Feikkimainoksia ja viisumilupauksia Suomesta: Somalimediaa epäillään somalitoimittajien hyväksikäytöstä

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
holmesin haamu
Perry Mason
Viestit: 3739
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Feikkimainoksia ja viisumilupauksia Suomesta: Somalimediaa epäillään somalitoimittajien hyväksikäytöstä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Feikkimainoksia ja viisumilupauksia Suomesta: Somalimediaa epäillään somalitoimittajien hyväksikäytöstä


Suomessa avattiin kesällä 2020 somalimedian yhtiö, jonka juuret ja toimijat ovat syvällä valtiorahoitteisen somaliverkoston toiminnassa. Nyt Somalian media Mogadishussa paljastaa, että median epäilyttävä toiminta aiheuttaa vakavan riskin paikallisille toimittajille.

UMV-Lehteen otettiin yhteyttä Somalian mediasta. Heidän mukaansa valtavana ongelma on, että somalialaisnuoria houkutellaan väärennetyillä viisumeilla, ja he maksavat suuria summia ihmissalakuljettajille vaarallisista matkoista – lupauksilla pääsystä Eurooppaan.

Horn Facts -uutistoimisto julkaisi äskettäin maaliskuun lopussa tutkivan journalismin artikkelin koskien kesällä 2020 perustettua Suomen Somalimedia ry:n epäilyttävää toimintaa, jossa mukana olevat keskeiset henkilöt kytkeytyvät Suomen valtamedian ja valtiorahoitteisten somalikehitysohjelmien lisäksi Somalian tiedustelupalveluun (NISA).

Horn Facts -lehden mukaan Somalian toimittajat, jotka ovat työskennelleet ankarassa ympäristössä ja alhaisella palkkatasolla, ovat vaarassa joutua Somalian ulkopuolella asuvien ihmisten hyväksikäytön kohteeksi.

Äskettäin 27.3.2021 Suomessa asuvien henkilöiden julkaisema Facebook-mainos lupaa 1 000 dollarin palkkion uudessa järjestelmässä, jonka kantaa nimeä ”journalismipalkinto”. Ilmoituksen mukaan he etsivät 15 henkilöä. Tietojen mukaan video on kuvattu jossakin matkatoimistossa Somaliassa.

Paikalliset toimittajat, jotka ottivat yhteyttä ilmoituksessa kerrottuun puhelinnumeroon sanoivat Horn Factin toimittajalle, että heille kerrottiin rahapalkinnon lisäksi tarjottavasta viisumista Suomeen.
....
Yksi hakijoista kertoi, että hän puhui Suomen kansalaisuuden saaneen Sharmake Abukar Aminin kanssa, jonka mukaan ”hän isännöi Somaliassa sijaitsevien toimittajien journalismipalkinnon”. Horn Factsin suorittama henkilötietojen tarkastus osoitti, että Amin on palvellut Somalian kansallisen tiedustelu- ja turvallisuusviraston (NISA) agenttina Mogadishussa.

HS:n vuonna 2016 julkaiseman artikkelin mukaan ”entinen toimittaja” Amin oli saapunut Suomeen turvapaikanhakijana samana vuonna ja hän oli päässyt nopeasti vastaanottokeskuksesta startup-ohjelmaan ”opiskelemaan koodausta” Integrify-yhtiöön, jonka taustalla on vahvasti valtamedia ja monia valtiollisia toimijoita – yritysmaailman lisäksi.

Hän kertoi jo tuolloin halusta palata Somaliaan ja pääsystä Somalian parlamenttiin ”panemaan terroristit kuriin”. Mainintaa hänen taustastaan Somalian tiedustelupalvelun agenttina ei HS artikkelissa paljasta.
....
Epäilyttävän viisumimainonnan takana oleva Suomen Somalimedia ry:n julkaiseman Suomen Somalimedia -internetjulkaisun toimituksessa, joka perustettiin kesällä 2020, on vastaava päätoimittaja Mohammed Ibrahim Isak, joka esiteltiin Journalistiliiton lehdessä vuonna 2018. Hänen taustansa kerrottiin olevan Somaliassa New York Timesissa ja Somalian journalistiliiton pääsihteerinä

Aivan kuten rahapalkintoja ja viisumilupauksia nyt Somalimedian nimissä tarjoileva NISA:n agenttitaustan omaava ”entinen toimittaja” Sharmake Abukar Amin, myös Mohammad Ibrahim Isak sai turvapaikan Suomesta vuonna 2016
, joka tapahtui hänen kerrottua joutumisestaan uhkailujen kohteeksi. Tämä lienee vain sattumaa?

MV-Lehti uutisoi vuonna 2016 viitaten somalialaisen Suna Times -lehden tietoihin (sittemmin sensuroitu), että kyseinen Suomen valtiolliseen Vikesin toimintaan kytköksissä oleva ja ”Pakistan” -kutsunimeä kantaneen henkilön epäillään murhanneen viisi somalialaista toimittajaa rahaa vastaan. Journalistiliitto julkaisi sittemmin artikkelin, jossa se väittää näiden tietojen olleen perättömiä ”vihapuheita”.

Vikesiin vahvasti kytköksissä oleva on myös Suomen Somalimedian päätoimittaja Abdi Musse Mohamud, joka on kääntäjä ja toimittaja, jolla on myös yritys nimeltä Jiisow Oy. Hän kertoi Vikesin artikkelissa 2018, että siirtolaisten on nykyisin helpompaa löytää työtä mediassa. Mohamud, joka on ollut myös YLE:n palveluksessa, saapui Suomeen talvella 2005 ja kertoo matkustavansa Somaliaan vuosittain.

Suomen Somalimedia ry (YTJ: 3160343-7) on perustettu aatteellisena yhdistyksenä ja sen virallinen osoite on sama kuin päätoimittaja Abdi Mohamudilla Helsingissä. Myös Jiisow Oy (YTJ: 2991810-6) on rekisteröity samaan osoitteeseen
......
Horn Facts kirjoittaa, että korkea nuorisotyöttömyys on yksi Somalian suurimmista ongelmista 67 prosentilla maan nuorista. Ja tämä osuus voi olla vielä korkeampi nuorilla naisilla. Journalistit kuuluvat vähiten palkattuihin ammatteihin Somaliassa.

Vaikeilla työmarkkinoilla fantasia työllisyydestä on erittäin tuottoisaa. Työnhakijoille, jotka ovat joutuneet verkkomainosten loputtomiin tarjontoihin, tarinat rekrytoimisesta ja viisumien sponsoroinnista Euroopassa ovat erittäin houkuttelevia.

Hassan Mukhtar on työllisyysasiantuntija. Suomen Somalimedian julkaiseman videon katselun jälkeen hän sanoi, että väärennetyt rekrytoijat menestyvät Somaliassa, eikä heitä yleensä tavoiteta
....
Somaliassa uutisraportit osoittavat, että ihmissalakuljettajat tekevät harhaanjohtavia mainoksia asiakkaiden houkuttelemiseksi, mukaan lukien esimerksi työmahdollisuudet Qatarissa, mikä on herättänyt huolta Qatarin hallituksessa.

Viime vuosina Somalian lehdistönvapautta ajavat ryhmät ovat syyttäneet Somalian tiedustelupalvelua siitä, että se hyväksikäyttää nuoria ja matalapalkkaisia ​​toimittajia – luvaten parempia palkkoja ja luksusautoja.

Horn Facts oli ottanyt yhteyttä Sharmake Abukar Amiin, jonka kerrotaan olevan tällä hetkellä Suomessa, mutta mies ei ole vastannut kyselyihin.

Olemme UMV-Lehdessä aiemmin uutisoineet viiime vuonna Somaliassa uutisoiduista epäilyistä, että valtamediaan ja Vikesiin kytköksissä oleva somalitoimittaja Wali Hashi, jolla on Suomen kansalaisuus, on epäiltynä ihmissalakuljetuksesta.
....
https://mvlehti.net/2021/04/05/feikkima ... ikaytosta/

tumpeelo
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 11:00 pm

Re: Feikkimainoksia ja viisumilupauksia Suomesta: Somalimediaa epäillään somalitoimittajien hyväksikäytöstä

Viesti Kirjoittaja tumpeelo »

Löytyykö tästä mitään vähänkään järkevämpää lähdettä kuin MV? Tuossa tekstissä mainittu "Horn Facts -uutistoimisto" on putkahtanut maailmaan nähtävästi tämän vuoden helmikuussa.

Sinällään olisi kiva, jos joku alkaisi kaivelemaan enempi näiden somalien turvapaikka/kansalaisuusrulettia, kun selvähän se on, että sen kautta maahan pääsee tai on päässyt huomattava määrä porukkaa, jolla ei mitään turvapaikkatarpeita tosiasiassa ole. Ei "mitä vittua" voi olla ainoa mediakanava jota tuo kiinnostaa.

jepulis82
Axel Foley
Viestit: 2466
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Feikkimainoksia ja viisumilupauksia Suomesta: Somalimediaa epäillään somalitoimittajien hyväksikäytöstä

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Eiköhän Suomen valtio avusta Somalimediaa tässäkin kusetuksessa. Joko tyhmyyttään tai ihan vaan vihervassareitten ideologialla.
"Those who want respect, give respect."

holmesin haamu
Perry Mason
Viestit: 3739
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Feikkimainoksia ja viisumilupauksia Suomesta: Somalimediaa epäillään somalitoimittajien hyväksikäytöstä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

tumpeelo kirjoitti:
Ti Huhti 06, 2021 4:11 am
Löytyykö tästä mitään vähänkään järkevämpää lähdettä kuin MV? Tuossa tekstissä mainittu "Horn Facts -uutistoimisto" on putkahtanut maailmaan nähtävästi tämän vuoden helmikuussa.
Tuskimpa yksikään valtamedia tästä uutisoisi mitään, vaikka tietäisivätkin. Liikaa epämiellyttävää tietoa.

Se on mielenkiintoista miten valtamedia voi jättää isojakin aiheita noteeraamatta, jos aiheisiin liittyy jotain agendalle epäsopivaa tietoa. Sama tilanne liittyi siihen, kun terroristeja vieraili päiväkodeissa, niin täysi hiljaisuus.

Aempi Wali Haslin tapaus sivuutettiin kokonaan. Teki Ylelle juttuja toimittajana ja ajattelin itsekin ihan asialliseksi tyypiksi. Mutta liiemmin ei enää muisteltu rikosepäilyjen yhteydessä. Eipä noista uutisoinut muu kuin Mv-lehti, nykyisin UMV.

Pitää hieman kehuakin somalialaisia, kun uskaltavat uutisoida näistä aiheista ja ottaa kantaa. Usein näihin liittyy erilaisia huijauksia eli maksetaan isoja summia pelkästä mahdollisuudesta päästä Eurooppaan.

Välillä tuntuu kuin Somaliassa olisi parempi lehdistönvapaus kuin Suomessa. Ainakin tälläisen juttujen kohdalla.

Vastaa Viestiin