Sieluntoiminnan häiriö: Nainen raiskattiin, pa­hoin­pi­del­tiin ja pidettiin vankina ou­lu­lai­sa­sun­nos­sa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

€bola
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Joulu 09, 2019 2:18 pm

Sieluntoiminnan häiriö: Nainen raiskattiin, pa­hoin­pi­del­tiin ja pidettiin vankina ou­lu­lai­sa­sun­nos­sa

Viesti Kirjoittaja €bola » Ke Maalis 25, 2020 12:47 pm

Nainen raiskattiin, pa­hoin­pi­del­tiin ja pidettiin vankina ou­lu­lai­sa­sun­nos­sa – Pakeni parvekkeen kautta, syyntakeeton tekijä on pakkohoidossa

Useisiin vakaviin rikoksiin Oulussa syyllistynyt mies jäi tiistaina vaille rangaistusta.
Hänelle tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän oli rikosten tekemisen aikaan syyntakeeton.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos määräsi miehen viime kesäkuussa tahdonvastaiseen hoitoon. Hän jää edelleen hoidettavaksi psykiatrista hoitoa tarjoavaan Niuvanniemen sairaalaan Kuopioon.

Syytti pettämisestä ja huoritteli

Mies riisti asuntoonsa saapuneen naisen liikkumisvapauden useiksi päiviksi tammikuussa 2018.
Hän lukitsi oven niin, ettei sitä saanut sisältäpäin auki ilman avainta. Mies kielsi naista poistumasta asunnosta ja esti häntä soittamasta itselleen apua. Nainen kertoi oikeudessa, että mies syytti häntä pettämisestä, varastamisesta, huoritteli ja oli aggressiivinen.

Asunnossa mies raiskasi naisen ja pahoinpiteli tämän. Hän viilsi naista veitsellä sormesta, leikkasi veitsellä tämän hiuksia, työnsi lääketabletteja naisen suuhun, löi ja potki.

Sormen viiltohaava vuosi niin paljon verta, että naisen piti lähteä sairaalaan hoidettavaksi. Mies lähti sinne mukaan ja vartioi koko ajan naista, joka ei pelkotilansa vuoksi uskaltanut pyytää apua. Sormen paikkaamisen jälkeen he palasivat asuntoon.
Siellä mies uhkaili naista useita kertoja kädessään olleella veitsellä. Hän myös osoitti naista kohti veitsellä ja piti teräasetta tämän kaulalla sekä uhkasi tappaa tämän.

Hyppäsi pakoon parvekkeen kautta

Nainen pääsi ahdingostaan kolmen päivän päästä. Hän pakeni asunnosta hyppäämällä toisessa kerroksessa sijainneen asunnon parvekkeelta miehen ollessa ulkona. Nainen loukkasi tilanteensa jalkaansa.

Muutaman päivän päästä mies lähetti naiselle viestejä, joissa hän uhkasi tätä henki- tai pahoinpitelyrikoksella.

Paria kuukautta myöhemmin nainen lähti ajelemaan miehen kanssa. Hän kertoi miehelle haluavansa erota tästä.
Mies löi naista useita kertoja nyrkillä päähän ja jalkoihin sekä kuristi kurkusta ja nosti teräaseen naista vastaan.
Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi teoillaan syyntakeettomana tehtyihin törkeään vapaudenriistoon, pahoinpitelyyn, raiskaukseen, laittomaan uhkaukseen ja pahoinpitelyyn.

Hänet määrättiin maksamaan naiselle vahingonkorvauksia yhteensä runsaat 6000 euroa. Nainen vaati yli 12 000 euron edestä vahingonkorvauksia, mutta käräjäoikeus sovitteli niitä alaspäin.

Oikeus määräsi naisen henkilöllisyyden pidettäväksi salassa suojellakseen tätä julkisuudelta.

Huitoi kääntöveitsellä ja uhkasi tappaa

Oulun käräjäoikeus antoi tiistaina myös toisen miestä koskevan tuomion. Siinä hänet tuomittiin lukuisista muistakin syyntakeettomina tehdyistä rikoksista, muun muassa toisesta törkeästä vapaudenriistosta, useista laittomista uhkauksista ja pahoinpitelyistä.

Mies ryösti kääntöveitsellä uhaten ruokakaupan toukokuussa 2018. Hän myös uhkaili asiakasta, joka yritti ottaa hänet kiinni.

Paria päivää myöhemmin mies uhkaili Tuirassa silloista seurustelukumppaniaan. Nainen pakeni aggressiiviseksi muuttunutta miestä asunnosta. Mies juoksi hänen peräänsä ulos kääntöveitsi kädessään ja uhkasi tappaa naisen.
Mies huitoi kääntöveitsellä ja uhkaili tappamisella myös useita miehiä, jotka tulivat puolustamaan naista.

Sumutti pippurisumutetta naisten kasvoille

Myöhemmin samassa kuussa mies repi samaa naista hiuksista, kaatoi asfaltille ja nosti teräaseen tätä vastaan.
Lisäksi hän otti eräässä asunnossa käteensä kynäpistoolin ja nyrkkiraudan ja uhkasi ampua naisen.
Hän myös kaatoi naisen myöhemmin maahan, potki tätä päähän ja vartaloon, löi nyrkkiraudalla päähän sekä sumutti runsaasti pippurisumutetta tämän kasvoille.

Mies sumutti asunnossa myös toista naista pippurisumutteella. Tätäkin naista hän potki päähän ja löi sekä uhkaili kynäpistoolilla. Mies myös esti naisia poistumasta asunnolta eikä antanut näiden pestä sumutetta pois silmistään.
Näistäkin rikoksista mies jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Hän joutuu maksamaan uhreilleen korvauksia, joiden suuruutta oikeus sovitteli alaspäin.

Sen mielestä miehen sieluntoiminnan häiriö on vaikuttanut miehen sinänsä tahallisiin tekoihin ja tietoiseen vahinkojen aiheuttamiseen.

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/nain ... sa/837526/

Tekijästä tietoa?