Asekeskustelua

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1884
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Pe Joulu 16, 2016 11:00 am

Rescuer kirjoitti:
Kelju K. Kojootti kirjoitti: Niin että en keksi kyllä syytä miksi piti hankkia tuollaisia saatanan rumia projektiiliampuimia.
Itselle tulee kyllä nopeasti muutamakin syy mieleen:
-Estetään mahdollisuus vahinkolaukauksiin/väärään patruunaan; poliisilla on edelleen haulikoita käytössä tukiaseena, jolloin aina on mahdollista että piippuun onkin jäänyt kova. Tai vaihtoehtoisesti ei ollutkaan kun olisi tarvittum
-Kyseessä ei ole tuliase; ei tule epäselvyyttä millä uhataan. Siitähän se vasta meteli syntyisi, jos "rauhalliseen" mielenosoitukseen osallistuvaa anarkomarkoa haulikolla uhattaisiin...
Vastaavanlaisilla projektiililaukaisimilla vois korvata myös kaikki asevoimien aseet - sit vois sotia niinku paras kolmesta tai vaikka world league idean mukaisesti :D
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Kelju K. Kojootti
Sammakkoprofessori
Viestit: 435
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti » Ti Joulu 20, 2016 12:09 am

PiikkiSika kirjoitti:Vastaavanlaisilla projektiililaukaisimilla vois korvata myös kaikki asevoimien aseet - sit vois sotia niinku paras kolmesta tai vaikka world league idean mukaisesti :D
No tätä kannatan! Tai oikeastaan kaikki sodat voisi käydä airsoft-aseilla kun ovat ihan oikean näköisiäkin. Uniformu vielä päälle niin näyttää autenttiselta siltäkin osin.

Sitten sodan jälkeen osapuolet voisivat mennä saunomaan, juomaan kaljaa ja analysoimaan taistelujen kulkua.

Juujaa
Scooby Doo
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Juujaa » To Marras 02, 2017 4:08 pm

Saas nähdä kun soveltuvuustesti poistuu tuleeko automaattinen poliisin suorittama henkilöhaastattelu tilalle? Nythän tuohon on joutunut jos päätesti ei ole mennyt läpi.
Läpi se ei mene jos olet ollut poliisin kanssa tekemisissä/ syytettynä tai omaat vaan helvetin heikon itsetunnon :) Tai vastaat kysymyksiin ajatellen liikaa. Esim: voisitko kuvitella käyttäväsi voimakeinoja toista ihmistä vastaan?
Tunnetko joskus olosi voimattomaksi.
Oletko joskus surullinen? tjsp-.
Jos tulee niin saattaa olla aikamielenkiintoisia juttuja edessä. Yritäppä perustella jollekkin aseiden/ metsästyksen vihaajalle miksi tarvitset aselupia.

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3676
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ke Loka 30, 2019 1:08 pm

Esa Gee kirjoitti:
Ti Loka 29, 2019 12:00 am
Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa ja Helsingissä
Hakemuksesta poistui peruste ”suojelu” 1998.
EI ole yksinkertaisesti mahdollista -edes- yrittää hakea tuolla perusteella, koska se ei ole teknisesti mahdollista.
Sellaista hakemusta ei voi jättää.

Hirvimies voi hakea metsästysperusteella vaikka heittimen hankkimislupaa. Se ON teknisesti mahdollista, vaikka tuskin luvanmyöntäjä sitä tarkoitukseen sopivana pitäisikään.

Väite: jatkuvasti haetaan=puppua. Se nyt ei vain ole mahdollista. Onnistuu yhtä hyvin, kuin mannertenvälisen ohjuksen ostoluvan vonkaaminen.

Kannattaa pysyä tiukasti suomen kamaralla, jos piilossa kulkevat aseet noin paljon ahdistusta tuottaa. Täällähän niitä kantaa mustalaiset, pirinistit, atarit ja muut lusmut. Onneksemme käyttävät niitä pääasiallisesti toisiinsa.

Ei tarvi mennä kuin lahden yli Viroon, niin siellä on hyvämaineisilla (ei rötöksiä/elämänhallinnan ongelmia) kansalaisilla paljonkin suojeluaseita kannossa. Niin on Puolassa, Tsekeissä jne jne.

Ja ei, en ole mikään suojeluasefanaatikko. En koe, että sellaisille olisi tarvetta Suomessa. Pippurisumutteet mielestäni voisi ”vapauttaa” aselupahallinnon kynsistä, ainakin kokeeksi. Niillä nyt ei sentään yhdellä liipaisimen puristuksella tehdä elämää päättäviä päätöksiä.
'
Esa Gee kirjoitti:
Ti Loka 29, 2019 12:00 am
...Kannattaa pysyä tiukasti suomen kamaralla, jos piilossa kulkevat aseet noin paljon ahdistusta tuottaa...
Miten sen nyt ottaa. Useimmat henkirikokset kun tehdään maassamme luvallisilla aseilla. Näin on ollut jo pitkään.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3676
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ke Loka 30, 2019 1:46 pm

'
Löytyi verkkoon uineena asekeskustelusta tehty gradu. Se on toistasataa sivua pitkä, joten tavoistani poiketen laitan pelkän linkin.

TÄHTÄIMESSÄ ASEHARRASTAJAT
Ampuma-aseharrastus julkisen debatin ja diskursiivisen
määrittelykamppailun kohteena


Nautinnollisia lukuhetkiä!
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

TucoRamirez
Alibin satunnaislukija
Viestit: 118
Liittynyt: Ke Elo 01, 2018 12:10 am

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja TucoRamirez » Ke Loka 30, 2019 8:33 pm

Sähän valehtelet Antti Rinne tai Erkki Tuomioja. Pitää mun ruveta hoitamaan faktantarkistajan homma ettet pääse levittämään enempää valheita. Suomessa 15% henkirikoksista tehdään ampuma-aseilla, mikä ei ole iso luku ottaen huomioon ampuma-aseiden määrän. Linkki ohessa.

https://helda.helsinki.fi/bitstream/han ... sAllowed=y

Ampuma-aseella tehdyt rikokset muodostivat 15 prosenttia jakson henkirikoksista. Uhreittain laskien rikoksissa käytetyistä ampuma-aseista 29 prosenttia oli luvallisia. Osuus on viime vuosina ollut huomattavasti pienempi kuin vuosina 2003– 2009, jolloin ampuma-aseella surmatuista 46 prosenttia surmattiin luvallisella aseella (huomioimatta Jokelan ja Kauhajoen joukkomurhia osuus oli 39 %). Teki- jäpohjaisesti laskien luvallisella aseella surmanneiden osuus on pienentynyt 28 prosenttiin 41 prosentista (taulukko 4b).

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3676
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Luupää » La Marras 09, 2019 4:19 pm

^ Tarkoittanet tätä:
Luupää kirjoitti:
Ke Loka 30, 2019 1:08 pm
Miten sen nyt ottaa. Useimmat henkirikokset kun tehdään maassamme luvallisilla aseilla. Näin on ollut jo pitkään.
Tuo ei paikkaansa pidäkään, totta. Mistä tuokämmäys johtui, sitä en ossoo näin jälkikäteen sannoo.

Saman lähteen, joka kyllä vaikuttaa luotettavalta, mukaan ampuma-aserikoksistakin luvallisilla aseilla tehdään nykyään kolmisenkymmentä prosenttia, joten luvalliset paukkuraudat ovat vähemmistönä siinäkin ryhmässä. Propsit faktantarkistajalle!
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8011
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Marras 09, 2019 5:35 pm

Samaa aseistariisuntaahan tietyt tahot haluavat USAssakin, vaikka suurin osa ampuma-aseilla ylipäätään tehdyistä rikoksista tehdään laittomilla, vaikka laillisiakin saa melko helpolla.

Ehkäpä naurettavin ja ajankohtaisin esimerkki tästä oli Teksasista ponnistanut pressaehdokaspudokas Beto O'Rourke, jonka yksi viesti oli aseiden takavarikoiminen taustaselvitykset läpäisseiltäkin kansalaisilta, laittomiin aseisiinhan ei toisi mitään muutosta. Ei ainakaan mikään populisti tuo pojumies...
Burn
Loot
Murder

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3676
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ti Tammi 14, 2020 2:17 pm

'
Kuten tunnettua, aseiden säilytyksessä on edelleen hyvin paljon toivomisen varaa. Sitä ei valvota eikä edes voida valvoa. Johan lakikin kieltää viranomaisia menemästä ihmisten asuntoihin, mökeille ja vastaaviin paikkoihin ihan vaan tarkastamaan jotain tällaista asiaa. Kun jotain sitten sattuu, ilmoitetaan aina aseen olleen lainmukaisessa säilytyksessä. Näin esimerkiksi Imatran kolmoissurmassa ja Hyvinkään katolta-ampumistapauksessa. Selittämättä jää, miten aseilla ampuneet ja esimekiksi murtovarkaat ovat saaneet lainmukaisessa säilytyksessä olleita ampumakelpoisia aseita haltuunsa. Niitähän ei pitäisi ampumavalmiina säilytellä lainkaan. YLE valottaa tilannetta johtoportaansa ja rahoituksestaan päättävien tahojen toivomasta näkökulmasta:

https://yle.fi/uutiset/3-11117995
Metsästäjiä on Suomessa 300 000, mutta luvallisia aseita 1,5 miljoonaa – Poliisihallitus: "Unohtuneilla aseilla on riski joutua rikollisille"

Esimerkiksi rikollisjärjestö United Brotherhood on hankkinut aseita asuntomurroissa.

Aselaki & aseenkantolupa15.12.2019 klo 02.00

Suomessa on rekisteröityneisiin metsästäjiin verrattuna moninkertainen määrä luvallisia aseita. Poliisin mukaan aseiden määrä viittaa siihen, että niitä lojuu komeroissa tyhjänpanttina.

Luvallisia aseita on poliisin arvion mukaan jopa 1,5 miljoonaa. Riistanhoitomaksun maksaneita metsästäjiä oli viime vuonna puolestaan noin 303 000, kertoo Riistakeskus.

Poliisihallituksen ylitarkastajan Reima Pensalan mukaan unohtuneilla aseilla on riski päätyä rikollisiin käsiin.

– Ongelma on se, että kun aseella ei ole käyttöä, ne unohtuvat ja päätyvät helposti lailliselta omistajalta laittomaan asekauppaan. Tällä hetkellä on yksimielisyys siitä, että anastus tai kavallus on yleisin reitti laittomaan asekauppaan, Pensala sanoo STT:lle.

Pensalan mukaan yksi ratkaisu olisi se, että jatkossa aselupia myönnettäisiin vain määräaikaisina. Lupa voisi olla voimassa aina määräajan kerrallaan tai vaihtoehtoisesti aseluvan edellytyksien uudelleenarviointiin, kun luvan saanut on päässyt tiettyyn ikään.

Toinen ratkaisu olisi Pensalan mukaan maksaa omistajalle tarpeettoman aseen hävittämisestä korvaus.

Tällä hetkellä käyttämättömän aseen luovuttamisesta ei pääsääntöisesti makseta mitään. Korvauksen voi saada, jos aseesta luovuttaessa poliisi järjestää asehuutokaupan.

Metsästäjäliitto ei lämpene määräaikaisille luville

Metsästäjäliiton virkaatekevä puheenjohtaja Ilkka Mäkelä katsoo, että esimerkiksi viiden vuoden välein uusittava aselupa olisi aktiiviharrastajalle iso rasite. Sen sijaan iäkkäille luvallisille tuleva tarkastus voisi hänen mukaansa toimia.

– Se voisi olla ihan järkevää. Kun katsotaan metsästyskortin maksajia, niin kun ihminen täyttää yli 75 vuotta, monesti hän päättää samalla luopua metsästyskortista. Siinä kohtaa voisi olla jokin tsekkaus aseiden suhteen.

Aseiden luovuttamista voisi Mäkelän mielestä kaiken kaikkiaan helpottaa, ja lisäksi hän uskoo, että maksettava korvaus kannustaisi ihmisiä hoitamaan asian hyvissä ajoin.

Rikollisjärjestö UB hankkinut aseita asuntomurroista

Laittomia aseita Suomessa on Poliisihallituksen mukaan tuhansia, mutta tarkempaa arviota niiden määrästä, laadusta tai alkuperästä ei voida kertoa. Poliisihallituksen mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että Länsi-Euroopassa laittomia aseita välittävät toimintaan erikoistuneet tahot.

Osa aseista päätyy keräilijöille, joiden tarkoituksena ei välttämättä ole lainkaan ampua niillä. Osa päätyy rikollisille.

Suomessa rikollisilla ja erityisesti järjestäytyneessä rikollisuudessa liikkuvat ampuma-aseet ovat usein asunnoista anastettuja, kertoo poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta.

Esimerkiksi rikollisryhmä United Brotherhoodille on päätynyt asuntomurroissa vietyjä aseita. Heinäkuun lopulla useat saivat Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa tuomion varastettujen aseiden välittämisestä UB:lle Tuusulaan.

Huhtikuussa Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kokelasjäsenen varastettujen aseiden varastoimisesta jengin lukuun Vantaalla. Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Varkauksia ja törkeitä varkauksia, joiden kohteen oli ampuma-ase, on viime vuosina ilmoitettu poliisille vuosittain noin 230. Tämän vuoden marraskuun puoliväliin mennessä ilmoituksia oli vajaat 220.

Ahon mukaan poliisi takavarikoi rikoksentekovälineinä ja kotietsintöjen yhteydessä vuosittain 350–450 asetta, joista osa on laittomia.
Artikkelissa kirjoitetaan "unohtuneista" aseista, mutta aktiivikäytössä olevien aseiden säilyttely ei sekään kokonaisuutena lähempää tarkastelua kestä. Poliittisesti korrekti valtiorahoitteinen YLE kirjoittelee aiheesta varsin varovasti. Yhtiön toiminnan rahoituksesta ja sen määrästähän päätetään pöydissä, joissa istuu lukuisia metsästäjiä ja muuta ammuntaa harrastavia. Eduskunnalla on tietääkseni jopa oma metsästysseura. Nämä ja muut päättäjät ovat lisäksi lobbaajien kohteina. Lobbaajiksi luen myös asiaa ajavat kansanedustajat, kuten Olli Immosen. Näistä ja muista lobbaajista moni on myös metsästäjä tai muun ammunnan harrastaja ja pyrkimykset sen mukaisia. Monet metsästysseurat kun toimivat myös ns. herrahisseinä. Rouviakin on toki mukana, ehkä jopa muutama neitikin:

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/a ... ia/806165/
Asiantuntija: Met­säs­tys­seu­ra voi olla herrakerhoa parempi paikka ver­kos­toi­tu­mi­seen – "Herraklubit eivät enää tänä päivänä ole kovin merkittäviä"

Miehet oppivat verkostoitumaan toistensa kanssa jo kouluissa. Työelämässä miesten verkostot ruokkivat naisia syrjiviä rakenteita ja vallan keskittymistä miehille. Tasa-arvovaltuutetun mukaan tämä on suljettuja kerhoja isompi ongelma.


Esimerkiksi jahtiseurat ja erilaiset epäviralliset verkostot ovat naisilta suljettuja herrakerhoja tehokkaampia verkostoja niille, jotka havittelevat valtaa itselleen.

Tätä mieltä on professori Ilkka Ruostetsaari Tampereen yliopistosta.

Vapaamuotoinen jahtireissu antaa metsästyskokemuksen, mutta myös mahdollisuuden tavata ja verkostoitua sellaisten ihmisten kanssa, joiden tunteminen auttaa etenemään yhteiskunnan, politiikan tai talouselämän portaikossa ylöspäin....
Eihän tästä kauaa ole kun tämäntyyppisen seurueen metsästysreissu tuli julkisuuteen porukan jouduttua lento-onnettomuuteen Zimbabwessa.

YLE:n kirjoittaessa "unohtuneista" aseista siltä, kuten jo mainitsin, linjansa mukaisesti puolestaan unohtuivat aktiivisessa käytössä olevat aseet, joita säilytellään ampumakuntoisina lukitsemattomissa tiloissa asunnoissa, mökeillä ja jopa autoissa helposti kähvellettävissä. Ne muuttuvat käden käänteessä luvallisista luvattomiksi, kuten artikkelista ja monista sivustomme tapauksista ilmenee. Itse asiassa suuri osa luvattomiksi uutisoiduista aseista on hetkeä ennen luvattomiksi muuttumistaan olleet huolimattomasti säilytettyjä luvallisia aseita. Tieto lainmukaisesta säilytyksestä on aseen laillisen omistajan ilmoituksen varassa. Kukin päätelköön kuinka todenmukaisia nuo ilmoitukset keskimäärin ovat.

Metsästysseurat vastustavat kynsin hampain joka ikistä asiantilan korjaamiseen tähtäävää hanketta. Mikäs on vastustellessa kun on vaikutusvaltaisia jäseniä ja tukijoita. Edes viiden vuoden välein uusittava lupa ei käy, koska se on paukuttelijoiden mielestä ihan liian vaivalloista!

Eikös tässä pitäisi panna toiseen vaakakuppiin toistuvat ampumakuntoisten aseiden päätymiset vääriin käsiin ja seuraukset niistä? Minusta ne jo yksin painavat ihmishenkien menetyksineen ja vaikeine loukkaantumisineen enemmän kuin vaikkapa luvan uusimisen aiheuttama vaiva kerran viidessä vuodessa.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1884
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ti Tammi 14, 2020 6:01 pm

Luupää kirjoitti:
Ti Tammi 14, 2020 2:17 pm
....
Tieto lainmukaisesta säilytyksestä on aseen laillisen omistajan ilmoituksen varassa. Kukin päätelköön kuinka todenmukaisia nuo ilmoitukset keskimäärin ovat.
....
Eikös tässä pitäisi panna toiseen vaakakuppiin toistuvat ampumakuntoisten aseiden päätymiset vääriin käsiin ja seuraukset niistä? Minusta ne jo yksin painavat ihmishenkien menetyksineen ja vaikeine loukkaantumisineen enemmän kuin vaikkapa luvan uusimisen aiheuttama vaiva kerran viidessä vuodessa.
Suomessa reilu 300k metsästäjää - olettaisin. lähes kaikilla olevan myös metsästysaseen??

Eli jos jotain kotikäyntit- aseen tarkastuksia ruvettais tekemään, niin se ois semmonen 838 tarkastusta vrk jokaisena vuoden päivänä, olipa sitten joulu taikka vappuaatto. Siinäpä se syy varmaan on miksi asialle "ei ole tehty mitään". Tarkastus voisi olla mahdollista kerran kymmenessä vuodessa, mutta mitä vitun järkeä siinä taas olisi, koska kaikkihan varmaan pitäisivät aseitaan aina kuten silloin joka kymmenes vuosi vai :D :D :D

Lisättäköön nyt tietty vielä se, että realistisesti ajatellen tarkastuksista pitäisi varmaankion sopia aseenomistajan kanssa tarkastusajankohta - ettei omistaja ole sattumoisin tarkastushetkellä vaikkapa duunissa, kipeenä, lomamatkalla tms.

Kukin päätelköön itse, kuinka tämä "aseensäilytyksen tarkastaminen" ihan oikeesti olisi edes mahdollista muualla kuin jossain reaalimailamasta etääntyneiden hörhöjen virkamies-juku-juku-maailmassa, jossa 50% kansasta on viranomaisia :idea:
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8011
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Tammi 14, 2020 6:12 pm

Kaleva kirjoitti:Asiantuntija: Met­säs­tys­seu­ra voi olla herrakerhoa parempi paikka ver­kos­toi­tu­mi­seen – "Herraklubit eivät enää tänä päivänä ole kovin merkittäviä"
No ei oo kyllä metsästysseuratkaan - ellet sitten halua verkostoitua jo eläkkeeltänsäkin eläköitymässä olevien jäärien kanssa, jotka eivät edes teerenruhoa metsästä omin avuin saa, vaan hinaavat senkin varmaan mönkijällä, millä siellä metsässä muutenkin liikkuvat...

Nykyjohtajat eivät siis enää merkittävissä määrin mettillä käy, kun kaikki aika menee maratonjolkutuksen perässä, tai suorituksilla kehuskelussa, ja loppuajan sitten katselevatkin hifikellon hd-näytöltä suoritusanalyysiä ja lukevat kestävyysurheilu -lehtiä, jos puolison hyppyytykseltä ehtivät. Onnettomat vässykät eivät ole ikinä leikanneet hirven peräsuolta esiin kunnon veihtellä, saati sitten istuneet kaadon jälkeistä iltaa nuotiolla äijien turinoita kuunnellen ja kunnon konjakkia kahvin seassa/päälle ryystäen samalla kuunnellen myös tavan mettämiehen juttuja. Näitä oli vielä 90-luvulla aktiivijohtajissa, mutta kato on käynyt ja yhä kauemmaksi mennyt aseista johtoporras. Samoin käynyt isänmaallisuudelle, kun vässykät kokevat olevansa jotain maailmankansalaisia, kun jossain riistävässä pörssifirmassa ovat päässeet piiskuriksi, mutta eivät tajua kuinka pieniä miehiä tosiasiassa ovat etuoikeuksineen.
Me olemme kaikki:
Me olemme kaikki:
Syntyneet tappajaksi.jpg (41.57 KiB) Katsottu 1119 kertaa
Johtoportaassa on nykyään useita naisjohtajia, joilla on enemmän munaa kuin vaikkapa Postin pääjohtajalla (joka on mahdottoman tehtävän edessä, puun ja kuoren välissä, johtamistaitoaan en arvostele, mutta persoonasta en pidä lukemani ja näkemäni perusteella).

Tämä ei ole hyvä asia miehille, mutta ei varsinkaan naisille. Naisten ei tarvitse olla miehiä pärjätäkseen, se tekee vaan heistä vastenmielisiä. Pitääkö pikkutytön ajatella, että hänen täytyy olla maratoneja juokseva kuivakka äijä tietokone ranteessa, ja toinen perseessä, pärjätäkseen tässä maailmassa? Aseiden parissa voi olla ihan omana itsenäänkin, eikä tarvitse äijäillä ja sama koskee johtamista!
Burn
Loot
Murder

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3530
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Pe Tammi 17, 2020 11:17 pm

Poliisihallitus antaa sujuvasti ymmärtää, että nuo 1,5 miljoonaa asetta olisivat 300000 metsästäjällä. Todellisuudessa tuossa määrässä on mukana reserviläisaseet, urheiluaseet ja keräilyaseet. Kuten myös reserviläisyhdistysten, ampumaseurojen jne. yhteisöluvilla olevat aseet.
Toisaalta eihän siinä mitään ihmeellistä ole, näkeehän poliisihallitus jokaisessa starttipistoolissakin potentiaalisen sarjatuliaseen...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Kardemumma

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Kardemumma » Su Touko 24, 2020 8:43 pm

Suomessa metsästysaseita harrastaa monenkirjavaporukka. Pistooleita ja revolvereja hankitaan lähinnä siksi, että se voidaan kohdistaa kahdessapromillessa ryyppykaverin naamaan. Usein metsästysperusteisesti hankitulla aseella tehdään perhesurma. Uhrimäärä näissä tapoissa ja murhissa on kuitenkin niin marginaalinen, ettei sen tulisi saada vaikuttaa lakeihin. Neuvostoliiton malli voisi sopia Suomeen. Jokainen voisi hankkia yksipiippuisen haulikon ilman lupamenettelyä ja ostaa sotilaspistoolin samasta paikkaa tiskin alta mistä perunatkin. Neuvostoliitto oli monessa mielessä hyvä maa verrattuna tähän kansanedustajien omistamaan Suomeen.

Mievaa
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 33
Liittynyt: Ke Syys 02, 2020 3:56 pm

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Mievaa » Pe Syys 04, 2020 9:17 am

Hyperion kirjoitti:
To Syys 03, 2020 4:26 pm
Mievaa kirjoitti:
Ke Syys 02, 2020 6:10 pm
Juu näin laki muuttui mutta siinä oli myös grandfather pykälä, mutta aivan varmasti poliisi tarkastaa tilat jos on erva aseita. Ja omistaja joutuu senkin käynnin itse maksamaan. Ja videovalvonta, hälyyttimet ja sertifioitukaappi on vaadittu jo vuosia sitten.
Eli siis väität, että poliisi ”aivan varmasti” rikkoo lakia (AAseL 106 § 3 mom.) jonka valvominen on sen tehtävä? Suurin osa nykyisten ERVA-aseiden omistajista ei tilaa poliisilta säilytystilojen tarkastusta vaan täyttää säilytysvaatimukset muutoin, mm. ilman videovalvontaa ja hälyttimiä.
Ei kai ne mitään lakia riko sillä että haluavat tarkastaa että säilytysvaatimukset on täytetty? Ja muutenkaan toi aselakipolitiikka ei koskaan ole ollut tasavertaista, vaan alueellisesti on ollut isoja eroja lupien saannissa. Ja sen tietää kaikki noita lupia hakeneet.

Ja tuolta voi lukea juttuja millaista valtaa poliisit käyttää aseasioissa. Ja rikkovatko mielestänne lakia aseasioissa?
https://www.mikkoniskasaari.fi/node/11

Tämä ja seuraavat neljä viestiä siirretty Porvoon poliisiampumisketjusta. Ovat yleistä keskustelua aseista ja niiden säilytyksestä
-NILS-

Avatar
Hyperion
Ran-tan-plan
Viestit: 378
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Asekeskustelua

Viesti Kirjoittaja Hyperion » Pe Syys 04, 2020 9:56 am

Mievaa kirjoitti:
Pe Syys 04, 2020 9:17 am
Hyperion kirjoitti:
To Syys 03, 2020 4:26 pm
Mievaa kirjoitti:
Ke Syys 02, 2020 6:10 pm
Juu näin laki muuttui mutta siinä oli myös grandfather pykälä, mutta aivan varmasti poliisi tarkastaa tilat jos on erva aseita. Ja omistaja joutuu senkin käynnin itse maksamaan. Ja videovalvonta, hälyyttimet ja sertifioitukaappi on vaadittu jo vuosia sitten.
Eli siis väität, että poliisi ”aivan varmasti” rikkoo lakia (AAseL 106 § 3 mom.) jonka valvominen on sen tehtävä? Suurin osa nykyisten ERVA-aseiden omistajista ei tilaa poliisilta säilytystilojen tarkastusta vaan täyttää säilytysvaatimukset muutoin, mm. ilman videovalvontaa ja hälyttimiä.
Ei kai ne mitään lakia riko sillä että haluavat tarkastaa että säilytysvaatimukset on täytetty?
Haluaminen ei liity mitenkään poliisin tehtäviin. Poliisihallitus tosin halusi jo 2012 lakimuutoksessa oikeuden tulla omin lupinensa ihmisten koteihin tarkastelemaan säilytysvaatimusten täyttymistä, mutta onneksi eduskunnassa ei löytynyt moiselle natsimeiningille ymmärrystä.

Voimassa oleva laki ei vaadi poliisin suorittamaan säilytystilojen tarkastamiseen suostumista kuin asekeräilijältä (ja ase-elinkeinon harjoittajilta). Mm. tästä asiasta esitit ketjussa virheellisiä väittämiä ja nyt kun ne on korjattu lähdeviitteineen, asiaan tuskin tarvitsee palata.

Vastaa Viestiin