Naisia vapautetaan murhatuomioista ja syytteistä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

SSWiking
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 2:08 pm

Naisia vapautetaan murhatuomioista ja syytteistä

Viesti Kirjoittaja SSWiking »

Parikin tapausta ihan lähiaikoina. Toisessa tapauksessa nainen oli polttanut miehensä taloon, uhannut vielä häntä kiinniottaneen poliisinkin henkeä. Syyte: murha. Tuomio: syytön.

Toinen tapaus, mies puukotettiin 21 veitseniskulla. Syyte: murha. Tuomio käräjäoikeudessa: elinkautinen. Hovioikeus: syytetty vapautetaan.

Molemmista tapauksista käy ilmi ettei tekijä voi olla oikein kukaan muukaan. Silti oikeusistuimet ovat katsoneet ettei naisia ole syytä tuomita ko. rikoksista. Jos tapauksissa henkensä olisivat heittäneet naiset, mitä luulette olisiko oikeusistuimet vapauttaneet heidän miehensä?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b510 ... bc85db72b4

Insattsgruppen
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Ti Loka 04, 2016 1:42 pm

Re: Naisia vapautetaan murhatuomioista ja syytteistä

Viesti Kirjoittaja Insattsgruppen »

Elämme aikoja missä naiset määräilee.

Avatar
Kalle-Ville
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1488
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Naisia vapautetaan murhatuomioista ja syytteistä

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Kautta aikojen naiset ovat saaneet samoista rikoksista lievempiä tuomioita kuin miehet, erityisesti saman rikoksen tekijäkumppaneina miehelle on langetettu usein elinkautinen (aleni hovissa jäljempänä olevan linkin mukaan) naisen päästessä määrämittaisella vankeusrangaistuksella tai jopa hovioikeuden kumotessa tuomion kokonaan (näin esim. Malmin paloittelusurmassa aikoinaan viewtopic.php?t=909&start=8 , mutta onneksi edes kohtalo naispuoliselle tekijälle kosti, kuten em. ketjustakin voi havaita).

Joitakin vuosia sitten miesten ja naisten saamia tuomioita väkivaltarikoksista selvitettin Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen käräjäoikeuksien tuomioista, joissa selkeästi tuli esille se, että naiset saivat pienempiä tuomioita vastaavista väkivaltarikoksista kuin miehet. Samoin Aamulehti selvitti vuosien 2005 - 2010 langetetuista tuomioista sen, että naisten tuomiot ovat olleet vakavissa väkivaltarikoksissa selvästi miesten tuomioita lyhyempiä. Samoin ruotsalaistutkijat ovat havainneet saman asian.

https://yle.fi/uutiset/3-6222547

AL: Naisten tuomiot selvästi miesten tuomioita lyhyempiä
Myös ruotsalaistutkijan tekemä testi osoitti, että oikeus tuomitsee miehen naista ankarammin samasta rikoksesta.


Kotimaan Uutiset
19.7.2012Päivitetty 19.7.2012 06:39

Naiset selviävät vakavista väkivaltarikoksista keskimäärin useita kuukausia lyhyemmillä tuomioilla kuin miehet, kertoo torstain Aamulehti

Aamulehti laski vuosien 2005–2010 väkivaltarikosten tuomioiden keskipituudet. Esimerkiksi taposta nainen sai keskimäärin kahdeksan kuukautta lyhyemmän tuomion kuin mies. Myös tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä naisen saama tuomio oli keskimäärin muutaman kuukauden lyhyempi kuin miehellä.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu myös Ruotsista. Tukholman yliopiston rikospsykologian tohtori Angela Aholan tekemissä kenttäkokeissa kävi ilmi, että tuomarit, lautamiehet, syyttäjät, poliisit ja puolustusasianajajat tuomitsevan miehet ankarammin kuin naiset.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13609
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Naisia vapautetaan murhatuomioista ja syytteistä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

"Naisen euro on 80 senttiä", on median ja feministien lietsoma elämänvalhe. Vaan jos sanoo, että nainen selviää oikeudenjaossa vähemmällä kuin mies, niin saa jakkukalkkunat kimppuunsa ja alkaa sovinisti-syyttely sekä selittely "kato ku mutku rakkauden tähden", "mutku pakotettuna, mutku ei niiku sillai voinu muuta".

Tervon murha keväällä 2020; vaimo juoni miehensä pahoinpitelemään vaimon eksän: meni murhaksi, miehelle ek, naiselle muutama vuosi (josta osa muista rötöksistä). Ei lainvoimainen tuomio.
Kampin autopommi 2002; nainen kertoi että eksä on mulkku ja pitäisi tappaa; miehille elinkautinen, naiselle ei rangaistusta.
Kalajoen murha tammikuussa 2020; 62-vuotias nainen hakattiin ja puukotettiin kuoliaaksi; miehelle elinkautinen, naiselle tuomio pahoinpitelystä. Ei lainvoimainen tuomio.
Pietarsaaren paloittelusurma 2017; yhdessä oltiin ja eräs mies ammuttiin sekä paloiteltiin; miehelle 11 vuotta, naisen syytteet hylättiin.
Uhrin teippaaminen ja ryöstö Loviisassa 2016; miehelle viisi ja puoli vuotta, naisen syytteet hylättiin koska oli "vaan mukana".

Eihän se pelkkä mukana olo tee ihmisestä syyllistä. Eikä rikokseen kehottaminen. Ei tietenkään. En minä sillä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin