U: Iranista tulleessa laivassa 270kg heroiinia

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

U: Iranista tulleessa laivassa 270kg heroiinia

Viesti Kirjoittaja Silli » Ti Marras 20, 2018 8:14 pm

En löytänyt tästä jutusta vielä aloitusta, joten tässäpä nyt sitten on.
Italian poliisi löysi 270 kiloa heroiinia Iranista tulleesta laivasta

Kyseessä on suurin heroiinitakavarikko Italiassa 20 vuoteen.

ITALIAN poliisi löysi 270 kiloa heroiinia Iranista tulleesta laivasta, kertoi uutistoimisto Reuters torstaina. Huumelasti löytyi aluksella olleesta kontista. Kyseessä on suurin heroiinitakavarikko Italiassa 20 vuoteen.

Rahtialuksen oli lähtenyt matkaan Iranin Bandar Abbasin satamakaupungista ja pysähtynyt sen jälkeen Hampurissa Saksassa ja Valeciassa Espanjassa. Alus saapui 17. lokakuuta Italiassa sijaitsevaan Genovan satamaan, missä poliisi löysi huumelastin. Huumeet oli kätketty luonnon saviin kuuluvan bentoniitin joukkoon.
Italian poliisi syynää herskaa Genovan satamassa.jpg
Italian poliisi syynää herskaa Genovan satamassa.jpg (101.01 KiB) Katsottu 3436 kertaa
POLIISIN tiedottajan mukaan tutkijoilla ei ole varmuutta siitä, milloin huumeet tuotiin alukselle, kertoi Reuters. Poliisi antoi pienen osan huumelastista jatkaa matkaansa rekalla Hollantiin. Ajoneuvoa jäljitettiin, kun se ajoi Sveitsin, Ranskan ja Belgian läpi Hollannissa sijaitsevaan Roosendaalin kaupunkiin.

Kun auto ajoi kaupungissa sijaitsevaan varastorakennukseen 2. marraskuuta, Italian ja Hollannin poliisit ratsasivat alueen ja ottivat kiinni kaksi turkkilaista miestä. Poliisin mukaan rekan kuljettaja ei ilmeisesti ollut tietoinen, että hänen kuljettamassaan ajoneuvossa oli huumeita, kertoi Reuters.

Viranomaiset jatkavat tapauksen tutkimista.

HS - Reuters
8.11.2018 klo 19:37
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005893105.html
Vaikka valtaosa satsista karsittiin kyydistä Genovassa, niin silti tätä poliisin eteenpäin päästämää erää kuskattiin Euroopan läpi ja varastorakennukseen asti. Olikohan koko satsi edes menossa samaan paikkaan?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: U: Iranista tulleessa laivassa 270kg heroiinia

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ke Marras 21, 2018 1:17 am

Erikoinen reitti tuolla laivalla. Valenciahan siis on Espanjan Välimeren puoleisella rannikolla. Laiva on ilmeisesti kulkenut Iranista Suezin kanavan kautta Välimeren halki ja sekä Genovan että Valencian ohi. Välimereltä Gibraltarin kautta lenkki Hampuriin ja sieltä takaisin Välimerelle.

Jotta tuossa olisi järkeä, niin maalaisjärjellä olettaisi, että laiva on vienyt lastin Iranista Hampuriin, missä on lastattu uutta tavaraa, jota on sitten viety Hampurista Valenciaan ja Genovaan. Tällöin huumeet voisivat siis olla tulossa Saksasta tai jopa vain välin Valencia-Genova. Saksasta tosin saisi Hollantiin varmaan helpommallakin reitillä tavaraa, mutta oliko kaikki menossa sinne?

Ja tuskinpa tuo nyt oli laivan neitsytmatka vaan jostainhan se on Iraniinkin tullut. Olisiko huumeet voitu lastata laivaan jo ennen Irania?

Outo systeemi kaikkiaan.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: U: Iranista tulleessa laivassa 270kg heroiinia

Viesti Kirjoittaja Silli » To Marras 22, 2018 5:30 pm

Ihan vain villisti veikkaisin, että heroiini on tullut Iraniin maitse naapurimaa Afganistanista, joka sattuu tuottamaan noin 90% maailmalla pyörivästä laittomasta heroiinista. Edelleen veikkaan, että satsi on laivattu kyseiseen paattiin Iranissa, josta se on todennäköisesti seilannut Välimerelle Suezin kanavan kautta kuten arvelit. Todennäköisesti laivassa on ollut laillistakin lastia, jota on viety sinne Hampuriin ja Valenciaan ennen Genovan stoppia. Oma arvaukseni on, että heroiini on ollut aluksessa koko tuon Euroopan kiertueen ajan ja suunnitelmana on ollutkin purkaa herska laivasta vasta Genovassa. Voisi nimittäin ajatella, että kun laiva on tulossa eurooppalaisista satamista Iranin sijasta, niin siellä ei olisi mitään laitonta. Eli ajattelen, että herskan purkaminen vasta Genovassa on kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaan ja pyrkimyksenä on ollut eurooppalaisten viranomaisten harhauttaminen.

Perinteisesti heroiinia on käsittääkseni kuljetettu Afganistanista Eurooppaan joko ex-Neuvostoliiton eteläosien halki tai eteläisempää reittiä Turkin kautta. Pääosin kuitenkin maitse. Ohessa on CIA:n reittikartta heroiinin matkasta länteen ja vaikka on yli kymmenen vuotta vanhasta kartasta kyse, niin kyllähän siihen merikuljetukset sekä Iranista että Pakistanista on merkitty. Pikagooglaamisella en kuitenkaan löytänyt uutisia, että heroiinia olisi merkittävästi takavarikoitu eurooppalaisissa satamissa vuosien varrella.
Heroiinin reittikartta CIAn mukaan vuodelta 2007.jpg
Heroiinin reittikartta CIAn mukaan vuodelta 2007.jpg (81.12 KiB) Katsottu 2750 kertaa
Amerikkalaislähteiden mukaan heroiinia on kuitenkin jo rahdattu merikuljetuksina mm. Iranista Turkkiin niin paljon, että se on ollut maininnan arvoista alan teksteissä. Eli heroiinia virtaa Turkkiin sekä maitse että meritse. Tämänkin ketjun aloittaneessa lehtijutussa kerrottiin, että Hollannin poliisi otti kiinni kaksi turkkilaista miestä.

Isompia heroiinitakavarikkoja on Iranista tulevissa laivoista tehty myös muualla. Esimerkiksi viime vuonna Intiassa napattiin Panamaan rekisteröidyltä alukselta 1500kg heroiinia, joka oli tulossa Iranista. Kenialaisessa Mombasan satamassa vuonna 2014 napattu 341.7 kilon heroiinilasti löytyi myös Iranista tulossa olleesta aluksesta.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: U: Iranista tulleessa laivassa 270kg heroiinia

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ti Marras 27, 2018 1:20 pm

Kuulostaa loogiselta. Kansainväinen huumekauppa ei ole varsinaisesti erikoisalaani.

Vastaa Viestiin