Lappilaisvanhemmat piinasivat lapsiaan lähes 10 vuotta

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Lappilaisvanhemmat piinasivat lapsiaan lähes 10 vuotta

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Lähes 10 vuoden käsittämätön piina: Lappilaisvanhemmat pahoinpitelivät lapsiaan vuosikausia, pitivät nälässä ja estivät heitä liikkumasta

Julkaistu: 23.5. 20:20

Lapset joutuivat kestämään vanhempiensa törkeää pahoinpitelyä lähes kymmenen vuoden ajan. Lastensuojeluilmoituksetkaan eivät pelastaneet lapsia kurimukselta.

Lappilaisvanhempien lapsiinsa kohdistama kaltoin kohtelu alkoi vuoden 2002 alussa, jolloin heidän lapsensa olivat vain noin 4- ja 1-vuotiaita. Lapset joutuivat kestämään piinaa vuoden 2011 syyskuun puoliväliin asti. Teot tapahtuivat Lapissa sijaitsevalla paikkakunnalla.

Oikeuden mukaan vanhemmat pitivät kumpaakin lasta nälässä tai syöttivät heitä lapsenomaisesti. Nuorempi lapsista ei osannut pureskella ruokaa, kun hän aloitti koulunkäynnin.

Vanhemmat estivät lapsiaan menemästä oma-aloitteisesti vessaan. Kumpikin lapsi joutui käyttämään vaippaa, kun he aloittivat koulun. Vanhemmat estivät lapsiaan myös liikkumasta vapaasti kotona. Nuorempi pakotettiin olemaan pinnasängyssä ja vanhemman lapsen liikkumista estettiin hänen huoneensa ovella olevalla lapsiportilla.

Vanhemmat estivät myös voimakkaasti lasten yhteydenpitoa sukulaisiin, naapureihin ja ystäviin. Vanhemmat rajoittivat myös lasten koulunkäyntiä ilman perusteltua syytä.

Tämän lisäksi vanhemmat kohdistivat vanhempaan lapseen useita kataluuksia. Vanhemmat repivät häntä hiuksista, löivät nyrkillä tai avokämmenellä kasvoihin sekä muualle vartaloon ja puristivat lasta voimakkaasti käsivarsista. Vanhemmat lukitsivat kodin ovet ja pakottivat lapsen pitkäksi aikaa yksin ulos.

Vanhemmat seisottivat häntä myös eteisessä rangaistukseksi. Vanhemmat myös pesettivät lasta, vaikka hänen ikätasoonsa nähden se ei ollut tarpeellista. Vanhemmat myös laiminlöivät nuoremman lapsen terveydenhuollon ja tarvittavien apuvälineiden hankinnan.

Naapurit ja koulun henkilökunta olivat tehneet lapsista vuosien saatossa noin parikymmentä lastensuojeluilmoitusta, mutta ne eivät johtaneet mihinkään. Vasta viimeisin, vuoden 2011 syksyllä tehty lastensuojeluilmoitus johti rikostutkintaan ja vanhempien tuomioihin.

Oikeus määräsi asiakirjat ja lasten henkilöllisyydet salassa pidettäviksi, koska esille tuli erityisen arkaluontoisia tietoja lasten elämästä. Oikeus laati niin sanotun julkisen selosteen, josta käy ainoastaan ilmi rikosten tekotavat. Oikeudessa ei tullut ilmi vanhempien motiivia. He kiistivät syytteet.

Lapin käräjäoikeuden mukaan 53-vuotiaat isä ja äiti syyllistyivät kahteen törkeään pahoinpitelyyn ja yhteen törkeään vapaudenriistoon. Kumpikin sai 1,5 vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Oikeuden mielestä oikeudenmukainen tuomio olisi ollut kaksi vuotta, mutta oikeus alensi tuomioita puolella vuodella oikeudenkäynnin viivästymisen takia.

Vanhemmat joutuvat maksamaan vuonna 1998 syntyneelle lapselle 24 000 euron korvaukset ja vuonna 2001 syntyneelle lapselle 10 000 euron korvaukset. Lapin käräjäoikeus antoi asiassa tuomion viime perjantaina.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Vanhemmat ovat ilmoittaneet tyytymättömyyttä tuomioon.

Niko Ranta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005692190.html

Jälleen kerran sarjassamme haistapaska-tuomiot. Lähes 10 vuoden rääkkäämisestä ehdolliset tuomiot. Ja ovat vielä kehdanneet valittaa! :shock: :roll:
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)
Hopalong Cassidy
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: Pe Heinä 04, 2008 7:28 am

Re: Lappilaisvanhemmat piinasivat lapsiaan lähes 10 vuotta

Viesti Kirjoittaja Hopalong Cassidy »

Olikohan mistä lahkosta vai pohjoisen Intian alueelta joskus vuosien 400–1100 välillä lähtenyt kansa? Kehtaavat vielä valittaa tuomiosta.
Ciccarelli
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 8:45 pm
Paikkakunta: Pohojammaa

Re: Lappilaisvanhemmat piinasivat lapsiaan lähes 10 vuotta

Viesti Kirjoittaja Ciccarelli »

Oon kuullut tutultani vastaavasta tapauksesta, ellei se ole juuri tämä. Kun kuulin tuosta jutusta, googlettelin vaikka minkälaisilla hakusanoilla, mutta tuloksetta. Mutta tuo tapaus mistä kuulin tapahtui eräässä Kemijärven kylässä, n. 30km:n päässä Kemijärveltä. Itse olen kuullut tuota kyläpahasta kutsuttavan nimellä Syvä Joki(Deliverance), mutta se ei kuulemma johdu ko. tapauksesta. Huhujakin tuttuni kertoi kun paikallisena niitä kuuli, mm. että yksi lapsi olisi haudattu kylän hautausmaan viereiselle vaaralle, ja sitä olisi poliisit ruumiskoirien kanssa etsinyt. Tiedä sitten onko mitään perää. Mutta nuo tuomiot on kyllä vitsi! :evil: Miten noista lapsista voi kasvaa tasapainoisia tuollasen kohtelun jälkeen? :cry:
Tairetahan olla Härmän asemalla, kunoon verta seinäs!
Avatar
ajanpatina
Jane Marple
Viestit: 1002
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Loimaa, Tampere
Viesti:

Re: Lappilaisvanhemmat piinasivat lapsiaan lähes 10 vuotta

Viesti Kirjoittaja ajanpatina »

Suomen lakilaitos jälleen todistaa tuomioissaan, ettei se tunne käsitteitä "oikeus ja kohtuus". Tuon kaltaiset lasten kiduttajat tulisi tuomita vähintäänkin 10 vuodeksi linnaan, ilman lomia ja armahdusmahdollisuutta. Samoin pitäisi tuomita ne olemattomat "lastensuojelijat" virastostaan kiinteällä tuomiolla. Suomen lastensuojelu on käsittämättömän huonolla tolalla vuodesta toiseen, vuosikymmenistä toiseen, vaikka sitä pyörittää helvetin isoilla budjeteilla yliopiston käyneet hienoperseet ja "ammattikasvattajiksi" itseään tituleeraavat, koekeasti koulutetut sossutantat.
Niin se vain on, että lastensuojelun "ammattilaiset" on niin helvetin korkeesti lukeneet, että lukivat aivonsa pellolle jo sata vuotta sitten, eivätkä ole niistä ajoista viisastuneet vieläkään. Mutta helvetin hienoo virkakieltä, eli kapulakieltä ne haastaa, ettei siitä tavallinen tallaaja ymmärrä hönkäsen pölöystä. Samanlaista ympäri pyöreetä potaskaa jauhavat, kuten politiikotkin virkamieskuntineen.

Kuka tietäisi kertoa, minne suomesta katosikaan "oikeus", kun laki ei sellaista tunne, eikä myöskään tuomarit.!? :?: :shock:
Kaikella on aikansa.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Lappilaisvanhemmat piinasivat lapsiaan lähes 10 vuotta

Viesti Kirjoittaja dazu »

ajanpatina kirjoitti:Suomen lastensuojelu on käsittämättömän huonolla tolalla vuodesta toiseen, vuosikymmenistä toiseen, vaikka sitä pyörittää helvetin isoilla budjeteilla yliopiston käyneet hienoperseet ja "ammattikasvattajiksi" itseään tituleeraavat, koekeasti koulutetut sossutantat.
Niin se vain on, että lastensuojelun "ammattilaiset" on niin helvetin korkeesti lukeneet, että lukivat aivonsa pellolle jo sata vuotta sitten, eivätkä ole niistä ajoista viisastuneet vieläkään.
En usko, että niistä monikaan on käynyt yliopistoa. Nuoremmat ovat yleensä lukio-AMK pohjalta ja vanhemmissa, 50+ ikäisissä tantoissa taitaa olla jopa amiksia.
Ainakin sen, mitä itse olen ollut niiden kanssa tekemisissä, niin kokemus on se, että nämä vanhemmat tantat, joita isoin osa niistä on, ovat aika hölmöjä ja oppimattomia. Ne on virkamiehiä, joilla on paljon valtaa, mutta vähän ymmärrystä.

Tää narsismivouhotus on kanssa sellainen asia siellä sossussa, että ei morjes... Nehän uskoo siellä näkevänsä narsistit, mutta silti käytännössä kaikki narsistit ja psykopaatit vie niitä, kuin pässiä narussa ja uhrit leimataan narsisteiksi ja lopputulos on se, että huoltajuuskiistoissa, joissa toinen vanhemmista on narsisti, tai psykopaatti, niin siltä toiselta, terveemmältä vanhemmalta viedään lasten tapaamisoikeus kokonaan.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Lappilaisvanhemmat piinasivat lapsiaan lähes 10 vuotta

Viesti Kirjoittaja wretch »

Stalinista voi olla montaa mieltä.Panslavisti hän ei mielestäni ollut.Niin outoa kuin se onkin mielestäni Stalin oli georgialais-syntyinen venäläinen nationalisti.Ja kiihkeä sellainen.Voin olla väärässä.Tunnustan jo etukäteeen, ei kannata tulla vaikeroimaan ja vääntelemään sanoja :D
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1494
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Lappilaisvanhemmat piinasivat lapsiaan lähes 10 vuotta

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Ketjusta poistettu lainauksineen keskustelua ali-ihmisistä
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...
Vastaa Viestiin