Espoon poliisissa työskenteli rivo ahdistelija - tarttui uhriin takaapäin ja alkoi nylkyttää

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Maukka Peruslätkä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 229
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Espoon poliisissa työskenteli rivo ahdistelija - tarttui uhriin takaapäin ja alkoi nylkyttää

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä » Ti Joulu 10, 2019 3:12 pm

Poliisissa työskennellyt mies puhui työpaikalla jatkuvasti rivoja.

Espoon poliisitalolla on ilmennyt toista vuotta kestänyt häirintä- ja ahdistelutapaus.

Mies viljeli härskejä kaksimielisyyksiä niin, että työtoverit ahdistuivat.

Yhteen uhriin mies myös kävi käsiksi.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1966 syntyneen miehen 50 päiväsakkoon seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tuomittu joutuu maksamaan sakkoa yhteensä 1 700 euroa. Yksi ahdisteltu uhri saa mieheltä 500 euroa kärsimyskorvausta.

Osapuolet työskentelivät poliisissa siviiliviroissa. Mies syyllistyi härskiin käytökseen ja ahdisteluun toistuvasti vuosien 2017–2018 aikana.

Asianomistaja kertoi useista kerroista, jolloin tuomittu ahdisteli häntä. Yhdellä kerralla uhri oli kumartunut työpöydän yli, kun osapuolet purkivat poliisien suojaliivejä. Kertomuksen mukaan mies alkoi kopeloida uhria vaatteiden päältä takaapäin ja tehdä yhdyntäliikkeitä niin, että vartalot koskettivat.

– Kyllä olet kova, mies sanoi uhrin mukaan.

Lisäksi miehen väitettiin vonganneen, saisiko hän koskettaa naisen rintoja. Kun uhri oli kuntosalilla, mies sitoi väitetysti hänen kätensä kuntosalilaitteeseen ja kosketteli myöhemmin takapuolesta ja haaroista. Nainen ei hämmennyksensä vuoksi saanut sanottua mitään.
”Vedä käteen, älä suoneen”

Kaksi poliisilaitoksen naista kertoi, että mies puhui rivoja muun muassa mennessään vessaan. Tuomittu kyseli naisilta, ”tulisiko joku ravistamaan”. Mies kommentoi naisten vaatteita ja rintoja niin, että he kokivat sanat epämiellyttäviksi. Epäasialliset puheet olivat laajoja eivätkä kohdistuneet yksittäiseen henkilöön.

Kun nainen söi töissä banaania, mies kommentoi jälleen härskisti.

– Olet sitten ottanut poikaystävän mukaan töihin.

Yhdelle naiselle mies puhui ”herkkumakkarasta” ja kehotti tätä ”vetämään käteen, ei suoneen”.

Tuomitun esimies sai tietää törkeyksistä ja huomautti miestä useampaan kertaan. Mies esitti seksistisiä kommentteja jopa esimiehen nähden.

Mies kiisti ahdistelusyytteen suurimmaksi osaksi, mutta myönsi toimineensa asiattomasti kuntosalilla. Virkarikosasiassa hän myönsi, että käytti ronskia kieltä, mutta vain satunnaisesti.

Käsiliikkeitä ja elehdintää

Käräjäoikeuden mukaan miestä vastaan puhuneet kertomukset olivat yksilöityjä ja uskottavia. Naisuhrin oli vaikea kieltää miestä suorin sanoin, ja hän tyytyi välttelemään ja myötäilemään tuomittua.

Sopimaton kielenkäyttö tiesi vielä rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

– [Tuomittu] on työpaikallaan toistuvasti käyttänyt kaksimielisiä ja seksuaalisesti vihjailevia ilmaisuja, jotka ovat pääsääntöisesti kohdistuneet naispuolisiin henkilöihin. Hän on käyttänyt käsiliikkeitä ja eleitä tehostamaan epäasiallisia ilmaisujaan, käräjäoikeus perustelee.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Poliisissa ilmennyt seksuaalinen häirintä on saanut julkisuutta kuluneen kalenterivuoden aikana. Poliisiammattikorkeakoulun opettajana toiminutta ylikonstaapelia syytetään seksuaalisista hyväksikäytöistä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Jutussa on seitsemän asianomistajaa. Polamk pitää tapausta vakavana.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7874 ... 047b367470

Maukka Peruslätkä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 229
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Re: Espoon poliisissa työskenteli rivo ahdistelija - tarttui uhriin takaapäin ja alkoi nylkyttää

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä » Ti Joulu 10, 2019 3:32 pm

Poliisihallituksen virkamies kähmi työntekijää poliisiaseman kuntosalilla – piinasi naisia rivoin sutkautuksin ja ehdotteluillaPoliisihallituksen virkamies tuomittiin sakkoihin tämän ahdisteltua työkavereitaan, erityisesti läheistä työtoveriaan.

Mies oli tehnyt useita yhdyntäliikkeitä naisen takapuolta vasten, ottanut tätä lantiosta kiinni. Myöhemmin naisen ollessa kuntolaitteessa mahallaan hän oli tarttunut naista pakarasta ja koskettanut naista sukupuolielinten alueelle.

Samana päivänä mies oli mennyt seisomaan naisen eteen kädet levitettyä ja sanonut, että nyt nainen saa vuorostaan koskea häntä. Rikokset tapahtuivat Espoon poliisiaseman tiloissa.
Pyysi naisia "ravistamaan" vessaan

Häirintä ei jäänyt tähän, vaan epäasiallinen toiminta oli toistuvaa.

– [Mies] on lisäksi työpaikallaan työajallaan toistuvasti esittänyt naispuoleisille työntekijöille kaksimielisiä ja seksuaalisesti vihjailevia juttuja, tuomiossa kerrotaan.

– [Mies] on useita kertoja pyytänyt saada koskettaa naispuolisen työntekijän rintoja, tehnyt käsillään puristeluliikkeitä näiden rintoja kohti, kommentoinut naisten pukeutumista ja eväitä seksuaalisessa mielessä, sekä pyytänyt naisia tulemaan "ravistamaan" [miehen] ollessa menossa vessaan. [Mies] on myös lähettänyt naispuoleiselle työntekijälle sähköpostin, jossa on ollut seksuaalissävytteinen ja epäasiallinen liite.
"Banaanivitsi" ja puristeluliikkeitä

Mies myönsi tapahtumat kuntosalilla, mutta kiisti muut syytteet. Hän myönsi, että on saattanut käyttää satunnaisesti ronskia kieltä. Hän myönsi kuitenkin esimerkiksi leikillään tehneensä puristeluliikkeitä rintojen edessä, kommentoineen naispuolisen kollegan banaanin syöntiä kaksimielisesti ja muutenkin esittäneen huumorilla erilaisia seksuaalisesti vihjailevia kommentteja.

Vuonna 1966 syntynyt mies tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 50 päiväsakon rangaistukseen. Tämä tarkoitti hänen tuloillaan 1700 euron seuraamusta. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan uhrille 500 teon aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.lk89zz

Vastaa Viestiin