Italia 1981 - murhattiinko muusikko Rino Gaetano?

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Ricciardi
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Ti Loka 17, 2017 7:09 pm

Italia 1981 - murhattiinko muusikko Rino Gaetano?

Viesti Kirjoittaja Ricciardi »

Tai annettiinko hänen vain kuolla? Vai eikö mitään salaliittoa ollutkaan?

Tosiasiat ovat seuraavat: Tammikuun 8. päivänä vuonna 1981 suosittu muusikko ja lauluntekijä, etenkin satiirisista ja poliittisista kappaleistaan tunnettu 30-vuotias Salvatore Antonio "Rino" Gaetano joutui auto-onnettomuuteen. Tietä väärään suuntaan ajanut maastoajoneuvo törmäsi Gaetanon Volvoon, joka tuhoutui täysin. Gaetano itse selvisi vammoitta.

Myöhemmin samana vuonna, kesäkuun 2. päivänä Gaetano oli palaamassa yksin kotiinsa uudella Volvollaan. Kello 3.55 aamulla Gaetano ajoi Rooman Via Nomentanaa Viali XXI Aprilen risteykseen, kun kuormuri törmäsi hänen autoonsa. Sen keula ja oikea kylki murskaantuivat. Kun apu saapui, Gaetano oli jo vajonnut koomaan. Hänet vietiin sairaalaan, jossa röntgenkuvat paljastivat mm. murtuman kallonpohjassa. Kyseisellä sairaalalla ei ollut valmiuksia hoitaa kallonmurtumia ja päivystävä lääkäri, tohtori Novelli, yritti turhaan pyytää apua ottamalla yhteyttä muihin sairaaloihin. Yksikään viidestä sairaalasta, joihin hän oli yhteydessä, ei suostunut auttamaan. Rino Gaetano kuoli aamukuudelta. Sairaaloiden toiminnasta (tai pikemminkin toiminnan puutteesta) käynnistettiin tutkinta.

Sitten spekulaation pariin. Kuten todettu, Gaetano tunnettiin lauluistaan, joissa hän käsitteli ironisesti ja sarkastisesti italialaista yhteiskuntaa ja sen mädännäisyyttä. Kappaleen "E Berta filava" on tulkittu viittaavan ns. Lockheed-skandaaliin jo ennen sen varsinaista paljastumista, ja paljon huomiota herättänyt kappale "Enuntereggaepiu" puolestaan sisältää nimilistan erittäin vaikutusvaltaiseen, joskin kehnomaineiseen Propaganda 2 -vapaamuurarilooshiin kuuluneista Italian eliitin jäsenistä. Mainittakoon, että Propaganda 2:ta on syytetty paitsi osallistumisesta vallankaappausyrityksiin (vuosina 1964 ja 1970) ja CIA-rahan kanavoinnista italialaisille puolueille, myös liikaa tienneiden ihmisten murhauttamisesta. Heihin ovat väitteiden mukaan kuuluneet mm. kuuluisa elokuvaohjaaja Pier Paolo Pasolini (murhattiin erittäin väkivaltaisesti ja julmasti vuonna 1975), vaikutusvaltainen poliitikko ja yritysjohtaja Enrico Mattei (kuoli lentokoneturmassa vuonna 1962 - vaikka tapaus määriteltiin onnettomuudeksi, koneen putoamisen aiheutti todennäköisesti pommi) tutkiva journalisti Mauro de Mauro (katosi jäljettömiin vuonna 1970) ja laulaja Luigi Tenco (löydettiin ammuttuna hotellihuoneesta vuonna 1967, kuolema todettiin virallisesti itsemurhaksi).

Asianajaja ja kirjailija Bruno Mautone on kirjoittanut Rino Gaetanosta paljon, mm. teoksen "Chi ha ucciso Rino Gaetano"? ("Kuka tappoi Rino Gaetanon")? Mautonen mukaan Gaetano murhattiin, mutta murhan takana ei ollut Propaganda 2 vaan Italian salainen palvelu, mahdollisesti USA:n "tilauksesta". Mautone kertoo että Gaetanon paljastusten lähde oli hänen hyvä ystävänsä Enrico Carnevali, joka oli salaisen palvelun agentti ja mukana Operaatio Gladiossa: https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

Carnevali kuoli liikenneonnettomuudessa (tai "liikenneonnettomuudessa") vain muutamaa kuukautta Gaetanon jälkeen, ja vieläpä Via Nomentanalla samoin kuin Gaetanokin.

10 vuotta ennen kuolemaansa Rino Gaetano kirjoitti kappaleen "Ballata di Renzo", joka jäi julkaisematta hänen elinaikanaan. Siinä hän vaikuttaa ennustavansa kuolemansa kolarissa ja jopa sen, etteivät sairaalat suostu auttamaan häntä. Tämä yksityiskohta on vain yksi monista eriskummallisista seikoista Rino Gaetanon tapauksessa.

*

Huomautuksia:

Sairaaloiden toiminnasta käynnistetyn tutkinnan tuloksista minulla ei ole tietoa, ainakaan vielä.

Lähes kaikki Rino Gaetanon tapauksesta kirjoitettu materiaali on italiaksi, englanninkielistä on hyvin vähän. Teen lisäyksiä jos ja kun innostun tutkailemaan ja penkomaan asiaa enemmälti.

Osa Propaganda 2:n masinoimiksi väitetyistä murhista on sittemmin selvitetty, osaa ei. Mainitsin tässä niistä vain muutaman. Etenkin Pier Paolo Pasolinin ja Luigi Tencon tapauksista väitellään Italiassa edelleen, ja niihin liittyy monia muitakin teorioita kuin Propaganda 2 -yhteys.