Aku Louhimies #meetoo ym.

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1115
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja aumari »

mr58 kirjoitti:
aumari kirjoitti:Mun mielestä Terho toimi hienosti. Oliskohan Louhimies saanut pystiä ollenkaan jos tämä kohu olisi syntynyt ennen äänestystä. .
"Kulttuuriministerin" oli tarkoitus ojentaa palkinto ELOKUVALLE, ei ohjaajalle. Ohjaaja vain kävi hakemassa palkinnon. Nyt tämä ministerinkuvatus kyllä saapui paikalle,,ilmainen ruoka ja juoma kyllä kelpasivat. Asiat ja asiat pitää osata erottaa toisistaan.
Sen pystin olisi voinut hakea vaikkapa tuotantoyhtiön edustaja. Louhimieshän oli vain työntekijä.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1193
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Lenita Airiston K18-neuvo SS:ssa: Näin härskit jutut loppuvat heti

Liike-elämän vaikuttaja neuvoi miten miehet saa hiljaiseksi.

Savon Sanomat haastatteli Kuopiossa vieraillutta yrittäjä Lenita Airistoa. Hän valitteli, että seksuaalista häirintää vastaan käytävä MeToo-kampanja on Suomessa ollut vaisu.

Videohaastattelussa Lenita Airisto kertoi suorapuheisesti, miten hän on selvinnyt tilanteista, joissa häntä on häiritty.

– Muistan kuinka yhteen aikaan oli tapana, että miehet aina kun oli jotain kokouksia rupesivat kertomaan härskejä juttuja. No. minä nousin ylös ja sanoin että jaaha, pojat, on masturboinnin aika. Eli minä menen tuonne toiseen huoneeseen ja kun olette lauenneet, niin kutsutte minut sisälle, Lenita Airisto sanoi SS:lle.

– Tämän jälkeen ne sanoivat, että älä älä missään nimessä tuon aikana rupea kertomaan mitään vitsejä! Tämä on ollut erittäin hyvä, ja suosittelen, tämä on ollut erittäin tehokas.

Airiston mukaan miehet vähän pelkäävät häntä.

– Se ei ole mitenkään hassumpi juttu. Silloin pysytään asiassa.

https://www.verkkouutiset.fi/lenita-air ... uvat-heti/

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1827
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Näitä on siitä hauska seurata, kun kaikki pelaavat julkisuutta niin massiivisen läpinäkyvästi vielä. Massamedian kiltisti syödessä kädestä, kuinka kaikki onkaan aina mennyt täydellisesti ja kuinka sankareitahan me kaikki olemme. Erityisesti jos johtoasemaan on päässyt, niin silloin toiminta leikisti on aina suurta sankaruutta ilmentävää.

Oikeassa maailmassa meni sitten aivan erinäköistä, mutta siitä ei saa livenä puhua. Saapa nähdä missä ajassa nuo saa nämä keskustelupalstatkin hiljaiseksi, koska kansallinen turvallisuus. Eli heidän ylikasvaneen egon pönkitys.

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2288
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

aumari kirjoitti:Mun mielestä Terho toimi hienosti. Oliskohan Louhimies saanut pystiä ollenkaan jos tämä kohu olisi syntynyt ennen äänestystä. Itse en katso koskaan sotaelokuvia, siis dramatisaatioita sodista, etenkin kun niissä näkyy näitä samoja näyttelijänaamoja. Dokumentteja katson ja niitäkin varauksella.
Luulenpa, että Terho ei saa kuraa niskaansa vain tekonsa/tekemättä jättämisen vuoksi, vaan poliittisista syistä. Kuran viskojat siis hyväksyvät kaikki käytetyt keinot saadakseen nauttia "hyvästä" viihteestä.
Terho vanha politiikon petturi ajelee taas kaksilla rattailla ja yrittää irrottaa itselleen säälipisteitä ja tuoda esiin sinistä pierua vai mikä sen puolueen nimi olikaan, joka hätäpaskat housussa nostettiin äänestämättä hallitukseen. Terho on suoraselkäinen kuin korkkiruuvi ja toiminta normaaliälyisen silmissä läpinäkyvämpää kuin Ikean juomalasit.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1827
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Katselin A-studion, jossa balettijohtaja sössötti. Onko tuollainen päässyt kiintiövirkaan puoluekirjalla, vai mikä näissä on se juttu? Joo ei tosiaan leikisti työnantaja voi muka puuttua, jos heille ilmoitetaan sopimattomasta käytöksestä. Oikeasti tietenkin tottakai voi puuttua ja esimerkiksi muuttaa työskentelytapoja, lisätä valvontaa, muokata työtehtäviä jne. Ei ole mitään rakettitiedettä ihan perus henkilöstöjohtaminen. Noin siis jos on jotain kykyjä johtaa. Jos on vaan haluja, mutta ei kykyjä niin toivoisi, että kalkkunat joskus tulisivat järkiinsä myös julkisella puolella huomaten ettei heistä johtajiksi ole. Vaikka turha toive lienee.

Noilla halvoilla. laiskoilla psykopaattispedeillä on aina samat juttu siitä, kuinka henkilöstökyselyssä kaikki antoi hymynaamaa. Niin antoikin, kun ne pelkää työnsä puolesta. Tietäen että ovat työpaikassa, jossa ongelmia ei ratkota, koska johdossa on ongelma.

Avatar
AutumnForever
Martin Riggs
Viestit: 607
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

Eikö tuota otsikon virhettä voisi korjata?
Tulee luettua paljon vanhoja ketjuja, suurin osa viesteihin laitetuista linkeistä ei enää toimi. Tämänkin päivän juttu ja linkki ovat joskus vanhoja joten: kopioithan viestiin myös uutisen linkin takaa! Näin näitä uutisia on helppo lukea myös vuonna 2028.

URSA
Watson itse
Viestit: 5992
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja URSA »

Mielensäpahoittaneiden kohu peitti alleen sen tosiasian, että Louhimies yritti polkea palkkoja.

https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/aku- ... 200831434/
Aku Louhimies yritti polkea näyttelijöiden palkkoja Tuntemattoman kuvauksissa – Oikeuksien tallominen on yleistä: "Kaikkia mahdollisia työaika- ja työsuojelulakeja rikotaan härskisti"

Aku Louhimies kävi jo ennen Tuntemattoman sotilaan kuvauksia vaatimassa tuntuvia palkanalennuksia.

Kulttuuri22.03. 20.36

Aku Louhimies yritti polkea näyttelijöiden palkkoja Tuntemattoman kuvauksissa – Oikeuksien tallominen on yleistä: "Kaikkia mahdollisia työaika- ja työsuojelulakeja rikotaan härskisti"

Elokuva-alan näyttelijöiden tekijänoikeusjärjestö Filmexin puheenjohtaja Risto Autio kertoo, että ohjaaja Aku Louhimies kävi ennen kesällä 2016 alkaneita Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksia vaatimassa tuntuvia alennuksia elokuvan näyttelijöiden palkkoihin.

Filmexin toimitusjohtaja ja Näyttelijäliiton asianajaja Tiia-Lotta Lehterä vahvistaa asian.

–En osallistunut neuvotteluihin, mutta olin paikalla. Louhimies esitti tavanomaisen kuvauspäiväperusteisen palkkauksen sijaan viikkopalkkamallia, joka olisi laskenut näyttelijöiden palkat yhteen kolmasosaan yleisestä tasosta.

Lehterä kertoo keskustelun edenneen asiallisesti. Näyttelijäliiton vastatarjoukseen ei kuitenkaan koskaan vastattu.

–Tämän jälkeen tuotantoyhtiö ryhtyi tekemään suoria työsopimuksia näyttelijöiden kanssa.

Tuntemattoman sotilaan on tuottanut Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Rotko vastaa, että tuotantoyhtiö pääsi sopimukseen suoraan näyttelijöiden kanssa tavalla, joka otti huomioon tuotannon erityispiirteet.

–Elokuvan kuvausjakso oli poikkeuksellisen pitkä ja kuvauspäiviä tuli näyttelijää kohden tyypillisesti selvästi tavanomaista enemmän. Emme tietenkään voi antaa tietoja yhtiön tekemistä työsopimuksista palkan tai muidenkaan työsopimusten ehtojen osalta. Ne ovat luottamuksellisia, Rotko kirjoitti torstai-iltana lähettämässään sähköpostissa.

Ylipitkiä päiviä, ei ylityökorvauksia

Hämeen Sanomat uutisoi 14. maaliskuuta näyttelijöiden ja tuottajia edustavien järjestöjen välisestä pitkään jatkuneesta sopimuksettomasta tilasta ja palkkauksen ongelmista. Tuolloin Risto Autio ei vielä ollut valmis kertomaan Tuntematonta sotilasta koskevista epäkohdista julkisesti.

–Olen tuore Filmexin puheenjohtajana, enkä halunnut olla se, joka avaa Pandoran lippaan. Nyt asia on noussut esiin, ja ihmiset uskaltavat puhua.

Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona, että Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa olisi teetetty ylipitkiä työpäiviä, ja että asianmukaisia ylityökorvauksia olisi jätetty maksamatta.

Aution ja Tiia-Lotta Lehterän mukaan työehto- ja palkkausongelmat eivät koske ainoastaan Tuntemattoman kuvauksia, vaan työpäivien venyttäminen ilman korvauksia on elokuva-alalla yleistä.

–Tuotannoissa on rikottu ja rikotaan kaikkia mahdollisia työaika- ja työsuojelulakeja aivan härskisti ja yleisesti, Autio sanoo.

Heikki Rotko kiistää Aution väitteen.

Sopimukseton tila jatkuu

Näyttelijäliiton Tiia-Lotta Lehterän mukaan syy näyttelijöiden huonoon asemaan on 2000-luvun alusta lähtien jatkunut sopimukseton tila. Tv-tuotannoissa näyttelijöiden työehtosopimukset vanhenivat vuonna 2012.

–Ylen kanssa meillä on voimassaoleva sopimus, mutta itsenäisten tuotantoyhtiöiden edustajat eivät ole halunneet neuvotella työehdoista. Sanoisin, että näyttelijät ovat produktioiden työntekijäryhmistä erityisen huonossa asemassa. Siitä kertovat olosuhteet, joista olemme nyt kuulleet, Lehterä viittaa kertomuksiin naisnäyttelijöiden kokemuksista Aku Louhiniemen aiemmissa tuotannoissa.

Lehterä sanoo, että kotimaisten elokuvien tuottajilla olisi varaa maksaa asianmukaiset korvaukset näyttelijöille.

–Elokuvien budjetit ovat liikesalaisuuksia, joten emme tiedä, mikä on näyttelijöiden osuus budjeteista. Tuotantoyhtiöillä tuntuu kuitenkin menevän ihan hyvin. Aika moni suomalaisia elokuvia tuottava yhtiö on ulkomaisessa omistuksessa, eikä kukaan osta tuotantoyhtiötä vain tukeakseen suomalaista taidetta.
Tuo se vasta on härskiä polkemista, ja vielä Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa!

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1029
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Louhimieskö siellä huolehtii palkanmaksusta ku käynyt ihan henkilökohtaisesti vaatimassa alempia palkkoja.Eikös tuon pitäisi olla jonkun tuottaja-osaston tehtävä jos niikseen tulee.

Ja kuullostaa pahalta että on yritetty polkea palkkoja mutta onko täälä jossain mainittu että minkälaisista summista palkoissa on kyse.Jos selviää että sielä onkin kovia summia nii siinä äkkiä kansalaisten kelkka kääntyy siihen että: "hah,tommosia palkkoja ja ruikuttavat!"
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1827
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Mitäs tekee valvova viranomainen? Katsoo sormien läpi? Tästäkin asiasta pitäisi tietenkin aloittaa laaja selvitys. Ei voi olla, että Suomessa on ala jossa rikotaan työaika ja työsuojelulakeja rutiininomaisesti ilman, että siihen puututaan. Kuulostaa jo viranomaisenkin puolesta törkeältä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Täällä pitää sitten sietää kaikenmaailman puolalaisia rakennuksilla jne. jotka tekevät innolla laittoman pitkiä työpäiviä laittoman pienillä palkoilla viranomaisen seisoessa kyvyttömänä ja hajuttomana sormi suussa. Vähän ryhtiä tuohon velttoon sikailuun. Samalla pitäisi aloittaa tutkimus ministeriön toiminnasta ja siitä onko se aktiivisesti pyrkinyt estämään viranomaistoimintaa asiassa.

teppo
Perry Mason
Viestit: 3625
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja teppo »

NorthernDarkness kirjoitti:Louhimieskö siellä huolehtii palkanmaksusta ku käynyt ihan henkilökohtaisesti vaatimassa alempia palkkoja.Eikös tuon pitäisi olla jonkun tuottaja-osaston tehtävä jos niikseen tulee.
Katsopa, mitä lukee tuottajan kohdalla.
NorthernDarkness kirjoitti:... onko täälä jossain mainittu että minkälaisista summista palkoissa on kyse.
Ei ole mainittu. Pääosan esittäjäksi katsottava Eero Aho lienee ollut kovapalkkaisinta päätä. Hän tienasi verotietojen mukaan kuvausvuonna 2016 yhteensä 55 000 euroa kaikista töistään.

holmesin haamu
Michael Knight
Viestit: 4007
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Pitää muistaa Louhimiehen näyttelijöiden tulleen vuosikausia uudestaan ja uudestaan Louhimiehen elokuviin, vaikka hänen epäasialliset metodit tiedettiin. Alkuperäinen Levottomissa ollut naisnäyttelijäkin, joka aloitti omalta osaltaan kohun oli tainnut mennä 7 muuhunkin elokuvaan.

Ei epäasiallisia toimintapoja tarvitse hyväksyä, mutta miten vuosi toisensa jälkeen sama näyttelijä menee saman ohjaajan elokuviin, vaikka on inhonnut ohjaajan tyyliä vuosikausia.

Gagarin
Martin Riggs
Viestit: 632
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

teppo kirjoitti:
NorthernDarkness kirjoitti:Louhimieskö siellä huolehtii palkanmaksusta ku käynyt ihan henkilökohtaisesti vaatimassa alempia palkkoja.Eikös tuon pitäisi olla jonkun tuottaja-osaston tehtävä jos niikseen tulee.
Katsopa, mitä lukee tuottajan kohdalla.
Eipä sillä ole mitään merkitystä mitä siinä lukee (lukee: Aku Louhimies, Mikko Tenhunen, Miia Haavisto). Tuottaja on ammatti, hän vetää koko prosessia, elää ja käyttäytyy kuin diktaattori. Mutta siltikin hän on vain työntekijä. Tämän leffan todellinen tekijä on suomalainen osakeyhtiö nimeltään "Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 Oy".

Kuten osakeyhtiölaissa selkeästi sanotaan, osakeyhtiötä johtaa hallitus, Toimitusjohtaja toteuttaa hallituksen määräyksiä ja vastaa yhtiön taloushallinnosta. Vastuu on hallituksella, joka ei voi paeta selityksen "emmä tienny" taakse. Tässä firmassa:

Hallitus: Heikki Rotko, Kaarina Adrien Strawberry Gould ja Liisa-Maria Penttilä-Asikainen.
Toimitusjohtaja: Heikki Rotko.

Ei löydy Louhimiestä...

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5380
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja damfin »

URSA kirjoitti:Mielensäpahoittaneiden kohu peitti alleen sen tosiasian, että Louhimies yritti polkea palkkoja.

https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/aku- ... 200831434/
Oikeuksien tallominen on yleistä: "Kaikkia mahdollisia työaika- ja työsuojelulakeja rikotaan härskisti"
---
Aku Louhimies kävi jo ennen Tuntemattoman sotilaan kuvauksia vaatimassa tuntuvia palkanalennuksia.
---

Lehterä kertoo keskustelun edenneen asiallisesti. Näyttelijäliiton vastatarjoukseen ei kuitenkaan koskaan vastattu.
–Tämän jälkeen tuotantoyhtiö ryhtyi tekemään suoria työsopimuksia näyttelijöiden kanssa.
---
Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Rotko vastaa, että tuotantoyhtiö pääsi sopimukseen suoraan näyttelijöiden kanssa tavalla, joka otti huomioon tuotannon erityispiirteet.
---
Aution ja Tiia-Lotta Lehterän mukaan työehto- ja palkkausongelmat eivät koske ainoastaan Tuntemattoman kuvauksia, vaan työpäivien venyttäminen ilman korvauksia on elokuva-alalla yleistä.

–Tuotannoissa on rikottu ja rikotaan kaikkia mahdollisia työaika- ja työsuojelulakeja aivan härskisti ja yleisesti, Autio sanoo.
---

Sopimukseton tila jatkuu

Näyttelijäliiton Tiia-Lotta Lehterän mukaan syy näyttelijöiden huonoon asemaan on 2000-luvun alusta lähtien jatkunut sopimukseton tila. Tv-tuotannoissa näyttelijöiden työehtosopimukset vanhenivat vuonna 2012.
Mielensäpahoittajat pahoittivat mielensä siitä että kansa ei suostunutkaan suurin joukoin pahoittamaan mieltään Louhimiehen ohjausmetodeista vaan Louhimiehen sijaan lynkkasivat vanhoja asioita kaivelleet mielensäpahoittajat.
Mielensäpahoittajat joutuivat nyt mielensä niin kovasti pahoitettuaan etsimään jonkin toisen aiheen josta saada kansa pahoittamaan mielensä Louhimiestä kohtaan, ehkä tuo elokuva-alan yleinen palkkausongelma toimisi paremmin kuin näyttelijöiden näyttelemään pakottaminen.

Toki kun hieman tuota artikkelia lyhentelin niin siitähän paljastuu se että kyse ei sitten lopulta olekkaan siitä että Louhimies yrittäisi polkea näyttelijöiden palkkoja, vaan että Näyttelijäliiton asianajaja ja Filmexin toimitusjohtaja on pahoittanut mielensä siitä että Tuntemattoman Sotilaan tuotantoyhtiö on neuvotellut molempia osapuolia tyydyttäneet palkkasopimukset suoraan näyttelijöiden kanssa jättäen huomioimatta Näyttelijäliiton mielipiteet... hyi sentään.

Artikkelista ei nyt suoraan tullut selväksi se että miksi tuo sopimukseton tila on jatkunut 2000 luvun alusta lähtien, sopimuksen tekoonhan tarvitaan yleensä kaksi osapuolta, eli jostain syystä yhteistä säveltä ei ole löytynyt mutta onko se siis pelkästään elokuvan tuottajista kiinni, vai olisiko peiliinkatsomisen paikka molemmilla osapuolilla?
Näyttelijät ovat kuitenkin näyttelemistä jatkaneet, eli ilmeisesti he ovat kuitenkin olleet riittävän tyytyväisiä tuottajien kanssa suoraan tekemiinsä sopimuksiin.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1827
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

^ Ei taida työnantajalainsäädäntö lähteä siitä onko sopimus liiton kanssa vai ei.

Oikeuteen vaan ja Heikille tuomiot työaikalainsäädännön rikkomisesta. Terästäen tuomiota samalla vaikkapa viiden vuoden liiketoimintakiellolla.

On se kyllä kumma kun elokuvantekijöissä on äärikapitalistisia sortajia. Nuo ei muulla opi kuin sillä, että heiltä laitetaan pillit pussiin. Ja asiasta itkijät voivat pitää sen turpansa kiinni Suomesta ei viedä työntekijöiden oikeuksia inhimilliseen kohteluun yhtään mihinkään.

Avatar
sikakoira
Frank Columbo
Viestit: 9017
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Aku Louhimies #meetoo ym.

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

#metoo tuli just vilastuu toi tuntematon,Aku on paikkansa ansainnut. :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Vastaa Viestiin