Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1273
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Lamminsuo kirjoitti:
tötterö kirjoitti:Petri ei halunnut että jää kiinni vanhempien kautta.
Jos hän olisi saanut vanhemmat muuttamaan pois alueelta niin case olisi jäänyt ikuiseksi arvoitukseksi.
Petrin nykyistä asuinympäristöhän tuo DNA seula ei olisi koskaan koskenut mutta kun vanhemmat jäi asumaan vanhoille huudeille niin nakki olisi napsahtanut kun vanhemmat olisi testattu.

Voimme siis todeta että case selvisi vain ja ainoastaan sen takia että vanhemmat jäivät vanhoille huudeille.
Nyt olisikin ollut kiva tietää yrittäkö Petri houkutella vanhempiaan muuttamaan pois?
Tosin jos tekijän vanhemmilla ikää niin tuskin olisi testattu missään vaiheessa.
Pitäiskö sun hieman korjailla tuota tekstiäsi, kun tää juttu on muutenkin pitkä ja sekavakin kaikkien arvuuttelujen takia, niin joltakin ekaa kertaa tätä lukevalta voi mennä pasmat tuosta ihan sekaisin
tötterö
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja tötterö »

Ei ole tarvetta oikaista.
Faktat faktoina ja poliisit epäonnistui.
Fyrkkaa paloi mutta viis siitä.
sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1273
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja sörsse »

tötterö kirjoitti:Petri ei ...

Petrin nykyistä ...

... yrittikö Petri houkutella...
Olenko tullut lopullisesti hulluksi, vai ketä Petriä tuossa postauksessasi oikein tarkoitat?
tötterö
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja tötterö »

Näköjään (*huutonaurua*)
Siis tekijää tarkoitin mutta kun samalla miettii miljoonaa tai ainakin yhtä muuta asiaa niin ajatus harhailee.
Joo ei syytellä Petriä.
Sipi
Theo Kojak
Viestit: 1176
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Moikka, sen verran ehkä voin kommentoida tähän, että tekijä kävi aikanaan Kaarilan yläastetta ja hänellä on parin vuoden ikäerolla myös sisaruksia. Tekijä oli aina hiljainen, hiukan outsider, mutta kuitenkin kohtelias. Sellainen ehkä huomaamaton, joidenkin mielestä /tulkinnan mukaan saattoi kokea kiusaamista. Taipumus impulsiivisuuteen, hermostui nopeasti ja tulisesti. Mutta ei kuitenkaan koskaan pelottavasti, vaan lähinnä huvittuneisuutta muissa teineissä herättäen.

Tämä on tietysti julmaa. Yläastevuosien jälkeisestä ajasta hänen osaltaan en osaa sanoa mitään. Yksinäinen hän kuitenkin oli, ikätoverit eivät häntä juuri tavanneet tai missään erityisesti huomanneet. Tästä syyst sorrun nyt aika suoraviivaiseen spekulaatioon, jonka voitte tyrmätä halutessanne. Kinnunen kommentoi, että "motiivia ei paljasteta, koska se liittyy niin kiinteästi tekijään". Itselleni tulee ihan ensimmäisenä mieleen harhat, kiusaamisen/yksinäisyyden/eristäytymisen seurauksena puhjennut dissosiaatiohäiriö tai skitsofrenia. Nämä ovat juuri niitä syitä, mitä ei kerrota julkisuuteen, koska ne liittyvät tekijään henkilönä. Lisäksi myös se, että hyökkäys kohdistui tuntemattomaan tukisi ajatusta sikäli, että tekijä on voinut olla harhan tai paniikin vallassa.

Kolmessa vuodessa on voinut tapahtua paljon. Lääkitys ja hoitotasapaino on voitu saada kohdalleen, ja ehkä nuorimies vasta itsekin on ajan saatossa ymmärtänyt, että tekijä on hän.

Itse en pidä todennäköisenä, että perhe on tiennyt asiasta tai piilotellut häntä. En myöskään usko siihen, että hän olisi laskelmoinut tunnustustaan, sen ajankohtaa tai ajatellut välttämättä edes kiinnijäämisen riskiä. Uskon, että ainoana motiivina tunnustaa on ollut liian suureksi käynyt sisäinen ristiriita tekoon nähden sen valjettua hänelle ajan saatossa kaikessa karmeudessaan. Hänellähän ei ollut muuta rikoshistoriaa, joten varmasti on ollut järkytys myös hänelle itselleen.

Näin siis ajattelen, voin olla kyllä motiivin ja tunnustamisen perusteiden suhteen myös väärässä.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4672
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Mielenkiintoista kuulla pikkuisen tämän henkilön taustoista. Aikaisemminhan tekijästä ei ole vielä vuotanut nettiin paljoa mitään muuta, kuin nimi. Ylilaudalla oli joku tainnut kirjoittaa keväällä, että tietää henkilön käyneen Kaarilan yläastetta.
Minä uskon, että teko liittyy jollain tavalla siihen, kun on uutisoitu, että tekijällä on ollut kotonaan kokoelma erilaisia puukkoja ja veitsiä, mm. erilaisia taistelupuukkoja ja siihen, että tekijä on kertonut kantaneensa taistelupuukkoa mukanaan melko tavallisestikin.

Skitsofrenian pohja on joko ensimmäisissä elinkuukausissa, tai sikiöajassa, mutta sairaus puhkeaa miehillä yleensä vasta myöhäisessä murrosiässä, tai varhaisaikuisuudessa ja naisilla myöhemmin.
Dissosiaatio liittyy splittiin, joten sen pohja on yleisesti alle yhden vuoden iässä. Koulukiusaaminen ei varmaankaan paljoa vaikuta dissosiaation kehittymiseen.

Mutta jos näillä tiedoilla pitäisi jotain veikkailla, niin tekijällä on mieluummin A-clusterin persoonallisuushäiriö, tai skitsofrenia, kuin mikään psykopaattinen luonne.
Täytyy ottaa myös huomioon, että henkilö voi myös olla skitsofreeninen olematta akuutisti psykoottinen. Mitään suoranaisia harhoja tässä ei ole tarvinnut olla ollut.
Veikkaan, että tekijä on ollut syyntakeinen, mutta vakavasti häiriintynyt.

Ja uskon myös mieluiten siihen, että tekijä antautui, koska paine poliisin taholta kävi liian suureksi.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Morgan Kane
Lauri Hanhivaara
Viestit: 143
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 8:33 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Morgan Kane »

Olisiko aika siirtää selvitettyjen puolelle?

https://yle.fi/uutiset/3-10319482

Tesoman murhan tutkinta on loppusuoralla – Edessä vielä kuulusteluja
Tapaus etenee syyttäjälle tämän hetkisen tiedon mukaan syksyn aikana.

Tesoman murhan tutkinta alkaa olla loppusuoralla. Tampereella tehtiin 28. joulukuuta 2014 murha, jonka epäilty tekijä tunnusti viime maaliskuussa.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen sanoo, että tutkinnassa tehdään vielä joitakin kuulusteluja.

Asianomistajia kuullaan lomien jälkeen ja ehkä myös tutkintavankina olevaa epäityä. Epäillyn mielentila on tarkoitus tutkia, mutta ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Poliisi etsi nuorisojoukkoa tutkinnan edetessä. Heitä ei ole vieläkään löytynyt.

– Heillä voi olla muitakin syitä olla ilmoittautumatta kuin tämä juttu. Heidän osaltaanhan aikahaarukka ja havaintopaikat ovat mielenkiintoisia ja he voisivat olla jotain nähneetkin, jotta siinä mielessä olisi toki hyvä, jos sekin osa selviäisi. Ei heitä aktiivisesti etsitä kuitenkaan enää. Eikä muitakaan todistajia, Jari Kinnunen kertoo.

Syytteennostamisen määräpäivä on edelleen lokakuun lopussa. Rikosylikomisarion kiireet lisääntyvät muissa jutuissa, vaikka työläs Tesoman tutkinta valmistuu.

– Kyllä tässä juttuja riittää. Se helpotus oli vain väliaikaista, Kinnunen sanoo.
etsiväemilia
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Marras 04, 2015 9:22 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja etsiväemilia »

Tätä oikeudenkäyntiä kyllä odotan, oli niin pirun pitkään pimennossa ja vihdoin toivottavasti selviää mitä kaikkea kyseisenä iltana tapahtui!
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10905
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Kiinnostaisi erityisesti, oliko tekijä tavannut uhrin jo menomatkalla ja oliko heillä jotain sovittua tapaamista, vai ihanko sattumalta kohtasivat?

Oliko surmaajalla sitten jonkun ahdistuksen tai muun harhaisuuden takia tapana kovassakin pakkasessa keskellä yötä palloilla tuolla veitsen kanssa. Uhrilla on kyllä surkea tuuri käynyt, jos surmaaja osui paikalle ihan sattumalta, sillä uhrihan olisi ollut kotona jo aika päiviä, mikäli olisi mennyt sen aikataulun mukaan, minkä lähtiessä ilmoitti.

Ja mikäli ei olisi jäänyt sinne penkille polttelemaan, niin surmaajakaan ei olisi häntä varmaankaan nähnyt eikä seuraan lyöttäytynyt. Tuo penkki ja sen vieressä seisova näkyvät tosi pitkälle, kun avoin risteys on vieressä. No, voihan olla, että surmaaja oli siellä penkillä ensin ja uhri joutui vähän puoliväkisin siihen jäämään, jos toinen tuli jotain höpöttämään. Ehkä huomasi, ettei toisella ole kaikki ihan kotona nyt, ja meinasi siitä jatkaa matkaansa, jolloin toinen lyöttäytyi mukaan.

Uskon siis, että syy tappaa oli joku oman pään sisäinen ääni, tai kävellessä tullut mitätön riita, eikä penkillä tai yhdessä kävellessä ollut vielä sen kummempaa uhkaa. Jotain päihdetouhuja tai toiveita asiaan voisi liittyä, vaikka mielenterveyssyyt varmaan surman aiheuttivat.


Kiinnostaisi kyllä tietää sekin, että minne ne talvipojat menivät ja keitä olivat.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Morgan Kane
Lauri Hanhivaara
Viestit: 143
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 8:33 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Morgan Kane »

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tesoma ... 201113932/

Tesoman murhasta epäillyn mielentilatutkimus valmistuu lähiaikoina – Tutkinnanjohtaja: "Katsotaan, onko tekijää vielä syytä kuulustella"
Samoihin aikoihin alueella liikkunutta mieskolmikkoa ei ole tavoitettu kuultavaksi.

Tesoman murhan tutkimuksessa odotellaan enää lausuntoa tekijän mielentilatutkimuksesta, jonka on määrä valmistua muutaman viikon sisään. Asianomistajien kuulustelut hoidetaan nekin loppuun lähiaikoina.

Tampereella tehtiin 28. joulukuuta 2014 murha, jonka epäilty tekijä tunnusti viime maaliskuussa. Miestä epäillään murhasta, koska henkirikoksen tekotapa oli poikkeuksellisen raaka ja julma.

Samoihin aikoihin alueella liikkunutta mieskolmikkoa ei ole tavoitettu kuultavaksi. Kolmen nuoren joukko ei ole ilmoittautunut poliisille eikä heitä enää etsitä aktiivisesti.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan nuorilla on ilmeisesti jokin syy olla tulematta poliisin puheille.

–Ihmiset jättävät uskomattomista syistä ilmoittamatta havainnoistaan. Joukko on voinut olla luvattomilla teillä kotoa, eikä halua sen vuoksi ilmoittautua, Kinnunen sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan mielentilalausunnon valmistuttua katsotaan, onko tekijää syytä vielä haastatella.

–Muuten pannaan paperit nippuun ja eteenpäin.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kinnunen varmaan tietääkin mitä tässä tapauksessa tarkoittaa asianomistajat. He ovat Salosen omaiset, ja heitä ei suinkaan kuulustella, vaan kuullaan mitä vaatimuksia heillä on. Rikoksesta epäiltyjä kuulustellaan.
Ja toisekseen, toi kolmikko ei ole millän tavoin velvollinen ilmoittautumaan Kinnuselle tai kenellekkään muulle. Suomessa kaiketi on vieläkin liikkumisen vapaus, mistä ei tarvitse tehdä tiliä poliisille, mikäli ei ole syyllistynyt rikokseen. Eikä edes silloin, koska on itsekriminalisointi suoja kirjattu lakiin.
Kinnunen vetelee edelleen hatusta juttuja, niin kuin tehnyt kokoajan tämän jutun tutkinta vaiheessa. Mistäpä vitusta se luulee tietävänsä että nämä tyypit olisi jollakin tavalla luvattomilla teillä?
Siitäkö etteivät ole olleet yhteydessä Kinnuseen? Noi tuskin edes itse tietävät olevansa kuvissa. Ei kaikkia kiinnosta Kinnusen löpinnät ja peräänkuuluttamiset. Ei vaikka niitä julkaistiin Aamulehteä myöten.

Jos toi nyt kiinni oleva ei olisi mennyt väkisin tunnustamaan tekoaan, niin Kinnunen olisi edelleen hirttäytynyt tuohon poikakolmikkoon, ja juttu ei olisi ikinä ratkennut.

Ja todellakin tarkoitan että ilman tunnustusta, jonka epäilty joutui oikeasti tekemään väkisin, Kinnunen raapisi lopun ikänsä persettään. Onneksi oli sitkeä tunnustaja tämä epäilty.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
lepajoki
Olivia Benson
Viestit: 731
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Tuo kinnunen on muuten täältä suunnasta kotoisin, ja täys kusipää, ja ylimielinen kyrpä.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Miten te olisitte hoitaneet juttua hänen sijassaan?
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Miten te olisitte hoitaneet juttua hänen sijassaan?

Taattua Tuomion Pasunaa, heh heh.

Vastataan oikeasti.

Olisin pitänyt noin 100 kertaa matalampaa profiilia julkistasanaa kohti, aivan ehdottomasti.
Kuten ketjusta tuleekin ilmi niin en olisi missään tapauksessa hirttänyt itseäni näihin poikiin/miehiin, ja heidän syyllisyyteen.
Aivan sama kuin tämä Kinnunen päätti yhden ohi ajaneen lausuman perusteella että kyllä siellä penkillä oli useita henkilöitä.
Aina pitää miettiä ja kysenalaistaa varminkin silminäkijä havaintoineen, varsinkin kun se tulee huomattavassa jälkijunassa. Mutta eihän tämä tutkija niin tietenkään tehnyt, vaan latasi päänsä täyteen ainoaa vaihtoehtoaan minkä oli sisäisesti itselleen luonut.

En nyt muista sen poliisin nimeä joka aikanaan jäi eläkkeelle, ja antoi johonkin aviisin jutun menestyksestään.
Tais olla jotakin siihen suuntaan että hän piti jokaisessa jutussaan ovet joka suuntaan auki, eikä suoraan uskonut silminnäkijöitä, muuten kuin viitteellisesti. Ja yksi mitä hän korosti, faktat on paras todiste missä tahansa jutussa.

Hyvä ratkaisu oli dna:n kerääminen, vaikka sekään ei olisi välttämättä tuonut ratkaisua tähän. Tiedän 100% varmuudella että näytteiden kerääminen ei ollut aukotonta. Kaksi tuttavieni miestä ei ollut kotosalla kun kävivät keräämässä näytteitä, jättivät kyllä lapun että pitäisi käydä antamassa näyte, mutta kumpikaan ei katsonut sitä aiheelliseksi. Ja voit uskoa että vastaavia tapauksia oli kymmeniä, jos ei peräti sataa, tai ylikin. Kukaan ei tullut hätyttelemään uudelleen.

Mutta Kinnunen on erimaata, meuhkaa edelleen lehdistön suuntaan. Yrittääköhän se kerätä mahdollisesti ääniä tuleviin eduskuntavaaleihin. Tämähän on sille ilmaista mainosta, jos niin on.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Miten se vähempi lausuntojen anto lehdistölle siis olisi käytännössä edesauttanut syyllisen kiinnisaamista? Minun nähdäkseni asian jatkuva käsittely julkisuudessa on pikemmin luonut tekijälle painetta ja saattanut jopa vaikuttaa tunnustamiseen.

Ja millä tavoin käytännössä olisit muuttanut niitä tekemiäsi tutkintatoimia tuolla että: "en olisi missään tapauksessa hirttänyt itseäni näihin poikiin/miehiin"?

Mitä siis olisit varsinaisesti tehnyt toisin muuten kuin antanut vähemmän lausuntoja lehtiin? Jos kerran olet sitä mieltä, että toiminta on ollut huonoa, niin kai osaat kertoa miten olisi tullut toimia.

DNA-testien teko on rajallista. Onko jostain erityisestä syystä tehokkaampaa varmistaa että tietyn alueen kaikki henkilöt on testattu kuin testata suurempi määrä ihmisiä laajemmalta alueelta niin että joitain jää välistä? Yksittäisten henkilöiden tavoittelu uudellenhan vie tietenkin enemmän aikaa kuin rivitutkimus.
Vastaa Viestiin