Hämeenlinna: Mies vangittu ex-puolison tapon yrityksestä

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7075
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Hämeenlinna: Mies vangittu ex-puolison tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Maalis 20, 2020 6:01 pm

Hämeenlinnalaismies vangittu ex-puolison tapon yrityksestä

20.03.2020 klo 12.29
Häme

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi todennäköisin syin tapon yrityksestä epäillyn noin 40-vuotiaan hämeenlinnalaismiehen.

Mies tunkeutui keskiviikkoiltana entisen puolisonsa asuntoon teräaseilla varustautuneena. Asunnossa mies yritti teräasetta käyttäen riistää naisen hengen. Nainen kamppaili vastaan ja asunnossa ollut lapsi haki naapurista apua, jolloin teko oli keskeytynyt. Nainen pääsi näin myös pakenemaan asunnosta.

Tekoa oli edeltänyt puhelimitse tapahtunut uhkailu. Esitutkinnassa rikosnimikkeinä on tapon yrityksen lisäksi törkeä kotirauhan rikkominen, laiton uhkaus ja rattijuopumus.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... esta_88736
Pelle. Hämeenlinnassa ollut huono meno tänä vuonna.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Iivis
Watson
Viestit: 2986
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Hämeenlinna: Mies vangittu ex-puolison tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Maalis 20, 2020 7:59 pm

Poliisi epäilee: Mies yritti surmata ex-puolisonsa – lapsi pakeni kamppailun keskeltä hakemaan apua
Tänään klo 12:40 (muokattu klo 13:10)
Nelikymppinen mies vangittiin tapon yrityksestä epäiltynä.
Hämeenlinnassa tapahtui keskiviikkoiltana vakava kotiväkivaltatilanne.
Nainen sai vammoja teräaseesta, kun ex-puoliso tunkeutui väkisin asuntoon. Paikalla oli myös lapsi.
Jutussa on myös murhan yrityksen piirteitä, mutta tunnusmerkistö ei täyty kokonaisuudessaan ainakaan tutkinnan alkuvaiheessa.

Poliisi tutkii vakavaa perheväkivaltatapausta Hämeenlinnassa. Käräjäoikeus on vanginnut noin 40-vuotiaan paikallisen miehen epäiltynä ex-puolisonsa tapon yrityksestä.

Poliisin mukaan mies tunki keskiviikkona illalla naisen asuntoon teräaseen kanssa. Nainen pyrki puolustautumaan kamppailussa. Poliisi arvioi, että miehen tarkoitus oli surmata ex-kumppaninsa.

Asunnossa oli tekoaikaan paikalla myös lapsi. Lapsi poistui asunnosta ja haki naapurista apua. Sen jälkeen teko keskeytyi, ja nainen pääsi pakoon asunnosta.

Poliisin mukaan tekoa edelsi uhkailu puhelimessa.

Poliisi epäilee jutussa tapon yrityksen lisäksi törkeää kotirauhan rikkomista, laitonta uhkausta ja rattijuopumusta.

Miksi ei murhan yritys?
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Riku Vihtilä kertoo, että uhkailun ja kotiin tunkeutumisen välillä kului aikaa joitakin tunteja. Mies oli jonkin verran alkoholin vaikutuksen alaisena, ja rattijuopumusepäily liittyy samaan tapahtumasarjaan.

Tekovälineellä varustautuminen ja uhkailu ennen tekoa viittaavat siihen, että teossa oli suunnitelmallisuutta. Tämä vie tekoa lähemmäs törkeämpää rikosta eli murhan yritystä. Tapauskohtaisessa tarkastelussa koko tunnusmerkistö ei kuitenkaan toistaiseksi täyty.

– Olemme yhteistyössä syyttäjän kanssa pohtineet, että tässä tapauksessa puhutaan ennemminkin tapon yrityksestä kuin murhan yrityksestä, Vihtilä sanoo.

Uhri sai kamppailussa vammoja, osin myös miehen käyttämästä teräaseesta. Rikoskomisarion mukaan ne eivät ole hengenvaarallisia.

Jäi kiinni tapahtumapaikalta
Lapsen pako ja naapurin väliintulo pelastivat mahdollisesti naisen hengen.

– Naapuri oli soittanut poliisin ja tuli katsomaan tilannetta. Kun hän tuli ovelle huhuilemaan, epäilty oli ikään kuin herpaantunut ainakin hetkeksi aikaa.

Poliisin ensiarvion mukaan tapon yrityksen motiivi liittyy jollain tasolla parisuhdeasioihin. Epäillyllä miehellä ei kuitenkaan ole mainittavaa rikoshistoriaa.

Mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Päivitys kello 12.51: Jutun ingressissä kerrottiin aluksi virheellisesti, että mies vangittiin taposta epäiltynä. Tutkintanimike on tapon yritys. Lisätty tutkinnanjohtajan kommentit kello 13.05.

SOLMU SALMINEN
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/839b ... 017381334a

Olipa kylmäävää lukea, tapaus muistuttaa omaa lapsuusmuistoani. 80-luvulla isäni ei saanut teoistaan tuomiota. Toivon, että tuo mies tuomitaan murhan yrityksestä vuosiksi linnaan, sillä hän pilannut eksänsä elämän, mutta varsinkin tuon lapsen elämän, johon olisi voinut kuulua kaksi rakasta lähimmäistä.

JammuSetä
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 730
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Hämeenlinna: Mies vangittu ex-puolison tapon yrityksestä

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » Pe Maalis 20, 2020 10:08 pm

Saatanan pottunokka. Vittu en käsitä että lapset vedetään mukaan tällaiseen. Siinä näkee että isänsä on psykopaatti tai narsisti. Ei välitä edes lapsestaan.

Vastaa Viestiin