Jussi Perälä

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Huutaja Jaana
Vic Mackey
Viestit: 1943
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Jussi Perälä

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

Eli mies kirjojen "Ikuinen säätö" ja "Miksi kaikki lehmät pitäisi tappaa"' takana.

Onko tää kaveri oikeasti pyörinyt jossain huumeporukoissa vai onko tämä tohtori pelkkä larppaaja?!?
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock Holmes
Viestit: 7499
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Jussi Perälä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Huumetutkija: Laillistaessa hukkuisi kielletyn hedelmän maku
Jussi Perälä vietti vuosia huumepiireissä keräten aineistoa väitöskirjaansa. Näkemänsä jälkeen Perälä olisi valmis poistamaan käyttörikoksen, mutta huumeiden myyntiä hän ei laillistaisi.

Huumetutkija Jussi Perälä ei usko, että Suomessa menisi enemmän huumeita kaupaksi, vaikka kaikkia aineita heroiinia myöten olisi laillisesti tarjolla.
- En usko, että ihmisiä kiinnostaisi. Siitä puuttuisi kielletyn elämän maku.
- Käyttäjäthän ovat fiksuja, suurin osa on tavallisia ihmisiä, jotka käyttävät silloin tällöin. Aina pitää muistaa, että ihmiset saattavat kokeilla joitain aineita, mutta se jää siihen. Poistaisin käyttörikoksen - on kyse sitten mistä tahansa aineesta.

Valtiotieteiden tohtori Perälä vietti vuosikymmenen huumeiden käyttäjien ja myyjien joukossa, ja kokosi muun muassa kokemustensa perusteella aiheesta väitöskirjan.
Sittemmin Perälältä on ilmestynyt myös tietokirja Ikuinen säätö - Ikkuna huumeiden myyjien ja käyttäjien kaoottiseen arkeen.
Kerätessään tietoja tutkimukseensa Jussi Perälä haastatteli myös poliiseja. Hän kertoo viranomaisten suhtautuneen huumerikollisiin tutustuneeseen nuorukaiseen myönteisesti.
- Tutkijan työskentely on niin erilaista kuin huumepoliisin omat menetelmät. En kerää nimitietoja tai kirjaa ylös, kuka vie mitä ainetta, milloin ja kenellekin. Sitä paitsi tutkijan lähteet nauttivat samantyyppistä suojaa kuin esimerkiksi toimittajille tietoja luovuttaneet henkilöt.

https://yle.fi/a/3-6713861
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock Holmes
Viestit: 7499
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Jussi Perälä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Perälän väitöskirjan, johon nämä kirjansa perustuvat voi imuroida täältä: https://www.julkari.fi/bitstream/handle ... sAllowed=y
Vastaa Viestiin