Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1830
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

RT ei voinut enää maksimoida voittoa ja tappaa koko katrasta. Epäonnistunut sukellusvolvo meni pieleen ja olisi se nyt kumma, jos yksi ja sama mies vuoden välein ajautuu epäonniseen tilanteeseen, jossa koko perheen henget on vaarassa.

Kyllä tämä on suunniteltu.

Ylimielisenä ja sukellusvolvosta voimaantuneena (kun ei jäänyt kiinni) RT uskoi selviävänsä tehtävästään.
Toisin onneksi kävi.
Kuka olisi osannut epäillä tuoretta 'fiksua ja filmaattista' puolisoa, jos ruumis olisi löytynyt esim Haikon metsistä?

Se, ettei naapurit ole kuullut mitään, päin vastoin kertoo siitä, että teko on suunniteltu.
Kaikista tänne tulleista kuvista ja tiedoista päätellen kyseessä oli kulma huoneisto. Eli kaksi pitkää seinustaa kaduille päin. Alakerrassa liiketiloja.
Vanha kivitalo, jossa seinät ei ole pahvia.
Ei tarvitse katsoa tekopaikaksi kuin huone, joka on kadun puolella ja muutaman huoneen päässä naapureista.
Ehkäpä VW:n tapana ei ollut edes riidellä kova äänisesti. Ja ehkä RT osasi hillitä huutonsa sille tasolle, ettei naapurit häiriintynyt.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Avatar
PineBeetle
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 9:03 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja PineBeetle »

aivoriihi kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 9:50 am "There is a fine line between genius and insanity"

R.T. ilmeisesti on onnistunut ylittamaan taman "veteen piirretyn" viivan.
Tämä.

Osaltaan myös selittäisi ruumiinhävitystouhuja; miksi rehkiä pimeällä (klassikko), kun voi tehdä sen kirkkaassa päivänvalossa, jolloin ympäristö on ehkä lähtökohtaisesti vähemmän alert-tilassa ja pokalla mitä kummallisimmat asiat saattavat mennä "joulusiivouksena" läpi. Tuosta suoriutuminen olisi varmasti tuonut pari extra sulkaa hattuun.

Ja täällä monen mainitsema mahdollinen tarve kontrolloida vaimoaan (ja ympäristöään), komppaan myös että sillä on todennäköisesti merkittävä yhteys tapahtuneeseen.
GameOver
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2022 9:00 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja GameOver »

skoone kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 9:30 am
Juridianom kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 10:45 pm [...
Kuolemantuottamus tai törkeä kuolemantuottamus (lyönti, kaataminen/tönäisy tai uhrin hiljentäminen kasvoihin painamalla, jolla ei ole ollut tarkoitus tappaa)

Pelastustoimen laiminlyönti (uhri kaatuillut esim. kännissä/unilääkkeissä ja RT jatkanut välittämättä uniaan ja aamulla lattialla maannut vaimo kuollut)


RT on siis ollut "kertomuksensa perusteella" tapahtumaketjussa jollain tapaa osallinen, mutta tarkoitus ei ole ollut tappaa ja ei ole voinut pitää menehtymistä myöskään toimintansa varmana tai todennäköisenä seurauksena.
Sikäli mikäli kun onnettomuuden mahdollisuus on ristiriidassa näytön kanssa, myöntää kuolemantuottamuksen.
Jotain tuollaista olisi minunkin mielestäni ehkä voinut tapahtua.

Nyt kuitenkin mietin sitä, että täällä on puhuttu paljon RTn entisestä avioliitosta ja erosta. Olisi hyvä tutkia myös VWn avioeroa ja sen syitä. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että VW on ollut se aktiivinen puoli RTn kanssa eli on halunnut solmia avioliiton mahdollisimman nopsaan?

Ja sitten tuosta "tapahtumasta". Olisiko mahdollista sellainen yksinkertainen syy, että pariskunta laitteli joulukoristeita ja -valoja esille (tulevaa juhlaa ajatellen). Rva kiipesi "astintikkaille" (huoneistot ovat ilmeisesti aika korkeita) ja RTn piti varmistaa ja pitää kiinni rapusta. Sitten RTn puhelin soi ja hän irrotti otteensa ja lähti hakemaan puhelinta ja samalla VW kaatui pahasti ja loukkasi itsensä...

Tai sitten: pariskunta halusi kylpyhuoneeseen tunnelmavalot ja ehkä jonkin musiikkilähteen..ja onnettomuus sattui kylpyhuoneessa..ehkä oli nautittu glögiä eikä tasapainot olleet kohillaan..ehkä oli riitaa ehkä roolileikkejä..

Miksi ei RT soittanut hätäkeskukseen saattoi olla syynä se, että oli liikaa humalssa tms ja pelkäsi "maineensa" puolesta..
Kyllä puhtaasti onnettomuustilanteessa se hätäpuhelu otetaan eikä vieteätä ruumiin kanssa niin pitkää aikaa ja yritetä hävittää lopulta ruumista. Siksi tässä ei olekaan kyse vahingosta vaan ihan tahallisesta taposta/murhasta. Mihinkään muuhun en tässä vaiheessa usko.
Doris Watson
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2022 12:43 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Doris Watson »

Väkivaltaa paennut kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 10:44 am Läheltä seurasin vuosia erään lääkärin itselääkintää PKS-lääkkeillä. Kuvioon tuli myöhemmin mukaan myös alkoholi. Kulissi pysyi kuitenkin kasassa surulliseen loppuun asti hämmästyttävän laajasti, eikä moni usko vieläkään minkälaista tuon miehen elämä työn ulkopuolella oli.

Loppuvaiheessa mies joutui aika ajoin tekemisiin th-henkilöstön kanssa. Läheiset toivoivat pakkohoitoa. Hän kuitenkin totesi ylimielisesti voivansa teeskennellä ja vedota milloin mihinkin diagnoosiin ja puhua itsensä ulos sairaalasta. Näin sitten toistuvasti kävikin.

Lääkärit ovat hyvin vaikeita potilaina ja tuskin päihteiden väärinkäyttö ammattikunnassa on ainakaan vähentynyt. Ne komplisoivat entisestään vaikeasti diagnosoitavia henkilöitä, jotka ovat joko tottuneet valehtelemaan tai valehtelevat patologisesti.
Tiedän myös tapauksen missä johtavan tason lääkäri vietti aina vapaa-aikansa ryypäten ja räyhäten mutta jotenkin sitten skarppasi ja sai työnsä tehtyä. Mutta näitähän on joka alalla.
Mielenkiinnolla odottaa sitä toksikologista raporttia. R:lta saattaa löytyä yhtä ja toista. Tuskin selvin päin kyennyt moiseen tekoon. Tai sitten täytyy olla todella kylmäverinen psykopaatti.
Tuskin on nukkunut öitään kuin pikku porsas ruumiin kanssa samassa huushollissa. Parin valvotun yön jälkeen, ehkä krapulassa, ei ihme että ruumiin siirtelyyn ei ollut paukkuja.
Toivottavasti vastassa ovat taitavat hiillostajat jotta totuus paljastuu.
NancyDreww
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: La Kesä 27, 2020 12:07 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja NancyDreww »

Oma veikkaukseni on, että suunnitelmissa oli kyllä tappaa vaimo, mutta ei välttämättä kyseisenä ajankohtana pariskunnan omassa kodissa, vaan jotenkin tarkemmin suunniteltuna. Nyt sitten tullut jotain riitaa eikä malttanut enää odottaa.
Tai voihan se olla, että ajankohta ja paikkakin oli ihan tarkoituksen mukainen, jos RT saa jotain kiksejä nimenomaan ”kaikkien silmien alla” tapahtuvista teoista ja kiinnijäämisen pelosta aiheutuneesta jännityksestä. Tycin (olikohan oikein?) kertoma seksinharrastaminen julkisilla paikoilla tukisi myös tätä, aloitellut sillä. Sitten liköörivarkaus ja Vironaltaan keikka + ne joista ei ole jäänyt kiinni.

Minä veikkaan myös, että kuristamalla on kuollut ja tulee vetoamaan yhteistuumin harrastettuihin seksileikkeihin, jossa hups keikkaa hessuhopoili jälleen niin että vaimo sattuikin vahingossa kuolemaan. Selittelee ruumiinpiilotusyritystä häpeällä, että ajatteli ihan vaimon parasta, että ihmiset eivät saisi tietää mitä harrastelivat. Niin että vaimolle viimeistä palvelusta oli tekemässä kun poliisit tuli kaivelemaan säkkejä.

Toivon todella että näyttöä löytyy tarpeeksi eikä pääse tällä kertaa pälkähästä.
GameOver
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2022 9:00 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja GameOver »

Kitarisa kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 10:13 am Onko RT pyrkinyt tietoisesti Auroran osastolle saadakseen aikalisän ajatuksillensa ja vaihtoehtojen punnitsemiselle.
Näin tämän itse näen. Tutkimuksissahan on tarkeää päästä kuulemaan epäiltyä kohtuullisessa ajassa ja viive on yleensä epäillyn eduksi.
Teräs
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: To Touko 05, 2022 7:11 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Teräs »

Väkivaltaa paennut kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 12:01 pm
MLV kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 11:14 am Jotenkin häiriintynyt mieli RT:llä on täytynyt olla. Psykopaatti miettii omien etujen ajamana virtaviivaisesti kohti päämäärää edeten. Olisi saattanut ajaa koko porukan mereen suunnitelmallisesti, taloudellisen hyödyn maksimoidakseen. Mutta miksi sitten myöhemmin tappaa vain vaimo ja vielä kotona, missä ruumiin hävittäminen on todella haastavaa? Tämä ei etene loogisesti enää ...
Toisaalta, psykopaatti voi myös vain menettää hermonsa tyyliin: "oli pakko hiljentää toi, kun ei lakannut kitisemästä". RT on kuitenkin psykiatri, en uskoisi toimivan noin ajattelemattomasti - paitsi, ehkä päihtyneenä, jolloin estot olisivat kadonneet ja vain estoton psykopaatti jäljellä.

Jos taas RT:lla on häikkää todellisuudentajun kanssa, niin mitään rationaalista logiikkaa ei ole selittämään näitä tapahtumia. Ns. terve mieli, ei pysty samaistumaan eikä kuvittelemaan niitä tilanteita, mitkä saa mieleltään sekavan tekemään tekojaan. Sillä koko touhussa ei ole mitään järkeä, kirjaimellisesti. Mieleltään häiriintynyt voi olla hyvinkin älykäs, mutta seuraa omaa logiikkaansa, jolla ei ole kuin osittainen yhteys muiden kokemaan todellisuuteen. Mitään järkeen käyviä loogisia vastauksia ei silloin koskaan löydy.
Epäloogisuus on käytännössä aina läsnä sekä narsistien että psykopaattien käytöksessä. Usein kuvitellaan, etteivät fiksut ihmiset heihin lankeakaan. Asia on kuitenkin päinvastoin: loogisesti ajatteleva etsii loppuun saakka järjellisiä selityksiä ja tyypillisesti syyllistettynä kyseenalaistaa ensisijaisesti omaa järkeään. Koska he ovat loogisia itse, olettavat he lähtökohtaisesti toistenkin olevan ja ainakin sen, johon ovat rakastuneet, mutta jonka kanssa yhtäkkiä kaikesta on tullutkin yhä pahenevaa kärsimystä, mutta jonka kanssa haluaa enemmän kuin mitään muuta saada takaisin kaiken sen hyvän mitä alussa oli (mikä ei ollut koskaan totta, mutta sitähän uhri ei tiedä).

Henkilökohtaisesti ei enää niin järkytä, että vakavasti epäterveitä, aidosti pahoja ihmisiä on olemassa, vaan se, etteivät yhteiskunnan toimijat tunnista edes oppikirjamaisesti toimivia narsisteja/psykopaatteja/sosiopaatteja. Useinmiten he ovat vahvoilla, vaikka lausunnot ovat nimenomaan epäloogisia ja todisteet puhuvat aivan toista. Mielikuvat vetoavat, eivätkä aidot uhrit saa apua.

Katselusuositus "Gaslighting" https://en.wikipedia.org/wiki/Gaslight_(1944_film)

Ja edelleen: Spekulaatioita kaikki. Minulle kuitenkin soivat hälytyskellot omien kokemusten vuoksi lukuisista tapaukseen liittyvistä seikoista.
Juuri näin. Muutaman narsisti-bipolaari-psykopaatti - avopuolison kokeneena tuo mereenajo ensinnäkin oli mielestäni tahallinen, mutta pelottelumielessä ja kohdistuen vaimoon (katso mihin olen kykenevä, minä!). Jos olisi aikonut tappaa, olisi ajanut auton muualla meren syvyyksiin. Tällaiset Roope Tikkasen tapaiset tyypit pääsee kerta toisensa jälkeen äärimmäisen taitavalla valehtelulla (pokka pitää ja manipulointitaito on jo selkäydinnesteessä) pinteestä. Toivoa sopii, ettei Tikkanen onnistu tutkinnassa mukana olevaa virkavaltaa kiertämään pikkurillinsä ympäri ja höynäyttämään, jälleen. Panee kyllä kaikki taitonsa peliin, se on varma. Olen nähnyt miten tälläselle ihmiselle ei yksikään taho mahda mitään ja hullu toiminta jatkuu.
Emelie DeWitt
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Tammi 21, 2021 4:11 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Emelie DeWitt »

Olihan RT siinä (paritalo?)rakennusprojektissa mukana, sieltä olisi voinut saada säkin. Tai jos jotain muutakin remppahommaa ollut, ei varmaan tiedetä että onko käsistään kätevä vai ei
Täysi-ikäinen
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: La Loka 20, 2018 6:11 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Täysi-ikäinen »

Miss Holmes #1 kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 10:31 am Huhut (?) Porvoon reissusta pe-la kyllä kallistavat minun ajatukset tarkoituksellisuuteen.

RT:n kontrolli ei millään yltänyt Porvooseen asti. En osaa kuvitella, että mitään kivaa olisi yhdessä tehty, koska RT:n täällä julkitulleisiin mielenmaailmoihin ei mielestäni sovi se, että hänelle olisi ollut VW:n reissu ok.

Varmasti kaikki kiteytyy tuohon Porvooseen ja lauantain juhliin.

Minä luulen, että RT ei sisimmässään uinut kuin kala järvessä VW:n ystäväpiirissä.
Hän pystyi esittämään ”hienoa ja pätevää”, mutta viimeistään sukellusvolvon jälkeen VW:n ystävättäret alkoivat suhtautua häneen tarkkaavaisesti ja kyseenalastaen.
Ehkä joku otti tuon tapahtuman liian usein esille.

Porvoon reissu olisi voinut saada ystävät uskomaan myös VW:n lopullisesti siihen, ettei teko ollut ’hopoilua’ ja että heistä VW:n on vaarassa, kuten myös lapset.
Ehkä VW suutuksissaan myös ilmaisi tämän.

Olen aivan varma, että ruumis oli tarkoitus kuljettaa johonkin niin, että katoaminen olisi liittynyt Porvoon reissuun.
RT:n oletukset meni yksinkertaisesti pieleen. Hän kuvitteli, ettei rouvaa kaivata ennen iltaa tai seuraavaa aamua.
Ehkä tarkoitus oli laittaa viesti sopivaan aikaan VW:n puhelimesta, ettei pääsekkään Porvooseen lauantain järjestelyjen takia.

Ja kuten aikaisemminkin kirjoitin, olisi juhlat ollut ”alibi” huolestuneelle puolisolle.

Unohtakaa jo nuo seksileikit. Kyllä RT olisi osannut elvyttää tai soittaa apua, jos tarkoitus olisi ollut niin tehdä.
Suunniteltu 100% varmasti.
Minäkin olen kyllä tätä pohtinut että jos RT olisi saanut ruumiin autoon, se olisi luultavasti päätynyt Porvoon suuntaan.

Jotenkin tulee myös vaikutelma että tarkoitus oli esittää juhlissa huolestunutta puolisoa. Ajoitus vaan meni pieleen pikaisen etsinnän takia.

Poliisien käynti ovellakin on voinut antaa itsetuntobuustin, tyyliin tyhmät jepet ettepäs tienneet että muija on täällä ja raatona.

No, kaikki on vain kuvitelmaa kunnes faktoja alkaa tippua.
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1596
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Seksileikkeihin vetoaminen ei mene lopulta läpi oikeudessa. Jätkältä kysellään tarkemmin, mistä kohtaa, kuinka kauan, kuinka kovaa yms. kuristi. Kun vastaajan kertomus kuolemaan johtaneista tapahtumista ei tue ruumiinavauksessa saatuja faktoja, niin vaihtoehdoksi jää vain surmaamistarkoitus. Esimerkiksi patologi voi todeta, että uhria kuristettu erittäin voimakkaasti ja uhrin kieliluu on murtunut.

Psykiatri voi yrittää toki myös selittää, että seksileikit olivat niin nautinnollisia, että kiimassaan ja hekumassaan oma tekeminen lähti hallinnasta, jolloin kuristi uhria liian kovaa. Selitys toimii yhtä hyvin kuin se, että oli perskännissä eikä muista tekemisistään yhtään mitään. Tuomio tulee vähintään taposta, jos tekijä tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää, että toimintansa todennäköinen seuraus on toisen menehtyminen.

Käräjäoikeudessa toisaalta voi mennä läpi aivan mikä tahansa. Kuka tietää, sattuuko jutun käräjätuomarien enemmistöksi BDSM:n innokkaita harrastajia, jolloin syytteiden hylkäämisen perusteet tulevat olemaan koomista luettavaa, vaikka yleisesti ottaen asialle ei saisi nauraa.

Spekuloin seuraavassa melko paljon. Kyllä tämä juttu näillä tiedoilla on murhatutkinnaksi hyvin herkästi kääntymässä: Kuristaminen (?), epäilyksiä herättämätön olemus ja käyttäytyminen poliisien käydessä asunnossa etsimässä kadonneeksi ilmoitettua uhria sekä ruumiin kätkemisyritys. Menehtymistavasta melkein täysin riippumatta tuosta kuviosta puuttuu enää jonkinlainen motiivi, jotta teko voidaan katsoa suunnitelmalliseksi.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Sil5
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Elo 21, 2021 10:36 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Sil5 »

JasseHames kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 3:56 pm Spekuloin seuraavassa melko paljon. Kyllä tämä juttu näillä tiedoilla on murhatutkinnaksi hyvin herkästi kääntymässä: Kuristaminen (?), epäilyksiä herättämätön olemus ja käyttäytyminen poliisien käydessä asunnossa etsimässä kadonneeksi ilmoitettua uhria sekä ruumiin kätkemisyritys. Menehtymistavasta melkein täysin riippumatta tuosta kuviosta puuttuu enää jonkinlainen motiivi, jotta teko voidaan katsoa suunnitelmalliseksi.
Teon motiiveja on varsin helppo aprikoida..

Ensimmäisenä nousee esille se että Victoria W. on havahtunut näkemään aviomiehessään ikäviä epäkohtia. Esimerkiksi uskottomuutta, mahdollista päihteidenkäyttöä, epäsosiaalisuutta vastakohtana uhrin seurapiiriin, ystäviin jne. Ehkä monenlaista muutakin perheen sisäistä skismaa jne. Eikä vähimpänä se epäonninen mereen päättynyt koeajelu jne. Myös taloudelliset seikat ovat saattaneet nousta keskustelujen ja kiistojen aiheeksi jne.
- juuri tällaisista varsin yleisistä ja tavanomaisista aiheista alkaa joskus syntyä erimilisyyttä..
- Roope T:n narsistiset, manipulointiin ja hallitsemiseen alttiit luonteenpiirteet eivät ehkä ole pitkän päälle miellyttäneet vaimoa jne.
- yhteiseten alkuvaiheiden jälkeen Roope T:n ja Victoria W:n muukin luonteiden ja henkilöpiirteiden ero on voinut nousta häiritsevästi esille yhteisessä arkipäivän elämässä.
- mikä tietää vaikka Roope T. olisi alkuinnostuksen jälkeen alkanut jotenkin hylkiä vaimoaan, ehkä jopa seksuaalisesti.
- ehkä Roope T:n seksuaaliset ihastuksen kohteet löytyykin enemmän nuorten urheilullisten tyttöjen suunnalta?.(mikä tietää vaikka hieman muultakin suunnalta).
- ehkä tässä parinmuodostuksessa vaimon varakkuus, jopa se Ullanlinnan asunto jne., saattoi olla Roope T:lle keskeisenä "ihastuksen" myötävaikuttajana.

Näistä em. seikoista ja monesta muusta on saattanut Victoria W:n mieleen kehkeytyä ajatus avioerosta. Jos se olisi konkretisoitunut ja tullut esim. Roope T:n tietoon keskusteluiden tai riitojen yhteydessä niin siitä saisi jo varsin riittävän motiivin. Tällaiselta pohjalta löytynee kaikkein yleisimmät syyt aviopuolisoiden keskinäisiin vakaviin riitoihin ja äärimmäisessä tapauksessa jopa surmiin.
- erityisesti avioero olisi hyvin ikävä vaihtoehto jos toinen osapuoli (tässä tapauksessa Victoria W.) päätyy erossa huomattavan toista edullisempaan asemaan jne.
- olisi selvää että eron tapahtuessa Roope T. joutuisi muuttamaan vaimonsa omistamasta Ullanlinnan asunnosta..
- tällainen vaimon hakema avioero ei muutenkan olisi mieluisa asia narsistiselle "hurmurille" (tai ehkä itsensä sellaiseksi kokevalle Roope T:lle). Sehän näyttäisi jopa siltä että vaimo on hylännyt miehensä ja ikään kuin "heittänyt hänet pihalle" yhteisestä avioliitosta ja asunnosta jne.

Surmatyön keskeisimmän motiivin esiinnostamiseen ja todistamiseen riittäisi jo se että Victoria W. olisi mahdollisesti keskustellut tällaisesta mahdollisuudesta läheistensä tai ystäviensä kanssa. Mahdollisesti vaimo on kysellyt neuvoa lakimieheltä jne. Ehkä haeskellut tällaista informaatiota googlailemalla jne. Mahdollisesti tästä aiheesta voisi tulla ristiinpuhumista Roope T:n kuulustelun ja uhrin läheisten antamien lausuntojen osalta jne.
- toisekseen tällaisen motiivin selvittely saattaisi olla Roope T:n puolustukselle hieman hankala aihe..
Sil5
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Elo 21, 2021 10:36 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Sil5 »

Inehmo kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 11:59 am Poliisitkin saattavat automaattisesti kunnioittaa lääkärin ammattitaitoa, kun hän keksii selityksiään. Terveydenhuollon asiantuntijatkin saattavat uskoa hänen puheitaan. Mutta koska epäillyn tausta ja vakuuttavat selittelytaipumukset ovat tiedossa, luulisi, ettei epäilty pääsekään enää missään vaiheessa kuin koira veräjästä. Kai hänellä on vastassa niin rautaiset ammattilaiset, että osaavat epäillä tohtorismiehen joka sanaa.
En täysin usko tällaiseen manipulointiin..

Sinällään on vain hyvä että epäilty puhuu ja selvittelee tekemisiään ja ajatuksiaan tutkijoille. Se on yleensä omiaan helpottamaan totuuden selviämistä. Samoja asioita kysellään monilta muiltakin ja monen muun tutkimuksen ohella. Sanoisin että poliisit hanskaa omat asiansa. Rikostutkinnan osalta varmasti paremmin kuin lääketieteen tohtori.

Toki tohtorilla on kuulusteluissa kaverinaan joku maamme parhaista avustajista..kuka sitten lieneekään?
Bou
Jack Bauer
Viestit: 924
Liittynyt: La Syys 17, 2011 3:46 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Bou »

Täysi-ikäinen kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 3:31 pm
Miss Holmes #1 kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 10:31 am Huhut (?) Porvoon reissusta pe-la kyllä kallistavat minun ajatukset tarkoituksellisuuteen.

RT:n kontrolli ei millään yltänyt Porvooseen asti. En osaa kuvitella, että mitään kivaa olisi yhdessä tehty, koska RT:n täällä julkitulleisiin mielenmaailmoihin ei mielestäni sovi se, että hänelle olisi ollut VW:n reissu ok.

Varmasti kaikki kiteytyy tuohon Porvooseen ja lauantain juhliin.

Minä luulen, että RT ei sisimmässään uinut kuin kala järvessä VW:n ystäväpiirissä.
Hän pystyi esittämään ”hienoa ja pätevää”, mutta viimeistään sukellusvolvon jälkeen VW:n ystävättäret alkoivat suhtautua häneen tarkkaavaisesti ja kyseenalastaen.
Ehkä joku otti tuon tapahtuman liian usein esille.

Porvoon reissu olisi voinut saada ystävät uskomaan myös VW:n lopullisesti siihen, ettei teko ollut ’hopoilua’ ja että heistä VW:n on vaarassa, kuten myös lapset.
Ehkä VW suutuksissaan myös ilmaisi tämän.

Olen aivan varma, että ruumis oli tarkoitus kuljettaa johonkin niin, että katoaminen olisi liittynyt Porvoon reissuun.
RT:n oletukset meni yksinkertaisesti pieleen. Hän kuvitteli, ettei rouvaa kaivata ennen iltaa tai seuraavaa aamua.
Ehkä tarkoitus oli laittaa viesti sopivaan aikaan VW:n puhelimesta, ettei pääsekkään Porvooseen lauantain järjestelyjen takia.

Ja kuten aikaisemminkin kirjoitin, olisi juhlat ollut ”alibi” huolestuneelle puolisolle.

Unohtakaa jo nuo seksileikit. Kyllä RT olisi osannut elvyttää tai soittaa apua, jos tarkoitus olisi ollut niin tehdä.
Suunniteltu 100% varmasti.
Minäkin olen kyllä tätä pohtinut että jos RT olisi saanut ruumiin autoon, se olisi luultavasti päätynyt Porvoon suuntaan.

Jotenkin tulee myös vaikutelma että tarkoitus oli esittää juhlissa huolestunutta puolisoa. Ajoitus vaan meni pieleen pikaisen etsinnän takia.

Poliisien käynti ovellakin on voinut antaa itsetuntobuustin, tyyliin tyhmät jepet ettepäs tienneet että muija on täällä ja raatona.

No, kaikki on vain kuvitelmaa kunnes faktoja alkaa tippua.
Samaa rataa menee minun ajatukseni tapahtumasta. Heti alussa poliisi kertoo uhrissa olleen näkyviä väkivallan merkkejä. Nyt tiedetään kuolin ajaksi to-pe välinen aamuyö. Luulen, että ”täydellinen” suunnitelma meni pieleen siinä, että muut läheiset olivatkin topakoina, ja katoamis ilmoitus poliisille sekä Ullanlinnan Fb-ryhmään tehtiin niin ripeästi. Siinä meni pahasti pasmat ja suunnitelmat sekaisin, kun poliisi tulikin kämpille ja piti ryhtyä esittämään liian aikaisin huolestuneena etsivää puolisoa. Mitä aiempiin pokka esityksiin tulee niin kirkkaassa päivän valossa tehdyt toiminnot on pystytty selostamaan mustasta valkoisiksi tottuneesti. Nyt saattoi olla tavoite esittää juhlissa ihmettelevää, rakastavaa ja huolestunutta puolisoa. Että ”voi voi kun tämmöinen ei ole yhtään hänen tapaistaan” ja ”että uskoin hänen viimeistään nyt juhliin mennessä tulevan” ja siinä olisi ollut kivasti yleisöä ottamaan osaa huoleen. Ei tietenkään kukaan olisi uskonut huolesta surusilmäisen Bobin tietenkään mitään tehneen. Kuka nyt herranen aika sellaiseen teatteriin pystyisi!(Kyllä psykopaatti kuulkaa pystyy)

Tapahtuma on saattanut olla jonkin liikaa unettavan aineen ujuttaminen juomaan ja sitten nukkuessa vaikka paistinpannulla tai golfmailalla takaraivoon isku tai pari. Ei kuule naapurit mitään ihmeenpää ja lääkärinä tietää kyllä mihin pajauttaa. Eikä pullikoi uhri vastaan.
Jos olisi aito vahinko tapahtunut tai seksi mennyt pieleen niin ilman muuta soitto häkeen ja ambu paikalle ”olisi pelastanut”. Vaikka rouva olisi sitten suureksi suruksi ambulanssissa menehtynytkin.
Nyt joutuu selittämään jotakin, että ”minähän se varmaan olin jättänyt jotakin vettä tai pesuainetta lattialle ja siinä sitten rakkaani liukastui ja löi päänsä. Ja kun menin auttamaan niin liukastuin siinä sitten itsekin rouvaa auttaessa ja varmaan siinä hänen päänsä osui uudestaan pahasti”…paha ongelma saattaa olla ruumiin nesteiden pääsy petivaatteisiin ja verijälkien puuttuminen kaatumispaikoilta….katsokaas vaikka murhaportaat mitä vakuuttavaa selittelyä vaikka kaksi rouvaa kylmänä ”portaissa kompuroinnista”. Ja lapset mukana dokkaria tekemässä komppaamassa isukin tarinointia.

Asuntoahan Bobi ei ole varmaankaan ehtinyt tai tajunnut lavastaa. Taisi uskoa vielä selviytyvänsä vieden ruumista piiloon kirkkaassa päivänvalossa. Onhan hän niin monesti onnistunut hommissaan aiemminkin.

Voi mikä palkinto pitäisi antaa näille ennätysripeästi toimineille läheisille ja hereillä olleelle naapurille. Ja uhrillekin, että oli ilmeisimmin kertonut riittävästi parisuhteeseen uhkaa aiheuttavasta uudesta puolisosta. Tai sitten jo varttuneet lapsensa olivat kertoneet isälleen ja huolehtiva ex-puoliso sai ennätysvauhtia etsinnät käyntiin. Ilman heitä saattaisi Bobi edelleen esittää kovasti surevaa ja huolissaan olevaa puolisoa.
Murhasta Tuli Totta
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Ke Loka 17, 2018 2:33 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Murhasta Tuli Totta »

Sil5 kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 6:23 pm
Inehmo kirjoitti: Ke Tammi 18, 2023 11:59 am Poliisitkin saattavat automaattisesti kunnioittaa lääkärin ammattitaitoa, kun hän keksii selityksiään. Terveydenhuollon asiantuntijatkin saattavat uskoa hänen puheitaan. Mutta koska epäillyn tausta ja vakuuttavat selittelytaipumukset ovat tiedossa, luulisi, ettei epäilty pääsekään enää missään vaiheessa kuin koira veräjästä. Kai hänellä on vastassa niin rautaiset ammattilaiset, että osaavat epäillä tohtorismiehen joka sanaa.
En täysin usko tällaiseen manipulointiin..

Sinällään on vain hyvä että epäilty puhuu ja selvittelee tekemisiään ja ajatuksiaan tutkijoille. Se on yleensä omiaan helpottamaan totuuden selviämistä. Samoja asioita kysellään monilta muiltakin ja monen muun tutkimuksen ohella. Sanoisin että poliisit hanskaa omat asiansa. Rikostutkinnan osalta varmasti paremmin kuin lääketieteen tohtori.

Toki tohtorilla on kuulusteluissa kaverinaan joku maamme parhaista avustajista..kuka sitten lieneekään?
Aivan. Kun tutkivat ja hoitavat ammattilaiset tietävät syytetyn taustat (ja niitä on paljon paljon enemmän kuin tällä palstalla ilmi tulleet), suhtaudutaan häneen hyvinkin "suurennuslasilla" eikä manipulointi enää olekaan mahdollista. Ei auta enää hyväveliverkostot, ei puheenlahjat.
Sanie
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: To Elo 05, 2021 10:53 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Sanie »

Bird kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 9:15 pm On kyllä mielenkiintoisia jotkut puheet ja kannanotot uudelta tutkinnanjohtajalta. Mielenkiintoista joskus saada tietää mitä oikein lopulta on tapahtunut. Eniten mielenkiintoni kohdistuu tuohon, että RT on myöntänyt olevansa syyllinen tilanteeseen(?), mikä johti vaimon kuolemaan, mutta ei varsinaisesti henkirikokseen (vai miten se meni). Kuulostaa mielestäni hölmöltä yritykseltä pelastaa itsensä, jos kerran on ulkoisia väkivallan merkkejä. Tai sitten minä en vain tajua. :lol: Tai ehkä se ajaa sitä kuolemantuottamusta..
Minäkin luulen että yrittää ajaa kuolemantuottamuksena, niin kuin hänen kollegat aikoinaan:

Kirurgian tohtori Jouko Matti Meretoja:
viewtopic.php?t=27456

Psykiatri ja johtava lääkäri Reino Talvenheimo:
viewtopic.php?t=20965
Vastaa Viestiin