Etiäiset ja enneunet

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
paccasucco
Sledge Hammer
Viestit: 1601
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Etiäiset ja enneunet

Viesti Kirjoittaja paccasucco » Pe Elo 26, 2016 5:48 pm

Kiittelen minäkin Dr.Bergmeisteria Keijukais-tarinoista.Mielenkiintoista luettavaa!

Väsäsin tähän uuden ketjun,koska sopivaa ei tuntunut löytyvän.

Kuten monet muistavatkin, niin Tuula Höökin murhasta tulee vuoden vaihteessa kuluneeksi tasan 50.vuotta.Mielenkiintoista nähdä, tarttuvatko iltapäivälehdet aiheeseen.

Tuulan äitihän oli "selvänäköinen", ja hän kertoi nähneensä Tuulan murhaajan "unessa" etukäteen.

Höökin perhettä kohtasi toinenkin suru-uutinen kesällä 1983:Toinen perheen neljästä sisaruksesta surmattiin Vantaan Martinlaaksossa.Myös tämän tyttären kammottavan kohtalon äiti näki unessa etukäteen.

Mutta tarkoitus oli ennen kaikkea kertoa Padasjoella 1934 tapahtuneesta murhenäytelmästä- aavistiko neljävuotias Sisko-tyttö lähestyvän kuolemansa?

Kuva

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2706
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja Lassie » Ti Syys 06, 2016 2:22 am

Tuosta artikkelista ei paljastunut, miten palo oli syttynyt - liekö koskaan saaneet sitä selville.

Tuli mieleen, että olisiko noin pieni lapsi voinut jonkin fantasian pohjalta sytyttää palon, esimerkiksi (spekulaatiota) että lapselle olisi luettu jotain kristillisiä kertomuksia joissa taivas ilmenee ihanana paikkana (vrt. lapsen puhe taivaaseen menosta) ja kerrottu miten sinne päädytään kuoleman jälkeen. Noin pieni lapsi ei sitten olisikaan käsittänyt teon todellisuutta ollenkaan ja loppu on historiaa.

Voi myös olla että oli kyse enteestä. Tässä vaan hahmottelin juttua, mystiikka jäänee avoimeksi.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Hexan
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 695
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 9:14 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja Hexan » Su Elo 20, 2017 4:08 am

Vastaan tähän ketjuun, vaikka olen aiemmin kirjoittanut enneunistani ja -näyistäni muualle ( en tosiaan muista mihin ..)

Aiemmin näin vain unia nyt myös näkyjä puoliunessa. Kolme mieleeni jäänyttä kuvaan seuraavassa.

Näin unta, että olin rynkky kädessä jossain tilassa, jossa oli huoneita, jahtaamassa jotain. Äkkiä oikealla olevassa luentosalin tapaisessa tilassa näkyi 2 ihmistä jotka meidän tuli ampua, nainen ja mies, he olivat vaarallisia(?). Tein työtä käskettyä ja sen jälkeen tetsasin kaverin kanssa käytävää pitkin ovelle jonka avasin. Vastassa oli sateen seinämä ja tiheä sumu. Yhtäkkiä tajusin että kynnykseltä aukeni pudotus alas: ovi aukenikin pilvien keskelle kilometrien korkeuteen, ei maahan. Heräsin. Luin uutiset Vihdin ampumatapauksesta, jossa oli menehtynyt rankkasateen keskellä yksi poliisimies. Eli siinä unessa olin ikään kuin hänen nahoissaan, lopussa hyppy tyhjyyteen.

Toinen uni. Tämä uni lyhyt, olin meidän keittiössä kun joku hyökkääjä tuli ja syöksyin yhteen huoneeseen hakemaan asetta. Sieltä tullessa yhtäkkiä koko tila olikin täynnä ihmisiä tämän yhden tummatukkaisen mies hyökkääjän sijasta, ja ammuin summamutikassa kaikkia yrittäessäni eteiseen päin. Järkytyin tästä tavallisen näköisten ihmisten ampumisistani niin, että uni päättyi siihen. Välittömästi tämän unen jälkeen tapahtui Münchenin terroristitapaus jossa yksi kaveri ammuskeli ihmisiä.

Kolmas tapaus sattui 3 päivää sitten 17.8. ensi tunteina. Menin vuoteeseen ja yritin mietiskellä jotain kaunista luonnonpaikkaa. Silmieni eteen nousikin kuva ihanasta laguunista jossain etelässä, Välimerellä ehkäpä. Sitten yhtäkkiä näin miten laguunissa vedessä kisaili 2 nuorta naista, vaalea ja tumma. Ensin hermostuin kun luonto kuvaus meni pilalle, sitten katsoin tarkemmin. Näin ensin vaalean noin 20-vuotiaan naisen, joka oli hyvin onnellisen oloinen. Hänen vieressään oli vähän vanhempi tumma nainen, jonka piirteitä en nähnyt selvästi vaikka kuinka pinnistelin. Sitten näky häipyi. Koska niin selväpiirteisiä näkyjä harvoin näkee mietin, mitä näky tarkoitti. Ajattelin, että varmaankaan ei mitään hirveää kun naiset olivat niin iloisia. Mutta kun seuraavana päivänä tapahtui Turun terrori, arvasin heti, että molemmat kuolleet olivat naispuolisia. Edellisenä yönä olin vielä nähnyt unen jossa olin parvekkeellisessa huoneessa hyökkääjää pakenevien ihmisten kanssa, ja kun yrittin paeta parvekkeen kautta sivukadulle, siellä juoksi hyökkääjiä ( =video Turun kadulta?).

En tajua miksi minulle näytetään näitä, kun en niille kuitenkaan mitään voi. Onko aika-avaruus joku helvetin reikäjuusto vai?
benz. tolu. mtbe tame etbe xyl. hex. sex.

kid
Nikke Knattertton
Viestit: 866
Liittynyt: Su Tammi 18, 2009 8:10 am
Paikkakunta: Rapakon toisella puolen

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja kid » Ma Elo 21, 2017 5:18 am

Vuosia sitten näin unen, jossa pappani oli puisen lautan päällä. Kaikkialla oli pimeää, vesi lautan alla tummaa ja kylmän näköistä. Papalla ei jostain syystä ollut jalkoja, ei siis oikein mitään yläreisistä alaspäin. Virta vei pappaa kohti vesiputousta. Yritin saada pappaa pois, mutta jotenkin tiesin että se ei nyt tule onnistumaan.

Suunnileen kaksi vuotta sitten papalle kävi onnettomuus, jonka seurauksena hänen jalkansa piti amputoida. Pappa kuoli onnettomuuden komplikaatioihin kuukausia myöhemmin.
kimi to futari de aruita ano koro no michi wa mou nakute
soredemo zutto aruita, itsuka kimi to aeru ka na

Pavel
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 199
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:46 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja Pavel » Su Tammi 21, 2018 2:00 am

Tämä menee nyt aivan huuhaajutuksi, mutta liippaa sentään palstan aihetta kiitettävästi.
Näin viime yönä erinomaisen yksityiskohtaisen ja kirkkaan, erikoisen unen. Muutaman kerran olen nähnyt vastaavanlaisia, mutta ne ovat aina liittyneet henkilökohtaiseen elämääni ja läheisiini, eivät ventovieraisiin.

Unessani olin seuraillut nuoren naisen katoamistapausta kohtuullisella mielenkiinnolla. Yleiset spekulaatiot ja poliisin arvelut tytön/naisen (ikä 16-25 -välillä, en muista nimeä, mutta se mainittiin useasti, tod. näk. joku oikea kadonnut henkilö) katoamisesta liittyivät tahalliseen katoamiseen tai surmaan.
Kohtasin unessa sattumalta tai puolivahingossa hätkähdyttävän erikoisen näköisen nuoren naisen, joka esittäytyi kadonneen parhaaksi ystäväksi. Tämä ystävä (ei-kadonnut nainen) oli erittäin pitkä ja hoikka. Hänellä oli voimistelijalle ominaiset, jäntevät käsivarret, kaunis, pitkä tummanruskea tukka ja mieleenpainuvat, hyvin pyöreät ruskeat silmät. Hän oli erittäin suruissaan parhaan ystävänsä katoamisesta ja kiitteli, että etsintää yritetään vielä pitää yllä. Hän kuitenkin harmitteli sitä, ettei itse uskonut ystävänsä tulleen surmatuksi, kuten poliisi arveli. Nainen kertoi keskustelleensa asiasta ystäväpiirissään ja antoi ymmärtää, että heillä oli eri suuntaisia epäilyksiä.
Keskusteltuamme kadonneesta aikamme tämä ystävä myöntyi kutsumaan pari muuta kadonneen tuntenutta juttelemaan. Paikalle olivat tulossa ainakin kadonneen hyvä lapsuudenystävä ja entinen poikaystävä (sympaattisen oloinen nuori heppu, jolla oli vaalea pitkänpuoleinen tukka ja hassu raidallinen pipo), joka tämäkin oli tuttu kadonneelle jo vuosien takaa. Kaikkien ystävien kertomuksista kävi ilmi, että kadonneella oli saattanut olla jotain sydämellään muutamina kuukausina ennen katoamista, ja että tämä oli muutamia kertoja ottanut heihin yhteyttä erikoisiin aikoihin, mutta keskustelut eivät lopulta olleet johtaneet mihinkään jutustelua kummempaan. Ystävät olivat olleet hieman huolissaan kadonneesta, mutta eivät osanneet kuvailla huoltaan tarkemmin.
Unen myötä minulle vahvistui sellainen mielikuva, että katomistapauksessa oli enemmän itsemurhan tai muun omaehtoisen katoamisen piirteitä, ei epäillyn surman. Muodostui myös vahvasti sellainen kuva, että tytön ystävät olisivat todennäköisesti avain koko tapaukseen. Vaikutti siltä, että heitä puhuttamalla olisi saattanut paljastua jokin ratkaiseva vihje. Olin parhaillaan kysymässä heiltä kadonneelle tärkeistä paikoista ja tämän elämässä tapahtuneista muutoksista, kun heräsin.

tattooed fucker
Philip Marlowe
Viestit: 1125
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 1:48 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja tattooed fucker » Su Tammi 21, 2018 8:48 am

tulevia hetkiä,mitkä on jo unessa.Onneksi niitä ei enää kovinkaan paljoa näe.Viimesin,mikä oli,heräsin pahaan oloon,ei fyysisesti,mutta pää meinas räjähtää x7.Kova huoli unessa oli kyseisestä ystävästä.Soitteluitten ohessa alko vittumainen,paha olo tulla koko ajan vahvemmaksi.Vihdoin ja viimein,kun pääsin paikalle,köydenvartena jojona saunassa.Etiäisiä nään aika usein,osalle on selitys,osalle ei.
I am not a man I am a fucking beast-Torture Killer-

aumari
Matlock
Viestit: 782
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja aumari » Ma Tammi 29, 2018 7:41 am

Kun minulla nuorena alkoi olla enneunia, niin järkytyin niistä ja heräsi vastustus. Näin silloin tällöin unta jostain tutusta henkilöstä tanssimassa mustiin pukeutuneena ja vuoden sisällä tämä henkilö kuoli. Olen myös nähnyt unessa (1 - 2 vrk ennen) onnettomuuksia, mm. Jokelan junaturman. Jyväskylän junaturman ja sen Viroon viedyn kadonneeksi ilmoitetun pojan. Viimeksimainitussa tapauksessa kun uutisoitiin pojan kadonneen, tiesin heti äidin junailleen katoamisen. Unessani hän rauhoitteli puhelimessa miestä, joka oli pojan kanssa jossain parkkihallissa. Poikahan oli kai vuosia jossain Viron maaseudulla ennen löytymistään. En ole tainnut osata suhtautua noihin "tietämisiin" luontevasti. Telepatia ja voimaks vaisto ovat helpompia käsitellä.
Uskon itse siihen, mitä sanotaan aika-avaruudeksi vai kvanttifysiikaksi. En muista miten sitä nimitetään, dementiakin jo kai vaivaa.

aumari
Matlock
Viestit: 782
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja aumari » Pe Touko 18, 2018 1:00 am

Ylen Aamu-tv:ssä 17.5. markkinoitiin skeptikko-psykologantohtorin kijoittamaa kirjaa. Haastattelussa proffa (professori, ei profeetta) ilmoitti "yliluonnollisten" kokemusten johtuvan joistain sairauksista tai muuten vaan aivotoiminnan häiriöistä, "aivojen pikkujekuista". No tuota tuota, mistä sitten johtuvat ennaltanäkemiset, siis unet ja muut etiäiset, tai telepaattiset kokemukset? Ovatko nekin aivotoiminnan häiriötiloja tai esim. epilepsiasta tai kupasta johtuvia?
On todella mielenkiintoista huomata, kuinka varmoja omasta tietämyksestään ovat henkilöt, joilla EI ole ollut minkäänlaisia "ns. yliluonnollisia" kykyjä (tuo ilmaus "ns.-" sitaateissa siksi koska oikeasti ne ovat luonnollisia). Heiltä puuttuvien kokemustenko pitäisi olla todiste siitä, etteivät ne ole todellisia? Tieteellä ei niiden olemassaoloa voi todistaa, muttei myöskään kumota. Kun taas henkilöt, joilla niitä on ja henkilöt, jotka ovat todistaneet niitä joillakin olevan, tietävät ko. kokemusten olevan luonnollisia. Itselläni on sekä valtavan herkkä vaisto että paljon unessa nähtyjä enteitä. Uskon kyseessä olevan jonkinlaisen globaalin kosmisen ajatusmaailman, jossa ei ajalla ja paikalla ole merkitystä. En osaa uskoani tuon paremmin kuvata.

aumari
Matlock
Viestit: 782
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja aumari » Pe Touko 18, 2018 1:10 am

Olen nähnyt unessa tapahtumia kuin jonkun tapahtumapaikalla olleen silmin, joko 1 - 2 vuorokautta ennen tapahtumaa tai suunnilleen tapahtumahtkellä. Siis aivotoiminnanhäiriöitäkö? Tuskin!

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2127
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Pe Touko 18, 2018 1:37 am

Tää on varmaan juttu aumarin mainitsemasta tyypistä:

Häkellyttävän moni kertoo joutuneensa avaruusolentojen sieppaamaksi – Ilmiölle on nimi, ja se selittää, miksi sieppaustarinat ovat nyt loppuneet

Oudot kokemukset ovat yllättävän yleisiä. Jukka Häkkinen kirjoitti kirjan niiden psykologiasta.

Mikko Puttonen HS
Julkaistu: 17.5. 2:00 , Päivitetty: 17.5. 15:18

IHMISTEN oudoimpia kokemuksia on joutua avaruusolentojen sieppaamaksi. Kokemus on kuitenkin häkellyttävän yleinen.

Erään kyselytutkimuksen perusteella pääteltiin, että 1990-luvulla peräti miljoonia amerikkalaisia joutui siepatuksi.

Usein uhrin makuuhuoneeseen tunkeutui yksi tai useampia vieraita olentoja, jotka tekivät hänet ensin toimintakyvyttömäksi. Sitten hänet lennätettiin valonsäteen mukana katon läpi avaruusalukseen.

Siellä avaruusolennot asettivat kaapatun tutkimuspöydälle ja alkoivat tunnustella hänen kehoaan. Usein olentoja kiinnosti etenkin lantion ja sukupuolielinten seutu.

LUKUISAT sieppauskertomukset kiinnittivät huippuyliopisto Harvardissa työskentelevän psykiatrian professorin John Mackin huomion. Hän ryhtyi hypnoosin avulla palauttamaan siepattujen muistikuvia käynnistä avaruusaluksella.

Mackin mielestä ihmiset olivat kokeneet jotakin todellista. Tosin hän ei uskonut humanoidien tulleen ulkoavaruudesta vaan toisesta ulottuvuudesta.

Yllättäviä eivät olleet vain ihmisten kokemukset, vaan myös se, että Harvardin professori lähti vahvistamaan villitystä. Kun Time-lehti julkaisi hänestä artikkelin, joka esitti hänet herkkäuskoisena hörhönä, yliopisto ryhtyi tutkimaan hänen toimiaan. Selvityksen jälkeen hän sai jatkaa virassaan akateemisen vapauden nimissä.

UFOSIEPPAUSTEN vyörystä ja Mackin tutkimuksista kertoo psykologi Jukka Häkkinen kirjassaan Outojen kokemusten psykologia (Docendo 2018). Leipätyökseen Häkkinen tutkii näkemistä Helsingin yliopistossa.

Mielen eriskummallisemmat puolet ovat Häkkiselle vapaa-ajan harrastus. Se juontaa aikaan, jonka Häkkinen toimi tieteellistä maailmankuvaa vaalivan Skepsis-yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 1999–2003.

Uusi kirja näyttää, miten ihmismieli loihtii esiin kokemuksia, joita monet pitävät selittämättöminä tai yliluonnollisina.

”Minut täytti suorastaan innolla se, miten mielettömiä määriä kummallisia asioita ihmiset voivat kokea”, Häkkinen sanoo.

SIEPPAUKSET avaruusalukseen ovat modernia jatkoa sille, mitä ihmiset ovat kokeneet maailman sivu. Ennen vanhaan makuuhuoneeseen eivät tunkeutuneet harmaat isopäiset avaruusolennot, vaan pelottavat vieraat olivat demoneja, keijukaisia, noitia tai vampyyreja.

”Mielenkiintoista on, että nyt ufosieppaukset ovat kokonaan loppuneet”, Häkkinen sanoo.

Ne olivat 1990-luvulla kulttuurinen ilmiö, joka liittyi scifitarinoihin. Yhdysvalloissa niiden kokijat olivat nähneet scifisarjoja ja -elokuvia, joissa oli isopäisiä, ihmiskokeita tekeviä olentoja.

KULTTUURISESTI vaihtelevien vierailujen ja sieppausten takana näyttää olevan aivojen temppu nimeltä unihalvaus. Sellaisen on kokenut vajaa kahdeksan prosenttia ihmisistä.

Unihalvaukselle altistavat stressi ja univaje. Ne lienevät syy, miksi unihalvaus on tavallista yleisempi opiskelijoilla, lennonjohtajilla, sairaanhoitajilla ja sotilailla.

Unihalvauksessa siirtymä uni- ja valvetilan välillä häiriintyy. Ihminen on tavallaan sekä hereillä että unessa, selittää Häkkinen kirjassaan. Unen hahmot astuvat valvetodellisuuden päälle.

Halvaantumisen kokemus syntyy siitä, että unen aikana aivojen liikekäskyt eivät pääse etenemään lihaksiin. Tämä lihaslama estää kokijaa liikkumasta.

Unihalvauksen aikana ihmiset näkevät usein harhoja tunkeilijoista. Yleisiä ovat myös tasapainoaistin hallusinaatiot: keinumisen, putoamisen, kohoamisen ja kehostapoistumisen kokemukset. Tällaisella matkalla ufojen sieppaamat ovat mahdollisesti olleet.

KEHOSTAPOISTUMINEN voi yllättää ihmisen myös ilman unihalvausta, rauhallisessa ja rentoutuneessa tilassa.

Eräs kokija kertoo kymmenvuo­tiaana makoilleensa rauhassa omassa vuoteessaan. Sitten hän nousi sängystä ja lähti kävelemään viereiseen huoneeseen. Hän tunsi painottomuutta ja onnea. Kun hän kääntyi palatakseen sänkyyn, hän näki itsensä jo makaamassa sillä.

Jotkut ovat uskoneet, että kehostapoistumiset todistavat ruumiista irrallisen sielun olemassaolosta. Vaihtoehtoinen selitys löytyy aivoista ja niiden ylläpitämästä oman kehon tunteesta.

Kehostapoistuminen on Häkkisen mukaan yksi versio niin sanotusta autoskooppisesta ilmiöstä, jossa ihminen näkee oman kehonsa tai kehon osan kopion.

Jotkut näkevät koko kehonsa ikään kuin ulkopuolelta. Se voi puuhata omiaan ja jopa leijailla. Toisille näyttäytyvät omat kasvot tai ylävartalo.

ILMIÖ johtuu aistitiedon sekaannuksesta. Meillä on aivoissa neuraalinen malli omasta kehosta ja sen jäsenten paikoista. Malli perustuu näkö-, tunto- ja tasapainoaistista saatuihin tietoihin, joita aivot yhdistelevät.

Kun yhdistely syystä tai toisesta häiriintyy, kehon malli räpsähtää väärään paikkaan eli itsen ulkopuolelle. Tämä on pystytty aiheuttamaan kokeellisesti häiritsemällä sitä, miten aivot saavat aistitietoa.

”Aivot eivät jää koskaan siihen tilaan, että olemme ymmällä. Ei tule Windowsin pyörivää kiekkoa niin kuin tietokoneen ruutuun. Aivot tuottavat aina jonkin tulkinnan”, Häkkinen sanoo.

Kahdentumat havainnollistavat sitä tosiseikkaa, että oman kehon tuntu ja sijainti ovat aivojen aktiivisesti tuottamia kokemuksia.

”Sitä ei tule arjessa ajatelleeksi, kun kokemus on niin sulava.”

HÄKKINEN itse ei ole juuri päässyt kokemaan kummia, mutta hän on kuullut niistä sitäkin enemmän. Hänelle tultiin usein Skepsiksen tilaisuuksissa kertomaan etenkin enneunista, joita ihmiset olivat nähneet.

Monesti jokin kuoleman merkki, kuten mökin päälle kaatunut puu, oli ilmaantunut uneen ja melko pian tuttava tai sukulainen oli kuollut.

Jopa 23–36 prosenttia ihmisistä kertoo tutkimusten mukaan nähneensä enteitä.

BRITANNIASSA tätä kykyä on jopa yritetty varta vasten valjastaa katastrofien ennustamiseen. Kaikki lähti Walesissa vuonna 1966 sattuneesta hiilikaivosonnettomuudesta. Sateiden pehmentämä kaivoksen jätekasa lähti liikkeelle ja vyöryi pikkukylän koulun päälle. 139 lasta ja viisi opettajaa kuoli.

Psykiatri John Baker tiedusteli lehti-ilmoituksella ihmisiltä, olivatko he nähneet onnettomuudesta enneunia. Kymmenet olivat kertomansa mukaan nähneet niitä.

Seuraavana vuonna Baker perusti ennetoimiston nimeltään British Premonition Bureau, jonka tehtävänä oli kerätä ihmisten ennenäkyjä ja ennustaa niiden perusteella onnettomuuksia.

Enteitä kertyi mutta ennustaminen niiden pohjalta osoittautui vaikeaksi. Enteiden merkitys tahtoi avautua vasta sitten, kun onnettomuus oli jo tapahtunut.

JOSKUS ihmiset kokevat myös telepaattista yhteyttä. Joku vaikkapa ajattelee lapsuuden ystäväänsä, jota ei ole vuosikausiin tavannut, kun tämä kohta soittaakin.

Telepaattinen viestintä selittää ennenäyt, uskoi yhdysvaltalainen Montague Ullman, koulutukseltaan psykiatri hänkin. Montaguen 1960-luvulla perustamassa Maimonides-tutkimuskeskuksessa tutkittiin il­miötä ja koetettiin erilaisin koeasetelmin lähettää telepaattisia viestejä nukkuville henkilöille.

Suurisuuntaisimpaan kokeeseen osallistui myös aikansa suosittu rockyhtye Grateful Dead. New Yorkissa pidetyssä konsertissa vuonna 1971 yleisölle esitettiin vuoron perään viisi kuvaa. Yleisöä pyydettiin käyttämään yliaistillisia kykyjään ja lähettämään kuva Maimonides-keskuksessa nukkuvalle vastaanottajalle.

”Se oli 60- ja 70-luvun paranormaali-innostusta. Silloin perustettiin parapsykologian professuureja ja uskottiin, että ilmiö olisi kulman takana”, Häkkinen kertoo.

UNITELEPATIAN tutkimustulokset jäivät laihoiksi. Syy on kenties siinä, että enteitä tai telepaattisia viestejä ei oikeasti ole. Ne perustuvat ihmismielen kykyyn nähdä merkityksiä ja yhteyksiä sielläkin, missä niitä ei oikeasti ole.

”Meillä kaikilla on pieni yliherkkyys nähdä merkityksiä elottomissa esineissä, vaikkapa kasvot pilvissä”, Häkkinen sanoo.

Yliherkkyys on kehittynyt evoluution kuluessa. Savannilla oli kannattavaa luulla pensaasta kuuluvaa rasahdusta leijonaksi turhankin usein. Päinvastainen virhe eli ali­reagointi rasahdukseen kävi kalliiksi, eivätkä huolettomat jääneet henkiin levittämään geenejään.

Taipumus nähdä merkityksiä on tavallista vahvempi niillä, jotka uskovat enteisiin ja yliluonnollisiin, kertovat tutkimukset.

NÄEMME herkästi yhteyksiä asioiden välillä ja otamme hanakammin huomioon havaintoja, jotka vahvistavat käsityksiämme kahden asian yhteydestä. Tätä kutsutaan vahvistusvinoumaksi.

Vahvistusvinouma selittää sitä, että unella ja jollakin tapahtumalla tuntuu olevan yhteys. Eräässä tutkimuksessa ihmiset pantiin lukemaan opiskelijatytön päiväkirjaa, joka sisälsi myös merkintöjä unista.

Tekaistuissa merkinnöissä oli luotu tarkoituksellisesti yhteyksiä unien ja elämän tapahtumien välille. Toisissa unet toteutuivat, toisissa eivät. Molempia tapauksia oli yhtä paljon.

Paljastui, että tytön päiväkirjaa lukeneet ihmiset muistivat kaksi kertaa enemmän unien toteutumia kuin toteutumatta jäämisiä. Valikoiva muisti sai siis kiinnittämään enemmän huomiota toteutuneisiin enneuniin.

HÄKKINEN tarjoaa luonnollisia selityksiä oudoille kokemuksille. Hän on tullut huomaamaan, että kaikkiin ne eivät vetoa.

”Enteet ja telepatia ovat niin voimakkaita kokemuksia, että on ihan turha ruveta vääntämään näiden ihmisten kanssa.”

Käännyttämisen sijasta hän pyrki näyttämään aivomekanismeja ja kognitiivisia taipumuksia, joita kokemuksen takana voi olla.

”Ihmiset voivat itse pureskella selityksiä.”

MONET pelkäävät outoja kokemuksiaan.

”Haluan sanoa, että ei huolta. Ihmiset voivat kokea todella outoja juttuja ilman, että he olisivat tulossa hulluksi. Aivot voivat tehdä kummia jekkuja.”
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

aumari
Matlock
Viestit: 782
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Etiäiset ja enneunet.

Viesti Kirjoittaja aumari » La Touko 19, 2018 1:17 am

Täytyy myöntää jutussa kerrottujen selitysten olevan vakuuttavia. Mutta myönnän senkin, että mun kans on tosiaan turha alkaa vääntämään asiasta. Joidenkin mielestä yliluonnolliset kokemukset ovat merkki "hulluksi" tulosta, tosihan on että näitä kokemuiksia on yliherkillä henkilöillä ja voivat ilmetä jonkinasteisen masentuneisuuden aikana. Tällaiset yliluonnolliset kokemukset voivat järkyttää henkilöä, kuten minulle kävi nähdessäni tietynsisältöisiä unia tuntemistani henkilöistä kuukausia ennen heidän kuolemaansa.
Tiedemiesten loistavat selitykset eivät siis saa minua muuttamaan käsitystäni, ja onneksi ei tarvitsekaan.

Smirre
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 700
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Etiäiset ja enneunet

Viesti Kirjoittaja Smirre » To Kesä 07, 2018 6:58 pm

"Meillä kaikilla on pieni yliherkkyys nähdä merkityksiä elottomissa esineissä,vaikkapa kasvot pilvissä",Häkkinen sanoo.
Pilvi ei ole mikään eloton esine !
Ja näihinhän törmää jatkuvasti,joille sanoo, että kato ,tossa on niinku kasvot,lintu tai joku muu hahmo.Niin net ei köyhällä mielikuvituksellaan varustettuna siinä mitään pilvee tai rapistunutta rappausta kummempaa näe-ihmettelevät vaan,mitä oot siinä näkevinäs ja mitä se sun mielestä tarkottaa.
Ei se "kuvien" näkeminen ole hauskaa ajanvietettä kummempaa.
Eri asia on,kun tippaleipä muuttuu Jeesuksen aivoiksi,ja joka palanu pläntti paahtoleivässä Jeesuksen kasvoiksi.Ja tällaasia,usein piruuttaankin julkisuuteen tuotuja juttuja nää "viisaat" ei erota oikeista kokemuksista.
Onhan se ihan hyvä yhteinen aivojen toimintahäiriö yhtä aikaa muutamalla ihmisellä +koiralla,tai yhtäkkiä yllättäin kahdella ihmisellä.
Tua suamenkiäli on nii vaikiata.Mutta se onki keksitty kiäli.Agricolako sen loi?Tulevaisuuren kiälen määrää Afrigolat.

unihalvaus
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 46
Liittynyt: To Loka 25, 2012 1:04 pm

Re: Etiäiset ja enneunet

Viesti Kirjoittaja unihalvaus » La Touko 04, 2019 10:57 pm

Minä näin kerran unta, että siskoni saisi lapsen, kerroin sekulle unestani. Sen jälkeen hänen työpaikkansa kohdalla iski vaa sellanen fiilis, että se olisi raskaana, enkä muistanut ko.unta.

En ole perheeseeni ollut yhteyksissä kun lähdin lahkosta, joten yllätys oli iso kun kuulin ko.siskon saaneen esikoisen. Etiäisen luistin ja serkku palautti enneunenkin mieleeni.
En ole mitään. Saan vain sinut kesken uniesi pelkäämään ja jähmettymään.

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2359
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Etiäiset ja enneunet

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ke Heinä 24, 2019 11:16 pm

Näin viime yönä vilkkaita unia joihin ei liittynyt kenenkään kuolema. Töissä mainitsin noin klo 8.00 muutamalle työkaverille että en kai ole sekoamassa mutta tänään tulee tieto jonkun julkkiksen kuolemasta. Yleensä en mitään tällaisia työpaikalla puhele vaan pidän mölyt mahassani, eikä siis tällaista etiäistä ole tullut ennen. Klo 9-10 Ilta-Sanomat sitten kertoi Claes Anderssonin kuolleen.

En ole näin selviä etiäisiä saanut ennen eikä kyseinen kuollut Andersson ollut mitenkään läheinen, tiesin kyllä miehen ja pidin häntä vasemmisto-älykkönä.

Olen hämmentynyt ja jään odottamaan alkaako näitä etiäisiä tulla lisää. Herätyskristittyjen piireissä (joihin en kuulu) ennaltanäkö on arvokas armolahja mutta usein näkijät ovat saarnanneet mm. maailmanlopun tulevan tietyllä päivämäärällä muttei se kuitenkaan tullut.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2127
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Etiäiset ja enneunet

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ke Heinä 24, 2019 11:31 pm

^ Ei se ollut Andersson, se oli Rutger Hauer.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Vastaa Viestiin