Pelipuhelimet

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3938
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja CSI »

teppo kirjoitti: Keskustelussa on myös itketty, että tutkinnassa on löydetty evidenssiä tavoilla, joihin rikolliset eivät olisi osanneet tekoaikana varautua. Tämä epäreiluuden tunteen kokemus ja sen ilmaisu on ollut sinänsä mielenkiintoista seurattavaa.
Juu se on juuri sitä, mistä varoitin käyttämällä doping vertausta.

IT-based criminality on vaativa laji. Aarnion tasoisella daijulla ei ole siihen mitään edellytyksiä.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Nicht schuldig
Adrian Monk
Viestit: 2535
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig »

teppo kirjoitti:
Nicht schuldig kirjoitti: Jos tuomio perustuu digitaaliseen tietoon, täytyy tiedon olla myös hyvin lähellä täydellistä, eikä jossitteluille pitäisi olla sijaa.
Myös digitaalisessa muodossa oleva tieto voi olla epätäydellistä.

Kyllä voi tietenkin, mutta eikö se pitäisi ainakin yrittää saada täydelliseksi. Miksi ihmeessä et ottanut resetoinnin aikaa ylös? Laskit kaiken sen varaan, että Aarnio tuli sisälle rakennukseen ja poistui sieltä?
Nicht schuldig kirjoitti:
Kaikki muut puhelimet on onnistuttu aktivoimaan ilman sähköpostia? Yksinkertaisesti siten, että samalla kun liittymä on vaihdettu on lähetetty uusi viesti uudesta numerosta. Miksi ihmeessä sinne e-meiliin olisi täytynyt jättää boksiin viesti jostain uudesta liittymästä?
Jos lähetät uudesta liittymästä viestin toisen kaverin vanhaan liittymään, syntyy ketjuun jälki, jota poliisi pystyisi seuraamaan. Tämä vinkiksi.

No mutta näinhän on tapahtunut koko ajan aina kunkin parivaljakon kanssa, vanha liittymä ja uusi liittymä - tiedon täytyy olla kulkeutunut jotenkin vanhasta uuteen? Vinkkisi on varmaankin totta, mutta kukaan ei oikeastaan kerro mitään muuta. Miksi ihmeessä tarvitset tähän sähköpostin boxin? Ainakaan näitä tapahtumia ei voi tällä tavalla liittää toisiinsa.
Nicht schuldig kirjoitti:
Jos sähköpostiosoitteeseen on kirjauduttu Suomesta vain kerran aiemmin, ei ole mitään syytä olettaa, että jossain on henkilö, joka huomaisi nyt tämän sisäänmenon siellä vastaanottopäässä ja hoksaisi katsoa sähköpostiin mikä on uusi numero Hollannin liittymälle.
Menettelytapa kannattaakin sopia etukäteen. Oletatko, että kirjautumisia ei ole muita?
Ajatteletko, että tämä on ainoa tunnus, jota on käytetty?

Siis menettelytapa olisi sovittu tammikuussa ja sitten toteutettaisin maaliskuussa? Toimiiko huumekauppa näin pitkäjänteisesti? Kirjautumisia ei välttämättä ole muita, missä tieto siis näistä muista kerroista? Tarinat kehittyvät juuri tällä tavalla, mitä kaikkea olisi voinut ollakaan...
Nicht schuldig kirjoitti:
Nimi on hankala kirjoittaa ja vaatii tarkkuutta. Nimestä löytyy mm. alaviiva. Sen lisäksi näyttää olevan myös niin, ettei Aarnio muistanut osoitetta kunnolla.
Keskustelussa on ollut ihmettelyä, miksi Aarnion kaltainen osaaja olisi kirjoittanut osoitteen lapulle ja säilyttänyt sitä. Sinä et ihmettele.

Aarnion version mukaan hän kirjoitti osan tiedoista näille lapuille mutta ei kaikkea. Hän yksinkertaisesti katsoi toisesta lapusta toiseen lappuun ja kirjoitti siinä samalla osoitteen ylös. Tämähän on oikeastaan niin normaalia kuin se ylipäätään voi olla. Katson vaikka kellonajan ja kirjoitan sen muistilapulla vaikka näin "11" tarkoittaa kello 11 aamupäivällä ja sitten jos se on sähköpostiosoite katson lappuun ja otan sieltä ne kirjaimet ja kirjoitan ne samassa järjestyksessä toiseen lappuun.
Nicht schuldig kirjoitti: Autotallista on löytynyt yhtymä toisen paperinpalaan, jossa on kyseessä selvästi tapahtuma, joka liittyy huumeisiin. Kyseessä on siis työtehtävä, jos nämä kaksi paperilappusta liittyvät toisiinsa.
Tässä olet hauskasti tehnyt loogisen virheen ja tiedät sen. Siitä, että kaverin autotallista löytyy myös huumeisiin liittyvä lappu, ei voi päätellä, että kyseessä on työtehtävä.

Kyllä siellä oli viitteitä nimenomaan tutkinnasta, joka ei liittynyt tähän tynnyrijuttuun siellä oli nimi siinä lapussa. Miten ihmeessä onnistut laittamaan samalle lapulle oman huumesähköpostisi osoitteen ja toisen poliisilaitoksen tutkinnassa olevan tapauksen henkilön nimen?
Nicht schuldig kirjoitti:
Kyseinen paperinpala, jossa nimi oli ei ole Aarnion kirjoittama, joten tästä seuraa se tosiseikka, että joku toinen henkilö on ollut tästä osoitteesta ja tehtävästä tietoinen.
Vrt. "Jan van de Werkenin nimi ja ”international transport”.”
Missään ei sanota, että Aarnio ei olisi nimeä kirjoittanut. Jos Aarnio kirjoittaisikin osoitteen lapulle, jossa olisi jo jotain muuta tekstiä, ei tarvitse esittää hölmöä ja päätellä, että myös osoite liittyisi aiempaan tekstiin.

Normaalitapauksessa kyllä on syytä olettaa, että hetkellä, jossa hän tai joku toinen kirjoitti lapulle Nagasakiisland osoitteen siinä oli jo tekstiä valmiina ja siinä tekstissä oli nimi, joka liittyi toiseen huumetutkintaan. Tässä on nyt oletettu Aarnion käyttäneen Itä-Pasilassa poliisilaitoksen koneita ja laitteita omiin huumetouhuihinsa ja lisäksi hänen kulkeneen suuren määrän puhelimia taskussaan ympäri poliisilaitosta ja nyt viimeisimpänä onkin jo tieto siitä, että Aarnio sekoittaa sekä huumetutkijan aineistoa että omaa bisnestä keskenään kirjoittaen tiedot samalle lapulle. Mitä tapahtuisikaan, jos joku ovela huumepoliisi olisi älynnyt katsoa sinne Aarnion työpöydän reunalle ja huomannut, että siellähän on oikein mielenkiintoinen tieto?
Nicht schuldig kirjoitti:
Koska kirjautuminen 23.3.on jälkeen 18.3. ei ole siis järkeä olettaa viestiä lähetetyn sinne vastaanottajalle kommentoitavaksi. Tässä kyseeseen voisi tulla viesti sieltä Hollannista, joka olisi luettu sitten boksissa 23.3.

Tapahtumaketju on esitetty mielestäni väärin päin.
Nyt on jo surullista. Ymmärrätkö, että osapuolet saattavat viestiä useita kertoja edestakaisin?

Kyllä ymmärrän ja juuri sen takia kysynkin, että miksi ihmeessä Aarnio menisi sinne sähköpostiin käymään ikäänkuin viestien sinne jotakin bisneksiin liittyvää, eikö hänen kaikein järjen mukaan olisi pitänyt mennä lukemaan se viesti, jonka joku olisi mahdollisesti sinne laittanut 18.3.?
Nicht schuldig kirjoitti:
Jos Aarnio olisi hädissään lauantaiaamuna huomannut, että kirjasto on kiinni ja en pääse millään nettiin, niin miksi ihmeessä hän kysyisi muutamaa päivää aiemmin pääsyä Piipon huoneeseen käyttämään nettiä?
Aarnion tasoinen poliisi saattaa kyetä suunnittelemaan tekojaan jonkun verran etukäteen.

Eipä tästä paljoa muuta enää puutukaan kuin, että Aarnio huolimatta lukuisista muista vaihtoehdoista näiden päivien aikana päättelisi, että juuri silloin lauantaina minä hälytän kollegan kertomaan miten pääsen hänen tietokoneelleen kirjautumaan nimenomaan huumesähköpostiin, kailotan tarinaani vielä koneellakin kiroillen, ja tämä kaikki etukäteen suunnitellen, koska olen niin älykäs.
Nicht schuldig kirjoitti:
Hän olisi voinut organisoida tilanteen siten, että poliisilaitoksen laitteita ei tarvitsisi käyttää.
Miten sinä olisit toiminut?

Olisin mennyt sellaiseen aikaan kirjastoon, kun kirjasto on auki. Nettikahvilat, ehkä eri kavereiden kertomat vaihtoehdot, oikeastaan kyseeseen tulee lähes kaikki muu paitsi ei poliisilaitos ja oma koti.
Nicht schuldig kirjoitti: On huomattavan paljon todennäköisempää, että Aarnio sai vihiä tästä sähköpostiosoitteesta eikä tiennyt mitä pitäisi tehdä, joten hän värväsi paikalle jonkun toisen henkilön ja päästi hänet sinne koneelle tutkimaan tätä sähköpostia.
Hän sanoi saaneensa tiedon Runebergilta. Runeberg kiisti. Kukaan muukaan ei tunnustanut tietävänsä asiasta mitään. Eikä puhe paikalla olleesta toisesta henkilöstäkään ollut se ihan ensimmäinen veriso.

Sitä en tiedä monesko versio se oli, mutta oikeastaan tämä kirjautuminen lähes tulkoon vaatii toisen henkilön läsnäoloa, ajallisesti tämä syyttäjän versio on käytännössä mahdoton. Kokeilepas muuten sekunttikellon kanssa ja katso mitä tapahtuu.
Nicht schuldig kirjoitti:
Eikö hänen olisi täytynyt kirjoittaa Piipolle, että ”Supernopea kone" eikä "hidas mylly"?
Ei. Jos Piippo kysyy, pitäisikö hänen kysellä Aarniolle kulkuoikeuksia Piipon huoneeseen lauantai-aamuna, jotta mies pääsisi tekemään asioita, joihin hänen omalla koneellaan ei ole oikeuksia, Aarnion on pakko vastata nopeasti mutta hänellä ei ole mitään syytä herättää Piipon mielenkiintoa kehumalla konetta supernopeaksi. Piippo on kuitenkin poliisi ja saattaisi herätä mielenkiinto, mitä äijä duunaa. Parempi latistaa.

Siis sen lisäksi, että muutenkin aika on niin tiukka, ettei oikeastaan ole mahdollista täytyisi siis Aarnion vielä kyetä harkitsemaan mitä hän vastaa Piipolle, jottei herätä huomiota?
pop
Javier Pena
Viestit: 1866
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja pop »

CSI kirjoitti:
Nicht schuldig kirjoitti:Piipon huoneessa olleen nettikoneen tietosisällöstä löydettiin teksti, joka on pala internetsivua, jossa [email protected] -sähköpostiosoitteen salasana pyydetään nollaamaan/resetoimaan (S1699). Resetoinnin kellonaikaa ei ole selvitetty.

Miksi kellonaikaa ei ole selvitetty?
Jos sitä tietoa ei ole Microsoftilta saatavissa?

Nicht schuldig kirjoitti: Oliko kellonaika välillä 8.08 -8.18? Eikö tieto olisi ollut varsin tärkeä tässä vaiheessa. Jos tuomio perustuu digitaaliseen tietoon, täytyy tiedon olla myös hyvin lähellä täydellistä, eikä jossitteluille pitäisi olla sijaa. Muuten saattaa käydä niin, että kerätään ne tiedonmuruset, jotka tukevat yhtä versiota.
No eipä tässä jossitteluille jää kuule sijaa vaikka yksi yksitäinen murunen ei oliskaan täydellinen. Näyttö no niin murskaava plus Aarnion hallusta tavoitetut valtavat rahamäärät ja lavastusoperaatio.

Aueristit taas vähän väärällä asenteella liikenteessä.

”Tekstiä ei ole osoitettu Aarnion kirjoittamaksi.”

Autotallista on löytynyt yhtymä toisen paperinpalaan, jossa on kyseessä selvästi tapahtuma, joka liittyy huumeisiin. Kyseessä on siis työtehtävä, jos nämä kaksi paperilappusta liittyvät toisiinsa.

Kyseinen paperinpala, jossa nimi oli ei ole Aarnion kirjoittama, joten tästä seuraa se tosiseikka, että joku toinen henkilö on ollut tästä osoitteesta ja tehtävästä tietoinen.
Kannattaisiko sieltä tutkintamateriaalista opetella lainamaan vähän objektiivisemmin? Siellä kun lukee myös että: "Ei ole voitu poissulkea, etteikö teksti voi olla Aarnion kirjoittama"

Joten mitään ehdottaman varmaa "tosiseikkaa" ei siitä käsiala-analyysistä kyllä seuraa.

Ainakin siellä osoitteen Hollannin päässä oleva henkilö on siitä tietoinen. Ehkä lappu on hänen kirjoittamansa ja lappu päätynyt Aarniolle jollain konstilla? Sinänsähän tietoturvan kannalta on vain eduksi, jos tilin tunnukset on välitetty jollain puhelimista riippumattomalla tavalla.

Nicht schuldig kirjoitti: Oletteko nyt ihan varmoja, että tämä on oikeasti mahdollista kolmessa minuutissa tuntemattoman sähköpostiosoitteen kanssa.
En näe tuossa kyllä mitään tavatonta haastetta?

Konehan on voinut olla jo auki, mikä on nopeuttanut toimintaa.
Tämä. Tuo Nicht schuldigin inttäminen alkaa olla aika epätoivoista. Aikanaan väiteltiin pari-kolme sivua kun ei tajunnut että maapallolla on aikavyöhykkeet ja sähköpostien aikaleimat perustuvat niihin. Tämänkin hän koki aluksi mahdottomuudeksi.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja teppo »

Nicht schuldig kirjoitti:Mitä tapahtuisikaan, jos joku ovela huumepoliisi olisi älynnyt katsoa sinne Aarnion työpöydän reunalle ja huomannut, että siellähän on oikein mielenkiintoinen tieto?
Tarkoitatko ovelilla huumepoliiseilla Aarnion alaisia?
Nicht schuldig kirjoitti:
... eikö hänen kaikein järjen mukaan olisi pitänyt mennä lukemaan se viesti, jonka joku olisi mahdollisesti sinne laittanut 18.3.?
Kuten esimerkiksi viestiä, joka sisältäisi niiden hollantilaisten liittymien numerot, joihin hän sitten viestii hetkeä myöhemmin käyttöön ottamillaan prepaideillä?
Nicht schuldig kirjoitti:
Eipä tästä paljoa muuta enää puutukaan kuin, että Aarnio huolimatta lukuisista muista vaihtoehdoista näiden päivien aikana päättelisi, että juuri silloin lauantaina minä hälytän kollegan kertomaan miten pääsen hänen tietokoneelleen kirjautumaan nimenomaan huumesähköpostiin, kailotan tarinaani vielä koneellakin kiroillen, ja tämä kaikki etukäteen suunnitellen, koska olen niin älykäs.
Aarnio selvitti asiaa keskiviikkona. Lauantaina hän tarvitsi konetta ja tiesi ajankohdan etukäteeen. Ainakaan tuomiosta ei käy ilmi, että hän olisi selittänyt Piipolle kirjautuvansa huumesähköpostiin. Tuomiosta ei käy ilmi, että Aarnio olisi lauantai-aamuna kailottanut tarinaansa ja kiroillut työpaikallaan. Onko tästä sinulla jotain muuta informaatiota?
Nicht schuldig kirjoitti:
Olisin mennyt sellaiseen aikaan kirjastoon, kun kirjasto on auki.
Entä jos tarvitsisit tiedon aikana, jona kirjasto ei ollut auki? Entä jos ymmärsit, että huumehommaa ei kannata viestiä yleiseltä paikalta, jossa mm. huumepoliisin sidosryhmäkin asioi ja entä jos hoksasit, että tämän selittäminen työjutuksi ei ainakaan olisi onnistunut?
Nicht schuldig kirjoitti: Siis sen lisäksi, että muutenkin aika on niin tiukka, ettei oikeastaan ole mahdollista täytyisi siis Aarnion vielä kyetä harkitsemaan mitä hän vastaa Piipolle, jottei herätä huomiota?
Montako sekuntia sinulle menisi miettiä vastausta, kun huumehommia tehdessäsi alaisesi ehdottaa, että voi alkaa selvittelemään sinun pääsyoikeuksia koneelle? Kauanko joudut kaivamaan vastausta "Ei"? Jos suhteessasi alaisiisi, juoksuttamiisi toimittajiin ja muihin on jo käytössä valmiiksi alistava, latistava ja nöyryyttävä rekisteri, miksi edes harkitsisit Piipolle hänen tietokoneensa nopeuden kehumista, kuten ehdotit?

Kauanko sinulla oikeasti menisi aikaa kirjautua hotmailiin, jos kone on jo valmiiksi päällä (kuten Piippo todisti) eikä vaadi mitään tunnuksia?
Nicht schuldig
Adrian Monk
Viestit: 2535
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig »

teppo kirjoitti:
Nicht schuldig kirjoitti:Mitä tapahtuisikaan, jos joku ovela huumepoliisi olisi älynnyt katsoa sinne Aarnion työpöydän reunalle ja huomannut, että siellähän on oikein mielenkiintoinen tieto?
Nicht schuldig kirjoitti:
Olisin mennyt sellaiseen aikaan kirjastoon, kun kirjasto on auki.
Entä jos tarvitsisit tiedon aikana, jona kirjasto ei ollut auki? Entä jos ymmärsit, että huumehommaa ei kannata viestiä yleiseltä paikalta, jossa mm. huumepoliisin sidosryhmäkin asioi ja entä jos hoksasit, että tämän selittäminen työjutuksi ei ainakaan olisi onnistunut?


Kauanko sinulla oikeasti menisi aikaa kirjautua hotmailiin, jos kone on jo valmiiksi päällä (kuten Piippo todisti) eikä vaadi mitään tunnuksia?
Käsittääkseni se resetointi eli salasanan vaihtaminen tapahtuu niin, että on olemassa jokin varmistuskeino miten varmistetaan henkilön henkilöllisyys. En tiedä tarkkaan miten on ollut 8 vuotta sitten mutta nyt käsittääkseni siellä on toinen varmennussähköposti tai sitten sähköpostilinkin kautta. Käsittääkseni siitä salasanan vaihdosta tulee sähköpostilla tieto, jossa lukee ajankohta vaihdolle ja resetaatiokoodi.

Niin miksei tätä ajankohtaa pystytty selvittämään?

Vie aikaa noin vajaata kolme minuuttia, jos tietää mitä tekee ja on aika näppärä Microsoft tilin kanssa. Jos oletetaan, että siellä olisi henkilö,joka olisi kyennyt tämän salasanan vaihtamaan, täytyisi hänellä olla tieto miten tämä tapahtuu jo sinne sisään mennessään. Tämä henkilö ei todellakaan ole Aarnio. Hän on sellainen henkilö, joka on hyvä näissä tietojärjestelmä asioissa ja osaa toimia nopeasti.

Siinäkin tapauksessa, että Aarnio olisi kyennyt menemään sähköpostiin eikä mitään resetointia olisi ollutkaan, niin sisälle kirjautuminen ja tekstiviestin lähettäminen sisältöä mitenkään miettimättä vie näppärältä henkilöltä noin lähemmä kolmisen minuuttia ilman mitään "hitaita myllyjä".

Aarnio ei ehdi kello 8.08 tulla sisälle ja suorittaa tätä kaikkea alle kolmessa minuutissa. Todennäköisimmin on näin, että ensimmäinen yritys mennä sisälle sähköpostiin on kello 8.11 ja sitten kello 8.13 se oikeasti näppärä henkilö on saanut yhteyden sinne sähköpostiin ja kykenee katsomaan, että onko siellä mitään mielenkiintoista. Tämä henkilö ei ole Aarnio vaan todellakin henkilö, jolla on osaamista tältä alueelta. Silloin tämä ajankohta kello 8.11-8.13 voisi edes jotenkin täsmätä.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja teppo »

Nicht schuldig kirjoitti: Siinäkin tapauksessa, että Aarnio olisi kyennyt menemään sähköpostiin eikä mitään resetointia olisi ollutkaan, niin sisälle kirjautuminen ja tekstiviestin lähettäminen sisältöä mitenkään miettimättä vie näppärältä henkilöltä noin lähemmä kolmisen minuuttia ilman mitään "hitaita myllyjä".
Meillä on hieman erilainen käsitys sanan näppärä -merkityksestä.

Pidän mahdollisena, että Aarnio saa läpyskällä kolmessa minuutissa oven auki ja kykenee lähettämään lyhyen tekstiviestin. Kun kone on valmiiksi auki, ei häneltä olisi myöskään ylimaallinen suoritus kirjoittaa selaimen osoiteikkunaan hotmail ja kopioida lapulta merkkijonot käyttäjätunnukseksi ja salasanaksi seuraavan kahden minuutin sisällä. Mitä muuta hän sitä aikaa toisen henkilön huoneessa puuhailisi?

Käräjäoikeuden tuomiossa ei sanota, että resetointiaikaa ei pystyttäisi selvittämään. Sitä ei selvitetty. Jos Aarnio olisi kokenut asian tärkeäksi, hän olisi voinut ottaa sen oikeudessa esiin ja vaatia uutta tietopyyyntöä Microsoftilta.
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9290
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Käräjäoikeuden tuomiossa sivulla 581 todetaan, että HPL:n kulunvalvontaraportin mukaan Aarnio on 23.3.2013 tullut sisään HPL:n tiloihin 3. kerroksen käytävään RHU:n tiloihin kello 8.08 ja lähtenyt tiloista kello 8.18.

Onko HPL:n kulunvalvontaraportin mukaan tuona samaisena lauantaiaamuna liikkunut muita henkilöitä poliisilaitoksella samoissa tiloissa? Eikö olisi ollut helppo kulunvalvontaraporteista todeta, että kukaan muu ei ole kulkuläpyskäänsä liikkumiseen tuona aamuna käyttänyt, jos asia olisi näin ollut?
Nicht schuldig
Adrian Monk
Viestit: 2535
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig »

Täällä hovioikeuden tuomiossa kerrotaan sivulla 90 päivämäärästä 7.12.2011 näin:

1.7.28 Paikantumiset 7.12.2011
"Runebergin väistötilojen kulunvalvontamerkinnät aamupäivällä ja puhelinten
käyttö Länsi-Pasilassa sijoittuvat ajallisesti limittäin. Ei ole uskottava vaihtoehto, että Runeberg olisi liikkunut lyhyen ajan sisällä edestakaisin väistötilojen ja puhelinten käyttöpaikkana olleen Länsi-Pasilan välillä. Hovioikeus katsoo, että puhelimet eivät ole olleet tuolloin hänellä."

Nyt käräjäoikeuden tuomiosta sivulta 517 ilmenee tällainen kirjoitus:

"Aarnio ja Romanon prepaid-liittymät 041-7414129 ja 041-7414127 ovat 7.12.2011 kello
13:06-13:17 paikantuneet samoihin tukiasemiin Itä-Pasilassa (S1219-1221). Tätä ennen
Romanon liittymä on paikantunut Malmilla kello 12.18 ja Aarnion liittymä on
paikantunut Asemapäällikönkatu 7:n tukiasemassa kello 11:31-13:15. Kello 13.06 myös
Romanon liittymä on paikantunut Asemapäällikönkatu 7:n tukiasemassa ja siirtynyt sen
jälkeen Ratapihantie 6.n tukiasemaan kello 13.07 -- 13.17 väliseksi ajaksi käyden kerran
kello 13.15 myös Palkkatilanportti 1:n tukiasemassa."

Tässä kerrotaan on se, että Romano on vastinliittymänsä kanssa yhtä aikaa tämän Pasilan miehen puhelin numero -129/Romano kanssa Itä-Pasilassa kello 13:06-13:17 Asemanpäällikön tiellä.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan puhelin on ollut kello 9.44 Länsi-Pasilassa.

Eli käräjäoikeuden mukaan ensin puhelin on Länsi-Pasila kello 9.44 saakka ja seuraava kerta puhelin paikantuu Itä-Pasilaan kello 11.31 ja pysyy Itä-Pasilassa kello 13.06-1317 välisen ajan joka tapauksessa. Sen jälkeen matka kulkee aivan muualle.

Tässä hovioikeuden tuomiossa on tehty jonkinlainen keinotekoinen jako Itä- ja Länsi-Pasilaan.

Kysymys kuuluu siis, että mikä ihmeen edes takainen liikehdintä Itä- ja Länsi-Pasilan välissä, johon hovioikeus tässä viittaa?
pop
Javier Pena
Viestit: 1866
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja pop »

Mä en edes jaksa lukea jotain paria sataa sivua käräkäoikeuden tai hovin päätöksiä todistaakseni nicht schuldigin vääräksi, se on tehty niin monta kertaa.
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9290
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

pop kirjoitti:Mä en edes jaksa lukea jotain paria sataa sivua käräkäoikeuden tai hovin päätöksiä todistaakseni nicht schuldigin vääräksi, se on tehty niin monta kertaa.
Onko poissuljettua, että ottaisit tarkasteltavaksi jonkin päivän, jolloin puhelimet ovat selkeästi liikkuneet ja tarkastaisit, ovatko Pasilan miehen puhelimet voineet liikkua ainoastaan yhden henkilön matkassa?
oldstyle
Hetty Wainthropp
Viestit: 487
Liittynyt: Pe Elo 18, 2017 6:44 am

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja oldstyle »

pop kirjoitti:Mä en edes jaksa lukea jotain paria sataa sivua käräkäoikeuden tai hovin päätöksiä todistaakseni nicht schuldigin vääräksi, se on tehty niin monta kertaa.
Joo. Turha ruokkia trolleja. Tässä tapauksessa puhelimet ovat aamulla paikantuneet Aarnion kämpille. Samalla kun Aarnio on tullut poliisin väistötiloihin, paikantuminen on siirtynnyt Itä-Pasilaan, ja kun Aarnio on poistunut rakennuksesta puhelimet ovat siirtyneet mukana. Sen jälkeen on pyöritty Malmilla ja Trevovilla, ja illalla taas kotiin.
Runeberg ei taas ole voinut olla samaan aikaan väistötiloissa ja Länsi-Pasilassa tai Malmilla.
Ei tässäkään ollut mitään epäselvää.
Joosua
Jessica Fletcher
Viestit: 3046
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Aarnio-juttu on varmasti epävirallinen Suomen ennätys tutkinnassa käytetyistä kyseenalaisista tutkintatoimista. Ne vähän ihmetyttää.

Mutta toisaalta, Aarnion lukuisat puhelinyhteydet tiedottajiksi väittämiinsä henkilöihin ovat tapahtuneet sellaisina ajankohtina jolloin nämä itse ovat puuhanneet huumeiden kanssa. Luulisi että ei kukaan "vinkkimies" halua vaarantaa itseään olemalla yhteydessä poliisiin juuri silloin kun tekee vakavia rikoksia, koska kaikestahan jää jälkiä ja paikannustietoa, ja tämä tiedetään yleisesti. Sopivampia ajankohtia vinkkaamisiin varmasti käytettäisiin.

Ja yhteyksien suuri määrä on myös vähän epäuskottava ajatellen jotain vinkkaamista. Luulisi että yhteys vaikkapa kerran, max kaksi kertaa viikossa, hyvin riittäisi, eikä edes joka viikko. Eikai tietoa nyt ihan koko ajan kukaan saa, ja ei se nyt aina niin ajankohtaista voi olla että heti pitäisi ilmoittaa.

Kun tai jos hovin päätös saa lainvoiman, voi tietoa tutkinnasta tulla lisää. Se on varmastikin mielenkiintoista.
aijeba
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 4:41 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja aijeba »

Pari vuotta meni etten jaksanut tänne pahemmin kirjautua, mutta odotetun lopputuleman jälkeen voi pari sanaa sanoa.
Joosua kirjoitti:Aarnio-juttu on varmasti epävirallinen Suomen ennätys tutkinnassa käytetyistä kyseenalaisista tutkintatoimista. Ne vähän ihmetyttää.
Ja tästä on varmasti jotain faktaa esittää, vai onko lähteenä nimimerkit Nicht Schuldig, Pieni Liekki jne.?

Joosua kirjoitti: Kun tai jos hovin päätös saa lainvoiman, voi tietoa tutkinnasta tulla lisää. Se on varmastikin mielenkiintoista.
Se on lainvoimainen.
"Tyhmyys ei muutu säännöksi saati rationaaliseksi vain siksi, että sitä esiintyy yleisesti" (Johdatus Suomen oikeusjärjestelmään, 1993)"
-Hannu Tapani Klami
Joosua
Jessica Fletcher
Viestit: 3046
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Joosua »

aijeba kirjoitti:Pari vuotta meni etten jaksanut tänne pahemmin kirjautua, mutta odotetun lopputuleman jälkeen voi pari sanaa sanoa.

Ja tästä on varmasti jotain faktaa esittää, vai onko lähteenä nimimerkit Nicht Schuldig, Pieni Liekki jne.?

Se on lainvoimainen.
Ihan lehtiä lukemalla ja tvtä katselemalla olen juttua seuraillut. Jostain nyansseista olen muualta saanut tietoa. Tietenkin pitää ottaa huomioon että mediakaan ei aina ole puolueeton näkemyksissään, mutta näitäkin lähteitä seuraamalla on monta kertaa tullut jutun tutkintaa hämmästeltyä. Voi tietysti olla sellaisia syitä menettelyille, joita ei ole katsottu aiheelliseksi julkistaa.

Mainitsemasi kirjoittajat ovat, sanoisinko, siinä määrin asenteellisia että heidän käsityksiään tai tietojaan en ole katsonut erityisen hyviksi lähteiksi tiedon hankinnassa.

Tuota, eikö vasta oikeuden päätöksen valitusajan umpeuduttua ole päätös lainvoimainen?
Olen ymmärtänyt että hovin päätöksestä on 60 päivää valittaa, ja vasta tämän ajan kuluttua on päätös lainvoimainen, tai jos ennen tätä Korkein Oikeus hylkää tehdyn valituksen, voi hovin päätös saada lainvoiman ennen mainitun 60 päivän valitusajan päättymistä.
Korjatkaa jos olen väärässä.
Nicht schuldig
Adrian Monk
Viestit: 2535
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Pelipuhelimet

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig »

pop kirjoitti:Mä en edes jaksa lukea jotain paria sataa sivua käräkäoikeuden tai hovin päätöksiä todistaakseni nicht schuldigin vääräksi, se on tehty niin monta kertaa.
Näyttää siltä, etteivät tainneet jaksaa lukea myöskään hovioikeuden tuomarit. Oli traagista huomata, että käräjäoikeuden tuomarit valitsivat tieksi sen, että päivämääriä ja kirjautumisia hajoitettiin aina teeman mukaan. Näin esim. paikantumiset Malmille. Jouduin siis keräämään päiväkohtaiset tiedot täältä monesta eri paikasta mitä kustakin paikantumisesta sanottiin.

Tässä on kuitenkin koko päivämäärä 7.12.2011, tähän sisältyy siis epätarkkuutta ja kellonaikoja on venytetty yhden viestin lähettämisen vuoksi yhteen liitettynä sitten pari vastaanotettua viestiä ja täten saatu hyvin monimutkainen tapahtumaketju yhdelle päivämäärälle. Tosiasiassa jos aineisto olisi sisältynyt yhden päivän tapahtumat kerrottuna kronologisesti niin asiat olisivat selvinneet sillä istumalla.
Nyt hovioikeus pisti paremmaksi ja alkoi selvittely sillä perusteella, että kuka on Itä-Pasilassa ja kuka on Länsi-Pasilassa, siihen selvittely sitten suurimmaksi osaksi jääkin.

Nyt päivämäärän 7.12.2011 tein tarkistuksen ja heräsi kysymys siitä, että mikä ihmeen edestakainen liike Itä- ja Länsi-Pasilan välillä.

Mielestäni 7.12.2011 on tapahtunut seuraavaa:

Romano -129 on lähettänyt yhden viestin Länsi-Pasilasta ennen kello viisitoista vaille kymmenen aamupäivällä (9.44). Tähän samaan puhelimeen, jolla tämä viesti on lähetetty on saapunut 2 viestiä, jotka on lähettänyt Romano niminen nainen, joka on asunut tällöin Malmilla eli nk. Malmin nainen.

Romano -129 siirtyy ennen puoli kahtatoista (11.31) Itä-Pasilaan ja pysyy siellä aina viisitoista yli yhden iltapäivällä (13.15).

Malmin nainen Romano on lähtenyt kotoaan Malmilta liikkeelle kello kaksikymmentä yli kahdentoista jälkeen (12.18) esim. kävellen Malmin rautatieasemalle, hypännyt junaan ja paikantunut todennäköisesti Pasilan rautatieaseman läheisyyteen Itä-Pasilassa muutamaa minuuttia yli kello yhden (13.07 asti 13.17).

Romano -129 ja itse Romanon hallussa oleva vastinliittymä paikantuvat muutaman minuutin ajan Itä-Pasilaan, josta molemmat lähtevät eri suuntiin. Romano -129 lähtee Malmille ja Malmin nainen Romano lähtee Korsoon. Malmin nainen Romano on voinut vaihtaa junaa Pasilassa ja lähteä toisella junalla Korsoon.

Romano -129 lähtee Itä-Pasilasta ja siirtyy Malmille viisitoista yli yhden iltapäivällä (13.15) jälkeen ja Romano -129 pysyy Malmilla noin kello puoli kolmeen iltapäivällä (13.50 asti 14.32). Yhteensä siis vajaan tunnin.

Romano -129 ja itse Romanon hallussa oleva vastinliittymä paikantuvat muutaman minuutin ajan Itä-Pasilaan, josta molemmat lähtevät eri suuntiin. Romano -129 lähtee Malmille ja Malmin nainen Romano lähtee Korsoon. Malmin nainen Romano on voinut vaihtaa junaa Pasilassa ja lähteä toisella junalla Korsoon.

Romano -129 lähtee Malmilta kello puoli kolmen jälkeen iltapäivällä ja seuraavan kerran liittymässä tapahtuu jotain tuntia myöhemmin kello puoli neljä iltapäivällä (15.28). Liittymä pysyy paikallaan suuremman alueen sisällä siellä siirtyen tolpasta toiseen. Alue sijaitsee lähellä Vantaan koivuhakaa, myös Tikkurilaan ei ole pitkää matkaa. Täällä liittymä liikkuu noin 45 minuuttia aina viisitoista yli neljän iltapäivällä (16.12).

Tältä suuremmalta alueelta on lähetetty viesti Romano -129 puhelimesta noin kaksitoista minuuttia yli kello neljän iltapäivällä Malmin naiselle Romanolle, joka on lähtenyt Itä-Pasilasta ja saapunut Korsoon vartti ennen kello viittä iltapäivällä (16.47). Korsossa Malmin nainen Romano pysyy ainakin kaksikymmentä minuuttia ja sen jälkeen hänen liikkeistään ei ole tietoja. Joten hän on saattanut mennä Korsossa jonkun ystävänsä luokse ja pysyä siellä koko illan. Mitään tietoja paluusta Malmille ei ole.

Romano -129 lähtee tältä "suuremmalta alueelta" Vantaalta liikkeelle, jossa se on liikkunut 45 minuuttia ja palaa Malmille noin vartin yli kello viisi iltapäivällä (17.18) ja pysyy siellä Malmilla noin kaksikymmentä minuuttia (17.38). Eli siis samana ajankohtana Malmin nainen Romano on Korsossa, kun liittymä Romano -129 on Malmilla.

Tämän jälkeen liittymä Romano -129 lähtee Malmilta ja menee Länsi-Pasilaan, jossa se on viimeistään viisi minuuttia vaille kello kuusi illalla (17.56).

Tästä päiväkohtaisesta tarkastelusta käy ilmi, että liittymä -129 Romano on samaan aikaan Malmilla, kun Malmin nainen Romano on itse Korsossa. Jos nämä kaksi olisivat tehneet esim. huumekauppaa tänä päivänä näiden puhelimien kanssa ei olisi järkeä siinä, että Aarnio menisi odottamaan Romanon saapumista Korsosta hänen asuntonsa läheisyyteen, mutta poistuisi kuitenkin paikalta ennen kuin Romano saapuisi takaisin Korsosta. Mitä siis Aarnio tekee siellä Malmilla, jos hänen bisneksensä tapahtuvat siellä Korsossa?

Jos hovioikeuden keinotekoinen teoretisointi Itä- ja Länsi-Pasilan välillä pitäisi paikkansa, niin jossain vaiheessa olisi täytynyt tapahtua niin, että liittymä -129 Romano siirtyy ensin Länsi-Pasilasta Itä-Pasilaan ja sieltä ehkä takaisin Länsi-Pasilaan? Missä vaiheessa tämä tapahtuu, kun oikeasti liittymä lähtee Länsi-Pasilasta Itä-Pasilaan ja sieltä Malmille ja käväisee jonkin kierroksen suuremmalla alueella Tikkurilan kupeessa Vantaalla ja palaa sieltä sitten takaisin Malmille ja sieltä takaisin Länsi-Pasilaan.

Liittymä lähtee Itä-Pasilasta kohti Malmia käykö se sitten jossain vaiheessa jossain välipisteessä Länsi-Pasilan puolella on melko yhdentekevää, koska matka päättyy joka tapauksessa Malmille. Emme edes tiedä kävikö liittymä jossain vaiheessa Länsi-Pasilan puolella ainakaan käräjäoikeuden tuomiosta sitä ei ole luettavissa. Veturitie 9 voi esim. hyvinkin paikantua vaikka Ratapihan tieltä eli Itä-Pasilasta.

Tässä vielä keräämäni tiedot:

7.12.2011

4.13 asti 11.31 Romanon vastinliittymä lähettänyt 2 viestiä
Romano -129 lähettänyt yhden viestin

9.44 asti Länsi-Pasila Romano -129 ja Vilhunen -595 ja Sievälä -826

12.18. Romanon vastinliittymä paikantunut Malmilla kotonaan

11.31 asti 13.15 Romano -129 Asemanpäällikönkatu 7

13.06. Romanon vastinliittymä paikantunut Asemapäälliköntie 7 Itä-Pasila

13.07 asti 13.17 Romanon vastinliittymä Ratapihantie 6 ja käynyt palkkatilanportti 1

13.15 asti Itä-Pasila Romano -129 ja Sievälä -926

13.23 Veturitie 9 Vilhunen -595 (Itä-Pasila)

13.50 asti 14.32 Malmin kauppatie 17 ja Kauppakaarre 1 (Malmi)
Romano -129 ja Vilhunen -595 ja Sievälä -926

13.51 K-plussakortti käyttänyt Kauppi Joroisissa

14.09 asti 14.16 Vilhunen -595 lähettänyt ja vastaanottanut viestin vastinliittymästä
Kauppakaarre 1 ja Kunnantie 7 (Malmilla)

14.12. Sievälä -926 lähettänyt vastinliittymään viestin
Paikantunut Malmin kauppatie 8 (Malmilla)

15.28 asti 16.13 Öljykuja 2, Puutarhatie ja Kiitoradantie lähellä Trevocia
Romano -129 ja Sievälä -926 (Iso alue Koivukylä/Tikkurila)

16.05 asti 16.12 Vastinliittymä Sievälä Korsossa Aurinkomäki 6 maauuninjuja ja pyöräkuj.
lähettänyt viestin Sievälä -926 (Korso)

16.05 asti 16.12 Romano -129 lähettänyt viestin vastinliittymään Romano -127

16.47 asti 17.09 Romanon vastinliittymä paikantunut Korsoon

Romanon vastinliittymä lähettänyt viestin Romano -129
17.18 asti 17.38 Malmilla -129 Romano ja Sievälä -926

17.56 Länsi-Pasila Romano -129 ja Sievälä -926

19.17 asti 19.34 Liittymiä käytetty Länsi-Pasilassa
Vastaa Viestiin