Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
sivullinenvain
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 1:54 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja sivullinenvain »

JanitaSlim kirjoitti: La Tammi 14, 2023 5:14 pmEiköhän asia viimeistään nyt muutu. Vartijoilta ei ole taidettu vaatia isommin mitään ja siitä sanonta, että ihmisiä, joilla eväät eivät riittäneet poliisiksi ja pettymystä puretaan asiakkaisiin ja ympäristöön.
Mitä enemmän tätä tapausta on tässä seurannut, sitä vahvemmin on tullut sellainen tunne että vartijoiden/jv:n työkalupaletti on syystä tai toisesta kutistunut hyvin suppeaksi. Kärjessä melkein tilanteessa kuin tilanteessa tuntuu olevan koetun rikkeen tehneen henkilön poistaminen paikalta kehoituksella tai saattamalla ja jos poistoa vastustellaan, kiinniottaminen ja poliisin kutsuminen. Varkausepäilyssä toki sitten laukkujen tarkistaminen ja tarvittaessa kiinniotto.

Ratkaisukeskeisyys tai tilanteen monipuolinen arviointi ei selvästikään ole alan vahvuuksia tai koulutuksen/työkulttuurien prioriteetteja, julkisuuteen nousseiden esimerkkien perusteella. Vanhan liiton "portsareilla" voi toki olla sitten erilainen ote, mutta tämä tästä nopeasti kasvaneesta nuorten joukosta tuppaa tulemaan mieleen. Tästä sitten seuraa esimerkiksi se, että lapsiperhettä huudetaan poistumaan kissan takia paikalta, kun aiheesta oltaisiin voitu keskustellakin. "Tänne ei itseasiassa saisi tuoda lemmikkejä, siitä on tarra tuolla ovella, voisiko esimerkiksi joku teistä odottaa ulkona kissan kanssa?"

Sen sijaan resepti turhan usein vaikuttaa olevan: Tunnistetaan häirikkö, kehoitetaan tai saatetaan pois, kiinniotetaan poliisille jos vastustaa tai löytyy varastettua tavaraa. Rinse and repeat.

Tämä on kuitenkin hyvin suppea kuva monimutkaisesta maailmasta ja vaikuttaa reseptiltä ylilyönneille. Siellä missä näin on, puuttuu lenkistä se vaihe jossa keskustellaan ihmisten kanssa tilanteen rauhallisemman ratkaisun ja hyvän yhteispelin hengessä. Toivottavasti nämä nyt julkisuudessa olleet tapaukset lisäävät tämän puolen koulutusta ja käytäntöjä alan organisaatioissa.
elf
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 1:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja elf »

Marttakerttu kirjoitti: La Tammi 14, 2023 5:33 pm
VastarannanKiiski kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:41 pm
Wickeddy kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:35 pm Lainaus tekstistä joka on tänne keskusteluunkin linkitetty.

Sisko ei ollut veljen mukaan raskaana, kuten sosiaalisessa mediassa kerrottiin heti lauantaina.

Eli eiköhän jätetä nämä raskaushuhut jo pois.
MInäkin jättäisin raskaushuhut pois ja palaisin niihin,uudelleen vasta jos ilmenee jotain muuta. Vapaissa seurakunnissa ei avioliiton ulkopuolista seksiä katsota hyvällä, niin jollain tapaa aika loukkavaakin uhria kohtaan levitellä moisia huhuja, jos hän oli hyvin uskonnollinen ihminen.
Tiesitkö että raskaaksi voi tulla myös ilman seksiä?? Yksinäiset naiset voidaan hedelmöittää lahjoittajien spermasta, ihan ilman sukupuoliyhteyttä🤦 Voihan se olla, että Eveliina oli hyvin lapsirakas ja halusi oman lapsen, mutta saanut aiemmin traumoja miehistä, joten halusi tehdä yksin lapsen. Jos sisko ja veli ovat olleet vain puhelimen kautta yhteydessä, niin ei siinä paljon toisen raskautta näe.

Jos täällä saa spekuloida mt-ongelmista, uskon saarnaamisesta, sairauksista, päihteiden käytöstä jne niin miksi ei raskaudesta?? Kun kukaan meistä ei tiedä vielä mistään mitään, niin syntyy näitä arvailuja.
Juuri noin. Spekulaatiot naisen omasta käyttäytymisestä elämäntavoista ja muista eivät ole mitenkään olennaisia. Sen sijaan jos nainen olikin raskaana, se on todellakin olennaista. Videoissa on häiritsevän paljon viitteitä siihen suuntaan että raskaus on ollut mahdollinen.
sivullinenvain
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 1:54 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja sivullinenvain »

elf kirjoitti: La Tammi 14, 2023 5:39 pmJuuri noin. Spekulaatiot naisen omasta käyttäytymisestä elämäntavoista ja muista eivät ole mitenkään olennaisia. Sen sijaan jos nainen olikin raskaana, se on todellakin olennaista. Videoissa on häiritsevän paljon viitteitä siihen suuntaan että raskaus on ollut mahdollinen.
Olen samaa mieltä että mahdollinen raskaus olisi toki olennaista, joskin on vaikea sanoa olisivatko vartijat/jv:t sen kyenneet tunnistamaan ja siten huomioimaan. Se tekisi joka tapauksessa surullisesta tapauksesta tietenkin vielä valtavasti surullisemman.

Henkilön oma käytös elämässä ei tietenkään ole tapauksessa olennaista, mutta sen verran sanoisin että henkilön poistamiskehoitusta edeltänyt toiminta kauppakeskuksessa on tietysti mitä suurimmassa määrin olennaista arvioitaessa poistamiskehoituksen ja kiinnioton oikeutusta tai sen puutetta.
elf
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 1:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja elf »

JanitaSlim kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:15 pm
URSA kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:10 pm Elvytyksen aikana näkyy selvästi että naisen housuihin on tullut runsaasti nestettä vatsalla ollessa. Voiko väkivalta aiheuttaa lapsiveden vuotamisen varhaisessa vaiheessa raskautta?
Itse en huonosta videosta näe nestettä housuilla vaan varjon.

Mutta kyllähän kohdussa oleva lapsi voi mennä hyvinkin puuroksi, jos 80-100kg nainen avustettuna vedetään vatsalleen maahan ja päälle kaatuu 150kg vartijaa vielä bonuksena. Eihän se kohtu mikään kassakaappi ole kuitenkaan.
Tässä on hyvänlaatuinen video. Märät ovat.

https://www.facebook.com/ylitalo.matti/ ... 131262748/
murhajari
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 9:29 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja murhajari »

sivullinenvain kirjoitti: La Tammi 14, 2023 5:37 pm Mitä enemmän tätä tapausta on tässä seurannut, sitä vahvemmin on tullut sellainen tunne että vartijoiden/jv:n työkalupaletti on syystä tai toisesta kutistunut hyvin suppeaksi. Kärjessä melkein tilanteessa kuin tilanteessa tuntuu olevan koetun rikkeen tehneen henkilön poistaminen paikalta kehoituksella tai saattamalla ja jos poistoa vastustellaan, kiinniottaminen ja poliisin kutsuminen. Varkausepäilyssä toki sitten laukkujen tarkistaminen ja tarvittaessa kiinniotto.
Täällä useampikin on sanonut jääneensä pois alalta, koska meno on ollut liian hurjaa - jos tämä on yleinen trendi niin voisiko siis sanoa että ajan saatossa alalle on voinut kasaantua keskimääräistä enemmän tietynlaista porukkaa - ja tämä sitten aiheuttaa sen että se uuden työntekijän mentor on taas suuremalla todennäköisyydellä yksi näistä jotka puhuu vähemmän ja toimii enemmän. Ja kierre kiihtyy.
sivullinenvain
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 1:54 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja sivullinenvain »

murhajari kirjoitti: La Tammi 14, 2023 5:45 pmTäällä useampikin on sanonut jääneensä pois alalta, koska meno on ollut liian hurjaa - jos tämä on yleinen trendi niin voisiko siis sanoa että ajan saatossa alalle on voinut kasaantua keskimääräistä enemmän tietynlaista porukkaa - ja tämä sitten aiheuttaa sen että se uuden työntekijän mentor on taas suuremalla todennäköisyydellä yksi näistä jotka puhuu vähemmän ja toimii enemmän. Ja kierre kiihtyy.
Kyllähän se valitettavasti niin on, että harva asia on niin vaikeaa kuin vallitsevan kulttuurin muuttaminen. Oli asia tai ala mikä tahansa. Toivotaan kuitenkin että tässä on tarpeeksi iso surullinen tapaus tai tapauksia, että ne toimivat disruptiona muutokselle.
hallussa on
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 2:15 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja hallussa on »

Dirty_Harry kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:31 pm Olen toiminut vartijan hommissa kahdeksankymmentäluvun puolivälissä. Silloin vartija oli yksin suurissa liikekeskuksissa ja usein siviilivaatteissa (huomaamaton valvonta). Kiinniotettu tai kiinniotetut vietiin vartijan koppiin tarvittaessa asioiden selvittämiseksi ja odottamaan poliisia. Pärjäsin mainiosti yksin, vaikka joskus sai painia, tai oli useampi vastustaja. Vartijakortilla todistettiin, että on vartija, jos oli tarvis.

Itsepuolustuskouluttajalegenda Auvo Niiniketo tuomitsee sosiaalisen median lynkkaajat.

https://www.helsinginuutiset.fi/paikall ... 7#cxrecs_s

Helsingin Uutiset 9.1.2023

Auvo Niiniketo ja Markku Suonenvirta arvioivat, että kauppakeskuksen vartijat toimivat lauantaina täsmälleen koulutuksen mukaisesti. 35-vuotiaan naisen kuolemaa Niiniketo pitää karuimman mahdollisen sattuman seurauksena.
Nämä jantterit ovat varmaan asiantuntioina oikeudessa.
Suomenkin oikeudessa, ikävä kyllä. Parempi lakimies voittaa.
Parempi lakimies osaa ohjeistaa todistajat ja asiantuntijat sopivasti.

Lainausta lyhennetty
-NILS-
Securitas ja avarn security kuka on antanut teille vallan mielivaltaisesti määrittää normaalin / epänormaalin käytöksen rajat valvomissanne tiloissa ja jopa niiden ulkopuolellakin ?
elf
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 1:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja elf »

sivullinenvain kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:30 pm
Höppö kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:24 pm
VastarannanKiiski kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:17 pm Voi helvetti tuota raskauspohdintaa. Itselläni oli ihan samanlainen pötsi, kun olin tuhdimmassa kunnossa. Eikö teiltä löydy lähipiiristä ketään paksukaista tai kaljamahaista miestä, jonka voisitte pyytää tarkastelua varten selälleen rötköttämään ja pyöritellä tätä koekaniinia malliksi? Läskiä voi olla nahan alla ja toisaalta myös vatsaontelossa (ns. fiskeraalirasva) jolloin se on lihasten alla ja vatsa on pinkeämpi. Vatsa voi olla turvoksissa muistakin syistä, vaikapa toiminnalliset vatsavaivat.

Koko raskaushomma tuli tähän ketjuun Jenni Ikosen somepostauksesta, jossa hän väitti sisarensa tuntevan uhrin ja tämän olevan raskaana ja 2 lapsen äiti. Siinä puhuttiin ihan eri henkilöstä (joka ei ole kuollut)ja huhu oli muuttunut varmaksi tiedoksi.
Et varmaan huomannut että tässä pohdittiin asiaa ja että on vielä pieniä epäilyksiä josko sittenkin, vaikka alkuperäinen väite olikin puppua. Kukaan ei tässä väitä että asia on tasan näin ja alkuperäinen väite olisi totta. Kannattaa lukea ajatuksella. Koko ketju on muutenkin täynnä pelkkää pohdintaa ja spekulointia, tämä ei ole poliisin virallinen tiedote, joten totta kai tästäkin vielä puhutaan kun mahdollisuus (vaikka (toivottavasti) hyvin pieni) vielä on.
Myös esiintuomasi näkökulma on jo tuotu esille, eli sitä kuorolle saarnausta tässä nyt vähän. Hyvä että tuodaan esille erilaisia mahdollisuuksia.
Olen tästä kommentista samaa mieltä. He jotka raskaudesta ovat hiljattain spekuloineet ovat tehneet sen tässä ihan erillään alkuperäisestä väitteestä.

Mikään tieto ei tietenkään tue spekulaatiota (ellei sellaiseksi lasketa videoarvioita), mutta ei myöskään alkuperäisen lähteen vääräksi osoittuminen poissulje tätä mahdollisuutta. Emme yksinkertaisesti tiedä.
Minä perustan epäilyni raskaudesta puhtaasti videomateriaaliin, en aikaisemmin sanottuihin väitteisiin. Pisti alunperin vain silmään huomattava ero naisen koossa kaatovideon ja elvytysvideon välillä.
AlmaR
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 11:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja AlmaR »

PetriV kirjoitti: La Tammi 14, 2023 2:31 pm
Iltapulu kirjoitti: La Tammi 14, 2023 1:24 pm
AlmaR kirjoitti: La Tammi 14, 2023 1:22 pm
Aivan, ja sen vuoksi alkaa tuntua siltä, että käytännössä aivan kuka tahansa voi joutua kauppakeskuksessa asioidessaan pahoinpidellyksi ilman omaa syytään.
No tästäkin puuttuu nyt se toisen osapuolen kertomus tapahtuneesta.
Mitäpä sitä hyvää tarinaa faktoilla pilaamaan.
Nyt siis odotamme jännittyneenä Securitaksen faktoja. Niitä tuskin tulee.

Ja se toisen osapuolen kertomushan on täällä moneen kertaan todettu: jos "asiakas" vastustaa, niin...
perttu7
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 12:14 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja perttu7 »

sivullinenvain kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:21 pm
Se on oma lukunsa mitä pitää sietää poistokynnyksen, saati kiinniottokynnyksen ylittymiseen. Kyseisestä tapauksesta emme tiedä tarpeeksi arvioidakseme tätä. Olen toki samaa mieltä että niihin on korkeampi kynnys kuin esimerkiksi puhuttamiseen.

Kunhan otin kantaa siihen että kyllä se väärin on, jos asiakas alkaisi huorittelemaan tai homottelemaan, tai muutoin käyttäytymään asiattomasti henkilökuntaa kohtaan. Kyllä siinä järjestyksenvalvonnan saisi kutsua asiakasta rauhoittelemaan tai tilannetta seuraamaan, sen sijaan että joutuu ottamaan vastaan tilanteen yksin. Ei voi tietää koska se esimerkiksi eskaloituu fyysiseksi asiakkaalta.

Asiallisen käytöksen pitäisi olla itsestään selvää, mutta ei näemmä täällä ole.

Vartijoiden/jv:n reaktion asiattomaan käytökseen pitää luonnollisesti olla suhteellista ja laillista. Siellä missä niin ei tapahdu, syylliset ansaitsevat tietenkin asianmukaiset seuraukset.
Hyvin olet rauhoitellut. Propsit. Läpi paistaa kuitenkin että palstalla roikkuminen ei ole kaikille meille vapaa-ajan harrastus :D :D :D

Kaikki haalareita pukeneet tietää että alalla on kusipäitä. Suurin osa täyspäisiä. Mutta kusipäitä on. Ei tää Avarn yllätys ole. Omppu oli koska ensimmäistä kertaa runnomisesta jäi niin paljon kuvamateriaalia että asiaa pohditaan laajemmalla yleisöllä ja runnotuksi tuli mahdollisesti ihminen jolla ei lain näkökulmasta ollut osaa eikä arpaa kohtaloonsa.

Aivan, emme tiedä varmaksi. Tämän hetken tiedon perusteella uhri oli satunnaisen mysteerimiehen mielestä häiritsevä. Jos kuitenkin olisi selkeä tieto häiriöstä, poliisi olisi siitä todennäköisesti tiedottanut tai häiriön syy olisi vuotanut mediaan.

Narkkien ja spurgujen osalta poliisin ja suuren yleisön on ollut helpompi hyväksyä harmaa väkivalta. Poliisin valvonta ja omavalvonta on ollut mitätöntä. Kun ala itse ei ole saanut kusipäitä putsattua, koko ala putsautuu nyt kun santerit tajuaa että väkivaltatuomioita voi alkaa tulemaan. Ilman mediaöyhötystä ei olisi.

Palstalla emme tiedä varmasti onko alalla kusipäitä. Joku kuitenkin tietää ja toivottavasti luuta heiluu siellä missä tiedetään ja poliisi tutkii. Suurin osa JV/vaksiporukasta on kuitenkin täyspäisiä ja tekevät hyvää työtä.

Nämä epäiltyinä olevat santeritkin ovat voineet ajatella tekevänsä hyvää ja oikeutettua työtä. Jos voimankäytölle ei ole ollut lainmukaista oikeutusta, mutta ovat olleet muutoin vilpittömällä mielellä, niin sympatiat myös heille koska joutuvat nyt kantamaan koko alan synnit voimankäyttökynnyksen rapautumisesta.
riihitonttu
Martin Beck
Viestit: 819
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 3:32 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja riihitonttu »

elf kirjoitti: La Tammi 14, 2023 5:53 pm
sivullinenvain kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:30 pm
Höppö kirjoitti: La Tammi 14, 2023 4:24 pm

Et varmaan huomannut että tässä pohdittiin asiaa ja että on vielä pieniä epäilyksiä josko sittenkin, vaikka alkuperäinen väite olikin puppua. Kukaan ei tässä väitä että asia on tasan näin ja alkuperäinen väite olisi totta. Kannattaa lukea ajatuksella. Koko ketju on muutenkin täynnä pelkkää pohdintaa ja spekulointia, tämä ei ole poliisin virallinen tiedote, joten totta kai tästäkin vielä puhutaan kun mahdollisuus (vaikka (toivottavasti) hyvin pieni) vielä on.
Myös esiintuomasi näkökulma on jo tuotu esille, eli sitä kuorolle saarnausta tässä nyt vähän. Hyvä että tuodaan esille erilaisia mahdollisuuksia.
Olen tästä kommentista samaa mieltä. He jotka raskaudesta ovat hiljattain spekuloineet ovat tehneet sen tässä ihan erillään alkuperäisestä väitteestä.

Mikään tieto ei tietenkään tue spekulaatiota (ellei sellaiseksi lasketa videoarvioita), mutta ei myöskään alkuperäisen lähteen vääräksi osoittuminen poissulje tätä mahdollisuutta. Emme yksinkertaisesti tiedä.
Minä perustan epäilyni raskaudesta puhtaasti videomateriaaliin, en aikaisemmin sanottuihin väitteisiin. Pisti alunperin vain silmään huomattava ero naisen koossa kaatovideon ja elvytysvideon välillä.
Seiska päivää lehdessä kerrottiin ettei nainen ollut raskaana. Siinä ei kerrottu alkuperäislähdettä asialle, joten en osaa sanoa mistä "tieto" olisi saatu.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tonttu
Tontut on kuvattu hyväntahtoisiksi olennoiksi.
Riihitonttu
Riihitonttu korjasi ihmisen tekemät virheet
https://www.youtube.com/watch?v=V8xb5uywGsY
stirlock_187
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: La Elo 15, 2020 8:32 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja stirlock_187 »

Siis yksi vartijoista on maassa olevan naisen alaselän/pepun päällä toisella polvellaan lähes koko painollaan. Oliko tämä kaikkien ohjeiden mukainen hallintaote? Eikö oikeassa hallinnassa otetakaan vain käsiä ja jalkoja haltuun?
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1001
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Uhrin veli on ainakin asian tuonut esiin ettei ollut raskaana.
Veli ollut uhrin kanssa ilmeisesti viikottain tekemisissä?
Uskoisin kyllä että puhuu totta ja tietäisi jos sisko olisi ollut raskaana..
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9300
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

meitzi kirjoitti: La Tammi 14, 2023 3:26 pm
Pieni liekki kirjoitti: La Tammi 14, 2023 10:16 amItselläni on kyllä luotto siihen, että tämä keissi tutkitaan viranomaiskoneistossa aivan normaalilla, asiallisella tavalla
Tutkinnassa ei ole minkään asteista pahoinpitelyä, eli vituiksi meni jo.
Mikä mahtaa olla rikoslaissa pahoinpitelyn määritelmä? Mikä sinun mielestäsi oli vartijoiden käyttäytymisessä pahoinpitelyä? Minusta vaikuttaisi siltä, että kiinniottotilanteessa on käytetty liikaa voimaa. Naisen mahdolliset vammat ja niiden syntymekanismit varmaan selviävät ruumiinavauksessa ja kuolemansyyn tutkinnassa.

Oliko kukaan nähnyt tai kiinnittänyt huomiota, miten vartijat kohtasivat alun perin kyseisen 35-vuotiaan naisen? Yleensä on kai tapana ensiksi keskustella asiakkaan kanssa vartijoille tehdyn ilmoituksen perusteella ja kuunnella myös hänen näkemyksensä asiaan, jos kyseinen ihminen vaikuttaa päällisin puolin asiallisesti käyttäytyvältä. Onko tietoa, missä oli tämä naisesta vartijoille ilmoittanut henkilö sillä hetkellä, kun vartijat tavoittivat käytävällä kulkeneen naisen? Toivottavasti naisen liikkeistä ennen vartijoiden kohtaamista ja itse kohtaamisesta on valvontakamerakuvaa, jotta poliisissa pystytään selvittämään tapahtumienkulku luotettavasti.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4672
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dazu »

perttu7 kirjoitti: La Tammi 14, 2023 6:00 pmNämä epäiltyinä olevat santeritkin ovat voineet ajatella tekevänsä hyvää ja oikeutettua työtä. Jos voimankäytölle ei ole ollut lainmukaista oikeutusta, mutta ovat olleet muutoin vilpittömällä mielellä, niin sympatiat myös heille koska joutuvat nyt kantamaan koko alan synnit voimankäyttökynnyksen rapautumisesta.
Ihan turha pohtia tällaista, kun sen näkee läpi, että kyseessä on lauma sosiopaatteja, joiden mielestä läskiä ämmää kuuluu vähän kouluttaa ja he tietävät, että saavat siitä rahaa.

riihitonttu kirjoitti: La Tammi 14, 2023 6:00 pmSeiska päivää lehdessä kerrottiin ettei nainen ollut raskaana. Siinä ei kerrottu alkuperäislähdettä asialle, joten en osaa sanoa mistä "tieto" olisi saatu.
Vahvin lähde sille, ettei ollut raskaana, on naisen veli. Täällä on kuitenkin spekuloitu, että jospa veli ei tiennyt asiasta.
Viimeksi muokannut dazu, La Tammi 14, 2023 6:07 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Vastaa Viestiin