Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Heinä 01, 2019 2:22 am

Tulee katsottua varsin vähän mitään sarjoja tai leffoja, mutta tässä listassa vaikuttaa olevan hyviä vinkkejä. Uskaltaudun suosittelemaan vanhempaa tv-sarjaa nimeltään Boston Legal. Sarjan toimintaympäristönä on asianajotoimisto ja henkilökunta muodostaa tietenkin melko mielenkiintoisen porukan. Boston Legalin on tuottanut David E. Kelley, joka loi myös Suomen telkkarissakin aikoinaan pidempään pyörineen Ally McBeal -sarjan. Boston Legalissa on paljon samaa kuin Allyssä, mutta siinä päästään mielestäni enemmän kiinni keisseihin kuin Allyssä, jossa puitiin turhankin paljon nuoren naisjuristin omia angsteja. Boston Legalin eräänlainen päähenkilö Alan Shore teki aikoinaan Silliin vaikutuksen - siis juristina, ei niinkään yksityiselämänsä osalta :D Boston Legal ei ole mikään poliisisarja, eikä siinä ole juurikaan vauhtia tai vaarallisia tilanteita. Sekoitus leppoisaa viihdettä ja älyllistä keissien pyörittelyä.
Asianajaja Alan Shore ja asianajotoimiston perustaja Denny Crane.jpeg
Asianajaja Alan Shore ja asianajotoimiston perustaja Denny Crane.jpeg (11.68 KiB) Katsottu 2095 kertaa
Viimeksi muokannut Silli, Ma Heinä 01, 2019 2:30 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2712
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie » Ma Heinä 01, 2019 2:28 am

No niin!

Intouduin 100%ia Tsernobyl-sarjan näkemisestä ja rekisteröidyin HBO Nordiciin kokeiluajalle sen takia. Siellä on myös mm. The Handmaid's Tale kaikkine kausineen ja uusin 3. kausi pyörii vain päivän USA:n jäljessä.

En saanut aluksi HBO:ta toimimaan kunnolla, jatkuvaa tökkimistä (bufferointia vai miksi sanotaan) muutaman sekunnin välein, googlasin onko muilla ollut samaa ongelmaa HBO:n kanssa ja tätä on ollut paljonkin. Netflixin kanssa näin ei ollut.

Onneksi sain teknistä vinkkiä tilanteeseen ja semmiten on homma ollut klaaria!

Tsernobyl nähtynä, hieno sarja - lisäsi yleissivistystä ja tietouttakin. Vaatii keskittymistä, katsoin muutamat selityspätkät ydinvoimalan toiminnasta pariin kertaan kelauksin. Ydinvoimalan toiminta ei ole aiemmin vaikuttanut kiinnostavalta, mutta kun se esitettiin osana mysteerikriisiä, johan alkoi kiinnostamaan... niin.

Spoiler-jälkimietintää:

Neuvostoliiton edesvastuuton säästöbisnes turvallisuuden kustannuksella oli aika huhheijaa luettavaa, reaktorien ohjaussauvojen vääränlaisuus ei koskenut vain Tsernobylia vaan monia muitakin ydinvoimaloita NL:ssa.
Millä ison/isojen katsatrofien partaalla maailma olikaan ja entä nykyään... Onko Tsernobyl ydinvoimaloiden suunnittelijoiden ja käyttäjien muistissa, "ei näin". Jos ydinvoimaloita on epämääräisissä "säästetään tai muuten säädetään" - maissa, riskit ovat sitä mukaan hieman epämääräisesti ilmoilla.

Kuva Ohessa ei spoilaamista, vaan tarjontaan kiehtova lehtijuttu kasvillisuuden ihmisiin verrattuna paremmasta kyvystä jatkaa elämistä Tsernobylin jälkeen ja out of the box-ajattelua siitä, miten alueen ekosysteemi oikeastaan sai mahiksen uudenlaiseen kukoistamiseen ihmispopulaation kaikottua sieltä.
.... But Chernobyl's exclusion zone isn't devoid of life. Wolves, boars and bears have returned to the lush forests surrounding the old nuclear plant.

And when it comes to vegetation, all but the most vulnerable and exposed plant life never died in the first place, and even in the most radioactive areas of the zone, vegetation was recovering within three years.
.....
Critically, unlike animal cells, almost all plant cells are able to create new cells of whatever type the plant needs. This is why a gardener can grow new plants from cuttings, with roots sprouting from what was once a stem or leaf.

All of this means that plants can replace dead cells or tissues much more easily than animals, whether the damage is due to being attacked by an animal or to radiation.

And while radiation and other types of DNA damage can cause tumours in plants, mutated cells are generally not able to spread from one part of the plant to another as cancers do, thanks to the rigid, interconnecting walls surrounding plant cells.

Nor are such tumours fatal in the vast majority of cases, because the plant can find ways to work around the malfunctioning tissue.

Interestingly, in addition to this innate resilience to radiation, some plants in the Chernobyl exclusion zone seem to be using extra mechanisms to protect their DNA, changing its chemistry to make it more resistant to damage, and turning on systems to repair it if this doesn't work.

Levels of natural radiation on the Earth's surface were much higher in the distant past when early plants were evolving, so plants in the exclusion zone may be drawing upon adaptations dating back to this time in order to survive.

A new lease of life

Life is now thriving around Chernobyl. Populations of many plant and animal species are actually greater than they were before the disaster.

Given the tragic loss and shortening of human lives associated with Chernobyl, this resurgence of nature may surprise you. Radiation does have demonstrably harmful effects on plant life, and may shorten the lives of individual plants and animals. But if life-sustaining resources are in abundant enough supply and burdens are not fatal, then life will flourish.

Crucially, the burden brought by radiation at Chernobyl is less severe than the benefits reaped from humans leaving the area. Now essentially one of Europe's largest nature preserves, the ecosystem supports more life than before, even if each individual cycle of that life lasts a little less.

In a way, the Chernobyl disaster reveals the true extent of our environmental impact on the planet. Harmful as it was, the nuclear accident was far less destructive to the local ecosystem than we were. In driving ourselves away from the area, we have created space for nature to return. The Conversation

Stuart Thompson, Senior Lecturer in Plant Biochemistry, University of Westminster.
https://www.sciencealert.com/chernobyl- ... rom-cancer
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2712
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie » Ma Heinä 01, 2019 2:59 am

Iivis kirjoitti: ....
‘When They See Us’: Lead NYPD Detective Calls Netflix Series Full Of “Lies”
The NYPD detective who made the first arrests in the case that was made into the Netflix series When They See Us is claiming the film is inflammatory and full of lies.
https://deadline.com/2019/06/when-they- ... 202639978/

Täytyy harkita katsomista, kunhan ehtii lukea tapauksesta ensin.
Teen yleensä samoin, haluan olla perillä ns. missä mennään. Joskus jos dokumentoitu todellisuus poikkeaa mukamas todellisuuteen perustuvasta sarjasta liian paljon/häiritsevästi = muuntaa tekijän syyttömäksi tai muuta olennaisen väärää, niin en ole lähtenyt edes katsomaan. Tein niin Avery-sarjan kohdalla, josta oli kohua että Netflix ei kertonut objektiivisesti asioita ja todisteita, vaan sarjaa leivottiin syyttömyyden laseilla.

When They See Us:ssa on ainakin yksi kohta, jossa perehtymällä oikeaan materiaaliin kykeni näkemään että nuorille mustille oli annettu uhriasema jopa varsinaisen uhrin edestä: naisuhri esitettiin kylmänä, kookkaan/jylhän pitkänä, bisnesasuisena ei-sympaattisena (kuin Dolph Lundgren neuvostoliittolaisena kylmäkallena Rockeista) hahmona oikeudessa ja näin nuoret miehet saatiin näyttämään visuaalisesti ja symbolisestikin pienemmiltä ja enemmän uhreilta. Todellisuudessa lenkkeilijänainen oli hyvin pienikokoinen ja hento, vaikkakin hän työskentli bisnesmaailmassa.

Jos nämä nuoret olivat täysin syyttömiä, hekin olivat tapauksen uhreja, mutta tuo miten asia esitettiin/väriteltiin...., en pitänyt. Aivan yhtä hyvin sarjan tekijät olisivat voineet laittaa ihmiset vastaamaan suurinpiirtein todellisten tapahtumien ihmisiä, olihan monen muun hahmon kohdalla haettu selkeästi ulkoistakin vastaavuutta. Epäilen että sarjaa on tehty tietyt lasit vähän liikaa päässä, se ei ole eduksi, kun todellisuuteen pohjautuminen olisi ollut vieläkin enemmän mielenkiintoisempaa.

Silli, lämmittää nähdä Boston Legal vinkattuna., vähemmin yleisessä tiedossa oleva huippusarja. ♡
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2712
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie » Ma Heinä 01, 2019 4:25 am

The Handmaid's Talen 3. kausi on edelleen jännittävää, mutta sarja on nyt jäänyt mielestäni rullaamaan liian pientä perheympyrää yhä uudelleen läpi. Samaan aikaanhan sarjan todellisuudessa on sivumennen kerrottu Chicagossa olevasta sodankäynnistä - sitä voitaisiin näyttää ja muutenkin näyttää Gileadin meininkiä laajemmassa mittakaavassa kuin vain Waterfordien perhekuviota. Turhaudun myös siitä, että päähenkilö June ei saa ladotuksi ja avatuksi sanallisesti kaikkea mitä Gileadissa tapahtuu, kun hän on tilanteissa joissa sanotaan juttuja.

Ehkäpä sarjan tekijät tarkoituksella viivyttävät vallankumouksen/vastarinnan etenemistä, jotta sille varataan aikaa uudessa kaudessa. Sekin on toisaalta mahdollista, että tilanne päinvastoin laajenee Gileadin malliin muuallakin ja jopa vapautta edustava Kanada alkaisi vavahtelemaan. Se voisi tarkoittaa lisäkausia, mutta sarjan tekijöiden tarvisi keksiä mielenkiintoista settinkiä ettei mene saman toisinnaksi.

Nyt fiilikset Gileadin suhteen alkavat olla ne, että maan tasalle se lafka jo, ja lasten palautus oikeille vanhemmille ja sitten kaikki nämä hullut/pahat Gileadin kannattajat ja valtaan kuuluvat teloitukseen orjuttaamisesta, tappamisista, raiskaamisista ja laajasta pahuudesta. Näen jo kuinka sarja päättyisi huojentavaan loppunäkymään, jossa Gileadia ei enää olisi ja näytettäisiin, miten ihmiset saisivat taas olla vapaasti..., mutta aivan viime minuutin aikana vilautettaisiin kuvaa Meksikosta, Saksasta ja Grönlannista joihin Gilead olisi ehtinyt siirtyä.. Katsojalle ensin hymy, sitten hampaiden kiristelyä. Mutta tämä olisi ehkä liian itsestäänselvää dystopiointia.... :P

Huomionarvoista tsekkailtavaa todellisuudesta: Arman Alizad on kertonut, miten sarja on kuin Iranin kehitystarinaa. Ohessa linkki hänen julkiselle FB-sivullensa, josta kannattaa käydä lukemassa, mitä hänellä on sanottavaa ja näytettävää.
(Atwood on muuten muistaakseni kertonut, että Iranin yhteiskuntakehitys oli hänellä osin mielessä kirjaa tehdessään. )

Tässä vielä varuiksi hänen tekstinsä, jos linkki ei näy. Linkissä myös hyvät kuvat aiheesta, joten jos sieltä näkee jutun, se olisi parasta. 8)
.. Mun eka reaktio kun katsoin Handmaids Talen oli järkytys. Soitin heti isälleni et ”Isä, katso tämä sarja! Tän voi peilata kaikkeen mitä me nähtiin silloin -79. Jokaisen muslimimaan naisen kuuluisi mähdä tämä”

Samat kuviot toistuvat:
- kaikki alkoi hitaasti. Ensin islamilainen hallitus poisti kaikki naistuomarit, yksi heistä Nobelin rauhanpalkinnon saaja Shirin Ebadi. Sitä ennen Iranissa oli 12 naistuomaria. Nyt ei ole 40 vuoteen enää ollut.‪ Naiset erotettiin myös armeijasta, laivastosta ja ilmavoimista ja ilmoitettiin, että naiset eivät saa enää palvella missään muodossa.‬
- Sitten naisten liikkuminen ja vaatetus rajoitettiin ja naisilta vietiin itsemääräämisoikeus.
- Tämän jälkeen heidät erotettiin miehistä.

Viimeisessä kuvassa siskoni minihameessa ennen islamilaista valtaa, kun naisilla oli vielä itsemääräämisoikeus.

Onneksi Iranissa on rohkeita naisia jotka taistelee tätä uskonnollista tyranniaa vastaan vankeuden, kidutuksen ja kuoleman uhalla. Teillä on meidän tuki. Hyvää kansainvälistä naistenpäivää kaikille maailman naisille!
https://www.facebook.com/armanalizadoff ... =3&theater
------------------------------------------------------

Dark on saanut 2.kauden, se on hienohko scifihenkinen sarja Saksan maalta. Filosofishenkiset voivat myös tykkäillä. Henkilöhahmojen moninaisuus vaatii miltei kaavion taustalle - sellainen löytyykin sarjan wikipediasivulta enkä yhtään ihmettele, että miksi. :mrgreen:

Islantilainen Loukussa on myös saanut kakkoskauden, se on nähtävissä Yle Areenassa. Olin innoissani uuden kauden yllätteisestä tulemisesta, olihan ykköskausi ollut hieno. Mutta uusi kausi ei ole enää... onko käsikirjoittaja vaihtunut, vai mikä on, mutta lähes väen vängällä katsoin 2.kautta muutaman jakson. Ideologia-propagandaa tungetaan liikaa, sarjan tekijöillä on ns. Yle-lasit turbotehoilla päällä. Sarjassa kerrotaan ulkomaisten yritysten valtaavan alaa Islannissa ja sellaisen kyseenalaistamisen saati vastustamisen katsotaan olevan "rasismia" sarjassa. Islannin maaperää ja luontoa valjastetaan ydinvoimalakäyttöön sarjassa, sen vastustaminen näytetään landejen sivistymättömyytenä. Islanti on aika lailla pulassa oikeasti, jos näin on asiat.

I Am the Night- tosipohjainen minisarja oli hyvä, se näkyy HBO:lla. Entisen merisotilaan puolustautumis/taisteluniksi jäi sieltä mieleen. Televisio voi tarjota ajateltavaa ja oppia, vinkkejä ja hauskuutta. :)
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2712
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie » To Heinä 04, 2019 2:48 am

:!: Mielenkiintoista oheismateriaalia Netflixillä näkyvään When They See Us- minisarjaan, joka perustuu Central Park Five-rikosjuttuun.

https://www.washingtonpost.com/history/ ... 98ba979b71

Linkin tärkein anti se, että nuoret eivät olleet kokoontuneet viattomasti yhteen Central Parkkiin vaan siellä oli huliganismia ja ohikulkijoihin kohdistuvia kimppuunkäymisiä. Siellä ei oltu piknikillä.

Varsinaiseen lenkkeilijänaisen hirveään tapaukseen pojat saattoivat olla syyttömiä - dna ja tunnustus Reyesiltä - tosin siihen on jätetty epäilyksen häivää kytemään useampaan hyökkääjään viitanneilla lääkärien lausunnoilla (alla linkki joka ei avaudu kokonaan, mutta pääpointti näkyvissä) ja Reyesin kytkeytymisestä Wiseen merkeissä.

https://www.wsj.com/articles/central-pa ... 1403234704

Lehtijuttu tapauksen todelliseksi syylliseksi tunnustautuneesta ja siihen DNA-matsautuneesta sarjaraiskaaja ja murhaaja Matias Reyesistä:

https://inews.co.uk/culture/television/ ... pened-now/

Lenkkeilijänaisen, Trisha Meilin, kuulumisia käsittelevä artikkeli:

https://www.express.co.uk/showbiz/tv-ra ... ictim-2019

Meili ei muista hyökkäyksestä mitään, hän sai tapauksesta peruuttamattomia fyysisiä vaurioita ja oli lähes kuolla (Reyes kertoi jättäneensä hänet kuolemaan) ja hän työskentelee nykyään uhrien auttamisen parissa. Kohua on aiheuttanut USA:ssa seKin, että Meili ei ole asettunut rikoksesta vapautettujen mustien puolelle, vaan on sanonut ja sanoo tukevansa syyttäjän ja viranomaisten toimia.
(Asiaan voi mielestäni vaikuttaa sekin, että hän on maininnut heidän kohdelleen häntä hyvin ja kunnioittavasti - välittävällä kohtelemisella on jättesuuri merkitys tosi tilanteiden/hädän hetkellä, sellainen muistetaan. )

---------------------------------------

Sic Mundus Creatus Est. Tämä lause lienee tullut tutuksi kaikille Darkin seuraajille. :mrgreen: Nykyisyys, menneisyys ja tulevaisuus liittyvät kaikki yhteen. "The distinction between the past, present and future is only a stubbornly persistent illusion" kerrotaan Einsteininkin todenneen. 2.kaudella tasoa ei ole laskettu ja kausi päättyy upeaan loppuheittoon, josta voidaan ennakoida jatkoa. Langanpäät jäävät ilmaan.

-----------------------------------

Kesätunnelmaan sopivaa hauskaa ja rentouttavaa elokuvaa etsiville on Netflixiin ilmestynyt Murder Mystery. Ja nimenomaan etsiville..., tässä leffassa on hubailua dekkariperinteen kustannuksella, se oli ihan hihityttävää. 8)
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3056
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Heinä 11, 2019 7:00 pm

Tätä suosittelin jo jossain ketjussa, mutta nyt dokkari löytyy Youtubesta (ainakin toistaiseksi) ja sen saa englanninkielisillä tekstityksillä. Dokkari kertoo ihmissalakuljetuksesta Eurooppaan, Lauren Southern meni sinne missä tapahtuu.


Borderless (2019) | EMERGENCY BACKUP
https://youtu.be/ZQ_fz9EW5Iw

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3056
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Heinä 11, 2019 8:30 pm

Iivis kirjoitti:Tätä suosittelin jo jossain ketjussa, mutta nyt dokkari löytyy Youtubesta (ainakin toistaiseksi) ja sen saa englanninkielisillä tekstityksillä. Dokkari kertoo ihmissalakuljetuksesta Eurooppaan, Lauren Southern meni sinne missä tapahtuu.


Borderless (2019) | EMERGENCY BACKUP
https://youtu.be/ZQ_fz9EW5Iw
KORJAUS: myös suomi löytyy tekstityksenä

Kosminski
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 219
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Kosminski » La Heinä 13, 2019 10:27 pm

Nyt kun Lassiellakin on HBO niin laitan sen puolelta pari vinkkiä tulemaan perusteluineen:

Killing Eve 1 & 2 kausi – hemmetin hauskaa ja menevää salamurhaajaviihdettä ja kissa-hiiri-leikkiä. Vahva suositus!

Years and Years - Pelottavan todellinen lähitulevaisuuden skenaario näyttää ihmisten pahimmat ja hyvimmät puolet. Vaikka on synkkä niin huumoria ja lämpöä mukavasti mukana. Todella mainio!

The Act - yksi viime vuosien oudoimmista henkirikostapauksista on saanut erinomaisen filmatisoinnin. Näyttelijät aivan mahtavia ja juttu on niin hyytävän kummallinen, että vaikea uskoa todeksi.
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King

Avatar
meitzi
Lovejoy
Viestit: 1630
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Heinä 14, 2019 10:42 am

HBO vinkit kelpaa tännekin, otan satunnaisia irtokuukausia silloin tällöin, kun katsottavaa kertyy tarpeeksi. Varsinkin nyt kun joutuu toipumaan pumppumurheistakin, niin en saa tehdä mitään järkevää ja liikuntakin rajoittuu johonkin parin sadan metrin lenkkiiin pari kertaa päivässä.

(cool avatar, mulla jäi lärvin muokkaaminen samalla tavalla pahasti kesken, onneksi)
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Heinä 14, 2019 2:17 pm

Iivis kirjoitti:
Iivis kirjoitti:Tätä suosittelin jo jossain ketjussa, mutta nyt dokkari löytyy Youtubesta (ainakin toistaiseksi) ja sen saa englanninkielisillä tekstityksillä. Dokkari kertoo ihmissalakuljetuksesta Eurooppaan, Lauren Southern meni sinne missä tapahtuu.


Borderless (2019) | EMERGENCY BACKUP
https://youtu.be/ZQ_fz9EW5Iw
KORJAUS: myös suomi löytyy tekstityksenä
Kiitos Iivis! Kiinnostava vinkki ja mua nämä dokkarit kiehtovat enemmän, kun en meinaa pitkiin sarjoihin jaksaa syventyä. Lassie saa kyllä sarjat kuulostamaan siltä, että ne kaikki olis melkein pakko katsoa :)

YLE Areenassa on nyt katsottavissa dokkari Saudi-Arabian kahdet kasvot tai jotain sinne päin. Se kertoo ääri-islamilaisuuden leviämisestä ja saudien roolista siinä hommassa.

[MUOKS: Kopioin alle dokkarin tarkemmat tiedot ja linkin Areenaan.]
Ulkolinja: Saudi-Arabian kahdet kasvot

Saudi-Arabia rakennuttaa moskeijoita ympäri maailmaa levittämään wahhabismia, radikaalia islamin tulkintaa. Maa osallistui myös Bosnian sotaan ja rahoittaa Syyrian ja Jemenin sotaa. Kuningashuoneen liberaalina pidetty prinssi Mohammed bin Salman muuttaa Saudi-Arabiaa, mutta mihin suuntaan? T: BBC.

Kesto: 48 min
Esitetty YLE TV1:ssä: to 27.6.2019
Katsottavissa Areenassa: vielä 11 päivän ajan
Katselukertoja tähän menessä: 48551

Linkki Yle Areenaan: https://areena.yle.fi/1-50087395
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2712
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie » Ma Heinä 15, 2019 2:45 am

Olen taas innoissani, toisaalta nythän on täysikuu (miksi ei näy?) ja toisaalta filmi/sarjapuolella on jälleen mielenkiintoista nähtävää.

Kosminski, kiitti paljon vinkeistä :) .

Näin on päässyt käymään HBO:n kanssa, piti ottaa se vain kokeilukaudeksi Tsernobylin takia mutta sitten huomasin The Handmaid´s Talen näkyvän siellä ajantasaisena JA ilmaisjakso ehti päättyä ennen sarjan ehdittyä loppuunsa, joten jouduin vaikean (mahdottoman) valinnan eteen :? , kun en olisi halunnut tilata toista nettitvtä Netflixin lisäksi samalla kun oli pakko nähdä se HT ainakin loppuunsa, joten HBO on väliaikaisesti tilattuna vielä vähäksi aikaa - olen silti päättänyt, että täytyy jatkossa jotenkin vuorotella Netflixin ja HBO:n kanssa, ei samaan aikaan rahaa kahtaalle - periaate: liikaa.

Killing Evestä olen nähnyt 1.kauden, oli kuten sanoitkin, menevää ja pirskahtelevaa. Years and Yearsia en ole vielä nähnyt, olen ohittanut sen ns. "vain draamana" mutta sait sen kuulostamaan varteenotettavalta ja mielenkiintoiselta, joten aion tsekata.

The Actia en ole nähnyt, mutta olen nähnyt sen dokumentin samasta aiheesta - Mommy Dead and Dearest, jossa Gypsyn ja DeeDee Blanchardin tolkuton tositarina kerrottiin ja näytettiin.

Oletko nähnyt HBO:lta semmoista mysteerisarjaa kuin Sharp Objects? Katsomisvinkki HBO:laisille. Sarjaa kuvataan tummasävyiseksi ja siinä on erikoislaatuista pikkukaupunkihuumoria. Päähenkilö on kompleksinen toimittaja, joka palaa kotipaikkaansa tekemään juttua sitä vaivaavista karmeista rikoksista mutta hänellä on itselläänkin diilattavaa siihen tyyliin, että hän usein ajelee viinapullon kanssa maantiellä ja tuntee vetoa neuloilla pistelyyn.
Erittäin hyvä sarja, en arvannut niin hyväksi, kun lähdin katsomaan. Kannattaa katsoa!
Loppujaksoissa on koskettavuutta, huomataan, että eräskin kohtaus mikä on herkistyttävää, on varmastikin naiskirjoittajan unelmaa siitä, miten ihanteellisesti lähentyminen tapahtuu, kun mukana on hyväksyminen ja hellyys. Sarja perustuu Gillian Flynnin samannimiseen novelliin. Hän on kirjoittanut myös muita synkeän sykähtäviä, ajattelua ja psykologiaa ammentavia novelleja, joista on tehty filmatisointeja: Gone Girl, Dark Places.

Moni on varmaan nähnyt David Fincherin ohjaaman Gone Girlin, mutta kuinka moni on nähnyt Dark Placesia taikka Sharp Objects-sarjaa. Kaksi edellämainittua on näytettu Suomessa normitelevisiossa. Dark Places voi olla sikäli kutkuttavaa minfolaisille, että elokuvatarinassa Amerikan rikosfoorumin harrastelijat sysäävät mysteerin kohti selviämistä. 8)
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2712
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie » Ma Heinä 15, 2019 3:50 am

Laitan uuden postauksen, jotta ei mene liian sekavaksi koosteeksi edelliseen.

Netflixiläisille katsomisvinkki: Stranger Things. Kolmoskausi ilmestyi 4. heinäkuuta, Yhdysvaltojen kansallispäivänä. Sarja on hyvin tehty ja siinä on oma hauskuutensa. Saksalaisen Darkin kanssa ovat aivan erityyppisiä. Dark on vaativampi, Stranger Things ehkä lämminhenkisempi. Sopivat ilman muuta sekä nuorille että aikuisille: avoimin mielin katsomaan!

Meitzi, en muista oletko sanonut nähneesi tätä sarjaa, mutta voisi olla ehkä hyvää sinnepäin - ei mene liian raskaaksi taikka ankeaksi sydänalaan mennen näissä olosuhteissa. Vointeja, toivottavasti kaikki menee ok!

Stranger Thingsin kolmoskaudella tuli koettua epätyypillinen fiilinki, kun jäin oikein odottamaan että olisivat näyttäneet flirttimestarien = Billyn ja rva Wheelerin päätyvän lopulta seksiin. Yleensä en todellakaan halua nähdä mielenkiinnottomia seksi/muhimiskohtauksia televisiossa, mutta nyt oli kuin sokeria olisi sekoittanut kahviin ja lusikalla syntynyt pyörre olisi vaatinut lisää. Kemia oli kohdillaan ja se biisi.... Moving in Stereo - The Carsilta, huh huheijaa!

(Näyttää muuten vahvasti siltä, että portti neloskaudelle on jätetty auki....)

----------------------------------------

The Handmaid's Talen kolmoskausi lienee nyt loppusuoralla eikä vallankumousta näy missään. Aavistelin ja aavistelen lisäkausia. :D

Ohessa hauska videoklippi sarjan pääpahista, komentaja Fred Waterfordia, esittävän Joe Fiennesin haastattelusta. Hänellä on palava halu tehdä selväksi, että hänellä ja Fred Waterfordilla ei ole niin mitään yhteistä. :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=aJQlWCObGek
"But just to set the record straight: Fred and Joe Fiennes are two COMPLETELY different people , diametrically opposed in every which way possible. "
Fiennes myös kertoo, kuinka hänellä on nyt haussa ehdottomasti hömppätyylinen romanttinen komedia. On kuin maailman (Gileadin?) murheet karisisivat hänen harteiltaan, kun saa sanotuksi toiveensa. :mrgreen:
But i'm now definitely looking for a very cheesy, romantic comedy.
----------------------------------

Kiitti Sillille, se on varmaan tämä innostuneisuus!

Se on muuten hyvä ja aina rikkaampaa, miten laidasta laitaan vinkkejä on ketjussa. Iiviksen ja sinun dokumenttimaininnat ovat ihan asiaa. The more the merrier kaikenlaisia vinkkejä.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Avatar
Virdon
Columbo
Viestit: 2348
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Virdon » Su Heinä 21, 2019 11:29 pm

Mitäpä sitä paljon muuta sunnuntaina kuin katsella elokuvia.

Netflixistä valkkasin Hävitys-nimisen elokuvan, ja varsin hyvä parituntinen kyseessä olikin. Scifi-leffa, jossa sellainen mukava mystisyys piti mielenkiintoa yllä. Ehkä loppupuolen tapahtumat hiukan lässäyttivät kokonaisuutta omasta mielestäni, mutta siltikin mennään reilusti plussan puolella leffakokemuksena.

https://www.youtube.com/watch?v=aclIEg86nlI
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3056
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Heinä 25, 2019 9:48 pm

Tulossa Areenaan 29.7.2019 klo 06.00, tullut tänään telkkarista, uusinta sunnuntaina.


https://areena.yle.fi/1-4584614

Dokumenttiprojekti: Pelimiehet (12)
55 minma 29.7.20192 kk 27 pv 0 katselua
Ohion Steubenvillessä teinijuhlissa 14-vuotias tyttö joutui usean jalkapalloilijan raiskaamaksi. Olisiko teko voitu estää? Poikien rehentely somessa käynnisti liikkeen, jossa monet vaativat oikeutta uhrille ja useat naiset paljastivat tulleensa seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi.

Avatar
Gladys
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4347
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Gladys » Pe Heinä 26, 2019 6:23 pm

Kesäaikaan tulee katsottua vielä vähemmän kuin yleensä, mutta yhden helmen nautiskelin uudelleen (jos niin voi sanoa) ja onhan se hyvä! Generation Kill löytyy HBO:sta, IMDB 8,6 joten en ole ainoa joka arvostaa. Kertoo Irakin sodan tapahtumista realistiseen sävyyn ilman turhaa elokuvadramatiikkaa ja erikoistehosteita tuoden esiin mm. ihmisluonteen eroavaisuuksia ja ryhmädynamiikan kummallisuuksia.

Eikä Alexander Skarsgård suinkaan satuta silmää.
All is pretty.
- Andy Warhol

Vastaa Viestiin