Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

JosefMengele

Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Ministerin mukaan Suomessa voitaisiin harkita asiassa Norjan tuomioistuimen käytäntöä.

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) mukaan Suomeen voisi sopia Norjan malli, jossa oikeus voi jatkaa vaaralliseksi luokitellun vangin elinkautista määräajaksi kerrallaan, kertoo Lännen Media.

Norjassa elinkautinen vankeusrangaistus on 21 vuotta.

Norjassa oikeus voi kuitenkin tuomita vaaralliseksi luokitellun vangin elinkautisen päättyessä jatkettuun vankeuteen viideksi vuodeksi kerrallaan. Tämä on mahdollista toistaa niin monta kertaa, ettei henkilön vapautuminen aiheuta enää vakavaa uhkaa yhteiskunnalle.

Nykyisellään oikeuspsykiatrinen riskiarvio tehdään Suomessa ainoastaan elinkautisvankien vapauttamisen yhteydessä.

Henriksson kertoo Lännen Medialle, että ministeriö aikoo selvittää vaarallisuusarvion käyttöönottoa myös muiden erittäin väkivaltaisten vankien kohdalla. Tällöin korkea väkivaltariski voisi tiukentaa kaikkien törkeistä väkivaltarikoksista ja henkirikoksista tuomittujen vapautumista ja vapautumisen jälkeistä valvontaa.

Kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjausten mukaan elinkautiseen on liityttävä mahdollisuus vapauteen.

– Tästä syystä elämän loppuun kestävä elinkautinen vankeusrangaistus ilman vapautumismahdollisuutta ei ole mahdollinen Suomessa, Henriksson perustelee.

Henriksson pitää kuitenkin tärkeänä, että erittäin väkivaltaisten vankien aiheuttamaan vaaraan muiden ihmisten hengelle ja terveydelle suhtaudutaan jatkossa tiukemmin. Oikeusministeriö selvittää parhaillaan tarvetta ja mahdollisuuksia tiukentaa lainsäädäntöä.

Lännen Media kertoo psykiatrisen vankisairaalaan vastaavan ylilääkärin Hannu Lauerman arvioineen, että Suomessa on parikymmentä pysyvästi muille ihmisille vaarallista henkilöä. Lauerma katsoi, että nämä henkilöt olisi muiden ihmisten turvallisuuden takia syytä eristää muusta yhteiskunnasta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/34b5 ... 18f17e70aa

Tukulti-Ninurta I
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: Pe Touko 23, 2008 12:26 pm

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Tukulti-Ninurta I »

"Lännen Media kertoo psykiatrisen vankisairaalaan vastaavan ylilääkärin Hannu Lauerman arvioineen, että Suomessa on parikymmentä pysyvästi muille ihmisille vaarallista henkilöä. Lauerma katsoi, että nämä henkilöt olisi muiden ihmisten turvallisuuden takia syytä eristää muusta yhteiskunnasta."

No saadaanko kasaan parikymmentä vaarallista ihmissaastaa? Itselle tulee mieleen Porvoon mäkkärimurhaaja savunahka Esa Åkerblom, sarjakuristaja Mikael Maria, sekä veneluotsi Seppinen, ehkä gladiaattori butti, mitäs muita näitä on?
" Silmä silmästä, Hammaskeiju hampaasta! "

Jaguaari
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1360
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Miksi ei edes nimitystä vaihdeta? Kuinka naurettavaa kutsua elinkautista elinkautiseksi kun se ei sitä ole :D Sama kun saisi 3 vuotta, mutta joutuu oikeasti istumaan 37 sekuntia.

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4110
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja ABC »

Ahaa, Suomessa on siis tehty lepsu tulkinta kansainvälisestä käytännöstä. Mahdollisuus vapauteen ei ole sama asia kuin että kaikki pitäisi vapauttaa tietyn ajan jälkeen.

Norjan mallin lisäksi rangaistuksen vähimmäispituutta pitäisi meillä nostaa, nykyinen keskimäärin hieman yli vuosikymmen modernissa vankilassa opiskellen ja kuntoillen ei todellakaan ole tarpeeksi tahallisesta ja/tai raa'asta hengenriistosta. Eli kuten skandinaaveilla, 20 vuotta ensin ja sitten katsotaan uudestaan.
Every ship must sail a world.

Avatar
Kaizer Sose
Jack Bauer
Viestit: 961
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Niin kuin tuolla toisessa ketjussa mainitsin niin mielestäni murhaa ei voi kuitata jollain 14v istumisella vaan toisen hengenriistoon murhasta ainoa oikea tuomio on istua loppu elämänsä ja näin kun ei tapahdu niin en ymmärrä miksi uusijoille pitää sallia että uudesta murhasta istut taas sen 14v. Mielestäni toisesta murhasta vähimmäismäärä olisi istua tuplat eli 28v ja jos murhaat vaikka kolme kerralla niin 14vx3 mutta parasta noille olisi sammuttaa lopullisesti valot.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Avatar
Villeri
Vic Mackey
Viestit: 1928
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Toisen henkirikoksen jälkeen ei pitäisi enää vapauden koittaa. Siinä on kuitenkin saatu vielä toinen mahdollisuus ja jätetty se käyttämättä. Psykot, joita ihmisen tappaminen säväyttää leivän voitelun verran ellei tuota suoranaista nautintoa, voisivat jäädä sisään ensimmäiseltä kierrokselta.

Eiköhän se olisi Tervashongan, Nakarin, Huohvanaisen ja monen muun itsekin turvallisempi olla, kun joku katsoo perään eikä yhteiskuntakelvottomien tarvitse väkisin yrittää punnertaa viinan ja pillerin voimalla.

tattooed fucker
Rico Tubbs
Viestit: 1290
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 1:48 pm

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja tattooed fucker »

Omasta mielestäni ja kokemuksesta pitäisi tehdä heti ensimmäisellä kerralla,iästä huolimatta selväksi,mitä meinaa syy=seuraus.Varsinkin linnassa.Aika vitunpaljon nuita näkee pullistelemassa kongeilla,kirjoittamattomat säännöt unohtuu joillakin.Monestihhan se johtaa siihen,että kahvikuppi horjahtaa.Tietyistä rikoksista menisin kyllä tuonne avaimet kaivoon ja ovi kiinni,meininkiin.Onko siinä inhimillisyyttä?Mielestäni on.
I am not a man I am a fucking beast-Torture Killer-

Sverdlov
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

tattooed fucker kirjoitti:Omasta mielestäni ja kokemuksesta pitäisi tehdä heti ensimmäisellä kerralla,iästä huolimatta selväksi,mitä meinaa syy=seuraus.Varsinkin linnassa.Aika vitunpaljon nuita näkee pullistelemassa kongeilla,kirjoittamattomat säännöt unohtuu joillakin.Monestihhan se johtaa siihen,että kahvikuppi horjahtaa.Tietyistä rikoksista menisin kyllä tuonne avaimet kaivoon ja ovi kiinni,meininkiin.Onko siinä inhimillisyyttä?Mielestäni on.
Jo edesmennyt pikkurikollinen aloitti uransa nuorena ja jälkeenpäin kertoi minulle että jos hänet heti ensimmäisen kioskimurron jälkeen oli pidetty parikin viikkoa pimeässä kopissa huonolla ruualla, olisi se toiminut oitis jonkinlaisena vastineena ja opetuksena. Tämän sijaan hänen kehotettiin menemään oikeussaliin kuuntelemaan joutavia ja lisäksi hän pääsi vapaalle jatkamaan uraansa. Tämä tietenkin jatkui ja muutaman vuoden jälkeen hän sai runsaan tuomion. Tämä katkeroitti hänet ja hän vuosia ällisteli miksi ensin hänen annettiin jatkaa ja yhtäkkiä raahattiin tyrmään. Se oli tuntunut kovin epäoikeudenmukaiselta koska hän oli "kasvanut" ymmärtämiseen ja päänsilityksiin.

Koko elämänsä hän teki lieviä petoksia ja pieniä varkauksia, oli yhteydessä rikollisiin ja toimi lain väärällä puolella. Viimein rikosvyyhti oli paisunut niin suureksi ettei hän vanhana halunnut vankilaan vaan päätti päivänsä.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Avatar
PiikkiSika
Axel Foley
Viestit: 2009
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Ei missään nimessä. Aika korjaa haavat ja muuttaa tekijät. Vaikka kuinka puhutaan , että joku Huoh. on ikuisesti pysyvästi sekaisin, niin uskallan väittää, että jos vanhaksi (70+) onnistuu elämään, niin aika eri mies kuin nykyään. Kokemuksen tuomaa karismaa ja vaikkapa nuorempien ja villien ohjeistusta oikeaan suuntaan elämässään. Tämä ei kiven sisältä onnistuisi, jos tietäisi että ”tänne tulen kuolemaan - vanhuuteen tai muutoin” - se ”oikea elinkautinen” olisi paskin ratkaisu heti kuolemanrangaistuksen jälkeen

originalnightstalker
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Huvittavaa et medioissa väitetää et elinkautinen ois 21 vuotta, norjas ei oo elinkautista ja 21 vuoden tuomion saanu voi hakea ehonalaseen 10 vuoden jälkeen, harva siel istuu 21 vuotta ja eipä tota vankeuttakaa kellään oo pidennetty, arrnfiin nessetki vapautettii 21 vuode jälkee

Avatar
Raven7.62
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Ei ikuista elinkautista Suomeen?

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 »

Olen täysin samaa mieltä että kunnolla tuomioita lisää henkirikoksesta. Ainahan on ollut niin että ihmishengelle on "mitattu hinta". Ammattilaisten toimesta se on helvetisti euroja/dollareita.Joissakin alakulttuureissa sillä haetaan mainetta, joskus mustasukkaisuus"oireillaan". Kun nostettaisiin puolet lisää tuomiota niin hintakin nousisi ja näin kaikenmaailman paskahampaat miettisivät ehkä kolmekin kertaa kannattaako ihmistappo/murha(jos on niin sairas ettei sitä muutoin miellä teoksi jota ei saa tehdä).

Pahoinpitely joka johtaa kuolemaan olisi hyvä nostaa vähimmäisrangaistukseltaan sinne 10 vuoteen(joka istutaan päivästä-päivään), olivatpa olosuhteet sitten mitkä tahansa, lukuunottamati selkeää todistettavasti tapahtunutta itsepuolustusta. Tietäisipä jokainen nyrkkisankari että ensimmäinen lyönti saattaa olla 10 vuoden vapaudenmenetys.

Lappiin eristysvankila niille Lauerman luettelemille 20 vaaralliselle vangille(tosin eristämis syitä on varmaankin 100 enemmän)eli sinne vaan Maximum Security vankila lapin kairoille pystyyn jossa vanki ei näe koko tuomionsa jan kuin naamioidun vartijan. Ilman kelpoa mielentilatutkimusta ei vapaaksi ja kokeen saa uusia kolmen vuoden välein. Toinen vaihtoehto olisi alkaa ostamaan nämä palvelut venäjältä. Kyllä sinne mahtuu, ei varmasti lopu tila kesken.

Vastaa Viestiin