Hells Angels "old school "

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
bastardofinlandese
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Loka 23, 2018 9:00 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja bastardofinlandese »

Hells Angels Daly City
Hells Angels San Fransisco
Hells Angels Richmond

tuossa äkkiseltään jotain enkeleiden youtube kanavia missä enkeleiden runeista ja tapahtumista jotain videonpätkiä.. noita ettiessä ei voinut olla hymähtämättä noille GTA Online enkeleiden larppausporukoile.. :D

hyvvv
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Syys 14, 2018 12:34 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja hyvvv »

Buzzard piti ystävä-suhteet yllä vaikka tiet enkeleissä erosivatkin: https://youtu.be/U61v3FhakGE

Christelläkin on ollut kaikenlaista mielessään kerhojen suhteen, kuten videosta käy ilmi. Täytyy etsiä kirja luettavaksi.

hyvvv
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Syys 14, 2018 12:34 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja hyvvv »

hyvvv kirjoitti:Buzzard piti ystävä-suhteet yllä vaikka tiet enkeleissä erosivatkin: https://youtu.be/U61v3FhakGE

Christelläkin on ollut kaikenlaista mielessään kerhojen suhteen, kuten videosta käy ilmi. Täytyy etsiä kirja luettavaksi.

En saanut enää muokattua tuohon samaan viestiin tätä linkkiä: https://youtu.be/A6-mTEMGmEU

Kelpo matskua vuosikymmenten takaa. Kommenttien mukaan kolantäyteistä pullistelua..

Koimies
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Koimies »

Kuuluisa "heitto" ST 1100:n puoleen on nakattu vitsinä tai H-D:n lyhyenä laskukautena. Oman kokemukseni mukaan "Pannari" on tylsä, boxeribemarien vaihteistot kamalat ja uudemmissa bemareissa ei ole kunnon tyyliä. Japanissa tosin tehdään hyviä customeita, mutta jotain vain luonteesta puuttuu. Vanhat 900-1100 nakukawat olisivat puolestaan voineet Bargerillekin istua, ainakin "Pannaria" paremmin.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

mr58
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Barger taisi jossain sanoa että Japsipyörillä olisi voinut pujotella harrikoiden ympärillä. Mutta se ei vaan sopinut tyyliin vaan piti olla HD. Kyllä.vielä -60 luvulla jotkut enkelit ajeli Triumpheilla ja joillakin oli Norton. Oaklandin Norton Bob ajoi jossain vaiheessa Nortonilla. Muistan jostain lukeneeni että alkuaikoina HD ei ollut mikään vaatimus, mutta niitä sai siihen aikaan halvalla ja se oli aika ratkaiseva tekijä. Sitten oli niitä Jockey Shift vehkeitä jotka vaativat ajajalta melkoista kanttia etenkin kun tietää millä tyylillä Enkelit ajoivat.

bastardofinlandese
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Loka 23, 2018 9:00 am

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja bastardofinlandese »

Kuva

jos kuvii saa lisäillä niin tämä tuli vastaan

Harvard
Susikoski
Viestit: 40
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 7:05 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Harvard »

mr58 kirjoitti:Hei, olen ollut kirurgisissa toimenpiteissä ja on noi ajatukset olleet vähän muualla. Nyt kotona toipumassa. Toi vastauksen antaminen tuohon kysymykseen, miten jäsenyys on vaikuttanut huumaavien aineiden ohella on aika monisyinen. Siihen on varmaan vaikea vastata koska jokainen kokee asiat eri tavalla. Muutama esimerkki kuitenkin. Barry Maison sanoi kirjassaan,että hän kyllästyneensä nukkumaan ase kädessä ja toinen silmä auki. Eräs toinen vanhan liiton mies.haastattelussa sanoi ettei enää jaksanut jatkuvaa varuillaan oloa. Se kävi niin psyykeen päälle. Skip erosi sen takia kun perusti perheen ja 24/7 kerhossa oleminen ei olisi enää onnistunut. Hän oli kunnioitettu Oaklandin pioneeri ja erosi good standing. Joillekin oli liikaa useat murtumat kaatumisista ja.niistä aiheutuneet säryt ym jotka vaikeuttivat ajamista niin ettei se enää ollut mahdollista. Kaikki ei siis ollut pelkästään aineista johtuvaa vaan kova meno, jatkuva tien päällä olo alkoivat syödä kroppaa mitä enemmän ikää tuli. Nämä ovat niitä asioita mitä olen saanut kaivettua esiin. Täytyy muistaa että kaikilla ei ole Bargerin asemaa ja etenkin luonnetta jolla on menty tähän päivään yli 60 vuotta HA jäsenenä. Monet pyöräilevät edelleen, kuten Dougie Poo ja Buzzard, legendoja jo 50 luvun Berdoon jäseninä mutta tietääkseni eivät enää ole jäseniä tai ainakaan toiminnassa mukana. Olen Dougie Poon instan seuraaja ja siellä on loistavia kuvia vanhoista ja nykyisistä ajoista. Dougiehan alkoi käyttämään koko naaman peittävää pipoa varmaan juuri jatkuvasta vedosta johtuen. Antaa se vähän suojaa.
mr58 kirjoitti:Berdoon Dougie Poo kertoi kuinka he joskus pitivät hauskaa. Olivat jonkun baarin edessä jossa oli bileet. Siinä oli ainakin Buzzard, Blind Bob ja muita. Aina kun joku käveli ohi niin he kysyivät pitikö tämä henkilö eräästä laulajasta. Dougie ei itsekään enää ollut varma kuka se oli. Kuitenkin jos tämä henkilö ei pitänyt niin nämä sankarit löivät nenään, ei mitenkään kovaa mutta kuitenkin. Jos taas henkilö piti niin yllätys yllätys löivät nenään. Omalla tavalla harmitonta aika tyhmää huumoria mutta Dougie Poo sanoi että siihen aikaan he pitivät hauskaa tuolla tavalla. Oaklandin touhu oli erilaista, varmaan Bargerista johtuen se oli huomattavasti vakavampaa. Bargerista sanotaan että hän ei ollut kovinkaan huumorityyppi vaan enemmänkin vakavamielinen. Berdoossa oli huumorimiehiä enemmän ja heidän touhunsa oli paljon vähemmän organisoitua Oaklandiin verrattuna. Enemmän yhdessä hengailua ja hauskan pitämistä. Siinä oli yksi syy minkä takia Mother chapter alkoi menettää asemiaan Oaklandille. Kuusikymmentä luvulla Berdoo vielä hoiti Etelä-kaikkeen uusien chaptereiden asiat ja Oakland Pohjois-Kalifornian. Sitten ne vähitellen siirtyivät Oaklandille. Friscon chapter jäi aina vähän syrjemmälle vaikka oli toiseksi vanhin. Oakland meinasi lakkauttaa koko chapterin kun siinä oli yhdessä vaiheessa niin vähän jäseniä. Samoin Frisco oli viimeinen joka vaihtoi logon isompaan ja siitä jopa tapeltiin. Se tapahtui niinkin myöhään kuin 70 luvun alussa. Berdoo ei olisi millään myöskään vaihtanut mutta sitten oli pakko. Kun he menettivät asemansa niin kaikki valta siirtyi Oaklandille. Berdoon enkelien asemakin tehtiin niin hankalaksi virkavallan puolelta,että sieltä alkoi joukkopako Oaklandiin. Berdoosta ei löytynyt oikein niin vahvaa johtajaa kuin Barger oli Oaklandissa.
Hei, kiitos paljon vastauksista ja toivottavasti olet toipunut hyvin! Tekstisi olivat jälleen kerran erinomaisia ja mukavaa luettavaa! Täytyy vain ihailla tuota, että olet noin syvästi perehtynyt aihepiiriin!

Tiedätkö yhtään minkälaiset huumeet olivat tuolloin yleisiä noiden kerhojen jäsenten keskuudessa? Itse olen kuullut huhua, että ns. biker crank eli huonolaatuinen methamfetamiini on ollut yleistä, mutta kuulisin mielelläni kaltaiseltasi asiantuntijalta, että miten asia on todellisuudessa ollut!

mr58
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Kiitos toipumiskannustuksesta. Ymmärtääkseni Marijuana oli yleisessä käytössä -50-60 lukujen taitteessa. Dougie poo asiasta puhui eräässä haastattelussa. Tarkensi vielä sen että liivissä numero 13 tarkoittaa nimenomaan maria, ei mitään muita aineita ja he keillä oli tuo numero polttivat maria. Sonny kertoi kirjassaan että hänestä tuli -70 luvulla kokaiini riippuvainen. LSD oli myös käytössä ainakin joillain jäsenillä. Seconal pillerit olivat ilmeisen suosittuja ja Terry the Tramp kuoli juuri Seconalin yliannostukseen.Seconal on rauhoittava ja unilääke joka varmaan alkoholin kanssa sekoittaa pöntön tehokkaasti.
Joel Selvin kertoo kirjassaan Altamont, kuinka Carlos Santana saapuessaan Keikka paikalle kohtasi ison enkelin joka tarjosi Santanalle kourallisen pieniä punaisia pillereitä. Olen ymmärtänyt että amfetamiini ei ollut vielä -70 luvun alussa niin tunnettu ja suosittu huume. Pääosin otettiin rauhoittavia ja unilääkkeitä sekä poltettiin maria. Kokaiini tuli mukaan kuvioihin noihin aikoihin. Neulakielto oli jo aikaisin käytössä joten heroiini ja amfetamiini suoneen olisi ollut kiellettyä. Muutamissa chartereissa ei ollut tuota kieltoa ja sen takia Terry lähti Oaklandin charterista pois. Tosin hän sitten tosiaan menehtyi pian lähtönsä jälkeen.
Jännä juttu että enkeleiden enkeli Terry the Tramp ei ole HA:n R.I.P virallisessa listassa. On myös kirjoitettu että hän loukkaantui enkeleiden käytöksestä Altamontissa ja lähti siksi pois. Hän oli monien bändien hyvä ystävä ja diggaili niiden musaa. Kun sitten etenkin San Josen prospektit käyttäytyivät konsertissa huonosti ja hakkasivat sekä yleisöä että bändin jäseniä se olisi ollut hänelle liikaa. Olen nyt ollut hieman ulkona historian tonkimisesta mutta täytyy taas syventyä asiaan. Palaan asiaan kun tutkin asiaa lisää.

mr58
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Yksi arvostetuimmista ja pidetyimmistä enkeleistä koskaan Doug "Dougie poo" Feazell, on lähtenyt viimeiselle matkalleeen 20.02.2019. Alkuperäisen "mother chapterin" Berdoon pitkäikäinen jäsen kuoli 81 vuoden ikäisenä. Hän aloitti Gallopin goose Mc:n parissa mutta sai Hells angels liivit jo -50luvulla. Dougie poo oli tunnettu siitä että hän oli nice gyu, ei ikään riehua, moottoripyörät olivat tärkeä osa hänen elämäänsä ja ihan viime päiviin asti Dougie poo ajoi puörällä ja rakensi niitä. Rest in peace ja nyt on edessä enää viimeinen matka.

Avatar
Härmän häjy
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: To Maalis 07, 2019 8:21 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Härmän häjy »

mr58 kirjoitti:Yksi arvostetuimmista ja pidetyimmistä enkeleistä koskaan Doug "Dougie poo" Feazell, on lähtenyt viimeiselle matkalleeen 20.02.2019. Alkuperäisen "mother chapterin" Berdoon pitkäikäinen jäsen kuoli 81 vuoden ikäisenä. Hän aloitti Gallopin goose Mc:n parissa mutta sai Hells angels liivit jo -50luvulla. Dougie poo oli tunnettu siitä että hän oli nice gyu, ei ikään riehua, moottoripyörät olivat tärkeä osa hänen elämäänsä ja ihan viime päiviin asti Dougie poo ajoi puörällä ja rakensi niitä. Rest in peace ja nyt on edessä enää viimeinen matka.
Pitääpäs uutena käyttäjänä kiittää hyvistä teksteistä sinua mr58! Olen lukenut tekstejäsi jo pidempään vaikka vasta rekisteröidyin foorumille. Aihe kiinnostaa minuakin. Satutko tietämään lähtikö noista HA old school porukoista paljonki väkeä pois? Ja millainen oli lähtö? Tuliko turpaan kunnolla vai oliko lähtö ystävällinen? Tiedätkö oliko jo tuolloinen käytössä "good standing" & "bad standing" lähdöt kerhoista vai tuliko se vasta myöhemmin skeneen?

mr58
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Kiitän nöyrästi. Tunnettua oli se että ainakin 70-luvulle asti enkeleistä lähdettiin vain bad standing. Barry Mayson joutui ongelmiin siksi kun hänen olisi pitänyt päästää joku päiviltä mutta hän kieltäytyi sanomalla, että hän on enkeli muttei mikään murhamies. Käsky oli tullut Oaklandin johdolta, Sonny ei ole ikinä myöntänyt tätä mutta Maysonin mukaan kyse olisi ollut viimeisestä kokeesta osoittaakseen luottamusta kerholle. Maysonia jahdattiin pitkään ja hän joutui jopa nukkumaan ase kädessään.
Jostain syystä, Mayson itse epäili että kun hän tuli uskoon ja alkoi kiertämään maata puhumassa ihmisille, enkeleille olisi ollut huonoa mainosta tehdä hänelle jotain. Mayson kertoo kirjassaan että monissa paikoissa kun hän oli puhumassa enkeleitä oli ilmestynyt takariviin. Mayson ei koskaan haukkunut enkeleitä eikä kertonut kerhon suurimpia salaisuuksia puheissaan. Huomionarvoista on kuitenkin se että hyvin moni "old school" enkeleistä erosi 80 ja 90 luvuilla ja liittyi Maysonin perustamaan uskonnolliseen Heaven's Saint's Motorcyckle Ministry moottoripyörä kerhoon. Hekin ovat kertoneet että heitä uhkailtiin mutta lopulta mitään ei tehty. Enkeleiden imago muuttui, jostain syystä, 80 ja 90 lukujen aikoihin paljon myönteisemmäksi muita kohtaan. Syitä voi olla monia mutta yksi on varmaan se että haluttiin luoda kerhosta ulkopuolisille hyvä kuva ja sitä kautta saada virkavallan kymmeniä vuosia kestänyt vainoaminen loppumaan. Noihin aikoihin, vaikka sitä ei missään ole virallisesti mainittu kerhosta pystyi eroamaan myös good standing. Oaklandin Skip Workman oli yksi esimerkki. Hän oli arvostettu jäsen, varapressa ja Bargerin hyvä ystävä mutta sitten hän perusti perheen ja erosi statuksella GS. Skip ajeli kuitenkin tämänkin jälkeen kerhon kanssa silloin tällöin.
Etenkin kerhoiältään vanhemmat kerholaiset, jotka halusivat erota he pystyivät tekemään sen good standing. Melkein pääsääntöisesti eroamiseen ei liittynyt mitään riitoja kerhon kanssa ja siksi se oli mahdollista.
George Christie, Ha Venturan entinen presidentti taas erotettiin kerhosta bad standing, mutta lopulta kerho päätti olla kostamatta Christielle, vaikka tämä kirjassaan paljasti monia enkeleiden salaisuuksia. Barger on väittänyt Christien kirjan olevan suurimmalta osaltaan perättömiä paljastuksia. Huomionarvoista on se että bad standing statuksella erotetut eivät ole saaneet olla kerholaisten kanssa missään tekemisissä kun taas good standing kaverit ovat jopa jatkaneet ajamista kerhon kanssa.
Kyllä minä luulen että Hells Angels joutui ulkopuolisten paineiden takia hölläämään suhtautumistaan kerhosta eroamiseen, riippuen tietysti aina tapauksesta. Ruotsin mafia kirjassa kerrotaan kuinka eräältä jäseneltä hiottiin Ha tatuointi laikalla käsivarresta. Tähän tapaukseen kirjan mukaan liittyi velkoja ja ohareita kerhoa kohtaan. Kyllä nämä ovat varmaankin aina ihan tapauskohtaisia mutta tiivistettynä, kerhosta eroaminen 60-80 luvuilla oli pääsääntöisesti bad standing ja melkein aina siihen liittyi ankara muilutus. Ajatus oli että kun olet kerran liittynyt moottoripyöräkerhojen eliittiin numero yksi, sieltä ei sitten lähdetä kuin jalat edellä.

Avatar
Härmän häjy
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: To Maalis 07, 2019 8:21 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Härmän häjy »

mr58 kirjoitti:Kiitän nöyrästi. Tunnettua oli se että ainakin 70-luvulle asti enkeleistä lähdettiin vain bad standing. Barry Mayson joutui ongelmiin siksi kun hänen olisi pitänyt päästää joku päiviltä mutta hän kieltäytyi sanomalla, että hän on enkeli muttei mikään murhamies. Käsky oli tullut Oaklandin johdolta, Sonny ei ole ikinä myöntänyt tätä mutta Maysonin mukaan kyse olisi ollut viimeisestä kokeesta osoittaakseen luottamusta kerholle. Maysonia jahdattiin pitkään ja hän joutui jopa nukkumaan ase kädessään.
[lainaus lyhennetty]
Kyllä minä luulen että Hells Angels joutui ulkopuolisten paineiden takia hölläämään suhtautumistaan kerhosta eroamiseen, riippuen tietysti aina tapauksesta. Ruotsin mafia kirjassa kerrotaan kuinka eräältä jäseneltä hiottiin Ha tatuointi laikalla käsivarresta. Tähän tapaukseen kirjan mukaan liittyi velkoja ja ohareita kerhoa kohtaan. Kyllä nämä ovat varmaankin aina ihan tapauskohtaisia mutta tiivistettynä, kerhosta eroaminen 60-80 luvuilla oli pääsääntöisesti bad standing ja melkein aina siihen liittyi ankara muilutus. Ajatus oli että kun olet kerran liittynyt moottoripyöräkerhojen eliittiin numero yksi, sieltä ei sitten lähdetä kuin jalat edellä.

Jälleen kerran jäätävän hyvää tekstiä ja analyysiä! Osaatko muuten kertoa old school porukan riidoista ja sodista muiden kerhojen ja organisaatioiden välillä?

mr58
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Mc kerhoja ei 50 ja 60 -luvulla ollut niin paljon ja suurimmat kerhot olivat levittäytyneet ympäri Yhdysvaltoja omille reviireilleen joten varsinaisia verivihollisia ei ollut sanan varsinaisessa merkityksessä. Outlaws on ollut alkuperäisistä kerhoista se jolla on ollut vihanpitoa enkeleitä kohtaan.
Gypsy Jokers mc oli etenkin Oaklandin alueilla se joka kävi sotaa enkeleiden kanssa. Bargerin mukaan Oaklandin enkelit lopulta lopettivat kerhon toiminnan San Fransiscon alueella. Tähän oli syynä se että Friscon enkelit alkoivat kaveraamaan Jokersien kanssa. Eräässä tapauksessa Jokersit aloittivat tappelun muutaman Oaklandin enkelin kanssa jolloin Friscon enkelit menivät Jokersien avuksi. Tämä oli liikaa Oaklandin porukoille ja tästä myös alkoi vihanpito Oaklandin ja Friscon enkeleiden välillä. Se kesti aika pitkään ja lopulta neuvottelupöydässä saatiin rauha ja vihanpito loppumaan. Oma osansa vihanpidolle oli myös se että Frisco oli viimeisiä jotka pitivät vanhaa pienempää selkämerkkiä ja näin halusivat erottua ja kapinoida vastaan, vaikka kaikki muut olivat ottaneet nykyisen ainoan virallisen death head logon käyttöön. Barger Oaklandin kerhon kanssa otti sen käyttöön jo ihan 50- luvun lopulla. Unknows niminen pieni kerho varasti Sonnyn pyörän ja enkelit lopulta lakkauttivat tämän kerhon riisumalla ja polttamalla niiden liivit.
Joitain pienempiä kerhoja oli Californian alueella jotka halusivat koetella enkeleiden voimaa, mutta tuohon aikaan tosiaan kerhoja oli sen verran vähemmän tai Ne olivat niin pieniä että heillä ei yksinkertaisesti ollut mitään mahdollisuuksia vastustaa Hells Angels moottoripyörä kerhoa.
Suurimmat taistelut käytiin virkavallan kanssa ja tämä nimenomaan old school aikana, kun enkelit raivasivat pioneerityötä jotta hekin saisivat ajaa normaalisti maanteillä kuten muutkin. Nykyisin kun muita kerhoja on noussut joka paikkaan, tilanne on toinen. Eri kerhojen välillä saattaa olla isojakin riitoja ja Mongolsien kanssa enkeleillä on ollut vakaviakin välien selvittelyä. Vielä 60-luvulla Californian alueella oli voimakkaita liittymiä muiden kerhojen ja enkeleiden kanssa niin että ylivoima oli Hells Angelsin puolella. Siellä oli pienempiä kerhoja joista tuli myöhemmin omia Hells Angels chartereita tai jäsenet liittyivät enkeleihin. Satan's slaves, Comancheros,Gallopin goose ym. Vanhoissa kuvissa näkee kuinka esimerkiksi Diablos ja Vagos ajavat yhdessä enkeleiden kanssa. Kovin isoissa riidoissa olevat kerhot tuskin edes olisivat yhdessä. Gallopin goose piti vielä 60-luvulla yhteisiä kokouksia Berdoon enkeleiden kanssa. Samoin Slaves josta tosiaan myöhemmin tuli San Fernando valley charter.

Avatar
Härmän häjy
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: To Maalis 07, 2019 8:21 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja Härmän häjy »

mr58 kirjoitti:Mc kerhoja ei 50 ja 60 -luvulla ollut niin paljon ja suurimmat kerhot olivat levittäytyneet ympäri Yhdysvaltoja omille reviireilleen joten varsinaisia verivihollisia ei ollut sanan varsinaisessa merkityksessä. Outlaws on ollut alkuperäisistä kerhoista se jolla on ollut vihanpitoa enkeleitä kohtaan.
Jälleen hyvää tekstiä ja paljon uutta ja mielenkiintoista tuli kuultua! Osaatko kertoa myöhempien vaihteiden riidoista, yhteenotoista ja sodista?

mr58
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Syys 09, 2015 8:14 pm

Re: Hells Angels "old school "

Viesti Kirjoittaja mr58 »

Mun täytyy taas kaivaa tietoja netin syvistä syövereistä ennenkuin voin vastata. Menee hieman aikaa.

Vastaa Viestiin