Mikä on SURKEIN rikostarina Suomesta?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Ventures
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:50 pm

Mikä on SURKEIN rikostarina Suomesta?

Viesti Kirjoittaja Ventures »

"True crime" tai vain suomalainen rikollisuus on myös siitä absurdi laji, että tietyllä tavalla se on huikeiden tarinoiden ja kyseenalaisen glorifioinnin alttari, mutta lopulta surkeiden kohtaloiden ja epäonnistumisten historiaa.

Eli mikä on surkein rikostarina Suomessa, tragikoomisin, turhin, typerin, toivottomin tapaus? Ja siis laajalla skaalalla kioskimurroista, vakuutuspetoksista ja talousrikoksista vakaviin tapauksiin? Omalla tavallaan surkeutta tietysti edustavat omalla tavallaan klassikot Bodom, Ulvila, Turun kaappaus, Aarnio & Vilhunen. Tai jos lähdetään historiaan tai lähihistoriaan vaikkapa Kirves Koljonen tai Kim Löfgren...

Näin alkajaisiksi muistan kuulleeni Lapista tarinan, jossa joku paikallinen ei halunnut takavuosina kotikonnuilleen satelliittikanavia ja kävi tuhoamassa moottorikelkalla vaaran laelta jonkun jumalattoman kokoisen lautasantennin edistääkseen kairan rauhaa.

CPO
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: To Maalis 18, 2010 1:23 pm

Re: Mikä on SURKEIN rikostarina Suomesta?

Viesti Kirjoittaja CPO »

Jos haluaa ryöstöpuolelta käydä läpi surkuhupaisia tapauksia, kannattaa tutustua Seppo Sillanpään kirjaan "Tämä on ryöstö!". Siellä on todella hupaisia tapauksia, mutta toki myös muuta aiheesta.

Löytynee monesta kirjastosta, mutta myös tuolta: https://www.finlandiakirja.fi/fi/seppo- ... 24123.html

Vastaa Viestiin