Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Odenssihuuli
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 5:17 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Odenssihuuli »

Gartman69 kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 9:42 am
Rei5ka kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:06 pm Jumalauta Gartmanni, lopeta noi ylipitkät lainaukset.. siedät saada pidemmät bännit. Malliesimerkki miten tehdään lukukelvotonta huttua sivutolkulla.
Ritamäki forever - Palatkaas ny vaan aiheeseen - "Kuka on julkaissut LapuaHovin tallenteet"

Tämä olis kyllä ERITTÄIN mielenkiintoista saada tietää. Koska täällä aiemmin sai lukea siitä "kuinka tulette kaikki yllättämään kuvaajasta", joku oli siihen kommentoinut että Ainoa mikä yllättäisi olis se että Rasmus olisi kuvaaja. . . . Ja kyllä , se olisi myös AINOA, josta itse yllättyisin.
Odenssihuuli
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 5:17 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Odenssihuuli »

Tirehtoori kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 12:56 am Mä meen poijan kans huamenna tarkistamaan yhyren tyhyjän rakennuksen jota ei oo tutkittu. Tavallaan toivon ettei löytyysi siältä vaan viälä olis jossain hatkas

Mahtavaa! Nostan hattua!👍
Hyvä että joku välittää etsiä, sais muut Lapualaiset ottaa mallia, hienoa salapoliisi työtä!🕵️
HKV
Olivia Benson
Viestit: 743
Liittynyt: Su Joulu 11, 2022 11:16 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja HKV »

Odenssihuuli kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 10:00 am
mler kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 1:29 am V. A:n instakommentista, onhan siellä moni postaillut mee jo himaan-tyyppisesti. Varmasti on kaverit lähettäneet viestejä ihan kaikissa sovelluksissa mitä Rasmuksella on, siinä toivossa että huomaa jos käyttäjä aktivoituu.
Vanhempien hiljaiselo ihmetyttää, erityisesti kun tosiaan viranomaisuutisiakin oli pyydetty lopettamaan julkaisun jakaminen. Vaikka ei haluaisi näin ajatella niin onko vanhemmilla tieto tai vahva syy epäilä että ei ole enää elossa.
Täytyypä itsekin alkaa täällä kommentoimaan, lukemisen lisäksi. Eikös se ollut niin että äiti ajatteli pojalla olevan matalampi kynnys tulla takas kotiin(jos on hatkoilla) jos uutisoidaan vähemmän ? Näin muistelisin ainakin🤔
Mutta kyllä ihmetyttää vanhempien hiljaiselo, josta täällä oon aiemminkin lukenut , ihmettelyä esim.siitä ettei vanhemmat etsi somessa,liity someen, näin luulis kaikkien vanhempien tekevän kun lapsi kateissa.

Muutenkin tuo pojan etsiminen kun vaikuttaa olevan ihan olematonta?
Perhe tuttu nim.R.K löytyy facesta ja instasta todella paljon jakanut Rasmukseen liittyvää. Nyt tosin ollut hiljaista hänenkin osaltaan hetken. Että kyllä jaettu on kun vähän googlettaa.
Oli taas niin sekava selitys että pelkkä kuseminen kenkäkaappiin ei riittänyt. Täytyi vääntää paskatkin.
Rei5ka
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ke Marras 10, 2021 11:07 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Rei5ka »

Noista kameroista ja niiden sijainneista yms.
Kameravalvonnan tallenteet olisi pitänyt tarkastaa mahd. pian max 1-2vk katoamisen jälkeen.

Väitän että kaikissa pienempien yritysten järjestelmissä tallenteet menee ainoastaan laitteen omalle "pienelle" kovalevylle jolloin ne pyyhkiytyvät ylitse kameroiden määrästä tallennustilasta ja liikkeestä riippuen jo kahden viikon aikana.

Pankit ja isot kaupat ovat vartiointifirmojen kanssa tekemisisssä ja niiden tallenteet saattavat mennä myös turvapalveluja tuottava firman kovolle..

Nyt kun aikaa on kulunut 2kk on enää ihan turha lähteä kyselemään kameroiden kuvia noista mistään kohteesta.
Ellei siellä ole megasuuri tallennuskapasiteetti.

Onko tietoa ottiko poliisi lapuahovin tallentimen tutkittavakseen, vai ainoastaan tikulle talteen oleellisen ?
Jos sielläkin nyt on tallennin pyörinyt normaalisti tuon katoamisillan jälkeen, ei todellakaan ole edes noita alkuperäisiä halailuvideoita enää tallella kuin internetin ihmeellisessä maailmassa kännykällä näytöstä kuvattuna.

Eli ihan turhaa on enää 2kk tapahtuman jälkeen haaveilla että jostain saisi ko. illalta kameratallenteen kuvaa....
Ellei joku tietoisesti ole sitä ottanut laitteesta talteen.
Tirehtoori
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 2:06 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Tirehtoori »

Poliisi julkaisi karonneesta tuntomerkit yms 21.11.2022 joten eiköhän ne valvontakamerat oo viimeestään tualloon kayty kattomas.
Sano mun sanoneen. JOESSA SE ON
urpo-anneli
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2022 11:30 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja urpo-anneli »

Odenssihuuli kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 10:26 am Tämä olis kyllä ERITTÄIN mielenkiintoista saada tietää. Koska täällä aiemmin sai lukea siitä "kuinka tulette kaikki yllättämään kuvaajasta", joku oli siihen kommentoinut että Ainoa mikä yllättäisi olis se että Rasmus olisi kuvaaja. . . . Ja kyllä , se olisi myös AINOA, josta itse yllättyisin.
Sama kävi mielessä. Tai - jos selviää että on tapettu ja kuvaajaksi paljastuisikin syyllinen? Molemmat kyllä ehkä suhteellisen utopian takana.
urpo-anneli
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2022 11:30 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja urpo-anneli »

Mietin myös skenaariota jollainen on täysin mahdollinen(?):

TAKSI - rasmus on päissään ajeluttanut taksilla itseään ja jos ei olekaan ollut rahaa eikä sitä puhelinta mukana jossa suojakuorissa monella on maksukortit. Kuski suivaantunut ja jättänyt Rasmuksen johonkin keskelle ei mitään. Mites tämmöstä asiaa sitten lähtis selvittämään?

ps. Pyydän anteeksi niiltä ihmisiltä joita kirjoitukseni aikaisemmin loukkasi tai häiritsi muilla tavoin. En puolustele kirjoitustani millään tavalla, sekä yritän hillitä itseni ja harkita tästedes tarkemmin mitä kirjoitan ennenkuin lähetän viestini.
MissMatlock
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:22 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMatlock »

Kuinka taksit ylipäätään suhtautuis alaikäiseen humalaiseen poikaan, varmistaisko maksuvalmiuden? Vai veiskö sitten kotiin lopulta, ja yrittäis periä maksun vanhemmilta? Uhkais putkaan viennillä, jos ei onnistuis?

Ehkä vähän kaukaa haettu skenaario - en edes tiedä onko Lapualla juurikaan takseja muuten kuin tilaamalla saatuja, ja eikös joku taksitolppa oo matkakeskuksessa, en kyllä tiedä päivystääkö siellä autoja.

Mähän epäilin tätä samaa skenaariota, mutten taksin kyydissä vaan jonkun muun.
Avatar
K9Wifey
Jack Bauer
Viestit: 912
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

qsym kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 12:58 am Kokeileppa osaatko kirjottaa yhtään hankalammin. Kaikille on tullu selväksi että oot eteläpohjanmaalta. Täällä on kirjottelijoita lapista, pohjoispohjanmaalta, savosta, stadista jne. Jokainen pystys halutessaan vääntään niin murteella ettei siitä muualta kotosin ymmärtäis mitään.
Joudut lisäksi näkemään extra vaivaa että saat väännettyä tekstin tuohon muotoon. Ois vaan kohteliasta kaikkia muita kohtaan, että kirjotettais yleiskieltä. Oisko liikaa pyydetty?
Oi niin samaa mieltä. Raskasta lukee tuota heidän murrettaan. Vaik kuin olis 'Tirehtööri' nii järjellä ajatellen vois kuvitella, että myös hänelle on opetettu 'oppikoulussa vuosisata sitten' ihan oikea suomen kielioppi. Tarviiko sitä nyt todistella olevansa jostain 'Pohhhhjammmaaalta'.
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
Molo
Martin Beck
Viestit: 833
Liittynyt: Pe Joulu 30, 2022 6:59 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Molo »

MissMatlock kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 11:58 am Kuinka taksit ylipäätään suhtautuis alaikäiseen humalaiseen poikaan, varmistaisko maksuvalmiuden? Vai veiskö sitten kotiin lopulta, ja yrittäis periä maksun vanhemmilta? Uhkais putkaan viennillä, jos ei onnistuis?

Ehkä vähän kaukaa haettu skenaario - en edes tiedä onko Lapualla juurikaan takseja muuten kuin tilaamalla saatuja, ja eikös joku taksitolppa oo matkakeskuksessa, en kyllä tiedä päivystääkö siellä autoja.

Mähän epäilin tätä samaa skenaariota, mutten taksin kyydissä vaan jonkun muun.
Siinä poistumisvideossahan just karautti tilataksi kapakan eteen ja kuvassa näkyy hämärästi vaalea nainen ilmeisesti tuli kapakkaan sillä. Taksin keula oli siihen suuntaan mihin Rasmus lähti niin olis pitänyt kuskin ainakin nähdä kun Rasmus käveli pois kapakasta.
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Oon seurannut ja lukenut ketjun alusta asti ja muutaman kommentin pistänyt itsekkin näiden viikkojen aikana.

En muista lukeneeni sellaista, että tietääkö joku paikkakuntalainen (esim.joka tuntee kameroiden paikat ja reitit mihin kamerat ei ylety kuvaamaan) et onko reitillä sadevesi/hulevesi kaivoja jalkakäytävillä kevyenliikenteen varsilla, eli reitill mitä pitkin jalkaisin kuljetaan?

Täysin ehkä utopistinen kuvitelma, mutta joskus on ilkivallan seurauksena niitä kaivonkansia nosteltu pois paikoiltaan, jolloin kaivoon tippuminen on suuri riski, kun katoamishetkellä ei ollut pahemmin lunta ja oli pimeää ja siihen vielä lisäksi jos Lapualla sammutetaan kaupungin toimesta valoja yöllä, kuten tehdään monessa kunnassa/kaupungissa, kun kulkijoita on vain satunnaisesti, voi reitti olla hyvinkin pimeä marraskuisena yönä.

Jos tuonne kaivoon tippuisi, on siinä joku betoni tasanne, olikohan puolikas tasannetta ja vettä toinen puoli (20v sitten tippu omat avaimet kaivoon, jäivät sellaiselle betoniselle tason puolikkaalle, mistä ne magneetilla kalastelin taksisin) siitä muistelin, että joku taso siä oli.

Jos kaivoon on kävellyt huomaamatta niin on voinut hyvinkin tippua lyöden päänsä ja mennä tajuttomaksi välittömästi (tajuton ei apua huutele)ja menehtynyt iskun seurauksena ja hukkunut veteen.
Myös mahdollista on pahoinpitely ja tönätty kaivoon tajuttomana joidenkin henkilöiden toimesta.

Täysin omaa spekulointia, koska nuori kadonnut kuin kusi lumeen eikä kukaan ole Rasmusta nähnyt missään tämän katoamispäivän jälkeen.

Tosin uskon itse ennemmim autokyytiin, et on noussut joko vapaaehtoisesti kyytiin (luvattu viedä jonnekkin minne haluaa mennä) tai on pakotettu kyytiin, mikä todennäköisempää ja silloin Rasmus tuskin on Lapualla, luultavasti on ajettu kauemmas ja kostoksi pahoinpidelty/tapettu ja jätetty jonnekkin syrjäiselle metsäautotielle, missä ei juurikaan kukaan liiku, näin ei ole löytynyt.
Silloin löytyminen on lähinnä marjastajien, sienestäjien ja metsästäjien varassa ja siihenkin on tällähetkellä aikaa reilut 6kk, ennenkun mustikka kypsyy ja marjastajat maastoon lähtevät, hehän näitä kadonneita /jäännöksiä aina joskus löytävätkin.
Myös koiranulkoiluttajat joskus törmäävät vainajan jäänteisiin metsässä.
Odenssihuuli
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 5:17 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Odenssihuuli »

HKV kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 10:58 am
Odenssihuuli kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 10:00 am
mler kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 1:29 am V. A:n instakommentista, onhan siellä moni postaillut mee jo himaan-tyyppisesti. Varmasti on kaverit lähettäneet viestejä ihan kaikissa sovelluksissa mitä Rasmuksella on, siinä toivossa että huomaa jos käyttäjä aktivoituu.
Vanhempien hiljaiselo ihmetyttää, erityisesti kun tosiaan viranomaisuutisiakin oli pyydetty lopettamaan julkaisun jakaminen. Vaikka ei haluaisi näin ajatella niin onko vanhemmilla tieto tai vahva syy epäilä että ei ole enää elossa.
Täytyypä itsekin alkaa täällä kommentoimaan, lukemisen lisäksi. Eikös se ollut niin että äiti ajatteli pojalla olevan matalampi kynnys tulla takas kotiin(jos on hatkoilla) jos uutisoidaan vähemmän ? Näin muistelisin ainakin🤔
Mutta kyllä ihmetyttää vanhempien hiljaiselo, josta täällä oon aiemminkin lukenut , ihmettelyä esim.siitä ettei vanhemmat etsi somessa,liity someen, näin luulis kaikkien vanhempien tekevän kun lapsi kateissa.

Muutenkin tuo pojan etsiminen kun vaikuttaa olevan ihan olematonta?
Perhe tuttu nim.R.K löytyy facesta ja instasta todella paljon jakanut Rasmukseen liittyvää. Nyt tosin ollut hiljaista hänenkin osaltaan hetken. Että kyllä jaettu on kun vähän googlettaa.

Joo tiedän,olen lukenut R.K julkaisut kaikki moneen kertaan. Puhuin Rasmuksen vanhemmista. Kyllä liittyisin esim Facebookiin ihan itsekin henkilökohtaisesti jakamaan poikani katoamisilmoitusta, jututtamaan ihmisiä, ja lukemaan mitä kirjoitellaan. Koska kaikesta , ihan kaikesta voi olla apua löytymisessä
jmk1991
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Ke Kesä 17, 2015 9:48 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja jmk1991 »

Hei taas. Täällä ollaan. Ensimmäiset ja toivottavasti viimeiset Bannit lusittu 😆 Pitikin alkaa tinkaan Urpo-Annelin kans ja joutua tästä syystä banneille. No ehkä tästä viisastui eikä ala enää turhaa ojentaan ketään, vaikka aihetta ois.🤭
Nml84
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 10:42 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nml84 »

Usein takseissa on kojelautakamerat, tuo video oli ekasta poistumisesta joten tuskin taksikuskin havainnoilla juuri merkitystä. Toivottavasti kaikki taksit tutkineet kameransa
urpo-anneli
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Joulu 14, 2022 11:30 pm

Re: Rasmus Takaluoma 16v Lapua 11.11.2022

Viesti Kirjoittaja urpo-anneli »

jmk1991 kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 12:29 pm Hei taas. Täällä ollaan. Ensimmäiset ja toivottavasti viimeiset Bannit lusittu 😆 Pitikin alkaa tinkaan Urpo-Annelin kans ja joutua tästä syystä banneille. No ehkä tästä viisastui eikä ala enää turhaa ojentaan ketään, vaikka aihetta ois.🤭
Joo heitämmä pois sen tinkaamisen ja ollaan kavereita 🤝
Vastaa Viestiin