Tietojen kalastelija vei Suomen Wagner-seuran tililtä yli 100 000 euroa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Salapoliisi_Tku
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ke Kesä 23, 2021 9:03 am

Tietojen kalastelija vei Suomen Wagner-seuran tililtä yli 100 000 euroa

Viesti Kirjoittaja Salapoliisi_Tku »

Hesarista bongattua. On ne ihme äijiä ne kalastelijat !!! :shock:

www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009239036.html

Kalastelija vei Suomen Wagner-seuran tililtä yli satatuhatta euroa

Seura on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen ja pohtii nyt keinoja jatkaa toimintaansa.

Suomen Wagner-seuran pankkitileihin on kohdistunut tietojen kalastelun avulla tehty maksuvälinepetos, seura kertoo jäsenille lähettämässään tiedotteessa.

Helsingin Sanomat sai seuran jäsenille lähetetyn tiedotteen, jonka mukaan Suomen Wagner-seuran tilille on murtauduttu marraskuun puolivälissä.

Tiedotteen mukaan käytännössä kaikki seuran tileille tallennetut rahat on anastettu kalastelun avulla. Anastettu summa oli tiedotteen mukaan yli 124 000 euroa.

Suomen Wagner-seuran pyrkimyksenä on edistää Richard Wagnerin oopperoiden esittämistä Suomessa. Seura järjestää jäsenilleen oopperamatkoja Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi se jakaa vuosittain stipendejä nuorille laulajille, muusikoille, näyttämötaiteilijoille sekä kapellimestareille.

Seura kirjoittaa tiedotteessa, ettei toiminnan jatkamiseen ole nyt varoja. Tilanne kuitenkin korjautuu, jos pankki suostuu maksamaan seuralle täysimääräisen tai osittaisen hyvityksen.

Seura on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen, reklamaation ja hyvitysvaatimuksen pankille. Poliisi selvittää asiaa maksuvälinepetoksena.

Tapauksen yhteydessä ei ole tullut ilmi viitteitä seuran hallinnon sisäisistä väärinkäytöksistä.

Vielä ei ole varmuutta, minkä verran tapahtunut vaikuttaa seuran toimintaan, kertoo seuran hallituksen puheenjohtaja Heikki Virri.

”Odotamme, että saamme pankin päätöksen tällä viikolla ja uskon, että se on positiivinen.”

Seuran ensisijaisen suunnitelman mukaan pankki korvaisi menetetyt rahat. Jos pankki ei hyväksy vaatimuksia, seura pyrkii turvamaan toimintansa ylimääräisellä jäsenmaksulla.

”Mitään ei toistaiseksi ole peruutettu. On kuitenkin selvää, että rahoituksen puuttuessa ohjelmaa joudutaan perumaan.”

Ainakin seuran kaksi kertaa vuodessa julkaistavan Wagneriaani-lehden seuraavan numeron julkaiseminen todennäköisesti lykkääntyy.

Säveltäjä ja kapellimestari Richard Wagner (1813–1883) oli saksalaisen oopperan ja 1800-luvun musiikin keskeinen nimi.

Suomen Wagner-seura on perustettu vuonna 1991. Seuraan kuului viime vuonna noin 900 jäsentä. Seura kuuluu kansainväliseen Wagner-seurojen liittoon ja on liiton 130 jäsenseuran joukossa jäsenmäärältään kolmanneksi suurin.

Lisätty viestiin uutisen otsikko. Ketjun otsikkoa muokattu
-NILS-