Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

K9Wifey kirjoitti: La Marras 26, 2022 9:01 pmFB:n Naistenhuoneella oli joku aika sitten aloitus, jossa joku tyyppi oli stalkkaillut naispostinjakajaa ihan systemaattisesti muistaakseni just Pk-seudulla. Siis aamuyön tunteina, seuraillut ja välillä jossain puskassa lymynnyt, ja tämä tyttö oli peloissaan, mut sai sitten vaihdettua jakoalueen toiseen. Ja muisten, että kyseessä oli juuri aamupostin jako. Ehkä sattumaa, ehkä yhteys tähän järjettömään tekoon? En löytänyt enää julkaisua, mutta toivottavasti tyttö kertoo havainnoistaan poliisille.
Aamuyön pikkutunteina roskien viemistä en pidä ihmeellisenä, koska itsekin yökukkujana saatan tehdä opintoja, ja välissä siivota ja viedä roskat. Tai sit on ollut piripäällä bileet, ja päättänyt saada siivousinnostuksen keskellä yötä. Esim. omassa taloyhtiössäni (näin stalkkerina...) joku käy aina suihkussa siinä 01 aikoihin, vaikka jakajien lisäksi muuta liikennöintiä ei ole.
Itsekin seurannut noita aamujakelun/ilmaislehtien jakelijoita (täälläpäin yleensä nuoria ulkomaalaisia miehiä), ja miettinyt näin parvekkeelta ja turvasta katsoen, kuinka puolustuskyvyttömiä he ovat, kun ei oo muuta kuin se kärry ja lehdet.
Tosiaan, joko tää oli ihan suunniteltu juttu (mikäli vielä uhrin synttäripäivänä), tai sit Pk-seudulla riittää näitä nuorien naisjakajien stalkkereita. Jännä vaan, miten tuo NH:n keissi sattui samoihin aikoihin tämän kauhean tapahtuman kanssa...
Niin millä alueella tuo tapahtui. Olisi melko oleellinen tieto mainita.
lammas1
Martin Beck
Viestit: 794
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

Koska poliisi sanoi ettei avaa KUKA on se silminnäkijä, tuo ehdottu vartija voisi olla yksi mahdollisuus. Tämä silminnäkijähän on varmasti jäänyt paikalle pelatuslaitoksen ja poliisin tuloon asti.

Entä jos tää postinjakaja näkikin pahoinpitelyn ja tää eka uhri pääsi pakoon sinne katokseen ja tekijä pahoinpiteli postinkantajan? Silminnäkijä oli siis nähnyt jonkun menevän roskakatokseen ja tulevakin? sieltä, mutta poliisin mukaan KUKAAN ei mennyt taloon. Vahinko kun poliisi ei ilmaise roskistyypin tuntomerkkejä.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja dazu »

Pari kysymystä:

Miksi jäisit soittamaan häkeen, jos olisit tekijä, kun ihan hyvin voisit kadota paikalta ja siten katkaista yhteyden uhrin ja itsesi välillä? Ei murhaaja mitään häkeen jää soittamaan tällaisessa tapauksessa. Joku Anneli Auer erikseen, kun kotona tapahtui.

Sitten, että miten te saatte blitz-hyökkäyksestä tehtyä sellaisen, että tekijä ja uhri tunsivat toisensa? Näissä käytännössä 100% tapauksista on niin, että tekijällä ja uhrilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Kun on blitz-hyökkäys, erittäin kova väkivalta ja teko tapahtuu ulkona, niin tuntemattoman tekijän todennäköisyys on 100%.

Oma ehdotus: kannattaa käydä läpi alueella asuvat 21-30-vuotiaat kantasuomalaiset miehet, jotka ovat parisuhteessa ja duunariammatissa. Rikkonainen perhetausta ja päihdeongelmia. Atleettinen henkilö.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1672
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

lammas1 kirjoitti: Su Marras 27, 2022 3:03 pm
LeaSommer kirjoitti: Su Marras 27, 2022 2:14 pm
lammas1 kirjoitti: Su Marras 27, 2022 1:58 pm Mistä tämä toinen käveli sinne katokseen? Ja kuinka läheelle tekopaikkaa tämä toinen saapui? Onko tämä silminnäkijä nainen, ja ei uskaltanut mennä väliin? Luulen ettei teon tekijä huomannut kumpaakaan mutta pelästyi meteliä roskiksesta ja lähti karkuun.
Uskalitasitko sinä mennä väliin, jos olisit ainoana paikalla (tietämättä roskistyypin olemassaoloa)? Samaan aikaan kun ketään muita ei näy ja ihmistä ollaan pahoinpitelemässä hengiltä. Kello on siinä vaiheessa 3 yöllä ja ei ole ehkä ketään, joka pelastaisi sinut. Siirtyisitkö ennemmin syrjään ja soittaisit apua vai juoksisitko paikalle tietämättä, millainen hörhöjen välinen selvittely siellä on meneillään ja pääsisit kenties itse hengestäsi samalla. Ihan sama onko mies vai nainen, niin veikkaan että aika moni toimisi kuten tämä, siirtyisi kenties sivummalle ja soittaisi apua.
En tietenkään uskalla mennä väliin, mutta on ihmisiä jotka uskaltaa mennä. Tämä ei ole tärkeä pointti mielestäni koska kukaan ei väliin menny.

Ja uskon silminnäkijän olleen siellä ulkona, pihan ja tekopaikan läheisyydessä koska kertonut ettei hänen LÄHESTYMINEN tekopaikkaa saanut tekoa loppumaan. Jos ollut autolla tämä silminnäkijä paikalla, on turvannut asemansa sulkemalla ovet kun on ajanut lähemmäs tekopaikkaa. Ja HÄN on nähnyt jonku menevän roskiskatokseen jolloin teko loppui. Ihmettelen ettei katoseen menny huomannu raakaa pahoinpitelyä joka pakosti näkyi siihen roskikselle.
Itsekkin pidän kummallisena että katokseen mennyt ei ole huomannut raakaa pahoinpitelyä toki en tiedä tasan tarkasti mistä suunnasta on katokseen menty ja missä pahoinpitely on tapahtunut.

Itselle on uutisoituihin faktoihin ja poliisin kertomuksiin perustuen kehkeytynyt kaksi eri skenaariota mikä voisi olla tapahtumien kulku. Toki Silminnäkijän kertomukset pitää olla tosia.

Vahvempi vaihtoehto:

Tekijä tai (tekijät) ovat odottaneet uhria pihalla tai roskakatoksen sisällä. Yllättäneet uhrin jolloin on alkanut kamppailutilanne ja toinen heistä on ollut tekevämpi osapuoli toinen korkeintaan potkinut uhria maassa. Toinen heistä on kuullut auton äänen jolloin hän on mennyt katsomaan mihin auto menee? (päätekijällä kiihko päällä että pakko saada surmattua uhri) Rakennuksien eteen tullut henkilö huomannut että hitto auto kääntyykin tämän pihan parkkipaikalle jolloin miettii mitä nyt? (toinen pahoinpitelee postinjakajaa) Autolla saapunut silminnäkijä huomaa talojen edessä henkilön (joka oli tullut katsomaan mihin auto menee) tämä henkilö päättää mennä roskakatokseen ja varoittaa/kolistelee että saisi tekijän lopettamaan. Lopulta tekijä/tekijät poistuvat paikalta.


Avoimia kysymyksiä mihin haluaisin vastauksia:


1. Onko katos lukittu/ollut lukittuna kyseisenä aikana? (voihan olla että lukollinen mutta syystä tai toisesta auki)

2. Millä tyylillä katokseen menijä on mennyt katokseen ja onko hänellä ollut mukanaan roskia yms?

3. Mihin katoksesta tullut on lähtenyt? Jos silminnäkijä on tullut parkkipaikalle luulisi että silminnäkijä huutaa katoksesta tulleelle että pahoinpitely menossa ja näin ollen molemmat jääneet tapahtumapaikalle odottamaan poliiseja. Myös silminnäkijä olisi nähnyt jos katoksesta tullut olisi lähtenyt autolla pois.
Hortoilija
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: To Loka 01, 2020 9:08 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Hortoilija »

Kitarisa kirjoitti: Su Marras 27, 2022 3:40 pm
Toisaalta jos tällainen potentiaalinen vainoaja on ollut olemassa, niin oletettavasti uhri olisi tehnyt jonkin turvakiellon ja senhän viranomaiset nyt sitten pääsisivät näkemään ja osaisivat haarukoida tapahtumia ja kontakteja kyseisen kieltopyynnön teon aikoihin. Jos tällaista turvakieltoa ei ole tehty, niin oletettavasti vainoaja olisi piinannut häntä jo useasti ja jäisi melko nopeastikin kiinni. No, pelkkiä arvailuja toki. Jos naisen ystäväpiiri on hyvin suppea, eikä lähipiirin kanssa ole kovin tiivistä yhteydenpitoa, niin tällaiset vainoajat voivat jäädä melko pimentoon, etenkin jos uhri kokee vähänkään syyllisyyttä tilanteesta ja pelkää vainoajaa, eikä näin ollen uskaltaisi kertoa kenellekään.

Toinen kysymys on, asuiko uhri yksin. Jos ei, niin tekopaikan valikoituminen olisi ilmeisempää (edellyttäen tietenkin teon suunnitelmallisuutta), jos asui, niin tiesikö tekijä asuinosoitteen ja jos tiesi, niin miksi teko ei tapahtunut esim. uhrin asunnossa tai sen läheisyydessä? Osasiko tekijä arvioida kiinnisjäämisriskiltään suuremmaksi, jos se tapahtuisi tytön asunnossa, silloin se melkein jo edellyttäisi aikaisempaa suhdetta tekijään ja kiinnijääminen tässä mielessä olisi askelta lähempänä. Pimeä kerrostalonpiha ei vielä sido tekijää uhriin ja tutkinta tältä osin on haasteellisempaa.
Jos taustalla olisi lähisuhdeväkivaltaa, toivottavasti uhri ei ole tässä joukossa
https://viranomaisuutiset.fi/poliisilla ... itoksilla/

Ei tuo hyvältä kuulosta kuitenkaan resurssien ja tapauksen selvittämisen kannalta :cry:

Jossain vaiheessa poliisin tiedotteissa oli "Poliisi on erityisen kiinnostunut havainnoista Myyrmäentieltä" mutta perustuikohan tämäkin kiinniotetun, väärän epäillyn liikkeisiin vai silminnäkijän havaintoihin?
Viimeksi muokannut Hortoilija, Su Marras 27, 2022 4:01 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

dazu kirjoitti: Su Marras 27, 2022 3:49 pm Pari kysymystä:

Miksi jäisit soittamaan häkeen, jos olisit tekijä, kun ihan hyvin voisit kadota paikalta ja siten katkaista yhteyden uhrin ja itsesi välillä? Ei murhaaja mitään häkeen jää soittamaan tällaisessa tapauksessa. Joku Anneli Auer erikseen, kun kotona tapahtui.

Sitten, että miten te saatte blitz-hyökkäyksestä tehtyä sellaisen, että tekijä ja uhri tunsivat toisensa? Näissä käytännössä 100% tapauksista on niin, että tekijällä ja uhrilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Kun on blitz-hyökkäys, erittäin kova väkivalta ja teko tapahtuu ulkona, niin tuntemattoman tekijän todennäköisyys on 100%.

Oma ehdotus: kannattaa käydä läpi alueella asuvat 21-30-vuotiaat kantasuomalaiset miehet, jotka ovat parisuhteessa ja duunariammatissa. Rikkonainen perhetausta ja päihdeongelmia. Atleettinen henkilö.
Muiksi parisuhteessa ja perheellisiä? Onhan sekin toki mahdollista, mutta itse kallistuisin kyllä yksineläjän puoleen, jonka hoitokontaktit ovat jääneet vähän turhan vajaiksi. Kenties enemmän yöaikaan elävä ja addiktoitunut johonkin. Viitaten mm. Hyrylän tapaukseen. Myyrmäen pommin posauttaja taisi asua vielä kotonaan.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

dazu kirjoitti: Su Marras 27, 2022 3:49 pm Sitten, että miten te saatte blitz-hyökkäyksestä tehtyä sellaisen, että tekijä ja uhri tunsivat toisensa? Näissä käytännössä 100% tapauksista on niin, että tekijällä ja uhrilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Kun on blitz-hyökkäys, erittäin kova väkivalta ja teko tapahtuu ulkona, niin tuntemattoman tekijän todennäköisyys on 100%.
Toisaalta jos kurkkaa ketjuun "Työpaikoilleen ja työtehtävissä surmatut 1970 - 2022", niin siellä kyllä hyvin moni on tuntenut uhrin entuudestaan.
Pidän toki itsekin mahdollisena, ettei uhrin ja tekijän väliltä löydy mitään histioriaa, mutta en uskaltaisi ihan satasella siitä varma olla.
Caracalla
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Caracalla »

Kitarisa kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:01 pm
dazu kirjoitti: Su Marras 27, 2022 3:49 pm Pari kysymystä:

Miksi jäisit soittamaan häkeen, jos olisit tekijä, kun ihan hyvin voisit kadota paikalta ja siten katkaista yhteyden uhrin ja itsesi välillä? Ei murhaaja mitään häkeen jää soittamaan tällaisessa tapauksessa. Joku Anneli Auer erikseen, kun kotona tapahtui.

Sitten, että miten te saatte blitz-hyökkäyksestä tehtyä sellaisen, että tekijä ja uhri tunsivat toisensa? Näissä käytännössä 100% tapauksista on niin, että tekijällä ja uhrilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Kun on blitz-hyökkäys, erittäin kova väkivalta ja teko tapahtuu ulkona, niin tuntemattoman tekijän todennäköisyys on 100%.

Oma ehdotus: kannattaa käydä läpi alueella asuvat 21-30-vuotiaat kantasuomalaiset miehet, jotka ovat parisuhteessa ja duunariammatissa. Rikkonainen perhetausta ja päihdeongelmia. Atleettinen henkilö.
Muiksi parisuhteessa ja perheellisiä? Onhan sekin toki mahdollista, mutta itse kallistuisin kyllä yksineläjän puoleen, jonka hoitokontaktit ovat jääneet vähän turhan vajaiksi. Kenties enemmän yöaikaan elävä ja addiktoitunut johonkin. Viitaten mm. Hyrylän tapaukseen. Myyrmäen pommin posauttaja taisi asua vielä kotonaan.
Niin ja miksi dazu etsisi kantasuomalaista? Olihan väärin perustein vangittukin varsin etnisen näköinen, joten voisi olettaa että melko samannäköistä tyyppiä haetaan.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

Poliisi saattaa ottaa myöhemmin tuon jo vangittuna olleen uudestaan kiinni tästä teosta. Huomionarvoista on se, että poliisi kyllä totesi, että suurella varmuudella kyseessä ei ole tekijä. Tämä joko pitää paikkaansa, tai sitten poliisin oli näin todettava, koska näyttö ei riittänyt, mutta hänen nimensä oli jo annettu julki. Tarkoitus olisi siis sekä rauhoitella kansalaisia, ettei vapaalle päästetty nyt ollutkaan "murhaaja" ja toisaalta tyynnytellä heitä, jolla saattaisi nousta jokin oman käden oikeus ja sen toteutus tästä mieleen. Epäilen vahvasti, että kyseinen henkilö on edelleen yksi tutkintalinja.
Yxkaksvaan
Martin Riggs
Viestit: 647
Liittynyt: Su Maalis 06, 2022 10:47 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Yxkaksvaan »

Kyllä tässä taas on etnistä värinää, halusimme tai emme.
Tuolla kortilla kun tutkitaan niin ei hutkita turhaan.
Avatar
K9Wifey
Jack Bauer
Viestit: 913
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Likeavirgin kirjoitti: Su Marras 27, 2022 3:44 pm
Niin millä alueella tuo tapahtui. Olisi melko oleellinen tieto mainita.
Sepä se, ku siinä ei ollu tarkemmin. Mutta toivottavasti tuo Naistenhuoneen postinjakaja ottaa yhteyttä poliisiin ja kertoo omista havainnoistaan... Jos en väärin muista nii olisko tuolla stalkkerilla ollut 🐶 mukana ja sitä ulkoiluttanut. Eli vähän eri tyyli kyl, mut never know...?
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
tikape
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Pe Kesä 24, 2016 3:10 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja tikape »

tutkijax kirjoitti: Su Marras 27, 2022 11:24 am Entiset poikkikset ja tuoreimmat säädöt nyt vaan kovempaan syyniin!
Taidat olla jälleen oikeassa, vastaus löytynee miesystävistä.
Hortoilija
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: To Loka 01, 2020 9:08 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Hortoilija »

Kitarisa kirjoitti: Su Marras 27, 2022 4:23 pm Poliisi saattaa ottaa myöhemmin tuon jo vangittuna olleen uudestaan kiinni tästä teosta. Huomionarvoista on se, että poliisi kyllä totesi, että suurella varmuudella kyseessä ei ole tekijä. Tämä joko pitää paikkaansa, tai sitten poliisin oli näin todettava, koska näyttö ei riittänyt, mutta hänen nimensä oli jo annettu julki. Tarkoitus olisi siis sekä rauhoitella kansalaisia, ettei vapaalle päästetty nyt ollutkaan "murhaaja" ja toisaalta tyynnytellä heitä, jolla saattaisi nousta jokin oman käden oikeus ja sen toteutus tästä mieleen. Epäilen vahvasti, että kyseinen henkilö on edelleen yksi tutkintalinja.
Poliisi MTV:lle: Vapautettu mies ei liity mitenkään lehdenjakajanaisen surmaan
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... an/8579740

Ainakin lausunto Maikkarille kuulostaa aika selvältä.

Itse mietin tuota että oli uhrin syntymäpäivä. Jos asialla oli vainoaja kaukaakin menneisyydestä. Monilla ihmisillä on syntymäpäivänään tapoja, esim. olla yhteydessä vanhempiinsa, nähdä sisaruksiaan jne. Olisiko tätä kautta vainoaja saanut näköhavainnon uhrista ja saanut selville että on nykyään töissä Postilla yöjakajana - jos ei pystynyt vaikka saamaan selville missä uhri asuu?
Avatar
K9Wifey
Jack Bauer
Viestit: 913
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Ted_Kaczynski kirjoitti: Su Marras 27, 2022 3:39 pm Joskus myös asiat ovat hyvin yksinkertaisia. Se, joka on paikalla ainoana ollut, jotenkin myös usein liittyy tapahtumaan. On totta, että tämä usein saa monet silminnäkijät pelkäämään poliisin puheille menemistä. Poliisin tehtävähän se juttu on tutkia, enivei, tosin tällä hetkellä luotto poliisin osaamiseen vähän horjahti. Olisi sekin melkoista poliisitutkintaa, jos silminnäkijän tarina vain painettaisiin villaisella, koska hän soitti häkeen, niin hän automaattisesti ei voi liittyä tapaukseen mitenkään. Murhaajien kannattaa siis vaan soittaa häkeen ja kertoa, että tuonne johki metsään se juoksi, en se minä ollut. Ookkei, asia selvä T. Rikoskomisario.
Jep, vaikka hiukan oudoltahan se kuulostaa, että jäisi about paikalle ja soittaisi häkeen... Mut onhan näitä tapauksia, it äijä on tappanut rakkaansa, ilmoittanut muutaman tunnin päästä kadonneeksi, osallistunut innokkaasti etsintöihin, organisoinut niitä - ja ollutkin syyllinen itse. Ja jotkuthan haluavat tulla jäädyksi kiinni - jos sit kuitenkin aatteli viime hetkellä, et helkkari ei sittenkään... T. tuleva syyttäjä
Viimeksi muokannut K9Wifey, Su Marras 27, 2022 4:46 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
SuomenColumbo
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 1:04 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja SuomenColumbo »

Tuleekohan tästä jutusta uusi Ulvila.

Roskiskatos mies (vertaus: Ulvilan huppumies), jota ei koskaan tavoiteta ja 10 vuoden päästä sisäministeriö sulkee tämän tapauksen tutkinnan pois.
Vastaa Viestiin