Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
CharlesBronson
Axel Foley
Viestit: 2139
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Espoo kasvaa vahvasti maahanmuuton ansiosta. Espoon keskustassa on meneillään uutta asuinrakentamista.

Ennakkotietojen mukaan Espoon väestö kasvoi tammi–toukokuun aikana yli 1 100 asukkaalla, mikä on lähes 1 500 asukasta vähemmän kuin vastaavana ajankohtana edellisvuonna.

Uusimman väestörakennejulkaisun mukaan toukokuun lopussa Espoossa asui 290 870 asukasta

Tammi–toukokuussa Espoon väestöä lisäsi eniten maahanmuutto. Nettosiirtolaisuuden osuus väestönkasvusta oli 83 prosenttia.

Sen sijaan kuntien välinen muutto oli tappiollinen 28 prosenttia, sillä Espoosta muutetaan nyt runsain määrin muualle. Laskua edellisvuoteen oli peräti 1 600 asukasta.

Vieraskielisiä, eli muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia asukkaita Espoossa oli toukokuun lopussa 54 700, mikä on lähes 19 prosenttia koko väestöstä ja heidän osuutensa vuoden 2020 tammi–toukokuun väestönkasvusta oli lähes 100 prosenttia.

Vastaavasti vieraskielisen väestön osuuden kasvu Helsingissä ei ole ollut yhtä nopeaa kuin muulla pääkaupunkiseudulla.

Muiden kuin kotimaankielisten määrä lisääntyi Helsingissä viime vuonna 4 234 hengellä ja heidän määränsä oli vuodenvaihteessa 16,2 prosenttia väestöstä. Tämän vuoden alkupuoliskon tilastoja ei ole vielä julkaistu.
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/2332993
it's my car !

Avatar
CharlesBronson
Axel Foley
Viestit: 2139
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

suomen_ensimmäinen_ghetto.jpg
suomen_ensimmäinen_ghetto.jpg (131.49 KiB) Katsottu 7631 kertaa
it's my car !

Avatar
CharlesBronson
Axel Foley
Viestit: 2139
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Tätä moni on pelännyt: Espoosta muutetaan nyt vauhdilla naapurikuntiin – Rakentaako Espoo kaupunkia, joka ei kiinnosta hyvätuloisia veronmaksajia?

Muun muassa Espoon Matinkylään on rakennettu voimakkaasti tavoitteena saada uusia asukkaita länsimetron varrelle.

Espoossa on totuttu siihen, että kaupunki on vetänyt hyvätuloisia ja korkeasti koulutettuja muuttajia. Tänä vuonna tilanne on kääntynyt nopeasti. Länsiväylä kertoi syyskuussa, että ensimmäistä kertaa vuoden 2010 jälkeen Espoo menettää asukkaita muihin kuntiin enemmän kuin saa niistä muuttajia.

Muuttajat suuntavat kehyskuntiin, etenkin Kirkkonummelle. Samaan aikaan Espoon väestönkasvu tulee yli 90 prosenttisesti vieraskielisistä.

HS:n tuoreen jutun mukaan Espoo on nyt historiallisesti pk-seudun suurin häviäjä muuttoliikkeessä. HS:n haastattelema aluetutkija Timo Aro pitää Espoon suunnanmuutosta "yllättävänä".

Helsinkiläinen konkaripoliitikko Osmo Soininvaara (vihr.) varoitti jo 2 vuotta sitten, lokakuussa 2018, että Espoo on tekemässä emämunauksen kaavoituksessa.

Länsimetron varteen on rakennettu pieniä kerrostaloasuntoja tiiviisti – kuitenkin Soininvaaran näkemyksen mukaan siten, että asemien ympäristöön ei synny kunnolla palveluja, kuten urbaanissa ja houkuttelevassa kaupunkirakenteessa kuuluisi.

– Saattaa olla, että näillä alueilla tulotaso tulee tuottamaan pettymyksen hyviin veronmaksajiin tottuneille Espoon päättäjille, arveli Soininvaara blogissaan kaksi vuotta sitten.

Kaksi vuotta sitten haastateltu Espoon asuntopomo puolestaan piti Soininvaaran näkemyksiä "omituisina" ja puolusti Espoon kaupunkirakennetta.

Sama huoli on toistunut myös espoolaispoliitiikkojen puheissa ja on yksi syy muun muassa siihen, että uudessa Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavassa on lisätty pientaloalueita.

Kokoomuksen Markku Markkula ja demareiden Maria Guzenina huomauttivat Länsiväylän jutussa kesäkuussa, että Espoo menettää asukkaita kehyskuntiin ja asuntorakentamisen pitää olla monipuolista.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä puolestaan huomautti Länsiväylässä jo syksyllä 2019, että väestönkasvu ei tue entiseen tapaan verotulojen kehitystä.

Hyviä veronmaksajia tulee Espooseen vähemmän kuin ennen. Aikaisemmin verotulot kasvoivat samassa suhteessa kuin väkimäärä.

Lähikuntiin muuttaminen näkyy myös Helsingissä, mutta ei likikään yhtä jyrkkänä kuin Espoossa, jossa pois muuttaminen kiinnostaa kaikissa ikäryhmissä.

Osasyynä voi olla koronavuosi, joka on lisännyt oman tilan ja rauhan kaipuuta muuttopäätöksissä.
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/3194468
it's my car !

Avatar
CharlesBronson
Axel Foley
Viestit: 2139
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

kohta_espoo_kylpee_rahassa.jpg
kohta_espoo_kylpee_rahassa.jpg (190.1 KiB) Katsottu 7601 kertaa
it's my car !

canis lupus
Neuvoja-Jack
Viestit: 505
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Vale, paha vale, Legrainin raportti.

Avatar
occopution
Neuvoja-Jack
Viestit: 529
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:17 pm
Paikkakunta: NaurisMaa

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja occopution »

Hyvä, että Marinin hallitus on jossain sentään onnistunut.
For Ever Young! 17-vuotiaita jo vuodesta 2015!

Avatar
Villeri
Javier Pena
Viestit: 1739
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Helsinki lyö uutta vaihdetta silmään, jos uudeksi pormestariksi nousee Kirsi Piha tai Anni Sinnemäki. Helsingin suurin valttikortti lienee vahva talous: Itä-Helsingin voi täyttää kokonaan kehitysmaamuslimeilla ennen kuin kone alkaa yskiä.

0e2b2e87.jpg
0e2b2e87.jpg (226.48 KiB) Katsottu 7384 kertaa

laakerinena
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: To Loka 01, 2020 1:38 am

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja laakerinena »

Myönteistä kehitystä. Aattelin kaarnavenefirman perustaa kotini lähelle Espooseen. Ikeassa pomo on ollut tyytyväinen latenvatkaajiin ja yhteisiä peli-iltamia on suunnitteilla 12 eri paikassa.

Miksei suomalaiset toimi?
Halla-aho on uuden Helsingin pormestari.

H.Moilanen
Javier Pena
Viestit: 1876
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Kyllähän pakolais- ja turvapaikanhakijataustaisia ihmisiä Espoossa riittää. Kaupunki on tullut minulle tutuksi niin asumisen, opiskelun, työn kuin vapaa-ajankin kautta. Espoo poikkeaa kuitenkin monista muista Suomen paikkakunnista siinä mielessä, että Espoon maahanmuuttajataustaisista asukkaista poikkeuksellisen moni on hankkinut oleskelulupansa opiskelun, työn tai perhesuhteiden vuoksi. Espoolaisista maahanmuuttajista aika monilla on sellaisia äidinkieliä kuin ruotsi, englanti, venäjä, viro, puola, latvia, liettua, unkari, saksa, ranska, italia, espanja, hollanti, kiina, japani, korea, tagalog, vietnam, portugali jne. Syitä on tietenkin Aalto yliopisto, Laurea, Keilaniemen teknologiakeskittymä, Espoo International School, hyvät yhteydet Helsingin (erityisesti Ruoholahden) työpaikkoihin yms. En silti kiellä niitä ongelmia, joita Espoossakin muhii, ja joita itsekin olen päässyt mm. työni puolesta ratkomaan.

Kantasuomalaisten (ja joidenkin länsimaisten & aasialaisten mamujenkin) Espoosta pois muuttamisen syynä ei kuitenkaan tietääkseni ole niinkään White flight, vaan talousongelmat ja toisaalta etätöiden mahdollistama entistä suuremman etäisyyden otto työpaikalle. Osa talousongelmista liittyy koronaan, mutta osa liittyy hämäräbisneksen ongelmiin, joita on viime aikoina nähty aika lailla. On ollut isojen lastien takavarikkoja, viranomaiset ovat ratsanneet serverikeskuksia ja hakkeroituneet salattuihin viestimiin. Siihen päälle vielä pandemian aiheuttamat ongelmat matkusteluun ja logistiikkaan. Tiedän aika monta espoolaista, joilta on yksinkertaisesti manit loppu tai kovaa vauhtia loppumassa. Osalla on sellainen kulurakenne, että 30-100% säännöllisistä menoista on rahoitettu enemmän tai vähemmän laittomilla tuloilla. Jos ne tulot loppuu, täytyy saada tuloa jostain muualta tai vähentää menoja. Ongelman voi ratkaista tyylikkäästi tekemällä oikein suurieleisen "muutamme maalle" -lifestyleprojektin, jota esittelee naistenlehdessä tai somessa. Sama rahaan liittyvä ongelma on kuulemma ollut monilla Suomeen ulkomailta paluumuuttaneilta. Jos raha ei enää riitä monen tuhannen dollarin kuukausittaisiin asumismenoihin, yksityiskouluihin, taloudenhoitajan palkkaamiseen, yksityiseen terveysvakuutukseen ja muihin maailmalla tarpeellisiin maksuihin, voi tehdä näyttävän irtioton muuttamalla maailman onnellisimpaan maahan nauttimaan ilmaisista kouluista, terveydenhuollosta yms.
Wannabe Rita Tainola:
"Olen tavannut prinssi Charlesin moneen kertaan, mutta Buckinghamin palatsin teekutsuilla juutuin nurmikkoon koroillani ja toisessa kädessä oli teekuppi ja toisessa pikkuleipälautanen."

Avatar
Villeri
Javier Pena
Viestit: 1739
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja Villeri »

H.Moilanen kirjoitti:
La Tammi 16, 2021 8:22 pm
Kyllähän pakolais- ja turvapaikanhakijataustaisia ihmisiä Espoossa riittää. Kaupunki on tullut minulle tutuksi niin asumisen, opiskelun, työn kuin vapaa-ajankin kautta. Espoo poikkeaa kuitenkin monista muista Suomen paikkakunnista siinä mielessä, että Espoon maahanmuuttajataustaisista asukkaista poikkeuksellisen moni on hankkinut oleskelulupansa opiskelun, työn tai perhesuhteiden vuoksi. Espoolaisista maahanmuuttajista aika monilla on sellaisia äidinkieliä kuin ruotsi, englanti, venäjä, viro, puola, latvia, liettua, unkari, saksa, ranska, italia, espanja, hollanti, kiina, japani, korea, tagalog, vietnam, portugali jne. Syitä on tietenkin Aalto yliopisto, Laurea, Keilaniemen teknologiakeskittymä, Espoo International School, hyvät yhteydet Helsingin (erityisesti Ruoholahden) työpaikkoihin yms. En silti kiellä niitä ongelmia, joita Espoossakin muhii, ja joita itsekin olen päässyt mm. työni puolesta ratkomaan.

Kantasuomalaisten (ja joidenkin länsimaisten & aasialaisten mamujenkin) Espoosta pois muuttamisen syynä ei kuitenkaan tietääkseni ole niinkään White flight, vaan talousongelmat ja toisaalta etätöiden mahdollistama entistä suuremman etäisyyden otto työpaikalle. Osa talousongelmista liittyy koronaan, mutta osa liittyy hämäräbisneksen ongelmiin, joita on viime aikoina nähty aika lailla. On ollut isojen lastien takavarikkoja, viranomaiset ovat ratsanneet serverikeskuksia ja hakkeroituneet salattuihin viestimiin. Siihen päälle vielä pandemian aiheuttamat ongelmat matkusteluun ja logistiikkaan. Tiedän aika monta espoolaista, joilta on yksinkertaisesti manit loppu tai kovaa vauhtia loppumassa. Osalla on sellainen kulurakenne, että 30-100% säännöllisistä menoista on rahoitettu enemmän tai vähemmän laittomilla tuloilla. Jos ne tulot loppuu, täytyy saada tuloa jostain muualta tai vähentää menoja. Ongelman voi ratkaista tyylikkäästi tekemällä oikein suurieleisen "muutamme maalle" -lifestyleprojektin, jota esittelee naistenlehdessä tai somessa. Sama rahaan liittyvä ongelma on kuulemma ollut monilla Suomeen ulkomailta paluumuuttaneilta. Jos raha ei enää riitä monen tuhannen dollarin kuukausittaisiin asumismenoihin, yksityiskouluihin, taloudenhoitajan palkkaamiseen, yksityiseen terveysvakuutukseen ja muihin maailmalla tarpeellisiin maksuihin, voi tehdä näyttävän irtioton muuttamalla maailman onnellisimpaan maahan nauttimaan ilmaisista kouluista, terveydenhuollosta yms.
Tällainen tilasto oli Espoon omassa julkaisussa:
Screenshot_20210116-193731.jpg
Screenshot_20210116-193731.jpg (162.95 KiB) Katsottu 6803 kertaa

H.Moilanen
Javier Pena
Viestit: 1876
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Toi onkin hyvä taulukko, koska siinä näkyy muutokset kolmen viimeisen vuoden aikana suurimpien kieliryhmien osalta. Kaikkien muiden kielten puhujien määrä on kasvanut vuosi vuodelta, paitsi viron. Ilmiö selittyy varmaan sillä, että viime vuosina virolaisia on muuttanut paljon takaisin Viroon. Arabiankielisten määrä näyttäisi lisääntyneen nopeimmin. Heistä valtaosa lienee irakilaisia.
Wannabe Rita Tainola:
"Olen tavannut prinssi Charlesin moneen kertaan, mutta Buckinghamin palatsin teekutsuilla juutuin nurmikkoon koroillani ja toisessa kädessä oli teekuppi ja toisessa pikkuleipälautanen."

Asiallinen
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 4:41 pm

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja Asiallinen »

Jos koronassa on jotain hyvää niin se, että näitä 20-40v miehiä, niitä elintasopakolaisia ei tänne tule nyt niin paljon. Mielestäni he pitäisi kotiuttaa jo, varsinkin ne kielteisen päätöksen saaneet joita on tuhansia jossain, espoossakin varmasti.

jepulis82
Axel Foley
Viestit: 2238
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Onhan se suuri ihme ettei työssäkäyvä veronmaksaja halua asua lähiössä missä saa kuunnella äbälä-wäbälää läpi yön. Siinä on kiva herätä aamulla virkistyneenä töihin kun paremman kulttuurin edustajat ovat antaneet nukkua koko yön rauhassa. :lol:
"Those who want respect, give respect."

Morotius
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 2:40 pm

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja Morotius »

Espookin on niin laaja alue, että varmasti löytyy näitä maahanmuuttajia ja vieraskielisiä oma osansa. Olen kuitenkin samoilla linjoilla kuin joku muu aiemmin mainitsi, että Espoossa tuntuisi olevan näitä vieraskielisiä jotka ovat koulussa tai työssäkäyviä. Ei siis mielestäni voida puhua varsinaisesta "ghettoutumisesta". Enkä koskaan ole millään Espoon metroasemalla törmännyt sankkoihin kerjäläislaumoihin tai muihin tällaisiin ilmiöihin, mitä esimerkiksi lähempää Helsingin keskustaa löytyy.

Koronalla varmaan osansa tässäkin, ihmiset joilla mahdollisuus tehdä etätyötä ottavat myös fyysistä etäisyyttä työpaikkaan ja etsivät kenties asuntoa kauempaa rauhallisemmilta paikoilta (kauempana esim. metroasemia) ja täten jättävät vapautuvia asuntoja vaikkapa näille opiskeleville maahanmuuttajile.

jepulis82
Axel Foley
Viestit: 2238
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Espoon ghettoutuminen etenee odotettua paremmin

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Morotius kirjoitti:
Su Tammi 17, 2021 9:24 am
Espookin on niin laaja alue, että varmasti löytyy näitä maahanmuuttajia ja vieraskielisiä oma osansa. Olen kuitenkin samoilla linjoilla kuin joku muu aiemmin mainitsi, että Espoossa tuntuisi olevan näitä vieraskielisiä jotka ovat koulussa tai työssäkäyviä. Ei siis mielestäni voida puhua varsinaisesta "ghettoutumisesta". Enkä koskaan ole millään Espoon metroasemalla törmännyt sankkoihin kerjäläislaumoihin tai muihin tällaisiin ilmiöihin, mitä esimerkiksi lähempää Helsingin keskustaa löytyy.

Koronalla varmaan osansa tässäkin, ihmiset joilla mahdollisuus tehdä etätyötä ottavat myös fyysistä etäisyyttä työpaikkaan ja etsivät kenties asuntoa kauempaa rauhallisemmilta paikoilta (kauempana esim. metroasemia) ja täten jättävät vapautuvia asuntoja vaikkapa näille opiskeleville maahanmuuttajile.
Totuus nyt vaan on se, että karvakädet ja neekerit ei työllisty missään päin länsimaita. Ei se mitään sattumaa enää ole. Niin kauan kuin kotona makaamalla saa sata kertaa paremman elintason täällä kuin kotimaassaan, niin mikään ei tule muuttumaan.
"Those who want respect, give respect."

Vastaa Viestiin