ISIS / ISIL

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8568
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Isisin kannattajat suunnitelleet iskua New Yorkiin

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Luupää kirjoitti:'
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710 ... 9_ul.shtml
Lauantai 7.10.2017

Kolme miestä on saanut Yhdysvalloissa syytteet terrori-iskujen suunnittelusta New Yorkiin.

Asiasta kertoivat Yhdysvaltojen syyttäjänviranomaiset perjantaina.

Terrori-iskujen sarja saatiin estettyä peitetehtävissä toimineen liittovaltion poliisin FBI:n agentin avulla.

Agentti esiintyi Isis-terroristijärjestön kannattajana ja pääsi yhteyksiin kolmen Isis-järjestöä kannattavan miehen kanssa. Yksi miehistä toimi Yhdysvalloissa, yksi Filippiineillä ja yksi Pakistanissa.

Terrorihyökkäystä suunniteltiin internetin ja kännyköiden välityksellä. Syytetyt suunnittelivat räjäyttävänsä lukuisia pommeja New Yorkin keskustassa Times Squarella sekä kaupungin metroissa. Lisäksi heidän oli tarkoitus surmata ihmisiä ampumalla konserteissa ja muissa joukkotapahtumissa ja räjäyttää sen jälkeen itsensä. Iskut oli tarkoitus toteuttaa viime vuoden Ramadanin aikaan.

Syytetyt ovat New Yorkissa pidätetty Kanadan kansalainen Abdulrahman El Bahnasawy, 19, Pakistanissa pidätetty Yhdysvaltain kansalainen Talha Haroon, 19, sekä filippiiniläinen Russel Salic, 37. Sekä Haroon että Salic luovutetaan Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiä varten. El Bahnasawyn ja Haroonin oli tarkoitus toteuttaa iskut käytännössä ja rahat iskuihin oli tarkoitus saada lääkärinä työskennelleeltä Salicilta.

Mikäli miehet todetaan syyllisiksi, heitä odottaa pitkä, mahdollisesti jopa elinkautinen vankeusrangaistus.


Lähteet: NBC, BBC, Newsweek
Olisi mielenkiintoista saada tietoon tuon lääkärin käsitys lääkärin etiikasta ja lääkärinvalan tulkinnasta. Viime mainitun sisältö voi tietysti vaihdella maittain, mutta silti.
Kuwaitilaissyntyinen kanadalaismies Abdulrahman ei saanut elinkautista mielisairaus-(sukurutsako syynä, kun nämä ovat harvoin 100%:sti syyntakeisia?) ja riippuvuusominaisuuksien vuoksi, vaan ainoastaan 40 vuotta vankeutta. Luomalla hänen sanoin "uuden 9/11:n" kuwaiti halusi tuhota kotimaataan auttanutta maata, mutta syytteli jälkeenpäin huumeita ja pyysi oikeudelta anteeksi käytöstään, ettei perhe joudu kärsimään ja että hän itse saisi uuden mahdollisuuden (johonkin). Äiti säesti, että sairasta poikaa ei saisi kohdella huonosti vangitsemalla.

Tuo filippiinolääkäri Salic, aka the doctor, aka Abu Khalid on suorittanut useita leikkauksia urallaan, joista osa kuuluu tiedevastaiseen islamilaiseen kulttuuriin - häntä pidetään syyllisenä filippiiniläissahan työntekijöiden kaappaukseen ja surmaukseen, joista ainakin kahdelta irrotettiin päät. Karkuun päässeet ovat kertoneet lääkärin olleen tekojen takana. Hän on jihadissaan vahva, vaikka näytteli mukavaa hyväntekijää. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla hänen näkemyksensä hippokrateenvalasta tai jakamattomasta ihmisarvosta.
- https://www.justice.gov/opa/press-relea ... 9910667003
- https://www.nbcnewyork.com/news/local/C ... 58341.html
- https://www.cbc.ca/news/world/abdulrahm ... -1.4952875


Iivis
Perry Mason
Viestit: 3532
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.kansalainen.fi/espanjan-pol ... urooppaan/

Espanjan poliisi pidätti syyrialaisen, joka oli auttanut salakuljettamaan ISIS-terroristeja Eurooppaan
8.6.2019 09:48

Espanjan poliisi on pidättänyt syyrialaisen miehen, joka on auttanut salakuljettamaan ISIS-terroristeja Eurooppaan.
Espanjan kansallinen poliisi kertoo, että miehen epäillään kuuluneen ISIS-järjestön taloutta hoitaneeseen osaan, ja hänet on nyt pidätetty. Asiasta kertoo Euronews https://www.euronews.com/2019/05/31/spa ... -to-europe

Lähi-idässä jalansijansa menettänyt ISIS on ottanut käyttöön uuden strategian, jonka mukaan se pyrkii saamaan terroristejaan Eurooppaan palaavien taistelijoiden mukana.

Madridissa pidätettyä miestä syytetään rahan keräämisestä ISIS:ä suosivilta tahoilta sekä varojen toimittamisesta ISIS-järjestölle Syyriaan.

Euroopan komission arvion mukaan ISIS-järjestössä on toiminut vuosien 2011 ja 2016 välisenä aikana yli 42 000 Euroopasta taistelualueille lähtenyttä henkilöä.

Avatar
John Kimble
Axel Foley
Viestit: 2104
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

CSI kirjoitti:Eli Norja ottaa vain orvot, Norjan kansalaisiksi todetut lapset takaisin Norjaan.
Ja Suomi ottaa vastaan vain nuoret ja taistelukuntoiset ei Suomen kansalaisiksi todetut muslimimiehet jotka kertovat itse oman henkilöllisyytensä ja ikänsä. Orpoja, lapsia, vanhuksia tai naisia saati oikeita pakolaisia ei niinkään. Tosin kaikilla somaleilla on kestopiikki Suomeen jostain syystä.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

Avatar
John Kimble
Axel Foley
Viestit: 2104
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

https://www.kansalainen.fi/espanjan-pol ... eurooppaan

Lähi-idässä jalansijansa menettänyt ISIS on ottanut käyttöön uuden strategian, jonka mukaan se pyrkii saamaan terroristejaan Eurooppaan palaavien taistelijoiden mukana.
Jaahas, ja mikä ero on "isis-taistelijan" ja "isis-terroristin" välillä. Omasta mielestäni heillä ei ole mitään eroa.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Silli »

Libyan rannikolla on noin 170 000 asukkaan kaupunki nimeltään Sirt (joskus myös Sirte, Syrt, arab. سرت‎). Tripolin ja Bengasin välinen moottoritie kulkee kaupungin poikki, ja kaupungista kääntyy myös tie etelään Saharaan. Muammar Gaddafi syntyi ja kuoli Sirtessä. Gaddafin syrjäyttämisen jälkeen kaupungista muodostui islamistiryhmien turvasatama. Alkuvuodesta 2015 alueella vaikuttavia ryhmiä olivat Libyan Aamukoitto, Ansar al-Sharia ja Isis.

Nyttemmin kaupungista on "siivottu" islamisteja. Esimerkiksi ISIS:n jäseniä on vangittu - naiset mukaan lukien. Heille saattaa olla pitkiä tuomioita tulossa. Vangittujen ja kuolleiden ISIS-jäsenten lapsia on mahdollisuuksien mukaan sijoitettu sukulaistensa hoitoon sekä muihin pysyväisluonteisiin kasvupaikkoihin (esim. lastenkodit, sijaisperheet). Punainen Puolikuu joutui kuitenkin ottamaan hoitoonsa ISIS:n Sirten "tukikohdasta" lapsia, joiden vanhemmista ei ole tietoa tai joiden vanhempien tiedetään kuolleen. Näitä lapsia on reilu 30 ja heistä monet ovat jollain tavalla fyysisesti loukkaantuneita henkisen traumatisoitumisen lisäksi. Esimerkiksi eräs pieni poika menetti toisen kätensä, kun hänet pelastettiin sortuneen talon raunioista. Pienen tytön molemmat jalat on operoitu niin, että niihin on leitettu jonkinlaiset tukilevyt. Jotkut lapset ovat haavoittuneet aseista tai heillä on palovammoja, mutta Punaisen Puolikuun pikaisesti perustamassa väliaikaisessa lastenkodissa niitäkin on hoidettu ja ne on saatu vähitellen paranemaan.

Näiden lasten tulevaisuus on kuitenkin vielä avoin. Pienimmät lapset ovat alle vuoden ikäisiä, vanhimmat noin 8-vuotiaita. Joillekin heille saattaa vielä löytyä esimerkiksi sukulaisia, jotka voivat ottaa lapsen hoitoonsa. Todennäköisyys lapsia kaipaavien sukulaisten löytymisestä kuitenkin pienenee päivä päivältä, sillä monet tällaisista lapsista on jo sijoitettu sukulaisilleen aiemmin eikä kyselyitä ole viime aikoina enää tullut. Joidenkin lasten kohdalta tiedetään varmasti tai todennäköisesti, mistä maasta toinen tai molemmat heidän vanhemmistaan ovat kotoisin. Esimerkiksi yhden lapsen vanhemmat ovat Egyptistä ja toisen Sudanista. Lasten mahdolliset kotimaat eivät kuitenkaan ainakaan vielä ole osoittaneet kiinnostusta näitä lapsia kohtaan, kuten eivät sukulaisetkaan. Kaikkien lasten osalta mahdollista kotimaata ei edes tiedetä, eikä välttämättä vanhempiakaan. Joidenkin lasten vanhemmat olivat kotoisin eri maista. Osa lapsista on osannut kertoa oman etunimensä, jotkut vanhimmista lapsista ovat osanneet kertoa hieman enemmänkin taustastaan. Muutamat lapsista tietävät olevansa sisaruksia keskenään.

ISIS:n tukikohdassa ja kalifaatissa lasten taustoilla ei kai ollut niin suurta merkitystäkään, koska heitä kasvatettiin - ja suoraan sanottuna tekemällä tehtiin - kalifaatin kansalaisiksi. Olen ISIS-juttuja mediasta lukiessani törmännyt toistuvasti samaan ilmiöön. Leskiksi jääneiden ISIS-vaimojen oli lähes pakko avioitua mahdollisimman pian uudestaan. Uusi avioliitto ei useinkaan ollut mikään onnenpotku, saati rakkauteen perustuva ihmissuhde. Näistäkin avioliitoista syntyi kuitenkin aina vaan uusia lapsia ja uusia lapsia. On selvää, ettei edes ISIS-naisilla ole aina kovin rakkauden täyteistä suhdetta synnyttämiinsä lapsiin. Saati esimerkiksi jesidinaisilla tai ISIS:n jäsenyyteen pakotetuilla syyrialais- tai irakilaisnaisilla, joiden lapset ovat saaneet alkunsa raiskauksista tai pakkoavioliittojen kaltaisista suhteista. Osalla näistä Sirten väliaikaisen lastenkodin lapsilla voi olla vaikka tämän tyyppinen tausta. Joidenkin lasten sukulaiset saattavat olla tietoisia näistä ISIS:iin liittyneiden omaistensa lapsista, mutta sukulaisetkaan eivät välttämättä halua edes kuulla "ISIS-lapsista" saati ottaa heitä kasvattaakseen. Esimerkiksi oman tyttären tai pojan liittyminen ISIS:in on voinut olla perheelle suuri häpeä ja hänen solmimansa ISIS-avioliitto on voinut olla perheen tahdon vastainen. Jotkut sukulaiset eivät puolestaan ehkä edes tiedä ISIS:n alueella syntyneistä pikkusukulaisistaan eivätkä osaa tällaisten perään kysellä. Yksittäiset orpolapset, jotka ovat usein vammautuneet tai ainakin henkisesti traumatisoituneet, eivät välttämättä kiinnosta myöskään lasten vanhempien kotimaita. Kuten Egyptiä tai Sudania. Niissä maissa on yleensä orpolapsia omastakin takaa.

Punainen Puolikuu arvioi, että jos lapsille ei löydy sukulaisia eikä heidän kotimaansa käy noutamassa lapsia, he päätyvät libyalaisiin lastenkoteihin. Se turvannee katon pään päälle ja päivittäisen ruoka-annoksen, mutta tuskin muuten kovin leveää tulevaisuutta. Osalle väliaikaisen lastenkodin lapsista kyseinen kohtalo taitaa olla väistämätön, sillä edes heidän vanhempiensa mahdolliset kotimaat eivät ole tiedossa. Toki lapsista voitaisiin tehdä jonkinlainen dna-rekisteri, joiden kautta heidän mahdollisia sukulaisia tai edes kotimaita voitaisiin astetta tehokkaammin etsiä. On kuitenkin täysin epäselvää, lähdettäisiinkö sellaiseen projektiin. Dna-rekisteritkään eivät sitä paitsi välttämättä auttaisi kuin korkeintaan niitä harvoja lapsia, joita joku sukulainen ehkä jossain etsii.

On erittäin todennäköistä, että myös esimerkiksi Al-Holin ja Al-Roj´n leireillä on tällaisia lapsia. Osa heistä voi olla sellaisten ISIS-naisten hoidossa, jotka väittävät lapsia omikseen esimerkiksi sen vuoksi, että nainen ei itse ole saanut lapsia tai on menettänyt omat lapsensa. Jotkut voivat aidosti välittää hoidossaan olevista lapsista, mutta osa saattaa käyttää lapsia yksinkertaisesti välineellisesti esim. paremman teltan tai enemmän ruokaa saadakseen. Tietenkin osa myös toivoo pääsevänsä "lastensa" avulla palaamaan entiseen kotimaahansa.
ISIS-lapsia, joita kukaan ei kaipaa - eikä ehkä edes halua.jpg
ISIS-lapsia, joita kukaan ei kaipaa - eikä ehkä edes halua.jpg (66.98 KiB) Katsottu 7425 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Al-Holin leirillä olevien suomalaisten kannattaa juoda riittävästi ja huolehtia myös lastensa riittävästä juomisesta, ettei käy näin ikävästi. ISIS-naisia tai heidän lapsiaanhan ei ole leirillä kahlehdittu käsiraudoin mihinkään kiinni, eikä heitä estetä saamasta vettä juodakseen tai hakeutumasta varjoon. ISIS-naisia ei myöskään pakoteta katsomaan vierestä omien lastensa kuolemaa, kuten monille ISIS:in terrorisoimille siviileille tapahtui.
Isisiin kuulunut saksalaisnainen sai syytteen murhasta: orjaksi siepattu viisivuotias jesidityttö kuoli janoon

Syyte perustuu Jennifer W:n omaan kertomukseen, jonka hän paljasti poliisin tiedonantajalle.

JIHADISTIJÄRJESTÖ Isisiin kuuluneelle saksalaisnaiselle luettiin tiistaina oikeudenkäynnissä Münchenissä kovat syytteet. Syyttäjien mukaan nainen liittyi Isisiin, meni naimisiin Isis-taistelijan kanssa, otti miehensä kanssa viisivuotiaan jesiditytön orjaksi ja tappoi tytön janoon.

Saksalaismedia kutsuu 27-vuotiasta syytettyä Jennifer W:ksi. Häntä syytetään murhan lisäksi sotarikoksesta, terroristijärjestöön kuulumisesta ja aserikoksista. Syyttäjät vaativat hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Jennifer W:n tapaus on poikkeuksellinen, sillä Eurooppaan palanneiden Isis-taistelijoiden saaminen oikeuden eteen on osoittautunut vaikeaksi, koska heidän teoistaan ei ole konkreettisia todisteita. Siksi oikeudenkäynti on saanut paljon huomiota.

JENNIFER W:N oikeudenkäyntiin kytkeytyy jesidikansan julma kansanmurha, jota Isis toteutti valtaamillaan alueilla. Isisin ”kalifaatti” kattoi laajimmillaan suuren osan Syyriasta ja Irakista.

Isis-taistelijat kaappasivat vuodesta 2014 lähtien orjikseen tuhansia jesidinaisia. Yksi heistä päätyi tyttärensä kanssa Jennifer W:n ja hänen miehensä kotiin. Äiti näki, miten hänen tyttärensä nääntyi kuumuudessa janoon pihalla, jonne hänet oli sidottu kiinni.

Tulevina kuukausina äitiä kuullaan todistajana ja asianomistajana müncheniläisessä oikeusistuimessa. Kansainvälisen julkisuuden takaa sekin, että yksi hänen asianajajistaan on tunnettu brittiläinen ihmisoikeusjuristi Amal Clooney.

SYYTTEEN mukaan Jennifer W. matkusti elokuussa 2014 Turkin läpi Syyriaan ja liittyi Isisiin.

Kesäkuusta 2015 lähtien hän työskenteli raskaasti aseistettuna järjestyksenvalvojana ensin Irakin Mosulissa ja sitten Fallujassa. Hän partioi ja valvoi, että naiset noudattivat Isisin käyttäytymis- ja pukeutumismääräyksiä.

Hän meni naimisiin Isis-taistelijan kanssa ja asui miehen kanssa vuoden 2015 kesästä lähtien talossa Fallujassa. Pariskunta osti syytteen mukaan orjakseen viisivuotiaan jesiditytön, joka oli Isis-taistelijan sotavankina.

Kun tyttö sairastui ja pissasi sänkyynsä, Jennifer W:n mies sitoi hänet kiinni talon pihalle. Tyttö oli ulkona auringonpaisteessa, eikä hänelle annettu mitään juotavaa. Falludassa lämpötila voi nousta kesällä 45 asteeseen.

”Vaikka syytetty ymmärsi, että tyttö kuolisi nestehukkaan, hän ei tehnyt mitään, eikä antanut tytölle vettä tai irrottanut käsirautoja. Tyttö kuoli tämän seurauksena janoon”, sanoi valtionsyyttäjä Claudia Gorf oikeudessa saksalaislehti Der Spiegelin mukaan.

Orjatytön tappaminen janoon oli Isisillekin liikaa, ja miestä rangaistiin lyönneillä, kertoo Tagesspiegel-lehti. Pariskunta lähti Turkkiin.

Tammikuussa 2016 Jennifer W. haki uutta passia Saksan Turkin-suurlähetystöstä Ankarasta. Kun hän poistui rakennuksesta, Turkin turvallisuuspalvelu otti hänet kiinni ja karkotti hänet Saksaan.

SUURIN osa syytteen yksityiskohdista on peräisin Jennifer W:ltä itseltään.

Hän palasi kotikaupunkiinsa Ala-Saksin Lohneen syyskuussa 2016. Hän oli raskaana ja synnytti tytön. Viranomaisilla ei ilmeisesti vielä silloin ollut riittävästi näyttöä hänen pidättämisekseen.

Hän jäi kiinni kesäkuussa 2018, kun hän yritti matkustaa Saksasta Syyriaan. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI oli päässyt hänen jäljilleen. Kuljettaja, joka oli luvannut kuljettaa Jennifer W:n takaisin Isisin alueelle, oli poliisin tiedonantaja, ja autossa oli salakuuntelulaitteet.

Nainen kertoi kuljettajalle avoimesti tarinansa, ja hänet pidätettiin, ennen kuin auto pääsi Saksan rajojen ulkopuolelle. Kiinnioton jälkeen hän on vaiennut teoistaan, niin myös tiistain oikeudenkäynnissä.

SYYTTEET olivat jo valmiina, kun Saksan viranomaiset löysivät tytön äidin muutama viikko ennen oikeudenkäynnin alkamista maaliskuussa jesidijärjestö Yasdan avulla. Kävi ilmi, että myös äiti oli ollut Jennifer W:n ja hänen miehensä orjana ja nähnyt tyttärensä kuoleman.

Äidin todistus voi laajentaa syytteitä entisestään. Valtakunnansyyttäjä haluaisi Der Spiegelin mukaan syyttää naista myös rikoksesta ihmisyyttä vastaan, koska tapaus liittyy jesidien kansanmurhaan.

HELSINGIN SANOMAT
10.4.2019 klo 13:20
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006065573.html
Tuo vaikuttaa muuten olevan kohtuullisen yleistä, että ISIS:n kalifaatista pois lähteneistä isisläisistäkin osa pyrkii palaamaan kalifaattiin tai ainakin hellii mielessään sellaista tulevaisuudensuunnitelmaa. Peräti vielä kalifaatin kukistumisen jälkeenkin osa ISIS-naisista on sanonut palaavansa aikanaan kalifaattiin, kunhan se nousee uudelleen jaloilleen.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8121
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Näin periaatteessa. Käytännössä kuitenkin Al-Hawlin leiriä vartioivat SDF:n joukot ovat yhdistelmä hyvinkin laajalla poliittisella skaalalla toimivia vastarintataistelijoita, joita yhdistää lähinnä viha Syyrian hallitusta vastaan. SDF:llä ei ole tuomioistumia, poliittista päätöksentekokoneistoa tai edes kykyä saati sitten halua sellaisten perustamiseen nykyisessä tilanteessa. Sen sijaan heillä on kymmeniä tuhansia vankeja, joiden vartioiminen sitoo joukkoja joita he haluaisivat käyttää Syyrian hallituksen ja hallitusta tukevien joukkoja vastaan.
SDF:n tavoite on saada Kurdeille oma hallintoalue ja pääasiassa joukot taistelevat nimenomaan ISIS ja Alquaida joukkoja vastaan Syyrian hallinnon kanssa. Ryhmän johdossa häärii YPG jonka esim Turkki luokittelee terroristijärjestöksi.
Ryhmä tekee yhteistyötä Syyrian hallinnon ja Venäläisten kanssa.
While conflict between the Syrian Democratic Forces (SDF) and the Syrian Army during the Syrian Civil War has been rare, compared to their fighting against other groups, there have been several skirmishes between the two forces. There has also been cooperation between the SDF and the government (and its ally Russia)
Viimeksi muokannut sikakoira, Ma Kesä 24, 2019 11:17 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Väkivallantarkastaja
Jack Bauer
Viestit: 901
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

sikakoira kirjoitti:SDF:n tavoite on saada Kurdeille oma hallintoalue ja pääasiassa joukot taistelevat nimenomaan ISIS ja Alquaida joukkoja vastaan Syyrian hallinnon kanssa. Ryhmän johdossa häärii YPG jonka esim Turkki luokittelee terroristijärjestöksi.

Ryhmä tekee yhteistyötä Syyrian hallinnon ja Venäläisten kanssa.
ISIS:in vastaisessa taistelussa oltiin hetkittäin samalla puolella, mutta SDF:n ja YPG:n tavoitteet vähänkään pidemmällä aikavälillä ovat täysin ristiriidassa Syyrian hallituksen ja Venäjän tavoitteiden kanssa. Mikäli eivät olisi, niin sota Syyrian koillisosissa olisi jo päättynyt neuvotteluratkaisuun.

Ja joo, Turkki toki luokittelee YPG:n, niin kuin kaikki muutkin Kurdit terroristeiksi, mutta se ei ole millään tasolla estänyt länsimaita tukemasta juurikin SDF:n joukkoja. Mikä taas on punainen vaate Venäjälle, joka haluaa nimenomaan Assadin valtaan, kurdit vankilaan ja länkkärit ulos Syyriasta.

Syyrian ja Venäjän intresseissä ei ole ottaa SDF:ltä yhtään ISIS vankia omiin vankiloihinsa tai tuomioistuimiinsa. Päinvastoin.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3532
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Syyriasta löytyi 200 ihmisen joukkohauta – ruumiiden joukossa luultavasti Isisin teloittamia
Julkaistu: 3.7. 13:50

SYYRIA Viidellä vainajalla oli päällään oranssit haalarit.
Syyrialaisen Raqqan kaupungin lähettyviltä on löytynyt 200 ruumista, kertovat paikallinen viranomainen ja Syyrian tilannetta seuraava tarkkailujärjestö.

Joukkohaudassa uskotaan olevan myös terroristijärjestö Isisin teloittamia ihmisiä. Epäily perustuu siihen, että viidellä haudasta löydetyllä miehellä oli päällään oranssit haalarit, jollaisiin Isisin panttivangit yleensä puetaan, viranomais- ja järjestölähteet kertovat.

Viranomaisen edustajan mukaan kuolleita voi löytyä etsintöjen aikana vielä enemmänkin.
STT–AFP

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006161847.html

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3532
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kyseessä ilmeisesti hunnutettu ruotsalaisnainen.
Ruotsalaisnainen pidätetty Gatwickin lentokentällä terrorismirikoksesta epäiltynä
perjantai 05.07.2019 klo 13:50 (muokattu 05.07.2019 klo 14:18)

Nainen saapui kentälle Italiasta tulevalla lennolla.

Gatwickin lentokentän läpi kulki viime vuonna noin 46 miljoonaa matkustajaa. EPA/AOP

Esimerkiksi Independent kertoo, että Gatwickin lentokentällä Britanniassa on pidätetty ruotsalaisnainen epäiltynä terrorismirikoksesta.

Britannian poliisin mukaan nainen otettiin sen jälkeen, kun hänen Italiasta saapuva lentonsa oli laskeutunut kentälle. Myöhemmin hänet pidätettiin terrorismilain nojalla ja Independentin mukaan hän on edelleen poliisin huostassa.

Asiasta kertovien uutislähteiden mukaan nainen on 40-vuotias.

Ruotsalaislehti Expressenin haastatteleman terrorismiasiantuntija Magnus Ranstorpin mukaan rikosten skaala, joihin nainen on saattanut syyllistyä, on laaja.

– Kyseessä voi olla mikä vaan alkaen siitä, että hän on osallistunut terrorismirikoksen suunnitteluun tai yrittänyt tai ollut yhteyksissä Isis-järjestöön aina siihen, että hänellä on ollut tietokoneellaan terrorismiin liittyviä ohjeita tai propagandaa, Ranstorp kommentoi.

Juttua päivitetty Magnus Ranstorpin kommenteilla 5. heinäkuuta 2019 klo 14.18.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/121 ... baadf71105

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8121
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Tästä "Ruotsalais" naisesta ei taida olla enempää tietoa valunut eetteriin.?
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3532
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Juttu kuuluisi enemminkin Ruotsi-osastoon, mutta menkööt nyt tähän, kun ruotsalaisnaisen kuulumiset laitoin tähän ketjuun.
Swedish Citizen Arrested at London Airport Under Terror Legislation


CHRIS TOMLINSON6 Jul 2019274
2:18

A 40-year-old woman with Swedish citizenship has been arrested at London Gatwick airport, accused of committing offences related to terrorism.

The woman, whose identity has so far not been revealed, was taken into custody on Thursday afternoon at around 2 p.m. after arriving at the London airport on a flight that originated in Italy, Swedish broadcaster SVT reports.

The suspect is believed to have either been involved in the preparation, incitement or commission of a terroristic act, but so far details on the arrest have been sparse.

The Swedish security police Säpo told SVT they could not confirm the details on the arrest, with Säpo’s Press Manager Karl Melin stating: “We know the information that is present in the media, but otherwise it is a matter that the British are responsible for.”

According to Sky News, the woman was arrested under Section 41 of the Terrorism Act 2000 by the South East Counter Terrorism unit, and is believed to be linked to the Islamic State terror group.


Breitbart London
@BreitbartLondon
International Terror Investigators Increasingly Uncovering Links to Sweden https://www.breitbart.com/london/2018/1 ... ks-sweden/

27
9:01 PM - Oct 9, 2018
Twitter Ads info and privacy

International Terror Investigators Increasingly Uncovering Links to Sweden
International terrorism investigators say they are finding an increase in links to Sweden in their terror investigations.

breitbart.com
42 people are talking about this
Earlier this year, the Swedish National Center for Terror Threat Assessment (NCT) reiterated that radical Islamic terrorism was still the number one threat to Swedish state security, despite the losses inflicted on the Islamic State terror group in the Middle East.

Swedish researcher Peder Hyllengren of the Swedish Defence College has also claimed that the country has become a hub for international Islamic extremism, and that hundreds of Swedish extremists maintain a large network of jihadist contacts.

According to Hyllengren, Sweden has emerged as a base for jihadism because political correctness has led to inaction on dealing with the issue.

“You risk being identified as racist in a way that you did not see in other European countries. There, this question was as uncontroversial as the importance of combating Nazism and right-wing extremism. But in Sweden, it took a long time before we could discuss jihadism in the same way that we discussed Nazism,” he said.
https://www.breitbart.com/europe/2019/0 ... gislation/

Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Silli »

Laitetaanpa alla olevan dokkarin mainos tännekin, sillä onhan saudeja ja saudirahaa tiettävästi ISIS-yhteyksissäkin pyörinyt.
Ulkolinja: Saudi-Arabian kahdet kasvot

Saudi-Arabia rakennuttaa moskeijoita ympäri maailmaa levittämään wahhabismia, radikaalia islamin tulkintaa. Maa osallistui myös Bosnian sotaan ja rahoittaa Syyrian ja Jemenin sotaa. Kuningashuoneen liberaalina pidetty prinssi Mohammed bin Salman muuttaa Saudi-Arabiaa, mutta mihin suuntaan? T: BBC.

Kesto: 48 min
Esitetty YLE TV1:ssä: to 27.6.2019
Katsottavissa Areenassa: vielä 11 päivän ajan
Katselukertoja tähän menessä: 48551

Linkki Yle Areenaan: https://areena.yle.fi/1-50087395
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3532
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Saksalainen Derya, 26, on entinen Isis-vaimo – kertoo kahden aviomiehensä kuolemasta ja kalifaatin arjesta: Hääyö vietettiin kellarissa kidutusvälineiden alla
Tänään klo 10:50

Ennen lähtöään Derya teki seksityötä ja seurusteli moottoripyöräjengin pomon kanssa.
https://youtu.be/sje0teUsywc

Saksalainen iltapäivälehti Bild kertoo viisiosaisessa dokumentissa saksalaisen Deryan käsittämättömän tarinan. Ruhrin alueella Saksassa kasvanut Derya päätyi monien värikkäiden vaiheiden jälkeen Isis-vaimoksi Syyriaan ja Irakiin.

Dokumentissa Derya kertoo nähneensä paljon väkivaltaa ja muun muassa 17-vuotiaan pojan hirttämisen.

– Se ei ollut mielestäni paha juttu. Mielestäni se ei edelleenkään ole paha juttu. Mutta oli kiinnostavaa nähdä, miltä se näyttää.

Hirtetty poika oli Deryan mukaan raiskannut ja tappanut naisen.

Bild on haastatellut myös Deryan äitiä, työkaveria, Deryan ex-miehen äitiä ja kahta asiantuntijaa: psykologi Sebastian Bartoschekia ja terrorismintutkija Peter Neumannia.

Bartoschek esitellään Bildin dokumentissa psykologina, mutta hän on myös Bildin toimittaja. Neumann on mediassa usein esiintyvä asiantuntija.

Väkivaltainen suhde ajoi kalifaattiin
Derya oli terroristijärjestö Isisin alueella vuodesta 2014 vuoteen 2017.

Nuoruudesta asti hän on liikkunut prostituution piirissä, kertoo Bild. Deryan työkaveri Sarah kertoo dokumentissa naisten keskustelleen usein asiakkaista ja näiden kummallisista toiveista.

Työkaverin kasvoja ei dokumentissa näytetä.

Prostituutio on Saksassa laillista ja melko avointa. Niin sanottuja punaisen lyhdyn alueita löytyy monesta kaupungista.

Saksassa Derya seurusteli moottoripyöräjengi Helvetin Enkelien pomon kanssa. Suhteen loppupuolella Derya ei voinut hyvin, kertoo työkaveri Sarah.

– Sitä vaan huomasi, ettei se tyyppi tee hänelle hyvää, sillä hän oli laihtunut 48-kiloiseksi.

Sarahin mukaan mies oli pahoinpidellyt Deryaa ja valehdellut tälle. Derya halusi paeta miestä.

Vuonna 2014 Derya hankkiutui Turkin kautta Syyriaan Isisin alueelle. Sitä ennen hän oli tutustunut Facebookissa Isisiin liittyneeseen, Saksan Leverkusenista kotoisin olevaan Marioon.

Mariolla on italialaiset juuret, ja ennen Isisiin liittymistä hän räppäsi ja nyrkkeili. Mario opiskeli oppisopimuksella mekaanikoksi, mutta töitä ei tutkinnon jälkeen löytynyt.

Naisia rekrytoitiin taistelijoiden vaimoiksi
Derya huomasi Marion Facebookissa julkaiseman viestin, jossa tämä kutsui nimenomaan naisia liittymään Isisiin.

Terrorismintutkija Peter Neumann vahvistaa, että naisia rekrytoitiin Isisiin voimakkaasti vuodesta 2014 alkaen. Terroristijärjestössä huomattiin, että toimintaan tarvitaan muitakin kuin taistelijoita: esimerkiksi opettajia ja seuraavan sukupolven äidit.

– Vuodesta 2014 alkaen lähti uskomattoman paljon naisia.
Kuva
Naisiakin rekrytoitiin Isisiin. Taistelijoiden vaimoja on ollut al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa keväästä asti. Leiriä hallinnoivat kurdit ovat tarjonneet mahdollisuutta hakea oman maan kansalaiset leiriltä. Suomi ei tämän hetken tiedon mukaan hae kansalaisiaan kotiin. EPA/AOP

Mario kertoi Deryalle, että naimattomana naisena kalifaatissa olisi vaikeaa. Ensin pitäisi mennä naisten taloon, eikä sieltä pääsisi pois, ellei ole naimisissa.

– Kysyin häneltä, onko hän naimisissa. Hän sanoi että ei, joten sanoin, että mennään sitten me, Derya kuvailee Facebookissa sovittuja naimakauppoja.

Perillä Syyriassa odotti komea taistelija.

– Kun näin Marion ensi kertaa, aseensa kanssa, armeijan vaatteissa, ja parran, se oli ihanaa, Derya sanoo ja henkäisee syvään.

Uudet vaatteet
Dokumentissa Saksan turkkilaisvähemmistöön kuuluva Derya nähdään ulkoiluttamassa pientä koiraa lenkkareissa, topissa ja legginsseissä. Hän pyyhkii kyyneleitä sormillaan, joissa on pitkät rakennekynnet.

Syyriaan päästyään hän joutui pukeutumaan uudenlaiseen asuun.

Derya matkusti Turkin kautta Syyriaan, missä hän tapasi salakuljettajana toimineen naisen.

– Hän sanoi minulle, että voin pukea päälleni. Minä ihmettelin, minullahan on vaatteet päällä.

Nainen otti laukusta koko vartalon peittävän vaatteen, pitkät hansikkaat ja kasvot peittävän hunnun. Derya pukeutui Isisin sääntöjen mukaisesti.

– Sen alle ei näe ollenkaan - onko lihava tai laiha. Sehän on niiden tarkoituskin, että ei näe naisen muotoja, mikä on sinänsä järkevää. Sitten ei näe myöskään kalashnikovia, hän sanoo Bildille.

Matkalla rajan yli naiset joutuivat kiipeämään piikkilanka-aidan yli ja juoksemaan pakoon heitä tulittaneita Turkin sotilaita.

– Se on pelottavaa, mutta sitä vaan juoksee, Derya sanoo.

Derya kertoo, että hän ei mennyt Isisiin vakaumuksen takia, vaan auttaakseen lapsia. Psykologi Bartoschek ei usko selitystä. Viimeistään paikan päällä Isisin todellisen luonteen on ollut pakko selvitä Deryalle.

Hääyö bunkkerissa
Pian Syyriaan päästyään Derya ja Mario menivät naimisiin. Vihkiäistilaisuudessa Deryalta kysyttiin, mitä hän toivoo myötäjäislahjaksi.

– Tiesin, että Mariolla ei ole rahaa, ja olemme sota-alueella. Sanoin, että toivon lammasta. Kaikki nauroivat, Derya sanoo.

Yleensä myötäjäislahjaksi toivotaan rahaa, aseita, pommeja, koruja tai taloa, Derya luettelee.

Ennen lähtöään Syyriaan Derya seurusteli saksalaisen moottoripyöräkerho Hells Angelsin pomon kanssa. Kuvassa moottoripyöräjengiläiset osoittavat mieltään 2017 voimaan tullutta kieltoa vastaan, jonka mukaan he eivät saa käyttää liivejään julkisesti.Ennen lähtöään Syyriaan Derya seurusteli saksalaisen moottoripyöräkerho Hells Angelsin pomon kanssa. Kuvassa moottoripyöräjengiläiset osoittavat mieltään 2017 voimaan tullutta kieltoa vastaan, jonka mukaan he eivät saa käyttää liivejään julkisesti.
Ennen lähtöään Syyriaan Derya seurusteli saksalaisen moottoripyöräkerho Hells Angelsin pomon kanssa. Kuvassa moottoripyöräjengiläiset osoittavat mieltään 2017 voimaan tullutta kieltoa vastaan, jonka mukaan he eivät saa käyttää liivejään julkisesti. EPA/AOP
– Myös orjia voi toivoa, hän sanoo.

Hääyö vietettiin kellarissa, jonka katosta roikkui ihmisten kiduttamiseen soveltuvia välineitä.

– Se oli kauheaa, Derya kertoo.

Pariskunta muutti Manbijin kaupunkiin Aleppon maakunnassa. He saivat vastaremontoidun asunnon, jonka vuokran Isis maksoi. Tämän lisäksi maksettiin pientä elatusrahaa.

Kaikki naimisissa olevat naiset saivat Deryan mukaan aseen. Hän sanoo, että erityisesti ulkomaiset naiset olivat miesten mielestä ”kiinnostavia”, ja heitä raiskattiin ja kidutettiin.

– Täytyy osata auttaa itseään, Derya sanoo.

Marion äiti Heike kertoo skypettäneensa poikansa kanssa, kun tämä oli Isisin alueella. Mario ei koskaan ollut yksin, vaan taustalla oli aina joku muu.

Mario ei siis voinut kertoa, mitä todella tapahtui.

Lopulta Isisin miehet hakivat Marion kotoaan ja kiduttivat ja tappoivat tämän. Näin Derya kertoo kuulleensa, mutta tietoa on mahdoton varmistaa.

Terrorismitutkija Neumann kertoo kuitenkin, että kun Isis alkoi menettää asemiaan vuoden 2014 ”kulta-ajan” jälkeen, se alkoi vainoharhaiseksi.

Kaikkialla uskottiin olevan vakoojia. Kanssataistelijoita kavallettiin, jos he osoittivat pienintäkään uskollisuuden hiipumista. Kova kohtalo kohtasi esimerkiksi heidät, jotka harkitsivat palaavansa kotiin.

Mies opetti ampumaan
Derya kertoo, että Mario opetti hänet ampumaan useilla eri aseilla.

Pommit ovat Deryan mukaan myös käteviä. Jos esimerkiksi kymmenen miestä hyökkää sisään hänen taloonsa ja haluaa tappaa hänet, on parempi räjäyttää pommi ja tappaa sitten kaikki.

Avioliitto ei Deryan mukaan sujunut hyvin, koska Mario ei uskaltanut näyttää tunteita ja oli väkivaltainen.

Vuoden päästä Derya otti eron. Islamissa eroaminen on Deryan mukaan mahdollista, jos mies kohtelee huonosti.

Derya teki seksityötä ennen lähtöään Syyriaan.

Eron jälkeen hän sai useita avioliittotarjouksia. Erään miehen hän hylkäsi, koska tiesi avioliiton tarkoittavan sitä, ettei hän pääsisi koskaan kotoaan tapaamaan edes ystäviään.

Lopulta Deryasta tuli Abu Salahuddin al-Beljikin toinen vaimo. Miehen ensimmäinen vaimo oli tarjonnut mahdollisuutta Deryalle.

– Hän sanoi pitävänsä minusta ystävänä ja siskona, ja ettei mustasukkaisuus vaivaisi niin pahasti.

Mentyään naimisiin Derya muutti Deir ez Zoriin. Naimattomana naisena ei saa matkustaa, joten naimisiin mentiin ennen matkaa. Yhteiselämä miehen ja toisen vaimon kanssa sujui Deryan mukaan hyvin.

Terrrorismitutkija Neumannin mukaan Deir ez Zorissa on taisteltu erityisen paljon, ja hän pitää siksi mahdollisena, että Deryakin osallistui taisteluihin.

Kuitenkin jo parin kuukauden jälkeen mies kuoli dronehyökkäyksessä. Derya lähti Syyriasta Irakiin ja meni jälleen naimisiin Marion kanssa.

He saivat pojan.

Oma eläintila kalifaatissa
Eläinrakas Derya halusi kääntää tilanteensa parhain päin ja piti omaa pientä eläintilaa.

Siihen kuului kaksi kissaa, kaksi lammasta, kaksi ankanpoikasta ja kananpoikasta. Oli myös kolme koiraa.

Hän otti hoitoon ulkoa löytyneitä eläimiä.

Perheellä oli kaksikerroksinen omakotilato, jossa oli iso piha.

Välillä he kävivät uimassa.

– Sitäkään monet naiset eivät saaneet tehdä.

Derya oli tottakai kokonaan hunnutettuna, mutta sanoo nostaneensa kasvohuntua pois silloin, kun lähettyvillä ei ollut muita.

Deryan mielestä hän on erilainen kuin muut alueella olleet naiset.

– Monet ottavat uhrin roolin. Minä pyrin tekemään tilanteesta itselleni parhaan mahdollisen. En päässyt sieltä pois. Olin siellä kolme vuotta.

Derya ajoi yksin taksilla, ulkoilutti koiraa illalla ja tapasi miestään illalla ulkona, mikä oli hänen mukaansa ”epätyypillistä”.

Saksassa odotti pidätys
Derya kertoo videolla, että ei ole samaa mieltä Isisin kanssa, mutta piti esimerkiksi köyhien auttamista hyvänä asiana.

Hän sanoo myös, ettei tiennyt, minne on menossa.

Saksaan palattuaan hän kertoo jääneensä ilman apua.

– Lapseni on kolme ja häntä pidetään terroristina.

Psykologi Bartoschekin mukaan Deryan pitäisi kertoa lapselle, että isä on ollut hyvä ihminen, mutta tehnyt pahoja asioita.

Voi kuitenkin käydä niin, että tulee vain viesti, että isä on tehnyt pahoja asioita.

– Se voi olla kohtalokasta lapselle, Bartoschek sanoo.

Traumojen takia hän ei enää tunne oloaan mukavaksi ihmismassojen keskellä.

Derya ei puhu paljoa kokemuksistaan tutuille. Vaikka hän voi huonosti, se ei välttämättä näy.

Meikki pelastaa paljon.

– En jaksa enää, hän sanoo dokumentissa.

Derya pääsi pois Isisin alueelta huijattuaan ensin erästä miestä, jonka kanssa hän meni naimisiin.

Hän pääsi salakuljettajien mukana Raqqasta Turkkiin. Turkin armeija otti hänet kiinni ja Derya joutui vankilaan.

– Vankilassa oli melko mukavaa, hän sanoo.

Kesällä 2017 hänet karkotettiin Saksaan. Lentokone laskeutui Kölniin.

Saksassa Derya pidätettiin 14. marraskuuta 2018, kun hän oli vienyt lapsensa päiväkotiin.

Bildin mukaan Deryaa epäillään muun muassa itsemurhavyön tarjoamisesta myytäväksi Whatsapissa. Hän odotti Bielefeld-Breckenaun vankilassa oikeudenkäynnin alkua.

Bildin dokumenttisarja julkaistiin helmikuussa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f69 ... 7e6eabe577

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3532
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Varoitus kymmenistä tuhansista jihadisteista matkalla Eurooppaan
JOEL KONTIAINEN | 20.07.2019 | 23:55- päivitetty 21.07.2019 | 09:28

Libanonin puolustusministerin mukaan tappion kokeneet taistelijat yrittävät paeta muihin maihin.

Isisin kokemat sotilaalliset tappiot ovat saaneet aikaan sen, että kymmenet tuhannet jihadistit ovat matkalla Libanonin kautta Eurooppaan ja Afrikkaan, sanoo Libanonin puolustusministeri Elias Bou Saab The Independentille.

Isisin vastaisen maailmanlaajuisen kalition erityislähettiläs James Jeffery on arvioinut, että Isisin häviämiltä alueilla piileskelee jopa kaksikymmentätuhatta henkiin jäänyttä aseistettua taistelijaa. Yhdysvaltojen asevoimien kenraali Joseph Dunfordin mukaan Isisillä olisi viimeisellä hallitsemillaan alueellaan Syyrian Idlibissä jäljellä kahdestakymmenestä kolmeenkymmentä tuhatta taistelijaa.

Elias Bou Saabin mukaan osa hävinneistä taistelijoista yrittää paeta Libanonin kautta. Bou Saab puhui asiasta ollessaan Lontoossa virkamatkalla.

– Kymmenet tuhannet taistelijat yrittävät nyt löytää tiensä pois Syyriasta, sillä he ovat varmasti häviämässä sodan. He käyttävät reittinään meidän maatamme ja muita maita kuten Jordaniaa ja Turkkia. He muuntautuvat siviileiksi, joita ei voi tunnustaa, ylittävät rajat ja ilmaantuvat jossain muualla tekemään hyökkäyksiä, Bou Saab sanoi.

Bou Saabin mukaan taistelijoilla on jo entuudestaan verkostot niihin maihin, joihin he ovat matkalla.

– Lähes jokaisesta Euroopan maasta ihmisiä on liittynyt [Isikseen]: nämä terroristit menivät naimisiin, saivat lapsia ja jättivät perheet jälkeensä.

– Siten meillä on kymmeniä tuhansia ihmisiä ja heidän ideologiansa, joka on siirrettävissä minne tahansa internetin välityksellä. Tämä on tulevaisuuden uhka, jonka maailma tulee kohtaamaan. Jokaisella maalla tulisi olla kunnollinen suunnitelma kansalaisiaan varten, mikä saattaa vaatia lakien muuttamista eri maissa, Bau Saabin sanoi.

https://www.verkkouutiset.fi/ministeri- ... urooppaan/

Vastaa Viestiin