Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Ti Maalis 24, 2020 4:04 am

Tutkimus: Arabit ja somalit ovat maahanmuuttajista hanakimpia puolustamaan Suomea asein – virolaisten asenteista suomalaisuuteen paljastui yllätys
Moni ulkomaalaistaustainen olisi myös sodan syttyessä valmis puolustamaan aseellisesti maatamme, ilmenee Suomessa asuvan viiden eri kieliryhmän arvoja ja asenteita selvittäneestä tutkimuksesta.
18.12.2019 09.24 – Päivitetty 18.12.2019 09.24

Virolaiset tulevat Suomeen tyypillisimmin työn perässä. Tutkija Jussi Westinen arvelee, että he eivät välttämättä koe edes olevansa maahanmuuttajia. Kuvassa virolaisia rakennustyömiehiä Helsingin Kalasatamassa.Mauri Ratilainen
Anna Kilponen
Keskustele

Somalit ovat pettyneitä suomalaiseen politiikkaan, mutta äänestävät muita ryhmiä aktiivisemmin.

Ulkomaalaistaustaisilla on korkea luottamus suomalaisiin instituutioihin. Erityisen korkea se on Suomessa asuvilla somaleilla ja arabeilla, vähäisintä luottamus on venäläisillä ja virolaisilla.

Tulokset käyvät ilmi tänään keskiviikkona julkistetusta Samaa vai eri maata? -tutkimuksesta, jossa selvitettiin viiden kieliryhmän arvoja asenteita Suomessa. Kyselytutkimuksessa oli mukana yhteensä yli 1 500 pääkaupunkiseudulla asuvaa somalin-, venäjän, viron- arabian- ja englanninkielistä henkilöä.

Se on jatkoa syyskuussa julkistetulle tutkimukselle viiden kieliryhmän kiinnittymisestä Suomeen.

Samaa vai eri maata? -tutkimuksessa luottamusta käsiteltiin laaja-alaisesti: mukana oli esimerkiksi poliittista luottamusta ja luottamusta julkisiin toimijoihin mittaavia kysymyksiä.

– Vironkielisten ryhmän vähäinen poliittinen luottamus sopii yhteen sen kanssa, että he myös äänestävät ulkomaalaistaustaisista ryhmistä kaikkein vähiten. Heitä eivät kiinnosta Suomen tapahtumat. He kokevat olevansa vain täällä töissä ja pendelöivänsä kahden maan välillä. He tuskin edes kokevat olevansa maahanmuuttajia, kertoo tutkija Jussi Westinen e2 Tutkimuksesta.

Arabiankielisten korkeaa luottamusta eri tahoihin, kuten poliisiin, oikeuslaitokseen, sekä koulu- ja terveydenhuoltojärjestelmään, voi selittää Westisen mukaan osittain se, että 70 prosenttia heistä on tullut maahan turvapaikan hakuprosessin kautta.

– Todennäköisesti heillä on ollut joitakin hyviä kokemuksia suomalaisista järjestelmästä, mikä näkyy siinä, että heillä on aika korkea luottamus oikeuslaitokseen, poliisiin ja virkamiehiin. Heillä voi olla myös korkea kynnys kritisoida järjestelmää ylipäätänsä, sillä kiitollisuus paistaa läpi vastauksista, joissa korostuvat esimerkiksi Suomen turvallisuus ja yksilön vapaus.

Somalinkieliset luottavat myös vahvasti suomalaisiin instituutioihin, mutta poikkeuksen tekee poliisi. Muihin tutkimuksessa mukana olleisiin kieliryhmiin verrattuna he eivät poliisiin luota yhtä paljon.

Politiikka ja puolueet

Tyytyväisyys suomalaiseen politiikkaan vaihtelee kieliryhmittäin: tyytyväisimpiä siihen ovat englanninkieliset, tyytymättömimpiä puolestaan somalit. Englanninkielisistä kolme neljäsosaa ja somalinkielisistä kaksi kolmasosaa seuraa Suomen yhteiskunnallisia asioita aktiivisesti. Vironkielisistä vain 39 prosenttia seuraa politiikkaa.

– Somalit seuraavat hyvin paljon politiikkaa ja äänestävät. He ovat pettyneitä suomalaiseen politiikkaan ja kaipaavat vahvaa, kompromissitonta johtajuutta. Jyrkät ja pettyneet näkemykset eivät yhdisty passiivisuuteen, vaan korkeaan äänestysprosenttiin, Westinen sanoo.

Virolaisilla poliittisuus on passiivisinta, mutta kun he äänestävät, he äänestävät tyypillisimmin perussuomalaisia.

Lähes kaikki englannin- ja somalinkieliset pitivät kansainvälistä muuttoliikettä hyvänä asiana, mutta joka kolmas venäjänkielinen oli päinvastaista mieltä ja vironkielisistä jopa kolme neljäsosaa.

– Kolmasosa vironkielisistä suhtautuu EU:n sisäiseen liikkuvuuteen nihkeästi, vaikka ovathan he siitä itsekin osaltaan hyötyneet.

Somalit äänestävät tyypillisimmin sdp:tä, mikä selittynee Westisen mukaan osin sillä, että puolueella on ollut jonkin verran vaaleissa somaleita listoillaan.

– Englanninkielisillä suosituin puolue on vihreät, vaikka suurin osa vastaajista on kotoisin Yhdysvalloista ja Britanniasta, joissa ympäristöpuolueet ovat hyvinkin marginaalisia.

Kaikissa kieliryhmissä luottamus presidenttiin oli suurempaa kuin eduskuntaan tai hallitukseen. Politiikkoihin ja puolueisiin luotetaan selvästi vähemmän.

Luottamus kantaväestöön korkeaa

Tutkimuksen mukaan ulkomaalaistaustaiset luottavat Suomen kantaväestöön enemmän kuin omasta lähtömaasta tuleviin.

– Se kertoo osittain siitä, että Suomi on korkean luottamuksen yhteiskunta. Suomalaisilla on ylipäätään maailmalla luotettava maine. Yhteiskuntajärjestelmä on toimivuudessaan maailman kärkipäätä, ja se varmaankin heijastuu vastauksiin.

Poikkeuksen tekivät somalinkieliset, jotka luottavat toisiin somalinkielisiin enemmän kuin kantaväestöön.

– Se on muiden tutkimustulosten valossa ihan loogista. Aikaisemmassa, syyskuussa julkistetussa tutkimuksessamme tuli ilmi, että kaksi kolmasosaa somaleista haluaa asua seudulla, jossa on muitakin somaleja. He arvostavat omaa kotilähiötä ja heillä on vahva keskinäisten suhteiden verkosto.

Arabit ja somalit "maanpuolustushenkisimmät"

Yli puolet somalinkielisistä kokee Suomen itsenäisyyden äärimmäisen tärkeäksi tai suorastaan pyhäksi asiaksi.

Tutkimuksessa ulkomaalaistaustaisilta kysyttiin, ovatko he sodan syttyessä valmiita puolustamaan myös aseellisesti maatamme.

Arabian- ja somalinkieliset suhtautuvat asiaan myönteisimmin. Selvästi ”maanpuolustustahtoisimpia” ovat arabit, joista 68 prosenttia olisi valmis puolustamaan Suomea asein, mutta maanpuolustustahtoa on myös somaleilla, joilla vastaava luku on 67 prosenttia.

Vaikeimmaksi asian kokevat puolestaan viron- ja venäjänkieliset: vain kolmasosa kummastakin ryhmästä olisi valmis puolustamaan Suomea.

Westinen pitää tuloksia mielenkiintoisina, mutta huomauttaa, että kysymystä tulkittiin osittain myös symbolisesti.

Suomalaisten urheilumenestyksen merkitystä ulkomaalaistaustaiset korostavat kantaväestöä enemmän.

Suhtautuminen suomalaisuuteen

Kolmasosa vastaajista katsoi suomalaisuuden olevan kiinni etnisestä taustasta. Jopa kantasuomalaisia tiukemmat rajat suomalaisille asettivat virolaiset, joista 41 prosenttia heistä korostaa suomalaisuuden etnistä taustaa.

Aiemmassa suomen- ja ruotsinkielisten identiteettitutkimuksen mukaan 63 prosenttia suomen- ja ruotsinkielisistä on sitä mieltä, että suomalaisuus ei ole kiinni ihmisen etnisestä taustasta.

Kantaväestöön verrattuna vironkieliset kytkevät siis useammin suomalaisuuden ja etnisen alkuperän tosiinsa.

"Tulos sopii hyvin yhteen sen kanssa, että suuri osa vironkielisistä ei miellä itseään suomalaiseksi", tutkimuksessa todetaan.

Tutkituilla ulkomaalaistaustaisilla on kantasuomalaisia jyrkempi kanta siihen, että menestyminen on itsestä kiinni.

– Vastauksissa näkyy tietynlainen pärjäämisen kulttuuri, jonka mukaan pitäisi lunastaa paikkansa osana yhteiskuntaa. Pohjoismaisessa yhteiskunnassahan se paikka monesti lunastetaan työn kautta. Vastaavia tuloksia on saatu myös ruotsalaistutkimuksissa, Westinen sanoo.

Identiteetin kannalta erittäin tärkeänä pidetään kaikissa kieliryhmissä perhettä ja läheisiä ihmisiä sekä työtä ja koulutusta.

Avatar
Villeri
Helen Mirren
Viestit: 1427
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ti Maalis 24, 2020 12:51 pm

Marokonsoturi kirjoitti:
Ti Maalis 24, 2020 4:04 am

Somalit ovat pettyneitä suomalaiseen politiikkaan, mutta äänestävät muita ryhmiä aktiivisemmin.
Mitenhän kävisi, jos joskus kysyttäisiin suomalaisten tyytyväisyyttä näihin maanpuolustusfanaatikkoihin?
76e36713.jpg
76e36713.jpg (67.13 KiB) Katsottu 4694 kertaa

Leikkikaveri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » Ti Maalis 24, 2020 1:41 pm

Hehheh, omasta maastaan lähtevät kuin hauki rannasta sotaa pakoon, täällä vaaditaan päästä eturintamaan. Aika velikultia, ei ole vielä coronan aika mulla, tää tutkimustulos haisee vahvasti paskalta.

Virolaisilla on omakin maa puolustettavanaan, tosin viime sotien aikaan heikäläisiä tuli Suomi-poikina vapaaehtoisesti jelppimään staalinin hätyyttämisessä.
Kiitos siitä.
Foliohat test dummy.

Jonathan Lee Miller
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Heinä 12, 2019 4:59 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Jonathan Lee Miller » Ti Maalis 24, 2020 1:58 pm

Somaleista puheen ollen, olen tavannut monia somaleja ja olen muodostanut oman käsityksen näiden suhteen.
Siinä joukkiossa on myös yllättäin hyviäkin tyyppejä. Muhis siivooja kaverinsa kanssa yltiöpäisesti halus avustaa mua. Valitettavasti mulle tuli Massafiilis.
Tää Ahmed, jota mannemuija ampu, on myös tuttu. Ihan hyvin ollaan juteltu, mutta se kama.
Mä en kato ihonväriä tai muutakaan rotuhommaa. Mulle jokainen ihminen ite näyttää,.minkälainen hän on.
Onneksi Tukholmassa on koronaan kuolleita eniten somaliryhmästä.

Avatar
Villeri
Helen Mirren
Viestit: 1427
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ti Maalis 24, 2020 3:32 pm

Jonathan Lee Miller kirjoitti:
Ti Maalis 24, 2020 1:58 pm
Somaleista puheen ollen, olen tavannut monia somaleja ja olen muodostanut oman käsityksen näiden suhteen.
Siinä joukkiossa on myös yllättäin hyviäkin tyyppejä. Muhis siivooja kaverinsa kanssa yltiöpäisesti halus avustaa mua. Valitettavasti mulle tuli Massafiilis.
Tää Ahmed, jota mannemuija ampu, on myös tuttu. Ihan hyvin ollaan juteltu, mutta se kama.
Mä en kato ihonväriä tai muutakaan rotuhommaa. Mulle jokainen ihminen ite näyttää,.minkälainen hän on.
Onneksi Tukholmassa on koronaan kuolleita eniten somaliryhmästä.
Jep, itsellenikin on varsin yhdentekevää ihmisten ihonvärit, mutta jos tilastot kertovat, että ryhmä X on saamaton paskaporukka, asiaa ei voi ohittaa, vaikka yksilötasolla tuntisi kuinka hienoja ryhmän edustajia.

Mutta enitenhän näissä kyselytutkimuksissa vituttaa niiden sattumanvaraisuus ja ristiriita faktojen kanssa. Kyselytutkimuksissa somalit ovat aina rasistisesti multisorrettuja, mutta annetuissa tuomioissa he ovat yliedustettuina nimenomaan tekijöinä.

On aika epäuskottavaa, että niin sisään lämpiävä porukka kuin somalit olisivat rintamalla kärjessä painamassa, mutta niin voi olla. Meillä on kuitenkin siitä vain heidän sanansa. Väitettä olisi voinut tukea vaikka tilastolla armeijan käyneistä somaleista.

Eiköhän ylempänä postaamani selkäkipuilija kertoisi kysyttäessä olevansa saatanan kova työmies - fakta vain näyttää vähän muulta.

Leikkikaveri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » Ti Maalis 24, 2020 4:07 pm

Niimpä niin, ei sais etnisyyden perusteella hyljeksiä mitään heimoja.
Palkkasin kaksi kivimiestä muutama vuosi sitten, toinen somaliasta, toinen vähän etelämmästä.
Arvatkaa kumpi voitti. Tää somali paljastu savolaiseksi piällysmieheksi, toinen paino pitkää päivää hiki valuen, somaliaismies ajeli kaverinsa corollalla koko suku ja muutama suomitypsy kyydissä ympäri kaupunkia, tilipäivänä tuli nenäänsä kaivelemaan työmaalle, ilmeisesti lemmikkivuohensa kirjoittaman tuntilistan kanssa rahoja vaatimaan.
Eroon ei meinannu päästä millään, heillä on hiukan korkeampi palkka ym. suoja kuin perunanenäisellä olmilla.
Onneksi oli vetäny kelasta samaan aikaan täyttä, siis todella täyttä korvausta ollessaan työtön ja muutenkin avustettava onneton sotaorpo.
Kela maksoi 4200 eeroo puhtaana käpälään, ja vaati tehdystä työstä ( heh ) jotakin, en saanu käsialasta selvää.
Onneksi meni K-luukulle valittamaan kärsimäänsä vääryyttä, ei tarvinu maksaa vaatimaansa palkkaa.

Tämä eteläisempi nee,, eikäkö henkilö kiros somalit hornan kattilaan, persona non grata heille noi.
Foliohat test dummy.

Leikkikaveri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » Ti Maalis 24, 2020 4:14 pm

Pieni lisäys edelliseen, sai siis kelasta ton summan per kk, ja lisäksi olisi vielä halunnut kupata minulta palkkansa.
Työteliäs toinen n,, eiku kivimies sai työstään kuutisen tonnia per kk, minus verot.
Foliohat test dummy.

Leikkikaveri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » Ti Maalis 24, 2020 4:40 pm

Vielä pieni lisäys noihin aikaisempiin postauksiin, vissiin parempi että siirryn vaaveli, tms. palstoille jupisemaan näitä, eihän nää viimesimmät liity mitenkään puolustustahtoon, ihme että ihan itte huomasin.
Foliohat test dummy.

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3432
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ti Maalis 24, 2020 5:24 pm

Moni pitkään Suomessa asunut, Afrikasta tänne muuttanut on todennyt että somalit ovat Afrikan mustalaisia. Aika osuva vertaus...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Leikkikaveri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » Ti Maalis 24, 2020 7:20 pm

No nyt kun semmosen ajatuksen ilmoille viskasit, niin just niitä.
Naapurikansalaiset inhoo, kautta vihaa näitä vesipäitä todella hartaasti, pelkkiä merirosvoja, joskaan eivät osaa edes veneillä, näin poistavat itsensä tilastoista kun muut ei jaksa noita ammuskella.

Suomessahan noita paijataan niinkuin muitakin poikkeavia, niin että kantasuomalaiset saa kaivella kuvettaan siihen malliin jotta nahka irtoo.
Foliohat test dummy.

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ti Maalis 24, 2020 8:27 pm

Leikkikaveri kirjoitti:
Ti Maalis 24, 2020 7:20 pm
No nyt kun semmosen ajatuksen ilmoille viskasit, niin just niitä.
Naapurikansalaiset inhoo, kautta vihaa näitä vesipäitä todella hartaasti, pelkkiä merirosvoja, joskaan eivät osaa edes veneillä, näin poistavat itsensä tilastoista kun muut ei jaksa noita ammuskella.
Oon ymmärtäny että noilla lakeuksilla lähes kaikki vihaa naapurimaitaan?
Ei oo afkassa montaakaan valtiorajaa, jota ei ole naapurimaan kanssa "asein" siirretty edestakaisin ns. "non-stoppina".

Somaleissa, Etiopilaisissa tai Eritrealaisissa on tasantarkkaan yhtä paljon/-vähän idiootteja kuin vaikkapa lapualla tai stadissa. Asian voi vahvistaa vaikkapa matu-kokeella - lähettämällä muutaman kymmentä pottunokkaa ko. maihin kotoutumaan :mrgreen: Kaikilla onnais 100 varmasti eiks jeah.
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6279
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ti Maalis 24, 2020 8:36 pm

^
Somalit kyllä ovat juurikin niitä neekereiden mustalaisia ,kysy vaan keneltä tahansa Nigerialaiselta :lol: Käytäntökin sen on todeksi osoittanut. Täytyy tunnustaa että yhden ihan mukavan Sopulinkin olen tavannut mutta siinä se .
Säälittävä slouganisi "musiikkia korvilleni" on saavuttanut jo lakikorkeutensa siinä paskakasassa, jota sinä kuvittelet elämäksi.

RL11/6

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ti Maalis 24, 2020 8:59 pm

sikakoira kirjoitti:
Ti Maalis 24, 2020 8:36 pm
^
Somalit kyllä ovat juurikin niitä neekereiden mustalaisia ,kysy vaan keneltä tahansa Nigerialaiselta :lol: Käytäntökin sen on todeksi osoittanut. Täytyy tunnustaa että yhden ihan mukavan Sopulinkin olen tavannut mutta siinä se .
Mul isompi (ainaki ku otan 100mg viagraa ränniin ja laitan japanissa käsin tehdyn potenssitukeni kireimpään asentoon ni menee 11cm rikki - ota vittu siitä MINI) ku sul väännöksikö tämäkin menee :D

Mittailut sikseen. Olet varmaankin ihan oikeassa ja Nigerialaisillakin on täysi oikeus mielipiteisiinsä. Tunnetko muuten paljonkin Niggerialaisii? Vai perustuuko olettamuksesi kahden viikon juopottelu-/huorareissulla kuultuun? Oliko muuten kuin hyvät pillut paikallisilla ammattilaisilla?
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Leikkikaveri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » Ti Maalis 24, 2020 9:43 pm

Hohhoijaa, mukavat päikkärit tuli vetästyä. Keskustelu edennyt jo peeniksenvenyttelyyn asti, hieno aihe, noin niinku sotilaalliseen asennoitumiseen eri rotujen välillä.

Taistelukunnossa 17 senttii, rauhan aikana hiukka vähemmän.

Tottelee aika kivasti riettaan naaraan houkutuslepertelyä, tulta ja tappuraa tulee pyydettäessä, mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan.

Suosii vain, ja ainoastaan naisii, Jartsut älköön vaivaituko. Tai vaivautukaa vaan, oikein isosti vaivautukaa, muttei mun takiani tarvi.

En kumminkaan lähtis tällä miekkailemaan nekrui vastaan, netistä katoin että niillä on isommat.

Kelakorvaukset.
Foliohat test dummy.

aumari
Tarkastaja Morse
Viestit: 990
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Somalit ja Arabit kovimpia valehtelemaan asenteistaan maanpuolustuksen suhteen

Viesti Kirjoittaja aumari » Ke Maalis 25, 2020 12:51 am

Leikkikaveri kirjoitti:
Ti Maalis 24, 2020 4:40 pm
Vielä pieni lisäys noihin aikaisempiin postauksiin, vissiin parempi että siirryn vaaveli, tms. palstoille jupisemaan näitä, eihän nää viimesimmät liity mitenkään puolustustahtoon, ihme että ihan itte huomasin.
Pisteet sinulle vilpittömyydestä! Kaikki eivät tuota hallitse. Yes!

Vastaa Viestiin