Huume-erä Hollannista Helsinkiin, kuriiri haki paketit K-marketista

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Oikeus ennen kaikkea
Angus MacGyver
Viestit: 6578
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Huume-erä Hollannista Helsinkiin, kuriiri haki paketit K-marketista

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

HUUMAUSAINEIDEN vastaanottaminen kahdesta eri K-marketista, postilähetysten purkaminen ja uudelleen pakkaaminen toi 5 vuoden ja 9 kuukauden mittaisen vankeus­rangaistuksen vuonna 1996 syntyneelle miehelle. Kyseessä on törkeäksi luokiteltava huumausainerikos.

Helsingin hovioikeuden mukaan mies oli noutanut ja avannut hotellihuoneessa Suomessa kaksi postipakettia, jotka sisälsivät erittäin suuren huumausaine-erän, jossa oli kahta erittäin vaarallista huumausainetta. Mies oli tunnistanut toisen aineista ekstaasiksi ja epäillyt toista sen ulkonäön perusteella ketamiiniksi.
Sen jälkeen mies oli pakannut aineet urheilukassiin ja lähtenyt kuljettamaan niitä toimeksiantajaltaan saamiensa ohjeiden mukaisesti. Tapahtumat sijoittuvat vuoden 2022 lokakuulle ja marraskuulle.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä huumausainerikoksesta kuuden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen viime vuoden huhtikuussa. Mies valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen. Hän vetosi valituksessaan hovioikeuteen siihen, että häntä olisi painostettu ja uhattu väkivallalla.
Helsingin hovioikeus päätyi alentamaan käräjäoikeuden määräämää rangaistusta yhdeksällä kuukaudella. Hovioikeus antoi ratkaisunsa perjantaina.

Mies määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Tuomio ei ole lainvoimainen.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010219627.html