Logiikka on pettämätön ja täysin ymmärrettävä.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Hyvä että myöntää terroristisen tarkoituksen. Taisi aa unohtaa kertoa, että terroristessa tarkoituksessa tehdystä tapostakin voidaan tuomita elinkautiseen...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11520
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Puukottajan perässä raivoisana juossut porukka oli sitä mieltä, että terroristin pysäyttäneet poliisit puolustivat murhaajaa. Tietysti poliisit estivät lynkkauksen, kun ollaan Suomessa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005610993.html
Puukottajaa ampunut poliisi kertoo dramaattisista sekunneista Turun Brahenkadulla: ”Hän sanoi, että ota ase valmiiksi...”

Julkaistu: 20.3. 14:08

Turun puukottajan reiteen ampumalla pysäyttänyt konstaapeli kertoi kohtaamisesta esitutkinnassa.

Turun puukottajan Abderrahman Bouananen pysäyttänyt poliisin kenttäpartio osui tilanteeseen sattumalta. Partio oli matkalla toiselle tehtävälle Turun Helsinginkadulla, kun hätäkeskus ilmoitti Kauppatorilla puukotetun ihmisiä.

– Tuolloin olimme noin 3–4 korttelin päässä Kauppatorilta. Partionjohtaja sanoi samalla, että lähdetään ajamaan sinne päin, samalla hän kytki hälytyslaitteet päälle, 47-vuotias vanhempi konstaapeli kertoi esitutkinnassa.

Partio oli päässyt Maariankadulle asti, kun konstaapeli näki jalkakäytävällä tummahiuksisen henkilön juoksevan valkoinen puukko kädessään. Hän sanoi partionjohtajalle, että puukottaja on siinä. Autoa ajanut partionjohtaja teki U-käännöksen.

– Samalla hän kiihdytti autoa voimakkaasti ja sanoi minulle, että ”ota ase valmiiksi!”. Minä irrotin turvavyön ja avasin asekotelon nepparin auki. Samalla otin radion tangentin käteeni ja näin, kuinka tekijä oli puukottamassa naista Brahenkadun kulmassa.

Poliisin esituntintamateriaalissa oleva kuva, jossa mies on otettu kiinni.

Konstaapeli näki, kuinka tekijällä oli puukkokäsi ylhäällä ja hän iski sen alaspäin naisen yläselkään tai niskaan. Sitten mies katosi näkyvistä, koska hänen ja partion väliin jäi pysäköity pakettiauto.

Partionjohtaja pysäytti auton keskelle tietä pakettiauton toiselle puolelle ja näköyhteys palasi.

– Tekijä piti vasenta kättään naisen rinnalla ja oikeassa kädessään ollutta puukkoa naisen kaulalla. Tekijä seisoi naisen takana pitäen häntä tiukasti itseään vasten.

Kuva poliisin esitutkintamateriaalista. Puukottajan uhria autetaan etualalla, takana syytetty Abderrahman Bouanane maassa.

Konstaapeli hyppäsi ulos autosta ja juoksi muutaman askeleen kohti Bouananea. Samalla hän veti aseen kotelosta.

– Pysähdyin ja tähtäsin tekijää reiteen ja muistikuvani mukaan huusin ”PUDOTA PUUKKO!”. Tekijä katsoi minuun ja piti puukkoa edelleen naisen kurkulla. Minun ja tekijän katseet kohtasivat ja mielestäni tekijä ikään kuin lamaantui tai jähmettyi. Hän vain katsoi minua, eikä tehnyt mitään.

Tässä vaiheessa konstaapeli kadotti käsityksensä ympäröivistä tapahtumista ja hänen keskittymisensä oli pelkästään puukottajassa.

– Siitä hetkestä, kun sain uudelleen tekijään näköyhteyden pakettiauton takaa, en enää muista huomanneeni mitään muuta mitä ympärillä tapahtui. Huomioni keskittyi täysin tekijään ja minulla oli ikään kuin putkinäkö.

Etäisyyttä oli konstaapelin arvion mukaan noin viisi metriä. Hänellä oli näköyhteys tekijän ja naisen sivuprofiileihin.

– Siirsin katseeni tekijän kasvoista alaspäin ja tähtäsin tekijää vasempaan reiteen. Muistelen, että tekijällä oli vihertävät housut. Ammuin yhden laukauksen.

Melkein heti hän kuuli toisen laukauksen.

– Luulin partionjohtajan ampuneen myös, mutta häneen katsottuani näin hänellä etälamauttimen kädessä, eli hän oli laukaissut sen.

Poliisi hoitaa puukotuksesta epäiltyä maassa makaavaa miestä Turussa 18. elokuuta 2017.

Konstaapeli muisteli tekijän kaatuneen kyljelleen. Puukko putosi miehen kädestä. Poliisit juoksivat miehen luo.

Partionjohtaja laittoi miehen käsirautoihin ja konstaapeli huusi viranomaisten Virve-radioon ”ammuttu laukaus!”.

– Sitten näin, että tekijän reidestä alkoi tulla verta. Silloin tajusin, että olin osunut.

Paikalle tuli sivullisia, jotka konstaapelin mukaan alkoivat potkia poliisien maassa pitämää puukottajaa.

– Nousin ylös ja otin teleskooppipatukan esille. Sanoin henkilölle, jolla oli metalliputki kädessään, että ”rauhoitu”.

Metalliputkimies oli lyöntiasennossa ja huusi konstaapelille ”miksi te saatana puolustatte tota murhaajaa?”. Konstaapeli jatkoi miehen rauhoittamista. Partionjohtaja puolestaan pyysi radiolla äkkiä tukipartiota paikalle.

– Aika nopeasti paikalle tuli toinen partio, joka alkoi partionjohtajani kanssa antaa hätäensiapua tekijälle.

Asetta käyttänyt konstaapeli joutui vielä tämänkin jälkeen rauhoittelemaan kuumentuneita sivullisia. Lähellä oli mies, jolla oli muovikassi kädessään ja joka huuteli puukottajalle.

– Menin rauhoittelemaan häntä ja siirsin hänet kauemmas paikalta. Henkilö kertoi nähneensä tekijän puukottaneen pienen vauvan äitiä Kauppatorilla niskaan. Otin häneltä henkilötiedot ylös myöhempää kuulustelua varten.

Tämän jälkeen konstaapeli siirtyi painamaan polvellaan puukottajan ampumahaavaa ambulanssin tuloon saakka. Hän lähti myös ambulanssilla mukaan sairaalaan, jossa hän puhutti puukottajaa.

Alla olevalla turvakameratallenteella näkyy, kuinka epäilty juoksee kohti kuudetta uhria Turun kauppatorilla.

Kysymykseen syntymäajasta mies vastasi ”kahdeskymmeneskuudes oktober 94”. Mies sanoi olevansa marokkolainen.

– Sitten kysyin olitko yksin vai oliko muita, hän vastasi yksin. Kysyessäni millä tulit Kauppatorille, hän vastasi polkupyörällä. Kysyin, oliko hänellä puukko mukana kun hän tuli Kauppatorille. Siihen hän ensin nyökytti päätään myöntävästi, mutta pudisti sitten päätään. Sitten hän sanoi, että ei jaksa enää.

Partionjohtaja videoi puhuttelun. Hän meni myös puukottajan mukana leikkaussaliin kuvatakseen ampumahaavan.

Puukottaja selvisi hengissä. Huhtikuussa alkavassa Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pääkäsittelyssä hän vastaa syytteisiin terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhan yrityksistä.
PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1254
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

On kyllä suuri harmi, kun ei ole kuolemantuomio käytössä.
Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1193
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Jihadismin tutkija Atte Kaleva Turun iskusta: Jos jokin ääntelee kuin ankka, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, se todennäköisesti on ankka
Väitöstutkimusta tekevä Atte Kaleva kirjoitti kansantajuisen tietokirjan jihadistisesta terrorismista. Hän pitää käänteistä rasismia yhteiskunnan kannalta yhtä epäterveellisenä kuin varsinaista rasismia.

Jihadismin tutkija Atte Kaleva Turun iskusta: Jos jokin ääntelee kuin ankka, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, se todennäköisesti on ankka
Muslimeja ei kohdella Suomessa tavallisina ihmisinä, sanoo tutkija Atte Kaleva. Joko käsissä on silkkihansikkaat tai leimakirves, mikä vääristää islamiin liittyvän keskustelun.

Rebekka Härkönen
Jihadistisen terrorismin uhka tulee kasvamaan Suomessa lähivuosina. Varautuminen tulevaan edellyttää kriittistä asiapohjaista keskustelua.

Poliittisesti korrektin kumartelun on loputtava, samoin leimakirveen heiluttamisen. Muslimiyhteisöt on otettava mukaan jihadismin kitkemiseen, ja jopa velvoitettava siihen.

Tätä mieltä on jihadismista väitöstutkimusta tekevä Atte Kaleva, jonka Jihad ja terrori -kirja ilmestyy tänään torstaina.

–Käänteinen rasismi on yhteiskunnan kannalta yhtä kestämätöntä ja epäterveellistä kuin varsinainen rasismi, Kaleva toteaa Lännen Medialle.

–Islam on taas uskomusjärjestelmänä hyvin suvaitsematon, militantti ja osittain väkivaltainen. Islamiin liittyvistä ongelmista pitää voida keskustella julkisesti ja islamia on voitava kritisoida asia-argumentein.

Kalevan mukaan myös jihadistinen terrorismi on osa islamia. Jihadistiselle väkivallalle löytyy oikeutus Koraanista.

–Tähän on yhteiskunnassamme suhtauduttava vakavasti leimaamatta silti kaikkia muslimeja terroristeiksi.

–Samoin kuin jihadistit pitävät länsimaalaisia vääräuskoisina, myös suuri osa muslimeista näkee jihadistit vääräuskoisina ja uskostaan hairahtuneina.

Veitsiä ja autoja ei voida kieltää
Kalevan uutuuskirja perustuu hänen väitöstutkimusaineistoonsa. Nimensä mukaisesti teos pyrkii selittämään jihadistista terrorismia.

–Pyrin analyyttiseen ja kansantajuiseen ilmaisuun. Jihadismia ei voi ymmärtää, jos ei ole perustietoa islamista, Kaleva kuvailee.

–Esimerkiksi marttyyrikuolema on islamin näkökulmasta looginen valinta. Jos uskoo tämän puolisen elämän olevan vain pääsykoe paratiisiin, olisi hölmöä paremman puutteessa olla ottamatta vastaan varmaa paikkaa pelastuksessa.

Kaleva toivoo kirjansa toimivan kiihkottomana keskustelunavaajana islamiin liittyvissä ongelmissa.

–Jihadismi ilmiönä ei tule poistumaan yhteiskunnastamme vuosiin. Meillä on radikalisoitunut sukupolvi ja netissä valtava määrä radikalisoivaa materiaalia.

–Veitsiä ja autoja ei voida kieltää. Siksi ongelmaa on pyrittävä ratkomaan kitkemällä kaikenlainen sosiaalinen hyväksyntä jihadismille. Tässä muslimiyhteisöt ovat avainasemassa, Kaleva sanoo.

Jos sharian noudattaminen ei onnistu Suomessa, on lähdettävä pois
Suomessa on voitava olla sataprosenttisesti muslimi ja Suomen kansalainen, Kaleva sanoo.

–Jos joku kuitenkin kokee, ettei sharian eli islamin lain noudattaminen onnistu Suomen lain ja tapakulttuurin puitteissa, sitten on lähdettävä pois, Kaleva toteaa.

–Suomalaiset ovat vieraanvaraisia, mutta olemme kumarrelleet liikaa. Kyse ei kuitenkaan ole vieraista, jotka ovat vain käymässä.

Jos vaikuttaa ankalta, se todennäköisesti on ankka
Kaleva pitää Turun joukkopuukotusta jihadistisena terroritekona.

–Jos jokin ääntelee kuin ankka, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, se todennäköisesti on ankka, hän perustelee.

Kalevan mukaan uhreja voi tulla lisää, ellei aihetta uskalleta käsitellä muutoin kuin silkkihansikkain tai rajoja kiinni huutamalla. Muiden yhteiskunnallisten ongelmien tapaan jihadistisen väkivallan estämiseen ei ole yhtä toimivaa ratkaisua.

–Euroopan iskut ovat vain laineita Lähi-idästä, jossa pääosa jihadistisesta terrorismista tapahtuu, hän muistuttaa.

TERRORISMI
Jihadismin logiikka auki
Tutkija, sotatieteiden maisteri Atte Kalevan (s. 1979) tietokirja Jihad ja terrori ilmestyy torstaina 15. maaliskuuta.

Kirja perustuu väitöstutkimusaineistoon.

Kansantajuinen, analyyttinen ja kiihkoton katsaus jihadismin taustoihin.

Kaleva tuli tunnetuksi oltuaan vaimonsa kanssa jihadistien panttivankina neljän kuukauden ajan Jemenissä vuosina 2012–2013.

Mikä jihad?
Taistelu, joka jakautuu sisäiseen ja ulkoiseen jihadiin.

Sisäinen jihad vastaa kristillistä kilvoittelu-käsitettä. Ulkoinen jihad tarkoittaa fyysistä taistelua islamin vihollisia vastaan.

Jihadismi korostaa väkivaltaa
Islamin pääsuuntauksen, sunnalaisuuden, yksi alahaara on fundamentalistinen ja äärikonservatiivinen salafismi. Sen väkivaltaa korostavaa haaraa kutsutaan jihadismiksi.

Oikeutus silmittömään terroriin perustuu islamiin ja Koraaniin. Taustalla on voimakas usko kuoleman jälkeiseen palkkioon.

Jihad-liikkeesä on ollut useita suuntauksia. Isiksen kalifaatin kukistumisen jälkeinen jihad-liike elää nyt ideologisen sirpaloitumisen aikaa.

Enemmistö muslimeista pitää jihadisteja vääräuskoisina tai uskosta harhautuneina.

Jihadistinen terrorismi painottuu Lähi-itään kohdistuen "maallistuneisiin" muslimeihin ja muihin uskontoihin.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/ ... 200812448/
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Kaleva pitää Turun joukkopuukotusta jihadistisena terroritekona.
–Jos jokin ääntelee kuin ankka, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, se todennäköisesti on ankka, hän perustelee.

Eipä yllättäisi, jos oikeuslaitoksemme toteaisi sen kuitenkin olevan ihan jotain muuta. Vaikka ankka itsekin vakuuttaisi olevansa ankka.
All is pretty.
- Andy Warhol
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Jos se näyttää ankalta, ääntelee kuin ankka, kävelee kuin ankka ja kertoo olevansa ankka, niin se on...

...YKSITTÄISTAPAUS.

Ei mitään nähtävää, hajaantukaa...
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11520
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Esimerkki kunnon suvakkipsykoosista.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018032 ... 4_u0.shtml
Turun puukottajan uhriksi joutunut äiti työnsi lastenvaunut viime tingassa pois tieltä - ”Hän tuli suoraan minua kohti”

Tiistai 20.3.2018 klo 14.51

Nainen kertoo ajatelleensa hetkeä ennen puukotetuksi tulemistaan, että miehen katseesta välittyi tunne epätoivosta.

Yksi Turun puukotuksessa haavoittuneista uhreista oli italialaisnainen, joka saapui Kauppatorille pientä lastaan vaunuissa työntäen juuri iskun alettua.

- Torille saavuttuani näin minua vastaan juoksevia ihmisiä, enkä ymmärtänyt kuitenkaan, mitä oli tapahtumassa. Jatkoin kuitenkin kävelyä, senkin takia, että halusin ymmärtää, mitä oli tekeillä, 33-vuotias nainen kertoi poliisikuulusteluissa syyskuussa.

Nainen ehti kävellä vain joitakin metrejä, kun näki edessään omien sanojensa mukaan hyvin nuoren miehen, jolla oli kädessään veitsi.

- Minä näin tämän pojan, jolla oli veitsi kädessään. Hän oli ihan kuin poikanen vasta. Jos oikein muistan, niin siinä veitsessä oli verta, nainen muisteli.

Miehen nähdessään nainen kertoo, hänen ensimmäisen ajatuksensa olleen, että kyseessä saattoi olla epätoivoinen turvapaikanhakija, jolle ei ollut myönnetty turvapaikkaa.

- Tekijästä välittyi minulle tunne epätoivosta. Minulle tämä ei ollut mitään varmaa tietoa vaan pelkkä ajatus, nainen sanoo.

"Olimme kasvokkain"


Heti nähtyään puukottajan nainen kertoo, että tämä alkoi juosta häntä kohti.

- Hän tuli suoraan minua kohti, elikkä minä näin hänet, olin ihan kasvokkain hänen kanssaan, nainen sanoi.

Äidin ensireaktio oli pelastaa lapsi, ja hän kertoo työntäneensä vaunut pois vasemmalle päin, kauemmas kohti tulevasta miehestä. Hetkeä myöhemmin puukottaja tarttui naista käsivarresta ja iski häntä veitsellä kolme kertaa.

Puukottaja jatkoi tämän jälkeen matkaansa, ja nainen valahti maahan. Hän kertoi viimeiseksi muistikuvakseen sen, että joku juoksi häntä kohti.

- Kun olin havainnut sen, että joku oli tulossa minua auttamaan, sen jälkeen minä tavallaan annoin mennä ja näin menetin silloin tajuntani.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

No nyt on kyllä uhrilla hiukan värittynyttä tekstiä. Ohikiitävässä hetkessä tekee analyysia tekijästä. Kai se on sitten pakko uskoa että jotkut eivät sitten opi edes sen kuuluisan kantapään kautta.
jaskajokunen
Jane Marple
Viestit: 1053
Liittynyt: To Touko 15, 2014 4:20 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja jaskajokunen »

Tossa pari otetta esitutkintamateriaalista...melkosta settiä
Liitteet
screenshot-rsc90g.bn.files.1drv.com-2018-03-22-22-19-06.png
screenshot-rsc90g.bn.files.1drv.com-2018-03-22-22-19-06.png (75.02 KiB) Katsottu 3959 kertaa
screenshot-rsc90g.bn.files.1drv.com-2018-03-23-16-20-40.png
screenshot-rsc90g.bn.files.1drv.com-2018-03-23-16-20-40.png (101.09 KiB) Katsottu 3959 kertaa
DY-RkbHWsAATRcz.jpg
DY-RkbHWsAATRcz.jpg (32.77 KiB) Katsottu 3959 kertaa
ViperFace
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja ViperFace »

Ollijoki kirjoitti:Tossa pari otetta esitutkintamateriaalista...melkosta settiä
Aika sakeita ajatuksia tosiaan kaverilla. Vai, että "myi uskontoaan". Enpä keksi parempaa keinoa nostattaa yleistä vastustusta mitään "myyntiartikkeilia" kohtaan, kuin teurastaa ihmisiä sen nimissä. Toki pieneen, hyvin rajattuun porukkaan, tuo varmasti vetoaa vastaavalla tavalla, kuin kouluampujatkin ihailevat edeltäjiään.
Vastaa Viestiin