Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9666
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

18.7.2019
Peiteoperaatio paljasti: Välimeren ihmissalakuljettajat ja vapaaehtoisjärjestöt yhteistyössä

Italialaiset journalistit selvittivät, toimivatko ihmissalakuljettajat Libyassa ja Välimerellä yhteistyössä vapaaehtoisjärjestöjen kanssa. Tele-, viesti- ja sijaintitiedot paljastavat, että osapuolet kommunikoivat keskenään. Saksan ulkoministeriö ei kiinnostunut paljastuksesta. Asiasta uutisoi saksalaislehti Tichys Einblick.


Saksan ulkoministeriön kanta on, ettei toivo pelastetuksi tulemisesta Välimerellä motivoi meren ylityksiä merikelvottomilla aluksilla. Motivaatio johtuu lähtömaiden köyhyydestä.

Salvini väitti tienneensä osapuolten viestinnästä
Italian sisäministeri Matteo Salvini kertoi muutama päivä sitten tietävänsä ihmissalakuljettajien ja Välimerellä operoivien vapaaehtoisjärjestöjen välisestä viestinnästä. Vapaaehtoisjärjestöt ovat kiistäneet väitteen tähän asti ja kertoneet vain partioivansa merellä ja osuvansa toisinaan sattuman kaupalla pelastustehtäviin.

Libyalla on Benghazin kaupungin länsipuolista rantaviivaa kuitenkin noin tuhat kilometriä. On helppo päätellä, että kun tällä alueella partioi vain muutama vapaaehtoisjärjestön alus niin voidaan puhua kertakaikkisen satumaisesta pelastusonnesta ottaen huomioon ihmissalakuljettajien käyttämät alukset.

Näillä veneillä kun ei ole tarkoituskaan päästä Välimeren ylitse. Eivätkä kyseisten alusten siirtolaiset hädän iskiessä voi odottaa kauaa pelastusta.

Siirtolainen kertoi tarinansa
Libyalainen siirtolainen kertoi tarinansa siitä, miten hän pääsi Italiaan. Hän otti Facebookissa yhteyttä ihmissalakuljettajaan. Siirtolainen oli kysynyt huolissaan matkan turvallisuudesta. Ihmissalakuljettaja kertoi, että vapaaehtoisjärjestöjen pelastusalukset tietävät sijainnit. Heillä on myös vapaaehtoisjärjestöjen puhelinnumerot varmuuden vuoksi.

Kyseinen salakuljettaja peri matkasta 1 600 euroa.

Toimittaja tekee peiteoperaation
Italialaistoimittaja suorittaa peiteoperaation ja tiedustelee asiaa ihmissalakuljettajalta. Salakuljettaja varmistaa siirtolaisen puheet puhelinliikenteestä vapaaehtoisjärjestön kanssa.

Tichys Einblickin artikkelissa on Youtube-videolinkki italialaiseen tv-ohjelmaan, jossa peiteoperaation kulku selviää.

Espanjalainen vapaaehtoisjärjestö Open Arms kiistää tuntevansa artikkelissa mainittua ihmissalakuljettajaa.

Suomessa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) emännöi EU:n sisäministerikokousta, jonka tavoitteena on saada jaetuksi näitä Italiaan päätyviä ja pelastettuja siirtolaisia eri EU-maihin.

HENRI ALAKYLÄ
https://www.suomenuutiset.fi/peiteopera ... lOA-xA0Plo
"The nine most terrifying words in English are 'I'm from the goverment and here to help'."
- Ronald Reagan, puheessaan 1986:
https://youtu.be/xhYJS80MgYA

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Italian Salvini pitää Eurooppaa pystyssä – Ranskan ja Saksan sisäministerien aloite turvapaikanhakijoiden taakanjaosta ei saanut riittävää tukea


Helsingissä koolla olleet EU:n sisäministerit eivät päässeet torstaina sopuun väliaikaisesta taakanjaosta Välimeren siirtolaisongelman ratkaisemiseksi. Ranskan ja Saksan sisäministerien aloite ei kuitenkaan vielä ole saanut tarvittavaa 15 jäsenmaan tukea. Italian sisäministeri Matteo Salvini heitti kokouksessa kapuloita rattaisiin, Yle kertoo.

– Haluamme enemmän panostuksia turvapaikanhakijoiden palautuksiin. Sopimuksen pitäisi lisäksi erottaa toisistaan turvapaikanhakijoiden pelastaminen mereltä ja heidän järjestelmällinen kuljettaminen Eurooppaan, Salvini sanoi Finlandia-talossa.

Salvinin kommentti liittyi italialaisten tutkivien journalistien peiteoperaatioon, josta Suomen Uutiset kirjoitti eilen. Se vahvisti Välimeren ihmissalakuljettajien ja vapaaehtoisjärjestöiksi tekeytyvien ”pelastajien” toimivan koordinoidussa yhteistyössä.

Perussuomalaisten euroedustaja Laura Huhtasaari ja kansanedustajat Ville Tavio sekä Jani Mäkelä arvostelivat Suomen Uutisille kovin sanoin vapaaehtoisjärjestöjen yhteistoimintaa salakuljettajien kanssa: ”rikollista”, ”vastuutonta”.

Välimeren siirtrolaisongelma, jota sisäministerit yrittävät ratkaista, on siis pitkälti Euroopan itse aiheuttama. Euroopan valtiot ja EU eivät ole puuttuneet vapaaehtoisjärjestöjen rikolliseen toimintaan, minkä seurauksena on ollut sekä turhia hukkumiskuolemia että turvapaikanhakijoiden vyöry Eurooppaan.

Suomen sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) haluaa, että Suomi jatkaa töitä sen eteen, että EU:n jäsenmaat osallistuisivat laajemmin yhteiseen vastuunjakoon Välimereltä saapuvien turvapaikanhakijoiden sijoittamisessa, Yle kertoi.

https://www.suomenuutiset.fi/italian-sa ... vaa-tukea/

Avatar
On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9666
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Violent rape-fuckees welcome again!
Tämä taatusti käsitellään myös vastuuta raskaasti kantavassa mediassa, mutta nostetaan varalta esille, jos ei:
Sadat laittomat siirtolaiset hyökkäsivät Espanjan aluetta suojaavia raja-aitoja vastaan Melillassa
20.7.2019 16:32 Petri Saarela

Noin 50 laittoman siirtolaisen onnistui ylittää perjantaina Marokon ja Melillan välinen raja-aita Pohjois-Afrikassa ja rynnistää siirtolaisten väliaikaiseen majoituskeskukseen, mistä heitä ei voida välittömästi käännyttää. Espanjan alueelle pyrkiviä siirtolaisia oli kaikkiaan noin 200.
Perjantai-aamuna 19. heinäkuuta sadat laittomat siirtolaiset yrittivät murtautua Espanjan alueelle Melillassa Pohjois-Afrikassa, kertoo Morocco World News. Arviolta 200 siirtolaisesta noin 50 onnistui murtautumaan Espanjan alueelle siirtolaisten väliaikaiseen majoituskeskukseen CETI:in saakka.

Marokon viranomaiset onnistuivat aluksi pysäyttämään noin 70 siirtolaisen etenemisen ennen kuin nämä pääsivät kiipeämään raja-aidan yli. Seuraavaksi 25 siirtolaista torjuttiin raja-alueella ja palautettiin Marokkoon. Raja-aidan yli päässeistä siirtolaisista viitisenkymmentä onnistui juoksemaan 100 metrin matkan CETI:in, mistä heitä ei voida välittömästi käännyttää.

6 viranomaista loukkaantui yhteenotoissa siirtolaisten kanssa
Siirtolaiset ovat lähtöisin pääasiassa Saharan alapuolisista maista. Siirtolaiset käyttivät aseinaan muun muassa kiviä ja muita esineitä. Rynnäköiden torjunnassa kaikkiaan 6 Espanjan viranomaista loukkaantui. Yhden viranomaisen jalka murtui.

Espanjalle kuuluvat Pohjois-Afrikassa sijaitsevat Melilla ja Ceuta ovat nykyään jatkuvan siirtolaispaineen alaisena, sillä ne ovat osa nykyään suosittua siirtolaisreittiä Italian sisäministeri Matteo Salvinin tukittua Pohjois-Afrikasta Italiaan suuntautuneen reitin.

Espanjan lisäksi myös Marokko pyrkii torjumaan Eurooppaan suuntautuvaa laitonta siirtolaisuutta, sillä maa on savuttanut Advanced Status Partnership -statuksen Euroopan unionin kanssa. Tämä takaa Marokolle poliittisia ja taloudellisia etuja EU-maiden kanssa asioidessa.
(Lähde ja kuva linkistä alla/oak)
https://www.kansalainen.fi/sadat-laitto ... elillassa/
myös Marokko pyrkii torjumaan Eurooppaan suuntautuvaa laitonta siirtolaisuutta, sillä maa on savuttanut Advanced Status Partnership -statuksen Euroopan unionin kanssa. Tämä takaa Marokolle poliittisia ja taloudellisia etuja EU-maiden kanssa asioidessa.
Toivottavasti ei makseta Marokolle kovin paljoa, terroristeja vilisevä paskareikä, joka tulisi yhdistää Somalian kanssa.
"The nine most terrifying words in English are 'I'm from the goverment and here to help'."
- Ronald Reagan, puheessaan 1986:
https://youtu.be/xhYJS80MgYA

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Marokossa tienataan miljoonia salakuljettajien avulla, vaikea uskoa, että kaikki siitä saatava raha menisi salakuljettajien pussiin. Allaolevassa pätkässä toimittaja avaa Marokon salakuljetuksesta tienattavia rahoja, jonka jälkeen onkin luontevaa siirtyä Melillaan.
Luulisi olevan Marokon rannoilla 24 h vartiointi poliisien toimesta, jos kerta hyötyvät hyvin sopimuksesta.

https://youtu.be/ZQ_fz9EW5Iw?t=1526

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Hitto tää ämmä on sekaisin päästään :shock:

Kaarina Hazard
@KaarinaHazard
·
20. heinäk.
Se, joka ei toivo Suomeen kymmentä miljoonaa lisäasukasta heti ensi viikolla, on järjiltään. Se määrä uppoaisi tähän maisemaan, eikä vielä silloinkaan puskista näkyisi kuin hirven heilahdus. #kesäsuomi
https://twitter.com/KaarinaHazard

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kiista turvapaikan­hakijoiden sijoittamisesta repii EU:ta – näin patti­tilannetta on yritetty ratkaista

Siirtolaisia ja Saksan siviilimeripelastuksen vene Välimerellä heinäkuussa. (KUVA: FABIAN HEINZ / SEA-EYE / EPA)
Julkaistu: 22.7. 6:47

Jaa19Twiittaa
TURVAPAIKANHAKIJAT Euroopan unionin turvapaikkapolitiikan uudistaminen on umpikujassa jäsenmaiden erimielisyyksien takia.
EUROOPAN UNIONISSA kiistellään yhä siitä, miten unionin turvapaikkapolitiikkaa pitäisi uudistaa. Viimeksi tilanteeseen haettiin ratkaisua Helsingissä pidetyssä epävirallisessa ministerikokouksessa.

Kiistakapulana on erityisesti taakanjako: Italia ja Malta kokevat kantavansa suhteettoman ison taakan Eurooppaan saapuvista siirtolaisista ja Itä-Euroopan maista moni ei haluaisi heitä juuri ollenkaan.

– Nykytilanne alkoi muodostua jo vuonna 2015, kun suuret massat lähtivät saapuivat Eurooppaan. Dublin-asetuksen mukaisesti turvapaikanhakijat olisi pitänyt käsitellä ensimmäisessä EU-maassa, jonne he saapuvat. Etelä-Euroopan maihin kohdistui kuitenkin niin suuri paine, ettei se ollut hallinnollisesti mahdollista, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen kuvailee.


Siirtolaisia Sloveniassa lokakuussa 2015. EU pyrkii ratkaisemaan, miten turvapaikanhaku järjestetään, jos Eurooppaan vielä tulevaisuudessa saapuu yhtä paljon turvapaikanhakijoita kuin vuonna 2015. (KUVA: SRDJAN ZIVULOVIC / REUTERS)

Tällä hetkellä Dublin-menettely on yhä voimassa, joskin EU-maat ovat yhtä mieltä siitä, että asetusta on muutettava, jotta eteläisen Euroopan maihin kohdistuva paine helpottaisi.


Kun avustusjärjestöjen laivat pelastavat siirtolaisia Välimerestä, Euroopan komissio ottaa eri jäsenmaihin yhteyttä ja tiedustelee, minne turvapaikanhakijat voidaan sijoittaa. Järjestelyä ei nähdä kuitenkaan kestävänä, sillä siirtolaisten sijoittaminen joudutaan aina ratkaisemaan tapauskohtaisesti.

Euroopan unionilla on myös vuonna 2016 tehty sopimus Turkin kanssa, jonka myötä Turkki on lupautunut ottamaan vastaan Kreikasta käännytettyjä turvapaikanhakijoita. EU lupautui vastineeksi muun muassa ottamaan syyrialaispakolaisia Turkista ja antamaan Turkille taloudellista apua.

Italia ja Libya puolestaan sopivat viime vuonna, että Libya pyrkii estämään ihmisiä lähtemästä meriteitse Italiaan. Italia on vastineeksi muun muassa tarjonnut kalustoa ja teknistä tukea Libyan rannikkovartiostolle.


Libyan Punaisen puolikuun työntekijät nostavat hukkuneita siirtolaisia Tajouran rannikkoalueella kesäkuussa 2017. (KUVA: EPA / STRINGER)

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet sopimuksia. EU:n ja Turkin sopimuksen astuessa voimaan Amnesty International syytti Euroopan unionia ”selän kääntämisestä kansainväliselle pakolaiskriisille,” BBC uutisoi tuolloin. Lisäksi tuhannet ihmiset protestoivat Euroopan suurkaupunkien kaduilla rasismia vastaan ja osoittaakseen pakolaisille tukea. Human Rights Watch on puolestaan kritisoinut Libyassa siirtolaiskeskusten oloja ”helvetillisiksi” ja todennut siirtolaisten olevan alttiita väkivallalle ja pakkotyölle.

Tiilikainen muistuttaa, että paljon on saatu tehtyä vuoden 2015 jälkeen.

– Esimerkiksi rajaturvallisuuden osalta on päästy paljon eteenpäin yhteisten rajajoukkojen ja yhtenäisen rajavalvonnan muodossa. EU pyrkii nyt myös tukeman lähtömaita ja kauttakulkumaita, jotta samanlaista muuttoliikettä kuin vuonna 2015 ei syntyisi.


Tiilikainen pitää todennäköisimpänä, että nykyiseen pattitilanteeseen saadaan lopulta väliaikainen ratkaisu, jonka pohjalta voidaan neuvotella pysyvämmästä järjestelystä.

EU:n viisi vaihtoehtoa

1. Käsittelykeskusten perustaminen

Euroopan unionissa sovittiin vuosi sitten, että EU-maihin ja unionin ulkopuolelle perustettaisiin käsittelykeskuksia, joista voisi hakea turvapaikkaa. Näin ihmisten ei tarvitsisi tehdä vaarallista matkaa Eurooppaan. Jos henkilö olisi oikeutettu turvapaikkaan, hänet siirrettäisiin siihen EU-maahan, joka tarjoutuisi ottamaan hänet vastaan.

– Toistaiseksi ei ole kuitenkaan löytynyt kolmansia maita, jotka olisivat halunneet ottaa käsittelykeskuksen alueelleen, Tiilikainen sanoo.

2. Jäsenmaat pakotetaan ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita

Vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkimainingeissa on väläytelty myös ajatusta, että EU:ssa sovittaisiin pysyvästä taakanjaosta, joka velvoittaisi myös esimerkiksi nihkeästi siirtolaisiin suhtautuvat itäisen Euroopan maat, kuten Puolan ja Unkarin, ottamaan vastaan tietyn määrän siirtolaisia, kun yhteen maahan saapuu äkillisesti paljon turvapaikanhakijoita. Ehdotusta ovat vastustaneet paitsi itäisen Euroopan maat myös esimerkiksi Suomi. Kriitikoiden pelkona on, että järjestelmä kannustaisi yhä enemmän ihmisiä tulemaan Eurooppaan.


Euroopan unionin siirtolais- ja pakolaispolitiikassa on umpisolmuja, joita jäsenmaat pyrkivät avaamaan. Yhteisymmärryksen löytäminen on kuitenkin ollut vaikeaa. (KUVA: PAU BARRENA / AFP / LEHTIKUVA)

3. Väliaikainen mekanismi

Saksa ja Ranska ovat ajaneet väliaikaista mekanismia, jonka avulla Välimereltä pelastettavat siirtolaiset jaettaisiin Euroopan unionin jäsenmaiden kesken.

Tarkkoja tietoja ehdotetusta järjestelmästä ei ole kerrottu julkisuuteen. Sen on sanottu pohjautuvan vapaaehtoisuuteen, mutta edellyttävän, että Italia ja Malta avaavat satamansa avustuslaivoille. Saksan sisäministeri Horst Seehofer kertoi Die Zeit -lehdelle ennen Helsingissä pidettyä kokousta, että niin sanottuja vastaanottopisteitä voisi olla myös muualla kuin Euroopan satamissa.

Ehdotus ei kuitenkaan ole saanut enemmistön tukea. Esimerkiksi Italian mukaan maa joutuisi mekanismista huolimatta kantamaan suurimman taakan turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa.

Tiilikainen pitää todennäköisimpänä sitä, että jonkinlaisesta väliaikaisesta ratkaisusta päästään lopulta yhteisymmärrykseen. Varmuutta ei ole kuitenkaan siitä, minkälainen ratkaisu lopulta saadaan.

4. Rajat kiinni

Oikeistopopulistiset puolueet ovat vaatineet, että turvapaikanhakijoita pitäisi estää pääsemästä Eurooppaan ylipäätään. Esimerkiksi Italian sisäministeri ja varapääministeri Matteo Salvini on pyrkinyt tähän kieltämällä siirtolaisia pelastavia avustuslaivoja tulemasta Italian satamiin. Kiellon rikkomisesta voi seurata jopa 50 000 euron sakko ja aluksen takavarikointi.


Matteo Salvinin tiukka suhtautuminen maahanmuuttoon ja turvapaikanhakijoihin jakaa mielipiteitä Euroopassa. (KUVA: REMO CASILLI / REUTERS)

Salvini on perustellut ratkaisua sillä, että siirtolaisten pelastaminen Välimereltä tukee ihmiskauppaa.

– Salvinin jyrkän politiikan takia syntyi outo tilanne, jossa siirtolaisia pelastaneet laivat seilaavat Välimerellä, kun Italia ei päästä niitä sen satamiin. Nyt joudutaan ensin neuvottelemaan, minne laivat voivat mennä ja sitten, mikä maa voi ottaa siirtolaiset vastaan, Tiilikainen toteaa.

5. Dublin-asetusta muutetaan

Kiistellyn Dublin-asetuksen uudistaminen tarjoaisi pysyvän ratkaisun siihen, miten turvapaikkahakemukset Euroopan unionissa käsitellään. Uudistuksen tarkoituksena on, etteivät Etelä-Euroopan maat, jonne siirtolaiset usein ensimmäiseksi saapuvat, joudu suhteettoman taakan alle.

Käytännössä unionin jäsenmaiden olisi sovittava siitä, ketkä Eurooppaan pääsevät, ketkä saavat jäädä ja, miten ja minne kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet palautetaan.

– Jäsenmailla on kuitenkin erilaiset perinteet ja historia. On maita kuten Ruotsi, jotka ovat perinteisesti ottaneet paljon turvapaikanhakijoita ja, jonne on kohdistunut pitkään maahanmuuttoa. Sitten on maita kuten Suomi ja esimerkiksi Baltian maat, joissa maahanmuutto on uudempi ilmiö, Tiilikainen kuvailee päätöksenteon haasteita.
Ina Kauppinen

Siirry kommentteihin
Kreikka vastaanottaa eniten siirtolaisia
Kreikka on tänä vuonna vastaanottanut 21 112 siirtolaista. Espanja on ottanut vastaan 14 667 ihmistä, Italia 3 187 ja Malta 1 048.
YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan 24,3 prosenttia Välimeren meriteitse ylittävistä on tänä vuonna ollut lapsia, 17,7 prosenttia naisia ja 58 prosenttia on ollut miehiä.
Tänä vuonna eniten on tullut ihmisiä Afganistanista. Tämän jälkeen eniten on tullut ”muista maista” ja kolmanneksi eniten Syyriasta. Espanjan lukuja ei ole tilastoissa.
Lähde: UNHCR

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006180605.html

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

14 EU-maata on päässyt yksimielisyyteen siirtolaisten taakanjaosta – Suomi mukana
23.7.2019 11:37Petri Saarela


Puolet EU-jäsenmaista, Suomi mukaan luettuna, on hyväksymässä Saksan ja Ranskan ajaman siirtolaisten taakanjakomekanismin.
Ranskan presidentin Emmanuel Macronin mukaan puolet EU-jäsenmaista olisivat ottamassa käyttöön Saksan ja Ranskan ehdotuksen siirtolaisten taakanjaosta. Kyseessä on Pariisissa pidetyn EU-ulko- ja sisäministerien kokouksen päätelmä, kertoo Süddeutsche Zeitung.

Yksityiskohtia taakanjakomekanismista ei vielä ole saatavilla, mutta Macronin mukaan se tulee olemaan ”nopea” ja ”automaattinen”.

Suomi haluaa myös ”nopeaa ja automaattista” taakanjakoa
14 EU-maan joukossa, jotka olisivat ottamassa nopean ja automaattisen siirtolaisten taakanjaon käyttöön, ovat muun muassa Ranska, Saksa, Luxemburg, Portugali, Liettua, Kroatia, Irlanti ja Suomi.

Italian sisäministeri Matteo Salvini ei osallistunut Pariisin kokoukseen. Hänen mukaansa Saksa ja Ranska haluavat määritellä koko Euroopan siirtolaispolitiikan.

Kansalaisjärjestöt liikekannalle
Uutiset taakanjakomekanismin mahdollisesta toteutumisesta ovat saaneet Välimerellä operoivat kansalaisjärjestöt liikekannalle. Useat kansalaisjärjestöt kuten MSF, Sea-Eye ja SOS Méditerranée valmistautuvat ajamaan ulos Välimerelle pelastustehtäviin.

Välimerellä on menehtynyt tämän vuoden aikana 668 henkilöä. Vertailukohtana vuonna 2018 Saksassa hukkui 504 henkilöä ja vuonna 2015 koko maailmassa 360 000 henkilöä.

https://www.kansalainen.fi/14-eu-maata- ... mi-mukana/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Maikkarin uutinen vielä samasta aiheesta, Suomi tukee salakuljettajien toimintaa ja mahdollistaa lisää hukkumisia 13 muun maan kanssa.
Aloite turvapaikanhakijoiden pelastamisesta keräsi taakseen vain puolet EU-maista – Suomi mukana rintamassa


Ranskan presidentin Emmanuel Macronin mukaan väliaikainen järjestely Välimereltä pelastettujen ihmisten jakamisesta eri maihin on etenemässä.

Macron sanoi, että maanantaisessa kokouksessa 14 maata on hyväksynyt suunnitelman.

Vastuun jakamisesta keskusteltiin viime viikolla EU:n epävirallisessa sisäministerikokouksessa Helsingissä. Tuolloin halukkaiden maiden määrää ei paljastettu.

Ranskan presidentin kansliasta kerrotaan, että mukana ovat ainakin Ranska, Saksa, Suomi, Luxemburg, Portugali, Liettua, Kroatia ja Irlanti. Kuutta muuta maata ei nimetty.

Italian sisäministeri Matteo Salvini ei osallistunut maanantain kokoukseen. Salvini arvosteli ehdotettua järjestelyä siitä, että se tekisi Italiasta edelleen "Euroopan pakolaisleirin".

Tähän asti Välimereltä saapuville turvapaikanhakijoille on etsitty turvapaikkaa pelastusalus kerrallaan.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alo ... sa/7489540

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kahden keski-ikäisen miehen epäillään tulleen laittomasti Venäjältä Suomeen – hakevat turvapaikkaa Suomesta
Julkaistu: 25.7. 11:04


Tieto rajanylittäjistä tuli Venäjän viranomaisilta.
Pohjois-Karjalan rajavartiosto otti keskiviikkona kiinni kaksi miestä, joiden epäillään tulleen luvatta jalkaisin Venäjältä Suomeen. Rajavartioston partio otti epäillyt miehet kiinni Kiteen Valkeavaaran alueelta läheltä Venäjän rajaa.

Rajan ylittäneet keski-ikäiset miehet ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta. Rajavartiosto ei kerro miesten kansalaisuuksia.

Tieto mahdollisista laittomista rajanylittäjistä tuli ennakkoon Venäjältä, kertoo tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Tomi Salmi.

– Saatiin Venäjän viranomaisilta ennakkotieto, että heillä on mahdollisesti etsinnät siellä käynnissä, ja joitakin henkilöitä saattaa pyrkiä rajan ylitse. Tämän ilmoituksen jälkeen tehostettiin omaa valvontaa alueelle, ja valvonnan tuloksena meidän partio sai hetikohta rajanylityksen jälkeen kaksi henkilöä kiinni, Salmi kertoo.

Ennakkotieto koski ainoastaan kahta henkilöä. Salmen mukaan rajavartiosto ei ole saanut tähän mennessä viitteitä siitä, että ryhmässä olisi ollut enemmän ihmisiä liikkeellä.

Rajavartiosto on aloittanut esitutkinnan epäillyistä valtionrajarikoksista. Miehet ovat tällä hetkellä rajavartiostolla kiinniotettuina esitutkintaa varten. Tämän jälkeen heidät siirrettäneen vastaanottokeskukseen, Salmi kertoo.

Rajavartiosto on myös ollut yhteydessä Venäjän Suojärven alueen rajavaltuutettuun tapahtumaan liittyen. Kyseessä on maiden välinen normaalikäytäntö aina, kun havaitaan epäilty luvaton rajanylitys.

– Rajavaltuutetut sopivat keskenään Suomen ja Venäjän yhteisestä tutkinnasta rajalla, missä mahdollinen rajanylityspaikka käydään yhdessä tutkimassa ja tehdään yhteiset havainnot, Salmi kertoo.
STT

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006184115.html

Chikatilo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1400
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Henkirikos Välimerellä? Yli 100 kuoli

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

YLE: Libyassa yli sadan siirtolaisen pelätään hukkuneen heidän aluksensa jouduttua merihätään ja kaaduttua.

Libyan viranomaiset ja paikalliset kalastajat pelastivat merestä 132 ihmistä, mutta 116 on edelleen kateissa Libyan rannikkovartioston mukaan.

Onnettomuus sattui Al-Khumsin kaupungin edustalla, pääkaupunki Tripolista itään.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan jopa 150 ihmistä saattaa olla hukkunut.

Jos tiedot osoittautuvat oikeiksi, olisi kyseessä vakavin onnettomuus Välimerellä tämän vuoden aikana.
Pekkaseppäset liikkeellä, mutta yhdeltäkään henkiin jääneeltä ei tulla kysymään, miksi vene kaatui. Päin vastoin, heille yleensä tarjotaan "turvapaikka" ja elatus Euroopasta - kenties Suomesta.

Olisiko syytä epäillä, että osa veneessä olijoista (uimataitoiset ja pelastusliiveillä varustautuneet) ovat masinoineet tapahtuman. Mukaan huijatut ovat maksaneet matkasta osuutensa ihmissalakuljettajille tietämättä siitä, että heidän kohtalonsa on todellisuudessa jo sinetöity ahneimpien toimesta. Ihmisten noukkiminen veneestä kaatumisen jälkeen on lain mukaan "pelastamista", toisin kuin väen poimiminen ehjästä ja olosuhteisiin nähden merikelpoisesta paatista. Yleensähän nämä onnettomuudet sattuvat juuri silloin, kun "kansalaisjärjestöjen" meritaksit ovat muutaman minuutin matkan päässä ja näköyhteydessä. Pelastajaltakin edellytetään pelastettujen viemistä lähimpään satamaan, ei toiselle mantereelle. Luojan kiitos, tällä kertaa Libyan rannikkovartiosto ja paikalliset kalastajat ehtivät hätiin, eikä hukkuneita tullut enempää! Pelastuneet toivottavasti saatettiin turvallisesti lähimpään libyalaiseen satamaan saamaan hoivaa ja traumaterapiaa.
Libyassa yli sadan siirtolaisen pelätään hukkuneen
Miksi siirtolaiselle myönnettäisiin turvapaikka? Pakolaiset ja turvapaikanhakijat eivät kuulu "siirtolaisiin". Miksi turha matka toiselle mantereelle? Vai onko se lopultakaan turha?

Sää alueella oli tyyni. Tuulta ei juuri nimeksikään ja aallonkorkeus maksimissaan 25 cm. Se ei onnettomuutta selitä. Lähde: https://www.passageweather.com/

Pitäisikö meritakseja operoivat organisaatiot ja taksien "kapteenit" lopultakin saattaa vastuuseen tekojensa seurauksista? Nämä murhenäytelmät eivät nimittäin lopu ennen kuin viimeinenkin yllyttäjä ja houkutustekijä on poistunut alueelta...
Minilex: Jos Tappo tehdään vakaasti harkiten, erityisen raa´alla tai julmalla tavalla, vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai tappamalla virkamies hänen ollessaan virkansa puolesta ylläpitämässä järjestystä tai turvallisuutta taikka virkatoimensa vuoksi, ja rikos on myös kokonaisuutena arvioiden törkeä, rikoksentekijä on tuomittava murhasta. Murha on siis tappoa vakavampi ja törkeämpi henkirikos, ja sen täyttymisen edellytyksistä on säädetty tyhjentävästi rikoslaissa. Erityinen ankaroittamisperuste ja törkeys tekevät taposta murhan.

Ankaroittamisperusteet

Jos tappo tehdään vakaasti harkiten, erityisen raa´alla tai julmalla tavalla, vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai tappamalla virkamies hänen ollessaan virkansa puolesta ylläpitämässä järjestystä tai turvallisuutta taikka virkatoimensa vuoksi, ja rikos on myös kokonaisuutena arvioiden törkeä, rikoksentekijä on tuomittava murhasta. Murha on siis tappoa vakavampi ja törkeämpi henkirikos, ja sen täyttymisen edellytyksistä on säädetty tyhjentävästi rikoslaissa. Erityinen ankaroittamisperuste ja törkeys tekevät taposta murhan.Ensimmäinen ankaroittamisperuste taposta murhaksi on toisen surmaaminen vakaasti harkiten. Harkittu ja suunnitelmallisesti tehty rikos osoittaa suurempaa syyllisyyttä tekijässä kuin hetken mielijohteesta suutuspäissään tehty rikos. Kyse voi olla siis vakaasta etukäteissuunnittelusta toisen surmaamiseksi.
Minilex: Rikosoikeudellisen vastuun syntyminen ei aina edellytä sitä, että henkilö olisi itse konkreettisesti tehnyt rikoksen. Myös avunanto rikoksen tekemiseksi on kielletty ja rikosoikeudellisesti rangaistavaa. Avunannosta tuomitaan se, joka ennen rikosta tai sen aikana neuvoin, toimin tai muilla tavoin tahallaan auttaa toista tahallisen rikoksen tai sen rangaistavan yrityksen tekemisessä. Avunantajaa rangaistaan avunannosta siihen rikokseen, josta päätekijää rangaistaan. Esimerkiksi varkausrikoksen päätekijä voidaan tuomita varkaudesta ja rikoksessa avustanut henkilö avunannosta varkauteen.

Avunanto on mahdollista ainoastaan tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen. Tuottamukselliseen tekoon ei voi syyllistyä avunantajana. Avunannosta tuomitseminen edellyttää myös, että kaikki päätekijän rikosvastuun edellytykset täyttyvät. Jos päätekijä on esimerkiksi syyntakeeton tai toimii oikeuttamisperusteen nojalla, avustajaa rangaistaan välillisenä tekijänä, jos sen edellytykset täyttyvät.

Millaiset teot ovat avunantoa?

Mitkä tahansa arkiset teot voidaan katsoa avunannoksi, jos ne edistävät rikoksen tekemistä.
Viimeksi muokannut Chikatilo, To Heinä 25, 2019 8:05 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Henkirikos Välimerellä? Yli 100 kuoli.

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Harmi, kun täällä ei ole peukutus mahdollisuutta

Avatar
meitzi
Adrian Monk
Viestit: 2816
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Henkirikos Välimerellä? Yli 100 kuoli.

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Sitä mä en vaan jaksa ymmärtää, että juuri vasurit, vihreät ja "inhimillisimmiksi" itseään tituleeravat demarit oikein hiki päissään tekevät töitä sen eteen, että mahdollisimman moni hukkuisi välimereen. Enkä sitä, että eikö jumalauta mistään löydy perustetta, että meritaksitoimijat päätyisivät ihmiskaupan viimeisenä lenkkinä ja vahvimpana mahdollistajana leivättömän pöydän ääreen ja rahoittajansa selvitetä edes suurimpien osalta.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Unkari joutuu EU-tuomioistuimeen turvapaikanhakijoiden auttamisen kriminalisoinnista

STT

Euroopan komissio vie Unkarin EU-tuomioistuimeen, koska maa on vaikeuttanut turvapaikan hakemista EU-lain vastaisesti.

Unkarin uuden lain mukaan turvapaikka voidaan myöntää vain ihmisille, jotka ovat tulleet suoraan sellaisesta maasta, jossa heidän henkensä tai vapautensa on ollut uhattuna. Komission mukaan EU-lain vastaista on myös se, että maa on kriminalisoinut turvapaikanhakijan auttamisen hakemuksensa jättämisessä.

Huoli kohdistuu myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kohteluun Serbian rajan tuntumassa. Komission mukaan varsinkin se, että palautusta odottaville ihmisille ei jaeta tarpeeksi ruokaa, rikkoo EU:ssa määriteltyjä perusoikeuksia ja palautusdirektiiviä. Komissio on pyytänyt maalta selvitystä kuukauden sisällä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on jo vaatinut Unkaria varmistamaan, että odotusalueille suljetut ihmiset saavat ruokaa. Komissio vei Unkarin EU-tuomioistuimeen odotusalueista jo vuosi sitten. Asian käsittely on oikeudessa vielä kesken.

https://www.ksml.fi/ulkomaat/Unkari-jou ... ta/1410606

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3738
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Sea Watch 3:n kapteenin vapauttanut tutkintatuomari on joutunut esimiestensä hampaisiin
26.7.2019 11:35Petri Saarela


Carola Racketen vapautuspäätöksestä on tehty valitus korkeimpaan oikeuteen. Valituksen mukaan päätöksellä ei ole perusteita ja on tehty vääriä tulkintoja

Tutkintatuomari Alessandra Vellan määräys vapauttaa Sea Watch 3:n kapteeni Carola Rackete tapahtui ilman juridisia perusteita ja nojautuen virheellisiin tulkintoihin laeista, sekä kapteenin lausuntojen sokeaan hyväksymiseen sellaisenaan, kertoo Il Giornale.

Agrigenton syyttäjälaitoksen tutkintatuomariaan vastaan nostama kanne korkeimpaan oikeuteen kyseenalaistaa 2. heinäkuuta tehdyn päätöksen, joka vapautti kapteenin ja antoi tämän palata Saksaan. Kanne pyytää korkeinta oikeutta peruuttamaan päätöksen, koska ”lakien rikkominen mitätöi sen”. Lisäksi ei ”ole toimittu korrektilla tavalla arvioitaessa tosiasioita ja lakeja koskevia tekijöitä”. Lisäksi ”tutkintatuomarin esittämät muotoilut mitätöivät tapaukseen liittyvät oikeudelliset intressit, eivätkä ne ole hyväksyttäviä normaalin arvioinnin kannalta”.

– On täysin ilmeistä, että tutkintatuomarin lausunto on oman tulkinnan tuotos, eikä se saa mitään tukea perustuslakituomioistuimen päätöksistä, kirjoittaa Agrigenton syyttäjälaitos viitaten Vellan lausumiin.

Kanteessa painotetaan, että hallitus oli jo ratkomassa asiaa EU-tasolla, mutta kapteeni Rackete ryhtyi voimatoimiin tästä huolimatta. Lisäksi syyttäjälaitos toteaa, että Lampedusan edustalla ”siirtolaiset eivät enää olleet välittömässä vaarassa henkensä ja terveytensä kannalta” ja että kapteeni aiheutti itse hengenvaaran sekä viranomaisille että siirtolaisille alkaessaan ruhjoa viranomaisten moottorivenettä laituria vasten.

Saksalaisen Carola Racketen komentama Sea Watch 3 lähes murskasi Italian viranomaisten moottoriveneen tuodessaan Välimereltä pelastamiaan siirtolaisia Lampedusaan kesäkuun lopussa. Rackete murtautui satamaan Italian määräämästä maihintulokiellosta huolimatta.

Tapauksen johdosta Italian viranomaiset pidättivät Racketen, mutta Sisilian Agrigenton kaupungin tutkintatuomari Alessandra Vella vapautti hänet. Päätöstä on pidetty virheellisenä ja yleistä oikeustajua loukkaavana.

https://www.kansalainen.fi/sea-watch-3n ... ampaisiin/

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6098
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Eritrealaismies kiitti saksalaisia maahanpääsystä:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/40- ... #gs.stfliy

40-vuotias mies työnsi kahdeksanvuotiaan pojan ja tämän äidin junan alle Frankfurtin juna-asemalla – äiti ehti pois alta, lapsi menehtyi

JULKAISTU 21 MINUUTTIA SITTEN

40-vuotias eritrealainen mies työnsi kahdeksanvuotiaan pojan laiturille tulevan junan alle Frakfurtin päärautatieasemalla Saksassa tänään. Poliisin mukaan poika menehtyi.

Mies työnsi myös pojan äidin junan alle, mutta tämä ehti pelastautua. Poliisi ei tiedä miehen ja uhrien välillä olevan yhteyttä ja hänen motiivinsa on toistaiseksi epäselvä.

Poliisin tiedottaja Isabell Neumann kertoi toimittajille, että silminnäkijöiden mukaan 40-vuotias mies työnsi äidin ja pojan raiteille juuri kun ICE-juna oli tulossa laiturille.

– Äiti onnistui pelastamaan itsensä. Poika jäi junan alle. Hän sai kuolettavat vammat, Neumann kertoo.

Mies pakeni paikalta, mutta ohikulkijat ottivat hänet kiinni. Poliisi tutkii tapausta.

Frankfurtin juna-asemalla suljettiin useita laitureita tapahtuman jälkeen.

Vastaa Viestiin