Amfetamiinista ja asekätkennästä 7 vuoden tuomio

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13316
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Amfetamiinista ja asekätkennästä 7 vuoden tuomio

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kouvolassa kiinni jääneelle miehelle 7 vuotta vankeutta – Tuomio muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi maanantaina vuonna 1989 syntyneen miehen yhteensä seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen useista rikoksista, josta kovin tuomio tuli törkeästä huumausainerikoksesta.

Tuomion mukaan Sami Tapio Alaharju oli tuonut maahan Ruotsista 10 kiloa lähes puhdasta amfetamiinia ja 10 000 ekstaasitablettia.

Osoitettietojen mukaan Ruotsissa asuvan Alaharjun autosta löydettiin Kouvolassa noin 2,9 kiloa amfetamiinia ja muistilehtiö, jossa oli huumeisiin ja niiden maahantuontiin viittaavia merkintöjä.

Miehet kätkivät varastettuja aseita
Alaharju sai tuomion myös ampuma-aserikoksesta ja kätkemisrikoksesta. Näistä tuomion sai myös vuonna 1986 syntynyt mies. Hänkään ei ole kouvolalainen.

Tuomion mukaan miehet olivat ottaneet huostaansa varastetun haulikon ja kiväärin, jotka he olivat vieneet Hartolassa sijaitsevassa yrityksessä olevaan pankkiholviin.

Holvista löytyi myös toimintakuntoinen Suomi m/31 -konepistooli ja 34 patruunaa. Osa patruunoista soveltui käytettäväksi konepistoolissa, joka luokitellaan laissa erityisen vaaralliseksi ampuma-aseeksi.

Molemmilla aiempia tuomioita
Syyttäjä vaati Alaharjulle vähintään yhdeksän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Hänellä on myös aiempaa rikoshistoriaa. Hän on ollut vangittuna kiinnijäämisestään lähtien.

Toiselle miehelle syyttäjä vaatii noin kahdeksan kuukauden ehdotonta vankeutta tai yhdyskuntapalvelua. Hänet on kuitenkin tuomittu 18.11.2020 Keski-Suomen käräjäoikeudessa vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, joten Kymenlaakson käräjäoikeus kohtuullisti tuomiota.
Koko uutinen täällä: Kouvolan Sanomat
12.1.2021 6:30
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!