Saku Inomaa 19.5.2015 Tervakoski

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

khl
Matlock
Viestit: 839
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Saku Inomaa 19.5.2015 Tervakoski

Viesti Kirjoittaja khl » Ti Marras 06, 2018 4:50 pm

Ja kun viranomaiset sanoneet että 48v. eikä noin 48v.

tötterö
Wallander
Viestit: 1073
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Saku Inomaa 19.5.2015 Tervakoski

Viesti Kirjoittaja tötterö » Ke Syys 11, 2019 4:11 pm

Jääkö lapsuuden kaverini todellakin ikuisiksi ajoiksi kadoksiin :(.
Äidille eli Helenalle voimia ja veljelle Rikulle.
Terv. Yksi Helenan hoitolapsista

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2043
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Saku Inomaa 19.5.2015 Tervakoski

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » Su Marras 10, 2019 3:50 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5527 ... 0fec654a9c

Saku Inomaa soitti morsiamelleen, astui bussiin ja katosi yli neljä vuotta sitten – Poliisi vastaa, mitä tutkinnalle kuuluu nyt

Tänään klo 12:43

Saku Inomaa katosi jo yli neljä vuotta sitten. Tapauksen tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kertoo, mitä tutkinnalle kuuluu nyt.

Kuva
Saku Inomaa katosi yli neljä vuotta sitten.

Saku Inomaa katosi lauantaina 16. toukokuuta vuonna 2015 Tervakoskella moottoritien rampin pysäkiltä yhden aikaan iltapäivällä.

Inomaa oli noussut pikavuoroon Iittalan Shellin kohdalla ja oli matkalla Helsinkiin, missä hänen piti tavata kihlattunsa. Inomaa oli soittanut pysäkiltä kihlatulleen ja todennut olevansa tulossa.

Perille Inomaa ei kuitenkaan koskaan saapunut. Hän jäi pois bussista Janakkalan Tervakoskella ja katosi.

Katoamisilmoituksen julkaisun jälkeen Inomaan näköisestä henkilöstä tehtiin muutamia havaintoja. Samankaltainen takki, joka oli hänen yllään, löytyi läheltä Tervakosken taajamaa.

Havaintoja tehtiin myös naisten polkupyörää taluttavasta miehestä sekä Leppäkoskentiellä kävelevästä miehestä.

Miestä etsittiin runsain joukoin syksyllä 2015. Mukana olivat sukulaisten ja tuttavien lisäksi Vapepa Kadonneen etsintä sekä tunnettu kadonneiden etsijä Reino Savukoski. Savukoski etsi kadonnutta Saku Inomaata vesistöistä, kun muut haravoivat maastoa.

Heinäkuussa 2016 Leppäkoskentien varrella olevalta Kukonnokan hyppyrimäeltä löydettiin samanoloinen huivi kuin Inomaalla oli kadotessaan yllään. Huivista ei saatu kuitenkaan dna-tunnistetta.

Kuva
Huivi löytyi Kukonnokan hyppyrimäen lähtölavalta. [Heikki Heinonen]

Uusia havaintoja myöhemmin

Etsinnöissä tapahtui uusia käänteitä vuoden 2017 lopulla, kun vapaaehtoiset etsijät laittoivat ilmoituksen Inomaasta Tervakosken Facebook-ryhmään.

Ilmoitukseen vastasi paikkakuntalainen nainen, joka kertoi nähneensä tuntomerkkeihin sopivan miehen muutama päivä katoamisen jälkeen.

Nainen oli tuomassa keskiviikkona 20. toukokuuta illalla noin kello 21.30 maissa poikaansa jääkiekkoharjoituksista Riihimäeltä. Hän teki havainnon tuntomerkkeihin sopivasta miehestä, joka oli taluttanut punaista, hiukan ränsistynyttä naisten polkupyörää Riihiviidantien ja Multamäentien risteyksen lähellä.

Vaikka satoi ja oli jo hämärää, hän oli varma siitä, että hän näki Saku Inomaan. Vaatetuskin oli aiemmin kuvatun kaltainen, joskin huivia hänellä ei ollut enää.

Kaksi viikkoa tästä hän näki jälleen saman miehen. Tällä kertaa ajamassa samaa pyörää. Tuolloin miehellä oli ollut selvästi havaittava parransänki leuassansa.

Myöhemmin Pääkaupunkiseudun Etsintä ry:n jäsenet löysivät vastaavan naistenpyörän ojasta pystyyn seisomaan asetettuna noin kilometrin päästä havaintopaikasta Multamäentien varrelta.

Tämän hetken tilanne

Soitimme Inomaan tapauksen tutkinnanjohtajalle, rikoskomisario Jukka Larkiolle, ja kysyimme mitä tutkinnalle kuuluu nyt.

Larkion mukaan Inomaasta ei olla tehty uusia havaintoja vuoden 2017 jälkeen. Tapauksesta on kuitenkin annettu muutamia vihjeitä poliisille vuosien varrella.

– Tapauksesta saadut vihjeet on tarkistettu. Mikään niistä ei lopulta ole kuitenkaan viitannut Inomaahan, Larkio tiivistää.

Inomaan katoamisesta on jo yli neljä vuotta, jonka takia hänen etsintä on siirtynyt niin sanottuun passiiviseen tilaan, jossa keskitytään nimenomaan vihjeisiin ja niiden tarkastamiseen.

Larkio haluaa painottaa, että poliisiin voi ja pitääkin edelleen olla yhteydessä kaikista Saku Inomaahan liittyvistä mahdollisista havainnoista.

Juttu on julkaistu alun perin Janakkalan Sanomissa.

ANNI NIEMINEN
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Vastaa Viestiin