Varhaiskasvattaja murhasi 2-vuotiaan lapsen Saksassa

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
IrmeliAlina
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ke Loka 31, 2018 10:55 pm

Varhaiskasvattaja murhasi 2-vuotiaan lapsen Saksassa

Viesti Kirjoittaja IrmeliAlina »

Varhaiskasvattaja tuomittiin 2-vuotiaan päiväkotilapsen murhasta Saksassa

Varhaiskasvattaja oli painanut lapsen rintaa, kunnes tämä lakkasi hengittämästä.
Syytetty Sandra M. peitti kasvot saapuessaan oikeuskäsittelyyn perjantaina Mönchengladbachissa Saksassa.Syytetty Sandra M. peitti kasvot saapuessaan oikeuskäsittelyyn perjantaina Mönchengladbachissa Saksassa.
Syytetty Sandra M. peitti kasvot saapuessaan oikeuskäsittelyyn perjantaina Mönchengladbachissa Saksassa. EPA/AOP
Saksassa päiväkodissa työskennellyt 25-vuotias nainen on saanut tuomion päiväkotilapsen murhasta. Sandra M tuomittiin oikeusistuimessa Mönchengladbachin kaupungissa elinkautiseen vankeusrangaistukseen perjantaina.

Teko todettiin erityisen vakavaksi, minkä takia tuomittu voi päästä vapaaksi aikaisintaan 20 vuoden kuluttua. Asiasta kertoo esimerkiksi Süddeutsche Zeitung.

Karmea tapaus sattui viime keväänä Am Steinkreis -nimisessä päiväkodissa Viersenin kaupungissa Nordhrein-Westfalenin osavaltiossa. Tuolloin 2-vuotias päiväkotilapsi Greta oli ollut päiväkodissa kahdestaan varhaiskasvattajan kanssa. Elettiin koronakevättä, ja Bildin mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta moneen viikkoon, kun Greta oli tuotu päiväkotiin. Muita lapsia päiväkodissa ei sillä hetkellä ollut.

Tarkka päivä oli 21. huhtikuuta 2020. Sandra M:n epäillään painaneen tytön rintakehää kesken päiväunien, kunnes tyttö lakkasi hengittämästä.

Psykiatri totesi varhaiskasvattajan syyntakeiseksi. Tapauksen motiivi jäi epäselväksi. Bildin mukaan syyttäjä olettaa, että varhaiskasvattaja oli tahallaan saattanut lapsia vaaraan, jotta hän voisi näyttäytyä heidän pelastajanaan.

Sandra M. sanoi ymmärtävänsä nyt, ettei hän sovi varhaiskasvattajan työhön. Sandra M. sanoi ymmärtävänsä nyt, ettei hän sovi varhaiskasvattajan työhön.
Sandra M. sanoi ymmärtävänsä nyt, ettei hän sovi varhaiskasvattajan työhön. EPA/AOP
Greta kuoli kymmenen päivää myöhemmin, päivää sen jälkeen kun hän oli täyttänyt kolme vuotta. Kuolinsyyksi todettiin hapenpuutteesta johtunut aivovaurio. Tyttö saatiin elvytettyä, mutta jo syntynyttä vauriota ei enää pystyttä sairaalassa parantamaan.


Rikosilmoituksen tapauksesta teki sairaalan ylilääkäri. Hänen mielestään lapsen kuolemaa ei voitu selittää tiedossa olleilla olosuhteilla.

Kiisti syytteet
Sandra M. ilmoitti oikeuskäsittelyn alkaessa asianajajiensa välityksellä kiistävänsä kaikki syytteet. Oikeuden kuultavana oli viisi kuukautta kestäneen käsittelyn aikana yli 20 todistajaa. Tuomio annettiin pelkkien aihetodisteiden perusteella.

Varhaiskasvattajaa oli Spiegelin mukaan lisäksi syytetty pahoinpitelystä kahdeksassa tapauksessa.

Jo opiskelua seuranneen työharjoittelun aikana oli todettu, että Sandra M. ei sovellu varhaiskasvattajan työhön. Oli todettu, että häneltä puuttuu tarvittava empatia.

Viersenin päiväkodin johtaja sanoi Bildin mukaan oikeudessa pitäneensä varhaiskasvattajan käytöstä kummallisena ja päättäneensä irtisanoa hänet. Johtajan mukaan Sandra M. oli ollut pidättyväinen eikä ollut sopeutunut tiimiin.

Süddetsche Zeitungin mukaan hän oli toiminut vastaavalla tavalla kuin Gretan kanssa myös kahden pojan ja yhden toisen tytön kohdalla, mutta he jäivät henkiin. Poikien tapauksessa Sandra M. todettiin syyttömäksi, tytön tapauksessa syylliseksi.

Syytetty oli tuomion lukemisen aikaan itkuinen. Loppupuheenvuorossa hän sanoi ymmärtävänsä, että varhaiskasvattajan työ sovellu hänelle.

– Halusin aina varhaiskasvattajaksi, koska pidin ja pidän edelleen kovasti lapsista. Työkavereideni lausuntojen kautta olen ymmärtänyt, että varhaiskasvattajan työ ei ollut minulle oikea valinta. Nämä syytökset tuottavat minulle suurta kärsimystä. En ole koskaan satuttanut Gretaa tai ketään muuta lasta.
Lähde iltalehti
Kaikki mitä pidetään totena, on valetta, kunnes se todistetaan todeksi

Avatar
viinitty
Sofia Karppi
Viestit: 402
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2020 5:02 pm

Re: Varhaiskasvattaja murhasi 2-vuotiaan lapsen Saksassa

Viesti Kirjoittaja viinitty »

Miksi helvetissä on palkattu ja myöhemmin jätetty lapsen kanssa yksin, kun on kuitenkin heti kättelyssä todettu empatiakyvyttömäksi ja soveltumattomaksi työhön? Joojoo pula tekijöistä ja korona, mutta ei nyt helvetti soikoon tollasesta asiasta karsita.
Mitkä hiton salaliittoteoriat?!

Vastaa Viestiin