Raaka puukotus Turussa 31.5.2019 - tuomio murhan yrityksestä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6739
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Raaka puukotus Turussa 31.5.2019 - tuomio murhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Kesä 04, 2019 4:10 pm

Hengenvaarallinen puukotus Turussa: Poliisi pyytää kahta sillalla kulkijaa ilmoittautumaan - kuva

4.6.19 klo 15:50

Puukotus tapahtui perjantaina 31.5. Käräjäoikeus on vanginnut epäillyn todennäköisin syin murhan yrityksestä. Poliisi pyytää yhä tietoja tapauksesta.
Murhan yritys, Turku.png
Murhan yritys, Turku.png (104.64 KiB) Katsottu 3193 kertaa
Kuvan henkilöt on kuvattu Turun rautatieaseman kävelysillalla rikoksen tapahtumishetkellä. POLIISI

Turussa tapahtui perjantai-iltana 31.5. kello 22.49 erittäin vaarallinen teko. Noin 30-vuotiaan miehen epäillään puukottaneen Köydenpunojankadun varrella rautatieaseman kävelysillan kohdalla toista noin 30-vuotiasta miestä. Uhri sai teon seurauksena hengenvaarallisia vammoja.

Paikalle tuli sivullisia, jotka keskeyttivät teon ja hälyttivät paikalle apua. Poliisit saivat tekijän kiinni rikospaikalta. Epäilty tekijä on vangittu tänään tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeuden toimesta todennäköisin syin murhan yrityksestä.

Tapauksen esitutkinta on alkuvaiheessaan ja poliisi selvittää parhaillaan muun muassa rikokseen liittyviä yksityiskohtia ja motiivia. Asiassa on kuultu asianosaisten lisäksi todistajia – mutta poliisi haluaa kuulla heitä lisää.

Niinpä poliisi erityisesti pyytää kahta Köydenpunojankadun suunnasta tekohetkellä kello 22.49 kävellyttä henkilöä ilmoittamaan mahdollisista rikokseen liittyvistä havainnoista. Poliisi painottaa, että havainnot voivat olla ensiarvoisen tärkeitä tutkinnan kannalta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9342 ... f927c0fd00
Erikoinen murhan yritys, onko tekonapa vai suunnitelma syynä? Haiseeko viiltojäljiltä kaulan alueella?

Otsikko vaihdettu ja tapauksesta olleet kaksi ketjua yhdistetty
-NILS-
...

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12223
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Raaka puukotus Turussa 31.5.2019 - tuomio murhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Helmi 14, 2020 10:58 am

Mies puukotti silmittömästi satunnaista vastaantulijaa Turussa – rohkeat sivulliset pelastivat uhrin hengen

Turun Köydenpunojankadulla viime vuoden toukokuussa rajuun puukotukseen syyllistynyt mies sai teostaan pitkän vankilatuomion.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona turkulaisen Atte Jarkko Antero Alhon, 30, murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen.

Alho löi tai viilsi itselleen tuntematonta, sattumalta kohtaamaansa miestä taittoveitsellä lukuisia kertoja päähän, selkään ja rintakehään.

Puukotettuaan uhria jo useita kertoja tuli Alho sivullisten häiritsemäksi, jolloin hän oli lopettanut lyömisen ja lähtenyt sivullisia kohti veitsi kädessään. Hetken kuluttua Alho kuitenkin palasi maassa puolustuskyvyttömänä maanneen uhrin luokse, jatkaen tämän raivokasta puukottamista. Alho lopetti lyömisen vasta sivullisten puututtua tilanteeseen voimakeinoin. Uhrin henki pelastui todennäköisesti vain kyseisten henkilöiden siviilirohkean toiminnan ansiosta.

Rikoksen uhrille aiheutui teon seurauksena muun muassa veri-ilmarinta, keuhkoihin repeämiä, korvakäytävän läpi ulottunut pistohaava ja vasemman silmän liikehermon osittaishalvaus. Lääkärinlausunnon mukaan uhrilla oli tapahtuneen jälkeen tuoreita haavoja eri puolilla kehoa ja päätä ainakin 26 kappaletta, joista teräaseella aiheutettuja ainakin 13 kappaletta.

Alho väitti oikeudessa, että rikoksen uhri olisi ennen tekoa kävelysillalla heittänyt häntä tyhjällä pizzalaatikolla ja haastanut hänen kanssaan riitaa. Oikeus ei löytänyt tämän väitteen tueksi näyttöä.

Alho oli myös luvattomasti pitänyt hallussaan katkaistua haulikkoa ja sen patruunoita.

Tarkoitus surmata
Käräjäoikeus katsoi, että Alhon tarkoituksena oli surmata uhri ja että teon eskaloitumiseen rajuksi yksipuoliseksi väkivallaksi vaikutti ratkaisevasti Alhon alkoholin sekä rauhoittavien ja masennuslääkkeiden käytöstä seurannut itse aiheutettu päihtymystila.

Käräjäoikeus piti rikoksen tekotapaa erityistä raakuutta ja julmuutta sekä päättäväistä ja sitkeää surmaamispyrkimystä osoittavana. Kokonaisuutena arvostellen teko oli käräjäoikeuden mukaan hyvin törkeä, mistä johtuen rangaistus mitattiin asteikon yläpäästä. Murhan yrityksestä voidaan tuomita vankeuteen vähintään kahdeksi ja enintään kahdeksitoista vuodeksi.

Alho itse katsoi syyllistyneensä enintään tapon yritykseen alentuneesti syyntakeisena. Alholle tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän oli kuitenkin teon tehdessään täydessä ymmärryksessä.

Alho velvoitettiin korvaamaan rikoksen uhrille kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 30 000 euroa, henkisestä kärsimyksestä 5 000 euroa sekä hoitokuluista ja pilalle vereentyneistä vaatteista yhteensä noin 800 euroa. Oikeudenkäynti- ja todistelukuluista Alholle kertyi lisäksi noin 7 200 euron korvauslasku.
Iltalehti
13.2.2020 8:26
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Ghost hunting
Helen Mirren
Viestit: 1476
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Raaka puukotus Turussa 31.5.2019 - tuomio murhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting » Pe Helmi 14, 2020 11:12 am

Mikä rassukka, toi aloitti, tyhjästä pizzalaatikosta nyt aletaan murhaamaan, anna mun kaikki kestää :mrgreen: :mrgreen:
Totuus ei ole rahaa ja valta politiikkaa TOTUUS on jotakin muuta!
-Veijo Baltzar-

Vastaa Viestiin