Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaisesti

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Jaakko Terävä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 227
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä » To Elo 16, 2018 3:36 pm

Marokonsoturi kirjoitti:
ktaina kirjoitti:Miten sä saat meistä foliohattuja sen perusteella kun totean että tuskin on poliisit osanneet odottaa juuri oikealla reitillä? Tuskin joo on ammuttukkaan..
Jos sä oikeasti kuvittelet, ettei poliiseja olisi ollut Pertun kanssa samoilla festareilla ja, jos sä oikeasti kuvittelet, etteivät poliisit halutessaan voisi seurata Perttua niin aika foliohattuhan sinä olet.
Yhtä "Kumpulan-prosessissa" mukana ollutta Pedron tuttua ei Häkkisen kirjassa varsinaisesti kehuta... Lukekaa kirja. Kyllä se miettimään laittaa.
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen

eloq
Neuvoja-Jack
Viestit: 283
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja eloq » To Elo 16, 2018 10:06 pm

Vahvasti veikkaan että joko ollut hitusen humalassa tai hämärässä kaatunut pyörineen. Ei ihan toi salaliittoteoria vakuuta...

hannu hanhi
Hercule Poirot
Viestit: 2132
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi » Pe Elo 17, 2018 4:19 pm

Perttu Häkkisen kuolinilmoituksessa on miehen oman toiveen mukaisesti teksti "Nauroi yksin pimeässä ja eli unelmissa". Hienoa huomata, että monella muullakin Häkkinen on jäänyt mieleen omaa polkuaan kulkeneena ja terävänä toimittajana, jota poliittiset ideologiat eivät vieneet kuten on tyypillistä nuoremman sukupolven toimittajille. Häkkisestä ei hirveästi välttämättä keskusteltu julkisuudessa ennen kuolemaa, mutta näköjään en ole ainoa, joka on kaikessa hiljaisuudessa "yksin pimeässä" fanittanut Häkkistä.

Kuva

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005793849.html

Jaakko Terävä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 227
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä » La Elo 18, 2018 3:38 pm

Mielestäni sekä Kasarmikadun keississä että tässä Häkkis -tapauksessa on jotain hämärää, epämääräistä! Viekö poliisi meitä? Vai viedäänkö poliisia?
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen

Tupac
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 1:04 pm

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Tupac » Su Elo 19, 2018 12:00 pm

Kaikeasta en etsisi lisämerkityksiä. Tutkisin toki onko alue turvallinen kevyelle liikenteelle pimeällä. Totuus tuppaa usein olemaan tarua ihmeellisempää.

Kepeät mullat P.H. ja osanotto läheisille.

Jaakko Terävä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 227
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä » Su Elo 19, 2018 12:33 pm

Tupac kirjoitti:Kaikeasta en etsisi lisämerkityksiä. Tutkisin toki onko alue turvallinen kevyelle liikenteelle pimeällä. Totuus tuppaa usein olemaan tarua ihmeellisempää.

Kepeät mullat P.H. ja osanotto läheisille.
Valtaosa tämän minfon ( Murha. Info ) käyttäjien esille ottamista asioista on sellaisia, jotka eivät tosiaan erityistä spekulaatiota tarvitse. Joissa ei mitään kummallista ole, tai jotka on nopeasti riittävän hyvin selvitettävissä. Mutta niin vain kumminkin on, että tapahtumat eivät tosiaankaan ole yhteismitallisia toisiinsa nähden. Muutamat jutut täällä haisevat.... Haisevat pahasti.
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Silli » La Elo 25, 2018 5:19 pm

Jaakko Terävä kirjoitti:Mielestäni sekä Kasarmikadun keississä että tässä Häkkis -tapauksessa on jotain hämärää, epämääräistä! Viekö poliisi meitä? Vai viedäänkö poliisia?
Kuule Jaakko, olen väkevästi samaa mieltä kanssasi. Meillä on nyt paljon hämäriä tapauksia ja ilmiöitä silmiemme alla. Täällä minfossa keskustelu on kuitenkin tyrehtynyt aivan minimiin. Kumma juttu!

En tuntenut Perttu Häkkistä, enkä ole hänen tapaukseensa syventynyt, mutta mielenkiintoisia yksityiskohtia häneen ja hänen kuolemaansa vaikuttaa liittyvän. Ylilaudalta suljettiin lanka, jossa hänen kuolemaansa väitettiin murhaksi. Miksi tällaisessa demokraattisessa maassa, jossa sananvapaus kukoistaa, ei saa spekuloida erilaisilla mahdollisuuksilla?

Staffan Sevónin osalta voi vain todeta, että hänhän oli sekaantunut vaikka mihin. Mitenkään viaton uhri hän ei todellakaan ollut, vaikka mielestäni hänen kuolemansa - kuten tekijäksi epäillyn Loimulankin kuolema - oli turha.

Suomessa on jonkin verran rehellisiäkin poliiseja. Rehellinen suomalaispoliisi ei ole taruolento, vaikka Suomi24:llä on niin vuosien ajan toisteltu. Pitäisi nyt vaan saada poliisikonnilta virkamerkit pysyvästi pois. Samoin rikollisilta syyttäjiltä, tuomareilta, vankilahenkilökunnalta, vartijoilta yms.

Nyt on kovasti Sirpaa ikävä! Hänhän silloin useampi vuosi takaperin kirjoitti suuresta suomalaisesta rikosvyyhdistä, johon korkea-arvoiset poliisijohtajat olivat sotkeentuneet. Kohta alkaa oikeudenkäynti, jossa on syytettynä poliisijohtoakin. Saisi Sirpa ilmestyä takaisin kirjoittamaan niitä juttujaan, joita silloin pidettiin mielenvikaisen salaliittoteoreetikon foliohattujuttuina.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Lind
Alokas
Viestit: 17
Liittynyt: To Elo 09, 2018 3:57 pm

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Lind » La Elo 25, 2018 8:14 pm

Saattoihan se olla tapaturma mutta aika uskomaton sattuma.

Älä tuomitse kummia kokenutta

Perttu Häkkinen

Olen työni puolesta tutustunut suomalaisten outoihin kokemuksiin. Olen haastatellut muun muassa miestä, joka manasi belsebuubin roskakorista, laulavaa meediota sekä eläkeläistä, joka kävi helvetissä.

Sosiaalipsykologi Jeena Ranckenin mukaan yliluonnollisiksi tulkittujen kokemusten yleisyyttä ei ole Suomessa väestötasolla kartoitettu, mutta usko yliluonnolliseen on yleistä.

EU-maissa vuonna 2005 toteutetussa väestötason kyselyssä 41 prosenttia suomalaisista kertoi uskovansa jumalaan ja 40 prosenttia jonkinlaiseen elämänvoimaan. Maamme asujaimistosta 81 prosenttia siis uskoi yliluonnollisiin voimiin.

Yliluonnollisista tai kummista kokemuksista on 1970-luvun jälkeisessä asenneilmapiirissä muovautunut tabu: niistä julkisesti kertovat leimataan usein huijareiksi, lapsellisiksi tahi mielenterveyshäiriöisiksi.

Viime vuosina kiinnostus kummaa kohtaan on kuitenkin nostanut päätään akateemisessa maailmassa.

Sosiologien ohella aihetta ovat tutkineet psykologit, neurotieteilijät ja lääkärit, ja siitä on kirjoitettu yleistajuisia teoksia, kuten Ranckenin Yliluonnollinen kokemus tai havaintopsykologi Jukka Häkkisen Outojen kokemusten psykologia.

Häkkisen teos avaa kummien kokemusten taustalla vaikuttavia aivomekanismeja. Toimiessaan Skepsis ry:n puheenjohtajana Häkkinen joutui vastailemaan kysymyksiin oudoista kokemuksista. ”Usein kävi niin, että en osannut selittää henkilön kokemusta. Tämä johtuu siitä, että ihmiset voivat kokea uskomattoman monenlaisia outoja asioita”, hän kirjoittaa.

Yhteiskunnallisesti merkittävää ei ole kuitenkaan se, ovatko kokemukset aivoperäisiä vai ulkoa tulevien käsittämättömien voimien aikaansaannosta.

Rancken on osoittanut, että yliluonnolliseksi tulkittu kokemus mullistaa kokijansa elämän: se voi jopa tuhota tai parantaa hänet. Yleensä kokija joutuu palaamaan yhteiskuntaan, joka suhtautuu hänen kokemukseensa vierastavasti ja pahimmillaan vihamielisesti.

”He olivat kokeneet mielenilmiöitä, joissa elämä muuttui yhtäkkiä äärettömän mielenkiintoiseksi: puusta tuli vihreänä liekehtivä soihtu ja yötaivaasta puhtaan elinvoiman pyörre. Sitten heitä pyydettiin palaamaan ’tavalliseen tietoisuuteen’ ja kaupallisen sivilisaatiomme rajattomaan keskinkertaisuuteen. Ei ihme, että he oksensivat itsensä mentaaliseen uupumukseen”, kirjoitti Colin Wilson taiteilijoiden mystisistä kokemuksista.

Kuunnelkaamme siis toisiamme tuomitsematta. Jonain päivänä voimme kokea itsekin jotain kummaa.


Kolumnisti on vapaa toimittaja ja tietokirjailija.

https://www.savonsanomat.fi/mielipide/k ... ta/1239349

Koko syksyn ohjelmat tietysti peruttu

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Silli » La Elo 25, 2018 9:49 pm

Lind kirjoitti:
...tai havaintopsykologi Jukka Häkkisen Outojen kokemusten psykologia.
Ei muuten tietääkseni ole olemassa sellaista virallista titteliä kuin 'havaintopsykologi'. Kyseinen Jukka Häkkinen lienee Helsingin yliopistossa työskentelevä Jukka Häkkinen, joka toisaalla ilmoittaa titteleikseen 'psykologi, havaitsemisen ja kognition tutkija'.

Jännää, että toimittaja Perttu Häkkinen löysi juttuaan varten haastateltavaksi toisen Häkkisen.

Nyt kun tässä hieman juttua nuuskin ja laitoin kyssäreitä verkostoihini, niin kyllähän tämä Perttu Häkkisen kuolema haisee muiltakin kuin kalmalta. En väitä, etteikö kyseessä voisi olla tapaturma, mutta väitän että voipi olla joku muukin syy. Toki Perttu on voitu vaikka taitavien salamurhaajien toimesta listiä tuona iltana kadulla, mutta yhtä mahdollista voi olla, että hänelle on vaikka syötetty/juotettu Flow'ssa jotain, mikä on myöhemmin vienyt tajun ja aiheuttanut fillarilla kaatumisen. Jokin sellainen aine todennäköisesti löytyisi elimistöstä ruumiinavauksessa (jos osattaisiin etsiä ja jos patologi ei olisi mukana murhajuonessa). Toisaalta kun Perttu oli käyttänyt kyseisenä iltana alkoa ja toisaalta kirjoitellut julkisuuteen harrastaneensa jo pikkuteininä kannabiskaupantekoa, niin eikö outojen mömmöjen juominen/syöminen voisi olla tapahtunut myös hänen omasta halustaan. Tälläisessä tapauksessa rikosta ei olisi tapahtunut tai ainakin se tapahtuneeksi todistaminen olisi huomattavasti hankalampaa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Jaakko Terävä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 227
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä » Su Elo 26, 2018 1:53 pm

Virkistävää luettavaa parissa tekstissä tuossa ylhäällä. Siis tekstin suhteen. Ei tietenkään tämän tapahtuneen kuoleman.

Elämme totisesti aikaa, jolloin monen meistä on tutkittava asioita mahdollisimman puolueettomasti. Nyt jos koskaan tarvitaan erottelukykyä. Niin moni on niin monessa mukana, vastakkaisissakin asioissa.

Pelotta ja rohkeasti eteenpäin!

Suomukset putoavat pian monesta paikasta. Totuus jää.
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen

Belker
Lovejoy
Viestit: 1669
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Belker » Su Elo 26, 2018 2:28 pm

Oliko PH kolhinut itseään ennen kuolinpaikkaa? Miksi hän olisi ajanut täydellisesti ilman kolhuja ja sitten äkisti kolaroinut kuolettavasti?

Jos PH:lla on reippaat promillet ja jälkiä aik. horjumisista, kaatumisista, niin vahinko. Jos ei jälkiä aiemmasta toikkaroinnista ja kohttu promillet, >> joku /jotkut tönäisivät, PH ajautui puun luo ja osui siihen tai penkkiin.

Stobbart
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 169
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2018 11:42 am

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Stobbart » Su Elo 26, 2018 3:19 pm

Pertun kuolema oli pyöräilyonnettomuus, puhdas tapaturma. Tämä on fakta, enkä avaa enempää mistä asian tiedän. Mutta on todella surkuhupaisaa, että tämän asian ympärille yritetään kyhäillä jotain salaliittoteorioita. Jos Pertun henki vielä jossain toisessa ulottuvuudessa leijailee, niin siellä se varmasti naureskelee näillekin minfolaisten foliohattuiluille.

RIP Perttu.

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1212
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja tötterö » Su Elo 26, 2018 7:18 pm

^sehän on tämän palstan tarkoitus.
Jokainen case joka lukitaan avataan taas täällä uusin kujein.
Aina löytyy selvännäkijöitä ja kuulijoita jotka tietävät "enemmän".
Tavallaan hyvä että asioihin tulee perspektiiviä mutta toisaalta tulee niin epäluuloiseksi että mihin enää uskoo?
Mä uskon karmaan :)

Lind
Alokas
Viestit: 17
Liittynyt: To Elo 09, 2018 3:57 pm

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Lind » Su Elo 26, 2018 7:27 pm

Stobbart kirjoitti:Pertun kuolema oli pyöräilyonnettomuus, puhdas tapaturma. Tämä on fakta, enkä avaa enempää mistä asian tiedän. Mutta on todella surkuhupaisaa, että tämän asian ympärille yritetään kyhäillä jotain salaliittoteorioita. Jos Pertun henki vielä jossain toisessa ulottuvuudessa leijailee, niin siellä se varmasti naureskelee näillekin minfolaisten foliohattuiluille.

RIP Perttu.
Avaa nyt vähän mistä tiedät koska olen ihan varma ettet sellaista varmuutta voi saavuttaa.
Olitko silminnäkijä? Ei merkkaa mitään
Kertoiko poliisi sinulle? Ei merkkaa mitään
Kertoiko Perttu sinulle? Tämä kiinnostaa

Avatar
Rorschach
Sammakkoprofessori
Viestit: 438
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Radiotoimittaja Perttu Häkkinen on kuollut tapaturmaises

Viesti Kirjoittaja Rorschach » Su Elo 26, 2018 8:14 pm

Stobbart kirjoitti:Pertun kuolema oli pyöräilyonnettomuus, puhdas tapaturma. Tämä on fakta, enkä avaa enempää mistä asian tiedän. Mutta on todella surkuhupaisaa, että tämän asian ympärille yritetään kyhäillä jotain salaliittoteorioita. Jos Pertun henki vielä jossain toisessa ulottuvuudessa leijailee, niin siellä se varmasti naureskelee näillekin minfolaisten foliohattuiluille.

RIP Perttu.
Itse olen kuunnellut lähes jokaisen Häkkisen tekemän radio-ohjelman joko suorana tai jälkeenpäin netistä. Niiden perusteella sanoisin, että Häkkinen jos kuka ansaitsee oman salaliittoteoriansa ja vaikka useampiakin. Näin siitä huolimatta, että uskon kyseessä olleen onnettomuuden. Salaliittoteoriat vain ovat todella viihdyttävää luettavaa erityisesti, jos kehittelijä on taitava.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Vastaa Viestiin