Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattiin raa´asti

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1415
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Kaketus kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 6:40 pm Tuo keltainen neste mitä juottivat väkisin Atsolle, eikös ollutkin virtsaa? Mutta ainakin Heikki kiistää tietävänsä mitään.
Löytyikö tuohon näyttöä mitä juottivat vai onko se edes oleellista..
Nuo kusipäät tuntien, virtsaa juottivat.. 😣
Joku niistä väitti, että olutta. Eiköhän kuitenkin kusta. No pullo löytynyt ja kaitpa sekin tutkitaan, että mitä sen sisällä ollut.
Avatar
Rasvamaha
Neuvoja-Jack
Viestit: 561
Liittynyt: Ti Loka 13, 2020 2:05 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Rasvamaha »

mankeli kirjoitti: La Helmi 27, 2021 11:29 pm
Jotenkin tulee mieleen noista Alexin uhrin päälle hyppelyistä showpaini. Mitä muuten uhrin kännykälle tapahtui? Eikö puhelinta paikannettu ollenkaan ennen ruumiin löytymistä. Eikö uhrilla ollut mitään mahdollisuutta soittaa vaikka taskupuhelua johonkin pahoinpitelyn aikana.

Katselin itse noita viranomaisten ottamia kuvia, ja tuli todellakin sama mieleen, että showpaini tyyliin hypitty lavalta päälle, sekä lavalla on myös rikkoutuneet telineportaat/raput, jotka oli aika huonossa kunnossa, kuin niitten päälle olisi heitetty esim. uhri.

Täydellä tölkillä hakkaamisesta tuli taas mieleen Showpaini mies Stone cold Steve Austin, joka muutaman kerran löi vastustajaansa tölkillä päähän.

Kuvia katsellessa en voinut olla huomaamatta, kun lavan vieressä oli isokokoinen pihalaatta, onkohan tuotakin käytetty, tai yritetty käyttää Atson kiduttamiseen. Meinaan jos teinit tämmösiä pinotusta kasasta ottaisi, heitelläkseen niitä huvikseen, niin niitä olis myös useampia siellä lavan vieressä, mikäs sen hienompaa kuin yrittää hajoittaa jotakin....
Pamela Anders kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 3:00 pm Kyllähän useimmat tietävät, miten herkkä paikka genitaalialue miehelle on, monellakin tavalla. Olen itsekin teininä potkaissut äärimmäisen väkivaltaista ja päällekäyvää öykkäriä itseäni hädässä puolustaakseni haaroväliin ja voin sanoa, että tunsin lopputuloksesta riemua. Mutta en seksuaalista tyydytystä millään tavoin.
On kaksi eria asiaa puolustaa itseään potkaisemalla päälle käyvää munille, kuin potkia muussiks kidutettavan sukupuolielimet.
Niin kuin kirjoitit, sinä tunsit riemua kun päihitit vahvemman öykkärin puolustaessasi itseäsi siinä onnistuen. Tässä jutun tapauksessa syytetty on saanut myös sitä seksuaalista tyydytystä

Toivottavasti meni lainaukset oikein...
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paskemman Suomen.
Hannu74
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ti Loka 08, 2019 8:32 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Hannu74 »

zzrgg kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 7:53 pm
Sivustahuutelija kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 5:43 pm Noiden poikien amisslangista: legit, niidii, paskoa jne, joita on joka toinen sana. Kuulusteluissa käännetty, että ”niidii kiusata” olisi ”tarvii kiusata”. Eli niidii=need. Järkevämpi olisi niidii=neat, eli ”siistii kiusata”? Englantia osaan, mutta tuollaista amissiansaksaa en.
Oma arvaukseni "neat" -sanan ("siistiä") slangikäännöksestä olisi [niittii], [niitii] tai [niittiä], mutta en tiedä, onko tuollainen sana lainkaan käytössä tai esiintyykö se ollenkaan tuollaisissa muodoissa.

Kielenkäyttöä koskien tekijöiden ennen tekoja ja tekojen aikana tapahtuneessa viestittelyssä on mielestäni havaittavissa kolme erikoista termiä. Ne ovat tapahtumapaikalle annettu nimitys, hotboksi [hot box], ”rankaisuleikiksi” nimetty toiminta sekä uhrin etunimestä väännetty verbimuoto. Muistuuko muille tapauksia (elokuvamaailman ja uskonnollisten yhteisöjen ulkopuolelta), missä tekijät olisivat kehittäneet omaa kieltään, slangiaan tai termejään vakavien henkirikosten yhteydessä? Onko tässä kuinka tyypillisestä toiminnasta kyse?

Jokin aika tekojen jälkeen osa tekijöistä siirtyy myös nähdäkseni käyttämään aavistuksen parempaa suomen kieltä kuin mitä aiemmissa viesteissä oli käytetty. Mielestäni eräs esimerkki muuttuneesta kielenkäytöstä on erään tekijän toteamus "Täytyy vaa toivoo, et Suomen oikeusjärjestelmä toimii niinku pitää," jossa viesti välittyy melko suorasti ja selkeästi, ja ilmaus on melko lähellä kirjakielimäistä ilmausta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1319 ... 6da7470984

Poimin, koostin ja retusoin Ylilaudalta muutamia sanaselityksiä tekijöiden käyttämistä yleisslangin sanoista ja termeistä:
> slidetää kieli tolppaa
Laitetaan uhri nuolemaan jäätynyttä tolppaa - "slidettäminen" eli liu'uttaminen saattaa kuulostaa tyhmältä verbiltä käyttää tässä, mutta tätä sillä tarkoitetaan

> natsaa iha hies
Selkokielelle käännettynä "Kelpaa ihan [voima-/kirosana]sti".
natsata = natsaantua = onnistuu, onnistua tai tuntua hyvältä. [viimeisintä selitystä itse hieman ihmettelin]
iha hies = esim. "ihan [voima-/kirosana]sti" -tyylinen ilmaisu.

> niidii iha hies
"Tarvitsee ihan [voima-/kirosana]sti"
need = niidii = tarvitsee

legit = oikeasti, rehellisesti tjsp
myönnä = nykyslangia, tarkoittaa samaa ku "no älä", "jep", "totta" tai "näinhän se on"
Epävarmat:
fr = for real


Hotbox= suljettu tila jossa poltetaan ruohoa, jolloin passiivisesti saadaan myös muuten hukkaan menevät savut "talteen". Vessa, asuntovaunu tms.

Miksiköhän pojat on sitä lavaa tuolla nimellä kutsunut..
Amnestia
Theo Kojak
Viestit: 1133
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

Jsoossi kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 3:59 pm
Amnestia kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 12:44 pm Mites case Aaron Hernandez? Käytti lähinnä vain kannabista, jonkun verran siihen alkoholia mukaan, mutta suuria määriä kannabista. Ja tappoi monia joko pikaistuksessaan, mutta myös kaunaisena.

Onkos se kannabis sittenkään mikään Rauhanpiippu? Mitkä ovat pitkäaikaisvaikutukset? Mitkä ovat yksilöerot? Mitkä ovat alkoholin kanssa yhteisvaikutukset? Mikä on suhde tuohon suomalaisten rähinägeenimuunnokseen, joka oli jollakin pienellä osalla suomalaisista? Sehän oli yhteydessä myös veren matalaksi päässeihin sokeriarvoihin.
Tuo Hernandez oli päästään sekaisin ihan muusta syystä kuin kannabiksesta, oli nimittäin ottanut melko kovia osumia päähän jo ennen ammattilaisuransa alkua. Hänellähän todettiin kuolemansa jälkeen yksi kaikkien aikojen pahimmista CTE tapauksista joka on urheilijalta löytynyt. CTE siis rappeuttaa aivoja alueelta joka on vastuussa impulssikontrollista, päätöksenteosta yms. Ei kannata kannabista syytellä tästä
Näistä Koskelan pojista kaksi oli harrastanut tiettävästi (korjatkaa jos väärässä) Thainyrkkeilyä. Tuleeko siinä iskujä päähän? Iskut päähän, kannabista aivoihin, onkohan se se tappava yhdistelmä?
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6566
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Kivakoululle sopi hyvin, että sijoituspaikkaan sai mennä väärä henkilö, vähän sama kuin kaikkaillaan joku muu lusimaan, en se ollut minä. Vain siksi kun ei halutakkaa puuttua tilanteisiin, tai sitten opettajan oma ura on tärkeämpi.
Amnestia
Theo Kojak
Viestit: 1133
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

zzrgg kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 7:53 pm Muistuuko muille tapauksia (elokuvamaailman ja uskonnollisten yhteisöjen ulkopuolelta), missä tekijät olisivat kehittäneet omaa kieltään, slangiaan tai termejään vakavien henkirikosten yhteydessä? Onko tässä kuinka tyypillisestä toiminnasta kyse?
Eiköhän ihan kaikessa toiminnassa, ammatissa, harrastuksissa, suvuissa jne. ole tapana kehittää oma kielensä. Finglishiä ja lyhennettyjä muotoja. Yhdisteitä.
Centauri
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: La Joulu 29, 2018 11:45 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Centauri »

Jos tekijät joivat vain keskiolutta niin mitä luulette paljonko on voinut olla promilleja tuossa 20.00 aikaan esimerkiksi ?

Aleksis kertoi että tunsi vihaa ja epätoivoa niin olisiko vetänyt bentsoja ja olutta sitten sekaisin ? Ja kertokaa onko noissa UFC peleissä jotain paljaalla kantapäällä pitkään naamaan potkimista ? Haen tällä sitä että tosiaan bentsoissa "luuli" pelaavansa vain peliä ja jatkoi kantapäällä naamaan potkimista ?
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1415
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

petteri poloinen kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 7:24 pm
JohanPomppas kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 5:00 pm
Viestittely ennen 4.12. ja sen aikana ei oikein tukisi että olisi valmisteltu murhaa, tai edes raakaa rikosta. Atsoa oli ikävällä tavalla suunniteltu lyötävän syntymäpäivillä porukalla ja oikein kunnolla, mutta aiemmilla kerroilla Atso oli palannut noista tapaamisista lähes ehjin nahoin, niin miksei nytkin olisi.

Asiaan saattaa liittyä että Atso ei kännissä ollutkaan mikään hiljainen hissukka, vaan poikien kuvausten mukaan puhui kovalla äänellä ja "hörhöili", joka saattoi poikien mielestä olla hauskaa (vanhoilla videoilla Atso oli kaatuillut kännissä) - pojat siis odottivat sydämettömän epäempaattisina sitä että Atso vetää lärvit, hörhöilee, pojat saavat syyn rangaista, "ja hauskaa riittää", paitsi että asiat kääntyivät hulluksi joukkopsykoosiksi ja linnatuomioksi ja "sitten ei kenelläkään enää ole kivaa".

Vallilan tapossa jossa 16 vuotias sai 9 vuotta taposta, oli huumekauppiaan ryöstöä suunniteltu etukäteen ja 16 vuotias oli heti huumekauppiaan tavattuaan lyönyt tätä useita kertoja puukolla ja toinen 16 vuotias oli auttanut pitämällä kiinni ja potkimalla, sekä vaikka huumekauppias pääsi pakoon, pojat juoksivat hänet kiinni ja toinen puukotti hänet kuolettavasti ja puukottaessaan huusi "nyt tapan sinut".

Oikeuden mielestä tappo ja toisen pojan osalta jotain lievempää.
Atsohan ei itse juonut - vaan hänet pakkojuotettiin. En tiedä oliko tarkoitus saada hengiltä, mutta oli kuitenkin tarkoitus juottaa väkisin humalaan ja pahoinpidellä. Tätähän nää ihan selvästi oli suunnitelleet. Mistään joukkopsykoosista ei ollu kyse. Jos olisi ollut, niin silloin Heikki olisi pistänyt asialle stopin, kun tulee paikalle pari tuntia myöhemmin ja Veeti ja Alexis sekopäisinä hakkaa Atsoa. Nää oli suunnitelleet että Atso hakataan ja sen suunnitelman toteuttivat, eikä olleet miettineet ennakkoon saati teon aikana että miten Atsolle käy. Ilmeisesti sillä ei ollut väliä että vammautuuko, kuoleeko vai selviääkö mustelmilla ja ruhjeilla jotka ajan kanssa paranee. Pääasia oli päästä pahoinpitelemään Atso. Ton ikäisen pitäis jo tajuta mitä ihmiselle tapahtuu jos potkitaan ja hakataan päähän, jätetään (joko päihteiden tai hakkaamisen vuoksi) tajuttomana joulukuussa ulos makaamaan. Ja kyllä nää itsekin näki, että uhri oli huonossa kunnossa kun paikalta lähtivät, joten kyllä niiden olisi pitänyt arvata, ettei tule selviämään. Jos ei mukamas arvanneet, niin ovat sitten niin saatanan tyhmiä saappaita, että ei kai tollasten paikka ole enää vapaana. Väkivaltainen imbesilli on vaarallisin otus kanssaeläjilleen mitä olla saattaa, joten ei muuta kun lukkojen taakse hamaan loppuun asti - ihan jokainen. Jos muita tappajia on tuomittu murhasta "vain" teon raakuuden ja pitkäkestoisuuden vuoksi, niin kyllä sitten pitäis nämäkin. Ei taida edes maailman laajuisesti kovin monta tapausta löytyä, jotka on näin törkeää tuntikausia kestävää rääkkäämistä. Jos teon törkeys ja pitkäkestoisuus "riittää" aikuisen kohdalla tuomioon murhasta, pitäis näin myös olla tällaisten lähes aikuisten teinimulkeroiden kohdalla. Samoin olis pitäny olla myös Vallilan tappajien kohdalla. Jos haluaa elää "thug lifeä" ja leikkiä pikku-ganstaa, niin annetaan niiden elää sit sitä elämäntyyliä siellä kivitalossa. Mielellään loppuikänsä.
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 639
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

JohanPomppas kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 8:17 pm

Vielä sanon - älä odota asiallista keskustelua, kun itse et ole ollut asiallinen hetkeäkään. Se jos ei käytä kirosanoja, ei tarkoita että on asiallinen. Sun anti on ollut lähinnä syyllistää uhria ja epäillä sitä, että on joutunut kiusaamisen uhriksi. Lienet entinen koulukiusaaja, nykyinen työpaikkakiusaaja, ehkä jopa kivakoulun opettaja tai jonkun sellaisen läheinen, kun tärkeintä tuntuu syyllistää uhria ja epäillä muiden - lukuisten nuorten kertomuksia siitä, että Atsoa kiusattiin. Nyt - sano viimeinen sana, KUSIPÄÄ.
Olen ollut koko ajan asiallinen, enkä ole syyllistänyt missään kohtaa uhria. Olen kysynyt faktaa sille, että syytetyt olisivat kiusanneet uhria koko peruskoulun ajan. Tätä ei löydy ja se ottaa ilmeisesti sinulle koville.

Surkeaa että joudut nimittelemään tällaisessa keskustelussa. Kertoo enemmän sinusta kuin minusta.
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
Hannu74
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ti Loka 08, 2019 8:32 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Hannu74 »

Centauri kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 8:38 pm Jos tekijät joivat vain keskiolutta niin mitä luulette paljonko on voinut olla promilleja tuossa 20.00 aikaan esimerkiksi ?

Aleksis kertoi että tunsi vihaa ja epätoivoa niin olisiko vetänyt bentsoja ja olutta sitten sekaisin ? Ja kertokaa onko noissa UFC peleissä jotain paljaalla kantapäällä pitkään naamaan potkimista ? Haen tällä sitä että tosiaan bentsoissa "luuli" pelaavansa vain peliä ja jatkoi kantapäällä naamaan potkimista ?

UFC:ssä ei potkita maassa olevaa, tuskin siinä pelissäkään.
Tuomari menee väliin jos toiselta lähtee taju. Ottelu päättyy myös jos alakynteen jäänyt pyytää tätä.
Jsoossi
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Helmi 28, 2021 3:39 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Jsoossi »

Amnestia kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 8:28 pm
Jsoossi kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 3:59 pm
Amnestia kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 12:44 pm Mites case Aaron Hernandez? Käytti lähinnä vain kannabista, jonkun verran siihen alkoholia mukaan, mutta suuria määriä kannabista. Ja tappoi monia joko pikaistuksessaan, mutta myös kaunaisena.

Onkos se kannabis sittenkään mikään Rauhanpiippu? Mitkä ovat pitkäaikaisvaikutukset? Mitkä ovat yksilöerot? Mitkä ovat alkoholin kanssa yhteisvaikutukset? Mikä on suhde tuohon suomalaisten rähinägeenimuunnokseen, joka oli jollakin pienellä osalla suomalaisista? Sehän oli yhteydessä myös veren matalaksi päässeihin sokeriarvoihin.
Tuo Hernandez oli päästään sekaisin ihan muusta syystä kuin kannabiksesta, oli nimittäin ottanut melko kovia osumia päähän jo ennen ammattilaisuransa alkua. Hänellähän todettiin kuolemansa jälkeen yksi kaikkien aikojen pahimmista CTE tapauksista joka on urheilijalta löytynyt. CTE siis rappeuttaa aivoja alueelta joka on vastuussa impulssikontrollista, päätöksenteosta yms. Ei kannata kannabista syytellä tästä
Näistä Koskelan pojista kaksi oli harrastanut tiettävästi (korjatkaa jos väärässä) Thainyrkkeilyä. Tuleeko siinä iskujä päähän? Iskut päähän, kannabista aivoihin, onkohan se se tappava yhdistelmä?
Eihän nuo pojat ole käyneet siellä salilla kun vähän kääntymässä sen jälkeen lopettaneet ja siirtyneet homopainin puolelle. Ei kehity CTE parissa kuukaudessa varsinkin näiden ruipeloiden lyöntikovuuksilla. Koskelan pojilla synnynäisiä vikoja veikkaisin.
Liito Narkki
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Huhti 28, 2020 5:53 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Liito Narkki »

Hannu74 kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 8:44 pm
Centauri kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 8:38 pm Jos tekijät joivat vain keskiolutta niin mitä luulette paljonko on voinut olla promilleja tuossa 20.00 aikaan esimerkiksi ?

Aleksis kertoi että tunsi vihaa ja epätoivoa niin olisiko vetänyt bentsoja ja olutta sitten sekaisin ? Ja kertokaa onko noissa UFC peleissä jotain paljaalla kantapäällä pitkään naamaan potkimista ? Haen tällä sitä että tosiaan bentsoissa "luuli" pelaavansa vain peliä ja jatkoi kantapäällä naamaan potkimista ?

UFC:ssä ei potkita maassa olevaa, tuskin siinä pelissäkään.
Tuomari menee väliin jos toiselta lähtee taju. Ottelu päättyy myös jos alakynteen jäänyt pyytää tätä.
Sen verran korjaisin, että tuomari mene väliin jo silloin, kun toinen on puolustuskyvytön.
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1415
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Ghost hunting kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 8:29 pm Kivakoululle sopi hyvin, että sijoituspaikkaan sai mennä väärä henkilö, vähän sama kuin kaikkaillaan joku muu lusimaan, en se ollut minä. Vain siksi kun ei halutakkaa puuttua tilanteisiin, tai sitten opettajan oma ura on tärkeämpi.
Juuri näin... Ja yksi syy siihen, miksi lapset monesti jättää kertomatta kiusaamisesta on se, että kiusatulle tulee seurauksia. Kiusaajalle ei koskaan.
Vellihousu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Helmi 23, 2021 3:19 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Vellihousu »

Tietääkö joku, millä perustein joitain osia etpk salataan? Ilmeisesti ainakin tapaukseen liittymättömät terveystiedot joo, mutta kiinnitin huomiota kaikkien kolmen kuulusteluihin. Jokaiselta oli kysytty, ovatko he koskaan tehneet töitä ja kaikilla sen jälkeen salattuja pätkiä kuulusteluista. Niin sikäli pohdin, mitä on yleensä tapana salata.
Myös osa todistajien kuulusteluista oli kokonaan salattu, kuten uhrin tädin kuulustelu, muttei esimerkiksi tyttöystävän.
Michelle Pilchard
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: La Syys 26, 2020 7:57 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Michelle Pilchard »

maxi kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 3:13 pm
Michelle Pilchard kirjoitti: Su Helmi 28, 2021 9:58 am
https://www.freestyle.abbott/fi-fi/home.html

Kuten aiemminkin vihjaistu, niin hänellä ilmeisesti ykköstyypin diabetes. Diabeetikkojen hoidossa käytetään yhä enemmän Libre -sensoreita entisen sormenpäästä verensokerin mittaamisen sijaan. Hän on siis käynyt hoitotarvikejakelusta (tai jostain muusta määrätystä toimituspisteestä, esim. postista) hakemassa noita sensoreita lisää. Hieman hämää, kun jossain yhteyksissä mainittu häneen käyneen lääkärissä tai "hakemassa hoitoa", eikä tuossa tilanteessa varsinaisesti sellaisesta ole kyse.
Tässä ketjussa olen aiemmin tuonut esille tuon diabeteksen hoitoon liittyvän sairaalassa käynnin, tosin se joidenkin kirjoittajien toimesta teilattiin alas...diabeteksen hoitoon ei kuuleman tarvitse käydä sairaalassa. En tosin tiennyt enkä osannut arvioida sitä minkä erityisen asian joka liittyy tuohon ko.sairauteen vuoksi hän on siellä käynyt, mutta ilmeisen selvää että jo ketjun alkuvaiheessa on tuotu esille hänen sairaus ja siltä pohjalta tuon arvion asiasta tein.
Sekin että poliisi ei ole kertonut julkisuuteen muuten kuin esitutkintapöytäkirjojen julkistamisen yhteydessä tuon kuulustelussa ilmi tulleen sensori haku käynnin viittaa siihen, että tuo oli tekijän henkilökohtainen terveystieto jolla ei ole vaikutusta itse pahoinpitelyyn.
Kuulusteltava on itse kertonut tuon poistumisen syyksi tapahtumapaikalta joksikin aikaa.
Se olin juurikin minä, joka sen "teilasi alas". Kirjoitit silloin, että hän olisi käynyt hakemassa insuliinipistoksen sairaalasta, koska tietää mistä se haetaan ja kuinka homma toimii. Kerroin, että tuollainen ei ole mitenkään normaali ja tavanomainen tilanne ja totesin kuulostavan epätodennäköiseltä. Sitä en tarkoittanut missään vaiheessa, etteikö käynti olisi liittynyt henkilökohtaiseen terveysasiaan, vaan nimenomaan ettei niitä yksittäisiä lääkeannoksia mistään sairaalasta haeta. Tarkoitus ei ollut mitenkään teilata sinua, vaan ihan puhtaasti korjata ns. väärää tietoa, jota tähän minullakin olevaan sairauteen liittyy ihan uskomattoman paljon. Mutta joo, diabetesvalistus nyt ei liene ketjun tarkoitus joten asia sikseen.
Vastaa Viestiin