Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
sikakoira
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4694
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Huhti 03, 2020 8:35 pm

https://yle.fi/uutiset/3-11291979?origin=rss
Velkaa perittiin raa'an väkivaltaisesti Eurassa – käräjäoikeus jakoi ehdottomia vankeusrangaistuksia
Satakunnan käräjäoikeus on jakanut tuomioita kokonaisuudessa, jossa miestä pahoinpideltiin törkeästi ja pidettiin vankina Eurassa tammikuun alussa.

Päätekijöinä tuomittiin kolme 21–28-vuotiasta miestä, kaikki alle kahden vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Muut tapahtumiin vähemmissä määrin osallistuneet selvisivät sakoilla tai ehdollisella vankeudella.

Syynä pitkään jatkuneelle, oikeuden mukaankin erityisen raa'alle ja julmalle pahoinpitelylle oli velanperintä.

Tapahtumat alkoivat Kauttuan kylältä, jossa kaksi tuomittua miestä alkoi pahoinpidellä uhria ja heitti tämän autoon. Uhria kuskattiin paikasta toiseen ja mukaan liittyi kolmaskin mies.

Noin vuorokauden ajan kestäneen vapaudenriiston aikana häntä potkittiin ja lyötiin metallisella mailalla päähän, hänelle annettiin sähköä itse kyhätyllä sähkölamauttimella ja porattiin käteen.

Vapaudenriisto päättyi kun ulkopuolinen henkilö puuttui asiaan.
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

tukija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2017 10:13 pm

Re: Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Viesti Kirjoittaja tukija » La Huhti 04, 2020 1:35 am

Oliskohan velka kannattanut joko maksaa, tai jättää ottamatta kokonaan... mietin vaan... 🤔

Gentle
Parranpäristäjä
Viestit: 96
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Viesti Kirjoittaja Gentle » La Huhti 04, 2020 11:17 am

Ehdottomasti jompi kumpi noista vaihtoehdoista. Mikäli kyse oli oikeasta velasta eikä pahoinpitelijöiden yksipuolisesta velan langettamisesta.

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Viesti Kirjoittaja TieD » La Huhti 04, 2020 7:59 pm

Taisi olla niin että uhri oli lainatessaan tuomitun moottoripyörää tms kaatunut sillä, ja nämä pyörän vauriot sitten olleet sitä velkaa. Ja siitähän se ajatus sitten lähti...
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12426
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Huhti 12, 2020 9:14 pm

Euran vapaudenriistossa sadistisia piirteitä - kiduttajat esittelivät uhriaan tämän läheisille

Moottoripyörän kolhuista syntyi velka, joka käynnisti Euran vapaudenriiston – kun rahaa ei löytynyt, kiduttaja otti esiin omatekoisen laitteen, jota hän kutsui leluksi.

Euran vapaudenriiston uhria pahoinpideltiin muun muassa omatekoisella sähkölamauttimella. Kuvituskuva. Kuva ei liity tapaukseen.Euran vapaudenriiston uhria pahoinpideltiin muun muassa omatekoisella sähkölamauttimella. Kuvituskuva. Kuva ei liity tapaukseen.
Euran vapaudenriiston uhria pahoinpideltiin muun muassa omatekoisella sähkölamauttimella. Kuvituskuva. Kuva ei liity tapaukseen.
Monien raakojen väkivaltarikosten motiivina on velanperintä. Niin oli paljon kohua herättäneessä Euran vapaudenriistojutussakin. Hirvittävän kidutuksenomaisen väkivallan uhriksi joutunut euralainen nuorukainen oli lainannut hyvin tuntemaltaan, 21-vuotiaalta euralaiselta mieheltä moottoripyörää. Pyörä oli laina-ajossa kaatunut ja vaurioitunut.

Kaksipyöräisen kolhuista syntyi velka, jota 21-vuotias euralaismies lähti perimään 3. tammikuuta nähdessään tulevan uhrinsa Eurassa Kauttuan liikekeskuksen luona ilta-aikaan. 21-vuotiaan seurassa oli 28-vuotias mies ja 21-vuotias nainen. Uhrin katsottiin olevan velkaa myös 28-vuotiaalle miehelle. Todistajalausuntojen mukaan kyse oli tuhansien eurojen velasta. Uhrille esitettiin uhkavaatimus. Hänen olisi hankittava rahaa muutaman seuraavan tunnin aikana.

Välioluet ja taas väkivaltaa
Kun kello löi 21, kolmikko palasi. Rahoja ei löytynyt, joten velallinen kaadettiin maahan ja häntä potkittiin päähän. Nuorukainen pakotettiin niskasta repien autoon, jossa lyöminen jatkui. Häneltä vietiin avaimet, puhelin ja rahapussi.

Auton takaoven lapsilukko napsahti kiinni. Euralaisesta nuorukaisesta oli juuri tullut vapaudenriiston uhri. Lyhyen ajomatkan jälkeen mies tungettiin auton takaluukkuun. Pahin oli silti vielä edessä.

Käräjäoikeus tulisi myöhemmin tuomiossaan luonnehtimaan seuraavan reilun vuorokauden kestäneen ajanjakson tapahtumia erityisen raaoiksi, julmiksi ja nöyryyttäviksi.

Auto ajettiin 24-vuotiaan euralaisen miehen kodin pihaan. Siellä uhri revittiin autosta, hänen sormiaan väännettiin erittäin voimakkaasti taaksepäin. Uhria lyötiin nyrkein pelkästään kasvoihin arviolta 20 kertaa. Tällä kertaa potkut osuivat kylkiin ja jalkoihin.

Pahoinpitely taukosi hetkeksi, kun uhri pakotettiin takaisin autoon. Ajomatka vei jälleen liikekeskuksen pihaan, jossa uhrin hakkaaminen ja potkiminen jatkui. 21-vuotias euralainen yritti myös ampua vankiaan ilotulitteella, josta kimmonneet kipinät polttivat uhrin housuihin reikiä.

Auto liikahti jälleen, tällä kertaa suunnaksi otettiin Harjavalta. Seurasi tuumaustauko olutravintolassa, jossa 21-vuotias euralaismies tarjosi yllättäen olutta myös hetkeä aiemmin vangitsemalleen ja julmasti pahoinpitelemälleen miehelle. Väkivalta vaimeni hetkeksi. Se ei silti tarkoittanut, että vanki olisi vapaa poistumaan.

Uhri huumattiin
Matka jatkui Säkylään, jossa uhri huumattiin yksityisasunnossa. Hänelle syötettiin lsd:tä, subutexia ja bentsodiatsepiinia. Lsd:n vaikutuksesta uhri kertoi nähneensä harhoja. Lopulta hän nukahti.

Pahoinpitely jatkui seuraavana päivänä, kun 24-vuotias euralaismies saapui paikalle porakoneen kanssa. 21-vuotias euralaismies piti kiinni, kun 24-vuotias porasi porakoneella uhria käteen.

Jossain vaiheessa uhrinsa vanginneet yrittivät nostaa rahaa uhrin pankkikortilla siinä onnistumatta. Epäonnistunutta nostoyritystä seurasi lisää julmaa väkivaltaa. Vangittua nuorukaista lyötiin metallisella mailalla päähän ja 21-vuotias iski häntä omatekoisella sähkölamauttimella ainakin kahdesti. Uhri kertoi, että varsinkin ensimmäinen isku tuotti kovaa tuskaa.

Keskusrikospoliisin arvioi myöhemmin, että omatekoinen kidutusväline aiheutti minimissään 10 000 voltin jännitteen. 21-vuotias itse piti lamautintaan niin alitehoisena, että se oli hänelle käytännössä lelu.

Poliisit perään
Uhrilta saatiin avaimet, jolla päästiin Harjavallassa asuneen uhrille läheisen henkilön kotiin, josta anastettiin omaisuutta. Asunto myös sotkettiin pahoin.

Uhri pakotettiin soittamaan ja lähettämään viestejä läheisilleen. Puheluita ja viestiliikennettä seurattiin tarkasti. Tarkoituksena oli pyytää rahaa, jotta uhrin velat saataisiin maksettua. Yksi uhrin läheisistä siirsi pienehkön summan rahaa. Uhria käytiin myös näyttämässä tämän lähimmäisille, joista yksi suostui maksamaan 100 euroa.

Pitkään jatkuneen pahoinpitelyn uhrin irvokas näyttelykierros aiheutti kuitenkin myös sen, että yksi maksamisesta kieltäytynyt lähimmäinen soitti hätäkeskukseen, mikä johti lopulta poliisioperaatioon, jossa uhri vapautettiin.

Näin tuomittiin
21-vuotias euralainen mies tuomittiin muun muassa törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä varkaudesta 1 vuoden ja 11 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistukseen.

28-vuotias mies sai samoista teoista 1 vuoden 10 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

24-vuotias euralainen mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja rahanpesusta 1 vuoden ja 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, jonka ohessa mies joutuu suorittamaan yhdyskuntapalvelua 90 tuntia

21-vuotias nainen tuomittiin 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen perusmuotoisesta vapaudenriistosta ja törkeästä varkaudesta.

Jutussa tuomittiin myös kaksi uhria lyönyttä nuorta miestä sakkorangaistuksiin perusmuotoisista pahoinpitelyistä.

Jutun kenties erikoisin tuomio tuli 44-vuotiaalle naiselle, joka tuomittiin sakkorangaistukseen pelastustoimen laiminlyönnistä. Nainen näki ikkunastaan, kuinka uhria pahoinpideltiin raa’asti minuuttien ajan. Nainen ei kuitenkaan soittanut hätänumeroon, sillä hän ei oman kertomansa mukaan voinut koiriensa takia avata asuntonsa ovea. Lisäksi hän kertoi puhelimensa olleen toisessa huoneessa ladattavana. Käräjäoikeus ei pitänyt edellä mainittuja riittävinä syinä olla ilmoittamatta vakavasta väkivallasta hätäkeskukseen.

Tuomitut joutuvat maksamaan uhrille korvauksia rikkoutuneista verisiksi pilaantuneista vaatteista 100 euroa, kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 2 000 euroa ja kärsimyksestä 4 500 euroa.

Törkeän varkauden uhriksi joutuneelle harjavaltalaiselle määrättiin maksettavaksi anastetusta omaisuudesta, siivouskustannuksista ja kärsimyksestä yhteensä 1 220 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Iltalehti
12.4.2020 15:56 (muokattu klo 15:57)

Aiheesta myös Satakunnan Kansassa
3.4.2020 17.29
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Gentle
Parranpäristäjä
Viestit: 96
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Viesti Kirjoittaja Gentle » Su Huhti 12, 2020 9:20 pm

Kyllä on taas tuomiot! :lol:
Yhteiskunta tekee kyllä kaikkensa näiden rikollisten eteen.

acp
Alibin satunnaislukija
Viestit: 107
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Viesti Kirjoittaja acp » Ti Huhti 14, 2020 8:20 pm

Gentle kirjoitti:
Su Huhti 12, 2020 9:20 pm
Kyllä on taas tuomiot! :lol:
Yhteiskunta tekee kyllä kaikkensa näiden rikollisten eteen.
Joo, eikä olisi ollut mikään ihme vaikka tämä pelastustoimet laiminlyönyt nainen olisi saanut kovemman tuomion kuin tekijät
Jutun kenties erikoisin tuomio tuli 44-vuotiaalle naiselle, joka tuomittiin sakkorangaistukseen pelastustoimen laiminlyönnistä

Gentle
Parranpäristäjä
Viestit: 96
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Velkojen väkivaltaista perintää Eurassa

Viesti Kirjoittaja Gentle » Ke Huhti 15, 2020 10:43 am

acp kirjoitti:
Ti Huhti 14, 2020 8:20 pm
Gentle kirjoitti:
Su Huhti 12, 2020 9:20 pm
Kyllä on taas tuomiot! :lol:
Yhteiskunta tekee kyllä kaikkensa näiden rikollisten eteen.
Joo, eikä olisi ollut mikään ihme vaikka tämä pelastustoimet laiminlyönyt nainen olisi saanut kovemman tuomion kuin tekijät
Jutun kenties erikoisin tuomio tuli 44-vuotiaalle naiselle, joka tuomittiin sakkorangaistukseen pelastustoimen laiminlyönnistä
Ei mikään ihme olis ollut. Ainakin jos asiaan olis riittinyt joku taloudellinen seikka, todennäköisesti nainen oliskin saanut isomman rangaistuksen.

Vastaa Viestiin