Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Vekku11
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

En kyllä millään jaksa uskoa, että olisi kohdannut loppunsa kotona..
Se, että ketään ei olis nähny sittenkään Piiaa vaikka puhetta onkin ollu, että ois nähty niin kyllä mää ajattelisin, että on ihan hyvin voinu mennä nopeasti jonkun (kyttäilijän) kyytiin diskon läheltä...
tuossahan oli juttua myös siitä, että se opettaja oli nähny Piian bussissa katoamisen jälkeen, ja joka siis olikin joku muu tyttö. Meinaan, olisko mahdollista että discon ohi oliskin kävelly tää look-a-like?
Greta
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Su Heinä 22, 2018 11:56 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Greta »

Miksi Piia joka ei ollut koskaan aiemmin osoittanut elettäkään siihen suuntaan että karkaisi tai olisi erityisen löyhä moraaliltaan on nyt yhtäkkiä juoksemassa suoraan jonkun autoon, joukkoraiskattu ja heitetty jorpakkoon?

Yhtään ainutta silminnäkijä-havaintoa Piiasta ei ole perheenjäsenten jälkeen. Ei edes nyt vuosien jälkeen vaikka tuolla discossa olleet muistavat illan tapahtumat muuten hyvin. Ja se kai poliisin tarkoituksena olikin saada tietoonsa että muistavatko ihmiset mitään tuosta illasta vai voiko vaan olla niin ettei kukaan muista mitään eikä ketään. Tytön kiusaaminen, lähteminen jonkun porukan mukaan..joku olisi varmasti huomannut ja muistanut asian ja viimeistään vuosien jälkeen aikuistuttuaan ja huomattuaan ettei Piiaa ole löydetty, kertonut havainnostaan tai edes epäilystään. Mutta mikään Piian keississä ei osoita että hän olisi mennyt lähellekään Pontelaa saati liftannut jonkun kyytiin.

Itse Piian ikäisenä (samana vuonna syntyneenä ja samalta ilmansuunnalta kotoisin- mua hirvittää miten kiltin ja pikkuveljestään sekä kodistaan huolehtivan nuoren naisen muistoa liataan epäilyillä joille ei ole mitään faktatietoa perustana. vain se, että tyttö hävisi kotoaan riideltyään ensin veljensä kanssa. Huomionarvoista kai on myös se, että isän piti ensin olla poissa tuona iltana mutta joku sai hänet toisiin aatoksiin. Piia ei kuitenkaan mennyt omiin menoihinsa vaikka sen piti olla syynä siihen että isä oli kotosalla tuona iltana.
Raindog
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Su Heinä 22, 2018 4:44 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Raindog »

Raineven kirjoitti:Tiedän miehen, jolla on tai on ollut vahvoja kytköksiä sekä Piikkiöön, Turkuun että Maarianhaminaan.
Toivoisin, että kerrot tuon jutun tutkijalle. Vaikuttaa siltä, että heillä ei liikaa vihjeitä ole, ja että poliisi mielellään tuon kirjeen kirjoittajan löytäisi.

Kävin toissapäivänä Piikkiössä tapahtumapaikalla toista kertaa. Minusta on outoa, että kaikissa spekulaatioissa oletetaan Piian lähteneen kohti Piikkiön keskustaa ja ykköstietä. Kun muistelen itseäni 14-vuotiaana, jolloin hävittyäni kaukosäädinriidan lähdin kävelemään ovet paukkuen, en suinkaan lähtenyt ihmisten ilmoille vaan mieluummin johonkin rauhalliseen paikkaan, kuten metsään tai vesistön äärelle (olin itse kiusattu, kuten Piia, ja ehkä vähän välttelin isoja nuorisolaumoja viikonloppuiltaisin). Piia on todennäköisesti ollut aika käärmeissään viikonlopun suunnitelmien peruuntumisesta. 50 metrin päässä Piian kotitalostahan on joki, joka laskee parin sadan metrin päässä Piikkiönlahteen. Virta on tuossa kohtaa vielä matalahko, mutta ei kuitenkaan niin matala, ettei sinne voisi hukkua lyötyään ensin päänsä liukastuttuaan pimeällä rantatörmällä. Piian katoamisen ja poliisille ilmoittamisen välissä oli 2,5 päivää, minkä aikana ruumis lipuu hidastakin virtaa pitkin jo kauas merelle. Jos vielä otetaan huomioon, että poliisi ei alkuun tutkinut tapahtumaa lainkaan, ei ole mitenkään mahdotonta, ettei Piian ruumis olisi päässyt tuossa ajassa karkaamaan merenpohjaan.

Toiseksi todennäköisintä mielestäni on, että Piia on joutunut auton yliajamaksi ylittäessään tietä. Ilta oli pimeä ja sateinen, eikä kiireesti kotoa lähtenyt Piia varmaankaan pitänyt heijastinta, eikä katsonut sivuilleen murheissaan. Yliajaja on kuvitellut joutuvansa poliisin hampaisiin ja on hävittänyt ruumiin. Jos Piian ruumista jostain pitäisi etsiä, niin Piikkiönlahdesta.

Täytyy muistaa, että nuo kaksi ovat huomattavasti yleisempiä tapoja kuolla kuin tulla murhatuksi. Yksinkertaisin selitys on yleensä todennäköisin. Siitäkin huolimatta huomaan välillä toivovani, että ehkä Piia kuitenkin elää vielä jossain, niin epätodennäköistä kuin se onkin. Hirveän surullinen tapaus kaiken kaikkiaan.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Greta kirjoitti: Huomionarvoista kai on myös se, että isän piti ensin olla poissa tuona iltana mutta joku sai hänet toisiin aatoksiin. Piia ei kuitenkaan mennyt omiin menoihinsa vaikka sen piti olla syynä siihen että isä oli kotosalla tuona iltana.
Olen mielestäni lukenut kaiken mitä Piian katoamisesta on kirjoitettu, mutta tämä Gretan kirjoitus sisältää ihan uutta tietoa. Vai oletko Greta käsittänyt väärin asian?
Missä Piian isän piti olla tuona iltana?

Itse olen ymmärtänyt niin, että Piian piti mennä lauantaina (Piia katosi perjantaina) ystävänsä luokse. Piian isä oli menossa lauantaina kuitenkin muurauskeikalle, joten Piian piti katsoa pikkuveljensä perään. Isä siis määräsi Piian lapsenvahdiksi lauantaiksi. Sitten isä oli puhelimessa keskustellut tämän muurauskeikan tilaajan kanssa ja tämä tilaaja oli sanonut, että Heikki voisi ottaa pikkupojan mukaansa muurauskeikalle. Heikki-isä ei ehtinyt tästä uudesta käänteestä Piialle kertoa, kun tämä jo katosi. Piia oli ehtinyt perua jo ystävän luo menonsa. Isä ei tästä perumisesta tiennyt tuolloin.
Ei kai isän pitänyt olla perjantai-iltana missään muualla kuin kotosalla? Hän kertoi lämmitelleensä saunaa iltasella. Sitä hieman Hejacissa ihmettelinkin, että eräässä haastattelussa isä oli sanonut, että Piia katosi joskus iltakuuden tai seitsemän maissa, kun yleisesti on puhuttu, että Piia lähti riidan seurauksena kotoaan noin klo 20.
Paikalla
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Käsittääkseni homma meni muuten niin, kuin Ailar kirjoitti paitsi, että Piian oli ollut tarkoitus mennä kaverinsa luokse yökylään jo perjantaina.
Perjantaiaamuna Piian isä kertoi Piialle, että yöksi meneminen ei onnistukaan ja koulun jälkeen iltapäivällä Piia perui yökyläreissun kaverinsa kanssa.

Mutta, koska isä pystyi ottamaan pikkuveljen mukaansa, niin Piia olisi voinut näin ollen mennä yökylään lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi.

Sitähän on paljon mietitty, että Piia olisi suunnannut juuri tuon kaverinsa luokse ja tällaista oli Piian isäkin omien sanojensa mukaan epäillyt.
Raindog kirjoitti:Täytyy muistaa, että nuo kaksi ovat huomattavasti yleisempiä tapoja kuolla kuin tulla murhatuksi. Yksinkertaisin selitys on yleensä todennäköisin. Siitäkin huolimatta huomaan välillä toivovani, että ehkä Piia kuitenkin elää vielä jossain, niin epätodennäköistä kuin se onkin. Hirveän surullinen tapaus kaiken kaikkiaan.
Hukkuminen ja auton alle jääminen ovat Piian ikäiselle yleisempiä tapoja kuolla, kuin murhatuksi tuleminen, mutta ruumiin hävittäminen yliajon jälkeen olisi erittäin poikkeuksellista ja lähes ainutkertaista.

Ruumis hävitetään henkirikoksen yhteydessä yleensä silloin, jos tekijä kokee, että hänen ja uhrin välillä on vahva linkki. Tämä voi tarkoittaa sellaista, että tekijä ja uhri ovat tunteneet toisensa etukäteen, tai vaikkapa sellaista, että uhri on ollut tekijän asunnossa ennen rikosta.
Jokatapauksessa ruumiin hävittäminen vaatii sen, että juttuun täytyy liittyä talo, tai auto.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Nyt olen eri mieltä dazun kanssa asiasta.
Pitää yrittää etsiä tuo tietolähteeni, mahtoiko olla joku lehtihaastattelu, jossa selkeästi sanottiin, että Piian piti mennä ystävän luo lauantaina. Toinen erimielisyyden aihe: muistan lukeneeni Piian isän kertoneen, että kun Piia tuli koulusta, hän ilmoitti tytölle, että tämän on hoidettava seuraavana päivänä pikkuveljeään. Niinpä Piia soittikin jo klo 17 aikoihin ystävälleen.

Sitten kirjoitit dazu: Mutta, koska isä pystyi ottamaan pikkuveljen mukaansa, niin Piia olisi voinut näin ollen mennä yökylään lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi.
Tätä en ymmärrä. Jos isä olisi ottanut pojan mukaansa muurauskeikalle, miksei Piia olisi voinut mennä vaikka heti ystävänsä luokse, miksi odottaa lauantaihin, jos asia olisi kuten kerroit, että hänen alkuperäinen suunnitelmansa olisi ollut lähteä matkaan perjantaina.

Mutta kun ehdin, yritän etsiä tuon tietolähteeni.
Paikalla
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Noniin, hyvä tarkistaa tässä kohtaa yksityiskohdat. Ehkä tässä saadaan vielä piirrettyä tarkka kuva katoamisen olosuhteista, niin niitä ei tarvitse sen enempää pohdiskella ja voidaan keskittyä siihen, mistä ei ole tietoa muilla, kuin tekijällä ja uhrilla.

Laitan tähän vielä muutamia videoita autolla liikkuvista sarjamurhaajista:

Ensin nämä Ensio Koivusen tekemät kesältä 1971...
"Rikostarinoita historiasta 5 - Liftarimurhat":
https://www.youtube.com/watch?v=wshKqIIG-uA

Harri Leppinen ja Pohjanmaan Pia-surmat...
"Rikostarinoita Suomesta-Pia surmat 8 11 2007":
https://www.youtube.com/watch?v=wYko6ha5qCI

Selvittämätön tapaus Amerikasta...
"Dark Minds | The Coastal Killer | S2E3":
https://www.youtube.com/watch?v=3KquwtXvkJ8

Kanadan kyynelten valtatie...
"Dark Minds | The Highway of Tears | S2E8":
https://www.youtube.com/watch?v=vN_PhDsbu30&t=54s

Jumitan tässä Sari Liinaharjan ceississä vielä sen verran, että Sarin tappajahan kuljetti Saria 30 kilometriä autolla. Leppinen kuljetti Pia Kurua jopa 80 kilometriä. Myös Järvenpään sarjamurhaajan tapauksessa Hellua kuljetettiin 30 kilometriä.
Joskus on mietitty sitä, että josko Piia Ristikankare olisi kuljetettu johonkin Itä-Suomeen, tai johonkin todella kauas... minä en usko, että Piiaa olisi kuljetettu toiselle puolelle maata, mutta tällainen 30-80 kilometrin kuljetus olisi hyvin voinut olla mahdollinen.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
True
Nikke Knakkertton
Viestit: 199
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 9:09 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja True »

Itsekkin kallistun sen kannalle, että kotoa ei ole lähtenyt.

Isä sanoi oli sanonut Piialle että yhdestä huutajasta eli äidistä on päässyt eroon niin älä sinä huuda. Jos on taas huutanut ja isä tuumannut että nyt perkele loppuu se huuto. Sitten appiukon kanssa käynyt puottamassa mereen, mistä on silminnäkijä havainto. Jostain luin että isä oli arvellut että jos se on lähtenyt laivalle ja hypännyt sieltä alas. Tämä kommentti tukisi tätä teoriaa.

Lisäksi minusta on liikaa ihme säätöä noissa ajoissa, sekä siinä kenen piti olla missäkin ja milloin. Lapsenvahtina ja muuraamassa ym.

Ja noista haastatteluista tulee tunne että isä näyttelee ja esittää. Huokailee raskaasti ym. Ja luonnollisesti sanomattakin selvää että suurin syy on havaintojen puute "kotoa lähdön" jälkeen.

Joten Heikki Ristikankare, jos kotona sattui jotain, niin ole MIES ja tunnusta. Ei tarvitse mennä hautaan raskas taakka omalla tunnolla.
Paikalla
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Te, jotka olette sillä kannalla, että ykkösvaihtoehto on se, että Heikki Ristikankare surmasi tyttärensä, miten perustelette itsellenne sen, että tällainen kolmen hengen porukka, Piian isä, Piian veli ja Piian isoisä olisivat porukalla peitelleet rikosta vuosia ja vaienneet siitä?
Olisihan se aivan ennenkuulumatonta, että tällainen porukka pitää rikoksen sisällään. Se, että Piian isä ja veli olivat jehovantodistajia, ei anna heille mitään erikoisominaisuuksia.

Myös Sari Liinaharjan tapauksessa yleisön mielipide oli, että Sarin isä tappoi Sarin ennen, kuin ruumis löytyi.

On olemassa tiettyjä sellaisia kansanuskomuksia, legendoja, näihin rikoksiin liittyen, mitkä toistuvat tapauksesta toiseen.
Vanhempi klassikko oli sellainen, että aina, kun joku nuori nainen surmattiin, niin yleisö oli varma, että naisella oli ollut salasuhde jonkun naimisissa olevan kylän rikkaan miehen kanssa ja, että tuo mies oli sitten tappanut tämän nuoren naisen.

Faktaa on, että Heikki Ristikankareen toiminnassa oli epäilyttäviä piirteitä, kuten soitto Paimioon vasta kaksi vuorokautta Piian lähdön jälkeen, mutta kokonaisuutena katsellen Piian lähisukulaiset eivät mene tässä kyllä mielestäni ykkösepäillyn rooliin.

Jahka Ailar ehtii pistämään ne tietonsa tänne, niin rakentelen tänne jonkinlaisen aikataulun tapahtumien osalta.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
matahari
Jack Bauer
Viestit: 932
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja matahari »

dazu, en usko että Piiaa kukaan kotona tahallaan tappoi. Kurinpalautus saattoi mennä överiksi, Piia kaatui ja löi päänsä jne jne. Vaihtoehtoja on. Ei häntä kotona kukaan murhannut.
Paikalla
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Eikö tuolloin olisi vieläkin epätodennäköisempää, että asia olisi pidetty salassa kaikki nämä vuodet?
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6557
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Jokos kaikki Pontelan Paimiolaiset ovat käyneet poliisin juttusilla? Ovi on käynyt ahkerasti?
Toivottavasti poliisi saa pian päätökseen, sen jutun, että koti voitaisiin rauhoittaa.
Toki tämä kase on nurkilla aiheuttanut katkeraa kaunaa, niin se pistää pataakattilaa soimaan.
Raindog
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Su Heinä 22, 2018 4:44 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Raindog »

Jokeen hukkumisen puolesta puhuu juuri se, että kukaan ei ole nähnyt Piiaa ovesta poistumisen jälkeen. Piian kotitalolta joelle mennessä joutuu ohittamaan vain muutaman omakotitalon, matkaa on vain 50 metriä ja ilta oli pimeä ja sateinen.

Se, että ihminen murhaisi oman lapsensa tai lapsenlapsensa, on äärettömän harvinaista. Kertoo ihmisen omasta mielikuvituksesta tai liiallisesta elokuvien katsomisesta, jos tällaiseen skenaarioon uskoo.
Raineven
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Marras 27, 2012 11:01 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Raineven »

Tuskin tosiaan on kotona mitään sattunut, ja vaikka olisikin kurinpalautus mennyt överiksi, niin eikö puhuttaisi kuolemantuottamuksesta tai korkeintaan taposta, jolloin rikos olisi kuolemantuottamuksen kohdalla jo vanhentunut, ja tapon kohdalla vanhentuisi tulevan lokakuun seitsemäs? Vai onko silloin syytä odottaa tunnustuksia?

Oman teoriani mukaan Piia on kuitenkin Harvaluodossa tai vaihtoehtoisesti jossain sen edustalla Paimionlahdessa.
peimari
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Syys 18, 2009 3:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja peimari »

nyt uskoisi et ovet on kovin ahkeraan käynyt.Moni muuttanut muille paikkakunnille ja jotkut jopa ulkomaille.Mutta kun kaikki haastateltu on ni voi vetää johtopäätöksiä.Että onko nähty Pontelassa.
Vastaa Viestiin