65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Hauki
Agentti Scully
Viestit: 655
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Hauki »

Tämä ei sinänsä tuo keskusteluun paljoakaan uutta sisältöä, mutta pohdiskelin tuossa, että jos Birgitta kerta teki vuokratuolilla kampaamossa töitä (tekikö, en muista onko siitä olemassa varmaa tietoa) niin silloinhan hän oli paikalla aika ajoin, miksi palaveri olisi järjestetty juuri päiväksi, jolloin ei ole muuten tulossa sinne. Epäilemättä palaveri oli, mutta mitä muuta asiaa hänellä oli keskustaan, matkaa oli kuitenkin sen verran, että varmaankaan ei olisi varta vasten lähtenyt pelkkään palaveriin. Reitti ja siten ratkaisu voisi löytyä näistä muista menoista.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja skoone »

Hauki kirjoitti:Tämä ei sinänsä tuo keskusteluun paljoakaan uutta sisältöä, mutta pohdiskelin tuossa, että jos Birgitta kerta teki vuokratuolilla kampaamossa töitä (tekikö, en muista onko siitä olemassa varmaa tietoa) niin silloinhan hän oli paikalla aika ajoin, miksi palaveri olisi järjestetty juuri päiväksi, jolloin ei ole muuten tulossa sinne. Epäilemättä palaveri oli, mutta mitä muuta asiaa hänellä oli keskustaan, matkaa oli kuitenkin sen verran, että varmaankaan ei olisi varta vasten lähtenyt pelkkään palaveriin. Reitti ja siten ratkaisu voisi löytyä näistä muista menoista.
Toistan itseäni, mutta ihmettelen edelleen, että onko ko kampaamon yläpuolella sattuneen massivisella vesivahingolla ollut jotain tekemistä palaverin kanssa? Ko kampaamo kärsi kai ko vuodosta, koska se oli ainakin pari vuotta sitten remontissa ja "uuden" kampaajan tilat ovat toisaalla.
Muista lähdekritiikki!
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

HS kirjoitti:Saman vuoden elokuun 24. päivänä kampaajana työskentelevän Birgitta Silanderin, 65, piti tavata työtoverinsa Etu-Töölössä. Matkakorttitietojen mukaan Silander lähti katoamispäivänään matkaan kotoaan julkisilla liikennevälineillä Viikistä. Viimeinen merkki hänen liikkeistään on hänen puhelimensa linkittyminen Tennispalatsin tukiasemaan jonkin verran myöhemmin.

Komisario Teemu Kruskopfin mukaan poliisin saamat vihjeet eivät toistaiseksi ole johtaneet Inomaan ja Silanderin jäljille. Tapauksiin ei kuitenkaan epäillä liittyvän rikosta.
Ei mitään uutta edelleenkään, mutta olisi vain niin hirveän kiinnostavaa tietää, miksi poliisi ei epäile Silanderin tapauksessa rikosta. Onko poliisilla jotain merkittävää tietoa, johon perustaa tämän? Vai ei vain ole mitään sellaista, miksi pitäisi epäillä...? Jos Birgitta olisikin kadonnut jossain maaseudulla, teillä tietymättömillä, mutta Helsingissä, kaupunkiolosuhteissa... Ihminen ei katoa kaupungissa jäljettömiin, eikä ruumis jää helposti löytymättä kuten maastossa voi käydä. Mitä ihmettä Birgitalle on tapahtunut? :shock:
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)
garcia
Jane Marple
Viestit: 1059
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja garcia »

En muista olenko aikaisemmin kirjottanu tähän viestiketjuun mutta n. puoltoista vuotta sitten kun luin tän tuli tällainen hyvin voimakas visio.

Silanderilla on ollu asiakkaanaan joku vanhempi keski-ikäinen mieshenkilö joka on käyny muutamia kertoja vuodessa, välillä jossain muussa parturissa. Ne on jutellu mukavia. Mies on ihastunut Silanderiin mutta tälle mies on ollu vain yksi tuhansista.

Ko. päivänä mies pysähtyy BS:n kohdalle ja pyytää että tämä hyppää kyytiin. Silander hyppää koska on menossa samalla reissulla esim Hietsun kirpputorille tai jonnekin lähitienoolle.
Mies ei kuitenkaan lähde ajamaan oikeaan suuntaan vaan painaa aika lujaa kohti Länsiväylää. Silander pyytää että mies pysähtyisi mutta mies ei vastaa tai sanoo jotain: Äläs nyt hötkyile.
Silander tajuaa olevansa "kidnapattu" vanhan tutun autokyytiin.
Silander ei tiedä että ko henkilöllä on voimakas naisen alistamisen tarve. Silander ei onnistu saamaan irti turvavyötään ja hyppäämään pois kyydistä missään vaiheessa.
Sitten ollaan miehen asunnon parkkihallissa ja jollain ilveellä mies saa pakotettua BS:n asuntoonsa.
Asunnossa hän esim mainitsee edelleen omistavansa jotain antiikkiesineitä tai jotain etc joista BS oli jo aiemmin kovin kiinnostunut ja tällä hän voittaa aikaa, BS hiukan rauhottuu.
Sitten mies käy BS:nn kiinni, tulee tappelu ja BS lyö päänsä esim terävään sängynkulmaan.
Mies on kinkkisessä tilanteessa koska hänellä on ehdonalainen päällä. Hän päättää päästä eroon BS:n ruumiista. Hän raahaa tämän auton takapenkille eikä teko tallennu kameroihin. Ajaa 100 km jonnekin pois Helsingistä ja hautaa Silanderin.
edna
Neuvoja-Jack
Viestit: 516
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja edna »

Miten selität joukkoliikenteen käytön,tai joku on käyttänyt Birgitan korttia. Entäs se puhelimen linkki Tennispalatsiin.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Mä uskon että se on Birgitta ihan itse joukkoliikenteellä matkustanut, se on jotenkin ihan päivänselvää mun mielestä. On kerran todisteet että korttia käytetty ja aikataulu tapaamisen kanssa täsmää ja myös puhelimen linkittyminen alueelle jolla pitikin olla siihen aikaan.

Mielestäni ratkaisu löytyy siitä,mitä sitten tapahtui kun B saapui alueelle sovittuun aikaan.
Kun yksinkertaistaa asian ilman mitään outoja vale-matkustajia,-on jotenkin selvää että Birgitta tapaamiseen on ollut menossa koska siihen aikaan juuri sinne on ollut matkalla.
Toistan näemmä itseäni :D

Olisi niiiin mukava tietää mitä viranomaiset tietää.
Jotenkin nämä katoamiset,esim Birgitta, Riina, Hanhivaara...niinkuin selkeintä epäiltyä ei epäillä? Koska on selvitetty ettei ole sekaantunut katoamiseen. Mutta koska ei selitetä enempää, epäilys jää.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Eilisaamu kirjoitti: Olisi niiiin mukava tietää mitä viranomaiset tietää.
Jotenkin nämä katoamiset,esim Birgitta, Riina, Hanhivaara...niinkuin selkeintä epäiltyä ei epäillä? Koska on selvitetty ettei ole sekaantunut katoamiseen. Mutta koska ei selitetä enempää, epäilys jää.
Niinpä. Voitaisiin kertoa vaikka että "Poliisin mukaan on selvitetty, ettei miesystävällä ole tekemistä katoamisen kanssa. Valvontakamerahavaintojen mukaan hän on ollut katoamisen sattuessa toisella puolella Helsinkiä uimahallissa." tms... Tällä saataisiin turhat, ko. henkilöiden mainetta ja jaksamista rasittavat spekulaatiot pois palstoilta (ehkä).

Toisaalta, eipä se poliisi nyt keskustelupalstoja varten kai tiedotakaan. Mut mitä sitten antaa jotain epämääräisiä tiedotteita tai jättää koko jutun roikkumaan, kun tietää, että ihmiset kuitenkin spekuloi kaikkea, mitä eivät tiedä. Ja voishan joskus sattua sekin ihme, että joku ulkopuolinen hoksaisi jotain tapaukseen liittyvää, jos siitä olisi vähän enemmän tiedossa.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
kizza
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 3:49 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja kizza »

Entäpä, jos palataan motivaatioon? Liikkeen ostanut kampaaja haluaa palavasti jatkaa liiketoimiaan, kun on uutena oäässyt alalle. Tulevaisuutta varjostaa kuitenkin huoli siitä, ettei pysty maksamaan loppuja kauppahinnasta, kuten ehkä sovittu. Tai sitten joku muu rahaan liittyvä erimielisyys, joka poistuu vain sillä, että Birgittaa ei enää ole? No. Ketkä tiesivät sovitusta tapaamisesta? Ainakin Birgitta ja liikkeen ostanut. Entäoä, jos tapoamista ei oikeasti ollutkaan sovittu? Miksi tapaaminen olisi sovittu päivään, jolloin Birgitalla ei ollut asiakkaita? Miksei seuraavaan päivään? Koska mitään tapaamista ei ollut. Liikkeen ostanut kampaaja kävi itse Birgitan luona, siellä tapahtui mitä sitten tapahtuikaaan ja liikkeen uusi omistaja tapahtumien jälkeen otti B:n puhelimen ja matkakortin ja matkusti liikkeeseen. Siellä akku loppui, eikä uusi omistaja tiennyt pin-koodia, tai hän halusi muuten sammuttaa puhelimen liikkeessä, jotta jäisi vaikutelma, että Birgitta olisi saapunut liikkeeseen tapaamista varten. Jonka uusi omistaja siis keksi, kun tajusi, että puhelimen liikkeistä jää jälki. Tässä skenaariossa avoimeksi jää se, mitä Birgitan luona tapahtui ja missä esim. B.n mahdollinen ruumis on?
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

^ Tämä. Olen jo aikaisemmin kirjoittanut, että itse uskon, että tuleva ex-liikekumppani tietää enemmän kuin on kertonut. Kun vielä muistamme ko. henkilön erikoisen, jokseenkin välinpitämättömän facebook-postailun Birgitan katoamiseen liittyen. Vapaaehtoisethan etsivät Birgittaa katoamisen jälkeen liikerakennuksesta, jossa kampaamo sijaitsi.

Mutta tosiaankin, ruumis on yhä kateissa. Jos Birgitta olisi päässyt hengestään kotonaan ja tekijä olisi yksi naishenkilö, niin hän tuskin hävittäisi ruumista yksinään kaupunkiasunnossa. Mutta jos olikin kaveri alusta lähtien mukana, tiedetty jo aiemmin, että tarvitaan kantoavuksi ja kuskiksi. Sitten kroppa kantoon, mattoon tai jätesäkkeihin ja pihassa odottavan pakun perään. Ja sitten ajettu Birgitta jonnekin syrjäseuduille. Ei ehkä minnekään Lappiin asti, mutta jossain Uusimaa-Häme-seudulla riittävän syrjäiselle metsäalueelle, jossa dumpattu johonkin sopivaan ojaan kuusien katveeseen. Oksia, hiekkaa ja multaa päälle, ja siellä lepää Birgitta. Jäänyt löytymättä, kun kukaan ei ole niin kaukaa älynnyt etsiä.

Vaikkakin spekulointia, niin tähän uskon itse. On tässä maailmassa pienemmistäkin rahasummista ihmisiä pistetty hengiltä.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Eniten minua hämää tässä asiassa tuo metrolla liikkuminen.
Viikinmäestä ei kulje metroa, ainoastaan bussit keskustaan.

Olisiko ollut niin, että B on bussille mennessään saanut kyydin joltakulta tutulta tai naapurilta? Silloin tuo metro sopisi kuvioon. On luvattu viedä Herttoniemeen. Sieltähän pääsee nopeasti keskustaan.

Matkalla on sattunut jotain ja B. ei ole koskaan saapunut sovittuun tapaamiseen.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Kappas kuka on Haluatko miljonääriksi.
Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2114
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

<3 Sinä hymyilytät minua.
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Eilisaamu kirjoitti:Kappas kuka on Haluatko miljonääriksi.
Kuka siellä sitten oli?
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Kissankello kirjoitti:
Eilisaamu kirjoitti:Kappas kuka on Haluatko miljonääriksi.
Kuka siellä sitten oli?
Paula näytti olevan..
sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1273
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Pitäisikö perustaa oma "Haluatko miljonääriksi" ketjunsa, niin pysyisi jutut hieman linjassa?
Vastaa Viestiin