35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Kokkipoika
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Loka 19, 2018 6:46 pm

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja Kokkipoika »

Teemu Saarela pallinleikkaaja. Sami Vesanen kuski

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13071
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kuortin ABC-murha: Paloittelumurhasta epäilty todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeiseksi – oikeudessa kolme poliisia vartioimassa

*35-vuotiaan miehen julmaa paloittelumurhaa edelsi kaverusten shakkipeli, joka päättyi kovaan riitaan.
*Mies joutui raa’an henkirikoksen uhriksi Joutsassa lokakuussa 2018.
*Paloiteltu uhri löytyi myöhemmin Kuortin ABC-aseman läheltä.
*Syyttäjä vaatii päätekijälle murhasta elinkautista vankeusrangaistusta.


Joutsassa viime lokakuussa tehdyn raa’an paloittelumurhan käsittelyä jatkettiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa torstaina.

Käräjäoikeus määräsi murhasta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen viime helmikuussa. Käräjäoikeus katsoi tuolloin, että mies syyllistyi veritekoon, mutta murhasyytteen arviointi voitiin aloittaa vasta mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

Oikeudenkäynti jatkui osittain suljetuin ovin 24-vuotiaan syytetyn arkaluontoisten terveystietojen käsittelyn ajaksi. Istunnon julkisessa osuudessa käräjäoikeus kertoi, että syytetylle tehdyssä mielentilatutkimuksessa hänet todettiin syyntakeiseksi.

Oikeuden mukaan murhasta syytetty pidetään edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Syytetty mies istui oikeussalissa vaitonaisena ja rauhallisen oloisena. Häntä oli vartioimassa kolme poliisia.

Vaaditaan elinkautista
Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeutta 35-vuotiaan miehen murhasta, joka tapahtui yksityisasunnossa Joutsassa viime lokakuussa.

Syyttäjän mukaan teko tehtiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Tekotapaa syyttäjä pitää poikkeuksellisen raakana. Uhri oli myös päihtymystilansa vuoksi puolustuskyvytön.

Syytetty on myöntänyt surmanneensa miehen, mutta hän on kiistänyt syyllistyneensä murhaan.
– Kyse on taposta ja hautarauhan rikkomisesta, syytetyn asianajaja Mikko Marttila totesi oikeussalissa.

Poliisikuulusteluissa syytetty on tunnustanut viiltäneensä uhrin kaulan poikki, lyöneensä tämän kasvoja nyrkeillä useita kertoja ja sahanneensa uhrin pään irti.

Kuljettiin sorakasalle
Henkirikosta ennen kaverukset olivat pelanneet shakkia. Ilta oli ollut viinanhuuruinen ja myös kannabista oli käytetty.

Peli päättyi kovaan riitaan, jonka jälkeen murhasta syytetty kohdisti silmittömän väkivallan uhriaan kohtaan.

Veriteon aikana asunnossa oli myös kolmas mies ja aamulla asunnolle oli haettu neljäs mies. Kolmikon väitetään raahanneen uhrin vessaan, jossa hänet oli paloiteltu. Tämän jälkeen ruumiin osat siirrettiin muovipusseihin ja lakanaan käärittyinä pakettiautoon.

Miehet veivät uhrin autolla Kuortin ABC-aseman lähellä olleen sorakasan viereen. Kolmikko otettiin kiinni huoltoaseman parkkipaikalta useiden poliisipartioiden voimin.

Murhasta syytetyn kumppaneista toinen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, mutta toinen on tunnustanut auttaneensa ruumiin paloittelussa ja kuljettamisessa. Heitä syytetään muun muassa hautarauhan rikkomisesta.

Tapauksesta annetaan kansliatuomio kahden viikon kuluttua.
Iltalehti
25.7.2019 17:27
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, To Heinä 25, 2019 5:55 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3450
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tal ... an/7496786

Tällä puhelulla Joutsan paloittelumurhasta syytetty ilmoittautui poliisille – videolla mies näyttää, miten surmasi epäonnisen shakinpelaajan
6:28
Kuuntele miehen hätäkeskuspuhelu, jossa tämä kertoo tekemästään rikoksesta.

Joutsan henkirikoksesta syytetty mies ilmoittautui poliisille puhelulla, jossa tämä ei juuri pyrkinyt peittelemään tehtyä verityötä. Paikoin keskustelu hätäkeskuspäivystäjälle oli jopa kepeää.

Henkirikos tapahtui Joutsassa vuoden 2018 lokakuussa. Juopottelun ja shakkipelin päätteeksi surmattu ja paloiteltu uhri kuljetettiin lopulta Kuortin ABC-aseman lähistölle, jossa tekijä ilmoittautui puhelimitse poliisille.

Uhri murhattiin viiltämällä kurkku auki. Mies irrotti lopulta uhrin pään kokonaan, jonka jälkeen loppu ruumis paloiteltiin ja siirrettiin autoon piilottamista ja mahdollista polttamista varten. Paloittelun yhteydessä uhrilta leikattiin sukupuolielimet.

0:28

MTV

Uutiset

Videolla mies näyttää, miten hän surmasi uhrinsa käyttäen veistä. Kyse on rekonstruktiosta, jolla on tarkoitus osoittaa tekijän käsitys tapahtumien kulusta.

"Hyvää iltaa, haluaisin ilmoittaa henkirikoksesta"
Tekijä tuli matkalla kuitenkin toisiin aatoksiin, tunnustaen teon puhelimessa ensin äidilleen ja sitten soittaen hätäkeskukseen kertoen haluavansa antautua.

– Hyvää iltaa, haluaisin ilmoittaa henkirikoksesta, mies aloitti puhelun.

– Mulla on toi kuollut ruumis mukana, se on paloiteltuna.

"Heippa taas"
Puhelimessa hän toivoi poliisin saapuvan hakemaan hänet huoltoasemalta. Tapahtumien kulusta hän ei osannut puhelimessa vielä paljoa kertoa.

– Havahduttiin sit siihen, että sillä ei ollut enää päätä, hän kertoo juopottelun lopputuloksesta.

Akun loputtua mies tarttui ystävänsä puhelimeen ja soitti vielä toisen puhelun hätäkeskukseen. Puhelun hän aloitti pirteällä tervehdyksellä "heippa taas", minkä jälkeen hän puhutteli hätäkeskuspäivystäjää "neitokaiseksi".

Mies oli tekohetkellä syyntakeinen
Syyttäjä vaatii miestä tuomittavaksi elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Mies on mielestään syyllistyneen tappoon. Oikeus katsoi heinäkuun lopussa, että mies oli tekohetkellä syyntakeinen.


Asiassa syytetään lisäksi kahta muuta henkilöä liittyen ruumiin paloitteluun ja kuljettamiseen huoltamolle.

1:30

MTV

Uutiset

Ei herkille: Poliisin kuvat paljastavat miten Kuortin ABC:lta löytynyt mies sai surmansa – ”Viilsin kerralla melkein koko kaulan poikki”

Paljousalennus
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2018 4:05 pm

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja Paljousalennus »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vid ... #gs.uydjak
Oikeus tuomitsi vuonna 1994 syntyneen Mirko Michael Forsströmin elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Hänet määrättiin maksamaan uhrin pojalle, äidille ja sisaruksille yhteensä 43 000 euroa kärsimykskorvauksia.

Vuonna 1981 syntynyt mies tuomittiin hautarauhan rikkomisen lisäksi kannabiskasvien viljelystä ja käytöstä yhteensä 7 kuukauden 15 päivän ehdolliseen vankeuteen. Oikeuden mukaan hän oli ajautunut mukaan ruumiin hävittämiseen, mihin vaikutti päätekijän uhkaava olemus.

Vuonna 1992 syntyneen henkilön syyte hautarauhan rikkomisesta hylättiin, sillä tämä oli osallistunut ainoastaan ruumiin nostamiseen pois pakettiautosta. Tämä sai ainoastaan sakkorangaistuksen huumausaineen käyttörikoksesta.

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8280
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Joutsassa paloittelumurhan tehnyt tuomittiin elinkautiseen vankeuteen – leikkasi uhrinsa pään irti surmatessa

8.8.2019 klo 12:06

Poikkeuksellinen henkirikos paljastui, kun ruumis löydettiin ABC:n parkkipaikalta

- 35-vuotias mies murhattiin Joutsassa sijaitsevassa yksityisasunnossa lokakuussa 2018.
- Henkirikoksen jälkeen ruumis paloiteltiin ja kuljettiin Kuortin ABC-aseman parkkipaikalle.
- Päätekijä tuomittiin murhasta ja hautarauhan rikkomisesta elinkautiseen vankeuteen.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Mirko Micael Forsströmin, 24, elinkautiseen vankeuteen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Lisäksi oikeus määräsi Forsströmin maksamaan uhrin lähiomaisille yhteensä yli 51 000 euroa korvauksia kuolemasta johtuvista kärsimyksistä sekä hautaus- ja oikeudenkäyntikuluja.

Käräjäoikeuden mukaan Forsström murhasi 35-vuotiaan miehen Joutsassa sijaitsevassa rivitaloyksiössä lokakuussa 2018. Oikeuden mielestä teko on kokonaisuudessaan törkeä, erityisen julma ja tekotavaltaan erityisen raaka.

Forsström löi useita kertoja joutsalaista miestä nyrkillä kasvoihin, jolloin tämä oli kaatunut lattialle. Tämän jälkeen hän haki sahalaitaisen veitsen keittiöstä ja viilsi uhrin kurkun auki ja irrotti lopulta uhrinsa pään veitsellä.

Henkirikosta ennen yksityisasunnossa oli juopoteltu ja pelattu shakkia.

Teloitustyyppinen

Käräjäoikeuden käsityksen mukaan Forsströmin teon erityistä raakuutta osoittaa se, että se tehdään uhrin kuolemanhätään liittyvästä kärsimyksestä piittaamatta. Tässä tapauksessa erityinen raakuus korostuu, koska Forsström vei tekonsa päätökseen uhrin puolustautumisyrityksistä huolimatta.

– Kaulan auki viiltämisessä ja välittömästi samassa yhteydessä tehdyssä pään irrottamisessa on kyse tappamistarkoituksesta. Tekopa on teloitustyyppinen ja julkisuudestakin valitettavan tuttu muun muassa Lähi-Idän viimeaikaisilta taistelualueilta, oikeus toteaa tuomiossaan.

Forsström on tunnustanut tapon, mutta kiistänyt syyllistyneensä murhaan. Mies passitettiin helmikuussa mielentilatutkimukseen ja sen valmistuttua käräjäoikeus totesi heinäkuun lopussa, että mies oli tekohetkellä syyntakeinen.

Surmatyön jälkeen Forsström paloitteli uhrin yksissä tuumin seuraavana aamuna paikalle haetun miehen kanssa. Tämän jälkeen miehet kuljettivat ruumiin pakettiautolla Kuortin ABC-aseman parkkipaikalle, josta uhri löytyi lakanaan ja muovipusseihin käärittynä sekä pressulla peitettynä.

Hautarauhan rikkominen

Käräjäoikeus tuomitsi Forsströmin apurina olleen 38-vuotiaan miehen hautarauhan rikkomisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja huumausainerikoksesta 7 kuukauden ja 15 päivän pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeuden mukaan paikalle haettu mies on tiennyt ennen asunnolle saapumistaan, että ruumis oli tarkoitus paloitella ennen siirtämistä.

Sen sijaan asunnossa olleen 27-vuotiaan miehen osalta oikeus hylkäsi syytteen hautarauhan rikkomisesta, sillä hänen ei katsottu osallistuneen millään tavalla ruumiin käsittelyyn. Mies sai huumausaineen käyttörikoksesta 15 päiväsakkoa, joka on hänen tuloillaan 90 euroa.

Käräjäoikeus antoi asiasta torstaina niin sanotun kansliatuomion. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mika Rinne
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4431 ... e69003862c
Burn
Loot
Murder

PS. U.S. legacy media did kill itself!

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3450
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Pakko laittaa maikkarin otsikko vaikka Paljousalennus on linkannut jo osan jutusta.
Video: Joutsan poikkeuksellisen raa’an paloittelumurhan tekijä näyttää itse, miten surmasi uhrinsa – ”Tekotapa on valitettavan tuttu Lähi-idän taistelualueilta”
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vid ... ta/7506184

L'amourha
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Törkeän kevyt rikos tuo hautarauhan rikkominen, 7 kk ehtoollista pikku huumekepposten kanssa.
Siihen saat sitten palastella ja saksia ruumiista vehkeet irti, ihan kuin sekin jotenkin edesauttaisi ruumiin hävittämistä/kätkemistä. Hoitoon tuollaisen saisi laittaa jos ei linnaan pysty pistämään.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

slk
Sammakkoprofessori
Viestit: 444
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja slk »

slk kirjoitti:
Itikka kirjoitti:
Koli kirjoitti: Onneksi nämäkin sankarit olivat niin ääliöitä, että jäivät nopeasti kiinni.
Vapaanahan nämä kaksi "avustajaa" ovat. Miettikää, tää asunnon omistaja, joka silpoi alapään ja osallistui muutenkin pilkkomiseen, pääsee näillä näkymin ehdollisella, kun tälle kuskille joka "vain" pilkkoi, annetaan ehdoton, KOSKA häneltä löytyi kannabisviljelmä!!! Eli toisin sanoen, kannabisviljelmä on laittomampi, kuin ihmisen ruumiin silpominen, pilkkominen ja totaalinen häpäisy!!! Missä mennään metsään???
Mistä tiedät että saa ehdottoman tuomion? Kerro saman tien minulle yv. oikeat lottonumerot täksi illaksi. Onko missään mainittu että edes vaaditaan ehdotonta tuomiota.
Pitää sano että "mitä minä sanoin" sai seisemän kuukautta ja 15 päivää ehdonalaista.
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa

Itikka
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: To Helmi 14, 2019 9:58 am

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja Itikka »

Niin, kuski sai. Koska sillä se kannabisviljelmä. Pelkästä hautarauhan rikkomisesta ei saa tota ehdotonta. Vaikka nyt kuinka sanoit...

Avatar
PoliisimestariSisu
Philip Marlowe
Viestit: 1159
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

slk kirjoitti: Pitää sano että "mitä minä sanoin" sai seisemän kuukautta ja 15 päivää ehdonalaista.
Uskomatonta että ns. alan harrastajien palstalla sekoitetaan herran vuonna 2019 edelleen ehdollinen ja ehdonalainen.
murha.info - Suomen suurin avohoitopotilaiden kokoontumispaikka

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6874
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kun on näinkin vakava tuomio/rikos niin varmasti kiipeää hovioikeuden rappusia kipinkapin.
Päätuomio tulenee pysymään tuossa elinkautisena(vitsi, vitsi), ja muiden kohdalla voi tulla kosmeettisia säätöjä.
Täällä tänään, missä huomenna?

Avatar
Toripolliisi
Magnum
Viestit: 1374
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: 35-v mies surmattiin Joutsassa - ruumis löytyi Kuortista

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Tuomio ei hovissa muuttunut, kertoo päivän Keskisuomalainen:

35-vuotiaan miehen surmaaminen keittiöveitsellä useita kertoja kaulaan viiltämällä oli murha, arvioi Vaasan hovioikeus ja pysytti voimassa 25-vuotiaan Mirko Micael Forsströmin Keski-Suomen käräjäoikeudesta viime elokuussa saaman elinkautisen vankeusrangaistuksen. Mies myönsi surmanneensa uhrin, mutta piti tekoaan murhan sijaan tappona eli ei katsonut sen olleen erityisen raaka, julma tai kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Valituksessaan hän toi esiin muun muassa sen, että uhri olisi aloittanut väkivallan lyömällä häntä kasvoihin. Hänen mukaansa mies oli käymässä uudestaan hänen kimppuunsa, jolloin hän puolustautui viiltämällä tätä kerran veitsellä kaulaan. Viilto oli hänen mielestään kuolettava ja loput viillot hän teki miehen jo kuoltua, kun ymmärsi tekonsa seurauksen ja purki kiukkuaan ruumiiseen syyllistyen tältä osin hautarauhan rikkomiseen.

Hovioikeus katsoi näytetyksi, että osa kaulan vammoista oli varmuudella elämänaikaisia ja osa tehty uhrin kuoltua. Vaikka syyte tältä osin hylättiin, katsoi hovioikeus, että uhriin kohdistettu väkivalta oli yhtäjaksoista, pitkäkestoista ja muuttui edetessään voimaperäisemmäksi. Hovioikeuden mukaan päättäväisyys ja pyrkimys surmaamiseen osoittivat erityistä raakuutta ja julmuutta.

Hovioikeus piti todennäköisenä, että kuoliniltanaan uhri teki tuomitulle jonkinlaista väkivaltaa aiheuttaen tämän silmän yläpuolelle haavauman. Hovioikeus toteaa kuitenkin, että tuomitun käyttämä väkivalta on ollut täysin suhteetonta uhrin väitetysti käyttämään väkivaltaan nähden.

Kun valitusta käsiteltiin hovioikeudessa, kieltäytyi mies itse kertomasta tapahtumista. Puolustusasianajajan mukaan miehen väkivaltainen reagointi kokemaansa uhkaan selittyisi lapsuuden kokemuksilla. Hovioikeuden mukaan esitetyt seikat lapsuudessa tai nuoruudessa koetusta väkivallasta eivät anna aihetta arvioida tekoa toisin. Jo aiemmin tehdyssä mielentilatutkimuksessa mies todettiin syyntakeiseksi.

Sen sijaan uhrin hovioikeus arvioi olleen tilanteessa puolustuskyvytön vahvan humalansa ja osapuolten välisen kokoeron vuoksi. Puolustautua mies oli kuitenkin yrittänyt, mitä osoittivat käsissä todetut viiltohaavat.

18. lokakuuta 2018 tapahtunut henkirikos paljastui, kun tuomittu soitti teostaan äidilleen, joka ilmoitti asiasta hätäkeskukseen. Myöhemmin samana päivänä mies soitti hätäkeskukseen myös itse ja kertoi haluavansa antautua. Hänet otettiin kiinni Kuortin ABC:n huoltoasemalta, josta löytyi myös vainajan ruumiinosia.

Tekopaikaksi ilmeni toisen miehen rivitaloyksiö Leivonmäellä, jossa kolmikko oli viettänyt iltaa käyttäen päihteitä ja pelaten shakkia. Ilta oli sujunut rauhallisesti siihen saakka, kunnes uhrille ja tuomitulle oli tullut kiistaa shakkipelistä.

Heli Paananen
..saapa nähä..

Vastaa Viestiin