73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostarista 11.7.2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Zipe
Hetty Wainthropp
Viestit: 485
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Zipe »

Isoäidin mainitsema havainto korppien puuttumisesta oli mielenkiintoinen. Eläimet huomaavat nopeasti, jos luonnon helmaan näkyville jää jotain syötäväksi kelpaavaa. Nimenomaan lintujen poikkeavan käytöksen huomaa kauempaakin.

Olisi todella mukava tietää, mitä kaikkea siellä Heinäveden kylillä tästä katoamistapauksesta puhutaan.
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1290
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja maxi »

isoäiti kirjoitti:Keskustelin erään henkilön kanssa tästä tapauksesta ja siitä miksei nunnan ruumista löydy.
Kaverini tokaisi heti näin: Mitä jos surmaaja oli etsijöiden joukossa ja vain ohitti kropan ?niin että pitäisiköhän jo kertaalleen käydyt paikat koluta uudelleen.

Toisaalta nunna olisi viimeisestä havaintopaikasta ehtinyt takaisin luostariinkin tuossa tunnissa? ennen sadetta. Nyt on vaan se hiusnauhan löytöpaikka olemassa antaen viitteitä siitä mihin nunna on kävellyt viimeisestä havaintopaikastaan.

Se että nunna olisi ihan päättömästi lähtenyt metsään vaeltelemaan? niin mikähän olisi saattanut laukaissut tuollaisen pakenemisen ja piiloutumisen ? paniikin.. siihen olisi tarvittu jonkinlainen uhka nunnaa itseään kohtaan.

Tai jos on saanut jonkin laisen kohtauksen ja tajunta on hämärtynyt ja siksi lähtenyt päämäärättömästi harhailemaan.

Kyllähän se näin on että kun metsässä kuljet niin et hankalinta reittiä valitse vaan katselet ympärillesi mistä olisi helpointa kulkea. Nunna kyllä tiesi maastot ja paikat mihin on hyvä mennä sateelta suojaan. itsekin olen miettinyt sitä että nunna varmaankin tiesi päivän sään ja osasi merkit luonnosta lukea. Mutta joskushan käy niin autoakin ajaessa että ajatuksissaan kun on niin yhtäkkiä huomaa että ai minä olen täällä asti jo. Miksei sitten kävellessäkin.

NIIN ja onhan meillä vapaus käyttää luovuuttakin tämän tapauksen tiimoilta, ajatella mitäpä jos se Menikin näin. Itselläni on vain tämä fakta tieto nunnan käymisestä iltamessun jälkeen katsomassa palopaikkaa honkasalon tieltä käsin. Sama henkilö kertoi myös ettei nunna käynyt päivällä palopaikalla. Kylällä liikkuu huhuja, en tiedä millaisia. Henkilö oli nunnan katoamisen jälkeen etsiskellyt nunnaa ja tarkkaillut näkyykö korppeja mutta korppeja ei ollut havainnut.
Mainitsin hänelle että nunna on mennyt varmaan sateen suojaan, siihen henkilö vastasi : niin on mennyt sateen suojaan, äänensävynsä jännästi muuttui. jos nunna on haudattu/viety muualle/tai hukkunut, silloinhan korpit eivät löydä.

Eipä niitä korppeja tule verekselle ihmisruumiille...sen verran olen luontoa päässyt aitiopaikalta omassa työssäni seuraamaan jo vuosikymmenet, että korppi on niin varovainen lintu ettei se uskaltaudu sellaiseen mikä on vahvasti sidoksissa ihmiseen. Tämä ei nyt tarkoita haisevia kaatopaikkoja vaan sellaista mikä ihmisen toimesta on verekseltään maastosssa. Korppi on sellainen että se haaskan löydettyään seuraa sivummalta mitä ympäristössä tapahtuu ja menee haaskalle vasta sitten kun muut eläimet ovat siellä jo tovin kulkeneet. Ihmisten päällä olevat vaatteet ja niistä tulevat ominaishajut pitää muitakin haaska eläimiä loitolla jonkin aikaa ja varsinkin kesällä kun muutakin syötävää on tarjolla. Korppeja karkoittaa seudulta myös etsintöihin osallistuvien ihmisten paljous sekä Ilma alukset mikäli ne ovat käytössä etsintä aikana.
Kairasta on haettu ihan ehjiä ihmisruumiita joiden mätänemistila on ollut hyvinkin pitkällä siitä huolimatta ne ovat olleet koskemattomia lintujen ja eläinten toimesta. Yleisesti ottaen ruumiit löytyy ilman korppi havaintoja. Talvella kettu voi kaivaa lumenalta jotain jäänteitä ja kettujen jälkiä kannattaa seurata lumesta mihin päin ne kulkee jos jotain ihmisen toimesta on etsittävänä.
Elämä on laiffii
isoäiti
Poliisikoira Rex
Viestit: 250
Liittynyt: Ti Maalis 06, 2018 1:18 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja isoäiti »

käsittääkseni syksymmällä oli etsiskellyt nunnaa. Jonkinlaista muutosta ruumiissa varmaankin on jo silloin tapahtunut. korpit lentelevät ja raakkuvat yleensä sinne missä jotain mielenkiintoista on. Aika lähellä tietä ja asutusta olen nähnyt korppien ruokailevan haaskalla.
Eihän sitä korppia sieltä haaskalta huomaa kun se metsässä on, mutta voi seurata missä ja mihin ne lentelevät. Ja eihän niitä isoa laumaa ole ehkäpä vain yksi tai kaksi. Missä haaska sinne korpit kokoontuvat.
Ciccarelli
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 8:45 pm
Paikkakunta: Pohojammaa

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Ciccarelli »

Jos on syytä epäillä rikosta, niin tarkistaisin ihan varmuuden vuoksi missä kaikkiruokainen Simo Ruumensaari pitää nykyään majaa..

Edut. Tuli vain mieleeni.
Tairetahan olla Härmän asemalla, kunoon verta seinäs!
Avatar
Dortmunder
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Dortmunder »

En usko että nyt kannattaa raiskaajia epäillä tässä casessa. On varmaan houkuttelevampiakin uhreja kuin 73-vuotias nunna....
Sen sijaan iso paha susi/susilauma voi metsässä kyllä tehdä pienen ihmisen katoamistempun. Siten, ettei edes jää paljon linnuille murenia. Emokarhun jos yllättää poikasineen voi käydä samoin.
Eli eiköhän tässä ole ns. luonnollisesta kuolemasta kyse. Ruumis vaan puuttuu. Tuskin löytyykään.
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'
Bohemian Rhapsody
Hetty Wainthropp
Viestit: 497
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 10:05 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Bohemian Rhapsody »

Palasin alkuun tähän juttuun ja edelleenkin minua vaivaa kaksi asiaa.

Nunnalla ei ollut sanottavaa muistisairautta, kuvassa hän vaikuttaa terävänkin oloiselta. Ympäristö oli tuttu, harvemmin muistisairaskaan eksyy tutulle ympäristölle.
50 vuotta luostarissa olleena hän on varmasti nähnyt paljonkin, muttei ilmeisesti paljoa sen ulkopuolelta tai sitten enemmän kuin pitäisi. (Oletus)

Tulipalon katsominen saattoi olla tekosyy jollekin muulle tapaamiselle tai liittyä siihen. Jokin asia tapaamisessa on voinut järkyttää mieltä. On puhuttu myös siitä ettei nunna olisi voinut edetä noin kauan noin lyhessä ajassa, koska liikkuminen hidasta tai ei ollut hidasta mutta selkä oli kumara. Mielestäni hän olisi ehtinyt edetä toki olla etenkin jollain kyydillä, kuten autolla. Olisiko hänellä voinut olla jokin sovittu tapaaminen? 73-vuotias ei ole nykyään mikään erityisen iäkäs edes ja varsinkin jos on viettänyt kurinalaista elämää. Kunto voi olla erittäin hyvä.

Lyhty ja hiusnauha. Tulee vahvasti mieleen satu, jossa ripoteltiin leivänmurusia merkiksi reitille tai ehkä tässä hiusnauha on pudotettu muuksi merkiksi myöhemmin löydettäväksi. Muutoin reittivalinta ohjautuu suoraan vesistöön (alunperin), jonne on tuosta Arhinmäestä puolisen tuntia kävelymatkaa. Jos nunna on kuitenkin lähtenyt aiemmin liikkeelle tällöin Honkasalontien puoli 19.30 aika olisi looginen ja myös Arhinmäentien noin klo 20.(Näistä aiemmin mainittu)
Mielenkiintoista on tuo hiusnauha, joka löytyi sekin tienviereltä Löytömäentieltä, mutta kummasta päästä. Tiehän kiertää ikäänkuin takaisin päin. Onko sanottu, nunna käveli tienviertä. hiusnauha löytyi tienvierustalta. Mikään ei viittaa, että hän olisi itse sikäli hakeutunut mihinkään metsään.

Kuntenkin hän oli noin viikkoa ennen katoamistaan maininnut ilmassa olevan huonoja ennusmerkkejä ja sen jälkeen sattui tuo tulipalo, niin voi myös olla mahdollista pelon vuoksi pakeneminen ja sitä myötä itse aiheutettu kuolema tai muu onnettomuus. Olen ennenkin kohdannut ihmisiä, jotka ovat niin kovasti uskossa ja ehdottomia ajatuksilleen, että mieluummin kuolevat itse kuin uskaltavat elää. Paljon on kysymysmerkkejä ilmassa tässä.
Mortui vivos docent
Ciccarelli
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 8:45 pm
Paikkakunta: Pohojammaa

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Ciccarelli »

Dortmunder kirjoitti:En usko että nyt kannattaa raiskaajia epäillä tässä casessa. On varmaan houkuttelevampiakin uhreja kuin 73-vuotias nunna....
Sen sijaan iso paha susi/susilauma voi metsässä kyllä tehdä pienen ihmisen katoamistempun. Siten, ettei edes jää paljon linnuille murenia. Emokarhun jos yllättää poikasineen voi käydä samoin.
Eli eiköhän tässä ole ns. luonnollisesta kuolemasta kyse. Ruumis vaan puuttuu. Tuskin löytyykään.
Ajattelimpa vain kun Ruumensaari ketjussa todetaan näin: "Vuonna 1995 hän tappoi raiskaamansa 72-vuotiaan naisen."
Tairetahan olla Härmän asemalla, kunoon verta seinäs!
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Kävellyt, väsynyt, "liftannut" noutajaltansa sen viimeisen kyydin, vaikka apua olisi tarvinnut?
Ei seksuaaliluonteista surmaa voi kyllä poiskaan sulkea, yllä hyvä esimerkki. Sitä, etteikö vanhempikin liha joillekin maistuisi, voi kysyä vaikkapa sarjaraiskaaja, lähihoitaja Miko Ville Kristian Huittiselta. Hän ei toki ole tappanut ketään ja on ollut todnäk kiinni tuolloin. Todnäk siksi, kun ei noista tiedä ja kaikista hatkoista ei kerrota.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Roly
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 1:05 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Roly »

Jos olisin lähettyvillä minua kiinnostaisi käydä tutkimassa tuo metsätie, joka alkaa Honkamäentieltä (Löytömäentien risteyksestä oikealle n. 700 m) ja menee Löytölammen länsipuolelle. Se jatkuu mutkittelevana metsäpolkuna Honkasalon tielle. Olisi mielenkiintoinen kävelyreitti ja oikotie takaisin Honkasalontielle sateen uhatessa.
lepajoki
Olivia Benson
Viestit: 731
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Juttelin tuossa aamulla naapurustossa asuvan henkilön kanssa. Tekee vapaaehtoistyötä luostareissa (tosin ei kyseisessä). Kysäsin, onko kuullut tästä tapauksesta. Paljonkin juteltu asiasta kuulemma. Kaikenmaailman huhuja liikkuu, mutta yleinen käsitys on asiasta. Alueella on paljonkin pienempiä, ja kovastikin virtaavia vesistöjä. Jos pudonnut johonkin niistä, voi olla pitkänkin matkan päässä.


Tuosta muistisairaudesta en tiedä, mutta sanoi kyseistä henkilöä "hmm hiukan lapsenmieliseksi".


Jonkinnäköinen paikallinen selvännäkijäkin on ilmoittautunut asiantiimoilta, ja kertonut tietävänsä missä kadonnut on. Alueella on jokin hiukan isompi kura/savioja, ja olisi kuulemma pudonnut sinne, ja uponnut saveen.

No sinänsä ihan uskottavaa, mutta oli sanonut henkilön olevan 5 metrin syvyydessä??
amle
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 7:44 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja amle »

Mun on nyt pakko avautua, pahoittelut minholaisille, että näin myöhään vasta.

Ystäväni on ortodoksi ja tavannut nunna Elisabetin henkilökohtaisesti. Hän kertoi, että Elisabetilla oli alkavan muistisairauden oireet selkeästi nähtävillä. En halua juoruilla enempää, jotenkin kunnioitan luostaria ja sen asukkaita. Vaikka eihän muistisairaudessa mitään noloa ole eikä se muuta tosiasiaa, että Elisabet oli lähtenyt kävelylle eikä palannut. Henkirikoskin on mahdollinen, vaikka enemmän todennäköiseltä tuntuu eksyminen metsään niin hankalaan paikkaan, ettei ole läydetty elävänä eikä kuolleena.

Toki mietityttää, että olisiko Elisabetia voitu valvoa tms, onhan muistisairaus varmasti ollut luostariyhteisön tiedossa, mutta ei ihmistä toki voi vankina pitää, varsinkin jos on aina ennen palannut kävelylenkeiltä takaisin.
Rohkenen epäillä.
Hauki
Agentti Scully
Viestit: 655
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Hauki »

Niin, kyllähän tämä aika selvältä vaikuttaa, jos on tosiaan ollut muistisairaudenoireita ja ilmeisesti niihin liittyen psykoottisia oireita, harhoja, kun on kerran puhunut huonoista tai pahoista merkeistä yms. vai miten se meni tarkalleen. Sairaus on saattanut olla jo pitemmälläkin, kuin satunnainen tapaaja on huomannutkaan. Kyllä minä luulen, että harhoissaan ja peloissaan niiden vuoksi on itse mennyt piiloon ja kuollut sinne. Siksi myös helposti on käynyt niin, että ei ole löydetty, koska ei ollut halunnut löydetyksi tulla, siinä vaiheessa kun on piiloon mennyt.
edna
Neuvoja-Jack
Viestit: 516
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja edna »

Kummaliselta tuntuu silminnäkijän, talkoolaisen, selvitys. Hän on tuntenut kauan nunnan. Kyllä kait hänenkin olisi luullut huomaavan muistisairauden merkkejä. Hän näkee nunnan kuudenkilometrin päässä luostarista, myöhään illalla, autostaan. Alkaa sataa kaatamalla. Eikö hänellä mikään raksuttanut, että mitä ihmettä nunna tekee niin kaukana. En halua syyllistää ketään, mutta ihmettelen. Ja sitäkin mietin, kun kukaan ei muu ei ole nähnyt nunnaa missään. Palopaikaltakin on epämääräisiä kommentteja. Saattaa olla, että se tulenpalon jättämä raunio, on saanut nunnan mielen täysin sekaisin. Hän on todella voinut pakokauhun vallassa juosta mihinkä vain. Mitä lie demoneja nähnyt.
Terra
Martin Beck
Viestit: 824
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

^Tulipalo oli ollut jo monta tuntia, 7-8 tuntia, aikaisemmin ennen kuin nunna meni raunioita katsomaan. Joten ei kait se ihan hirveän suuri järkytys enää voinut olla.
Nunna oli liikkeellä kevyissä kesäkengissä. Hän oli tottunut metsässä liikkuja ollut. Siispä ei oikein järkeen käypää, että olisi niissä kesäkengissä lähtenyt umpikorpeen.
Erikoista oli, että se autolla näkijä, naapurikylässä asuva talkoolainen, ei seuraavan päivän aamuna ristisaatossa mukana ollessaan mitenkään havahtunut siihen, että miksi helikopteri pörrää ja poliisit paikalla sun muuta. Vasta illan tullen kotiinsa mentyään oli ilmoittanut, että oli nähnyt nunnan 6 km päässä edellisenä iltana. Muistikohan päivän oikein? Ja niin kait se taisi olla, että hän lähti saman tien ulkomaille ja vasta sieltä palattuaan poliisit pääsivät hänen kanssaan tarkentamaan sieltä kylätieltä sen havaintopaikan.
Mr. Big
Poliisikoira Rex
Viestit: 263
Liittynyt: La Loka 25, 2014 8:34 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Mr. Big »

Kyllä ne savuavat rauniotkin voivat järkyttää mieltä, varsinkin kun nunna tunsi talonväen. Kyllä tämä tosiaan alkaa vaikuttamaan selvältä tapaukselta. Jokin syyhän siihen täytyy olla että nunna on lähtenyt harhailemaan päättömästi, juuri palopäivänä. Eiköhän kyse ole juurikin siitä että nähtyään savuavat rauniot, on järkyttynyt niin että on päämäärättömästi lähtenyt tallustamaan tietä pitkin, tietämättä edes välttämättä missä suunnassa luostari on. Ja vaikka olikin pikkukengissä, polkuja pitkin pääsee kyllä kulkemaan. On tosiaan voinut kävellä pitkällekin teitä pitkin, niitähän risteilee tuolla pilvin pimein, ja sitten vielä poikennut jollekin polulle, ja voinut sitäkin pitkin kävellä vaikka kuinka pitkälle. Ei ihmekään ettei ole löytynyt. Kuten joku totesikin, on voinut vielä etsiä hyvän piilopaikankin, ettei kukaan varmasti löydä.
Vastaa Viestiin