Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10872
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja damfin »

Minä kummastelen julkisuudessa esiintyviä pohdintoja siitä että Putinille pitäisi löytää kunniallinen tie ulos tilanteesta jonkinlaisena voittajana...
eihän tuollaisessa ole mitään järkeä, koska jos Putin pääsee Venäjän mediassa kansan silmissä patsastelemaan voittajana, ei venäjä olisi oppinut tapahtuneesta mitään ja jatkaisi samaa pullistelua rajanaapureitaan kohtaan.
Nyt pitäisi vaan antaa mahdollisimman paljon apua Ukrainalle, ja pitää huolta siitä että Ukraina kykenee valtaamaan omat alueensa takaisin niin että venäjä ja Putin ottaisi kunnolla turpiinsa, se olisi ainoa keinoa saada venäläiset oppimaan että heidän on parempi opetella elämään sovussa rajanaapureidensa kanssa eikä yrittää esiintyä jonain muita mahtavampana maailman valtiaana.
Vain sillä keinolla kaupankäynti ja turismi venäjän kanssa voisi vielä joskus palautua normaaliksi.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3315
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Naton aluksia saapuu Suomeen
Kolme Naton miinantorjunta-alusosastoon kuuluvaa laivaa saapuu harjoittelemaan merivoimien kanssa.
Yksi Turkuun saapuvista Nato-aluksista on hollantilainen miinantorjuntalaiva HNLMS Schiedam.Yksi Turkuun saapuvista Nato-aluksista on hollantilainen miinantorjuntalaiva HNLMS Schiedam.
Yksi Turkuun saapuvista Nato-aluksista on hollantilainen miinantorjuntalaiva HNLMS Schiedam. Torsten Bätge / wikimedia commos
Tekijän kuva
Matti Tanner
[email protected]
Tänään klo 12:01

Naton miinantorjunta-alusosasto saapuu maanantaina vierailemaan Turussa. Turun satamasta alukset jatkavat keskiviikkona Rannikkolaivaston johtamaan yhteiseen harjoitukseen Saaristomerellä, joka kestää torstaista perjantaihin.

Turkuun saapuu Naton miinantorjunta-alusosastoon kuuluvat latvialainen LVNS Virsaitis, virolainen ENS Sakala ja hollantilainen HNLMS Schiedam.

Vierailusta tiedottaneen merivoimien mukaan alukset eivät ole yleisölle nähtävillä. Niiden on arvioitu saapuvan Turun satamaan maanantaina keskipäivällä.

Rannikkolaivaston mukaan Nato-alusten vierailun päättävä yhteinen Passex-harjoitus painottuu miinantorjuntaan ja merimiestaitoon. Sen tavoitteena on harjaannuttaa osallistujia toimimaan monikansallisessa ympäristössä.

Suomesta harjoitukseen osallistuvat Rannikkolaivaston Katanpää-luokan miinantorjunta-alukset Purunpää ja Vahterpää sekä 4. Miinantorjuntalaivueen johtoporras.

Edellisen kerran Naton aluksia nähtiin Suomessa loka-marraskuun vaihteessa, kun Naton merellä toimiva nopean toiminnan joukko vieraili Helsingissä. Tällöin Suomeen saapuivat kanadalainen Halifax-luokan HMCS Fredericton, portugalilainen Vasco da Gama-luokan fregatti NRP Corte Real ja espanjalainen Alvaro de Bazan-luokan fregatti ESPS Almirante Juan de Borbon.
Suomeen saapuu myös Latvian aikanaan Norjalta ostama miinantorjunta-alus LVNS Virsaitis.Suomeen saapuu myös Latvian aikanaan Norjalta ostama miinantorjunta-alus LVNS Virsaitis.
Suomeen saapuu myös Latvian aikanaan Norjalta ostama miinantorjunta-alus LVNS Virsaitis. Łukasz Golowanow / wikimedia commons
Mukana valmiusjoukoissa

Saaristomeren harjoitus valmistelee Rannikkolaivaston mukaan myös Katanpää-luokan aluksia Naton valmiusjoukkotoimintaan. Merivoimat on asettanut koko vuodeksi yhden Katanpää-luokan miinantorjunta-aluksen osallistumaan Naton NRF-valmiusjoukkotoimintaan (NATO Response Force). Tällöin merivoimien alus kuuluu Naton nopean toiminnan joukkojen täydentävän toiminnan niin sanottuun valmiuspooliin.

– Vuoden 2022 NRF-valmiusjaksolle on suunniteltu muun muassa osallistuminen kesän Baltops-harjoitukseen. Siihen osallistuvalle miinantorjunta-alus Purunpäälle yhteistoiminnan hiominen näiden alusten kanssa tällä viikolla on tehokasta valmistautumista tulevaan, Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Mikko Villikari sanoo tiedotteessa.

Yhteisestä harjoittelusta huolimatta Katanpää-luokan miinantorjunta-alus ei automaattisesti osallistu valmiusvuoden aikana mahdolliseen kansainväliseen kriisinhallintaoperaatioon. Suomalaisaluksen osallistuminen operaatioon vaatii aina kriisinhallintalain mukaisen erillisen poliittisen päätöksen.

Valmiusjoukkopooliin osallistuminen on osa normaalia puolustusvoimien kansainvälistä yhteistoimintaa, johon Suomi on osallistunut vuodesta 2012 alkaen.

Merivoimien Katanpää-luokkaan kuuluvat kolme alusta Purunpää, Vahterpää ja Katanpää muodostavat Rannikkolaivaston 4. Miinantorjuntalaivueen, jonka tukikohta on Turun Pansiossa. Miinantorjunta-alusten tehtävänä on suojata Suomen valtakunnallisesti tärkeitä meriyhteyksiä miinauhalta. Aluksia voidaan myös hyödyntää merenpohjan kartoittamisessa, vedenalaisten räjähteiden vaarattomaksi teossa, vedenalaisissa etsintä- ja tunnistustehtävissä sekä erilaisissa virka-aputehtävissä.
Gotland-luokan sukellusvene HSWMS Uppland oli mukana viime viikolla Suomen ja Ruotsin yhteisessä sukellusveneentorjuntaharjoituksessa.Gotland-luokan sukellusvene HSWMS Uppland oli mukana viime viikolla Suomen ja Ruotsin yhteisessä sukellusveneentorjuntaharjoituksessa.
Gotland-luokan sukellusvene HSWMS Uppland oli mukana viime viikolla Suomen ja Ruotsin yhteisessä sukellusveneentorjuntaharjoituksessa. merivoimat
Sukellusveneen torjuntaa

Merivoimat harjoitteli myös viime viikolla yhdessä Ruotsin merivoimien kanssa sukellusveneen torjuntaa Suomenlahdella. Harjoituksessa oli mukana Ruotsista Gotland-luokan sukellusvene HSWMS Uppland. Suomesta siihen osallistuivat Hamina-luokan ohjusveneet Hamina ja Tornio, monitoimialus Louhi sekä rajavartiolaitoksen partiovene.

– Harjoitus on osa tiivistä yhteistoimintaa Ruotsin kanssa. Kansainväliseen harjoitustoimintaan osallistuminen on tärkeää, sillä se osoittaa, ylläpitää ja kehittää meidän kansallista puolustustamme, harjoitusta johtanut, komentaja Toni Joutsia merivoimien esikunnasta kertoo tiedotteessa.

Vuoden 2021 puolustusselonteossa on linjattu, että Suomelle erityisen tärkeitä ovat sellaiset kansainväliset harjoitukset, joita ei voida tai joita ei ole tarkoituksenmukaista järjestää itse. Lisäksi tärkeitä ovat ne harjoitukset, jotka sisältävät Suomelta puuttuvia suorituskykyjä.

Sukellusveneharjoitukseen osallistuneet Hamina-luokan ohjusveneet ovat läpikäyneet äskettäin peruskorjauksen, joka on parantanut erityisesti alusten vedenalaisen sodankäynnin kykyä mm. torpedoiden ja syvyytettävän kaikuluotainjärjestelmän avulla.
Sukellusveneentorjunnan lisäksi Suomenlahdella harjoiteltiin isäntämaatuen antamista, kun HSWMS Uppland kiinnittyi Hangossa monitoimialus Louhen kylkeen huoltoa ja täydennyksiä varten.Sukellusveneentorjunnan lisäksi Suomenlahdella harjoiteltiin isäntämaatuen antamista, kun HSWMS Uppland kiinnittyi Hangossa monitoimialus Louhen kylkeen huoltoa ja täydennyksiä varten.
Sukellusveneentorjunnan lisäksi Suomenlahdella harjoiteltiin isäntämaatuen antamista, kun HSWMS Uppland kiinnittyi Hangossa monitoimialus Louhen kylkeen huoltoa ja täydennyksiä varten. merivoimat
Ei hyvältä näytä. Nato haluaisi Suomen täysjäseneksi sotilasliittoonsa Suomen sijainnin vuoksi. Ruotsia ei ole kosiskeltu ollenkaan niin ahkeraan.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8233
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

ESS: Matti Vanhanen toivoo Ahvenanmaalta aloitetta suomalaisten sotilaiden sijoittamisesta
Pysyvät suomalaiset sotajoukot helpottaisivat Vanhasen mukaan Ahvenanmaan puolustamista.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) toivoo, että Ahvenanmaan tekisi aloitteen suomalaisten sotajoukkojen sijoittamisesta saarille. Asiasta kertoo Etelä-Suomen Sanomat (ESS).
Vanhanen vieraili puhumassa Lahdessa järjestetyssä yleisötilaisuudessa sunnuntaina. Siellä hän huomautti, että puolustuksen järjestämisen kannalta olisi eduksi, jos Ahvenanmaalla olisi pysyvästi suomalaisia sotavoimia, sillä Suomella on joka tapauksessa velvollisuus puolustaa Ahvenanmaata.
Vanhanen korostaa, ettei tämä kuitenkaan tarkoita, että hän olisi puhemiehenä esittämässä Ahvenanmaan eritysaseman muuttamista.
– Aloitteen pitäisi mieluummin tulla Ahvenanmaalta, jonka itsehallinto täyttää sata vuotta. Olen menossa kesäkuussa sinne vierailulle. Jospa he silloin tekisivät ehdotuksen, hän sanoi yleisötilaisuudessa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9 ... df3e84b0a5
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5127
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Hermione »

damfin kirjoitti: Ma Huhti 25, 2022 12:37 pm Minä kummastelen julkisuudessa esiintyviä pohdintoja siitä että Putinille pitäisi löytää kunniallinen tie ulos tilanteesta jonkinlaisena voittajana...
eihän tuollaisessa ole mitään järkeä, koska jos Putin pääsee Venäjän mediassa kansan silmissä patsastelemaan voittajana, ei venäjä olisi oppinut tapahtuneesta mitään ja jatkaisi samaa pullistelua rajanaapureitaan kohtaan.
Nyt pitäisi vaan antaa mahdollisimman paljon apua Ukrainalle, ja pitää huolta siitä että Ukraina kykenee valtaamaan omat alueensa takaisin niin että venäjä ja Putin ottaisi kunnolla turpiinsa, se olisi ainoa keinoa saada venäläiset oppimaan että heidän on parempi opetella elämään sovussa rajanaapureidensa kanssa eikä yrittää esiintyä jonain muita mahtavampana maailman valtiaana.
Vain sillä keinolla kaupankäynti ja turismi venäjän kanssa voisi vielä joskus palautua normaaliksi.
Olen samaa mieltä. Venäjä on siinä mielessä takapajuinen valtio, että siellä ymmärretään ja kunnioitetaan ainoastaan väkivaltaa. Tästä syystä Suomi ja suomalaiset ovat jossain määrin arvostettuja koska punajoukot ottivat Suomen puolustajilta aikoinaan kunnolla turpiinsa. Vastaavasti Baltiaa ei juurikaan kunnioiteta, kun siellä alistuttiin ilman taisteluja 1939.

Nyt Ukraina on onnistunut omilla joukoilla ja lännen aseilla antamaan Venäjän armeijalle ihan kunnolla turpaan eikä "denatsifiointi" ole onnistunut suunnitelmien mukaan. Nyt vaan ongelmallista on, ettei Venäjällä oikein ole mitään mahdollisuuksia vetäytyä ja säilyttää kasvonsa kun on jo jääty kiinni valheista, eli Ukrainan kansa ei sitten ollutkaan halukas vaihtamaan "natsihallintoaan", väitetyistä joukkotuhonta-aseista ei ole löytynyt jälkiä, maailmalle on pajastunut kammottava määrä Venäjän joukkojen tekemiä sotarikoksia, kaatuneiden omien sotilaiden määrää tuskin kovin pitkään pystytään pitämään salassa omaisilta ja lukuisat Ukrainan kaupungit on täysin tuhottu. Lisäksi Venäjän armeija on osoittautunut surkeasti johdetuksi ja kalusto vanhentuneeksi ja huonokuntoiseksi. Asia on sikäli pelottava, Venäjän aseistuksesta uskottavalla tolalla on ainoastaan tuomiopäivän ohjukset ja laukaisunappi on seniilin hullun hallussa.

Mikäli kaikki menisi oikeudemukaisesti, niin sotarikoksiin syylliset pitäisi tuomita kansainvälisessä oikeudessa ja Venäjä pitäisi tuomita maksamaan korvauksia uhreille ja näiden läheisille sekä rahoittaa tuhottujen kaupunkien sekä muun yhteiskuntainfran jälleenrakennus. On sitten eri asia, miten tämä käytännössä voitaisiin toteuttaa.
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

damfin kirjoitti: Ma Huhti 25, 2022 12:37 pm Minä kummastelen julkisuudessa esiintyviä pohdintoja siitä että Putinille pitäisi löytää kunniallinen tie ulos tilanteesta jonkinlaisena voittajana...
eihän tuollaisessa ole mitään järkeä, koska jos Putin pääsee Venäjän mediassa kansan silmissä patsastelemaan voittajana, ei venäjä olisi oppinut tapahtuneesta mitään ja jatkaisi samaa pullistelua rajanaapureitaan kohtaan.
Nyt pitäisi vaan antaa mahdollisimman paljon apua Ukrainalle, ja pitää huolta siitä että Ukraina kykenee valtaamaan omat alueensa takaisin niin että venäjä ja Putin ottaisi kunnolla turpiinsa, se olisi ainoa keinoa saada venäläiset oppimaan että heidän on parempi opetella elämään sovussa rajanaapureidensa kanssa eikä yrittää esiintyä jonain muita mahtavampana maailman valtiaana.
Vain sillä keinolla kaupankäynti ja turismi venäjän kanssa voisi vielä joskus palautua normaaliksi.
Putin on kertonut itselleen sattunutta rottaepisodia josta on oppinut että rottaa ei kannata ahdistaa nurkkaan josta se ei pääse pakoon koska silloin voi käydä miten vain.

Jos mikään muu ei auta Putinin kannalta Ukrainassa niin saattaa olla edessä kaasuisku tai ydinisku - jos kaikki on pielessä ja mitään menetettävää ei ole niin voi vielä yrittää ratkaisua epätoivoisilla keinoilla.

Raukkamaista päästää isoja nimiä kuin koiria veräjästä mutta niin on aina ollut pakko tehdä, tai sitten taistellaan katkeraan loppuun saakka, keinoja kaihtamatta.

Saattavat ne kauppasuhteetkin luisua kohtuullisiksi kunhan/jos tilanne Ukrainassa rauhoittuu, vaikka nyt vannotaan että Venäjän energiasta hankkiudutaan nopeasti eroon ja Venäjä jätetään muutenkin ulkopuolelle.

"The way Vladimir Putin tells it, one of his great teachers in life was a rat.

As a boy in Leningrad, he once chased a particularly fat one down the hallway of his apartment building. Cornered, the squealing creature turned on young Putin and tried to bite him. Terrified, the boy fled into his parents’ apartment, slamming the door in the rat’s face.

The lesson, Putin recalls, was clear: never put someone’s back against the wall — because you don’t know what they’ll do when desperate."

"The worrisome part of all this is that Putin can still escalate this war to terrifying heights. His recent move to put nuclear forces on alert was meant to send a message about how far escalation might go, but experts say Putin still has a lot more conventional firepower to throw."

https://www.gzeromedia.com/putin-ukrain ... -rat-story
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3280
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Kuka onkaan se sankari joka listii rotan nurkkaan?
Mainetta ja mammonaa luvassa loppuiäksi ja varmasti saa oman patsaankin.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
petteri poloinen
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: La Elo 22, 2020 2:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja petteri poloinen »

Kummisetä kirjoitti: Ma Huhti 25, 2022 1:51 pm Kuka onkaan se sankari joka listii rotan nurkkaan?
Mainetta ja mammonaa luvassa loppuiäksi ja varmasti saa oman patsaankin.
Minulla isä kertoi rottatarinaa eri tavalla ja näkökulmasta kuin Putin - oli tilanne jossa rotta oli kellarissa ja ampui rottaa päähän ilmakiväärillä.
Don MC

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Don MC »

Nurkkaan ajettu rotta ei pääse pakenemaan. Helppo tähdätä päähän. Pitää vain kattoa ettei ehdi päästä puraisemaan sormesta.
Alkaakohan putleri jo vähitellen olemaan siellä nurkassa?
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10872
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja damfin »

holmesin haamu kirjoitti: Ma Huhti 25, 2022 12:06 am
damfin kirjoitti: Su Huhti 24, 2022 5:19 pm Kyllä kai sen nyt jokainen peruspenakin ymmärtää että jos se kansanäänestys nyt järjestettäisiin niin tulos olisi selvä, natoon mentäisiin kansan enemmistön tuella.
Kansanäänestystä vaativat ainoastaan ryssän puolustelijat jotka yrittävät viivyttää jäsenyyttä.


Tässä on vaan se puoli, että Natoa vastusti vuosikymmenen ajan enemmistö. Tilanne on vaihtunut vasta nyt.
Niin on, en minä itsekkään varsinaisesti natoon liittymistä vielä muutama vuosi sitten tärkeänä pitänyt, ja kiireelliseksi ja tärkeäksi aloin sen kokea vasta tämän vuoden puolella.
Kansan enemmistön muuttuneen mielipiteen nuo kiivaimmat naton vastustajat näyttävät tyystin sivuuttavan, ja sen että mielipiteen muuttumiseen ei ole vaikuttanut mikään naton lobbauskampanja, vaan venäjän toimet, melko monen silmät venäjän suhteen aukesivat vasta 24.2 kun ihan realistisesti konkretisoitui se että venäjä todellakin hyökkäsi naapurimaansa kimppuun vaikka monikaan ei halunnut sitä uskoa, ja että venäjä käyttää ihan sumeilematta ohjuksia, raketteja, ja tykistöä siviilikohteita säälimättä.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11521
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Putte on kuin onkin kirjaimellisesti rottien kasvattama.

Mitähän tässä valheessa on taustalla?
Putin syytti länttä venäläisten toimittajien murhayrityksestä – todisteita ei esitetty väitteen tueksi

JULKAISTU 23 MINUUTTIA SITTEN

Venäjän presidentti Vladimir Putin syytti maanantaina länsimaita yrityksestä murhata venäläisiä toimittajia.

Putin sanoi, että liittovaltion turvallisuuspalvelu (FSB) on estänyt yhden televisiotoimittajaan kohdistuneen murhayrityksen.

Valtion televisiossa puhunut Putin ei esittänyt todisteita syytöksensä tueksi.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka ei ole vielä pystynyt tarkistamaan väitettä.

Lisäksi Putin sanoi, ettei länsi ole onnistunut hajottamaan Venäjän yhteiskuntaa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/put ... #gs.xxyw5q
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3280
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

URSA kirjoitti: Ma Huhti 25, 2022 2:50 pm Putte on kuin onkin kirjaimellisesti rottien kasvattama.

Mitähän tässä valheessa on taustalla?
Putin syytti länttä venäläisten toimittajien murhayrityksestä – todisteita ei esitetty väitteen tueksi

JULKAISTU 23 MINUUTTIA SITTEN

Venäjän presidentti Vladimir Putin syytti maanantaina länsimaita yrityksestä murhata venäläisiä toimittajia.

Putin sanoi, että liittovaltion turvallisuuspalvelu (FSB) on estänyt yhden televisiotoimittajaan kohdistuneen murhayrityksen.

Valtion televisiossa puhunut Putin ei esittänyt todisteita syytöksensä tueksi.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka ei ole vielä pystynyt tarkistamaan väitettä.

Lisäksi Putin sanoi, ettei länsi ole onnistunut hajottamaan Venäjän yhteiskuntaa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/put ... #gs.xxyw5q
Montakohan(kymmentä/sataa) toimittajaa tämä ameeban älykkyydellä varustettu rotta itse on murhauttanut?
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
samppa boy
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Su Elo 27, 2017 10:44 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja samppa boy »

pitääköhän toimittajien nyt saada aseelliset vartiat? ettei länsi salamurhaa, ja samallahan tulisi seurattua ettei raportoi mitään ikävää, tai tapaa vääränmielisiä ihmisiä
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6885
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Tämä naisten raiskaaminen ennen surmaamista ainakin Butsassa, Irpinissä ja Borodiankassa ei varmaan enää täällä hämmästelyä herätä.

https://yle.fi/uutiset/3-12314941


The Guardian: Venäjän sotilaat ovat raiskanneet naisia ennen tappamista



Lääkärit ovat löytäneet todisteita siitä, että Venäjän sotilaat ovat raiskanneet Ukrainassa naisia ennen uhrien tappamista.

Brittiläinen The Guardian kirjoittaa, että lääkärit ovat löytäneet tutkimuksissa todisteita raiskauksista, kun joukkohaudoista löydettyjä vainajia on tutkittu.

Oikeuslääkärit ovat tehneet ruumiinavauksia Butšasta, Irpinistä ja Borodiankasta löydetyille vainajille.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3315
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

damfin kirjoitti: Ma Huhti 25, 2022 2:42 pm Niin on, en minä itsekkään varsinaisesti natoon liittymistä vielä muutama vuosi sitten tärkeänä pitänyt, ja kiireelliseksi ja tärkeäksi aloin sen kokea vasta tämän vuoden puolella.
Kansan enemmistön muuttuneen mielipiteen nuo kiivaimmat naton vastustajat näyttävät tyystin sivuuttavan, ja sen että mielipiteen muuttumiseen ei ole vaikuttanut mikään naton lobbauskampanja, vaan venäjän toimet, melko monen silmät venäjän suhteen aukesivat vasta 24.2 kun ihan realistisesti konkretisoitui se että venäjä todellakin hyökkäsi naapurimaansa kimppuun vaikka monikaan ei halunnut sitä uskoa, ja että venäjä käyttää ihan sumeilematta ohjuksia, raketteja, ja tykistöä siviilikohteita säälimättä.
Eli pelko voitti ja ette ole tehnyt mielipiteenne vaihtamista mitenkään ajatellen ja järkevästi?

Myöskään Venäjä ei ole sumeilematta käyttänyt ohjuksia, raketteja, tai tykistöä säälimättä, tai muuten Ukrainassa olisi vain kuolleita.

Mikä siinä on niin vaikeaa pysyä totuudessa?

Eihän Nato-jäsenyys mitenkään estä Suomea joutumasta sotaan mukaan? Pikemminkin ehkä vauhdittaa tilanteen eskaloitumista? Suomen sijainti ei muutu mihinkään jäsenyyden myötä, mutta satu siitä, että mikään maa ei voi hyökätä Natomaahan joutuu kyllä testiin..
Viimeksi muokannut JanitaSlim, Ma Huhti 25, 2022 4:26 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6885
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Syrjitty suomalainen kansanedustaja ja ihmisperse Ano Turtiainen on antanut tuoreen haastattelun Venäjän medialle 23.4.2021.
Hirvisaaren Twitterin kautta pääsee haastattelua seuraamaan.
Lyhyt pätkä ja venäjäksi supatetaan hulluna päälle.
Onko täällä ketään venäjänkielen osaajaa joka osaisi litteroida.

https://twitter.com/JHirvisaari/status/ ... gr%5Etweet

Ihmisperse_Ano_antoi_haastattelun_vanjoille.jpg
Ihmisperse_Ano_antoi_haastattelun_vanjoille.jpg (44.66 KiB) Katsottu 486 kertaa
Anon_haastis.jpg
Anon_haastis.jpg (31.44 KiB) Katsottu 480 kertaa
Viimeksi muokannut Tarkastaja Levisi, Ma Huhti 25, 2022 4:31 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Vastaa Viestiin