Nainen raiskattiin Suomessa ja ulkomailla

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4155
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Nainen raiskattiin Suomessa ja ulkomailla

Viesti Kirjoittaja poikani » Ke Syys 16, 2020 2:29 pm

Ilta-Sanomat kirjoitti:Mies raiskasi nukkuvan naisen – oma tyttöystävä nukkui samassa sängyssä

Nainen joutui Helsingissä tapahtuneen teon jälkeen myös toisen raiskauksen uhriksi ulkomailla.

Sari Autio
12:47

38-VUOTIAS mies raiskasi nukkuvan naisen sängyssä, jonka toisella laidalla nukkui myös hänen oman tyttöystävänsä. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen raiskauksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Helsingin hovioikeus pysytti voimassa tuoreella ratkaisullaan käräjäoikeuden tuomion. Hovioikeus korotti kuitenkin uhrille maksettavia korvauksia henkisistä kärsimyksistä tuhannella eurolla. Hovioikeus tuomitsi miehen maksamaan uhrille 3 000 euroa henkisistä kärsimyksistä. Mies tuomittiin maksamaan myös 2 000 euroa tilapäisestä haitasta.

Nainen oli lähtenyt baari-illan jälkeen miehen tyttöystävän asuntoon jatkoille kavereiden kanssa. Kaverit lähtivät taksilla myöhemmin pois. Nainen huomasi, että hänen matkapuhelimensa oli jäänyt asuntoon.

Nainen lähti hakemaan sitä. Mies ja hänen tyttöystävänsä kertoivat, että nainen voi nukkua yön asunnossa.

Mies oli aiemmin illalla varoitellut naista kavereistaan, että he voivat ahdistella. Toinen miehen kavereista olikin yrittänyt naisen mukaan lähennellä.

Nainen kävi nukkumaan yksin vaatteet päällä, mutta heräsi alavartalo paljaana. Mies nukkui vieressä myöskin alavartalo paljaana. Miehen tyttöystävä nukkui myös sängyssä.

Nainen ei ollut herännyt raiskauksen aikana. Hän oli väsynyt ja nauttinut illan aikana myös alkoholia. Nainen lähti talosta ja otti siitä kuvan. Hän palasi sinne poliisin kanssa ja tunnisti asunnon, missä oli ollut.

Asunnolla tyttöystävän äiti herätti miehen ja kertoi, että poliisi on paikalla.

KÄRÄJÄOIKEUS piti tekoa erityisen moitittavana. Oikeuden mukaan mies käytti hyväkseen naisen avutonta tilaa.

Käräjäoikeus katsoi miehen myös teollaan rikkoneen sen luottamuksen, jonka mies oli luonut asianomistajan kanssa ennen rikosta.

Mies kiisti yhdynnän. Naisen kertomaa tuki mm. keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunto DNA:sta.

Mies väitti kirjallisten tutkimustulosten jälkeen, että joku toinen olisi ollut naisen kanssa yhdynnässä tai hän itse olisi ollut yhdynnässä naisen kanssa unessa ja unitilan takia hän ei olisi teostaan rikosoikeudellisessa vastuussa.

Oikeus ei uskonut miehen selityksiä.

HOVIOIKEUDESSA mies vaati syytteen hylkäämistä ja ainakin rangaistuksen alentamista, koska piti rangaistustaan liian ankarana.

Hovioikeus ei näihin vaatimuksiin suostunut.

Teko tapahtui 2016. Teon jälkeen nainen joutui myös ulkomailla toisen raiskauksen uhriksi. Teot aiheuttivat naiselle voimakasta psyykkistä kärsimystä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006637520.html

Onkohan tästä aikaisempaa ketjua? On vaikea etsiä näillä tiedoilla.

Suomessa tapahtuneen raiskauksen tekijä on todennäköisesti ollut matu.
????? ?? ??????.

napalanko
Alibin kestotilaaja
Viestit: 336
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Nainen raiskattiin Suomessa ja ulkomailla

Viesti Kirjoittaja napalanko » Ke Syys 16, 2020 5:52 pm

No ei oikein vaikuta suomalaiselta, ei se kulli vaan ota eteen, ja äitikin vielä samassa kämpässä😂

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3197
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Nainen raiskattiin Suomessa ja ulkomailla

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Syys 16, 2020 11:12 pm

Afrikkalaismies raiskasi naisen ”unitilassa”
16.9.2020 22:22Petri Saarela

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun nainen lähti heinäkuussa 2016 baari-illan jälkeen Saharan alapuolisesta Afrikasta kotoisin olevan miehen, tämän tyttöystävän ja kavereiden kanssa jatkoille tyttöystävän asuntoon.
Illanvieton päätyttyä taksi oli tilattu ja nainen oli poistumassa afrikkalaismiehen kavereiden kanssa, kun hän huomasi, että puhelin jäi asuntoon.

Kun nainen palasi asuntoon hakemaan omaisuuttaan, afrikkalaismies varoitteli kavereistaan, joista yksi oli ahdistellut naista illan aikana. Afrikkalainen ja tyttöystävä tarjosivat mahdollisuutta jäädä yöksi asuntoon, minkä tarjouksen nainen ottikin vastaan.

Vaatteet päällä nukkumaan mennyt nainen heräsi aamulla pikkuhousut nilkoissa vain havaitakseen, että ”seksiä oli harrastettu”. Vieressä makasi afrikkalaismies housut nilkoissa.

Nainen poistui pikaisesti talosta ja otti siitä kuvan paikan tunnistamisen helpottamiseksi. Ystävättärensä kanssa nainen palasi talon lähettyville ja soitti poliisin paikalle. Afrikkalaismies päästikin poliisit asuntoon ja nainen vietiin lääkäriin.

Järkyttyneenä nainen lähti viikon kuluttua tapahtumista Maltalle töihin. Siellä alkoholin käyttö oli runsasta ja nainen oli kykenemätön huolehtimaan itsestään. Seurauksena oli raiskaus.

Kriisiapua Maltalla saatuaan ja Suomeen palattuaan nainen meni lääkäriin, koska voi edelleenkin huonosti afrikkalaismiehen raiskauksen vuoksi. Maltallakin heinäkuun tapahtumat olivat saaneet aikaan ahdistusta ja paniikkikohtauksia. Vielä oikeudenkäynnin aikoihinkin vuonna 2019 nainen ahdistui nähdessään tummia miehiä.

Alkuvuonna 2019 afrikkalaismies selitti käräjäoikeudessa, että mitään yhdyntää ei ollut tapahtunut. Hän oli aamulla ilman boksereita koska oli yön aikana potkinut housut jalasta ja ”aamuerektiokin oli normaali”. Aivan yllättäen tyttöystävän äiti oli herättänyt hänet aamulla ja sanonut poliisin olevan ovella.

Käräjäoikeus piti naisen kertomusta uskottavana ja muun muassa DNA-näytteisiin perustuvan todistusaineiston nojalla tuomitsi 38-vuotiaan afrikkalaismiehen raiskauksesta 1 vuodeksi 8 kuukaudeksi vankeuteen.

Afrikkalaismies oli tyytymätön tuomioon ja valitti hovioikeuteen, joka käsitteli asian maalis- ja elokuussa 2020. Mies vaati ensisijaisesti syytteen hylkäämistä tai toissijaisesti rangaistuksen alentamista ja tuomiota ehdollisena. Vaatimustaan mies perusteli sillä, että jos yhdyntä olisikin tapahtunut, se oli tapahtunut miehen ollessa ”unitilassa”.

Hovioikeuden käsittelyssä nainen kertoi tapahtumista loogisesti samoin kuin aiemmin käräjäoikeudessa. Hovioikeus ei nähnyt syytä muuttaa afrikkalaismiehelle langetettua vankeusrangaistusta. Käräjäoikeuden määräämä 2000 euron korvaus tilapäisestä haitasta jäi myös voimaan. Sen sijaan korvauksia kärsimyksestä hovioikeus korotti 3000 euroon käräjäoikeuden määräämästä 2000 eurosta.

Asianajajien kuluja oikeuskäsittelyissä syntyi yhteensä 10 221 euroa, mistä summasta afrikkalaismies joutuu korvaamaan valtiolle 6123 euroa naisen asianajokuluja. Loput eli miehen omat asianajokulut jäävät valtion vahingoksi afrikkalaismiehen taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Lähteet Helsingin hovioikeuden ja Helsingin käräjäoikeuden tuomiot.

https://www.kansalainen.fi/afrikkalaism ... nitilassa/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3197
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Nainen raiskattiin Suomessa ja ulkomailla

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Syys 16, 2020 11:33 pm

Illanvieton päätyttyä taksi oli tilattu ja nainen oli poistumassa afrikkalaismiehen kavereiden kanssa
Saattaa olla, että nainen välttyi joukkoraiskaukselta, kun jäi nukkumaan mamun viereen.

Vastaa Viestiin