Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12563
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Kesä 12, 2019 9:45 am

kusiainen kirjoitti:Jokohan tämä on kohta hovissa?
Käsittelypäivää ei ole vielä päätetty, joten menee yli lomien elo- syyskuulle. Otaksun.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

asdaski
Alibin satunnaislukija
Viestit: 144
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 8:02 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja asdaski » Ke Kesä 12, 2019 2:01 pm

Kummasti se on muisti näemmä palaillut kun tulikin "keskikova" tuomio taposta. Suhtautuisin kriittisesti kaikkeen mitä tämä kaveri selittää murhayöstä, koska on kaikilla tavoilla yrittänyt luikerrella vastuusta ja esittää syytöntä. En välttämättä edes osta väitettä siitä, että Anni olisi uhannut raskauden keskeytyksellä, sillä kyseessä oli kolmeakymppiä lähestyvä, lapsia haluava,ennestään lapseton, fiksu ja omillaan pärjäävä nainen ja sellainen ei välttämättä alkanutta raskautta edes uhkaisi keskeyttävänsä, vaan pitäisin todennäköisempänä että jättäisi miehen ja pitäisi lapsen. Pitää kuitenkin muistaa, että kyseinen kaveri räyhäsi eksistä ja riita koski mustasukkaisuutta, tarpeeksi kilahtelevalle kaverille siinäkin on jo ihan riittävästi syytä käydä käsiksi. Aborttiuhkausta ei ole käsittääkseni kukaan todistanut ja lapsi oli Anniltakin käsittääkseni toivottu, joten haistan mahdollisen manipulointiyrityksen.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12563
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Heinä 15, 2019 12:21 pm

Vuosi veriteosta. Törnin tarina:
IltaSanomat 26.7.2018
IltaSanomat 26.7.2018
Savonlinna_etusivulla.jpg (45.04 KiB) Katsottu 6618 kertaa
Vuosi veriteosta: Työpaikkaromanssi syveni vauvaonnen odotukseksi, kunnes väkivaltainen purkaus pilasi kaiken – tällainen oli Anni Törnin tarina

Raskaana olleen vakuutusyhtiön työntekijän surma kosketti koko maata viime vuoden heinäkuussa. Tappaja Jukka Hyttinen istuu nyt vankilassa.

Savonlinnassa tapahtui heinäkuun 22. päivä vuonna 2018 henkirikos, joka nousi yhdeksi vuoden suurimmista rikosuutisista Suomessa.

Tilastojen valossa kyseessä oli melko tyypillinen suomalainen veriteko. Tekijä: kolmekymppinen mies, humalassa. Taustalla riitaisa suhde. Tapahtuma-aika ja -paikka: oma koti, yö.

Erikoisen tapauksesta teki kuitenkin uhri.

Anni Törn, 29, oli hyväosainen, terve ja koulutettu nuori nainen. Hän kertoi elämästään avoimesti nettiblogissaan. Mikään hänen ympärillään ei viitannut uhkaan surmatuksi joutumisesta. Tuore suhde poikaystävän kanssa oli johtanut siihen, että Törn odotti heille yhteistä lasta.

Törn harrasti intohimoisesti liikuntaa. Hän kirjoitti esimerkiksi ruokavalioista ja treeniohjelmista. Törn oli aktiivinen myös opiskelijana: elämään mahtui opintovapaa au pairina Hollannissa ja liiketalouden opintoja vielä aikuisopiskelijana Mikkelin ammattikorkeakoulussa.

Oman veljensä mukaan Anni Törn oli ”kiltti ja erittäin pidetty ihminen”.

Anni Törnin surmasta epäilty mies saapui oikeuden eteen.

Innokas opiskelija
Törn kirjoitti liikunnasta ammattilaisen otteella ja osasi myös toppuutella liiallisesta harjoittelusta.
– Suosittelen ajattelemaan sitä omaa jaksamista ja omaa elämäntilannetta. Se ei ole välttämättä sama kuin jollain toisella. Voi olla, että pieni ruokavalion päivittäminen terveellisempään suuntaan ja pienet kävelylenkit raittiissa ilmassa auttavat jaksamaan paremmin, Törn kirjoitti Itä-Savon mukaan.

Törn oli kotoisin Etelä-Savosta, mutta asui vielä vuodenvaihteeseen asti Rovaniemellä, jossa opiskeli. Tammikuussa hän muutti Itä-Suomeen lähelle kotikontujaan. Syynä oli työ.

Hän sai töitä vakuutusyhtiöstä. Maaliskuusta alkaen Törn työskenteli Mikkelin toimipisteessä. Esimiehenä oli 32-vuotias Jukka.

Töissä asiat sujuivat hyvin. Esimiehen ja Törnin välinen kemia toimi ja syventyi työpaikkaromanssiksi.

Uusi poikaystävä kertoi, että suhde eteni nopeasti. Hänen mielestään pari ”sopi hyvin toisilleen”. Kun toukokuu 2018 koitti, he alkoivat seurustella virallisesti.

Kertoivat töissä
Anni Törn halusi lapsen. Hän puhui asiasta kumppanilleen, ja kaksikko jätti ehkäisyn pois. Miehen mukaan pari rakasti toisiaan ja suunnitteli yhteen muuttamista.

Tulevalle perheelle piti valmistua elokuun loppuun mennessä yhteinen asunto Mikkeliin. Törn ja poikaystävä olivat kertoneet seurustelustaan myös työpaikalla. He huolehtivat väleistään niin, että Törn siirtyi varmuuden vuoksi toisen esimiehen alaisuuteen.

Heinäkuun alussa eräs työkaveri oli Törnin ja miesystävän kanssa ottamassa aurinkoa. Hänen mukaansa mies ja Anni vaikuttivat onnellisilta ja rakastuneilta.

Kaksi viikkoa myöhemmin Anni Törnin ruumis virui mattoon käärittynä Jukka Pekka Hyttisen auton takakontissa.

Raivostunut mies oli tappanut raskaana olleen kumppaninsa paljain käsin.

Anni Törnin elämä loppui yönä, jona pariskunta oli ollut juhlimassa Törnin lapsuudenystävän synttäreitä omakotitalossa Savonlinnassa. Hyttinen kumosi alkoholiannoksia toisensa perään. Juhlien isäntäkin huomasi ryyppäämisen ja arvioi, että annoksia meni toistakymmentä.

Juhlaväki siirtyi puolenyön aikaan koteihinsa tai kaupungille ravintolaan. Monet tunsivat Törnin jo vuosien takaa, mutta pohjoiskarjalainen Hyttinen oli outo tuttavuus.
Hyttisen kiinniotto tallentui silminnäkijän kameraan. Poliisipartio taluttaa miestä vasemmalla kohti rikostutkijoita.LUKIJAN KUVA
Hyttisen kiinniotto tallentui silminnäkijän kameraan. Poliisipartio taluttaa miestä vasemmalla kohti rikostutkijoita.LUKIJAN KUVA
Savonlinna_kiinniotto.jpg (92.81 KiB) Katsottu 6618 kertaa
”Hakkaan kaikki”
Yksi poistuneista oli Törnin ex-miesystävän kaveri. Isäntä alkoi puhua yhteydestä. Yksi Törnin naiskavereista kuittasi Hyttiselle, ettei tämä ollut lainkaan exän kaltainen.

Hyttisen viha nousi. Hän alkoi isännän mukaan jankuttaa juhlissa aiheesta ja uhosi hakata kaikki, jotka vielä puhuvat asiasta.

Anni Törn oli häpeissään ja yritti saada miestä rauhoittumaan. Niin ei käynyt, vaan Hyttinen suuttui paikalla olijoiden mukaan entisestään. Lopulta Törn huitaisi poikaystäväänsä päin kasvoja.

Törn oli raskautensa vuoksi selvin päin. Hän ajoi humalaisen miehensä tämän asunnolle. Riitely jatkui, ja lopulta Hyttinen kävi Törnin kimppuun ja surmasi hänet lyömällä, kuristamalla ja potkimalla.

Anni Törnin läheiset huolestuivat, kun nainen katosi. Poliisi alkoi tutkia juttua.

Kun Hyttinen ymmärsi tekonsa, hän oli yhteydessä useampaan ystäväänsä. Yksi kavereista ällistyi puheista niin, että luuli Hyttisen vajonneen psykoosiin.

Hyttinen kertoi puhelimessa suunnittelevansa ruumiin piilottamista. Mies myönsi, että hänen naisystävänsä vaikutti kuolleelta.

”Sanoisit rehellisesti”
Hyttinen hautasi Törnin metsään niin, että kyse oli hautarauhan rikkomisesta. Kun kadonnutta etsittiin, hän esitti tietämätöntä.

Törnin veli oli huolesta suunniltaan, mutta alkoi lopulta nähdä epäjohdonmukaisuuksia Hyttisen sanomisissa. Hän kertoi käyneensä tuomitun asunnolla ikkunan kautta. Suihkuverhon puuttuminen hämmensi. Rappukäytävässä oli verijälkiä.

Veli soitti Hyttiselle.
– Jos on käynyt jotakin, sano nyt. Mä olen pitänyt sua ihan selkärankaisena tyyppinä. Toivoisin, että sinussa olisi sen verran miestä, että sanoisit rehellisesti, vainajan omainen sanoi.
– Kyllä minä tiedän enemmän, mitä mä olen sanonut, Hyttinen vastasi.

Poliisi otti Hyttisen kiinni asunnoltaan. Anni Törnin ruumis löytyi, ja vainaja haudattiin. Jukka Hyttinen on aloittanut 9 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistuksensa suorittamisen.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja tuomittu on valittanut siitä hovioikeuteen.
Satakunnan Kansa
14.7.2019 09.31
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2097
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » Ma Loka 21, 2019 8:21 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006280807.html

Anni Törnin surmaaja kiistää tapon – hovioikeus joutuu punnitsemaan surmayön näytön uudelleen

Kuva
Poliisikuulusteluissa Hyttinen oli kertonut pudottaneensa Törnin ruumiin joltain sillalla veteen. Tästä syystä poliisi etsi ruumista muun muassa Savonlinnan Laitaatsalmesta. Ruumis löytyi lopulta risuilla peitetystä kuopasta Hyttisen isän kotipaikan metsästä Juuasta. (KUVA: LAUNO PÄIVÄTIE, POLIISIN ESITUTKINTAMATERIAALI)


Oopperahumussa eläneen Savonlinnan rauhaa heinäkuussa 2018 syvästi järkyttäneen henkirikoksen oikeuskäsittely jatkuu Itä-Suomen hovioikeudessa tiistaina.
Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden joulukuussa 33-vuotiaan Jukka Pekka Hyttisen raskaana olleen avopuolisonsa Anni Törnin taposta ja hautarauhan rikkomisesta lähes 10 vuoden vankeusrangaistukseen.

Hovioikeudelle tekemässään valituksessa Hyttisen puolustus pitää käräjäoikeuden tuomiota vääränä ja rangaistusta tekoon nähden kohtuuttoman ankarana.

Puolustuksen mielestä käräjäoikeus on päätöksessään virheellisesti katsonut, että Hyttinen olisi tappanut Törnin tahallaan.

Teko ei puolustuksen mielestä ollut tahallinen vaan tuottamuksellinen, joten syyte taposta on hylättävä. Tapon sijasta Hyttinen myöntää perusmuotoisen pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen.

Kohtalokkaana heinäkuisena lauantaina Törn oli ollut yhdessä Hyttisen kanssa juhlimassa ystävänsä luona Savonlinnan Kellarpellossa. Illan mittaan pariskunnalle oli syntynyt riitaa Törnin entisestä miesystävästä.

Riita oli jatkunut Hyttisen asunnolla Savonlinnan keskustassa. Kylpyhuoneessa pariskunnan välille oli syntynyt käsikähmä, jonka seurauksena Törn menehtyi käräjäoikeuden mukaan voimakkaan ja raa’an väkivallan seurauksena saamiinsa vammoihin.

Hovioikeus joutuu nyt arvioimaan näyttöä kylpyhuoneen tapahtumista ja Törnin vammojen synnystä, joista Hyttisen puolustuksella on hyvin erilainen näkemys kuin syyttäjällä ja käräjäoikeudella.

Todistajana hovioikeus kuulee muun muassa oikeuslääkäriä, jonka lausunnosta osapuolet ovat erimielisiä.

Kuva
Hyttinen hautasi Anni Törnin ruumiin maakuoppaan. Hauta oli peitetty risukasalla. (KUVA: POLIISIN ESITUTKINTAMATERIAALI)

Surmatyön jälkeen Hyttinen oli raahannut Törnin ruumiin autoonsa ja kuljettanut tämän Juukaan Pohjois-Karjalaan. Siellä hän oli haudannut muoviin käärimänsä avopuolisonsa ja syntymättömän lapsensa isänsä aution kotipaikan metsään.

Käräjäoikeus tuomitsi Hyttisen myös hautarauhan rikkomisesta. Sen puolustus hovioikeudessa kiistää. Sen mielestä tuomittu ei käsitellyt hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla. Hän oli haudannut ruumiin vain piilottaakseen sen.

Käräjäoikeus tuomitsi Hyttisen joulukuussa yhdeksän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen. Oikeus ratkaisi asian kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpään syytteen ja rangaistusvaatimuksen mukaisesti.

Hovioikeudelle jättämässään vastauksessa syyttäjä katsoo, että käräjäoikeus on arvioinut näytön oikein ja tehnyt siitä oikeat johtopäätökset. Hän kiistää siihen kohdistetut muutosvaatimukset.

Launo Päivätie
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

kusiainen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 145
Liittynyt: Ke Syys 27, 2017 6:58 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja kusiainen » Ti Loka 22, 2019 8:18 am

Narsisti Hyttinen ei tule koskaan käsittämään tekemänsä teon tahallisuutta.

multsi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 199
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:11 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja multsi » Ti Loka 22, 2019 10:32 am

Jännä nähdä mikä on lopputulos. On tapahtunut henkirikos ilman silminnäkijöitä, joten arvioitava asia on se, että ovatko väkivallan tuottamat vauriot olleet törkeä pahoinpitely ja sitä seurannut kuolema vai onko ollut ihan tappamistarkoitus.

En olisi yllättynyt, vaikka tapposyyte hylättäisiin, sillä jos tappotarkoituksesta jää "varteenotettava epäilys", niin oikeuskäytännön mukaan syyte yleensä hylätään. Riippuu aivan siitä millaisia vaurioita ruumiissa lopulta on, miten uskottavan stoorin syytetty näille esittää, ja miten vammat sekä tarina osuvat yhteen.

muistetaan se viimeviikkoinen Järvenpäänkin tuomio, missä kuoliaaksi piekseminen kadulla oli vain törkeä pahoinpitely + kuolemantuottamus.

Hannibal09
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 10:58 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Hannibal09 » Ti Loka 22, 2019 10:49 am

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f204 ... 9f34bd5d0a

Noniin tällästä olinkin jo vähän osannut aavistaa.

MissMallard
Philip Marlowe
Viestit: 1133
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Ti Loka 22, 2019 11:49 am

Karmeinta on ettei soittanut Annille apua kylpyhuoneen tapahtumien jälkeen ja karmeaa on kyllä sekin että ajeli Anni peräkontissa ja kävi jopa tuolloin kaverien luona esittämässä tietämätöntä kun Anni on kuolleena muutamien metrien päässä kavereista hänen peräkontissaan.

tokkaukko
Sammakkoprofessori
Viestit: 441
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja tokkaukko » Ti Loka 22, 2019 12:12 pm

multsi kirjoitti:
Ti Loka 22, 2019 10:32 am
Jännä nähdä mikä on lopputulos. On tapahtunut henkirikos ilman silminnäkijöitä, joten arvioitava asia on se, että ovatko väkivallan tuottamat vauriot olleet törkeä pahoinpitely ja sitä seurannut kuolema vai onko ollut ihan tappamistarkoitus.

En olisi yllättynyt, vaikka tapposyyte hylättäisiin, sillä jos tappotarkoituksesta jää "varteenotettava epäilys", niin oikeuskäytännön mukaan syyte yleensä hylätään. Riippuu aivan siitä millaisia vaurioita ruumiissa lopulta on, miten uskottavan stoorin syytetty näille esittää, ja miten vammat sekä tarina osuvat yhteen.

muistetaan se viimeviikkoinen Järvenpäänkin tuomio, missä kuoliaaksi piekseminen kadulla oli vain törkeä pahoinpitely + kuolemantuottamus.
No on hieman eri asia hakata toinen,roudata autolla satoja kilometrejä ja haudata kuoppaan joku kuin jättää kadulle pahoinpideltynä ja itse poistua.
Tämä ei todellakaan ole mikään "vain" törkeä pahoinpitely ja heitteillejättö niinkö varmaan jokainen lukija ymmärtää jos ei ole ymmärrystä vailla ja pakkohoidon tarpeessa.

kivi
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Elo 06, 2013 3:48 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja kivi » Ti Loka 22, 2019 12:37 pm

Olen aivan samaa mieltä! Ei katumuksen häivääkään ole vuoden aikana näkynyt.
kusiainen kirjoitti:
Ti Loka 22, 2019 8:18 am
Narsisti Hyttinen ei tule koskaan käsittämään tekemänsä teon tahallisuutta.
Onko kukaan kartalla, joko selvisi jostakin oikeuslääkärin lausunnosta, tuliko se pahin isku siitä lavuaarista kaatumisen seurauksena vaiko Hyttisen nyrkeistä? :idea:

Puhelinkortti
Alibin kestotilaaja
Viestit: 341
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti » Ti Loka 22, 2019 1:24 pm

Hannibal09 kirjoitti:
Ti Loka 22, 2019 10:49 am
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f204 ... 9f34bd5d0a

Noniin tällästä olinkin jo vähän osannut aavistaa.
Arka mies tuo Hyttinen. Tuollaiset velipojan uhkaukset ovat täysin yhdentekeviä ja eivät vuorenvarmasti johda yhtään mihinkään.

rumilus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 171
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja rumilus » Ti Loka 22, 2019 1:32 pm

tokkaukko kirjoitti:
Ti Loka 22, 2019 12:12 pm
No on hieman eri asia hakata toinen,roudata autolla satoja kilometrejä ja haudata kuoppaan joku kuin jättää kadulle pahoinpideltynä ja itse poistua.
Se mitä tapahtui kuoleman jälkeen, ei kai oikeuskäytänöön mukaan vaikuta siihen minä tekona itse henkirikos tuomitaan.

Meri-Mari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 109
Liittynyt: Ke Elo 14, 2019 11:44 am

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Meri-Mari » Ti Loka 22, 2019 1:41 pm

Jo on otsaa valittaa Törnin veljen puhetavasta! Ihan pelottaa tuota syytettyä ressukkaa. Että kehtaakin, mutta kai sitä pitää leipänsä eteen yrittää kaikkia keinoja, puolustusasianajajankin.

Törkeistä törkein teko tuolta Hyttiseltä, tappo/murha ja sen jälkeinen ruumiin kuljettelu ja hautaaminen.

Hannibal09
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 10:58 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Hannibal09 » Ti Loka 22, 2019 2:20 pm

Puhelinkortti kirjoitti:
Ti Loka 22, 2019 1:24 pm
Hannibal09 kirjoitti:
Ti Loka 22, 2019 10:49 am
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f204 ... 9f34bd5d0a

Noniin tällästä olinkin jo vähän osannut aavistaa.
Arka mies tuo Hyttinen. Tuollaiset velipojan uhkaukset ovat täysin yhdentekeviä ja eivät vuorenvarmasti johda yhtään mihinkään.
Mistä sitä tietää johtaako mihinkään. Sen vain tiedän , että Antti itse on menneisyydessä kunnostautunut väkivalta ja huumerikollisuudessa ja istunut niistä tuomioitakin. Ilmeisesti kuitenkin elänyt viime vuodet kunnolla.

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2097
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » Ti Loka 22, 2019 2:43 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006281422.html

Anni Törnin veljen ja taposta tuomitun hyytävä puhelin­keskustelu: ”Tee sama itsellesi minkä teit Annille, ettei kenenkään muun tarvitse”

Itä-Suomen hovioikeudessa kuultiin puhelintallenteita, joilla puolustus halusi osoittaa tuomitun uhkailun.

ITÄ-SUOMEN hovioikeuden Annin Törnin surmaoikeudenkäynnissä kuullun puhelutallenteen mukaan taposta käräjäoikeudessa tuomittu Jukka Pekka Hyttinen tunnusti tekonsa puhelimessa uhrin veljelle.

Oikeus kuuli puhelintallenteita, joilla puolustus halusi osoittaa, että Hyttiseen kohdistui uhkailuja, joiden vuoksi hänen on syytä olla huolissaan turvallisuudestaan.

Viimeisessä puhelussaan veljelle Hyttinen kertoi Annin lyöneen häntä asunnollaan puhelimella päähän niin että hän kaatui ja hänen päästään vuosi verta.

Nauhalla Hyttinen kertoi Annin uhanneen tappaa hänet ja hänen lapsensa. Hän myönsi tuupanneensa ja lyöneensä Annia niin että tämä kaatui.

– Et usko, että en halunnut satuttaa Annia, Hyttinen sanoi tämän veljelle puhelimessa.

– Uskon, kunhan sanot missä Anni on.

Tämän jälkeen Hyttinen kertoi pudottaneensa Annin ruumiin sillalta järveen.

Uhkauksena puolustus pitää sitä, että tunnustuksen jälkeen veli kehotti Hyttistä harkitsemaan asemaansa ennen vankilaan menoa.

– Jos jonkinlaisen synninpäätön itsellesi haluat, tee sama itsellesi minkä teit Annille, ettei kenenkään muun tarvitse sitä tehdä, veli puhelintallenteen mukaan vastasi.

Puolustuksen mukaan veli käyttäytyi puhelussa kuin ”mafian piiripäällikkö”. Puhelussa tämä näet oli myös muistuttanut Hyttiselle, millainen vaikutusvalta hänellä on Itä- ja Pohjois-Suomen vankiloissa.

– Tämän puhelun jälkeen Hyttinen pakeni turvaan vankilaan, Hyttisen asianajaja Jyrki Piiparinen sanoi oikeudessa.

OIKEUDESSA kuultiin myös muun muassa Hyttisen ja hänen yläpuolellaan asuneen kaverin välillä käyty puhelu.

Tuossa puhelussa Hyttinen ei vielä myöntänyt surmanneensa Annia, vaan kertoi kaverilleen olevansa huolissaan tämän katoamisesta.

– Uskon vielä, että Anni löytyy ja homma meillä jatkuu joka tapauksessa. Anni oli kahdeksannella viikolla raskaana, Hyttinen sanoi.

– Minä epäilen, ettei löydy. En usko pätkääkään, että löytyy, ja jos löytyy, niin kuolleena.

– Ei kannata manata tuollaista, Hyttinen kuittasi.

– Jos sinulla on mitään tekemistä Annin katoamisen kanssa, niin pysy kaukana meistä. Anni on meille perhetuttu. Vaikka ollaankin kavereita, niin pysy kaukana meistä.

Syyttäjä Pia Mäenpää ei puhelintallenteille todistusaineistona paljon painoa antanut. Hänen mukaansa ne olivat täyttä puppua ja syytetyn omaa illuusiota.

Puolustuksen todistajana oikeudessa kuultu veli ei juuri suostunut puheluita kommentoimaan. Uhkailuväitteet hän kuittasi toteamalla, ettei Hyttiselle kuitenkaan tapahtunut jälkikäteen mitään.

Launo Päivätie
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Vastaa Viestiin