Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

devil_doll
Komisaario Köster
Viestit: 1750
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja devil_doll » Ti Elo 06, 2019 12:13 am

BTW, jos joku enkuntaitoinen ei ole vielä huomannut, niin Juutuupista löytyy äänikirjana The Strange Death of Europe. Sitä on hyvä kuunnella kun vaikka silippuaa omenoita pakkaseen, näin perheenäidin näkökulmasta... On yllättävän kiihkoton kirja ja erittäin hyvä analyysi, ei ole ihme ettei siitä ole paljon huudeltu kun argumentithan jopa saattavat vakuuttaa. :mrgreen:
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Elo 06, 2019 5:06 pm

devil_doll kirjoitti:BTW, jos joku enkuntaitoinen ei ole vielä huomannut, niin Juutuupista löytyy äänikirjana The Strange Death of Europe. Sitä on hyvä kuunnella kun vaikka silippuaa omenoita pakkaseen, näin perheenäidin näkökulmasta... On yllättävän kiihkoton kirja ja erittäin hyvä analyysi, ei ole ihme ettei siitä ole paljon huudeltu kun argumentithan jopa saattavat vakuuttaa. :mrgreen:
Wow, kiitos linkistä!

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Elo 06, 2019 8:21 pm

Yli 37 000 siirtolaista saapui Välimeren reittejä pitkin Eurooppaan vuoden 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana
6.8.2019 18:14Petri Saarela


Välimeren kaikki kolme siirtolaisreittiä pysyvät aktiivisina, mutta siirtolaisvirran painopiste on siirtynyt Italiasta Kreikkaan ja Espanjaan.
Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestön UNHCR:n tilastojen mukaan 37 100 siirtolaista saapui vuoden 2019 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana Euroopan unioniin kolmea Välimeren reittiä pitkin Pohjois-Afrikasta ja Turkista. Suurin osa siirtolaisista saapui itäisen Välimeren reittiä pitkin Turkista.

Saapuneista leijonanosa oli Afganistanista, Marokosta, Syyriasta, Malista, Quineasta, Irakista, Kongosta, Palestiinasta, Norsunluurannikolta ja Algeriasta. Siirtolaisista 57 prosenttia oli miehiä, 18 prosenttia naisia ja 25 prosenttia lapsiksi luokiteltavia alaikäisiä.

Espanjaan saapui vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana kaikkiaan 13 300 siirtolaista. Meriteitse näistä saapui 10 500 ja maitse 2800. Espanjaan saapuneista siirtolaisista suurin osa oli Marokosta. Miesten osuus oli 76 prosenttia, naisia oli 12 prosenttia ja alaikäisiä samoin 12 prosenttia.

Italiaan puolestaan saapui meriteitse 2800 siirtolaista, joista miehiä oli 75 prosenttia, naisia 7 prosenttia ja alaikäisiä 18 prosenttia. Italiaan tulleista siirtolaisista suurin osa oli Tunisiasta.

Kreikkaan saapuneiden kokonaismäärä oli 18 400, josta meriteitse tuli 12 900 ja maateitse 5500. Miesten osuus oli 39 prosenttia, naisten 25 prosenttia ja alaikäisten osuus 36 prosenttia. Yleisin lähtömaa Kreikkaan saapuneiden joukossa oli Afganistan.

Samana aikana Kyprokselle saapui 1300 ja Maltalle 1300 siirtolaista.

585 siirtolaisen arvioidaan menehtyneen Välimerelle vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Vilkkain vuoden ensimmäinen puolivuotisjakso oli vuonna 2016, jolloin Eurooppaan saapui Välimeren siirtolaisreittien kautta yhteensä 235 300 siirtolaista.

https://www.kansalainen.fi/yli-37-000-s ... on-aikana/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Elo 07, 2019 7:44 pm

Miljoonan euron sakko uhkaa Italian aluevesille laittomasti saapuvia kansalaisjärjestöjä
7.8.2019 19:17Petri Saarela

Kuva
Seefuchs Vallettassa. Kuva Gregor Rom / Flickr / CC BY-SA 4.0

Italian aluevesille luvatta saapuminen saattaa tulevaisuudessa maksaa Välimerellä siirtolaisia poimiville kansalaisjärjestöille ja alusten kapteeneille jopa miljoona euroa.
Italian parlamentti päätti tiistaina tiukentaa toimia Välimerellä toimivia kansalaisjärjestöjä vastaan, kertoo Euractiv.

Tiistaina parlamentissa hyväksytty laki antaa sisäministeri Matteo Salvinille laajemmat valtaoikeudet estää kansalaisjärjestöjen laivojen saapuminen Italian aluevesille.

Laki, joka presidentti Sergio Mattarellan on vielä allekirjoitettava, mahdollistaa myös jopa 1 miljoonan euron suuruisen sakon lakeja rikkoville kansalaisjärjestöille ja alusten kapteeneille.

Vasta hyväksytty laki on herättänyt kritiikkiä, ja EU aikoo tarkastaa lain yhteensopivuuden eurooppalaisen lainsäädännön kanssa.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan kovat rangaistukset saattavat estää kansalaisjärjestöjen pelastustoiminnan Välimerellä kokonaan. Pakolaisjärjestön mukaan kansalaisjärjestöillä on avainasema Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten hengenpelastuksessa Välimerellä.

https://www.kansalainen.fi/miljoonan-eu ... arjestoja/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Elo 07, 2019 9:57 pm

YK moittii Italiaa laista, jonka mukaan siirtolaisia pelastaville aluksille voi antaa jopa miljoonan euron sakot

Parlamentti hyväksyi jättisakot Italian aluevesille tuleville aluksille, ja sisäministeri Salvinin kannatus on korkealla. YK:n pakolaisvirasto puolestaan moitti Italiaa.

Espanjalaisen Open Arms -kansalaisjärjestön vapaaehtoiset auttoivat siirtolaisia Välimerellä marraskuussa 2017. (KUVA: SAMUEL NACAR / ZUMA)
Pekka Hakala HS
Julkaistu: 7.8. 17:41 , Päivitetty: 7.8. 18:37


YK:N pakolaisvirasto UNHCR moittii Italiaa laista, jonka mukaan Välimeren yli pyrkiviä siirtolaisia auttavia kansalaisjärjestöjä voidaan rangaista enintään miljoonan euron sakoilla.

Italian parlamentin ylähuone hyväksyi uuden lain äänin 160–57, ja laki on siten presidentti Sergio Matarellan allekirjoitusta vaille valmis. Laki nostaa Italian aluevesien loukkauksesta langetettavan sakon enimmäismäärän aiemmasta 50 000 eurosta miljoonaan.

Lain perusteella aluevesille luvatta pyrkivän aluksen päällikkö voidaan pidättää ja merivartiosto voi takavarikoida aluksen ilman erillistä määräystä.

UNHCR:N tiedottajan Charlie Yaxleyn mukaan UNHCR on huolissaan Italian parlamentin päätöksestä ja päätöksen seurauksista.

”Kansalaisjärjestöillä on arvokas tehtävä pakolaisten ja siirtolaisten hengen pelastamisessa, kun nämä yrittävät vaarallista meren ylitystä matkalla Eurooppaan”, Yaxley kommentoi UNHCR:n julkaisemassa kannanotossa.

”Sen paremmin järjestöjen aluksia kuin kaupallisiakaan aluksia ei tule vaatia kuljettamaan merestä pelastettuja ihmisiä Libyan merivartiostolle tai Libyaan”, Yaxleyn kommentti jatkui.

”Äärimmäisen epävakaa tilanne, konfliktin jatkuminen ja Libyaan palautettujen ihmisten mielivaltainen pidättäminen korostavat sitä tosiasiaa, että Libya ei ole luotettava turvapaikka.”

Myös Euroopan unioni ilmoitti ”analysoivansa” Italian parlamentin päätöstä.

ITALIAN parlamentin äänestys oli samalla luottamuslauseäänestys, jonka pääministeri Giuseppe Conten hallitus voitti. Varsinainen voittaja oli lakiesityksen laatija, sisäministeri Matteo Salvini, jonka oikeistolaisen Lega-puolueen suosio on johtajan kovien otteiden ansiosta huimassa nousussa.

Salvini aloitti keskiviikkona niin kutsutun rannikkokiertueen, jonka aikana hän vierailee useilla Etelä-Italian rannikkopaikkakunnilla.

Kun espanjalainen Open Arms -kansalaisjärjestön alus purjehti kohti Italian vesiä kyydissään 124 merestä pelastettua siirtolaista, Salvini twiittasi, että ”laittoman maanmuuton hyysääminen on ohi”.
Salvinin johtama entinen Pohjoisen liitto, nykyinen Lega, kaksinkertaisti kannatuksensa toukokuun europarlamenttivaaleissa viime vuoden parlamenttivaaleihin nähden. Mielipidemittausten mukaan kannatus nousee yhä: 39 prosenttia italialaisista äänestäisi nyt Legaa.

LEGAN kanssa hallituksessa on populistinen Viiden tähden liike, jonka kannatus on romahtanut sitten vaalien. Salvinin arvellaankin harkitsevan hallituksesta lähtöä ja uusia vaaleja. Rannikkokiertue kävisi Salvinin vaalikampanjan avauksesta, kun Milanon mies valloittaa etelää.

”Nämä ovat alueiden asukkaiden pyytämiä tapaamisia, en minä täällä rantalentopalloa pelaa”, Salvini kommentoi kaksiviikkoisen kiertueensa aluksi.

Uutistoimistojen mukaan Salvini ennusti keskiviikkona, että hallituksen kasassa pysyminen ratkeaa luultavasti jo ennen syyskuuta.


Italian sisäministeri Matteo Salvinin laati lakiesityksen. (KUVA: REMO CASILLI / REUTERS)
SAMAAN aikaan vaihtoehtoisia reittejä Eurooppaan etsivät siirtolaiset ja pakolaiset ovat löytäneet Kyproksen, kertoo verkkolehti Politico.

Lehti on saanut käsiinsä kirjeen, jonka Kyproksen sisäministeri Constantinos Petrides on lähettänyt siirtolaiskomissaari Dimitris Avramopoulosille ja muille EU-maiden edustajille. Petrides pyytää nopeaa apua saarivaltioon tulleiden 5 000 siirtolaisen majoittamiseksi.

Petridesin mukaan tuhannet pakolaiset ovat tulleet Kyproksen tasavaltaan saaren turkkilaisen osan kautta. Turkki sopi vuonna 2016 EU:n kanssa pakolaisvirtojen patoamisesta muttei näytä soveltavan tätä sopimusta Kyprokseen.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006197574.html

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Elo 09, 2019 11:04 pm

Saksan entinen suojelupoliisin päällikkö: Kansalaisjärjestöt ja salakuljettajat toimivat yhteispelissä
9.8.2019 20:58Toimitus


Kansalaisjärjestöt ovat osa ihmissalakuljettajien ansaintalogiikkaa, sanoo Saksan suojelupoliisin entinen päällikkö Hans-Georg Maassen. Hän johti virastoa (Verfassungsschutz) vuodesta 2012 viime vuoden syksyyn asti, jolloin hänet savustettiin tehtävästä Leipzigin tapahtumia koskevien erimielisyyksien vuoksi. Maassen asettui julkisesti liittokansleri Merkelin väitteitä vastaan ja sai lopulta mennä.

Haastattelussa InsideOver -verkkolehdelle Hans-Georg Maassen sanoo, että salakuljetusliikenteessä Italiaan yhdistyvät monien intressit. Salakuljettajat tahtovat tehdä tiliä hyödyntäen muuttoliikettä Eurooppaan. Se bisnes on erittäin tuottoisaa. Kyseessä ovat suuremmat rahat kuin huumeiden salakuljetuksessa.

Jotkin kansalaisjärjestöt toimivat kuin fanaattiset uskovaiset, toiset tahtovat vain tehdä rahaa. Monet valtiot ovat salaa mielissään, mikäli epävakaus leviää Eurooppaan.

Osa järjestöistä mukana rahan vuoksi
Fanaatikkojen pääasiallinen motiivi näyttää olevan edistää maahanmuuttoa. Maahanmuuttajien kohtalo ei ole heille ykkösasia, vaan tarve esiintyä moraalisena ylähuoneena.

Mutta on järjestöjä, jotka ovat mukana vain rahan tähden. Ne eivät kuljettaisi väkeä, mikäli lähimmäksi turvalliseksi satamaksi ”meripelastustehtäville” nimettäisiin Tunisian, Algerian ja Marokon rannat, joilla saksalaiset mielellään lomailevat.

Maassen ei pysty sanomaan, onko järjestöillä ja salakuljettajilla olemassa suunnitelmallista yhteistyötä, mutta järjestöt ovat osa salakuljettajien bisnestä, kun ne poimivat aluksiinsa salakuljettajien turvattomiin veneisiin hylkäämiä siirtolaisia. Toimivat kuin yhteysliikenteessä.

Maahanmuutto Välimeren yli pysäytettävä
Maassenin mielestä Välimeren yli tapahtuva maahanmuutto olisi pysäytettävä välittömästi. Ensin olisi estettävä salakuljettajien laivojen pääsy avomerelle Pohjois-Afrikasta, sekä ohjattava vesille päässeet alukset takaisin satamiin.

Salakuljetus on päättäväisesti pysäytettävä. Jos yhdessä olemme pystyneet estämään merirosvouksen Afrikan sarven vesillä, täytyy kyetä katkaisemaan ihmiskaupan ja ihmissalakuljetuksen selkäranka.

Euroopalla monia uhkia
Entinen suojelupoliisin päällikkö sanoo olevansa samaa mieltä kuin eurooppalaisten enemmistö; massamaahanmuuttoa tulee vastustaa. Sen tulee tapahtua kaikilla käytettävissä olevilla laillisilla keinoilla.

Terrorismi ja islamismi ovat ja tulevat olemaan suuri uhka Euroopalla. Suurimpana uhkana Maassen kuitenkin näkee eurooppalaisten demokratioiden epävakaistumisen sekä EU:n sisäisen yhtenäisyyden heikentymisen, missä maahanmuuttokriisillä on osansa.

https://www.kansalainen.fi/saksan-entin ... ispelissa/

Pika Juoksija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 531
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija » Su Elo 11, 2019 1:36 pm

Iivis kirjoitti:
Salakuljetus on päättäväisesti pysäytettävä. Jos yhdessä olemme pystyneet estämään merirosvouksen Afrikan sarven vesillä, täytyy kyetä katkaisemaan ihmiskaupan ja ihmissalakuljetuksen selkäranka.

Tuo olisi todella yksinkertaista järjestää.
Nythän pakolaiset maksavat jopa 50 000 dollaria paikasta kumiveenessä, kun lentolippu Turkista Euroopan pohjoisosaan maksaa halvimmillaan 17 €.
Miksi pakolaisilta evätään mahdollisuus ostaa oma lentolippu, täysin laillisesti?
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7383
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Elo 11, 2019 1:57 pm

Pika Juoksija kirjoitti:Miksi pakolaisilta evätään mahdollisuus ostaa oma lentolippu, täysin laillisesti?
Ei sitä ole evätty, mutta he eivät halua "jostain syystä" hakea viisumia ja matkustaa aidoilla omilla papereilla.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Pika Juoksija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 531
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija » Su Elo 11, 2019 2:34 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:
Pika Juoksija kirjoitti:Miksi pakolaisilta evätään mahdollisuus ostaa oma lentolippu, täysin laillisesti?
Ei sitä ole evätty, mutta he eivät halua "jostain syystä" hakea viisumia ja matkustaa aidoilla omilla papereilla.
Suurella osalla pakolaisista on omat paperit. Esimerkiksi noin puolella Syyriasta tulleilla. Varsinkin heillä, joilla oli passi jo ennen sodan syttymistä. Silloin sen sai nopeasti, eikä se maksanut paljon. Nyt odotusaika on pitkä, passi on kallis, eikä ole aina edes varmaa että sen saa.
Osa venepakolaisista menettää myös passinsa matkalla. Salakuljettajat ottavat ne pantiksi, mutta eivät palauta. Viime aikoina pakolaisia on myös joutunut paljon veden varaan ja kaikki paperit ovat hukkuneet muiden vähäisten tavaroiden mukana.

Afghanistanissa ja Somaliassa tilanne on vielä vaikeampi. Ensin mainitussa voi saada kyllä jonkun syntymätodistuksen, joka ei edes kelpaa meidän viranomaisille, mutta passin saanti voi olla vaikeaa varsinkin jos he epäilevät, että henkilön tarkoitus on paeta maasta. Passiakaan ei aina hyväksytä henkilöllisyystodistuksena.
Afghanissa myös informoidaan, ettei kannata lähteä ilman papereita, koska silloin on ovi kiinni. Mutta ihmiset eivät välitä, koska maassa on sota ja sekasorto, heillä ei ole usein muuta vaihtoehtoa kuin lähteä liikkeelle.

Joissakin maissa on sekasorto, eikä passia ole mahdollisuus saada ollenkaan, puhumattakaan viisumista - yleensähän konsulaatit sulkevat aika nopeasti kun maassa toiminta alkaa olla vaikeaa, tai henkilökunnalle vaarallista.

Turvapaikanhaun pitäisi olla riittävä syy lentolippuun jo lentokentällä, onnistuuhan se määränpäässäkin.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Avatar
meitzi
Lovejoy
Viestit: 1660
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Elo 11, 2019 4:00 pm

Omilla papereillaan voi ihan hyvin matkustaa lentäen, varsinkin jos kyseessä on turvapaikkaa tarvitseva henkilö. Jostain hassusta syystä varsinkin iRakit ja somalit haluavat mieluummin saapua ilman matkustusasiakirjoja.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Pika Juoksija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 531
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija » Su Elo 11, 2019 4:42 pm

meitzi kirjoitti:Omilla papereillaan voi ihan hyvin matkustaa lentäen, varsinkin jos kyseessä on turvapaikkaa tarvitseva henkilö. Jostain hassusta syystä varsinkin iRakit ja somalit haluavat mieluummin saapua ilman matkustusasiakirjoja.
EU direktiivi 2001/51/EC.
Ellei matkustajalla ole tarvittavia matkustusasiakirjoja saapuessaan check in tiskille, häntä ei saa päästää lentokoneeseen. Muussa tapauksessa lentoyhtiö joutuu kuljettamaan hänet takaisin.
Passi ei yleensä riitä, vaan siihen tarvitaan myös viisumi. Kaikkien maiden passeja ei edes hyväksytä, esim. yllä mainitsemani Afghanistanin. Viisumin anomus on usein mahdotonta, koska sekasorrossa olevissa maissa ei ole konsulaattia, tai suurlähetystöä ja jos on, niin prosessi saattaa kestää kuukausia, jopa vuosia.
Toinen ongelma on rekisteröinti. Jos pakolainen on rekisteröity jo esim Kreikassa, hän ei voi enää anoa turvapaikkaa meillä. Siksi valitaan väärennetyt paperit.
Väärennetyt paperit ja passit ovat teollisuutta. Sinä päivänä kun joku maa julkaisee uuden "varman" passin, väärentäjät alkavat heti töihin. Jotkut passit ovat niin hyviä, että pitää olla tosi tarkka silmä jos erottaa sen aidosta.
Muistan yhden reissun, jossa eräällä pakolaisella oli seinä pystyssä Kreikassa. Hän sai käsiinsä väärennetyn passin ja meni sen turvin Syyriaan. Siellä hän sai sitten leiman ja lähti hakemaan meiltä turvapaikkaa, Euroopan läpi kulkien. Hakemus tosin hylättiin, koska häneltä oli otettu jo Kreikassa sormenjäljet ja ne löytyivät tietokannasta.
Huomio, passit, viisumit ja jo myönnetyt turvapaikat eivät välttämättä todista turvapaikan tarvetta todellisiksi, mutta niiden puute ei myöskään ei myöskään todista, etteikö turvapaikantarvetta olisi.
Eli siis jostain syystä jäljelle jää yhteydenotto ihmissalakuljettajiin ja kumivene välimeren yli.
Ja paljon turhaa työtä.
Ruotsiin saapui 2015 yhtäkkiä 160 000 turvapaikanhakijaa. Heitä otettiin vastaan niin kauan kun resurssit riittivät, sitten rajalle asetettiin rajatarkastukset. Pakolaisten liikenne pysähtyi lähes täysin ja siirtolaisviranomaiset ovat laskeneet jo monta kertaa arviotaan tulevaisuudessa maahan saapuvista turvapaikanhakijoista.

Katso tämä, kuunnellen:

https://www.youtube.com/watch?v=YO0IRsfrPQ4
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Avatar
meitzi
Lovejoy
Viestit: 1660
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Elo 11, 2019 4:51 pm

Lentäen ei tulla juuri siksi, että jos vaikka pystyisi terminaalissa polttamaan paperit, joiden avulla voidaan palauttaa, niin se ei tuolla välineellä pelasta palautukselta, vaan sinne lähdetään sitten saman tien.

Mitä taas tulee kumivenepaikkoihin, niin ellei moraalittomat kusipäät kävisi meritakseilla varmistamassa salakuljettajien bisneksiä, niin se reitti tyrehtyisi ja hukkumiset laskisi takaisin minimiin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Pika Juoksija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 531
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija » Su Elo 11, 2019 5:07 pm

meitzi kirjoitti:Lentäen ei tulla juuri siksi, että jos vaikka pystyisi terminaalissa polttamaan paperit, joiden avulla voidaan palauttaa, niin se ei tuolla välineellä pelasta palautukselta, vaan sinne lähdetään sitten saman tien.

Mitä taas tulee kumivenepaikkoihin, niin ellei moraalittomat kusipäät kävisi meritakseilla varmistamassa salakuljettajien bisneksiä, niin se reitti tyrehtyisi ja hukkumiset laskisi takaisin minimiin.
Salakuljettajien reikää ei tyrehdytetä, muutoin kuin antamalla pakolaisille vapaus matkustaa mihin haluvat ja anoa turvapaikkaa mistä haluvat.

Tässä ei ole kysymys siitä, saako sen turvapaikan tai ei, vaan oikeudesta anoa sitä, ilman että sen joutuu pakosta tekemään salakuljettajien avulla.
Se on sitten toinen juttu, saako sen vain ei.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Avatar
meitzi
Lovejoy
Viestit: 1660
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Elo 11, 2019 5:19 pm

Eihän se tietenkään nollaan putoa, mutta ilman meritakseja sekä ylittäneiden, että varsinkin hukkuneiden määrä tippuu minimiin. Hukkumiset varsinkin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Pika Juoksija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 531
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija » Su Elo 11, 2019 5:26 pm

Esimerkiksi Trump ja hänen tyhmät kannattajansa uskovat muuriin. Mutta niitä muureja on niin monenlaisia. Meilläkin, esim hyvä järjestys on myös eräänlainen muuri ja voimme päättää aika hyvin miten monta pakolaista otamme vastaan ja pitää heistä huolta resurssiemme mukaan. Katso juuri tuohon Ruotsin tapaukseen, rajatarkastuksista levisi tieto välittömästi ja turvapaikanhakijoiden määrä tyrehtyi. He tietävät, että katto tuli vastaan.
Sama meillä Suomessa. Jos päätetään, että voidaan ottaa vastaan x määrä turvapaikanhakijoita vuodessa, vähän niinkuin kiintiöpakolaisia, niin mikä on ongelma jos heidät joudutaan käännyttämään takaisin jo lentokentällä? Miksi lennot pitäisi pyhittää, samalla kun kuolonuhreja vaativat kumiveneet Välimeren yli hyväksytään kaikessa hiljaisuudessa?

https://www.youtube.com/watch?v=4f8oGaoDLOA
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Vastaa Viestiin