Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Esitys poliitikoille: Siilinjärvi laajentaa paperittomien terveyspalveluja – "Varaudumme tulevaan"
Savon Sanomat
18.09.2019 19:15

11 kysymystä aiheesta
"Varaudumme tulevaan"

1) Onko jossain jo sovittu, että paperittomien (paperinsa tieten tahtoen hukanneet) määrä lisääntyy a) koko Suomessa b) Pohjois-Savossa c) Siilinjärvellä
2) Onko paperinsa taustansa hävittääkseen hukanneiden terveydenhoito pois jostain muusta, esim. vanhustenhoidosta? Vai lisätäänkö Siilinjärven terveyskeskukseen a) aukioloaikoja b) lääkärien määrää c) hoitajien määrää d) tulkkien määrää e) kaikkia tai vain yhtä, kahta ja/tai kolmea näistä
3) Ohittavatko henkilöllisyytensä salaavat hoitojonossa muita tyyliin a) "en tiedä kuka olen, mutta joka paikkaan koskee", tarkoittaa jonon ohi viipymättä pääsemistä b) ohitetaanko jonoissa härskisti, vai onko terveyskeskukseen jo rakenteilla salainen takaovi tai käytävä, jonka kautta nimeä vailla olevat saavat kulkea?
4) Onko minuutensa salaaville käynnit ja hoidot ilmaisia, mutta siitä huolimatta a) muut maksavat käynneistään ja hoidoistaan, tai todetaan, että b) ne eivät maksa mitään, koska yhteiskunta maksaa ne, tai kertomalla, että tämä on satsaus tulevaisuuteen c) koska joukossa on paljon lääkäreitä, hoitajia, tohtoreita joten aikanaan he hoitavat meitä ja saattavat meidät vanhuuteen
5) Onko näiden kaikkein haavoittuvaisimpien kohdalla varauduttu tarttuvien tautien tahattomaan tai tahalliseen leviämiseen millä tavoin a) uusilla kertakäyttökäsineillä b) valistuksella c) hengitysuojainten käyttöä tehostamalla d) ei mitenkään "kyllä se siitä" ja "onhan suomalaisillakin yskää ja poliota" -vertauksilla
6) Onko näiden kaikkein heikoimpien hoitojen maksuilla mitään ylärajaa, esim. syöpä, neekerisankkeri ja AIDS-lääkitykset?
7) Joko on sovittu miten kutsutaan ihmistä, jolla ei ole nimeä tai joka ei halua ilmoittaa oikeaa nimeään?
8. Joko on tiedossa miten hoidetaan ihmistä, joka ei a) tiedä omaa ikäänsä b) ei halua ilmoittaa sitä kenellekään tai ilmoittaa sen tietoisesti ja/tai harhauttaakseen väärin?
9) Mitä ihminen, joka ei tiedä kuka on, tai salaa tiedon siitä kuka on, kirjoittaa lomakkeeseen kohtaan "lähin omainen"?
10) Onko jo kartoitettu miten hallitaan uussuomalaisten aiheuttamia älämölöjä ja suvuttomien (koska ei tiedä kuka on sisarensa jne) suku- ja kaverikokouksia a) odotushuoneessa b) terveyskeskuksen käytävillä c) potilaan huoneessa d) lääkärin ja/tai hoitajan vastaanottohuoneessa, koska edes (etenkään) nimettömien kulttuuria ja siihen liittyviä elämyksiä ei saa torjua?
11) onko jo pureuduttu siihen ongelmaan, että resepti voidaan vastedes kirjoittaa henkilölle, jonka henkilöllisyyttä ei voida varmentaa a) saako tästä lähtien kuka tahansa ja minkä tahansa respetin ilman nimensä kertomista b) vai onko tämä etuoikeus varattu vain heille, jotka tieten tahtoen salaavat henkilöllisyytensä c) missä ihmisten yhdenvertaisuus
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

JosefMengele

Vantaa: Autovaras törmäsi varastetulla autolla poliisiautoon

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, huumepikatesti oli positiivinen ja auto varastettu.

Poliisipartio oli sunnuntaina suorittamassa normaalia valvontaa Vantaan Rekolassa Laurintiellä, kun partioauton edessä ajanut henkilöauto teki yllättäen u-käännöksen.

Poliisit lähtivät auton perään ja näyttivät pysäytysvaloa. Kuljettaja ei piitannut, vaan lähti poliiseja karkuun.

Paon aikana kuski ajoi taajama-alueella noin sadan kilometrin tuntinopeutta. Takaa-ajo jatkui erinäisten vaiheiden jälkeen pienelle, umpikujaan päättyvälle tielle Rekolassa.

– Huomattuaan tien päättyvän takaa ajetun auton kuljettaja lähti peruuttamaan ja törmäsi takana olleen poliisiauton keulaan. Kukaan ei loukkaantunut, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Autossa oli vuonna 1999 syntyneen mieskuskin lisäksi yksi samaa ikäluokkaa oleva matkustaja.

– Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen ja hän kertoi poliisipartiolle varastaneensa käytössään olleen auton.

Molemmat miehet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/62f7 ... 34e567f030

JosefMengele

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Nainen puri kamelia kiveksiin Louisianassa

Floridalainen pariskunta joutui vaaralliseen tilanteeseen villieläinpuistossa Louisianassa viime viikolla. Tilanne eskaloitui siihen, että nainen puri Caspar-nimistä kamelia kiveksiin, televisiokanava WBRZ kertoo.

Pariskunta oli puistossa katsomassa eläimiä, kun heidän koiransa karkasi yllättäen Casparin aitaukseen. Siellä koira yritti tehdä tuttavuutta kamelin kanssa.

Kun nainen konttasi hakemaan koiraansa, Caspar häiriintyi ja istahti naisen päälle. Nainen hätääntyi eläimen reaktiosta purren tätä kiveksiin. Eläin säikähti, ja nainen juoksi pois.

Naista hoidettiin välikohtauksen jälkeen paikallisessa sairaalassa. Hänen mahdollisista vammoistaan ei ole tarkempaa tietoa.

Paikallisen poliisin mukaan kameli ei toiminut tilanteessa erityisen aggressiivisesti vaan syy oli yksinomaan pariskunnan. Ennen puremisepisodia pariskunta oli häirinnyt kamelia, heittänyt koiranruokaa sen aitaukseen ja jättänyt varoituskyltit huomiotta, The Advocate kertoo.

Casparin aitauksen ulkopuolella olevissa kylteissä kerrotaan, ettei sen lähelle saa mennä. Pariskunta myös antoi koiransa juosta vapaana, vaikkei se ollut alueella sallittua.

Pariskunta saa rangaistuksen käytöksestään.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e44 ... 8b22d5212d

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Jotain yhteistä:
Kuopion koulupuukottaja:
Epäilty tekijä pukeutui aina mustiin eikä koskaan tervehtinyt.
Uuseurooppalaisia naiset: Pukeutuvat aina mustiin, eivätkä koskaan tervehdi vääräuskoista.

paholainen_pukeutuu_mustaan.jpg
paholainen_pukeutuu_mustaan.jpg (44.21 KiB) Katsottu 3233 kertaa

Kuopiossa mustiin pukeutunut mies herättää kummastusta, mutta mustiin verhoutunut nainen ei saa herättää kummastusta, koska uusi normaali ja ihmisoikeudet.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

JosefMengele

Keski-Suomi: Turvapaikanhakija työskenteli suositussa kebab-pizzeriassa ruokapalkalla – omistaja käräjillä

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Suositun keskisuomalaisen kebab-pizzerian pitäjä vastaa parhaillaan syytteeseen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Syyttäjän mukaan ravintolayrittäjä käytti vuonna 2017 runsaan neljän kuukauden ajan hyväkseen turvapaikanhakijamiestä. Tämä työskenteli syytetyn ravintolassa, mutta palkan sijasta sai ainoastaan syödä.

Asianomistaja teki töitä viitenä päivänä viikossa neljä tuntia päivässä. Vastineeksi mies sai syödä yhden aterian työpäivässä.

Syyttäjä katsoo, että 29-vuotias ravintoloitsija käytti hyväkseen uhrinsa ahdinkoa ja riippuvaista asemaa jättäessään maksamatta tälle lain ja työehtosopimusten edellyttämää rahapalkkaa.

Sisä-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä vaatii yrittäjälle 40 päiväsakon rangaistusta. Hän vaatii niin ikään, että pizzerian pitäjän tulee menettää valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä ainakin 2 000 euroa.

29-vuotiaan miehen omistama kebab-pizzeria on yksi suosituimmista paikkakunnallaan.

Jutun käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa maanantaina.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5ddf ... 4297361390

Otsikkoon lisätty alue missä kyseinen yritys toimii. Tarkennetaan kun tietoa saadaan
-NILS-

Avatar
poikani
Watson itse
Viestit: 5795
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Turvapaikanhakija työskenteli suositussa kebab-pizzeriassa ruokapalkalla – omistaja käräjillä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Putosikohan hygieniapassikin Välimereen?
????? ?? ??????.

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9414
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Turvapaikanhakija työskenteli suositussa kebab-pizzeriassa ruokapalkalla – omistaja käräjillä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Hyvä huomio, melko paskaa toimintaa yrittelijältä. Onhan se varma, että "hädänalainenkin" on tiennyt rikkovansa lakeja ja säädoksiä. Olisi hyvä tietää mikä paikka, niin joku voisi käydä kurkistamassa montako hymynaamaa on tarkastuslapussa hymyilemässä. Mitä lie lättyjä myyvät, hyi saatana. Suositulla paikalla olisi varaa maksaa paremmin.
"The nine most terrifying words in English are 'I'm from the goverment and here to help'."
- Ronald Reagan, puheessaan 1986:
https://youtu.be/xhYJS80MgYA

URSA
Watson itse
Viestit: 5992
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 8e9ee71010

Kuva
Järkytys I love me -messuilla – sairaanhoitaja kohtasi iljettävän näyn: "lääkäri kaivoi korviaan ja nenäänsä" – yritys kiistää

Tänään klo 19:24

Täyteainehoitoja suorittaneen Finnestetiikan edustaja kiistää väitteet ponnekkaasti. Hänen mukaansa messuolosuhteissa pätevät samat vaatimukset kuin klinikallakin.

Katso videolta, kuinka lääkäri toimi tilanteessa, joka järkytti täyteainehoitojen parissa työskentelevä sairaanhoitajaa I love me -messuilla.

Täyteainehoidot ovat puhuttaneet myös Suomessa. Niistä on tullut arkipäiväinen tapa muokata ulkonäköä ja yhä nuoremmat haluavat hoidon itselleen. Muun muassa Iltalehden Tyyli.com on verrannut hoitoja villiin länteen. Niitä on saanut tehdä kuka tahansa kenelle tahansa.

Nopeat ja helpot täyteainehoidot olivat esillä myös I love me -hyvinvointimessuilla. Osa klinikoista tarjosi hoitoja omalla pisteellään. Alalla toimiva sairaanhoitaja kiinnitti huomiota perjantaina yhden klinikan toimintaan ja järkyttyi. Kyseessä oli Lääkärikeskus Finnestetiikan piste.

– Seurasimme kollegani kanssa heidän päiväänsä ja siinä oli useita kertoja hämmentäviä tilanteita. Näimme, että hoitoa tekevät henkilöt koskettelivat hanskoillaan takkeja ja pöytiä, eikä käsineitä vaihdettu. Se on alallamme tosi paha juttu. Kun koskee jotain hanskoilla, joilla on menossa tekemään hoitoa, ne pitäisi aina vaihtaa. Olen suoraan sanottuna kauhistunut ja huolissani asiakkaiden puolesta.

Täyteainehoitoalalla työskentelevän sairaanhoitajan mukaan kuvan tilanne on itse hoitotilanteesta. Yhtiön mukaan tilanne on meikin puhdistamisesta ennen hoitotoimien aloittamista.

Lumo Esthetichs ja Lääkärikeskus Finnestetiikka julkaisivat videoita viikonloppuna messuosaston toiminnasta sosiaalisen median Instagram-palvelussa. Ainakin yhdellä videolla näkyy, kuinka toinen valkotakkinen lääkäri avaa steriiliä pakkausta asiakkaan vieressä ja asiakkaan takana seisova lääkäri näyttää kaivavan nenäänsä ja korvaansa hansikkaat kädessä.

– Siinä kumpainenkin kaiveli korviaan ja nenäänsä! Se on todella iso infektioriski ja hirvittävän vaarallista! Ajatella, mikä määrä siinä on bakteereja, sairaanhoitaja kertoo Iltalehdelle sunnuntaina kuvatusta videosta.

Hänen mukaansa aseptiikan toteutuminen messuympäristössä on hankalaa, kun ympärillä on sadoittain ihmisiä. Hän kuvailee hoitotoimintaa uhkarohkeaksi. Aseptiikka tarkoittaa toimintaa, jolla pyritään mikrobittomuuteen ja infektioiden eli tartuntojen välttämiseen.

Henkilön mukaan myös meikissä on valtavat määrät bakteereja. Videolta otetusta kuvakaappauksesta näyttää, että hoitoa tekevällä henkilöllä on meikkivoidetta hansikkaissaan. Toisessa kädessä näyttää olevan injektiopistos.

– Meille opetetaan ensimmäisenä, että meikit pestään naamalta. Injektiokohta on pyyhittävä alkoholipitoisella lapulla. Hoitoa tekevällä henkilöllä oli hanskat täynnä meikkiä, eikä hän juuri pyyhkinyt kasvoja. Nämä ovat todella suuria mokia, hän kommentoi.

Iltalehti on varmistanut silminnäkijän henkilöllisyyden sekä ammatti- ja koulutustaustan.

--- yrityksen selittelyä ---

putsari
Jessica Fletcher
Viestit: 3282
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Suuri kansainvälinen sijoitushuijaus iski Suomeen

Viesti Kirjoittaja putsari »

Jotkut haksahtivat edelleen, vaikka sama huijaus on pyörinyt jo kohta kolmekymmentä vuotta maailmalla. Boiler Room elokuvastakin aikaa lähes 20 vuotta.
Suuri kansainvälinen sijoitushuijaus iski Suomeen: Huijauspuheluita kymmenille tuhansille suomalaisille – rikosvahinko jopa viisi miljoonaa euroa

Keskusrikospoliisin tutkima suuri sijoitushuijauskokonaisuus on paljastunut osaksi kansainvälistä petosvyyhtiä, jossa rikosvahinko on noussut jopa 130 miljoonaan euroon. Suomessa Poliisille on tehty yli sata rikosilmoitusta, mutta tapauksia uskotaan olevan enemmän.

Englanninkielinen puhelu sijoitusmahdollisuudesta ulkomaalaiseen kasvavaan yhtiöön huimalla tuotto-odotuksella.

Lisätiedot ja yhteydenpito sähköpostilla saavat osan asiakkaista vakuuttumaan helposta voitosta. Ensimmäinen muutaman sadan euron sijoitus on palkittu pian jopa kaksinkertaisena konkreettisena, joskin täysin tekaistuna, voittona.

Myöhempi yhteydenpito on hoidettu sähköpostitse. Osassa tapauksissa käyttäjiä on lisäksi neuvottu asentamaan tietokoneisiinsa etäkäyttösovellus. Tällä täyden palvelun verukkeella luvattu sovellus on kuitenkin antanut rikollisille täyden pääsyn uhrin tietokoneelle.

Etänä tehtyjen maksusuoritusten lisäksi huijattujen nimissä on otettu myös muun muassa pikaluottoja. Pahimmillaan menettyjen säästöjen lisäksi petetyt ovat jääneet velkaa suurimmillaan yli 100 000 euroa.

Kyseessä olevan mittavan kansainvälisen petosvyyhdin rikosvahinko on vahvistunut Suomessa vuoden aikana jopa viiteen miljoonaan euroon. Kansainvälisesti huijauksessa vahinkoa on tehty arviolta 130 miljoonan edestä.

Kymmeniä tuhansia puheluita
Petoskokonaisuudessa huijausyritysten mittakaava on iso, sillä Suomessa tällaisia pulimitse tehtyjä yhteydenottoja on Poliisin mukaan tehty jo kymmeniä tuhansia. Kyseisestä kokonaisuudesta on tehty yli 100 rikosilmoistusta, mutta onnistuneita huijaustapauksia on Poliisin arvion mukaan enemmän.

Häpeän ja tiedonpuutteen vuoksi asiasta ei ole ilmoitettu poliisille. Osa ei edes tiedä tulleensa huijatuksi ja osa pitää asiaa omana tyhmyytenään allekirjoitettuaan ymmärtäneensä sijoitukseen liittyvät rikit.

Poliisin tietoon tulleet uhrit ovat olleet enimmäkseen 1940–1960 -luvuilla syntyneitä, mutta uhrien joukossa on ollut myös 1980- ja -90-luvuilla syntyneitä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suu ... #gs.d2yufp
Marokon Kauhu kirjoitti:
Pe Kesä 11, 2021 8:41 am

PS ajaa kansallismielistä sosialidemokratiaa.

Avatar
poikani
Watson itse
Viestit: 5795
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Suuri kansainvälinen sijoitushuijaus iski Suomeen

Viesti Kirjoittaja poikani »

Toivottavasti uhrit vetävät tästä oikeat johtopäätökset, eivätkä käy enää ikinä äänestämässä.
????? ?? ??????.

ReissuLasse
Adrian Monk
Viestit: 2762
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suuri kansainvälinen sijoitushuijaus iski Suomeen

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

!970-luvulla syntyneet ovat tässäkin fiksuimpia kun eivät ole vipuun menneet.

URSA
Watson itse
Viestit: 5992
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/par ... #gs.cs3isd

Jokeri-elokuvan näytöksessä syntyi paniikki Pariisissa – yksi katsojista käyttäytyi epämääräisesti, lopulta pommiryhmä tyhjensi koko salin

Pariisin Grand Rex -elokuvateatterissa sattui toissa iltana välikohtaus, joka johti pommiryhmän paikalle saapumiseen, uutisoi New York post.

Teatterissa oli meneillään suuren suosion kerännyt Jokeri-elokuvan näytös. Katsojat kertoivat, että teosta epäilty 34-vuotias mies oli aluksi mumissut paikaltaan: "Se on poliittista". Hän oli toistellut lausetta pitkään.

Toiset katsojat olivat aluksi nauraneet hänelle, mutta kehottaneet häntä lopulta olemaan hiljaa.

Mies oli provosoitunut tästä ja huutanut "Allahu akbar", Jumala on suurin".

Salin valtasi paniikki

Huuto säikäytti salin kahdestasadasta katsojasta 25 ihmistä, jotka säntäsivät lähimmälle uloskäynnille. Ne olivat kuitenkin lukittuina.

Muut yrittivät jatkaa elokuvan katsomista, mutta tilanteesta syntynyt paniikki johti lopulta täyteen kaaokseen ja koko teatterisali evakuoitiin.

– Siellä vallitsi paniikki. Ihmiset hyppivät penkkien yli ja naisia kaatui teatterin käytävällä, sanoi yksi katsojista.

Teosta epäilty otettiin kiinni ja pommiryhmä tutki salin.

Elokuvateatterin mukaan kyseessä oli varkauden yritys


Grand Rexin elokuvateatterin toimitusjohtaja sanoi toimittajille, että kyseessä oli varkauden yritys.

– Epäilty ei toiminut yksin. Hänen mukanaan oli kaksi muuta, jotka yrittivät hyödyntää syntynyttä paniikkia ja varastaa ihmisten laukkuja ja puhelimia.

Yhdysvalloissa viranomaisia on varoiteltu siitä, että elokuvanäytöksissä saattaa tapahtua välikohtauksia elokuvan päänäyttelijä Joaquin Phoenixin "murhaavan" olemuksen vuoksi.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

PUHEENAIHE

Suomen velkaisin kaupunki velkaantuu lisää liki 0,5 miljardia – väestö kasvaa, mutta verotulot eivät

Helsingin ja Espoon talous kehittyy nyt eri suuntiin.

Espoo kasvaa kohisten, ja kaikkien merkkien pitäisi nakuttaa mannaa kaupungille. Näin ei välttämättä nyt ole.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kummastelee ennusmerkkejä. Espoon verotulot uhkaavat jäädä 70 miljoonaa tänä vuonna arvioidusta.

Mäkelä julkisti torstaina ensi vuoden budjettiehdotuksensa, joka oli hänelle kymmenes.
– Vaikeatahan tämä on aina ollut, mutta tällä kertaa oli erityisen haasteellista saada menoja ja tuloja sovitettua, Mäkelä kuvaa.

Päällisin puolin Espoossa kaikki näyttää hyvältä. Väestö kasvaa ennätyksellisesti, työttömyys vähenee, yrityksiä syntyy ja asuntoja nousee tiuhasti.

Yksi asia kuitenkin mättää: verotulot eivät oikein kasva. Tai sitä ei kukaan varmasti tiedä, koska verottajalta tulee hitaasti tietoa.
– Toivottavasti verotuksen ennusteissa on virheitä. Nähtävissä kuitenkin on, ettei väestönkasvu tue entiseen tapaan verotulojen kehitystä, Mäkelä toteaa.

Hyviä veronmaksajia tulee vähemmän kuin ennen. Maahanmuutto on yksi tekijä, mutta isossa kuvassa vaikuttaa myös huoltosuhteen muutos.
– Espooseen muutti 60- ja 70-luvuilla paljon lapsiperheitä. Nyt vanhemmat ovat eläkkeellä. Yli 75-vuotiaiden osuus kasvaa Espoossa nopeimmin isoista kaupungeista.

Budjetinteossa on yhtälön sovittaminen siis yhä vaikeampaa. Menojen ja tulojen välinen kuilu kasvaa, ja siihen on Mäkelän mukaan pakko saada ratkaisu.

Ensi vuodeksi ei ole kuitenkaan tiedossa mitään dramaattista säästöohjelmaa.

Sosiaali- ja terveysmenoihin on varattu noin 4 prosentin lisäys ja sivistystoimeen, kuten kouluille 3 prosentin. Toisaalta veroja ja valtionapuja on ynnätty 6,5 prosenttia lisää.
– Peruspalvelut turvataan, siitä ei ole kahta sanaa. Mutta asioita pitää pystyä tekemään toisin, järkevämmin ja tehokkaammin.

Tuottavuutta on Mäkelän mielestä nostettava.
– Onhan se kumma, jos globaalisti digitaalisuus nostaa tehokkuutta, mutta Espoossa se ei toimisi.

Espoon kaupunki velkaantuu, eikä loppua näy. Espoota on jo aiemmin kuvattu Suomen velkaisimmaksi kaupungiksi. Kolme vuotta sitten tavoiteltiin, että velankasvu taittuu ensi vuonna. Nyt tähtäin on vasta vuodessa 2026.

Investointeja ei voida Mäkelän mukaan yhtään enää lisätä. Tällä hetkellä tahti on hurja.

Kun raideinvestoinnit eli metro, raidejokeri ja kaupunkiradan jatke ovat valmiit, investoinneissa on Mäkelän mielestä jarrutettava.

Vuosi sitten Mäkelä totesi Länsiväylässä, että velanotossa mennään äärirajoilla.
– Pakko tässä on taas itseään toistaa.

Toiston puolelle menee myös seuraava Mäkelän kolmesta isosta pointista: verontasaus.

Espoolaisten veroeuroja siirretään vajaat 200 miljoonaa muualle valtionapuja jaettaessa.
– Edessä on mahdoton tilanne, jos tähän ei saada korjausta. Valtion pitää huomioida kasvukaupunkien ylimääräiset menot, joita tulee esimerkiksi maahanmuutosta.

Mäkelä muistuttaa, että valtionapujen jako on menneiltä ajoilta, kuten kasvunvuosilta, jolloin Nokia myi maailmalla 470 miljoonaa puhelinta.

Nokialta on viime päivinä tullut huonoja uutisia. Myönteistäkin on kuitenkin tapahtunut.
– Ainoa avattiin ja avausnauhojen leikkausta riittää. Kyllä kasvu jatkuu, Mäkelä ennustaa.
Helsingin Uutiset
2.11.2019 09.45

Tummennukset minun.

Uutinen on ristiriidassa virallisen totuuden kanssa; "maahanmuutto pelastaa Suomen, se on suunnaton rikkaus, emme pärjää ilman maahanmuuttajia, he tuovat työtä ja kasvua..."
Espooseen muutti 60- ja 70-luvuilla paljon lapsiperheitä. Nyt vanhemmat ovat eläkkeellä.
Muuttaahan sinne nytkin paljon lapsiperheitä - tosin heidän vanhemmillaan ei ole työtä...

Nyt sitten odotellaan milloin saapuu maahanmuuttajia, jotka nostavat talouden kasvuun. Kohta jo 30 vuotta sellaisia odoteltu, mutta aina vaan on työvoimapulaa ja innovaatioista puutetta.
- Jostain myös luin, että saapuvissa nuorissa on aivan valllltava potentiaali. Miksei sitä oteta käyttöön ja valjasteta talouden rattaisiin?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6091
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kouluruokailu, jonka yhteiskunta kustantaa.

Hallitus on taas epäonnistunut, niinkö? Ruokakulttuurimme annetaan tuhoutua.
Islamisaatio tuonut kouluihin kebabit, kansainvälisyyskasvatus curryt ja suvaitsevaisuusvaatimukset pizzat ja tortillat :D
Mahtaa äärivanhoillisia äijöjä tämäkin asia korventaa. Puolet suosikeista kasvisruokia, hernekeittokin mahdollisesti, jos läskiset sianlihakimpaleet jätetty pois. Jo tykyttää otsasuonet äijöillä. Tuli minfon äijöt mieleen kun uutista luin :D

Tulkitaanko minfoperinteen mukaisesti suosikkiäänestys poliittiseksi kannanotoksi, jossa enemmistön arvopohja on suvaitsevainen, kansainvälinen, vihervasemmistolainen ja noin 22% osalta eli ohrapuuron ja hernekeiton äänestäneiden osalta vanhoillinen. Makkaranmussuttajien vähemmistö saanut äänensä keskitetyksi nakkikastikkeen taakse :D, viimeinen sija.

Vai pitäisikö tulkita "ilmastohysterian" läpimenona :roll: Ainakin näillä suosikeilla ilmastojalanjälki jäänee pienemmäksi kuin äärivanhoillisten äijöjen perinteisellä kattauksella.

Maikkarin sivujen mukaan Helsingissä Toiveruokaviikko kouluissa. Alleviivasin kasvisruokia.
Helsinkiläisissä kouluissa ja oppilaitoksissa vietetään kuluvalla viikolla toiveruokaviikkoa. Teemaruokaviikko tuo Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloihin kattauksen oppilaiden suosikkiruokia, joita he saivat äänestää keväällä 2019 toteutetussa toiveruokakyselyssä.

Toiveruokaviikolla helsinkiläiskouluissa on tarjolla muun muassa kalapuikkoja, pinaattilettuja, ohrapuuroa, hernekeittoa, tortilloja sekä broileri- ja kasviscurryä.

....

Helsinkiläisoppilaiden toiveruokien TOP10

Kalapuikot

Broilericurry

Pinaattiohukaiset

Tortillat kasvistäytteellä

Kebabia ja riisiä

Soijabolognese-tomaattipizza

Hernekeitto

Ohrapuuro

Kalakeitto

Nakkikastike


Kun tätä suosikkiäänestystulosta vertaa Suomen Kuvalehden myös viime keväiseen artikkeliin, jossa haastateltu kaikenmoista asiantuntijaa, syntyy omituinen ristiriitainen vaikutelma. Oppilaitten mieltymyksiä on puitu oppilaita kuulematta.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotima ... 3468aa-999

Otsikoksi on saatu:
Yli puolet äänestää kasvisruoasta jaloillaan
Kasvisruokapäivinä 60 prosenttia yläkoululaisista ei tule syömään, mutta ruokaa päätyy silti jäteastiaan.


Sitten juttu jatkuu "KOULULAISTEN ruokamaku ei ole muuttunut valtion ravitsemusneuvottelukunnan vuonna 2017 uudistamien kouluruokasuositusten mukaiseksi."

Onkohan Tuula Malin evästetty artikkelin kirjoittamiseen jollakin ennakko-odotuksella tai vaatimuksella. "Tee juttu kasviruaan epäsuosiosta". Jatkaakohan Suomen Kuvalehti väitteellä ruokamaun muuttumattomuudesta.
Puolet kasvisruokasuosikkeja. Ainakin kasviscurry ja -hernarilla.
Viimeksi muokannut annaanna, Ti Marras 05, 2019 7:34 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

L'amourha
Adrian Monk
Viestit: 2644
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

^ Missä on kanaviillokki ja tilliliha, kumiperunoiden kera?
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Vastaa Viestiin