Hämeenlinna: Mies tuomittiin ex-puolisonsa tapon yrityksestä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7894
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Hämeenlinna: Mies tuomittiin ex-puolisonsa tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Maalis 20, 2020 6:01 pm

Hämeenlinnalaismies vangittu ex-puolison tapon yrityksestä

20.03.2020 klo 12.29
Häme

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi todennäköisin syin tapon yrityksestä epäillyn noin 40-vuotiaan hämeenlinnalaismiehen.

Mies tunkeutui keskiviikkoiltana entisen puolisonsa asuntoon teräaseilla varustautuneena. Asunnossa mies yritti teräasetta käyttäen riistää naisen hengen. Nainen kamppaili vastaan ja asunnossa ollut lapsi haki naapurista apua, jolloin teko oli keskeytynyt. Nainen pääsi näin myös pakenemaan asunnosta.

Tekoa oli edeltänyt puhelimitse tapahtunut uhkailu. Esitutkinnassa rikosnimikkeinä on tapon yrityksen lisäksi törkeä kotirauhan rikkominen, laiton uhkaus ja rattijuopumus.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... esta_88736
Pelle. Hämeenlinnassa ollut huono meno tänä vuonna.
Burn
Loot
Murder

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3178
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Hämeenlinna: Mies vangittu ex-puolison tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Maalis 20, 2020 7:59 pm

Poliisi epäilee: Mies yritti surmata ex-puolisonsa – lapsi pakeni kamppailun keskeltä hakemaan apua

Tänään klo 12:40 (muokattu klo 13:10)

Nelikymppinen mies vangittiin tapon yrityksestä epäiltynä.
Hämeenlinnassa tapahtui keskiviikkoiltana vakava kotiväkivaltatilanne.
Nainen sai vammoja teräaseesta, kun ex-puoliso tunkeutui väkisin asuntoon. Paikalla oli myös lapsi.
Jutussa on myös murhan yrityksen piirteitä, mutta tunnusmerkistö ei täyty kokonaisuudessaan ainakaan tutkinnan alkuvaiheessa.

Poliisi tutkii vakavaa perheväkivaltatapausta Hämeenlinnassa. Käräjäoikeus on vanginnut noin 40-vuotiaan paikallisen miehen epäiltynä ex-puolisonsa tapon yrityksestä.

Poliisin mukaan mies tunki keskiviikkona illalla naisen asuntoon teräaseen kanssa. Nainen pyrki puolustautumaan kamppailussa. Poliisi arvioi, että miehen tarkoitus oli surmata ex-kumppaninsa.

Asunnossa oli tekoaikaan paikalla myös lapsi. Lapsi poistui asunnosta ja haki naapurista apua. Sen jälkeen teko keskeytyi, ja nainen pääsi pakoon asunnosta.

Poliisin mukaan tekoa edelsi uhkailu puhelimessa.

Poliisi epäilee jutussa tapon yrityksen lisäksi törkeää kotirauhan rikkomista, laitonta uhkausta ja rattijuopumusta.

Miksi ei murhan yritys?
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Riku Vihtilä kertoo, että uhkailun ja kotiin tunkeutumisen välillä kului aikaa joitakin tunteja. Mies oli jonkin verran alkoholin vaikutuksen alaisena, ja rattijuopumusepäily liittyy samaan tapahtumasarjaan.

Tekovälineellä varustautuminen ja uhkailu ennen tekoa viittaavat siihen, että teossa oli suunnitelmallisuutta. Tämä vie tekoa lähemmäs törkeämpää rikosta eli murhan yritystä. Tapauskohtaisessa tarkastelussa koko tunnusmerkistö ei kuitenkaan toistaiseksi täyty.

– Olemme yhteistyössä syyttäjän kanssa pohtineet, että tässä tapauksessa puhutaan ennemminkin tapon yrityksestä kuin murhan yrityksestä, Vihtilä sanoo.

Uhri sai kamppailussa vammoja, osin myös miehen käyttämästä teräaseesta. Rikoskomisarion mukaan ne eivät ole hengenvaarallisia.

Jäi kiinni tapahtumapaikalta
Lapsen pako ja naapurin väliintulo pelastivat mahdollisesti naisen hengen.

– Naapuri oli soittanut poliisin ja tuli katsomaan tilannetta. Kun hän tuli ovelle huhuilemaan, epäilty oli ikään kuin herpaantunut ainakin hetkeksi aikaa.

Poliisin ensiarvion mukaan tapon yrityksen motiivi liittyy jollain tasolla parisuhdeasioihin. Epäillyllä miehellä ei kuitenkaan ole mainittavaa rikoshistoriaa.

Mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/839b ... 017381334a

Olipa kylmäävää lukea, tapaus muistuttaa omaa lapsuusmuistoani. 80-luvulla isäni ei saanut teoistaan tuomiota. Toivon, että tuo mies tuomitaan murhan yrityksestä vuosiksi linnaan, sillä hän pilannut eksänsä elämän, mutta varsinkin tuon lapsen elämän, johon olisi voinut kuulua kaksi rakasta lähimmäistä.

JammuSetä
Wallander
Viestit: 1042
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Hämeenlinna: Mies vangittu ex-puolison tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » Pe Maalis 20, 2020 10:08 pm

Saatanan pottunokka. Vittu en käsitä että lapset vedetään mukaan tällaiseen. Siinä näkee että isänsä on psykopaatti tai narsisti. Ei välitä edes lapsestaan.
Meidän sivistyneiden ja suvaitsevien ero on siinä, että me ei tulla kommentoimaan, että poliisi toimi ihan oikein, jos uhrin ihonväri on vaalea. Toisin kuin te, jos uhri on musta, tai ruskea, tai jotain muutava väriavaruutta kuin te itse olette.

lmk84
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Tammi 03, 2020 10:07 am

Re: Hämeenlinna: Mies tuomittiin ex-puolisonsa tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja lmk84 » Su Kesä 21, 2020 9:48 pm

Mies yritti tappaa ex-puolisonsa Hämeenlinnassa - Alakouluikäinen lapsi pelasti äitinsä lyömällä isää takaraivoon

21.6.2020 13:00

Humalainen mies tunkeutui naisen ja lasten asuntoon ja yritti puukottaa ex-puolisoaan.

Entisen puolisonsa kimppuun veitsen kanssa käynyt hämeenlinnalaismies on tuomittu neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Väkivallanteko tapahtui viime maaliskuun 18. päivän iltana hämeenlinnalaisessa lähiössä. Teon taustalla oli edellisenä vuonna tapahtunut ero.

Äitinsä luona asuneet kolme hyvin nuorta lasta joutuivat seuraamaan vierestä, kun heidän isänsä yritti surmata äidin. Tilanne ratkesi vasta, kun yksi lapsista onnistui lyömään isäänsä päähän.

Maaliskuun 18. päivän iltana humalainen mies oli lähettänyt naiselle tappouhkauksen.

Naisen ollessa vielä puhelimessa hätäkeskuksen kanssa, saapui mies asunnolle ja päästi itsensä sisään naiselta kadonneella tai varastetulla avaimella.

Veitsen ja miekan kanssa aseistautunut mies yritti puukottaa naista heti asunnon eteisessä.

Molemmat olivat aiemmin harrastaneet kamppailulajeja ja tilanne muuttui nopeasti lattialla käydyksi kamppailuksi, jossa huomattavasti isokokoisempi mies yritti viiltää ja kuristaa naista.

Oikeudessa nainen kertoi pyytäneensä, ettei mies tappaisi häntä lasten nähden. Miehen ote naisesta herpaantui, kun alakouluikäinen lapsi löi isäänsä takaraivoon asunnossa olleella esineellä.

Samaan aikaan naapuri huusi ovelta poliisien olevan jo tulossa ja nainen pääsi juoksemaan turvaan naapurin asuntoon.
Mies kiisti aikoneensa tappaa entisen puolisonsa. Hän kertoi aikoneensa vain pelotella naista sekä aiheuttaa tälle tuskaa ja kärsimystä.

Hän kertoi oikeudelle käsittäneensä asioiden olevan menossa ”överiksi” ja jatkaneensa sen jälkeen pahoinpitelyä veitsen sijaan käsin. Miekkaa hän ei kertomansa mukaan saanut ulos tupesta.

Käräjäoikeus ei pitänyt miehen selitystä uskottavana, sillä väkivalta loppui vasta kun miestä lyötiin ja nainen pääsi pakenemaan asunnosta.

Oikeus tuomitsi vuonna 1981 syntyneen miehen neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen. Tutkintavankeudessa ollut mies passitettiin oikeudesta suoraan vankilaan.

Suomalaistaustaisella miehellä ei ole aiempaa rikoshistoriaa. Hän on työskennellyt vartijana, mutta tekonsa jälkeen hän on menettänyt työpaikkansa.

Mies määrättiin maksamaan entiselle puolisolleen korvauksena yhteensä 5200 euroa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden juuri ennen juhannusta antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Hämeen Sanomat ei julkaise tuomitun nimeä lasten yksityisyyden suojelemiseksi.
https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame ... n-1332613/

Lisäinfoa tähänkin keissiin. Kaikki ainekset olis ollut olemassa vieläkin surullisempaan lopputulokseen. Siinä on lapsilla ollut hirveä tilanne silmien edessä, onneks on löytynyt rohkeutta toimia.

Vastaa Viestiin