Kansallinen Kokoomuspuolue

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8823
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Kansallinen Kokoomuspuolue

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Kokoomuksen jäsenistön rikoksia ei ole tullut ihan siihen tahtiin rikosoikeuteen, että voisi ketjun JR-osioon perustaa, mutta oletan tämän johtuvan lähinnä siitä, että talousrikosten selviämisprosentti on sitä pienempi. mitä isompiin kuvioihin mennään. Yksittäisten Kokoomusten jäsenten rikokset ovat täällä keskittyneet siihen rikosten Ferrari-luokkaan eli henkirikoksiin; löytyy Laajasalon surmaajaa, Kimmo Sasia kylvämässä kuolemaa autollaan ja myöhemmin "katumassa tekoaan aktiivisesti".
- Talousrikosten puute oikein hämmästyttää, koska tietää niiden olemassaolosta ihan pinnassakin. Eli niitä taatusti löytyisi todistettavaksi asti, jos vaan joku alkaisi penkomaan mitä eräs pitkäaikainen turkulainen kokoomuslainen on puuhastallut saadakseen jopa jr-liivikerhoa "synttäreille", varmaan niin "hyvä jätkä"? Tutkimukset voisi aloittaa vaikka näiden kekkereiden rahoittajista ja Turun seudun uusien kauppatonttien tai arvotonttien kaupoista.

Rikosten selviämisprosenttiin vaikuttanee myös se, että Kansallinen Kokoomus on ollut olemassa niin kauan, että se on jäsenineen ja liittolaisineen onnistunut kutomaan merkittävän ja toimivan verkoston liike-elämän, pankkien, poliitikkojen, virkamieskunnan, poliisijohdon, syyttäjien, tuomareiden ja oletettavasti myös median välille, koska emme näe tutkivan journalismin syväluotaavia artikkeleita rakenteellisesta korruptiosta, lahjonnasta, veronkierrosta? Rahalla ja vallalla saa "ystäviä"!
Esimerkkinä vaikkapa suomalaisnimiä ja veronkierto-omaisuuksia sisältävät panamapaperitkin unohtuivat heti, kun joltain somejulkkikselta rapsahti rakennekynsi rikki hänen treenatessaan muovihuuliaan pernonal trainerinsa kanssa. Maksaako kokoomus tietyt tahot hiljaiseksi vai eikö media enää osaa työtään, mistä on kyse?

Emme näe oikeastaan mitään kriittisiä tutkivan journalismin juttuja ja tuntuukin, että media ei ole vahtikoira, vaan räkyttävä piski. Kokoomukseen liittyen kritiikki oli kuitenkin Sipilän hallituksessa sievää, kun Sipilä otti kaiken kritiikin, vaikka kokoomuksen kanssa asiat toki päättivätkin. Toki kritiikkiä pienensi se, että Sipilän, Orpon ja Soinin hallitus pitivät rajat auki, kun "jännästi" jostain tulla tupsahti noin 30 000 siirtolaisen joukkio länsirajallemme kuin tilauksesta, kun kokoomuksen puheissa oli aiempina vuosina usein vilahtanut toive Suomeen työtä tekemään tulevista (välillä erikseen mainitsivat jopa "korkeakoulutus" tai "syyrialainen") maahanmuuttajista.
(Osa tietääkin nyt, että no nyt meillä on perheenyhdistämisten ja punaisen hallituksen toimien vuoksi jatkuvasti paisuva määrä maahanmuuttajia, mutta eivät he tänne töitä ole tulleet tekemään, vaan oleskelemaan, ihan kuten papereissa lukee "oleskelulupa". Todella harvalla on minkäänlaista koulutusta ja syyrialaisethan eivät sitten meille asti tulleetkaan, lupauksista huolimatta.)
Petteri Orpo: ”Meillä on vahva konservatiivinen eetos”

Kuva
– Kokoomus on sekä konservatiivinen että liberaali puolue, sanoo puheenjohtaja Petteri Orpo. Kuva: Stas Voronin.

KIRJOITTANUT
KAI KORTELAINEN

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan hänen puolueensa on samaan aikaan liberaali ja konservatiivinen. Radio Dein puoluejohtajatentissä Orpo selvitti, miten temppu on mahdollinen sekä nimesi suosikkidemarinsa.

Politiikan piirissä ja välillä jopa kirkollisissa keskusteluissa on aika ajoin kinattu siitä, onko aikanaan koti-uskonto-isänmaa -iskulausetta kantanut puolue, Kansallinen Kokoomus, tätä nykyä puolueena perimmäisiltä arvoiltaan liberaali vai konservatiivinen. Radio Dein puoluejohtajatentissä eilen sunnuntaina puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi puolueen olevan molempia.

Miten on mahdollista olla samaan aikaan liberaali ja konservatiivi?

– Se lähtee siitä, että Kokoomus uskoo hyvin vahvasti yksilön vapauteen ja yksilön vastuuseen. Perustamme kaiken länsimaiseen vapaaseen ja tasa-arvoiseen demokratiaan ja oikeusvaltioon. Länsimaisen demokratian liberaalit arvot ovat meidän perustalla, selvitti Orpo sunnuntai-iltana Radio Deissä.
”Konservatismia ei ole se, että sanotaan ´rajat kiinni´ tai ´kansainvälinen toiminta on pahasta´.”
– Samaan aikaan meillä on vahva konservatiivinen eetos, joka lähtee vakaasta yhteiskunnasta, jossa on vahvat instituutiot, joihin luotetaan, kuten oikeuslaitos, poliisi ja puolustusvoimat. Vakaa yhteiskunta tuo vapaille ihmisille tilan toimia. Konservatismi on minulle monella tavalla juuri tätä ja merkitsee paljon hyviä asioita.

Haastattelussa Orpo teki pesäaroa perussuomalaisten määritelmään konservatiivisista arvoista.

– Minusta konservatismia ei ole se, että sanotaan ”rajat kiinni” tai että ”kansainvälinen toiminta on pahasta”. Näistä olen vahvasti eri mieltä.

Suomessa puhuttiin takavuosina paljon siitä, kuinka poliittisen kentän jako oikeistoon ja vasemmistoon on vanhentunut. Orpon mukaan nämä puheet ovat osoittautuneet löperöiksi.

­– Meillä on vasemmistohallitus, joka tekee vasemmistolaista politiikkaa. Sen vastavoimana on silloin oikeistolainen politiikka, jossa Kokoomus maltillisena oikeistopuolueena on vaihtoehto.

”Loputtoman velanoton” malli ei löydykään Ruotsista
Vasemmistolainen politiikka näkyy Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan ”loputtomana velanottona” vailla huolta huomisesta.

– Maalaisjärki sanoo, ettei velkaa voi loputtomasti ottaa. Joku sen maksaa joskus. Jos me haluamme – niin kuin me haluamme – huolehtia Suomen itsenäisyydestä ja hyvinvoinnista, niin silloin meidän pitää pitää huolta siitä, että meidän talous on kunnossa.

Orpo kertoo huomanneensa hallituspuolueiden puolustavan Suomen velanottoa erityisesti Ruotsin esimerkillä, jolla länsinaapuri on elvyttänyt taloutensa vahvaan iskuun velkarahalla.

– Hallituspuolueet kovin mielellään vertaavat meitä Ruotsiin – että Ruotsinkin elvyttää. He jättävät kertomatta sen, että kaikkien ennusteiden mukaan Ruotsin talous kääntyy voimakkaaseen kasvuun jo tänä vuonna ja velkaantuminen taittuu.

Koronapandemia kasvatti Suomessa julkisen velan suhdetta bruttokansantuotteeseen noin 60 prosentista 69 prosenttiin ja valtiovarainministeriö ennakoi velkasuhteen kasvavan vielä 75 prosenttiin vuonna 2025. Ruotsissa ennustetaan maan velkasuhteen nousevan tänä vuonna yli 40 prosenttiin, mutta palaavan 37 prosenttiin jo vuonna 2023.

– Meidän kaikki [velka]käyrät näyttävät kohti koillista. Velkaantuminen jatkuu kovana vielä tulevat vuodet, työllisyysaste ei lähde nousuun ja kun vielä Suomessa väestö ikääntyy nopeampaa tahtia kuin monissa muissa maissa, niin meidän tilanne on tosi vakava.

Kokoomusjohtaja löysi suosikkidemarinsa
Orpon mukaan ainoa kestävä tapa säilyttää hyvinvointi on, että mahdollisimman moni suomalainen on töissä.

– Jos meidän työllisyysaste olisi sama kuin Ruotsissa, niin meidän ei tarvitsisi ottaa velkaa, pystyisimme panostamaan vanhusten palveluihin tai kouluun ihan eri tavalla, kun nyt joudutaan jakamaan niukkuutta.

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan riittävän moni suomalainen saadaan töihin ainoastaan rakenteita korjaamalla. Erityisesti maa kuulemma kaipaa sosiaaliturvajärjestelmän uudistamista ja yrittämisen verotuksen keventämistä.

”Ihmisen ei kaikissa tilanteissa kannata ottaa työtä vastaan. Se johtaa siihen, että jäädään mieluummin kotiin. Minä en moiti sitä ihmistä, joka tekee sen ratkaisun. Moitin meidän järjestelmää.”

— Työn tekeminen ei ole aina Suomessa kannattavaa. Meillä on sosiaaliturvan ja verotuksen kokonaisvaikutus sellainen, että ihmisen ei kaikissa tilanteissa kannata ottaa työtä vastaan. Se johtaa siihen, että jäädään mieluummin kotiin. Minä en moiti sitä ihmistä, joka tekee sen ratkaisun. Moitin meidän järjestelmää.

Hallituksen ministerien tavoin Petteri Orpokin tähyää Ruotsiin – tosin eri kuvakulmasta.

– Ruotsissa ja Saksassa työmarkkinat uudistettiin kymmeniä vuosia sitten. Saksassa sen teki sosialidemokraattinen liittokansleri Gerhard Schröder, Ruotsissa uudistuksen vei läpi pääministeri [Göran] Persson, sosialidemokraatti hänkin.

– Niiden, jotka eivät Suomessa suostu tunnustamaan jäykkien työmarkkinoiden vaikutusta talouskasvuun, kannattaa aidosti katsoa näitä esimerkkejä.

Orpo väittää hallituksen rahoittaneen kuntia tietoisesti liian avokätisesti
Radio Dein puheenjohtajatentissä leppoisana miehenä tunnettu Orpo otti kierroksia hallituksen kunnille suuntaamista koronatuista. Vuoden 2020 tilinpäätösarvioiden valossa kuntatalous vahvistui ennätysheikolta tasolta poikkeuksellisen hyviin lukemiin. Kuntien ja kuntayhtymien yhteenlaskettu tulos oli Kuntaliiton laskelmien mukaan 1,7 miljardia euroa ylijäämäinen.

”Ei voi välttyä siltä ajatukselta, että hallitus on tehnyt tämän ylikompensoinnin tietoisesti, koska me käymme tässä maassa kahden kuukauden päästä kuntavaalit.”

– Erittäin huonoa politiikkaa hallitukselta on ollut se, että he ovat ylikompensoineet kunnille koronan aiheuttamia kuluja ja veromenetyksiä. Monessa kunnassa huokaistiin helpotuksesta, ja pistettiin välttämättömät uudistukset syrjään – se on petollista. Ajatellaan, että asiat ovat hyvin, mutta eurosumun – eli hallituksen rahanjaon – takana on erittäin huonossa kunnossa oleva kuntatalous.

Orpo esitti Radio Deissä väitteen, että hallitus on tukenut kuntia tietoisesti ylijäämäisesti, enemmän kuin mitä korona niitä kuritti.

– Ei voi välttyä siltä ajatukselta, että hallitus on tehnyt tämän ylikompensoinnin tietoisesti, koska me käymme tässä maassa kahden kuukauden päästä kuntavaalit. Tämä on kaikkien aikojen kallein kuntavaalibudjetti, minkä hallitus on tehnyt.

Suomessa kunnat vastaavat useimmista suomalaisten jokapäiväisistä arjen palveluista.

– Jos on huolissaan vanhusten palveluista, kouluista, nuorten syrjäytymisestä ja harrastusmahdollisuuksista, niin se on kunta, joka niistä vastaa. Kun kuntatalouden kunto on heikko, niin silloin niitä asioita pitäisi pistää kuntoon eikä velkarahalla antaa kuvaa, että asiat ovat paremmin.
Radio Dei lähettää tänään kuullun Petteri Orpon kuntavaalihaastattelun uusintana keskiviikkona 24.2. kello 22.03. Kaikki puoluejohtajatentit kuultavissa lähetysten jälkeen sivulla radiodei.fi/kuntavaalitentti.
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset ... nen-eetos/
Tässä eräs liberaalin kokoomuksen tuotteista lehtijutussa 2015, Kuntaliiton toimitusjohtaja Kietäväinen pohtii saapuneen joukkion vaikutuksia kuntatalouteen ja viime kädessä suomalaisten veroprosenttiin
Avainasemassa on kotouttamisen onnistuminen. Mikäli kotouttamishanke pyörähtää oikeaan suuntaan, niin turvapaikanhakijoille ovensa avanneissa kunnissa kassavirta voi olla ajan mittaan jopa positiivinen.

– Jos me tässä kotouttamisessa onnistumme, niin nämä ihmiset työllistyvät ja tilanne on päinvastainen, se vahvistaa kansantaloutta. Jos ollaan massoittain työttöminä, niin näkymä on kyllä huolestuttava
, Kietäväinen sanoo
.
https://yle.fi/uutiset/3-8367867
  • Mitenkähän mahtoi mennä? No nyt toki laitetaan kaikki koronan piikkiin, mutta myös Orpon porukalla, ennen punaista hallitusta oli hyvin aikaa suunnitella miten maahamma tullut [tilattu ja saatu] työvoima asutetaan, kotoutetaan, koulutetaan ja työllistetään
  • Kouluttamisen tarve tuli, kun saimme ihan vähän vääränlaista tuotetta - piti tulla akavalaisia mersuja, mutta amista käymättömiä ladojahan sieltä tuli, suurin osa vieläpä ihan hajalla. Suomen kieltä ei pääsääntöisesti osata edes viiden vuoden oleskelun jälkeen, eikä töistä ole hajuakaan
Katsotaanpas, mitä Kokoomuksen liberaali maahanmuuttolinja on saanut aikaan. Meni useita vuosia ennenkuin saimme minkäänlaista virallista tietoa maahanmuuttajien aiheuttamista kustannuksista ja puhuttiin jopa heidän olevan rikkaus! Nyt olemme saaneet lukea raiskaukset, mutta luetaanpa nyt talouslukuja, kerran Kokoomuksen avauksessa olemme: Kauan kaivettu kelan tutkimus osoittaa, että:
"Maahanmuuttajille keskimäärin kaksinkertaisesti Kelan etuuksia Suomessa syntyneisiin verrattuna
Ero kahden väestöryhmän välillä muodostui työttömyysturvasta, asumistuista ja toimeentulotuista."

https://yle.fi/uutiset/3-11680542 3.12.2020


Näin vaalien alla elämme aina huvittavaa aikaa, kun saamme kuulla toinen toistaan mahtavampia turhia lupauksia ja todella muhkeita valheita, kuten tuossa yllä saimme jo Orpoltakin lukea kuinka mies kertoo pokerina heidän olevan liberaaleja ja konservatiivisia samaan aikaan! HÄHHÄH, kuka näitä juttuja näille oikein keksii, tullee ihan sydämmestä asti nämä valheet?! Vai, että nyt kokoomuksessa onkin oikein "vahva konservatiivinen eetos"?

Se on siitä jännä asia, että tällaiset puheet vaativat tekoja ja konservatismista kokoomuksella ei ole näyttöjä kuin Sipilän hallituksessa, sielläkin taisi olla vain turhan monta kokkia, kun aikaa ja rahaa saatiin haaskattua uuteen SOTEEN, mutta ei jäänyt näyttää kuin loukattuja sieluja ja päälleastuttuja kenkiä, kansalaisten näkökulmasta: tyhjiä lupauksia...

Vähemmän puheita ja lupauksia, enemmän tekoja ja tiedottamista niiden perusteista, arvioiduista vaikutuksista ja miten ne myöhemmin totetuivat eli onnistuivat, tässä kohtaa voi antaa lyhyen perustelun, jos joku asia ei mennytkään ihan putkeen, kuten vaikkapa tämä maahanmuuttovillitys, jonka oli ajatuksena alkaa joskus tuottamaan. No ei ala, jos ruotsalaisprofessorilta kysytään:
Ruotsissa on pitkään väitetty, että humanitaarinen maahanmuutto aiheuttaa aluksi kuluja, mutta on pitkällä tähtäimellä hyödyllistä yhteiskunnalle. Kansantaloustieteen professorin mielestä ei oikein näytä siltä, että toivotut pitkän aikavälin hyödyt toteutuisivat ikinä.

Humanitaarinen maahanmuutto aiheuttaa kuluja julkiselle taloudelle vielä pitkään pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden Ruotsiin saapumisen jälkeenkin, koska he eivät työllisty, kirjoittaa ruotsalainen kansantaloustieteen professori Mats Hammarstedt mielipidekirjoituksessaan Dagens Industri -lehdessä. Kyseessä ei ole ohimenevä ongelma.
Lähde:
ruotsiksi: https://www.di.se/debatt/migrationen-en ... r-sverige/
suomeksi: https://www.suomenuutiset.fi/professori ... skunnalle/

prof. Hammarstedt kirjoitti:Humanitaarinen maahanmuutto aiheuttaa kuluja julkiselle taloudelle vielä pitkään pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden Ruotsiin saapumisen jälkeenkin, koska he eivät työllisty
  • Sama ilmiö on rakentumassa Suomeenkin, jatkuvien maahanmuuttajahaittojen ja kustannusten polku, missä veronsiirtoja tehdään ulkomailta syntyneille jatkuvasti, ei vain siirtolaisten saapuessa, vaan pysyvästi. Tätä liberaali Kokoomus on ollut aktiivisesti Suomeen rakentamassa ja halut eivät ole todellakaan loppu siltä saralta. "Seuraavat tulijat on vain kotoutettava paremmin, kun ensimmäisten kanssa teimme virheitä," tullee kokoomuspomo vakuuttelemaan, jos valtaan vielä joskus pääsee.
Sitä odotelllessa, pitänee alkaa seuraamaan mitä Kokoomuksella olisi annettavana kuntavaaleissa, ehkäpä taas niitä tyhjiä lupauksia, joilla on huumoriarvoa! Nouseeko missään esille nämä kustannukset, seksuaalirikokset vai pysyykö Kokoomus hyvin liberaalilla linjalla?
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Chikatilo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1357
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Kansallinen Kokoomuspuolue

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Milloin kokoomus lakkasi olemasta kansallinen? Sitähän se ei enää missään tapauksessa ole ollut aikoihin. Tuskin minkään muun puolueen virallinen arvopohja on niin ristiriidassa tekojen ja päämäärien kanssa, kuin kokoomuksen.

Kokoomuksen merkittävin käytännön saavutus 2000-luvulla on ollut seksin avulla tehty hovipetos, jolla tuhottiin laitavasemmistolaisempi työväenliike ja annettiin se ex-stalinistien ja yltiöliberaalien leikkialustaksi. Suurin osa vanhoista kommareista ei tätä vieläkään tajua. Silli / H Moilanen osannee kertoa lisää, jos on oikeasti ”tutkiva journalisti”.

Itsekin kannatin kokoomusta Ilaskiven aikaan. Nyt hävettää.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2822
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kansallinen Kokoomuspuolue

Viesti Kirjoittaja dazu »

Itse kannatin kokoomusta jossain määrin suurinpiirtein 2007-2010 saakka, jolloin vakiinnuin näkemyksiltäni keskusta-vasemmisto-light-konservatiiviksi, sinne suunnilleen samoille asemille, mihin siniset poliittisella kartalla sijoitettiin...
Kokoomus oli ennen 2007 vaaleja aika sisäsiisti keskusta-oikeistolainen tolkun-puolue, mutta alkoi valtaa saatuaan heittämään kiihtyvällä tahdilla oikealle. Kaudella 2015-2019 ei ollut enää mitään rajaa, vaan kok. löi oikeasta laidasta läpi. Sellainen vaikutelma tässä on syntynyt, että kokoomus ajaa suuryritysten etuja muista viisveisaten.
Nykyinen näkemykseni kokoomuksesta kiteytyy seuraavaan videonpätkään: https://www.youtube.com/watch?v=xtSTMYGEyaM
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Vastaa Viestiin