Koira ebola

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Pelleyks1
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 54
Liittynyt: To Heinä 26, 2018 7:12 am

Koira ebola

Viesti Kirjoittaja Pelleyks1 »

We shall build again the order of the Daegon. :roll:

Avatar
Pelleyks1
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 54
Liittynyt: To Heinä 26, 2018 7:12 am

Re: Koira ebola

Viesti Kirjoittaja Pelleyks1 »

Voi olla eräänlainen testi biologisella aseella. :!:
We shall build again the order of the Daegon. :roll:

Avatar
Pelleyks1
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 54
Liittynyt: To Heinä 26, 2018 7:12 am

Re: Koira ebola

Viesti Kirjoittaja Pelleyks1 »

Levisikö Norjan mysteerisairaus jo Ruotsiin? Saga-koira kuoli Norjan koirakuolematapauksista tuttuihin oireisiin – eläinlääkäri viittasi kintaalla

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lev ... #gs.2l7cym
We shall build again the order of the Daegon. :roll:

Avatar
CharlesBronson
Hercule Poirot
Viestit: 2053
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Koira ebola

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Hyvä asia kertakaikkiaan.
Luonto kiittää.
Selvityksen mukaan keskikokoisen koiran ruokkiminen aiheuttaa vuodessa 0,84 hehtaarin ekologisen jalanjäljen, mikä on kaksinkertainen siihen verrattuna, mitä 4,6 litran moottorilla varustettu, 10 000 kilometriä vuodessa liikkuva katumaasturi aiheuttaa.
https://www.talouselama.fi/uutiset/suom ... 3885cdb9ac
it's my car !

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koira ebola

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Tarkoituksellista virheellistä viestintää. Tuo ei ole se johtopäätös, mitä linkissäsi todetaan ed. mainitun kohdan jälkeen ,joka siis osoitetaan paikkansapitämättömäksi, kuten itsekin tiedät, jos olet jutun lukenut aivot päällä.
Erikoista laskelmassa on se, että vertailuun on käytetty Toyotan Land Cruiseria, joka tavallisen bensiinin tai dieselin sijaan käyttää polttoaineena etanolia. Esimerkiksi energia-asioihin keskittynyt tutkija Tom Moriarty laski blogissaan kirjan ilmestymisen jälkeen, että koska biopolttoaineella kulkeva maasturi tarvitsee saman matkan kulkemiseen enemmän polttoainetta kuin bensalla kulkeva, pariskunnan laskelma ei pidä paikkaansa.

Moriarty oikaisi myös laskelmia koiran ruuan päästöistä ja päätyi tulokseen, jonka mukaan Land Cruiserin hiilijalanjälki olisikin 0,61 hehtaaria vuodessa ja koiran 0,062 hehtaaria.

Entä todellisuus eli mitä autojätti Toyota itse ilmoittaa auton päästöluvuiksi. Esimerkiksi vuoden 2010 3,0 litran koneen ja dieselillä kulkevan Toyota Land Cruiserin päästöt ovat 214 grammaa hiilidioksidia kilometriltä. Vuodessa 10 000 ajettavan maasturin päästöt olisivat siis 2,14 tonnia. Tämän perusteella kaikkien 1,5 miljoonan suomalaisen koiran ja kissan vuosittaiset 600 000 tonnin kasvihuonekaasut vastaisivat noin 276 000 maasturin päästöjä.

Mainittakoon vielä, että autolla yleensä ajetaan huomattavasti enemmän kuin 10 000 kilometriä vuodessa. Jos kyseisellä Toyotalla ajaakin tavanomaiset 18 000 kilometriä vuodessa, Suomen kissojen ja koirien päästöt ovat samaa luokkaa kuin 153 000 Cuiserin. Ja koska lemmikkien hiilijalanjälki on laskettu vain valmisruuan perusteella, todellisuudessa pienempikin automäärä riittää kattamaan eläinten ruokkimisen aiheuttamat päästöt.

Kaikkiaan Suomessa on liikenteessä nyt noin 2,75 miljoonaa henkilöautoa liikenteessä ja viime vuonna niiden keskimääräinen hiilidioksidipäästö oli 160 grammaa kilometriltä. Keskimääräisen 18 000 kilometrin ajosuoritteen mukaan auto aiheutti siten viime vuonna 2,9 tonnin päästöt ja koko autokanta laskennallisesti vajaan 8 miljoonan tonnin hiilidioksidipäästöt.

Vaihtelu päästöissä voi olla todella suuri

Lemmikkien ruokinnasta aiheutuvat päästöt ovat toki huomattavat. Silti lemmikkien hiilijalanjäljen laskeminen on äärimmäisen vaikeaa, koska vaihtelu on niin huomattava.
..
Koiran omistajat myös kävelevät vapaa-ajallaan paljon.
Kaikista liikkumismuodoista kävely synnyttää vähiten hiilidioksidipäästöjä.

..
https://www.talouselama.fi/uutiset/suom ... 3885cdb9ac

Samalla kun toivot koirien joukkotuhontaa ebolan kautta, niin ymmärräthän että kissojesikin (olet sanonut palstalla muistaakseni, että sinulla on 2 kissaa ja lisäksi, että tykkäät nokkia elikkä toisin sanoen kiusata toisia , koska koet olevasi korppi vai oliko se kottarainen :D ) olisi parasta delata ja samoin autosi päätyä romuttamoon. Mietipä näitä.

Suomeen koirien ebola ei ilmeisesti (niin uutisoitiin) tullut.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

TobiasW
Alibin kestotilaaja
Viestit: 317
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 4:31 pm

Re: Koira ebola

Viesti Kirjoittaja TobiasW »

Jep, kohtalaisen kornia ja tarkoitushakuista yrittää esittää koirat jonkinlaisena ympäristöhaittana. Jos nyt ihan vaan lähdetään siitä, että eläimet (koirat eikä muut) eivät ole millään lailla syypäitä käynnissä olevaan ilmastonmuutokseen/ympäristön tuhoutumiseen. Vaikka lemmikkien pitoa pidettäisiinkin epäekologisena, kyse on kuitenkin ihmisen, ei koiran, valinnoista. Koiria on ollut aina ja koirien pitämisestä (mahdollisesti) aiheuttama kuormitus ympäristölle on suoraan riippuvainen ihmisen toimintatavoista.

Sitä paitsi: tuo aloittajan esittämä on todella lapsellinen tapa kuvata jonkin yksittäisen toiminnan tai tekijän ympäristövaikutuksia. Koska aloittaja on niin ilmeisen pihalla tästä aiheesta enkä jaksa vääntää rautalangasta, annan esimerkin:

Skenaario A) Olen lapseton sinkkumies, asun kaukolämpöverkon alueella kasvukeskuksessa kerrostalossa. Käytän liikkumiseen metroa, junaa tai polkupyörää. Olen kasvissyöjä, en käytä soijaa enkä suoratoistopalveluja. Olen ammatiltani liikunnan ja terveystiedon opettaja, harrastan vapaa-ajallani pastellimaalausta ja ultrajuoksua. Käyn ulkomailla lentäen max. kerran vuodessa. Minulla ei ole autoa, moottoripyörää, moottorivenettä, vesiskootteria, ruohonleikkuria, traktoria eikä kesämökkiä. Mutta minulla on KESKIKOKOINEN VILLAKOIRA JA KÄÄPIÖPINSERI.

Skenaario B) Olen kolmen lapsen isä, kuljetusalan yrittäjä, asun taajamassa öljylämmitteisessä omakotitalossa, vien lapsia kouluun ja harrastuksiin autolla, syön lihaa, katselen päivittäin Netflixiä ja livecam-pornoa, vapaa-ajalla käyn karting-radalla tai ajelemassa mönkijällä, pelaan pleikkaa lasten kanssa, kerran vuodessa käyn lomalla Thaimaassa, Lapissa laskettelemassa, Tallinnan ristelyllä ja joskus Riikassa tai Kiovassa poikien reissulla. MUTTA MINULLA EI OLE KOIRIA.

Kumpi edellä mainituista skenaarioista on elämäntapana enemmän ympäristöä kuormittava, jos tarkastelujaksona on vaikkapa kahden lemmikkikoiran yhteenlaskettu elinikä 18 vuotta?

Vastaa Viestiin