Nainen pahoinpiteli törkeästi ja yritti tappaa Lappeenrannassa elokuussa 2021

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Doctor Lecter
James Bond (Sean Connery)
Viestit: 16919
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Nainen pahoinpiteli törkeästi ja yritti tappaa Lappeenrannassa elokuussa 2021

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kaksi naista potki ja hakkasi maassa maannutta iäkästä miestä Lappeenrannassa – Päätekijälle ehdoton tuomio

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan naisen vankeuteen vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi. Naisen aiemman rikollisuuden vuoksi tuomio oli ehdoton.

Kaksi naista pahoinpiteli rajusti vanhempaa miestä Lappeenrannassa elokuussa 2021.

Väkivallan todistanut toinen mies soitti välikohtauksen aikana hätäkeskukseen yhteensä kuusi kertaa. Mies oli kertonut molempien naisten potkivan maassa ollutta miestä ja todennut menon olevan kaistapäistä.

Oikeudessa todistajana kuullun saman miehen mukaan aktiivisempi osapuoli oli tätä nykyä 25-vuotias nainen. Todistaja kuvaili naisen potkineen uhriaan raivokkaasti tämän ollessa maassa kyttyräasennossa.

Ennen pahoinpitelyä naiset olivat käyneet Alkossa, minkä jälkeen oli lähdetty uhrin luokse naukkailemaan. Todistaja kuvaili 25-vuotiaan naisen saaneen jostain syystä hepulin ja käyneen uhrin kimppuun lyöden ja potkien.

Todistaja ei uskaltanut mennä väliin
Toinen mies oli yrittänyt mennä väliin pahoinpitelyyn, mutta oli joutunut pakenemaan piharakennuksen taakse. Teon aikana hoettu "tapa se" oli herättänyt hänessä kertomansa mukaan kauhua.

Todistaja oli soittanut hätäkeskukseen vielä kahdesti ja kertonut uhrin makaavan maassa verissään. Tekijöiden hän kertoi lähteneen “kylälle päin''.

Vastauksessaan 25-vuotias nainen myönsi syyllistyneensä vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn, kun tapausta käsiteltiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.
- Hänen mielestään kyse ei ollut törkeästä tekomuodosta, vaikka ei tuolloisen päihtymistilansa vuoksi muistanutkaan mitään tapahtumista.

Käräjäoikeus totesi naisen syylliseksi törkeään pahoinpitelyyn, koska puolustuskyvytöntä uhria oli potkittu päähän ilmeisen voimakkaasti. Uhrin vammoja ei oikeuden mukaan voitu pitää vähäisinä.

Oikeus tuomitsi 25-vuotiaan naisen vankeuteen yhdeksi vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi. Naiselle tuomittu aiempi ehdollinen vankeusrangaistus oli peruste määrätä tuomio nyt ehdottomana.
Enemmän täällä: esaimaa.fi
15.3.2023 15:30

Eikä siinä vielä kaikki!

Sama nainen on jälleen oikeudessa. Tällä kertaa vaaditaan jo yli viiden vuoden tuomiota:
Nainen veti tajutonta miestä jaloista rappusia alas 40 askelmaa Lappeenrannassa – Seurauksena vaikea aivovamma

Syyttäjä vaatii naiselle tuomiota tapon yrityksestä. Esitutkinnassa nainen oli tunnustanut tekonsa.

Syyttäjä hakee 26-vuotiaalle naiselle 5 vuoden ja 6 kuukauden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta Lappeenrannassa tapahtuneesta tapon yrityksestä.

Nainen oli elokuussa 2021 tönäissyt miehen kerrostalon rappusia alas, minkä seurauksena uhri oli jäänyt makaamaan tajuttomana kerrosten väliselle tasanteelle.

Tämän jälkeen nainen oli vetänyt uhrinsa jaloista kiinni pitäen rappusia alas kaksi ja puoli kerrosta, yhteensä 40 askelmaa, minkä seurauksena uhrin pää oli osunut portaisiin ja seiniin. Lopuksi nainen oli jättänyt uhrinsa tajuttomana ja vertavuotavana ulos makaamaan.

Mies sai teosta hengenvaaralliset päävammat, jotka hoitamattomana olisivat voineet johtaa kuolemaan. Hänet hätäleikattiin sairaalassa, minkä jälkeen häntä pidettiin viikon ajan hengityskoneessa ja senkin jälkeen vielä teho-osastolla.

Hoitoon mies oli päässyt ulkopuolisen henkilön hälytettyä tälle apua, mutta seurauksena naisen teosta oli erittäin vaikeaksi kuvattu aivovamma ja muistin ongelmia. Mies on katsottu pysyvästi työkyvyttömäksi. Lääkärinlausunnon mukaan aivovamman jälkitila on vaikeusasteeltaan keskivaikea.

Naiselle jo toinen ehdoton tuomio tänä vuonna
Poliisin esitutkinnassa nainen oli tunnustanut tönäisseensä miehen rappusia alas ja jättäneensä tämän pihalle makaamaan, kun oli ensin raahannut tajuttoman uhrinsa rappusia pitkin alas. Motiivi teolle ei käy ilmi haastehakemuksesta. He olivat kuitenkin olleet samassa asunnossa ennen tekoa.

Nainen oli jo tämän vuoden maaliskuussa tuomittu 1 vuodeksi ja 5 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, johon oli sisältynyt uhrin julmaa potkimista.

Tämän vuoksi syyttäjän näkemyksen mukaan lopullinen rangaistus nyt käsitellystä teosta tulee olla 4 vuotta ja 10 kuukautta ehdotonta vankeutta. Syyttäjä vaatii myös naiselle aiemmin tuomitun ehdollisen vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa.

Toissijaisena rangaistusvaatimuksena on törkeä pahoinpitely.

Vastaajana jutussa on myös toinen nainen, jota syytetään pelastustoimen laiminlyönnistä. Teonkuvauksen mukaan hän oli nähnyt, kun tajutonta uhria vedetään rappusia alas.

Nainen ei kuitenkaan ollut tarkastanut uhrin tilaa tarkemmin, saati sitten hälyttänyt tälle apua, vaikka hänellä oli ollut puhelin käytössään.

Käräjäoikeus antaa jutussa tuomion myöhemmin.
esaimaa.fi
28.11.2023 16:00

Samainen naikkonen on tuomittu mm. näpistyksistä ja pahoinpitelystä.

Mikähän viihtymättömyys se tätä naista oikein ajaa. Okei, päihdeongelma ja ehken sitä kautta ne äkkinäiset hepulit. Miesvihaa?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Oikeus ennen kaikkea
Angus MacGyver
Viestit: 6576
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Nainen pahoinpiteli törkeästi ja yritti tappaa Lappeenrannassa elokuussa 2021

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Selvästi kyseisellä ladyllä päihdeongelman lisäksi ainakin vakava vihanhallintaongelma. Miten hänen entiset kokemuksensa ovat tähän johtaneet, jää arvoitukseksi.
Ensimmäinen ehdoton tuomio oli kyllä varsin lievä. Jos toinenkin menee törkypahoinpitelynä, niin sen jälkeen seuraavaksi onkin tappotuomio odotettavissa, valitettavasti.

Matti Ja Maija
Theo Kojak
Viestit: 1102
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 11:32 am

Re: Nainen pahoinpiteli törkeästi ja yritti tappaa Lappeenrannassa elokuussa 2021

Viesti Kirjoittaja Matti Ja Maija »

"Naisen aiemman rikollisuuden vuoksi tuomio oli ehdoton."

Hetkinen, nyt jokin virhe käynyt tuomioistuimelta.....

Siis nyt tuli koppia, kun oli menneisyyttä? Yleensä tulee ehtoollista tai sakkoja.

Hmm. Onkohan tuomioistuimen väki puhallettu ja otettu huumetestit, kun näin pöyristyttävä tuomio tuli.?
Slava Ukraini! <3

Avatar
HaiFisch
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2022 11:17 pm

Re: Nainen pahoinpiteli törkeästi ja yritti tappaa Lappeenrannassa elokuussa 2021

Viesti Kirjoittaja HaiFisch »

Mutta minkälaisia tohvelisankareita miehet LPR:ssa oikein on?
-Hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä-

Matti Ja Maija
Theo Kojak
Viestit: 1102
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 11:32 am

Re: Nainen pahoinpiteli törkeästi ja yritti tappaa Lappeenrannassa elokuussa 2021

Viesti Kirjoittaja Matti Ja Maija »

Oliko hameenmitalla väliä tuomiossa? Vai oliko ihan kantiksia?
Slava Ukraini! <3

Doctor Lecter
James Bond (Sean Connery)
Viestit: 16919
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Nainen pahoinpiteli törkeästi ja yritti tappaa Lappeenrannassa elokuussa 2021

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Miestä rappusia alas raahannut nainen tuomittiin tapon yrityksestä Lappeenrannassa

Mies selvisi hengissä sattuman ansiosta, kun paikalle tullut taksikuski hälytti tälle apua.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan naisen ehdottomaan vankeuteen Lappeenrannassa tapahtuneesta tapon yrityksestä.

Nainen oli tönäissyt miehen kerrostalon rappusia alas elokuussa 2021. Tämän jälkeen nainen oli raahannut kerrosten väliselle tasanteelle tajuttomana makaamaan jääneen miehen jaloista kiinni pitäen alas ja jättänyt tämän pihalle tajuttomana virumaan.

Miestä oli raahattu rappusia pitkin selällään 40 betoniaskelmaa, minkä aikana hänen päänsä heilui hallitsemattomasti ja iskeytyi jokaisen rappusen kohdalla voimakkaasti koko painollaan portaisiin ja seiniin.

Mies selvisi hengissä sattuman ansiosta, kun paikalle tullut taksikuski hälytti tälle apua. Miehen saamat vammat olivat vaatineet hätäleikkauksen sairaalassa. Leikkauksen jälkeen uhria oli pidetty hengityskoneessa viikon ajan ja teho-osastolla vielä senkin jälkeen.

Aivovammasta aiheutui uhrille pysyvä työkyvyttömyys ja muistin ongelmia. Aivovamman jälkitila on vaikeusasteeltaan keskivaikea.

Nainen vetosi päihtymystilaansa
Tapon yritykseen syyllistynyt nainen vetosi voimakkaaseen päihtymystilaansa. Naisen mukaan hän ei tapahtumahetkellä ymmärtänyt, että portaita alas vetäminen saattaisi aiheuttaa vakavia vammoja.

Oikeus katsoi, että selästä rappusia alas työntäminen voisi olla selitettävissä hetken mielijohteella, mutta tapahtumat siitä eteenpäin olivat sen verran rajuja, että uhrin saamat vammat ja tajuttomuus ennen rappusia alas vetämistä olisivat olleet humalaisellekin yksinkertaisia seikkoja havaita.

Oikeus tuomitsi Janika Taika Katriina Tillaeuksen tapon yrityksestä 3 vuodeksi 4 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Vastaajalle tuomittu aiempi ehdollinen pahoinpitelytuomio määrättiin samalla täytäntöönpantavaksi.

Rangaistusta alentavana seikkana otettiin huomioon vastaajalle maaliskuussa annettu 1 vuoden 5 kuukauden ehdoton vankeustuomio törkeästä pahoinpitelystä ja muista rikoksista.

Vastaaja passitettiin vankilaan
Oikeus määräsi vastaajan vangittavaksi. Hänet passitettiin suorittamaan rangaistustaan Turun vankilaan.

Uhrille naisen tulee korvata kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 20 000 euroa, loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 6 000 euroa ja pysyvästä haitasta 21 252 euroa, eli yhteensä 47 252 euroa korkoineen.

Naisen seurassa ollut toinen nainen tuomittiin samalla pelastustoimen laiminlyönnistä 40 päiväksi vankeuteen, koska hän ei ollut hälyttänyt uhrille apua. Vankeus muutettiin samanpituiseksi valvontarangaistukseksi.
...
Enemmän täällä: esaimaa.fi
18.12.2023 11:00

...ysiluokalla ollessaan: Karjalainen
...jade97 irc-galleria
...musiikista soundcloud
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Oikeus ennen kaikkea
Angus MacGyver
Viestit: 6576
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Nainen pahoinpiteli törkeästi ja yritti tappaa Lappeenrannassa elokuussa 2021

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Heh, heh! Vai päihtymys lieventävä asianhaara. Jos, näin olisi niin kaikki väkivaltatuomiot Suomessa olisivat melko lieviä :lol:

Neitokaiselta löytyy FB-sivutkin: https://www.facebook.com/profile.php?id=100075388693703

Vastaa Viestiin