Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
nti_etsiva
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Elo 07, 2018 12:00 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja nti_etsiva »

Todella nuorten ja vanhempienkin mielenterveysongelnat ovat lisääntyneet. Nyt en puhu siitä 1900-luvun alkupuolesta enkä ajasta ennen sitä vaan 90-luvun laman jälkeisestä ajasta ja sen aiheuttamien leikkauksien seurauksista. En puhu sydänsuruista vaan masennuksesta ja skitsofreniasta jotka esim työkyvyttönyyssyinä ovat koko ajan kasvaneet.

Käsittääkseni tämä tapaus liittyy juurikin mielenterveysongelmaan ja sen hoitamatta jäämiseen ja sen seuraukseen.

Mielenterveysongelmat voivat lisääntyä siten että niiden ennaltaehkäisy ja hoito on puutteellista. Ja niin on käynytkin. Enkä leimaa kaikkia nuoria mielenterveysongelmaisksi. Jos viestistäni sen kuvan sai, epäonnistuin viestinnässäni. Mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet. Ei tarkoita sitä että kaikki nuoret ovat mieöenterveysongelmaisia.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Se että voivatko syyntakeettomina surmanneet parantua ei ole mikään mielipidekysymys. Lääketiede tuntee paljon tapauksia, joissa tällainen henkilö on hoidettu terveeksi ja hän ei ole tehnyt enää muita rikoksia. Toki on myös sellaisia tapauksia, jotka ovat avun ulkopuolella ja tarvitsevat pakkohoitoa loppuikänsä.

Mitä tulee nuorten mielenterveysongelmiin, niin ovatko ne lisääntyneet vai ovatko vain diagnoosit lisääntyneet? Joskus ennen vanhaan ei ollut mitään ADHD-diagnooseja vaan todettiin vain pojan olevan "läpensä perkeleellinen".
mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Tuomion Pasuuna kirjoitti: Mitä tulee nuorten mielenterveysongelmiin, niin ovatko ne lisääntyneet vai ovatko vain diagnoosit lisääntyneet? Joskus ennen vanhaan ei ollut mitään ADHD-diagnooseja vaan todettiin vain pojan olevan "läpensä perkeleellinen".
Tottahan se varmasti on, että nykyään vähän kaikelle on diagnoosinsa, niitä myös varmaan herkemmin lähdetään hakemaankin; eikös joskus taannoin joku uskalikko tehnyt ulostulonkin, että suurin osa ADHD-tapauksista johtuu kasvatuksesta? Ei olisi kaikilla siis sairaus. Noita on varmaan hankala luotettavasti diagnosoida, kun diagnoosi pohjautuu käyttäytymisen tutkimiseen, ei verikokeisiin tms. Näin käsittääkseni yleensä.

Luulen, että noissa nuorten mt-ongelmia koskevissa tutkimuksissa on "diagnoositehtailu" otettu huomioon, ja katsottu "isoa kuvaa", esim. erilaisten lieveilmiöiden väheneminen/lisääntyminen tukemaan johtopäätöksiä.
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.
nti_etsiva
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Elo 07, 2018 12:00 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja nti_etsiva »

Itse kommentoin asiaa siltä kannalta kun joku keskustelija oli sitä mieltä että jos on joskus tappanut syyntakeettomana niin ei pitäisi päästä vapaaksi ikinä. Pointtini oli se ettei hoitaminen auta jos on terveeksi hoidettu. Jos tappaa senkin jlk niin ehkä diagnoosi parantumisesta oli väärä ja ehkä se johtui resurssien puutteesta.

Siihen en osaa ottaa kantaa että ovatko tilastot vertailukelpoisia eli olisivatko nykyään sairaat olleet ennen terveitä. Normitkin muuttuvat ajassa. Selvää kumminkin lienee et sairas tarvisi hoitoa? En jakaa uskoa että resurssit ovat kuitenkaan sitä tasoa että terveitä hoidetaan.
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Ylipäänsä masennuslääkkeiden kanssa ei kannata leikkiä. Tietynlaiset masennuslääkkeet johtavat kasvaneeseen itsemurhariskiin mutta myös muuhun väkivaltaan.

Dylan ja Eric. Pekkaeric ja Matti. Porin jalkajousisurmaaja 2007. Muutama kotimainen muu tappaja lisäksi.
SSRI-lääkkeet ovat osoittautuneet erittäin vaarallisiksi ja jo 2005 amerikkalaiset lääkärijärjestöt varoittivat niistä kun oli ilmennyt Columbinen kouluampuminen ja useita itsemurhia SSRI-lääkkeisiin liittyen.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4669
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja dazu »

Jatketaan sitten vähän tästä mielenterveysaiheesta, jotta saadaan suut suppuun sen osalta.

Olen tästä asiasta tosiaan jutellut vanhanliiton psykologien kanssa ja heidän näkemys asiasta on se, että mielenterveysongelmat eivät ole lisääntyneet.
Suomen kokeneimpien huippupsykologien mukaan mielenterveysongelmien "lisääntyminen" on lääketehtaiden tekemä huijaus. Huijaus on kuulemma lähtenyt liikkeelle ulkomailta psyykenlääkemarkkinoinnin myötä. Kun psyykenlääkkeet alkuvaiheessa tulivat käyttöön, niin ne olivat erittäin vahvoja ja niitä annettiin vain sairaalapotilaille, kuten harhaisille skitsofreenikoille. Joskus 50-60-lukujen vaihteessa alkoi kuitenkin tulemaan näitä tavallisille ja ihan työkykyisille tarkoitettuja masennuslääkkeitä. Silloin 60-luvulla ne olivat hitti joidenkin filmitähtien keskuudessa ja nämä Marilyn Monroet sun muut niitä söivät. Siltä pohjalta niiden käyttöä olikin helppo alkaa markkinoimaan ihan tavallisillekin naisille.
Lääketehtaat aloittivat joissain maissa markkinointikamppanjan, minkä tarkoituksena oli saada naiset syömään masennuslääkkeitä hyvin matalalla kynnyksellä ja vähän yleisluontoisesti. Esimerkiksi Ranskassa masennuslääkkeitä markkinoitiin naisille siten, että niiden syöminen olisi jotenkin naisellista ja muodikasta. Tämä markkinointi toimi ja masennuslääkkeiden käyttö naisilla kasvoi valtavasti ja siitä tuli yleistä ja tavallista. Kun masennuslääkkeiden käyttö oli yleistynyt naisilla, halusivat lääketehtaat laajentaa asiakaskuntaansa miehiin ja lapsiin. Tässä käytettiin erilaista markkinointikamppanjaa. Lasten psyykenlääkkeiden käyttöä saatiin lisättyä sillä, että vanhempia manipuloitiin kyttäämään lastensa käyttäytymistä ja etsimään siitä piirteitä, joita pitäisi lääkkeillä hoitaa. Miehille niitä markkinoitiin vähän sillä tavalla, että "väsyttääkö työpäivän jälkeen, jos väsyttää, niin saatat olla tuleva naisenhakkaaja, ehkäistäksesi tätä tapahtumasta mene kiireesti lääkäriin ja pyydä lääkäriltäsi Pfizer masennuslääke". Ranskassa tähän toimintaan alettiin puuttumaan 1980-luvun loppupuolella ja lainsäädäntöä muutettiin, jonka jälkeen masennuslääkkeiden käyttö Ranskassa alkoi vähenemään.

Suomalaisten kokeneiden psykologien mukaan iso muutos tilanteessa tapahtui kuitenkin 1990 ja 1994. Nimittäin vuonna 1990 ilmestyi ICD-diagnosointioppaan uusi versio ICD-10, joka oli kehitetty lääkefirmojen ehdoilla ja vuonna 1994 ilmestyi DSM-diagnosointioppaan neljäs versio, joka oli sekin pykätty kasaan lääkefirmojen ehdoilla.
Nämä muuttivat diagnosoinnin. Lievät masennustilat, joita ei aikaisemmin, pankkikriisiä edeltäneellä hyvinvointivaltioaikakaudella oltu hoidettu lainkaan, luokiteltiinkin yhtäkkiä samaan kategoriaan, mihin aikaisemmin oltiin luokiteltu aktiivista hoitoa vaatineet masennustilat. Vuonna 1994 DSM-IV ilmestymisen jälkeen Suomessa tapahtui muutos, kuin veitsellä leikaten; masennuksen takia hoitoa vaativien määrä moninkertaistui kertaheitolla. Tässä uudessa manuaalissa mielenterveyshäiriöiden diagnosoinnin rimaa oltiin kertaheitolla laskettu oikein kunnolla ja nimenomaan sen vuoksi, että lääketehtaat saisivat aiempaa enemmän lääkkeitä kaupaksi.
Samaan aikaan, 80-luvun lopulta lähtien Suomeen ajettiin sisään samanlaista masennuslääkkeitten markkinointikamppanjaa, joka Ranskassa oli niihin aikoihin laitettu lainsäädännöllä kuriin. Ensin lääkkeitä markkinoitiin naisille.
Ensimmäiset uutiset mielenterveysongelmien lisääntymisestä nähtiin suomalaisissa lehdissä pian DSM-IV ilmestymisen jälkeen vuonna 1995. Tuolloin 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa puhuttiin etenkin naisten masennuksen lisääntymisestä, mikä liittyi vahvasti siihen, että masennuslääkkeiden markkinointi oli suunnattu erityisesti naisiin.

Kun masennuslääkkeiden markkinointia alettiin Suomessa suuntaamaan lapsiin, nuoriin ja miehiin, niin osana tätä juttua toimivat nämä laajaa huomiota saaneet rikostapaukset.
Lääketehtaiden markkinointi hyödynsi toiminnassaan tehokkaasti kouluampumisia ja muita nuorten tekemiä veritekoja, joita mediassa yhdisteltiin masennuslääkkeiden yleistyneeseen käyttöön, jota kutsuttiin mediassa nimellä "nuorten lisääntyneet mielenterveysongelmat".
Samoin perhesurmia käytettiin häikäilemättä hyväksi miehiin suuntautuneessa masennuslääkemarkkinoinnissa. Median toiminnan seurauksena nähtiin sekä joukkomurhien, että perhesurmien kopiomurhailmiötä.

Ammattilaisten mukaan vaikeat mielenterveysongelmat, kuten skitsofrenia, eivät ole lainkaan lisääntyneet 80-luvulta. Tätä tukevat myöskin tilastot, raaka fakta.

Eniten lisääntynyt tekijä on masennuslääkkeiden käyttö. Käytännön tasolla keskeisessä asemassa tässä ovat asiantuntemattomat ja lääkefirmojen aivopesemät yleislääkärit, jotka laittavat nykyään masennuslääkkeet kouraan varmuuden vuoksi jokaiseen korvatulehdukseen ja klamydiaan. Sitten media seuraa näitä lääkkeiden määräämistilastoja ja tekee siltä pohjalta väittämiä mielenterveysongelmien lisääntymisestä.

Nyt, kun Suomessa on vallalla jo sellaiset sukupolvet, jotka ovat käytännössä koko aikuisikänsä kasvaneet tässä DSM-IV ajan "jatkuvasti kasvavat mielenterveysongelmat"-höhkötyksessä, niin nyt 2010-luvulla on alkanut olemaan ilmiötä, että nämä hakeutuvat helposti mielenterveyshoitoon jopa silloin, kun mitään aihetta ei olisi ja nämä myös passittavat lapsensa helposti mielenterveyshoitoon silloinkin, kun mitään aihetta ei olisi.
Tavallaan se suurin mielenterveysongelma tänä päivänä, mikä on oikeasti lisääntynyt, onkin se lääkefirmojen aiheuttama mielenterveyshysteria.

Yksi käynnissä oleva ongelma on myös projektio, eli persoonallisuushäiriöiset ja mielisairaat ihmiset ovat alkaneet kollektiivisesti projisoimaan omia mielenterveysongelmiaan terveisiin ihmisiin. Mielenterveyshöhkötyksen aikakautena ollaan menty aika pahasti siihen suuntaan, että narsistien, psykopaattien ja epävakaiden ongelmia hoidetaan terveissä ihmisissä.
Tässä on lääketehtaat, media ja persoonallisuushäiriöiset tavallaan liittoutuneet terveitä ihmisiä vastaan ja alkaneet pumppaamaan näihin väkivaltaisella temmolla lääkkeitä ja ohjaamaan heitä hoitoon keksityistä ongelmista.
Samaan aikaan persoonallisuushäiriöisillä menee paremmin, kuin koskaan. On arvioitu, että 2010-luvulla joka toisen syntyneen lapsen isällä on B-clusterin persoonallisuushäiriö. Kaikki pillu ja parhaat työpaikat menevät näille persereijille. Samaan aikaan media leimaa työttömiä nuoria mielenterveysongelmaisiksi. On vallankumouksen fiilistä. Uusi normaali, uusi psyykkinen terveys on tulossa voimaan... psykopaatit ovat syrjäyttämässä normaalit normaaleina.

Nuorten väkivaltaisuus on lyhyellä aikavälillä lisääntynyt, mutta pitkällä aikavälillä huomattavasti vähentynyt. Jos mennään 90-luvulle, niin paljon enemmän silloin oli väkivaltaa, kuin nyt. Tämä nuorten väkivaltaisuuden kasvu tarkoittaa sitä, että tätä kasvua on tapahtunut nyt vuodesta 2015 eteenpäin. Tällainen lyhytaikainen heilahtelu on tavallista, eikä median pitäisi siihen puuttua sillätavalla tarkoitushakuisesti, kuin se on nyt tehnyt.

Jos katsotaan historiaan ja sitä menneiden vuosikymmenten väkivaltaa, niin joskus vuonna 1908 Suomessa tapahtui joka päivä toistakymmentä työpaikkapuukotusta. Silloin oltiin ihan normaalisti juovuksissa pää täysin jäässä työpaikalla ja erimielisyydet selvitettiin puukolla...
Samoihin aikoihin tapahtui ihan pimeitä rikoksia, että jotain viisivuotiaita pikkupoikia raiskattiin ja tapettiin. Ei tällaista enää tapahdu.

Vanhat mummut ja papat ovat iänkaiken, vuosituhansia lässyttäneet siitä, kuinka nuoret on rappiolla. Nämä nykyajan mummut ja papat ovatkin tärkeä kappale tässä lääketehtaiden toiminnassa ja psyykenlääkemarkkinoinnissa, kun heidän uskomukset ja lääkemarkkinointi kulkevat käsikädessä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
nti_etsiva
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Elo 07, 2018 12:00 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja nti_etsiva »

En tiedä keiden "kokeneiden psykologien" kanssa olet keskustellut. Mutta tuolloin 90-luvun alussa työttömyys nous5u reilusti eikä ole vieläkään laskenut tasolle jolla oli ennen sitä. Lieneekö mielenterveysongelmiin vaikuttanut huono taloudellinen tilannekin kun monelta meni töiden lisäksi kaikki muukin alta? Vaiko menikö se niin ettei ko asiat vaikuttaneet ihmisten mielenterveyteen mitenkään vaan kyse on vaan diagnoositason muutoksesta?

Yhteiskuntamme on muuttunut niin paljon 1900-luvun alusta että sinne asti en lähtisi tätä hetkeä vertaamaan. Sotien traumoja hoidettiin huumeilla, viinalla ja hiljaisuudella ja silläkin oli sukupolvien seuraukset.

Mutta jottei ao asia unohtuisi niin oletko itse sitä mieltä että on ihan ok että pakkohoidosta tervehtynyt tappaa uudelleen? Onko mielenterveysongelmat keksittyjä vailla täyttä ymmärrystä tehdyissä teoissa?
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4669
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja dazu »

Koko aihe vielä kiteytettynä:

1. Vaikeat mielenterveysongelmat eivät ole lisääntyneet.

2. Lievempiä mielenterveysongelmia, joita ennen ei hoidettu, on alettu diagnosoimaan ja hoitamaan. Tähän on kaksi syytä, eli 90-luvun alussa ilmestyneet lääkefirmojen ehdoilla tehdyt diagnosointimanuaalit ja yleisen ilmapiirin muutos, minkä vuoksi ihmiset hakeutuvat aiempaa herkemmin hoitoon.

3. Psyykenlääkkeiden, etenkin masennuslääkkeiden käyttö on lisääntynyt valtavasti. Tähän on syynä lääkefirmojen harjoittama kohderyhmämarkkinointi.

4. Väkivalta on yleisesti ottaen pitkällä aikavälillä vähentynyt huomattavasti. Tähän on syynä kulttuurin muutos. Enää ei ole aikoihin ollut normaali toimintatapa selvittää erimielisyyksiä puukolla.

5. Vuodesta 2007 lähtien on esiintynyt sekä joukkomurhien, että perhesurmien kopiomurhailmiötä. Näiden osalta keskeisessä asemassa on ollut media, joka on omalla toiminnallaan ruokkinut ilmiötä.

6. Masennuslääkkeiden käyttö saattaa laskea rimaa ryhtyä kopiorikolliseksi.

7. Median höhkäys "jatkuvasti lisääntyvistä mielenterveysongelmista" on ollut keskeinen kopiorikosilmiötä aiheuttava tekijä.

8. Media on väittänyt, että kopiorikosilmiö olisi todiste mielenterveysongelmien lisääntymisestä.

9. Media on väittänyt, että yleiseurooppalainen nuorisotyöttömyys olisi ollut todiste nuorten mielenterveysongelmien lisääntymisestä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4669
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja dazu »

mobiililaiteukkeli kirjoitti:En pidä mahdottomana, etteikö hyvin nuori murhaaja voisi toimia niin, että lähtee busseilemalla toiseen kaupunginosaan toteuttamaan itseään, vaikka se meistä aikuisista typerältä tuntuukin. Omasta mielestään saattoi keksiä nerokkaankin idean, ettei tapa kotikulmilla, ja milläs muulla sitä liikkuisi kuin bussilla, jos omaa autoa ei ole? Koittihan se Seinäjoen teinimurhaajakin ensin laittaa uhrinsa hengiltä lasinpesunesteellä, vaikka eihän siihen kuole. Nuori murhaaja voisi hyvinkin olla typerä, vaikka omasta mielestään oikea Hannibal Lecter.
No siis se, että en usko Riihikosken olleen Hervannan surman takana liittyy lähinnä siihen, että Hervannan surman tekijän on täytynyt tuntea tuo tekopaikkana ollut ulkoilualue todella hyvin. Hervannan surmassa tekijän paikallisuus on mielestäni vieläkin selvempää, kuin Tesoman tapauksessa oli. Riihikosken paikallistuntemus Hervannasta ei todennäköisesti ollut riittävän hyvä, että hän olisi voinut olla se tekijä.
nti_etsiva kirjoitti:En tiedä keiden "kokeneiden psykologien" kanssa olet keskustellut. Mutta tuolloin 90-luvun alussa työttömyys nous5u reilusti eikä ole vieläkään laskenut tasolle jolla oli ennen sitä. Lieneekö mielenterveysongelmiin vaikuttanut huono taloudellinen tilannekin kun monelta meni töiden lisäksi kaikki muukin alta? Vaiko menikö se niin ettei ko asiat vaikuttaneet ihmisten mielenterveyteen mitenkään vaan kyse on vaan diagnoositason muutoksesta?
Lama on voinut jonkin verran vaikuttaa, mutta 95% siitä 90-luvulla tapahtuneesta mielenterveysongelmien kasvusta menee DSM-IV diagnosointioppaan ja lääkefirmojen piikkiin. Vasemmistolaiset poliitikot ovat toki yrittäneet väittää, että koko homma johtuisi siitä lamasta ja työttömyydestä, mikä on sinällään omituista, koska näillä puheilla SDP:n ja Vasemmistoliiton poliitikot ovat käytännössä suojelleet erittäin tehokkaasti kansanvälisten lääkeyritysten ja teollisuuspsykopaattien etuja.
Varmaankin kaikki 80-luvulla ja 90-luvulla psykologeina ja psykiatreina toimineet ovat sitä mieltä, että muutos johtui DSM nelosesta, mutta media on haudannut heidän näkemyksensä maan alle, eikä suostu siitä julkaisemaan yhtään mitään. Ja aina, kun joku tuon ajan ammattilainen avautuu jossain kanavassa, niin media aloittaa välittömästi järjestelmällisen peittelykamppanjan, jotta totuus ei vain paljastuisi.
Kuulemma resurssipulakin on lähes täysin DSM-IV:n aikaansaannosta, eli ne resurssit, jotka 80 luvulla riittivät, eivät enää vuonna 1995 riittäneetkään, kun diagnosoinnissa ja hoidontarpeessa laskettiin rimaa.
nti_etsiva kirjoitti:Mutta jottei ao asia unohtuisi niin oletko itse sitä mieltä että on ihan ok että pakkohoidosta tervehtynyt tappaa uudelleen?
En itse muista yhtään tapausta, jossa vankimielisairaalasta vapautunut tappaja olisi tappanut uudelleen. Monestihan noissa laitoksissa joutuu olemaan loppuelämänsä.
nti_etsiva kirjoitti:Onko mielenterveysongelmat keksittyjä vailla täyttä ymmärrystä tehdyissä teoissa?
Ei tietenkään. Jos henkirikoksen tekijä todetaan mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi, niin kyllä ne arviot ovat aina poikkeuksetta paikkaansa pitäviä. On siellä sen verran päteviä henkilöitä näitä asioita hoitamassa.
Mutta mielestäni se, että Riihikoski todettiin syyntakeettomaksi on aika huono aasinsilta siihen, että jos lääkäri määrää miehelle klamydian takia masennuslääkkeet, että tuolla klamydiamiehellä silloin todella on mielenterveysongelma. Eli Riihikosken syyntakeettomuus ei ole todiste klamydiamiehen mielenterveysongelman puolesta.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
nti_etsiva
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Elo 07, 2018 12:00 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja nti_etsiva »

Masennuslääkkeet lienevät hyvä ensiapu pahimpaan tilanteeseen mutta vaikea uskoa että ainoana hoitona riittävät. Kuitenkin käsitykseni on ettei muuta hoitoa(terapiaa) ole helppo saada. Onko masennus ajan ilmiö vai lääketehtaiden bisnestä, en tiedä. Kansantaloudellisesti kuitenkin vaikuttava asia.

En usko siihen että 90-luvun laman aiheuttamista mielenterveyshäiriöistä 95% on lääketehtaiden keksintöä.
Avatar
UglyBetty
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ke Loka 29, 2014 2:03 am
Paikkakunta: Cloud Cuckoo Land

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja UglyBetty »

^^ Siis miksi Riihikoski ei voisi tuntea Hervantaa riittävän hyvin? :shock:

Lueskelin yksi päivä kaikki Kuviotapetin viestit ja täytyy sanoa, että esim. jankkaaminen tupakan pummaamisesta sekä tietynlainen itsensä ylentäminen ym. pistivät aikalailla silmään :shock:
Myös eri vaihtoehtojen "pohtiminen" vaikutti selkeästi erilaiselta kuin täällä yleensä, ihan kuin niitä olisi vain lueteltu hämäysmielessä... :?:
Avatar
Petu
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:46 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Petu »

UglyBetty kirjoitti:^^ Siis miksi Riihikoski ei voisi tuntea Hervantaa riittävän hyvin? :shock:
"Tesoman epäilty tappaja oli avioerolapsi. Vanhemmat saivat käräjäoikeudesta eropäätöksen, kun lapsi oli 8-vuotias. Hän asui äitinsä luona Länsi-Tampereella aina vuoteen 2015 asti.."
Samaa ihmettelen. Ja kai se lapsi joskus isälläänkin käy? Ei hajuakaan, missä Riihikosken isä asuu, mutta mielestäni on aika erikoista väittää, ettei joku tunne paikkaa B tarpeeksi hyvin, koska hän asuu paikassa A.
Avatar
myrskylyhty
Harjunpää
Viestit: 320
Liittynyt: To Kesä 28, 2018 4:01 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja myrskylyhty »

dazu kirjoitti:Jatketaan sitten vähän tästä mielenterveysaiheesta, jotta saadaan suut suppuun sen osalta.
Mikä ton jutun idea? Että masennuslääkkeet on turhia ja sairaita ei tarvii hoitaa?
"Olin sitä mieltä, että ketään ei tapeta, asiat pitää selvittää muuten." -Metsuri
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

nti_etsiva kirjoitti:.Mutta jottei ao asia unohtuisi niin oletko itse sitä mieltä että on ihan ok että pakkohoidosta tervehtynyt tappaa uudelleen? Onko mielenterveysongelmat keksittyjä vailla täyttä ymmärrystä tehdyissä teoissa?
Voitko luetella muutamia tapauksia, joissa henkilö on surmannut, tuomittu syyntakeettomana, pakkohoidettu luullusti terveeksi ja surmannut uudestaan pakkohoidon jälkeen?
Zipe
Hetty Wainthropp
Viestit: 485
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Zipe »

Voipi olla, että ei tiukasti liity Petri Salosen surmaan, mutta pakko sanoa, että Dazu on päässyt perusasioiden äärelle jutteluissaan vanhanliiton psykologien kanssa. Olisi huojentavaa, jos ammattiauttajien porukoista todella löytyisi noin realistista tilannekuvaa:

"Yksi käynnissä oleva ongelma on myös projektio, eli persoonallisuushäiriöiset ja mielisairaat ihmiset ovat alkaneet kollektiivisesti projisoimaan omia mielenterveysongelmiaan terveisiin ihmisiin. Mielenterveyshöhkötyksen aikakautena ollaan menty aika pahasti siihen suuntaan, että narsistien, psykopaattien ja epävakaiden ongelmia hoidetaan terveissä ihmisissä.
Tässä on lääketehtaat, media ja persoonallisuushäiriöiset tavallaan liittoutuneet terveitä ihmisiä vastaan ja alkaneet pumppaamaan näihin väkivaltaisella temmolla lääkkeitä ja ohjaamaan heitä hoitoon keksityistä ongelmista.
Samaan aikaan persoonallisuushäiriöisillä menee paremmin, kuin koskaan. On arvioitu, että 2010-luvulla joka toisen syntyneen lapsen isällä on B-clusterin persoonallisuushäiriö. Kaikki pillu ja parhaat työpaikat menevät näille persereijille. Samaan aikaan media leimaa työttömiä nuoria mielenterveysongelmaisiksi. On vallankumouksen fiilistä. Uusi normaali, uusi psyykkinen terveys on tulossa voimaan... psykopaatit ovat syrjäyttämässä normaalit normaaleina."
Vastaa Viestiin